|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#452 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Odnośnie buteleczek: przypierwszej latorośli miałam TT antykolkową, chciałam, żeby miała kształt najbardziej zblizony do piersi, tak samo smoczek i uddało się, córka zaakceptowała, więc polecam. Co do jej antykolkowości to nie wiem, trudno mi stwierdzić czy mieliśmy kolki.
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() Moj dzieć najbardziej się uaktywnia po 22 i już mnie to przeraża. Przy pierwszej córce było to samo i potem przez pierwszych kilka nocy w domu tańcowaliśmy do 23 żeby zasnęła. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Agatkia mój dr pozwolił mi takie coś: https://www.google.pl/search?q=table...zt%3B250%3B250 Tanie i delikatne - mnie 2 szt zawsze pomagały. |
|||
|
|
|
#453 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Skończyłam maraton sprzataniowy jest wydmuchnięte!!!!!
![]() Cytat:
powodem są zbyt obfite i długie miesiączki. dlatego też pewnie nabawiłam się endometriozy, tak myślę.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
A o czym sobie tak gadacie gaduły jedne?
![]() Cytat:
Wyniki mojego posiewu już są, ale mąż musi je odebrać... A do tego jakieś niby durne upoważnienie potrzebuje... Kurde przestaliby robić człowiekowi problemy tylko dali te wyniki... Coffe - ja też dostałam nową kartę Multisport w teorii nie powinno być historii takich jak Twoja, ale w praktyce każdy może taki list odebrać za kogoś (a już szczególnie jak bierze pocztę dla całego działu)...Ja właśnie planuje, żeby mój mąż odebrał moją kartę. Chociaż i tak szybko z niej nie skorzystam
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-06-17 o 13:54 |
|
|
|
|
#455 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. A do tego jestem z tych kurduplowatych . Mały wieloryb . Zastanawiam się nad sesją, to na pewno świetna pamiątka, szczególnie, że w pierwszej ciąży nie miałam. Ale teraz każdy grosz się liczy, więc mam dylemat w tym temacie.Cytat:
Dzieki za tabsy z labofarmu- zaopatrzę sięw nie na przyszłość. Cytat:
![]() Ja niestety moich 71 metrów w 2 godziny nie ogarnę. Albo mam takie słabe siły przerobowe albo niezły bajzel .
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak pisałyście, że z 56 potrafią w ciągu dwóch tygodni wyrosnąć
|
|
|
|
|
#457 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A cewnikowania się nie bałam i nie bolało. Też żałowałam, że zdejmują Cała doba bez siusiania po 9 miesiącach ciągłego latania do wc to był prawdziwy luksus
|
|||
|
|
|
#458 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko potem dopomina się o pomalowanie na jakiś "ubielony" (ulubiony) kolor I tym sposobem ma lepszy manicure i pedicure niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Szukałam wątku październikowych mam i żaluję, ze wcześniej jakoś mi umknął. Czy mogę dołączyć? Jestem mamą prawie 4 letniej Amelki a teraz spodziewam się syneczka (22 tc). Termin mam na 20 października.
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
oo Natalya, czyzby na wyspy zawitaly w końcu upaly?
psina jak zwykle robila sceny farminka, nie mow abrakatabra, ja dużo ubranek nie mam jeszcze, ale większość to 68. mamy jedne bodziaki 56, ale w tym rozmiarze dokupię może z 2pary maks jeszcze i z 2 pajace. gadałam o tym ze znajoma, która rodzila w grudniu, ich synek się urodzil 3tyg przed tp wiec już przez to był maly, a po 3tyg w 56 już się nie miescil... a propos, widziałam raz bodziaczki 46, takie maleństwa! lece ciasto robic ![]() ewelinka, witamy
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj |
|
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, bardzo mi miło!
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Chyba nie zdążę Was nadrobić, ale będę starała się to robić na bieżąco. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Dziewczyny robicie już jakieś małe zakupy ubrankowe? Ja od przyszłego miesiąca miałam powoli zacząć kupować rzeczy żeby nie na ostatnią chwilę to zostawić. Tak w ogóle to męczą mnie plamienia. Juz 4 miałam, a najgorsze jest to, ze lekarze nie potrafią stwierdzić skąd i dlaczego to się bierze. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Co do sesji w ciąży, to powiem Wam, że to fajna pamiątka. Mój mąż robi mi fotki od początku ciąży. Miło jest potem popatrzeć jak brzuszek rósł.
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nową mamusię.
Ewelinko mogę dopisać Cię do naszej listy na 1 str. Poprosze wiek i i imię jesli masz ochotę. Domyslam sie ze imię Ewelina Tez bym chciała sesje. Zobaczymy jak z kasą. Dla Maji na bank zrobimy. Spineczko pytalas o facebooka to do Slomeczki mozesz wyslac na priv info z Twoim linkiem do profilu i ona Cie zaprosi. Nie wiem czy juz ktos Ci odpowiedzial. Jesli tak to sorki. Ja bylam w 3 lumpkach i tragedia jedbak ten moj po 1 zl wymiata. Jutro jest ta akcja, mamy byc na miescie to moze podejdziemy zobaczymy jak sie bede czuc. Jutro mamy grilla na działce bo kolezanka jedzie do Norwegii na 2 mc potem spia u nas z jej narzeczonym.fajnie troche odreaguje. Zebym tylko dobrze sie czula. Wlasnie wszamalam paluszki krabowe w ciescie i popilam fanta, nie pije gazowanego ale dzis musialam
|
#465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
*ale mnie dzis moje brzuszkowe dziecie nastraszylo, pol godziny nie moglam go dobudzic, a zawsze wstaje razem ze mna, moze dlatego ,ze mlodszy obudzil nas przed 7 ,a nie jak zwykle o 9, w koncu sie ruszyl, ale juz niezle sie zestrachalam, bo normalnie nie ma 10 minut ,zeby sie choc raz nie poruszyl. co do komentowania wygladu, to u mnie najwiecej "zartuje" sobie TZ zostalam ochrzczona Obelixem ![]() Siasiolka widze, ze mialas super gosci ) oby jak najrzadziej![]() Farminka ja wlasnie sie obawiam, ze moj synek z wiekiem nie bedzie juz takim przytulakiem jak teraz, a najbardziej sie boje ,ze juz calkiem sie na mnie obrazi jak mu nowa dzidzie przyniose. co do zusu to TZ wczoraj bylo i okazalo sie , ze moja ksiegowa zle nas poinformowala i powinnam placic o 70 zl miesiecznie wiecej zusu i tak o to musialam wczoraj wyrownac zaleglosci.. Ja dzisiaj od rana sie gołąbkuje i dojadam jagodzianki, ale i tak jestem glodna non stop . Farminka 61 kg przy Twoim wzroscie(mam tyle samo) to ja nawet przed ciaza nie waZylam, juz mam 70, albo i lepiej, ale nikt poki co wprost do mnie nie komentuje ![]() Ja monitoru odechu nie kupuje, mysle, ze mogloby mnei to urzadzenie dodatkowo stresowac.Niani tez nie kupuje, bo mi niepotrzebna ![]() Ja butelki mialam wczesniej Aventa i byly ok, teraz kupie dwie Aventa i na probw TT bo zachwalane przez wiele mam ![]() Gosia szkoda ,ze nie dostalas zdjecia, ja tez ostatnim rrazem nie dostalam, super, ze Julek tak ladnie rosnie ) co do porodu to ja bez znieczulenia, bo w szpitalu moim ni ma )co do obcinania paznokci, to obcinam ja,u rak nie ma problemu, ale u nog niestety na silie z wielkimi prosbami i to obcinam jak juz sa bardzo dlugie. Co do rozmiarow ubranek jeszcze to pamietam, ze rozmiar 74-80 mialam bardzo malo ciuszkow i bardzo krotko syn nosil, za to rozmiar86-92 H&M nosil gdzies od 11 miesiaca przez caly rok, na poczatku podwijalam rekawki , a zachwile bylo ok ![]() sesji nie planuje ze wzgledow finansowych, mamy ladne okolice, jak jeszcze podrosne to TZ zrobi mi pare zdjec, wystarczy mi ![]() no i zmykam cos zjesc, bo brzuchol domaga sie
|
#467 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hhhaha a skąd toto wytrzasnęłaś?
Cytat:
Ja mam sporo na 56 i 62 bo dziecko ma być male, więc wolę się przygotować. Mniejszych niż 56 nie kupuję, będę podwijać najwyżej. Myślę, że jak koniecznie chesz to jakieś większe bodziaki i śpiochy nei zaszkodzą, czyli coś co i tak będzie trzeba kupić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle to jestem obżarta jak stonka Ryba panierowa w sezamie, nowe ziemniaczki, fasolka szparagowa i poprawiłam Zappem (hmmm pamiętam inny smak z dziecińśtwa) i michą truskawek Idę leżeć
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-17 o 15:07 |
||||
|
|
|
#468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehehe też czekam do momentów, kiedy maleństwo tak uśnie, ze nie będzie chciało się ruszyć. Stres taki, ze masakra! ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Też wpierniczam nałogowo truskawki
|
|
#469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Daszna najlepszy czas na sesje noworodkową to od 9-12 dnia życia malucha wtedy ciałko jest plastyczne jeszcze można fajnie ułozyć i ciągle raczej spi
Co do zdjęc ciążowych to mój Tż't zna się na fotografii i nie widze potrzeby wywalania kasy na dodatkową sesję Co innego z noworodkiem OkoPani tak mamy tzw heat wave tutaj zupełnie inaczej się odczuwa to ciepło , niby jest 25na + a jest taki ukrop że oni tu padają jak muchy ja tam akurat lubie słoneczko i nie narzekam nigdy że na ciepło:P hehe chyba mało który pies lubi obcinanie pazurków;PLilotka uważaj z noszeniem bo przy tym Twoich bólach nie wiem czy jest wskazanie noszenia ![]() Agata no to chyba już wiadomo co Ci zaszkodziło… ten bub surowy na dodatek z skórą lepiej tego unikać… ![]() nie wiem która pytała o butelki ale my też stawiamy na TT mam jedną z medeli była do laktatora dołączona ale raczej będę korzystała z TT witam nową mamuśke Gosia to masz tak jak ja, uwielbiam mieć czyste mieszkanie! niestety przy moim tż'cie to ciężko utrzymać porządek i gdybym miała czyscić chate na błysk codziennie nie miałabym nic innego do roboty ,ale jak mieszkałam sama to wpadłam w taką pedanterię że podłoge myłam kilka razy na dzień a drobny okruszek wyczuwalam przez kapcie Dzisiaj właśnie pomyłam okna bo już nie mogłam na nie patrzeć
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinko musialabys zobaczyc komode mojej Maji hehe. My juz mamy wiekszosc ubranek hihi
|
#472 |
|
Rozeznanie
|
To i ja też w takim razie puszczę wodze fantazji i zacznę powoli kupować.
|
#473 |
|
in the dark of night
|
Ewelinka13 -
witajAle mam dzisiaj lenia, senny dzień, nawet obiadu nie tknęłam, leżę i pachnę. Coś ostatnio zbiorowo nie gotujemy
|
|
#474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieszkanie jeszcze nie raz posprzątasz np przy koncówce ciąży żeby się ruszyło![]() Słomka ja to się ciesze że nie gotujemy wspólnie bo tylko apetyt mi rósł;P no i dupa też ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- siasiolka to ty powinnas kochana buraki jeśc non stop i chyba szpinak też jest dobry bo ma dużo żelaza nie;>
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z tego co czytam to Ty już w ogóle masz świra na punkcie czystości ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Ewelinka13 Natalyya no właśnie najgorsze jest to, że ja tez mam taką myśl z tyłu głowy że nikt tak nie poodkurza dokładnie i nie pozmywa jak JA
|
|
|
|
#477 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale przed porodem jak się puszczę na sprzątaniu to Jezusie będą iskry lecieć. Pokój mojej córki to istny armagedon więc też zabawki będą fruwać tak bede sprzątać ![]() Kurde ja to ograniczam się z zarciem, zachcianek nie mam na szczęście jakiś tam, ale 8 dych to i tak dużo. W brzuchu mam już 112 cm No taki mam wielki brzuch zawsze w ciąży jak jestem. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko przypadkiem nie słuchaj dobrych rad teściówki Siasiola i czasem gorsetu nie kupuj w ciąży
|
|
|
|
#479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skończyłam nadrabianie postów ! Normalnie szok ile od wczoraj napisałyście. Nie ogarniam kto co pisał. Na pewno witam mamusię nową Ewelinka13 Co do niani i monitora to zupełnie nie wiem. Koleżanka ma miesięczną córkę i już jej 2 razy pikało ! I to za jednym razem naprawdę mała nie oddychała, troszkę nią szturchnęła i już było ok, ale sama nie wie czy to nie było jakieś naturalne, jakiś zastój, a panika pewnie była mocna. W każdym razie ta koleżanka nie żałuje i mówi, że śpi spokojniej. Elektryczna niania u nas to zbędna, chyba że faktycznie w gości jak się pójdzie gdzieś, ale i tak chyba nie kupimy. Jeszcze pisałyście o porodach, ja to jeszcze nic o niczym nie wiem. Jak to wygląda itp. Ale na myśl o igle w plecach to też nie mogę - przerażające. A co do butelek to na logopedii głównie kobieta mówiła o pionizacji języka. Jak się karmi piersią a butelką dodatkowo to też dobrze mieć butelkę działającą na ssanie - tylko na ssanie, ale jak zobaczyłam jak taka butelka jest zbudowana to zwątpiłam, czytałam też opinie, że niby na ssanie, a jak dziecko pociągnęło to się leje mocno, zależy jak się ułoży tak działa i już sama nie wiem. W każdym razie - pionizująca na pewno Nie wiem czy coś pominęłam z ważniejszych kwestii. Jak tak to przepraszam
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie gotuje dziś. Małż już przed 13 poszedł do pracy. a mnie wzielo na makaron z takim sosem pomidorowym z kiełbachą i cebulą. Tylko nie chce mi się zrobić.
I mam 2 kg truskawek. Może zrobie jeden słoik tego zestawienia babci którejś z Was: trochę cukru i truskawek ![]() o albo nie. cosik takiego https://www.google.pl/search?q=budy%...ml%3B600%3B900 ino nie wiem czy mam mleko ;(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

jeszcze 5 h

w teorii nie powinno być historii takich jak Twoja, ale w praktyce każdy może taki list odebrać za kogoś (a już szczególnie jak bierze pocztę dla całego działu)...Ja właśnie planuje, żeby mój mąż odebrał moją kartę. Chociaż i tak szybko z niej nie skorzystam

. A do tego jestem z tych kurduplowatych 

*
13.12.13