Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 21:46   #451
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej hej pamięta mnie tu Ktoś jeszcze? ja dalej bez komórki, więc rzadko tu bywam w dodatku zaczęliśmy budowę a więc przybyło mi obowiązków, bo Ktoś musi ekipę wyżywić nie wiem co u Was i źle mi z tym. Jak dotrze ten nieszczęsny telefon to będę bardziej na bieżąco.
U nas wszystko gra i buczy młoda rośnie i dojrzewa, ale dalej zębów brak. Czy ona jedyna taka scerbata na wątku? Poza tym ruchliwa jest strasznie. Raczkuje, siada i podnosi się na czym się da, żeby tylko stać. Robi i mówi jednocześnie PA-PA i powtarza udawany kaszel dla żartów Mówi już mama, tata, baba, papa, dada, gigi. Buzia jej się nie zamyka.
Ja dalej KP, chociaż już pasowałoby kończyć skoro ma iść od września do żłobka. Najgorsze, że ona nie umie inaczej zasnąć jak przy cycu i tu mam problem, którym się zadręczam
Coś jeszcze miałam naskrobać, ale nie wiem co pozdrawiam Was i "do wkrótce"
Łącze sie z tym zasypianiem. Tak mi jakos razniej wiedząc ze nie jestem sama.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:49   #452
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Słuchajcie, czy któraś z Was ma takie naprawdę wyjątkowo towarzyskie dziecko? Julo jest mistrzem pod tym względem. Jest bardzo ufny, patrzy w oczy i jeśli widzi oznaki sympatii to zaraz się garnie
Ostatnio na procesji poszedł do kompletnie obcej ok 80-letniej babuni Do tż Karolson właził na kolana itd itd. Ogólnie może widzieć kogoś po raz pierwszy na oczy, ale kompletnie się nie boi i mega się nakręca na interakcje.

Ogólnie to sympatyczne, ale powiem Wam szczerze, że boję się o niego. Jak będzie większy to ktoś mi go jeszcze porwie
U nas to zależy od humoru jak jest dobry to pójdzie, cieszy się i jest grzeczna, a jak jest zmęczona i nie w humorze to tylko mama i ewentualnie tata jest fajny

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Przypominam ze jutro Dzień Ojca!
T. już dzisiaj obdarowany bo akurat byliśmy, do mojego Taty pójdę jutro na cmentarz świeczkę zapalić a Amelka swojemu tacie zrobi taki sam prezent jak zrobiła mamie na dzień mamy, czyli po prostu będzie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
czesc mamusie

witamy się po masakrycznym weekendzie. Marcin od piątku gorączkuje, nie chce jesc, ślini się i cały czas bidulek płacze. Bylismy dzis na IP bo zaglądałam mu do gardła i miał biały nalot, doktorka powiedziala ze prawdopodobnie pleśniawki i że może go boleć, ale nie byla pewna czy nie angina
jesli do jutra się nie uspokoi to czeka nas wizyta u pediatry

życzymy zdrowia wszystkim chorowitkom. współczuję ciężkich nocy, u nas ostatnia też dała nam trochę w kość.

uciekam
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kurcze przeziębiona jestem, nie wiem, jak to możliwe, dopiero tydzień temu skończyłam brać antybiotyk A tak się cieszyłam, że od urodzenia Oli nic mnie nie brało
Pewnie osłabiona po antybiotyku, mam nadzieję, że szybko minie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Zmęczona jestem. Adaś wszędzie wstaje, a ja muszę go asekurować. Po co on ma tyle zabawek, jak woli stać i czasem kroczek robić.
Po co tyle zabawek jak wszystko co nie jest zabawką jest ciekawsze Tż dzisiaj stwierdził, że trzeba jej zabawki zabierać i nie pozwalać ruszać to może się nimi zainteresuje

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ale mnie tż zdenerwował... a raczej rozczarował, oj ja naiwna...
nie chce mi się iść na rolki ale idę na siłę, przewietrzę mózg

Co znowu nawywijał?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nadrabualam nadrabialam i mi ucielo zasieg
nie pytajcie co u nas
od 14wracamy i jestesmy za warszawa
korki, wypadki. korki, objazdy
maciek wyje i wlasnie zatrzymalismy sie na stacji i tz probuje go uspic w tuli bo jak wsadzamy go w fotelik to dostaje spazmowm

madziuchna pytalas czemu tak pozno bede szczepic
bo poki co mamy jakies 40%szcepien ktore maciej powinien miec i mamy wszystko opoznione
generalnie jak dziecko nie idzie do zlobka to nie ma sensu sie spieszyc ze szczepieniami
czym pozniej tym lepoej bo jest bardziej dojrzaly uklad nerwowy i mniej niepozadanych odczynow poszczepiennych

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Mam nadzieję, że reszta drogi minie bezpiecznie i bez niespodzianek.

