|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II
Calkiem zapomnialam o jutrzejszym ważeniu, a szkoda bo może to by mnie powstrzymało przed wieczornym łakomstwem...
Wwyszlo mi dzisij nie cale 1400 kcal ale zdecydowanie za malo biala i za dużo węgli ..:-( 1. 2 ciastka belvita z jogurt. nadzieniem 2. Jedno cistko belvita... ( bylam po za domem do 11 godz.) 3. Sledz w pomidorach plus kromka żytniego 4. 2 buleczki serowe z wisniami 5. 2 ptasie mleczka i ciastko kruche takie z maszynki :banghead:
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
I: bulka pelnoziarnista z serkiem smietankowym, ogorkiem kiszonym i papryka
II: pomarancza + dojadlam sunbites III: lazanki z kapusta i pieczarkami IV: dwie berlinki z keczupem + wafel ryzowy wieloziarnisty z serkiem smietankowym V: pol wedzonej makreli niestety łazanki tłuste ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-14 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
A i rzucam wyzwanie wszystkim
![]()
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Hej, u mnie dziś 68.4 kg. Nadwyzka zleciała, tylko ciekawe na jak długo....
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() A jak reszta dziewczyn? w tabelce jest nas dużo więcej, jak u Was waga i dieta ? ![]()
![]() |
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tymi slodyczami to ja żartowalam, przeciez sie nie da bez nich heh A no wlasnie, cos mi sie wydaje ze znowu we trzy zostałyśmy....
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
hej dziś zapomniałam się zważyć zrobię to jutro, ale nie sądzę żeby był spadek jestem strasznie opuchnięta nawet obrączki nie mogę na palcu poruszyć. Przez jakis czas muszę wypijać więcej pokrzywy, bo coś mnie zablokowało.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj z dietą w miarę... mimo weekendu!
![]() Naszło mnie na baszczyk ukraiński, wiec kolacja tez bedzie dietetyczna ![]()
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Podaje moje dzisiejsze menu:
1. 2 buleczki serowe , kawa 2. Jogurt z musli 3. Kebab, czyli nalesnik razowy, pierś plus warzywa z sosem na jogurcie ( calkowicie dietetyczny i jeden mały ma 300 kcal, to wyobraźcie sobie ile ma taki zwykły...) 4. Barszcz ukraiński 5. Jabłko
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Dzieńdobrywieczór... u mnie dramat i rozpacz w ciapki
Impreza firmowa się udała chyba aż za bardzo..... obżarłam się jak świnia tej cholernej pizzy i opiłam Coli.... ![]() ![]() ![]() Potem jeszcze odwoziłam 3 koleżanki i w domubyłam 2:40 Dzisiaj wstałam dopiero przed 13 i to z trudem. Menu z wczoraj: omlet z 2 jajek z polędwicą z kurczaka latte kurczak w sosie napoli z ryżem z warzywami latte jabłko PIZZAAA ![]() ![]() ![]() ![]() cola, sprite + 3h kręgli i imprezka na parkiecie 3000kcal ehh Dzisiaj latte jabłko rosół z makaronem sernik z latte rosół z makaronem parówka z pieczarkami marynowanymi 3 ciastka owsiane herbata 1700kcal a rano na wadze było 70.9.... dramat norrrmalnie DRAMAT! iiii nadal głodna jestem... ![]() [edit] zeżarłam jeszcze 2 tosty z szynką i serem o 1:30 w nocy.... dzisiaj 71.2kg Szczerze? mam kryzys i chyba mam to w dupie. jak to ma wyglądać tak że 0.5kg na miesiąc spadnie to ja piernicze takie poświęcenie. To za dużo. Mam wystarczająco dużo zmartwień żeby jeszcze katować się ograniczeniami w jedzeniu. Nie wiem co zrobić Może to nie jest jeszcze mój czas i tyle. od 2mcy mam różne problemy ze zdrowiem i jestem wytarczająco sfrustrowana i nieznośna. Za tydzień wybieram się na dni alergii i spróbuję się dostać na testy (bo mają być laboratoria) i zrobić sobie na gluten i na konserwanty i zobaczymy. A na jutrzejsze urodziny zrobię sobie prezent i zwolnię się z tej katorgi. Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-11-16 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zadomowienie
|
Jakwino wszystkiego najlepszego!
