Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 13:25   #451
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Zrobilam mu mleko wypił i teraz sobie gadamy jeszcze 5 h

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:40   #452
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Odnośnie buteleczek: przypierwszej latorośli miałam TT antykolkową, chciałam, żeby miała kształt najbardziej zblizony do piersi, tak samo smoczek i uddało się, córka zaakceptowała, więc polecam. Co do jej antykolkowości to nie wiem, trudno mi stwierdzić czy mieliśmy kolki.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Chciałam Was jeszcze zapytać, czy też może zaczynacie odczuwać, że kopniaczki robią się powoli coraz mocniejsze, wręcz trochę bolesne?
Najgorzej jak ciśnie w pęcherz i w pipkę
Moj dzieć najbardziej się uaktywnia po 22 i już mnie to przeraża. Przy pierwszej córce było to samo i potem przez pierwszych kilka nocy w domu tańcowaliśmy do 23 żeby zasnęła.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
- butelki planujemy kupić tommee tipee, plus 1 avetn bo dostałam akurat po siostrze odciągacz do pokarmu avent więc chcę dokupić 1 pasującą butelkę w razie co, a potem i tak przelejemy do tommee
butelki mam w sumie po niej ale sa już dość starawe więc wolę świeżą
uważacie że to dobry pomysł?
Ja mam zamiar korzystać ze startch butelek, tylko smoczki do nich nowe dokupię. No chyba, że stwierdzę, że się nie nadają. Obejrzysz i zdecydujesz.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Co do wbijania igły to ja też się właśnie tego najbardziej bałam przed cc, a okazało się, że to pikuś w porównaniu z całą resztą
Ja panicznie bałam się cewnikowania, nieprzyjemnie bylo, ale potem jaaaaka wygoda, aż żałowałam, że mi go zdejmują

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Agatkia mój dr pozwolił mi takie coś:
https://www.google.pl/search?q=table...zt%3B250%3B250
Tanie i delikatne - mnie 2 szt zawsze pomagały.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:46   #453
gosiakk23
Rozeznanie

Skończyłam maraton sprzataniowy jest wydmuchnięte!!!!! Jak ja kocham taki błysk, bo normalnie jak mam bałągan to nie potrafię swobodnie siedzieć. ale powiem wam kochaniutkie że kondycja to już też mi powoli wysiada. Wcześniej sprzątanie120 metrowego mieszkania z wszystkim zajmowało mi ok 2 godzin, a teraz bujałam sie od 10
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dziewczyny już jest!! Leży to to sobie i ogląda tv
ale bym wyściskała takie maleństwo!!!!
Cytat:
Napisane przez siasiolka Pokaż wiadomość
ogląda TV? dobre
to jeszcze 5h i po opiece
bądź dzielna

Nati mam lekką anemię ale ja mam takie schorzenie co to moje czerwone krwinki nie chcą łapać za rączki żelazo i się z nim kolegować
słabości pewnie od tego no i od niskiego ciśnienia.. dziś rano 88/58 puls 49 idę po kawulca
Ja przed ciążą cały czas się bujałam z anemią i niedoborem żelaza- mój rekord hemoglobina 6,5 powodem są zbyt obfite i długie miesiączki. dlatego też pewnie nabawiłam się endometriozy, tak myślę.
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:53   #454
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
A o czym sobie tak gadacie gaduły jedne?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Moj dzieć najbardziej się uaktywnia po 22 i już mnie to przeraża. Przy pierwszej córce było to samo i potem przez pierwszych kilka nocy w domu tańcowaliśmy do 23 żeby zasnęła.
Nie strasz mnie gorzej bolą kopniaki w pęcherz niż w pipkę... Ale dostaję jeszcze w jedno miejsce za pipką i to już fajne nie jest

Wyniki mojego posiewu już są, ale mąż musi je odebrać... A do tego jakieś niby durne upoważnienie potrzebuje... Kurde przestaliby robić człowiekowi problemy tylko dali te wyniki...

Coffe - ja też dostałam nową kartę Multisport tylko u nas do firmy przychodzą w kopertach na nazwisko każdego z osobna i każdy ją sam odbiera w komórce pocztowej w teorii nie powinno być historii takich jak Twoja, ale w praktyce każdy może taki list odebrać za kogoś (a już szczególnie jak bierze pocztę dla całego działu)...Ja właśnie planuje, żeby mój mąż odebrał moją kartę. Chociaż i tak szybko z niej nie skorzystam

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2014-06-17 o 13:54
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:05   #455
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość

Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni

Agatka ten surowy bub to chyba nie był dobry pomysł… Można go w ogóle jeść na surowo?
Nie wiem, czy można, mnie surowy smakuje. Ale zjadłam kilka sztuk ze skórką i chyba mi zaszkodziła...

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
hmmm, nie wiem jak opisać swoją widoczność, no widać go ale chcę żeby podrósł, sesję chcę zrobić podczas najbliższej wizyty w PL, czyli pewnie jakoś w lipcu, nie będzie ogromniasty bo zapewne w miesiąc nie zrobię się drastycznie większa, nic na to nie wskazuje (mierzyłam wczoraj brzuch i od kilku dni mam 88 cm na wysokości pępka jeśli Ci coś to pomoże, raz jak się nażarłam jak świnia to miałam 92 ale to jakieś kilka grubych dni temu). Brzuszek widać, okrąglutki sobie jest i na pewno fajne wspomnienia można z nim uwiecznić, nic mi się nie stanie, że nie będę robiła zdjęć na miesiąc przed porodem na przykład ale każdy ma inną wizję, potrzeby, zadanie itp.
Ja już mam w pasie stówkę na wysokości pępka . A do tego jestem z tych kurduplowatych . Mały wieloryb . Zastanawiam się nad sesją, to na pewno świetna pamiątka, szczególnie, że w pierwszej ciąży nie miałam. Ale teraz każdy grosz się liczy, więc mam dylemat w tym temacie.

Cytat:
Odnośnie buteleczek: przypierwszej latorośli miałam TT antykolkową, chciałam, żeby miała kształt najbardziej zblizony do piersi, tak samo smoczek i uddało się, córka zaakceptowała, więc polecam. Co do jej antykolkowości to nie wiem, trudno mi stwierdzić czy mieliśmy kolki.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Ja mam zamiar korzystać ze startch butelek, tylko smoczki do nich nowe dokupię. No chyba, że stwierdzę, że się nie nadają. Obejrzysz i zdecydujesz.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ja panicznie bałam się cewnikowania, nieprzyjemnie bylo, ale potem jaaaaka wygoda, aż żałowałam, że mi go zdejmują

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Butelki miałam dwóch firm: Avent i dr Brown, i byłam z obu zadowolona. Cewnikowania nigdy w życiu nie miałam i teżmnie baaardzo przeraża.
Dzieki za tabsy z labofarmu- zaopatrzę sięw nie na przyszłość.

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Skończyłam maraton sprzataniowy jest wydmuchnięte!!!!! Jak ja kocham taki błysk, bo normalnie jak mam bałągan to nie potrafię swobodnie siedzieć. ale powiem wam kochaniutkie że kondycja to już też mi powoli wysiada. Wcześniej sprzątanie120 metrowego mieszkania z wszystkim zajmowało mi ok 2 godzin, a teraz bujałam sie od 10

ale bym wyściskała takie maleństwo!!!!

Ja przed ciążą cały czas się bujałam z anemią i niedoborem żelaza- mój rekord hemoglobina 6,5 powodem są zbyt obfite i długie miesiączki. dlatego też pewnie nabawiłam się endometriozy, tak myślę.
[QUOTE=Mojra87;46918248]A o czym sobie tak gadacie gaduły jedne?

Ja niestety moich 71 metrów w 2 godziny nie ogarnę. Albo mam takie słabe siły przerobowe albo niezły bajzel .

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:10   #456
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dokładnie tak Ja tak praktykowałam, w dodatku nie używałam niedrapek i było ok.
Ja najwięcej na ten moment mam 62, trochę 56, ale jeszcze zamierzam dokupić i ze 2 szt. 68, bo akurat mi się spodobały Myślę, że z 74-80 możesz się jeszcze wstrzymać, na spokojnie z podrośniętą dzidzią możesz się nawet przejść po sklepach, zwłaszcza, że trudno przewidzieć w jakim tempie będzie dziecko rosło i czy w tym rozmiarze będzie potrzebowała ubranek letnich czy jesiennych i może być tak, że kupisz teraz, a potem nie założysz wcale, bo się z porą roku rozminie.
To wrzucam na luz Pamiętam jak pisałyście, że z 56 potrafią w ciągu dwóch tygodni wyrosnąć
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:14   #457
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
dziewczyny, planujecie sesje ciazowe? bo ja umowilam sie na lipca, ale patrze na moj brzuch i on tak wolno rosnie, ze malo co bedzie widac... a pozniej nie bede miala okazji... warto?
Ja nie planuje, głównie ze względów finansowych.

Cytat:
Też pamiętam, że się tego bałam, ale wyczytałam, ze na początku to nawet lepiej nie obcinać, bo się robią ostrzejsze i łatwiej się może dziecko udrapać, więc jest trochę czasu żeby się oswoić z tymi małymi paluszkami Mój TŻ też się boi i to do tego stopnia, że mimo że minęły 4 lata to nadal mam wyłączność na obcinanie paznokci u małej No i nie pocieszę Cię, ale część dzieci (w tym moja) tak nie lubi obcinania, że faktycznie potrzeba kilku osób do tego- jedna trzymająca na siłę, jedna zabawiająca i odwracająca uwagę i jedna z nożyczkami
Cieszę się, że Łucja nie jest wyjątkiem, bo już myślałam, że coś nie tak robie przy obcinaniu pazurków, że ona się tego tak boi. I też mam wyłączność na tę czynność, na mycie włosów też zresztą

Cytat:
Ale Ci zazdroszcze

Cytat:

Ja też nie wiem czy mieliśmy kolki
A cewnikowania się nie bałam i nie bolało. Też żałowałam, że zdejmują Cała doba bez siusiania po 9 miesiącach ciągłego latania do wc to był prawdziwy luksus

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:32   #458
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Też pamiętam, że się tego bałam, ale wyczytałam, ze na początku to nawet lepiej nie obcinać, bo się robią ostrzejsze i łatwiej się może dziecko udrapać, więc jest trochę czasu żeby się oswoić z tymi małymi paluszkami Mój TŻ też się boi i to do tego stopnia, że mimo że minęły 4 lata to nadal mam wyłączność na obcinanie paznokci u małej No i nie pocieszę Cię, ale część dzieci (w tym moja) tak nie lubi obcinania, że faktycznie potrzeba kilku osób do tego- jedna trzymająca na siłę, jedna zabawiająca i odwracająca uwagę i jedna z nożyczkami
Ja na początku obcinałam podczas karmienia piersią, potem już po cichaczu jak spała, a teraz to już luz, sama daje Tylko potem dopomina się o pomalowanie na jakiś "ubielony" (ulubiony) kolor I tym sposobem ma lepszy manicure i pedicure niż ja
Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Jaka jest rozpiętość rozmiarów waszych ubranek? Zastanawiam się na jaką wielkość muszę jeszcze dokupić wdzianka (mam na 62 i 68, dokupimy małą ilość na 56 bo wygląda na to, że dziecko będzie małe) i nie wiem czy jest sens rozpędzać się dalej, czyli brać 74 i 80
Moja córa 80 nosiła około roczku.
Cytat:
To pewnie wszystko zależy od szpitala, bo ja muszę mojemu sprawiedliwie oddać, że położna sama mi je zaproponowała i namówiła na nie, mimo że go nie planowałam i dopilnowała, żeby nie było za późno podane i wszystkie badania przed były zrobione. A miałam darmowe znieczulenie, żeby nie było
Szczęściara!
Stary 2014-06-17, 14:33   #459
Ewelinka13
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny!
Szukałam wątku październikowych mam i żaluję, ze wcześniej jakoś mi umknął.
Czy mogę dołączyć?

Jestem mamą prawie 4 letniej Amelki a teraz spodziewam się syneczka (22 tc). Termin mam na 20 października.

Mój najdroższy i najpiękniejszy skarb - Amelka
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:34   #460
OkoPani
Wtajemniczenie

oo Natalya, czyzby na wyspy zawitaly w końcu upaly?
psina jak zwykle robila sceny

farminka, nie mow ja jak tylko już bylam zdolna wystarczająco, u rak sobie pilowalam bo nienawidziłam obcinania. a u nog ło matko... mama mi obcinala jak spalam do 12 roku zycia przynajmniej, taka bylam panikara

abrakatabra, ja dużo ubranek nie mam jeszcze, ale większość to 68. mamy jedne bodziaki 56, ale w tym rozmiarze dokupię może z 2pary maks jeszcze i z 2 pajace. gadałam o tym ze znajoma, która rodzila w grudniu, ich synek się urodzil 3tyg przed tp wiec już przez to był maly, a po 3tyg w 56 już się nie miescil...
a propos, widziałam raz bodziaczki 46, takie maleństwa!

lece ciasto robic

ewelinka, witamy
Stary 2014-06-17, 14:36   #461
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
A cewnikowania się nie bałam i nie bolało. Też żałowałam, że zdejmują Cała doba bez siusiania po 9 miesiącach ciągłego latania do wc to był prawdziwy luksus
O to to! Luksusy prawdziwe!
Stary 2014-06-17, 14:36   #462
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka13 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Czy mogę dołączyć?

Jestem mamą prawie 4 letniej Amelki a teraz spodziewam się syneczka (22 tc). Termin mam na 20 października.
Oczywiście , ze możesz dołączyć
Witaj

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:48   #463
Ewelinka13
Rozeznanie

Dziękuję, bardzo mi miło!

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Chyba nie zdążę Was nadrobić, ale będę starała się to robić na bieżąco.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Dziewczyny robicie już jakieś małe zakupy ubrankowe?
Ja od przyszłego miesiąca miałam powoli zacząć kupować rzeczy żeby nie na ostatnią chwilę to zostawić.
Tak w ogóle to męczą mnie plamienia. Juz 4 miałam, a najgorsze jest to, ze lekarze nie potrafią stwierdzić skąd i dlaczego to się bierze.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Co do sesji w ciąży, to powiem Wam, że to fajna pamiątka. Mój mąż robi mi fotki od początku ciąży. Miło jest potem popatrzeć jak brzuszek rósł.

Stary 2014-06-17, 14:49   #464
nowa8686
Zakorzenienie

Witamy nową mamusię.
Ewelinko mogę dopisać Cię do naszej listy na 1 str. Poprosze wiek i i imię jesli masz ochotę. Domyslam sie ze imię Ewelina

Tez bym chciała sesje. Zobaczymy jak z kasą. Dla Maji na bank zrobimy.

Spineczko pytalas o facebooka to do Slomeczki mozesz wyslac na priv info z Twoim linkiem do profilu i ona Cie zaprosi. Nie wiem czy juz ktos Ci odpowiedzial. Jesli tak to sorki.

Ja bylam w 3 lumpkach i tragedia jedbak ten moj po 1 zl wymiata. Jutro jest ta akcja, mamy byc na miescie to moze podejdziemy zobaczymy jak sie bede czuc.

Jutro mamy grilla na działce bo kolezanka jedzie do Norwegii na 2 mc potem spia u nas z jej narzeczonym.fajnie troche odreaguje. Zebym tylko dobrze sie czula.

Wlasnie wszamalam paluszki krabowe w ciescie i popilam fanta, nie pije gazowanego ale dzis musialam

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:50   #465
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Witamy nową mamusię.
Ewelinko mogę dopisać Cię do naszej listy na 1 str. Poprosze wiek i i imię jesli masz ochotę. Domyslam sie ze imię Ewelina

Tez bym chciała sesje. Zobaczymy jak z kasą. Dla Maji na bank zrobimy.

Spineczko pytalas o facebooka to do Slomeczki mozesz wyslac na priv info z Twoim linkiem do profilu i ona Cie zaprosi. Nie wiem czy juz ktos Ci odpowiedzial. Jesli tak to sorki.

Ja bylam w 3 lumpkach i tragedia jedbak ten moj po 1 zl wymiata. Jutro jest ta akcja, mamy byc na miescie to moze podejdziemy zobaczymy jak sie bede czuc.

Jutro mamy grilla na działce bo kolezanka jedzie do Norwegii na 2 mc potem spia u nas z jej narzeczonym.fajnie troche odreaguje. Zebym tylko dobrze sie czula.

Wlasnie wszamalam paluszki krabowe w ciescie i popilam fanta, nie pije gazowanego ale dzis musialam
Oczywiście, poproszę o dopisanie mnie. Ewelina, wiek 32.

Stary 2014-06-17, 14:55   #466
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny*

ale mnie dzis moje brzuszkowe dziecie nastraszylo, pol godziny nie moglam go dobudzic, a zawsze wstaje razem ze mna, moze dlatego ,ze mlodszy obudzil nas przed 7 ,a nie jak zwykle o 9, w koncu sie ruszyl, ale juz niezle sie zestrachalam, bo normalnie nie ma 10 minut ,zeby sie choc raz nie poruszyl.

co do komentowania wygladu, to u mnie najwiecej "zartuje" sobie TZ zostalam ochrzczona Obelixem

Siasiolka widze, ze mialas super gosci) oby jak najrzadziej

Farminka ja wlasnie sie obawiam, ze moj synek z wiekiem nie bedzie juz takim przytulakiem jak teraz, a najbardziej sie boje ,ze juz calkiem sie na mnie obrazi jak mu nowa dzidzie przyniose.

co do zusu to TZ wczoraj bylo i okazalo sie , ze moja ksiegowa zle nas poinformowala i powinnam placic o 70 zl miesiecznie wiecej zusu i tak o to musialam wczoraj wyrownac zaleglosci..

Ja dzisiaj od rana sie gołąbkuje i dojadam jagodzianki, ale i tak jestem glodna non stop .

Farminka 61 kg przy Twoim wzroscie(mam tyle samo) to ja nawet przed ciaza nie waZylam, juz mam 70, albo i lepiej, ale nikt poki co wprost do mnie nie komentuje

Ja monitoru odechu nie kupuje, mysle, ze mogloby mnei to urzadzenie dodatkowo stresowac.Niani tez nie kupuje, bo mi niepotrzebna

Ja butelki mialam wczesniej Aventa i byly ok, teraz kupie dwie Aventa i na probw TT bo zachwalane przez wiele mam

Gosia szkoda ,ze nie dostalas zdjecia, ja tez ostatnim rrazem nie dostalam, super, ze Julek tak ladnie rosnie) co do porodu to ja bez znieczulenia, bo w szpitalu moim ni ma no i mam nadzieje, na szybki porod , tak jak ostatnio)

co do obcinania paznokci, to obcinam ja,u rak nie ma problemu, ale u nog niestety na silie z wielkimi prosbami i to obcinam jak juz sa bardzo dlugie.

Co do rozmiarow ubranek jeszcze to pamietam, ze rozmiar 74-80 mialam bardzo malo ciuszkow i bardzo krotko syn nosil, za to rozmiar86-92 H&M nosil gdzies od 11 miesiaca przez caly rok, na poczatku podwijalam rekawki , a zachwile bylo ok

sesji nie planuje ze wzgledow finansowych, mamy ladne okolice, jak jeszcze podrosne to TZ zrobi mi pare zdjec, wystarczy mi

no i zmykam cos zjesc, bo brzuchol domaga sie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:02   #467
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny już jest!! Leży to to sobie i ogląda tv
Hhhaha a skąd toto wytrzasnęłaś?

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Nie pamiętam gdzie to przeczytałam, czy to była książka czy internet ale gdzieś twierdzili, że na początku paznokcie same wykruszają się i nie ma potrzeby obcinać ich

Jaka jest rozpiętość rozmiarów waszych ubranek? Zastanawiam się na jaką wielkość muszę jeszcze dokupić wdzianka (mam na 62 i 68, dokupimy małą ilość na 56 bo wygląda na to, że dziecko będzie małe) i nie wiem czy jest sens rozpędzać się dalej, czyli brać 74 i 80
Też ostatnio czytalam, ze nie powinno się na początek obcinać tylko się wykruszają.
Ja mam sporo na 56 i 62 bo dziecko ma być male, więc wolę się przygotować. Mniejszych niż 56 nie kupuję, będę podwijać najwyżej. Myślę, że jak koniecznie chesz to jakieś większe bodziaki i śpiochy nei zaszkodzą, czyli coś co i tak będzie trzeba kupić.

Cytat:
Jak dobrze pamiętam na moim poprzednim forum, wszytkie dziewczyny rodzące w PL, kiedy już prosiły o ZZO, to zawsze było już za późno! Mnie to wygląda na oszczędzanie kasy!
No właśnie to mnie wkurza w polskich szpitalach....

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
A o czym sobie tak gadacie gaduły jedne?

Nie strasz mnie gorzej bolą kopniaki w pęcherz niż w pipkę... Ale dostaję jeszcze w jedno miejsce za pipką i to już fajne nie jest

Wyniki mojego posiewu już są, ale mąż musi je odebrać... A do tego jakieś niby durne upoważnienie potrzebuje... Kurde przestaliby robić człowiekowi problemy tylko dali te wyniki...

Coffe - ja też dostałam nową kartę Multisport tylko u nas do firmy przychodzą w kopertach na nazwisko każdego z osobna i każdy ją sam odbiera w komórce pocztowej w teorii nie powinno być historii takich jak Twoja, ale w praktyce każdy może taki list odebrać za kogoś (a już szczególnie jak bierze pocztę dla całego działu)...Ja właśnie planuje, żeby mój mąż odebrał moją kartę. Chociaż i tak szybko z niej nie skorzystam
Nosz kurna właśnie tak jak piszesz, u nas jest osobny pokój pocztowy, gdzie powinny teoretycznie gwiazdy te karty wydawać, a one położyły karton i sobie szukjcie. W efekcie wygląda to tak, że mogę sobie zabrać dowolną kartę i nikt nie zwróci na to uwagi. Zero odpowiedzialności, żadnej listy do podpisania. W głowie mi się to nie mieści! Dzwoniłam do Benefina i oni ręce rozkładają...kazali się kontaktować z przedstawicielem dla firmy, wysłalam maila i czekam. A akurat aktywnie zaczęłam korzystać od tego miesiąca. Chyba totka puszczę....

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Czy mogę dołączyć?

Witamy

Tak w ogóle to jestem obżarta jak stonka Ryba panierowa w sezamie, nowe ziemniaczki, fasolka szparagowa i poprawiłam Zappem (hmmm pamiętam inny smak z dziecińśtwa) i michą truskawek Idę leżeć
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:07
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:09   #468
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny*

ale mnie dzis moje brzuszkowe dziecie nastraszylo, pol godziny nie moglam go dobudzic, a zawsze wstaje razem ze mna, moze dlatego ,ze mlodszy obudzil nas przed 7 ,a nie jak zwykle o 9, w koncu sie ruszyl, ale juz niezle sie zestrachalam, bo normalnie nie ma 10 minut ,zeby sie choc raz nie poruszyl.

co do komentowania wygladu, to u mnie najwiecej "zartuje" sobie TZ zostalam ochrzczona Obelixem

Siasiolka widze, ze mialas super gosci) oby jak najrzadziej

Farminka ja wlasnie sie obawiam, ze moj synek z wiekiem nie bedzie juz takim przytulakiem jak teraz, a najbardziej sie boje ,ze juz calkiem sie na mnie obrazi jak mu nowa dzidzie przyniose.

co do zusu to TZ wczoraj bylo i okazalo sie , ze moja ksiegowa zle nas poinformowala i powinnam placic o 70 zl miesiecznie wiecej zusu i tak o to musialam wczoraj wyrownac zaleglosci..

Ja dzisiaj od rana sie gołąbkuje i dojadam jagodzianki, ale i tak jestem glodna non stop .

Farminka 61 kg przy Twoim wzroscie(mam tyle samo) to ja nawet przed ciaza nie waZylam, juz mam 70, albo i lepiej, ale nikt poki co wprost do mnie nie komentuje

Ja monitoru odechu nie kupuje, mysle, ze mogloby mnei to urzadzenie dodatkowo stresowac.Niani tez nie kupuje, bo mi niepotrzebna

Ja butelki mialam wczesniej Aventa i byly ok, teraz kupie dwie Aventa i na probw TT bo zachwalane przez wiele mam

Gosia szkoda ,ze nie dostalas zdjecia, ja tez ostatnim rrazem nie dostalam, super, ze Julek tak ladnie rosnie) co do porodu to ja bez znieczulenia, bo w szpitalu moim ni ma no i mam nadzieje, na szybki porod , tak jak ostatnio)

co do obcinania paznokci, to obcinam ja,u rak nie ma problemu, ale u nog niestety na silie z wielkimi prosbami i to obcinam jak juz sa bardzo dlugie.

Co do rozmiarow ubranek jeszcze to pamietam, ze rozmiar 74-80 mialam bardzo malo ciuszkow i bardzo krotko syn nosil, za to rozmiar86-92 H&M nosil gdzies od 11 miesiaca przez caly rok, na poczatku podwijalam rekawki , a zachwile bylo ok

sesji nie planuje ze wzgledow finansowych, mamy ladne okolice, jak jeszcze podrosne to TZ zrobi mi pare zdjec, wystarczy mi

no i zmykam cos zjesc, bo brzuchol domaga sie
Ja miałam aventa i TT przy córce i TT po prostu kochała. Ja też polecam, teraz też bede z nich korzystać.
Hehehe też czekam do momentów, kiedy maleństwo tak uśnie, ze nie będzie chciało się ruszyć. Stres taki, ze masakra!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Hhhaha a skąd toto wytrzasnęłaś?

Też ostatnio czytalam, ze nie powinno się na początek obcinać tylko się wykruszają.
Ja mam sporo na 56 i 62 bo dziecko ma być male, więc wolę się przygotować. Mniejszych niż 56 nie kupuję, będę podwijać najwyżej. Myślę, że jak koniecznie chesz to jakieś większe bodziaki i śpiochy nei zaszkodzą, czyli coś co i tak będzie trzeba kupić.

No właśnie to mnie wkurza w polskich szpitalach....

Nosz kurna właśnie tak jak piszesz, u nas jest osobny pokój pocztowy, gdzie powinny teoretycznie gwiazdy te karty wydawać, a one położyły karton i sobie szukjcie. W efekcie wygląda to tak, że mogę sobie zabrać dowolną kartę i nikt nie zwróci na to uwagi. Zero odpowiedzialności, żadnej listy do podpisania. W głowie mi się to nie mieści! Dzwoniłam do Benefina i oni ręce rozkładają...kazali się kontaktować z przedstawicielem dla firmy, wysłalam maila i czekam. A akurat aktywnie zaczęłam korzystać od tego miesiąca. Chyba totka puszczę....

Witamy

Tak w ogóle to jestem obżarta jak stonka Ryba panierowa w sezamie, nowe ziemniaczki, fasolka szparagowa i poprawiłam Zappem (hmmm pamiętam inny smak z dziecińśtwa) i michą truskawek Idę leżeć
Mniam!
Też wpierniczam nałogowo truskawki

Stary 2014-06-17, 15:14   #469
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Czy mogę dołączyć?

Witamy nową Brzuchatkę
Cytat:
Dziękuję, bardzo mi miło!

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Chyba nie zdążę Was nadrobić, ale będę starała się to robić na bieżąco.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Dziewczyny robicie już jakieś małe zakupy ubrankowe?
Ja od przyszłego miesiąca miałam powoli zacząć kupować rzeczy żeby nie na ostatnią chwilę to zostawić.
Tak w ogóle to męczą mnie plamienia. Juz 4 miałam, a najgorsze jest to, ze lekarze nie potrafią stwierdzić skąd i dlaczego to się bierze.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Co do sesji w ciąży, to powiem Wam, że to fajna pamiątka. Mój mąż robi mi fotki od początku ciąży. Miło jest potem popatrzeć jak brzuszek rósł.
Tak ja juz zakupki powoli robię zaczęłam jakis miesiąc temu, przy czym miał to być jakiś drobiazg, no niestety wciąga jak narkotyk chyba, raz spróbujesz i nie mozesz przestać. Przecież ja ostatnio nic nie robie tylko przeglądam aukcję
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-06-17, 15:18   #470
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Daszna najlepszy czas na sesje noworodkową to od 9-12 dnia życia malucha wtedy ciałko jest plastyczne jeszcze można fajnie ułozyć i ciągle raczej spi Co do zdjęc ciążowych to mój Tż't zna się na fotografii i nie widze potrzeby wywalania kasy na dodatkową sesję Co innego z noworodkiem

OkoPani tak mamy tzw heat wave tutaj zupełnie inaczej się odczuwa to ciepło , niby jest 25na + a jest taki ukrop że oni tu padają jak muchy ja tam akurat lubie słoneczko i nie narzekam nigdy że na ciepło:P hehe chyba mało który pies lubi obcinanie pazurków;P

Lilotka uważaj z noszeniem bo przy tym Twoich bólach nie wiem czy jest wskazanie noszenia

Agata no to chyba już wiadomo co Ci zaszkodziło… ten bub surowy na dodatek z skórą lepiej tego unikać…

nie wiem która pytała o butelki ale my też stawiamy na TT mam jedną z medeli była do laktatora dołączona ale raczej będę korzystała z TT

witam nową mamuśke

Gosia to masz tak jak ja, uwielbiam mieć czyste mieszkanie! niestety przy moim tż'cie to ciężko utrzymać porządek i gdybym miała czyscić chate na błysk codziennie nie miałabym nic innego do roboty ,ale jak mieszkałam sama to wpadłam w taką pedanterię że podłoge myłam kilka razy na dzień a drobny okruszek wyczuwalam przez kapcie Dzisiaj właśnie pomyłam okna bo już nie mogłam na nie patrzeć

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:18   #471
nowa8686
Zakorzenienie

Ewelinko musialabys zobaczyc komode mojej Maji hehe. My juz mamy wiekszosc ubranek hihi

Fasolinka
Stary 2014-06-17, 15:20   #472
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Witamy nową Brzuchatkę

Tak ja juz zakupki powoli robię zaczęłam jakis miesiąc temu, przy czym miał to być jakiś drobiazg, no niestety wciąga jak narkotyk chyba, raz spróbujesz i nie mozesz przestać. Przecież ja ostatnio nic nie robie tylko przeglądam aukcję
To i ja też w takim razie puszczę wodze fantazji i zacznę powoli kupować.