Amelka dzisiaj poszła spać z konewka dałam jej w kąpieli do zabawy i przy wyciąganiu jak ją zabrałam to się tak rozryczała, że moja mama myślała że mi z łóżka spadła... no to jej oddałam jak ją powycierałam i: ubierałam ja z konewką w ręce, jadła mleko z konewką w ręce i zasnęła w bujaku z konewką w ręce Dopiero jak ją do łóżeczka przenosiłam to ją puściła

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:52   #453
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Amelka dzisiaj poszła spać z konewka dałam jej w kąpieli do zabawy i przy wyciąganiu jak ją zabrałam to się tak rozryczała, że moja mama myślała że mi z łóżka spadła... no to jej oddałam jak ją powycierałam i: ubierałam ja z konewką w ręce, jadła mleko z konewką w ręce i zasnęła w bujaku z konewką w ręce Dopiero jak ją do łóżeczka przenosiłam to ją puściła
Bedzie mała ogrodniczka

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-22, 21:57   #454
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Bedzie mała ogrodniczka
Tak myślałam, że się ucieszysz

No może być ogrodniczka, ale niech się tak nie drze przy tym

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:03   #455
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Tz ululał leosia ale poszedł z nim na dol do salonu. Ogólnie to w mojej obecności mu sie przypomina o piersi, wiec ja na razie go inaczej nie uśpie, ale małymi kroczkami do celu.

Czyli bujał go na rękach? jak to zrobił? Zazdroszczę, ale bardzo się cieszę, bo i mnie to napawa optymizmem czytałam ostatnio, że dziecko przy mamie tylko tak cuduje, bo wie gdzie jest papu, ale i innym da się uspać jak będzie zmęczone. Daje mi to nadzieje, że jakoś w tym żłobku będzie potrafiła zasnąć, ale martwię się.
Ostatnio dużo jeżdżę samochodem i zaczęła zasypiać w foteliku co jej się dawniej bardzo rzadko zdarzało. Miętosi przeważnie coś w buzi i zasypia. To ją chyba uspokaja. Szkoda, że bezsmoczkowe te nasze dzieci, bo byłoby łatwiej.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:04   #456
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Nie mogę się doczekać jutrzejszego Dnia Ojca Zrobiliśmy ze Stasiem taki prezent - wzięłam młodego i pojechałam do fotografa jak mężul był w pracy (on jeździ do firmy tylko we wtorki, tak to pracuje zdalnie z domu) i cyknęliśmy sobie zdjęcie z tabliczką "Kochamy Cię!". Tabliczkę zrobiłam z tekturki, czarny napis na białym tle. Do tego czarna ramka, ładnie to wszystko wygląda. Stasiek miał akurat fajny humor to się zdjęcie udało. Ciekawe co powie Macias jak zobaczy prezent
Dla picu wzięłam mu też czapeczkę krokodyla z Pepco i fotograf zrobiła młodemu takie śmieszne zdjęcie w tej czapie i z klockami - damy teściowej w prezencie na urodziny
Lecę pisać życzenia w imieniu Stasia.