Wiesz może masz rację, może to nie pora na odchudzanie, może najpierw ureguluj sobie wszystko ze zdrowiem... Najglupsza rzeczą jest zacząć dietę i zaraz z niej zrezygnować bo na bank w takim przypadku skończy się to dodatkowymi kg... Wiec może póki nie ma co Ci wrócić zrezygnuj, odloz na jakiś czas... Moja waga oszalała, od środy zleciło mi 1.6 kg ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() I: grahamka z sopocka i ogorkiem II: pomarancza III: dwa jajka sadzone, lyzka ziemniakow, salata IV: banan, kilka orzechów nerkowca i jeden wafelek kupczy V: kolacja w knajpce z jedzeniem na wage (m.i. kawalek lasagne ze szpinakiem, kurczak w sosie pieczarkowym, ziemniak pieczony, salatka grecka) niezdrowo. Jak zawsze w weekend sobie popuszczam, może nie tak całkowicie, ale na pewno się nie pilnuje i pozwalam sobie na więcej. Ela pożycz mi Twoją wage moze sie okaze że ja już poniżej 60 waże ![]() Jak wino tak jak piszesz i Ela radzi uporządkuj sobie może najpierw wszystko inne, a później wróć do diety ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-16 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Mój jadłospis:
1. 2 kromki żytniego, kabanos, jajko na twardo, 2 kawałki ciasta 2. Makaron ryżowy, kurczak po chińsku 3. Barszcz ukraiński 4.jajko na twardo, szczypiorek z jogurtem. Razem ok. 1300 kcal Weekend zaliczam do udanych ![]()
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Ela gratulacje
![]() I: dwa tosty z serem i poledwica II: mandarynki trzy III:dwa pulpety wieprzowo-wolowe, dwie lyzki ziemniakow, surowka z pekinskiej IV: berlinka i surowka z obiadu V: dwie lyzki 'salatki' (kabanosy, szczypiorek, majonez+jogurt, ryz) +2,5 l plynow
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Hej u mnie dziś nawet wzorowo
Ale wpierw podaję wagę 75,7 czyli 100g wiecej niż tydz temu , ale nadal jestem opuchnięta i mam@, więc przypuszczam, że jak utrzymam dietę to w sobotę powinno być dużo mniej( optymistka). Menu: I musli bez cukrowe z mlekiem 0,5% + 2 malutkie kiwi II frytki własne z piekarnika + plasterek schabu z grilla+ kapusta kwaszona III galaretka (szklanka)+ banan mały IV serek wiejski light (200g) + 4 wafelki slim kawa, 0,5 l pokrzywy,czerwona ; 1,5 litra wody I tyle. Elu jak to zrobiłaś,że masz aż taki spadek??! Jak wino powinnaś najpierw odszukać przyczyny, aby zacząć dietę bo tak to kicha.. wiem cos o tym sama tak miałam strasznie to zniechęca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ba, lepiej nż u mnie ![]()
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Hej. Ewelinka brawo! U mnie od wczoraj -200g aby tak dalej , to może w sobotę zobaczę 74 z przodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Super, ze u Ciebie też na minusie
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Wklejam swoje menu :
1. Owsianka na mleku 2. 2 kromki żytniego, wędlina drobiowe, jajko na twardo, papryka i szczypiorek 3. 2 ciastka belvita, pół jabka 4. 3 placuszki z pekinskiej, jajek z kiełbasa 5. 1 MUFFINA jogurtowa dietetyczna 6. 2 placki te co wyżej ![]()
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
Hej moje menu:
I 3 łyżki otrąb owsianych z jogobellą light, śliwka ,kiwi + kawa+ pokrzywa II bułka pełnoziarnista z 2 plasterkami pieczonego schabu( swojski)+ pokrzywa III 2 ziemniaki , 200g szpinaku z jajkiem , ogórek kiszony, 200ml maślanki + kawa IV serek Tuti 0% ( 70kcal w opak)z 2 wafelkami slim+ zielona V serek wiejski light (150g) 3 wafelki+ 0.5 czerwonej Do tego 3 plasterki swojskiej szynki( wędziłam i musiałam spróbować) + 1 litr wody. Więc mam ok 1350 kcal jest ok. Zaliczyłam też godz fitnessu. Oby tak dalej ![]() Elu co to za placuszki, bo zostało mi 1/2 głowki włoskiej i szukam przepisu ,aby się nie zmarnowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Too i ja wklejam swoje
![]() I: bulka pelnoziarnista z maslem i z kielbasa gospodarza II: miseczka zupy koperkowej, mandarynka III: dwa pulpety z wczoraj IV: salatka z kabanosem ta co wczoraj + garsc cheetosow o smaku pizzy V: 1,5 plata fileta sledziowego w zalewie octowej + 1/3 grahamki +2.5l plynow
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-17 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podaje przepis na placki ![]() Kapusta ( szatkujemy tak ok. 100 g.) 4 jajka na twardo( ścieramy na tarce) Kielbasa z tych zwyklych ( kroimy drobno i przysmazamy na suchej patelni) Lączymy wszystko ze sobą i dodajemy 2-3 rozmacone jajka, odrobinę wody, 2 łyzki mąki pełnoziarnistej i 2 zwykłej, przyprawiamy solą i pieprzem ( trzeba dobrze dosolic bo i kapusta i jajka tego potzrebują) Smazyc na patelni bez tluszczu najlepiej pod przykryciem. Wersja dla meza zze zwykla maka, z duza iloscią kielbachy i z boczkiem wędzonym , mniam ![]()
![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Hej. Dzięki Elu za przepis , może zrobię w czwartek. jutro planuję na obiad ogórkową,oraz makaron z serem( dla mnie pełnoziarnisty, a dla męża zwykły). Dziś zjadłam:
I 3 łyżki otrąb owsianych z jogobellą light+ pomarańcza+ kawa+ druga kawa II budyń słodka chwila +0,5litra pokrzywy III 30g kaszy jęczmiennej z pieczarkami(100g) + 125g piersi z grilla+ 0,5 litra zielonej IV Kisiel słodka chwila V 300g kalafiora z sosem knorr( odtłuszczonym, zamieniłam śmietanę 18 na mleko 0,5%). 250 ml maślanki Plasterek szynki między posiłkami+ jeden landrynek(14kcal) 1,5 litra wody z cytryną Razem ok 1300kcal. Więc jest super. Zaliczyłam 20 minut ćwiczeń cardio z Izą Tyszką. JAk dobrze pójdzie jutro pojedziemy z męzem na basen, dostaliśmy od szwagra kartę , jemu w pracy nabijają za free, a nie wykorzystuję, a nie chce aby sie zmarnowały , więc my postaramy się skorzystać ![]() Coś cichutko dziś na forum. Ciekawe co porabia Loca , może w końcu się odezwie wybory się skończyły poczekamy zobaczymy PA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
I: bulka pelnoziarnista z serkiem smietankowym, sopocka i papryka
II: 6 pierogow ruskich III: koktajl (banan, maliny, jagody i jogurt naturalny) IV: ten sam koktajl + jeden herbatnik w czekoladzie V: dwa pulpety +1,5l plynow Hej ![]() ![]()
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja
![]() 1. 2 MUFFINy wczorajsze z mlekiem 2. Kajzerka wieloziarnista, wędlina drobiowe, ogórek konserw. 3. 1 MUFFINA, 2 ciastka belvita 4. Makaron ryżowy z jajkiem Tylko 4 posiłki bo pomiędzy poszła paczka słonecznika prażonego solonego i wyszło razem ok 1500 kcal z tym ze przesadziłem dziś z białkiem dlatego też nie miałam pomysłu na kolacje ![]() Chyba @ się zbliża bo waga poszła lekko w górę i moja gęba domaga się podjadania...
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
Oj ubyło nas niestety. Dziś z dieta na razie ok. Dokładnie wpiszę wieczorem. Idę zaraz pod prysznic muszę przygotować się na basen( aby nie chodzić w " moherowych gatkach"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale dziś byłam, poćwiczylam 1 h ![]() Teraz biorę się za sałatke ;-) Miłego wieczorku
![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
Hej już wróciliśmy. Było dość fajnie przepłynęłam dostojną żabką 8 długości (21x8=168m)Jak na mnie rekord
![]() I otręby owsiane z jogobella light+ kawa+ 3 małe kiwi(takie prawie mini ![]() II bułka pełnoziarnista z szynką+ pokrzywa 0,5l III 300ml zupy ogórkowej( jarskiej)+ 30g makaronu pełnoziarnistego z 80g twarogu chudego na 1 łyżce oleju+kawa IV budyń słodka chwila + zielona 0,5 l V serek wiejski light+ 4 wafelki ryżowe slim+ czerwona jak na razie 1 litr wody, ale dobiję do 1,5l.Jeśli zgłodnieje szklanka maślanki, Z maślanką 1350kcal,bez 1240 jest super. Mąż lubi ruch tylko nie ma na to czasu(praca zawodowa i gospodarstwo). Niestety nie może ćwiczyć na siłowni ortopeda mu zabronił,ale będę jeżdziła z jego siostrą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.