Stary 2014-06-17, 15:21   #473
slomka
in the dark of night

Ewelinka13 - a ja już Cię kiedyś widziałam jak podczytywałaś wuntek witaj

Ale mam dzisiaj lenia, senny dzień, nawet obiadu nie tknęłam, leżę i pachnę.

Coś ostatnio zbiorowo nie gotujemy
Stary 2014-06-17, 15:25   #474
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Witamy nową Brzuchatkę

Cytat:
Daszna najlepszy czas na sesje noworodkową to od 9-12 dnia życia malucha wtedy ciałko jest plastyczne jeszcze można fajnie ułozyć i ciągle raczej spi Co do zdjęc ciążowych to mój Tż't zna się na fotografii i nie widze potrzeby wywalania kasy na dodatkową sesję Co innego z noworodkiem

OkoPani tak mamy tzw heat wave tutaj zupełnie inaczej się odczuwa to ciepło , niby jest 25na + a jest taki ukrop że oni tu padają jak muchy ja tam akurat lubie słoneczko i nie narzekam nigdy że na ciepło:P hehe chyba mało który pies lubi obcinanie pazurków;P

Lilotka uważaj z noszeniem bo przy tym Twoich bólach nie wiem czy jest wskazanie noszenia

Agata no to chyba już wiadomo co Ci zaszkodziło… ten bub surowy na dodatek z skórą lepiej tego unikać…

nie wiem która pytała o butelki ale my też stawiamy na TT mam jedną z medeli była do laktatora dołączona ale raczej będę korzystała z TT

witam nową mamuśke

Gosia to masz tak jak ja, uwielbiam mieć czyste mieszkanie! niestety przy moim tż'cie to ciężko utrzymać porządek i gdybym miała czyscić chate na błysk codziennie nie miałabym nic innego do roboty ,ale jak mieszkałam sama to wpadłam w taką pedanterię że podłoge myłam kilka razy na dzień a drobny okruszek wyczuwalam przez kapcie Dzisiaj właśnie pomyłam okna bo już nie mogłam na nie patrzeć
Ja tez kocham mieć czyste mieszkanie. Ale niestety z moją laską małą i mężem nie daję rady utrzymać tego błysku takiego jakbym chviała. A teraz kiedy gin kazał mi się baardzo oszczędzać to już nikt mi tak nie wyodkurza i podłog na błysk nie zmyje

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
Ewelinka13 - a ja już Cię kiedyś widziałam jak podczytywałaś wuntek witaj

Ale mam dzisiaj lenia, senny dzień, nawet obiadu nie tknęłam, leżę i pachnę.

Coś ostatnio zbiorowo nie gotujemy
hahahaah my też wstalyśmy niedawno z Amelką. Obiadu jeszcze nie wstawiłam, a nie chce mi się jak diabli. Oj tak, kiedyś podczytałam wątek bo się starsznie ucieszyłam jak zobaczyłam październikowe mamuśki

Stary 2014-06-17, 15:27   #475
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Ja tez kocham mieć czyste mieszkanie. Ale niestety z moją laską małą i mężem nie daję rady utrzymać tego błysku takiego jakbym chviała. A teraz kiedy gin kazał mi się baardzo oszczędzać to już nikt mi tak nie wyodkurza i podłog na błysk nie zmyje
to jak masz plamienia to lepiej nic nie robic tylko leżeć z tym nie ma żartów; A mieszkanie jeszcze nie raz posprzątasz np przy koncówce ciąży żeby się ruszyło

Słomka ja to się ciesze że nie gotujemy wspólnie bo tylko apetyt mi rósł;P no i dupa też

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

siasiolka to ty powinnas kochana buraki jeśc non stop i chyba szpinak też jest dobry bo ma dużo żelaza nie;>

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:30   #476
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Ja co prawda codziennie nie myje podłóg, ale co drugi dzień muszę, chociażby ze względu na to, iż mam w łazience ciemna podłogę i wszystko na niej widać, każdy okruszek i każdą skapniętą kropelkę wody.
Ale z tego co czytam to Ty już w ogóle masz świra na punkcie czystości Mój Tż na szczęście bardzo dużo mi pomaga jak jest w domu, także nie mogę narzekać

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Ewelinka13
Natalyya
no właśnie najgorsze jest to, że ja tez mam taką myśl z tyłu głowy że nikt tak nie poodkurza dokładnie i nie pozmywa jak JA
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-06-17, 15:32   #477
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
to jak masz plamienia to lepiej nic nie robic tylko leżeć z tym nie ma żartów; A mieszkanie jeszcze nie raz posprzątasz np przy koncówce ciąży żeby się ruszyło

Słomka ja to się ciesze że nie gotujemy wspólnie bo tylko apetyt mi rósł;P no i dupa też

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

siasiolka to ty powinnas kochana buraki jeśc non stop i chyba szpinak też jest dobry bo ma dużo żelaza nie;>
no dokładnie!

ale przed porodem jak się puszczę na sprzątaniu to Jezusie będą iskry lecieć. Pokój mojej córki to istny armagedon więc też zabawki będą fruwać tak bede sprzątać

Kurde ja to ograniczam się z zarciem, zachcianek nie mam na szczęście jakiś tam, ale 8 dych to i tak dużo. W brzuchu mam już 112 cm .
No taki mam wielki brzuch zawsze w ciąży jak jestem.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Ja co prawda codziennie nie myje podłóg, ale co drugi dzień muszę, chociażby ze względu na to, iż mam w łazience ciemna podłogę i wszystko na niej widać, każdy okruszek i każdą skapniętą kropelkę wody.
Ale z tego co czytam to Ty już w ogóle masz świra na punkcie czystości Mój Tż na szczęście bardzo dużo mi pomaga jak jest w domu, także nie mogę narzekać

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Ewelinka13
Natalyya
no właśnie najgorsze jest to, że ja tez mam taką myśl z tyłu głowy że nikt tak nie poodkurza dokładnie i nie pozmywa jak JA
ano własnie!

Stary 2014-06-17, 15:35   #478
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
no dokładnie!

ale przed porodem jak się puszczę na sprzątaniu to Jezusie będą iskry lecieć. Pokój mojej córki to istny armagedon więc też zabawki będą fruwać tak bede sprzątać

Kurde ja to ograniczam się z zarciem, zachcianek nie mam na szczęście jakiś tam, ale 8 dych to i tak dużo. W brzuchu mam już 112 cm .
No taki mam wielki brzuch zawsze w ciąży jak jestem.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

ano własnie!
Nie martw się tyciem my już to przerabiałyśmy tylko przypadkiem nie słuchaj dobrych rad teściówki Siasiola i czasem gorsetu nie kupuj w ciąży
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-06-17, 15:45   #479
siuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja też nie z Krakowa. w pierszej ciąży poszłam do najbliższej przychodni i tam dali mi namiary na położną (cudowna kobieta!).
Gdzie zamierzasz rodzić? Doczytałąm, że w Narutowiczu. Ja na Rydygiera się nastawiam. Poprzednio na Ujastku rodziłam.

Pisałyście o szpitalach Krakowskich, ja chce na Kopernika, nic nie czytałam, nic nie oglądałam, byłam tylko kilka razy w ambulatorium i za każdym razem trafiałam na bardzo dobrych lekarzy. A jak wygląda reszta itp. nic nie czytam. Swojego gina mam z Kopernika z czego się bardzo cieszę.

Skończyłam nadrabianie postów ! Normalnie szok ile od wczoraj napisałyście. Nie ogarniam kto co pisał.

Na pewno witam mamusię nową Ewelinka13

Co do niani i monitora to zupełnie nie wiem. Koleżanka ma miesięczną córkę i już jej 2 razy pikało ! I to za jednym razem naprawdę mała nie oddychała, troszkę nią szturchnęła i już było ok, ale sama nie wie czy to nie było jakieś naturalne, jakiś zastój, a panika pewnie była mocna. W każdym razie ta koleżanka nie żałuje i mówi, że śpi spokojniej. Elektryczna niania u nas to zbędna, chyba że faktycznie w gości jak się pójdzie gdzieś, ale i tak chyba nie kupimy.

Jeszcze pisałyście o porodach, ja to jeszcze nic o niczym nie wiem. Jak to wygląda itp. Ale na myśl o igle w plecach to też nie mogę - przerażające.

A co do butelek to na logopedii głównie kobieta mówiła o pionizacji języka. Jak się karmi piersią a butelką dodatkowo to też dobrze mieć butelkę działającą na ssanie - tylko na ssanie, ale jak zobaczyłam jak taka butelka jest zbudowana to zwątpiłam, czytałam też opinie, że niby na ssanie, a jak dziecko pociągnęło to się leje mocno, zależy jak się ułoży tak działa i już sama nie wiem. W każdym razie - pionizująca na pewno

Nie wiem czy coś pominęłam z ważniejszych kwestii. Jak tak to przepraszam
Stary 2014-06-17, 16:05   #480
nowa8686
Zakorzenienie

Ja też nie gotuje dziś. Małż już przed 13 poszedł do pracy. a mnie wzielo na makaron z takim sosem pomidorowym z kiełbachą i cebulą. Tylko nie chce mi się zrobić.

I mam 2 kg truskawek. Może zrobie jeden słoik tego zestawienia babci którejś z Was: trochę cukru i truskawek

o albo nie. cosik takiego https://www.google.pl/search?q=budy%...ml%3B600%3B900

ino nie wiem czy mam mleko ;(

Fasolinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości