![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
Generalnie jeszcze pytań nie mam, ja się szykuję tam na cc, a chciałabym w salve bo mam całe 5 min samochodem do dojazdu więc z maleństwem w styczniu nie będę musiała się bujać przez całe miasto ![]() Może się tam spotkamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny. Tak jeszcze w temacie toxo. Od kota trudno sie zarazić. Aby zarażał musi najpierw zjeść surowe, zarażone mięso. Potem to wydalić i wejść w to po kilku dniach. Dlatego przy kotach najgorsze jest czyszczenie kuwety bo to w odchodach cholerstwo siedzi.
Najwiecej zarażeń jest od surowego mięsa i niemytych owoców, warzyw. Więc pamiętajcie o dokładnym myciu wszystkiego. W tym np deski, noży, rąk którymi mięso kroilyscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę taki kocyk! KLIK
Idę obudzić tego małego potwora ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Ja Tż uczulam na mycie deski do krojenia po mięsie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też na to bardzo uważam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja własnie weszłam do domku, chciałam powiedzieć że z dzidzią wszystko w porządku ma 8,8 cm następna wizyta za miesiąc. A teraz lecę nadrabiać te 3 strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Ja za dzieciaka zylam z kotami w gospodarstwie rolnym,jadlam.owoce i warzywa prosto z ziemi bez mycia i nie przeszlam toksoplazmozy :-( i teraz musze uważać. Caly swiat mi mowi POZBADZ SIE KOTA a ja mam ochote wtedy ich sie pozbyc z mojego Zycia.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Genralnie aby zarazić się od kota toksoplazmozą to: 1. kot musi być jej nosicielem, 2. żeby pierwotniaki toxo rozwineły się w kocich odchodach, musiałyby leżeć w kuwecie kilka dni, a kto nie sprzata codziennie kuwety?
Ja we wrzesniu mojego kocura bede miala w domu, bo rodzice na urlop wylatuja i nie mam wiekszych obaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() niepozorna nie stresuj się, pewnie okaże się że to jakieś wcześniejsze zakażeni. Z tego co piszesz małe ryzyko żebyś, teraz się zaraziła. Jutro sie wszystko okaże. Ja po wizycie poszłam ze znajomą na zakupy i nic nie kupiłam. A ochodziłam się jak głupia jakaś. Teraz chyba do wieczora się nie ruszę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
Kinga - super, że wszystko ok
![]() Dziewczyny, jakie jest średnie zapotrzebowanie na energię u kobiety w ciąży? wiem, że to po części kwestia indywidualna, ale może są jakieś orientacyjne wartości. |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Rozeznanie
|
Kinga gratki za wizyte.
Niepozorna sprawdzilam az swoje wyniki i mi pisze ze ponizej 0,8 to wynik negatywny. Ja robilam w diagnostyce, nie wiem czy to zalezy od laboratorium ale mysle ze nie ma sie co stresowac, bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() A o 2 trymestrze nic nie bylo napisane, ale poszukam jeszcze z ciekawości |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Niepozorna, nie martw się na zapas, tym bardziej, że babka w poradni powiedziala, ze to raczej stara sprawa
![]() Ja bardzo pilnuję teraz mycia owoców i warzyw, bo zawsze myłam, ale zdarzało mi się robić to 'po łebkach', na szybko. Natomiast noże/deski po surowym mięsie myję zawsze, nigdy tym samym nożem (nieumytym) nie kroję nic innego itp. My mamy kota w domu, toxo nie mam ![]() Kinga, super, że wszystko ok, a maluch jaki już duży! Ja dzisiaj byłam w SH, upolowałam HMową bluzkę z serii HM MAMA, sweter taki dłuższy do legginsów i body dla malucha ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- w II trymestrze to podobno 300kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi sie pytałam, gdzie mam łożysko i powiedział mi ze bardziej z boku, i ja głupia nie zapytałam czy to ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Szyjka dluga, twarda i zamknięta to bardzo dobrze
![]() a o łożysku nie wiem nic, ale nie martw się, bo to się jeszcze moze zmienic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
Ale mnie chodzi o całkowite zapotrzebowanie, a nie o wzrost zapotrzebowania
![]() Bo nie wiem, ile mogę jeść. Z różnych kalkulatorów wychodzi, że 1600 kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też czytałam o 300 kcal ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Kochana, trochę się uspokoiłam. U mnie na wynikach jest że poniżej 0,6 jest dopiero ujemny ale tak jak piszesz to wszystko zależy od laboratorium. Trzymam się tego co powiedziała Pani Doktor w zakaźnym - skoro jej to wygląda na stare zakażenie to tego się trzymam, w końcu to ona zna się na tych sprawach. A z tymi kotami to prawda, też mi powiedziała że najprawdopodobniej mam to od surowego mięsa lub niedomytych owoców i warzyw. Bezpośrednio od kota też można, ale już dużo rzadziej się to łapie. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Średnie zapotrzebowanie ciężko określić bo to jest faktycznie sprawa indywidualna, zależy od naszego wzrostu, wagi czy trybu życia ale w ciąży zapotrzebowanie wzrasta w II trymestrze o około 370kcal, a w III o 460kcal. W sumie sporo, myślałam że mniej ale tak mi powiedziała siostra dietetyczka więc chyba tak jest... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie liczyć kalorii ja zmykam na tańce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Ja Wlasnie jem malo to tym sie nie przejmuje, ale wiem ze powinnam sie wiecej ruszac-przez te upaly nawet na spacer nie wychodze :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zadomowienie
|
Mój stan kalorii na dziś to 1 733 kcal. Tyle pożarłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
To wcale nie jest dużo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Pilnujesz co do kalorii?! Ja wychodze z zalozenia ze zycie byloby niczym bez jedzenia :-D i jem wszystko na co mam ochote ale z umiarem
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
Dziś zaczęłam, bo byłam ciekawa. Ale przez to też się trochę ograniczałam w jedzeniu - szczególnie słodkości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Moim jedynym sportem jest obecnie przejście z łóżka na kanapę, do łazienki albo kuchni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, ale Ty jesteś na innych prawach
![]() ja też nie spaceruję. Ciągle chciałam, ale cały I trymestr tylko spałam ![]() Teraz już jest lepiej, więc mam nadzieję, ze w końcu zacznie. Po wizycie u gina w sierpniu biorę zaświadczenie i śmigam na zajęcia dla ciężarówek, w czwartki i może na aquaaerobik ![]() Mam wyniki, faktycznie niezła różnica: trisomia 21: ryzyko podstawowe: 1: 13 330, u mnie: 1: 26 607 trisomia 18: ryzyko podstawowe: 1: 15 701, u mnie: 1: 314 024 trisomia 12: ryzyko podstawowe: 1: 36 961, u mnie: 1: 739 230 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.