Witam się w nowym wątku, witam nowe mamusie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:53   #457
nephelim89
Rozeznanie

Wikul dopiero zasnął... Czy jest jakiś maluszek który w ciągu dnia ma tylko jedną drzemkę ? bo u nas do tego to chyba zmierza...
Cytat:

Jak zobaczył 3 dzieci to byl szczęśliwy. Nie wiedział na którego najpierw patrzeć
Ale do tego najmłodszego najbardziej go ciągnie. Musimy sie częściej widywać, myślę ze to moze miec dobry wpływ na nich. Szymuś tak slodko podawał leosiowi do buźki kawałki wafla
Super Wikuś jak pierwszy raz był u kuzynek (9l, 4l, i 20 miesięcy) to też był szał że wychodzić nie chciał
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Słuchajcie, czy któraś z Was ma takie naprawdę wyjątkowo towarzyskie dziecko? Julo jest mistrzem pod tym względem. Jest bardzo ufny, patrzy w oczy i jeśli widzi oznaki sympatii to zaraz się garnie
Ostatnio na procesji poszedł do kompletnie obcej ok 80-letniej babuni Do tż Karolson właził na kolana itd itd. Ogólnie może widzieć kogoś po raz pierwszy na oczy, ale kompletnie się nie boi i mega się nakręca na interakcje.

Ogólnie to sympatyczne, ale powiem Wam szczerze, że boję się o niego. Jak będzie większy to ktoś mi go jeszcze porwie
Wikuś jest taki nikogo się nie boi a wręcz zaczepia ludzi wołając Ej i Hej Wystarczy że ktoś obcy do niego zagada i już się uśmiecha i cieszy W Polsce skakał z rąk do rąk i wcale mu nie przeszkadzało że widzi te babcie czy ciocie pierwszy raz w życiu. W samolocie zaczepiał stewarda i bawił się z dwoma starszymi paniami. Też mam nadzieje że z czasem nabierze dystansu i nie pójdzie z placu zabaw z pierwszym lepszym nieznajomym

Papalinko- zdrówka

Cytat:
Hej hej pamięta mnie tu Ktoś jeszcze? ja dalej bez komórki, więc rzadko tu bywam w dodatku zaczęliśmy budowę a więc przybyło mi obowiązków, bo Ktoś musi ekipę wyżywić nie wiem co u Was i źle mi z tym. Jak dotrze ten nieszczęsny telefon to będę bardziej na bieżąco.
U nas wszystko gra i buczy młoda rośnie i dojrzewa, ale dalej zębów brak. Czy ona jedyna taka scerbata na wątku? Poza tym ruchliwa jest strasznie. Raczkuje, siada i podnosi się na czym się da, żeby tylko stać. Robi i mówi jednocześnie PA-PA i powtarza udawany kaszel dla żartów Mówi już mama, tata, baba, papa, dada, gigi. Buzia jej się nie zamyka.
Ja dalej KP, chociaż już pasowałoby kończyć skoro ma iść od września do żłobka. Najgorsze, że ona nie umie inaczej zasnąć jak przy cycu i tu mam problem, którym się zadręczam
hejo ostatnio myslałam co tam u Was super że Majcia tak fajnie się rozwija mądra dziewczynka - Wikul nadal nie mówi mama trzymam kciuki żeby nauczyła się zasypiać też bez cyca
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 22:53   #458
Larysa88
Zakorzenienie

Laloca

Cytat:
U nas to zależy od humoru jak jest dobry to pójdzie, cieszy się i jest grzeczna, a jak jest zmęczona i nie w humorze to tylko mama i ewentualnie tata jest fajny

T. już dzisiaj obdarowany bo akurat byliśmy, do mojego Taty pójdę jutro na cmentarz świeczkę zapalić a Amelka swojemu tacie zrobi taki sam prezent jak zrobiła mamie na dzień mamy, czyli po prostu będzie

Zdrówka

Po co tyle zabawek jak wszystko co nie jest zabawką jest ciekawsze Tż dzisiaj stwierdził, że trzeba jej zabawki zabierać i nie pozwalać ruszać to może się nimi zainteresuje

Co znowu nawywijał?

słodko z tą konewką!
ehhh o kasę chodzi... nie chcę się rozpisywać, ale czy to moja albo Oli wina że on ma teraz długi? cóż, mógł posłuchać jak mówiłam ze porywa się z motyką na słońce.
i to remont mamusi, nie "naszej góry"
niech sobie mamusia spłaca bez kitu. całe życie miała aby jakoś sobie ten dół fajnie ogarnąć zagospodarować, ale nie, jak my zrobiliśmy górę jako tako to tej się dół zachciało robić mogła w jednym roku zrobić swój pokój, w drugim salon, w trzecim łazienkę itd. a nie wszystko na raz i za pieniądze tż.
oczywiście gdyby była lepsza sytuacja, i sami skonczylibyśmy sobie górę CAŁĄ to i za dół byśmy się wzięli i sama bym dała na to kasę, a tak to niech się sami martwią a kasa na Ole tak czy tak ma być...

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać jutrzejszego Dnia Ojca Zrobiliśmy ze Stasiem taki prezent - wzięłam młodego i pojechałam do fotografa jak mężul był w pracy (on jeździ do firmy tylko we wtorki, tak to pracuje zdalnie z domu) i cyknęliśmy sobie zdjęcie z tabliczką "Kochamy Cię!". Tabliczkę zrobiłam z tekturki, czarny napis na białym tle. Do tego czarna ramka, ładnie to wszystko wygląda. Stasiek miał akurat fajny humor to się zdjęcie udało. Ciekawe co powie Macias jak zobaczy prezent
Dla picu wzięłam mu też czapeczkę krokodyla z Pepco i fotograf zrobiła młodemu takie śmieszne zdjęcie w tej czapie i z klockami - damy teściowej w prezencie na urodziny

super prezent
na pewno się ucieszy
Stary 2014-06-22, 23:54   #459
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

ja do swojego sie nie wybieram bo jestem jeszcze chora a mąż pewnie swojemu tacie kupi jakies slodycze i mu damy

a ja wlasnie skonczylam prezent od Julki dla taty zrobilam fajna prezentacje w power poincie i do tego wydrukowalam Julki zdjecie z serduszkami i napisem "kocham Cie tatusiu!" i małż sobie na biurku w pracy przyklei

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

super prezent na pewno sie ucieszy

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
super Maja sie rozwija, za wszystkie umiejetnosci

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 04:46   #460
Madzia000
Zadomowienie

Bajka- musze wymienic bo Jasko dobija 13 kg, glowa mu nie wystaje bo brakuje jakis 7 cm, ale wg mnie nie da sie tak zeby wystawala bo teraz juz fotelik go krępuje w ramionach, wiec jakby byl jeszcze dluzszy to poprostu barki by mu sie nie zmiescily, bo ten fotelik jest taki zwezany gorą. Tz sie uparl na RECARO - macie jakies zdanie na jego temat?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 05:53   #461
MsLullaby
Zakorzenienie

Moje dziecko nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Wstał o 4.30 i szalał więc myślę sobie no to po spaniu. Wzięłam go do nas kręci się śpiewa i nagle śpi. Szok. Ale co z tego jak spał 10minut i znów impreza.
Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 06:02   #462
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Trudne pytanie Posadzony siedzi fajnie, ale nie na tyle, żeby go zostawić i iść sobie, bo upadnie. Nieśmiało przekręca się z pleców na brzuszek, ale potrzebuje przy tym pomocy, niestety Przekręca się wokół własnej osi. Odrobinkę czołga się do tyłu. I tyle

W ogóle rehabilitantka była przekonana, że Julek jest z ciężkiego porodu i był niedotleniony A tak przecież nie było.
teraz juz bedzie dobrze.
U ja sie poodpinam pod bajkę i gorgulka, może jednak lepiej też prywatnie w domu ??

Dzień dobry

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 06:52   #463
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Bajka- musze wymienic bo Jasko dobija 13 kg, glowa mu nie wystaje bo brakuje jakis 7 cm, ale wg mnie nie da sie tak zeby wystawala bo teraz juz fotelik go krępuje w ramionach, wiec jakby byl jeszcze dluzszy to poprostu barki by mu sie nie zmiescily, bo ten fotelik jest taki zwezany gorą. Tz sie uparl na RECARO - macie jakies zdanie na jego temat?

Mój też się uparł na Recaro,ale tylko dlatego,że jak mieliśmy stłuczkę i córka znajomych w nim była,to stwierdził,że chce ten,bo wie jak się w wypadku zachowuje.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:

Zdrówka

Co znowu nawywijał?

Ależ to musiał być słodki widok

Stary 2014-06-23, 07:01   #464
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczynki za dobre slowa odnosnie cwiczen Melduje sie z kom. juz z loza, oby dzis Julio spal ladnie...
Jutro ide do fryzjera, ale jakos sie nie ciesze... Ide do mojego starego pana, on zawsze dobrze scinal wiec licze ze bede wygladac jak czlek Bo teraz czuje sie i wygldam jak kupa Nie cwicze i objadam sie slodkosciami na potege Nie wiem co sie ze mna dzieje.
I tym milym akcentem koncze :P
a może to na @ nie zamartwiaj się tak Madzia, szkoda życia
Cytat:
cudownie
Cytat:
Tak myślałam, że się ucieszysz

No może być ogrodniczka, ale niech się tak nie drze przy tym

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Mój też się uparł na Recaro,ale tylko dlatego,że jak mieliśmy stłuczkę i córka znajomych w nim była,to stwierdził,że chce ten,bo wie jak się w wypadku zachowuje.

no w sumie bardzo dobry argument

Witam w piękny dzień, troszkę niewyspana, ale co tam
Emilka gada przez sen Chyba jej się śniło jedzenie Bo mówiła "am" i "mamamama" a mówi tylko wtedy jak jest głodna, lub je

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-06-23 o 07:02
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:28   #465
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdrówka

Co znowu nawywijał?

śmiesznie z ta konewką adi wczoraj dał tż prezent ...później wam wrzucę
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Laloca

słodko z tą konewką!
ehhh o kasę chodzi... nie chcę się rozpisywać, ale czy to moja albo Oli wina że on ma teraz długi? cóż, mógł posłuchać jak mówiłam ze porywa się z motyką na słońce.
i to remont mamusi, nie "naszej góry"
niech sobie mamusia spłaca bez kitu. całe życie miała aby jakoś sobie ten dół fajnie ogarnąć zagospodarować, ale nie, jak my zrobiliśmy górę jako tako to tej się dół zachciało robić mogła w jednym roku zrobić swój pokój, w drugim salon, w trzecim łazienkę itd. a nie wszystko na raz i za pieniądze tż.
oczywiście gdyby była lepsza sytuacja, i sami skonczylibyśmy sobie górę CAŁĄ to i za dół byśmy się wzięli i sama bym dała na to kasę, a tak to niech się sami martwią a kasa na Ole tak czy tak ma być...

super prezent
na pewno się ucieszy
ehhhh....szkoda słów na twojego tż

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

dzięki dziewczyny za wszystkie wczorajsze rady
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 07:30   #466
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli bujał go na rękach? jak to zrobił? Zazdroszczę, ale bardzo się cieszę, bo i mnie to napawa optymizmem czytałam ostatnio, że dziecko przy mamie tylko tak cuduje, bo wie gdzie jest papu, ale i innym da się uspać jak będzie zmęczone. Daje mi to nadzieje, że jakoś w tym żłobku będzie potrafiła zasnąć, ale martwię się.
Ostatnio dużo jeżdżę samochodem i zaczęła zasypiać w foteliku co jej się dawniej bardzo rzadko zdarzało. Miętosi przeważnie coś w buzi i zasypia. To ją chyba uspokaja. Szkoda, że bezsmoczkowe te nasze dzieci, bo byłoby łatwiej.
Wziął go na dol włączył tv i zgasił lampe i siedzial z nim na kanapie. Dał mu jakas zabawkę a potem położył i on sie dalej bawił aż zasnał. Dla mnie to spory szok
Moj tez zasypia w samochodzie na szczęście. A w sobotę nawet we wózku ale ponad godzinę chodziłam. Moj nieraz w samochodzie mieli w buzi metke od zabawek lub koca. A smoczka nie chce.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-23, 07:37   #467
ewacia85
Wtajemniczenie

niech mnie ktoś kopnie w tyłek zebym poszłą sprzatać
Stary 2014-06-23, 07:40   #468
pszczoua
Zakorzenienie

Endżi, Julki chyba tak mają. Mój też jest bardzo towarzyski, wszystkich zaczepia i się do każdego śmieje. Nie ma osoby, do której by nie poszedł na ręce. No troszkę aż za bardzo ufny jest Kiedyś bał się teścia, ale teraz już jest ok

nephelim, ale z Wikusia zdolniacha. To w ogóle jeden z moich wątkowych ulubieńców - ma taki słodki, zawadiacki uśmiech I jeszcze pamiętam Wikusia - wampirka Ja takiego samego wampirka będę zaraz miała bo wychodzą mu górne dwójki choc jeszcze nie ma jedynek

LaLoca, no właśnie, tak się ostatnio demonizuje smoka a jednak ułatwia on życie Ja tam się cieszę, że Julcio go zaakceptował, oczywiście nie chodzi z nim cały dzień, ale jako uspokajacz jest super i pomaga w kryzysowych sytuacjach, no i rzecz jasna przy zasypianiu

Susanna, super wymyśliłaś z tym prezentem Daj znac jak TŻ zareagował Kurcze, a ja nie mam pomysłu i chyba pojadę do sklepu po czekoladki

Larysko, brak słów na twojego TŻ. Masz rację - kasa na dziecko musi byc. Niech spina poślady i kombinuje...

Witam się poweekendowo. Już się więcej nie żalę na Julka. Wczoraj już pięknie siedział na podłodze i 3 razy sam usiadł z czworaków, tak na boczku podpierając się rączkami Miałyście rację, musiałam mu to po prostu pokazac i troszkę pocwiczyc Jestem dumna z mojego synusia

A co do jego ząbków, dwójka już się przebiła, drugą widac zaraz pod dziaselkiem, no i jeszcze przeswituje górna jedynka. Wszystko naraz! To dlatego tak ciężko to przechodził. Humorek ma teraz już dobry, ale boję się co będzie jak zaczną się przebijac bo ostatnio mielismy 2 dni nieustajacego płaczu...

No i teraz zapodam Wam hit. Dziś w nocy musiało mi się coś śnic i użarłam mojego TŻ w plecy... Bardzo mocno, aż się zerwał na równe nogi i mnie obudził Rano zobaczyłam ślad, ma wystającą czerwono-siną gulę na plecach... Najlepsze jest to, że nie wiem co mi się śniło. Śmiałam się tylko z niego rano, że dobrze że nie w ucho, bo z tą siłą jaką włożyłam, chyba bym mu je odgryzła
Stary 2014-06-23, 07:42   #469
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Endżi, Julki chyba tak mają. Mój też jest bardzo towarzyski, wszystkich zaczepia i się do każdego śmieje. Nie ma osoby, do której by nie poszedł na ręce. No troszkę aż za bardzo ufny jest Kiedyś bał się teścia, ale teraz już jest ok

nephelim, ale z Wikusia zdolniacha. To w ogóle jeden z moich wątkowych ulubieńców - ma taki słodki, zawadiacki uśmiech I jeszcze pamiętam Wikusia - wampirka Ja takiego samego wampirka będę zaraz miała bo wychodzą mu górne dwójki choc jeszcze nie ma jedynek

LaLoca, no właśnie, tak się ostatnio demonizuje smoka a jednak ułatwia on życie Ja tam się cieszę, że Julcio go zaakceptował, oczywiście nie chodzi z nim cały dzień, ale jako uspokajacz jest super i pomaga w kryzysowych sytuacjach, no i rzecz jasna przy zasypianiu

Susanna, super wymyśliłaś z tym prezentem Daj znac jak TŻ zareagował Kurcze, a ja nie mam pomysłu i chyba pojadę do sklepu po czekoladki

Larysko, brak słów na twojego TŻ. Masz rację - kasa na dziecko musi byc. Niech spina poślady i kombinuje...

Witam się poweekendowo. Już się więcej nie żalę na Julka. Wczoraj już pięknie siedział na podłodze i 3 razy sam usiadł z czworaków, tak na boczku podpierając się rączkami Miałyście rację, musiałam mu to po prostu pokazac i troszkę pocwiczyc Jestem dumna z mojego synusia

A co do jego ząbków, dwójka już się przebiła, drugą widac zaraz pod dziaselkiem, no i jeszcze przeswituje górna jedynka. Wszystko naraz! To dlatego tak ciężko to przechodził. Humorek ma teraz już dobry, ale boję się co będzie jak zaczną się przebijac bo ostatnio mielismy 2 dni nieustajacego płaczu...

No i teraz zapodam Wam hit. Dziś w nocy musiało mi się coś śnic i użarłam mojego TŻ w plecy... Bardzo mocno, aż się zerwał na równe nogi i mnie obudził Rano zobaczyłam ślad, ma wystającą czerwono-siną gulę na plecach... Najlepsze jest to, że nie wiem co mi się śniło. Śmiałam się tylko z niego rano, że dobrze że nie w ucho, bo z tą siłą jaką włożyłam, chyba bym mu je odgryzła
padłam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

prezent dla tż wisi na lodówce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 07:45   #470
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
ty brutalu
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

prezent dla tż wisi na lodówce
super prezent
Stary 2014-06-23, 07:46   #471
dodinha
Wtajemniczenie

Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

Stary 2014-06-23, 08:02   #472
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

m iłego dnia
Stary 2014-06-23, 08:03   #473
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Powodzenia, oby szybko zleciało
Stary 2014-06-23, 08:06   #474
policzanka
Wtajemniczenie

Dziendoberek!!

pszoua
-wymiatasz!

ewciu prezent uroczy!widziałam własnie na fb.tatus uradowany?

dodi-udanego pierwszego dnia w pracy!

w srode poznam Blaneczke Bajeczki!!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:08   #475
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zdrowia dla Marcinka. Jak idzie odstawienie ?
jeszcze wczoraj w nocy pociągnął z jednego cyca, dziś już nawet nie chciał więc spuszczę z kranika dla ulgi i koniec kp i to chyba była przyczyna bólu podbrzusza, teraz jest super
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
zdrowko dla Marcinka. A Ty Asiu jak sie czujesz?
jak młody Bóg włącza mi się powoli jedzenie, już się boję
Cytat:
Ok, to napiszę szybko o rehabilitacji
W piątek - jak wiecie - pojechaliśmy do tej super rehabilitantki, która miała nam pokazać jak w domu ćwiczyć z Julkiem, bo stwierdziła, że nie może nas wziąć normalnie na ćwiczenia, bo przekroczyła wszystkie możliwe limity pacjentów. Pani Gosia rzeczywiście pokazywała ćwiczenia, pytając co chwilę, czy Julek robi to, a tamto i na większość jej pytań nasza odpowiedź była przecząca. Pani się zmartwiła i powiedziała, że myślała, że łatwiej jej będzie nas odesłać, bo przyrzekła sobie, że do października nowego dziecka pod swoje skrzydła nie weźmie, ale nie może tego zrobić, tzn. zostawić nas samym sobie, a w zasadzie nasze dziecko. No i będzie nas wciskać gdzie się da we wszystkie terminy, jak np. jakiś pacjent zachoruje itp. I tak idziemy w czwartek i piątek, a w między czasie będziemy ćwiczyć w domu. Ogólnie przez te 30 minut Julek ćwiczył chętnie i nawet dobrze mu szło, w domu jest zdecydowanie gorzej
Magda, będzie już tylko lepiej jeśli ona nie dałaby rady to może weźcie prywatnie kogoś poleconego przez nią na kilka wizyt? jeśli Juleczek ma obniżone napięcie to kwestia miesiąca/ dwóch zeby opanował podstawowe ćwiczenia. Julo to silny chłopak, niech się mama tak o niego nie martwi
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki ja jestem w trakcie nadrabiania jeszcze tamtego watku, maly jest baaardzo aktywny i nie ma na nic czasu ostatnio
Mam do Was prosbe poki skoncze czytac.... Bo Jasko jeszcze w nosidelku jezdzi w aucie :/ musze kupic na szybko fotelik, noi pytanie JAKI POLECACIE ???? Tak do 500 zl max bardzo bede wdzieczna za odp

ooki co nadrabiam dalej i pozdrawiam Was wszystkie
Ps. ladny tytul, Jasko jeszcze nie robi papa ani brawo, umie dac czesc i pokazac "gdzie jest lampa"

my mamy maxi cox tobi 9-18, używkę kupiliśmy swego czasu za 470zł
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zdrówka

Magda, a nie myśleliście, żeby wziąć prywatną rehabilitantkę która by do Was przychodziła? Wiem, że to kasa ale może warto?

Tassia, nie strasz mnie z tą jazdą bo Miłosz też nie lubi jeździć autem
I też zamierzam opóźniać. My jesteśmy dopiero po 2 szczepieniu.
my też opóźniamy ile wlezie jestesmy po 2 szczepieniu, ale kolejne nie wiem kiedy, bo po ostatnim miał okropny odczyn poszczepienny
Cytat:
Dzieki dziewczynki za dobre slowa odnosnie cwiczen Melduje sie z kom. juz z loza, oby dzis Julio spal ladnie...
Jutro ide do fryzjera, ale jakos sie nie ciesze... Ide do mojego starego pana, on zawsze dobrze scinal wiec licze ze bede wygladac jak czlek Bo teraz czuje sie i wygldam jak kupa Nie cwicze i objadam sie slodkosciami na potege Nie wiem co sie ze mna dzieje.
I tym milym akcentem koncze :P
piątka, w weekend z teściami przybyło mi 1,5 kg. teraz do końća tygodnia passs bo muszę wyglądać jak człowiek przed wami idź grzecznie do pana fryzjera i się zrelaksuj ja też chyba się wybiorę w tym tyg
Cytat:

Hela poradzi sobie lepiej niż myślisz, to ty mamusiu musisz być najdzielniejsza
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:09   #476
MsLullaby
Zakorzenienie

Dodi będzie dobrze

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:11   #477
ja-ika
Zakorzenienie

Poli jak tam naczyniak u Lilci? Emilce niestety nie znika koło pępuszka

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
jeszcze wczoraj w nocy pociągnął z jednego cyca, dziś już nawet nie chciał więc spuszczę z kranika dla ulgi i koniec kp i to chyba była przyczyna bólu podbrzusza, teraz jest super

jak młody Bóg włącza mi się powoli jedzenie, już się boję

Magda, będzie już tylko lepiej jeśli ona nie dałaby rady to może weźcie prywatnie kogoś poleconego przez nią na kilka wizyt? jeśli Juleczek ma obniżone napięcie to kwestia miesiąca/ dwóch zeby opanował podstawowe ćwiczenia. Julo to silny chłopak, niech się mama tak o niego nie martwi

my mamy maxi cox tobi 9-18, używkę kupiliśmy swego czasu za 470zł

my też opóźniamy ile wlezie jestesmy po 2 szczepieniu, ale kolejne nie wiem kiedy, bo po ostatnim miał okropny odczyn poszczepienny

piątka, w weekend z teściami przybyło mi 1,5 kg. teraz do końća tygodnia passs bo muszę wyglądać jak człowiek przed wami idź grzecznie do pana fryzjera i się zrelaksuj ja też chyba się wybiorę w tym tyg

Hela poradzi sobie lepiej niż myślisz, to ty mamusiu musisz być najdzielniejsza
mi się jeszcze nie wyłączyło od ciąży Super, że dobrze idzie odstawianie dużo zdrówka dla Was i siły
Stary 2014-06-23, 08:12   #478
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Wczoraj pochwaliłam to dzisiejszej nocy młody zrobił jesień średniowiecza no masakra, nie dość że nie chciał wieczorem zasnąć, to potem się budził nie wiem nawet ile razy.
Dziś przyjeżdża moja najmłodsza siostra na kilka dni, więc zaraz się biorę za poweekendowe ogarnianie chaty

Cytat:
witamy się po masakrycznym weekendzie. Marcin od piątku gorączkuje, nie chce jesc, ślini się i cały czas bidulek płacze. Bylismy dzis na IP bo zaglądałam mu do gardła i miał biały nalot, doktorka powiedziala ze prawdopodobnie pleśniawki i że może go boleć, ale nie byla pewna czy nie angina
jesli do jutra się nie uspokoi to czeka nas wizyta u pediatry
dużo zdrówka dla Marcina
a Ty jak się czujesz?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:13   #479
misia332
Zakorzenienie

Asiu super, że tak poszło łatwo z odstawieniem.
no i dobrze, że wracasz do formy

Ja dzisiaj czuję sie jak kupa conajmniej. Kornel marudzi od rana, nie mogę nic zrobić.Nie mam się w co ubrać... I ogólnie dzień nie sprzyja

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:16   #480
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Poli jak tam naczyniak u Lilci? Emilce niestety nie znika koło pępuszka
na klatce piersiowej bardzo pobledł.na paluszku troszke mnie ale roznica wielka w porównaniu do tego co było na poczatku.Jaiko nie przejmuj sie.Pmietaj ze to ma czas zniknąc do 7 roku zycia
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości