Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-02, 12:18   #451
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Neocleo witaj

Polinezyjka ale to piękne co piszesz, ja dopiero od 2 lat tak naprawde czuje sie piekna w swoim ciele, ciągle wyszukiwalam w sobie kompleksy, a teraz wiem ze podobam się mężowi, pociągam go a to vo przeżyliśmy razem przez ostatnie 3 lata podczas staran o maluszka jeszcze nas do siebie bardziej zblizylo, a teraz jestesmh przeszczesliwi
Stary 2015-11-02, 12:20   #452
Agnessssa
Rozeznanie

Neocleo witamy

Jade do tego doktora po wyniki morf i moczu i przy okazji zapytam sie o to usg i moje łożysko Ahoj
Stary 2015-11-02, 12:33   #453
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Neocleo ojjj nie wiem czy przyjmiemy, masz cos na przekupienie? zartuje! Super ze jestes! Zdrowka dla Ciebie i malenstwa!

Poli ... Ale dalas wywod
Ja tam uwazam ze duzo zalezy od faceta. Z poprzednim bedac wiecznie szukalam pochwal i komplementow od innych. Zdradzalam...przykre..
A teraz? Zaden facet poza moim Rafeallo sie nie liczy. Dzieki Niemu pokochalam moje mega male cycki... i w ogole...czuje sie przy Nim kobieta, a cza ciazy? Mega dobrze czuje sie z rosnacym brzuszkiem i cyckami. Widze jak on na mnie magicznie patrzy...to jest to!
Moim zdaniem najpierw my musimy siebie zaakceptować a potem szukać tego u faceta Bo facet może zawsze być inny, a ze sobą człowiek siedzi całe życie...

Ja nie mam problemu z moimi rozstępami na piersiach-po anty jak mi rosły piersi i malały mam takie delikatne "promyczki" wokół sutków. Zawsze je lubiłam, dospiero niedawno uświadomiłam sobie, że to są chyba rozstępy Zaakceptowałam blizny po operacji na nogach (24 okrągłe plamki)-jak komuś się nie podoba, nie mus patrzeć. Nie przeszkadza mi mnóstwo pieprzyków na twarzy i w okolicy - ba, ja je nawet lubię Może oprócz dwóch, bo z jednego rosną mi dwa włoski a drugi jest brzydki na czole. Ale bardziej od nielubienia boję się usuwania, więc sobie są, póki co

Jedyne z czym mam problem to fakt, że kuleję i jestem krzywa, bo mi wystaje biodro. Znaczy póki ktoś na to nie zwróci uwagi umiem przejść nad tym do porządku dziennego, ale wystarczy, że mam gorszy dzień, ktoś zwróci na to uwagę i zdarza mi się pęknąć i płakać.

Raz w wygłupach z TŻtem palnął głupstwo i nie mogłam się uspokoić-jakaś gadka szmatka, ja mu mówię, że zrobiłam się na bóstwo i wyglądam pewnie jak bogini, a ten na to: "ta, chyba Hefajstos". I ja w ryk. A ten zdurniał, bo nie wiedział o co mi chodzi... Więc po dłuższej chwili zanoszenia się płaczem mu wydukałam, że Hefajstos przecież był kaleką i kulał... Więc się zaczęliśmy zaraz chichrać, bo rzucił pierwszym lepszym męskim bóstwem jakie mu przyszło do głowy. :/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:33   #454
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
U nas całkiem spore ożywienie w tym temacie, jako że TŻ ma więcej wolnego. Niezmęczony facet=napalony Mąż
A u nas wręcz przeciwnie- jak TŻ pracował, to miał większe potrzeby, a gdy poszedł na wolne i nic nie robił, to mówił że taki się czuje zmęczony, że nawet dupą mu się nie chce ruszać I zasypiał o 20 Na szczęście już mu przeszło
Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Kalpana którego Twój synek skonczył 3 latka? Nasz Patryk skonczył 3 latka ósmego pażdziernika Bedziemy miały dzieci urodzone w tych samych miesiącach Fajnie
Mój 16 października, więc niewiele młodszy od Twojego A teraz na którego masz termin?
Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo... Albo powtarzają mi, że mały urodzi się nerwowy przeze mnie... :banghead:

Moja aplikacja pokazuje, że mały zaczyna słyszeć mój głos <3
Guzik prawda... Ja miałam kilka naprawdę sporych stresów w pierwszej ciąży i też mi wszyscy mówili, że mały będzie rozdarty, a tu dziecko grzeczne jak aniołek, nawet płakać nie umiał
Jaką masz aplikację?
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Mój mąż pytał swojej księgowej i coś mówiła, że od 2016 roku jest zmiana i osoby, które mają umowę na etat nie dostaną becikowego? Tzn coś związanego z tym rodzajem umowy, że już nie od wysokości wynagrodzenia tylko właśnie typu umowy - ale to tak tylko coś mu napomknęła, pogada z nią na ten temat niedługo dokładniej.
Chyba, że któraś z was ma pewne info jak będzie w 2016?
http://www.galeriabobasa.com.pl/nowe-becikowe
Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Czy można do Waszego zacnego grona jeszcze dołączyć? Wiem wiem.. robię to rychło w czas Ale lepiej późno niż wcale, prawda?

Może napiszę kilka słów o sobie
Mam na imię Magda. Mam 31 lat, mąż 35, po ślubie 4 lata i spodziewamy się pierwszego dziecka. Termin porodu, wg OM mam wyznaczony na 21.04.2016 r. Teraz jestem w 16 tc. (15 t. 6 d.). Póki co płeć jeszcze nie jest nam znana. W środę mam kolejną wizytę. Dodatkowo leczę się na lekką nadczynność tarczycy, wykrytą podczas pierwszych zleconych badań krwi.

No i jak przyjmiecie?
Pewnie, witaj i się rozgość

U nas z seksem też trochę gorzej niż przed ciążą, ale staramy się nadrobić, bo w niedzielę TŻ wyjeżdża i wróci dopiero w połowie grudnia

Dziewczyny, a wie może któraś jak to jest z tymi dochodami... Np. jeżeli chodzi o rodzinne. Rozliczamy się za rok poprzedni, czyli w 2016 za 2015. W tym roku od czerwca TŻ zaczął nową pracę (dobrze płatną i teoretycznie dochód nam przekroczy), ale od lipca do dzisiaj jest na zwolnieniu lekarskim i nie pracuje, tylko dostaje tyle ile dostaje, więc jakie dochody będą się liczyły do rodzinnego? No bo w końcu nie pracuje, więc nie zarabia, tylko samo chorobowe dostaje.

Albo się tak nakręciłam i mi się już wydawało, albo wygadałam i wczoraj wieczorem poczułam ruchy dzidzi Zobaczymy czy dzisiaj będzie powtórka (póki co cisza), jak nie, to znaczy że sobie wmówiłam

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:35   #455
NieIdealna82
Raczkowanie

Neocleo cześć

Kabriela powodzenia i wracaj do domu jak najszybciej...

Gosiaczek powodzenia u lekarza,a pod tymi żebrami to mógł być synek bo ja też czuje wyrazniejsze ruchy

KĄPIELI nie brałam w poprzednich ciążach ani teraz,tylko prysznic.

Becikowe musze zobaczyć u nas w mops bo nie ogarniam tego...

SEKS wszystko wróciło do normy i używam
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:38   #456
gosiulka22
Wtajemniczenie

Smarrita ja miałam to na córkę przez jakiś czas. I pamiętam że musieliśmy dostarczyć papierek o zameldowaniu męża. A na jakich zasadach jeat Twój? Mój miał tam założona własną działalność. Dużo papierologi ale bez żadnych problemów w ciągu dwóch tygodni miał pieniądze na koncie i wyrównanie od urodzenia małej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:41   #457
Sunmade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Guzik prawda... Ja miałam kilka naprawdę sporych stresów w pierwszej ciąży i też mi wszyscy mówili, że mały będzie rozdarty, a tu dziecko grzeczne jak aniołek, nawet płakać nie umiał
Jaką masz aplikację?

Albo się tak nakręciłam i mi się już wydawało, albo wygadałam i wczoraj wieczorem poczułam ruchy dzidzi Zobaczymy czy dzisiaj będzie powtórka (póki co cisza), jak nie, to znaczy że sobie wmówiłam
Aplikacja nazywa się Moja ciąża

Niekoniecznie musiało Ci się zdawać, dziewczyny piszą ze nie czują jeszcze ruchów regularnie, codziennie. Także może dzidzia wczoraj jednak szalała
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 12:49   #458
gosiaczek071
Zakorzenienie

Polinezyjka jaka ty fajna dziewczyna jestes
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:01   #459
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Aplikacja nazywa się Moja ciąża

Niekoniecznie musiało Ci się zdawać, dziewczyny piszą ze nie czują jeszcze ruchów regularnie, codziennie. Także może dzidzia wczoraj jednak szalała
Szalała to za dużo powiedziane, bo poczułam może 3-4 muśnięcia Zobaczymy, mam nadzieję że to już TO

Dziewczyny zna się któraś na laptopach/systemach do nich? Pilnie potrzebuję rady

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:04   #460
velika
Winter is coming

żebym nie miała w robocie czasu na wizaż to skandal jest
Polinezyjka zgadzam się z tobą. Wyznaję podobną filozofię życiową Ja wczoraj stwierdziłam, że tak dobrze wyglądam, że sobie foty porobiłam w ogóle pewności siebie nabrałam w okolicach LO, jak odkryłam, jak łatwo jest kogoś poderwać i mimo, że czasem mi coś nie pasuje, to jestem zadowolona z życia i z siebie samej
Neocleo witaj

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:14   #461
Sysiulka12
Raczkowanie

Wizyta u ginka dzisiaj zaliczona,nie miałam dzisiaj usg więc dalej noszę w brzuszku niespodziankę.Dzidzia jest już na 3 palce pod pępkiem jak to pan doktor powiedział.Pojechałam od razu zrobić zlecone badania i teraz jeszcze za trzy tygodnie idę na obciążenie glukozą;(na cuda nie liczę więc zapewne znów będzie cukrzyca ciążowa.Mam radochę bo znów mogę męża wykorzystywać,nie ma plamień więc nie ma przeciw wskazań
Sysiulka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-02, 13:29   #462
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do osoby z niemiec. Na tel nie widze kto skad takze Przepraszam. Tz odprowadza podatki w niemczech ale nie jest tam zameldowany bo pracuje w roznuch miejscach. Chce zlozyc papiery w tym roku aby na starsza corke dostac kindergeld. Jak to jesr z zameldowaniem musi byc na stale gdzies zameldowany? Rodzina nam powiedziala ze wtedy duzo podatku sie odprowadza i ze mu sie to nie oplaca.
Niestety, nawet jego meldunek nie starczy. Dziecko musiałoby też być zameldowane u niego w Niemczech i mało tego - musielibyscie udowodnić, że faktycznie tam przebywa, czyli np. książeczka zdrowia niemiecka, żłobek czy przedszkole...
Nie wszystkich tak kontrolują, ale jak ma się jakieś powiązania z innym krajem i jest możliwość, że dziecko nie mieszka w Niemczech, to chcą dowodów. To się jakiś czas temu zmieniło. .. ja na młodego musiałam juz 4 razy wniosek na nowo wypełniać, bo oni wiecznie coś podejrzewali, że mogłam wrócić z młodym do pl w międzyczasie ciekawe po co...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:45   #463
madziara889
Zakorzenienie

Polinezyjka też mam podobne zdanie o pewności siebie. Moja siostra ma świetną figurę, a wiecznie jest z siebie niezadowolona.
Ja nabrałam pewności siebie po tym jak exiu mnie zostawił.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:04   #464
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kalpana bede dopiero za godzine/dwie ale jak dalej nie rozwiążesz problemu z lapiem to pisz spróbuje pomoc

Wróciłam właśnie do domu i lecę do sklepu na pocztę i tak dalej, nadrobię was jak wroce😘
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:08   #465
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Linaewen masz racje, ale ja napisalam ze duzo zalezy od faceta, ze ja dzieki mojemu mezowi pokochalam siebie, bo potrafil pokazac mi teoretyczne wady jako zalety. Nigdy nie bylam jakos zle do siebie nastawiona, po prostu podkreslalam zalety .... nie jestem za tym, zeby kobieta byla zalezna od mezczyzny psychicznie i finansowo. Totalnie nie jest to w moim stylu a samej trudno jest pokonac to co meczy przez polowe zycia

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-11-02 o 14:09
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:18   #466
Jak dobrze
Raczkowanie

Hej, melduje sie po wizycie a nadgonie Was po obiedzie

Bylam u gina, wszystko ok, po prostu macica sie rozciaga i weizadla, dlatego boli. Mam nie masowac brzucha bo to doprowadza do skurczow wtornych, poza tym odpoczywac. Z dzieckiem podobno ok, ale usg mi nie zrobila...

Baaardzo denerwowalam sie praca, a okazalo sie, ze Pani wiceprezes zareagowala wspania, pogratulowala mi i kazala sie nie przejmowac praca. Powiedziala, zebym zostala na l4 z racji wczesniejszego poronienia i że mam teraz o siebie dbac. Podsumowujac, nie moglabym wymarzyc sobie lepszej reakcji.

Moja bezposrednia przelozona zareagowala troche gorzej ,ale do przezycia, zreszta z jej obiekcjami sobie poradze, gdy Pani wiceprezes podchodzi do mnie tak dobrze ulzylo mi ide robic obiad bo umieram z glodu a potem Was nadrobie.

A, zapomńialam sie pochwalic - zaliczylam dzis nowy level, wymiotowanie na ulicy na chodniku...
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:18   #467
Jak dobrze
Raczkowanie

Bylam u gina, wszystko ok, po prostu macica sie rozciaga i weizadla, dlatego boli. Mam nie masowac brzucha bo to doprowadza do skurczow wtornych, poza tym odpoczywac. Z dzieckiem podobno ok, ale usg mi nie zrobila...

Baaardzo denerwowalam sie praca, a okazalo sie, ze Pani wiceprezes zareagowala wspania, pogratulowala mi i kazala sie nie przejmowac praca. Powiedziala, zebym zostala na l4 z racji wczesniejszego poronienia i że mam teraz o siebie dbac. Podsumowujac, nie moglabym wymarzyc sobie lepszej reakcji.

Moja bezposrednia przelozona zareagowala troche gorzej ,ale do przezycia, zreszta z jej obiekcjami sobie poradze, gdy Pani wiceprezes podchodzi do mnie tak dobrze ulzylo mi ide robic obiad bo umieram z glodu a potem Was nadrobie.

A, zapomńialam sie pochwalic - zaliczylam dzis nowy level, wymiotowanie na ulicy na chodniku...
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:31   #468
lucy111
Zadomowienie

Jak zwykle się rozpisałyscie... nadrobilam. 😊

Spędziliśmy z mezem leniwy weekend w domu. W sobotę odwiedziliśmy jego siostrę bo akurat siedziała sama z dzieckiem. Młoda ma już 10 miesięcy, milo popatrzeć na takie już odchowane.

Kejka chyba kiedyś pisała ze weekend jest słaby pod względem samopoczucia. Coś w tym jest. W sobotę oczywiście bolała mnie głowa, wczoraj po spacerze tez jakoś średnio się czułam i położyłam się na 3 godzinki.
W poniedziałek oczywiście już lepiej, zrobiłam pranie, zakupy, zaraz za obiad się wezmę żeby był jak maz z pracy wróci.

Gadałyscie kiedyś o wadze waszych TZ. Mój przy wzroście 185 waży ledwie 75 kg. A zjeść potrafi, spokojnie zje dwa obiady, jeden w pracy a w domu drugi.
W sumie oboje możemy sobie pozwolić bo mamy dobrą przemianę materii i bardzo trudno nam przytyć.

Teraz na początku 5 miesiąca ważę 57 kg przy wzroście 175 wiec ciąży kompletnie nie widać.
A już nie mogę się brzuszka doczekać.

Poprawialam sobie dziś humor zakupami. Zrobiłam interes życia. Akurat zepsuła mi się torba z HM wiec oddałam do reklamacji, kasę dostałam od reki i mogłam sobie kupić spodnie. Dopłaciłam tylko 17 zł ☺ teraz myślę że jednak za jasne i podejdziemy z mezem do innego sklepu może tam będą ciemne.

Zaszłam jeszcze do Marks &Spencer, sporo bielizny przecenionej. Warto zajrzeć jeżeli macie pod ręką. Tym bardziej ze niejedna z nas wyrasta z biustonosza ☺ można upolować nawet za 15 zł. Okazja życia. Są też do karmienia, tak przyszłościowo ale u mnie same wielkie zostały.
Sama kupiłam sobie jeden w ślicznych pastelowych kolorach. Tylko słabo z małymi obwodami juz. Ja potrzebuje 65 pod biustem. Mam mały biust ale delikatnie się juz powiększa i bardzo przyda mi się większy stanik. Fajnie jakby po ciąży zostało ładne C 😊

Jeżeli chodzi o życie erotyczne to moje umiera. Kompletnie nie mam ochoty. Chętnie poprzytulam się do męża, jakieś buziaczki czy coś ale na nic więcej nie mam ochoty. Ostatnio jak próbowaliśmy było trochę boleśnie wiec teraz jakoś nie chce.
Nie chodzi o to, że mam jakis problem z akceptacja siebie, wręcz przeciwnie czuje się w swoim ciele lepiej niż przed ciążą.
Wszystko wina zmęczenia. ..

Tez tak szybko się męczycie? Mnie wystarczy ze wyjdę z domu, pojadę gdzieś, zajde do 2-3 sklepów i juz potrzebuje odpocząć. Nienawidzę jeździć teraz tramwajami bo trudno o miejsce siedzące a jak stoję zbyt długo robi mi się słabo. Boje się też upadku. Jestem teraz jak te starsze panie wsiadam i od razu wypatruje wolnych miejsc. 😊

Nerwowa jestem podobnie jak Wy. I wkurza mnie gadanie ze dziecko będzie przez to nerwowe.

Już 17 tydzień i 4 dzien a ruchów nadal nie czuję. Młody się jakiś leniwy zrobił, a na usg tak szaleje ☺ może do końca tygodnia da jakis znak ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:35   #469
AsiaPo
Mama Land

BIEDRONKI:
Tylko uchylę okno, żeby wywietrzyć pokój i już się wślizgują. Kot w tej materii bezużyteczny, więc pozostaje mechaniczne

LUDZIE:
Ja na szczęście wpadam tylko na miłych: Dziś w Biedronce tak pięknie pachniało bagietkami czosnkowymi. Już się miałam zabierać za ich ładowanie, a jedna Pani do mnie: są zimne. Zrobi pani rundkę po sklepie to pewnie dadzą ciepłe. I DALI!!!!

WÓZEK:
Dziś nabyliśmy taki oto pojazd Raczej będzie dziewczynka, więc kolor akurat. Tester nowych sprzętów już zatwierdził pojazd. Foty w załącznikach

Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty! Jutro 03.11, więc spora część nas ma umówione

KĄPIELE:
My załatwiamy wszystko za jednym razem ciepła kąpiel we dwoje

Polinezyjka: Mądre słowa! Nasi faceci nie zauważają mankamentów! Mam znajomą, która swojemu facetowi zawsze pokazywała swój celulit, pajączki itp. Przez to zniechęcała go do siebie regularnie, a on przestawał w niej widzieć pociągającą kobietę (która faktycznie jest).

Neocleo witaj

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Neocleo ojjj nie wiem czy przyjmiemy, masz cos na przekupienie? zartuje! Super ze jestes! Zdrowka dla Ciebie i malenstwa!

Poli ... Ale dalas wywod
Ja tam uwazam ze duzo zalezy od faceta. Z poprzednim bedac wiecznie szukalam pochwal i komplementow od innych. Zdradzalam...przykre..
A teraz? Zaden facet poza moim Rafeallo sie nie liczy. Dzieki Niemu pokochalam moje mega male cycki... i w ogole...czuje sie przy Nim kobieta, a cza ciazy? Mega dobrze czuje sie z rosnacym brzuszkiem i cyckami. Widze jak on na mnie magicznie patrzy...to jest to!
Podpisuję się pod tymi słowami wszystkimi kończynami!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151102_13_01_13_Pro.jpg (53,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151102_13_02_28_Pro.jpg (103,4 KB, 36 załadowań)
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-02, 14:52   #470
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Niestety, nawet jego meldunek nie starczy. Dziecko musiałoby też być zameldowane u niego w Niemczech i mało tego - musielibyscie udowodnić, że faktycznie tam przebywa, czyli np. książeczka zdrowia niemiecka, żłobek czy przedszkole...
Nie wszystkich tak kontrolują, ale jak ma się jakieś powiązania z innym krajem i jest możliwość, że dziecko nie mieszka w Niemczech, to chcą dowodów. To się jakiś czas temu zmieniło. .. ja na młodego musiałam juz 4 razy wniosek na nowo wypełniać, bo oni wiecznie coś podejrzewali, że mogłam wrócić z młodym do pl w międzyczasie ciekawe po co...
No właśnie też czytałam na forach, że jest problem z kindergeldem, a od nowego roku już w ogóle jakieś dodatkowe ograniczenia mają być. No to trudno, nie dostanie to nie ale pewno będzie składać przez jakieś biuro w polsce które się tym zajmuje. Zawsze spróbować można. Tż jest zatrudniony w Polskiej firmie ale ma umowę niemiecką (chyba) wiem na pewno, że część podatków płacą w niemczech a część w polsce. Tż w sumie jest w Polsce zameldowany i w Hiszpani też (u Ojca, także ma dwa dowody osobiste )
wpadłam na chwilę bo młoda odmówiła dziś popołudniowej drzemki
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:54   #471
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
BIEDRONKI:
Tylko uchylę okno, żeby wywietrzyć pokój i już się wślizgują. Kot w tej materii bezużyteczny, więc pozostaje mechaniczne

LUDZIE:
Ja na szczęście wpadam tylko na miłych: Dziś w Biedronce tak pięknie pachniało bagietkami czosnkowymi. Już się miałam zabierać za ich ładowanie, a jedna Pani do mnie: są zimne. Zrobi pani rundkę po sklepie to pewnie dadzą ciepłe. I DALI!!!!

WÓZEK:
Dziś nabyliśmy taki oto pojazd Raczej będzie dziewczynka, więc kolor akurat. Tester nowych sprzętów już zatwierdził pojazd. Foty w załącznikach

Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty! Jutro 03.11, więc spora część nas ma umówione

KĄPIELE:

Polinezyjka: Mądre słowa! Nasi faceci nie zauważają mankamentów! Mam znajomą, która swojemu facetowi zawsze pokazywała swój celulit, pajączki itp. Przez to zniechęcała go do siebie regularnie, a on przestawał w niej widzieć pociągającą kobietę (która faktycznie jest).

Neocleo witaj

Bardzo ładny kolor wózka
Dobry kot! A to mój psiak tylko obwąchał całość, ale najpierw jak wprowadzaliśmy do mieszkania to obszczekała nas w panice z góry na dół

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
No właśnie też czytałam na forach, że jest problem z kindergeldem, a od nowego roku już w ogóle jakieś dodatkowe ograniczenia mają być. No to trudno, nie dostanie to nie ale pewno będzie składać przez jakieś biuro w polsce które się tym zajmuje. Zawsze spróbować można. Tż jest zatrudniony w Polskiej firmie ale ma umowę niemiecką (chyba) wiem na pewno, że część podatków płacą w niemczech a część w polsce. Tż w sumie jest w Polsce zameldowany i w Hiszpani też (u Ojca, także ma dwa dowody osobiste )
wpadłam na chwilę bo młoda odmówiła dziś popołudniowej drzemki
To Wasze dziecko będzie miało dwa obywatelstwa i będzie gorącym Hiszpanem/Hiszpanką po tacie?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:57   #472
Polinezyjka
Zakorzenienie

Jesuuuniu znalazłam na osiedlu sklepik z używanymi ubrankami dla dzieci 💖💗 maj got!!!! Wydalam właśnie 50 zl ale nie mogłam wziac najpiękniejszych rzeczy bo nie znam jeszcze plci! Wrócę do domu to wam fotki pokaże 😍 mam nadzieje ze maluch sie za miesiąc ladnie do ust ustawi i poznam plec to w grudniu zaszaleje 😎
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:01   #473
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
BIEDRONKI:
Tylko uchylę okno, żeby wywietrzyć pokój i już się wślizgują. Kot w tej materii bezużyteczny, więc pozostaje mechaniczne ala:

LUDZIE:

WÓZEK:

KĄPIELE:

Neocleo witaj

Ładny wózek. Kot dobry Nasz poprzedni tež uwielbiał wózki siostrzeńców ale on pchał się do gondoli, przestał jak młoda dostała wózek dla lalek.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:02   #474
beth007
Zadomowienie

AsiaPo gratulacje zakupu.

Ja przegladnelam rzeczy które odlozylam po siostrze . Takie malutkie. Myślałam że skoro noworodek to będzie sporo neutralnych. A tu jeśli się okaże że nie będzie dziewczynki to odziedziczył jeden dresik i rękawiczki niedrapki haha. Tyle wygrać haha :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:02   #475
lulka19
Zakorzenienie

AsiaPo Uroczy wózek, podoba mi się

My tez już mamy, w załączniku.

Od rana jestem głodna co chwilę u mnie rodzice są bardzo szczupli, ale ja niestety jak się nie pilnuję to idzie mi w boczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 272813547_4_644x461_wozek-dzieciecy-bartatina-alu-dla-dzieci_rev006.jpg (82,0 KB, 50 załadowań)
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:02   #476
RoseLady
Raczkowanie

po porodzie jest inny seks, na początku jest ciężko, więc dziewczyny nie odmawiać facetom od 30 tyg to mnie juz strach bierze,ze wywołamy poród, i robią się me psychiczne blokady, po porodzie strach, 6 tyg połogu, szlejące hormony, brak snu, niemowlak.no cięężko wspominam. karmienie piersią, wtedy to libido równe -10000000000. a później już wpsominam dobrze, jak Maluch był taki już roczny, gdzie coraz bardziej się dogadujesz z nim , spi ładnie, to u nas seks jak za nastolatka, czasami szybki w wc, bo maż późno wróćił a wiem,ze za chwile obudzi się Mały więc, no te co nei mogą to nie przeskoczy się wiadomo, ale te co mogą, to naprawde spróbujcie jakiejść może innej formy, bo idzie czas posuchy
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:14   #477
AsiaPo
Mama Land

Lulka: Prawie identyczny jak mój jak jest też taki "terenowy" jak mój to bomba ale mimo wszystko na ulicy rozglądam się za innymi

RoseLady: najpierw się ucieszyłam z libido podcza karienia, ale potem zauważyłam ten minus
Biedny faceci!
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-02, 15:20   #478
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka: Prawie identyczny jak mój jak jest też taki "terenowy" jak mój to bomba ale mimo wszystko na ulicy rozglądam się za innymi

RoseLady: najpierw się ucieszyłam z libido podcza karienia, ale potem zauważyłam ten minus
Biedny faceci!
no mam nadzieję, że okaże się terenowy, bo ja zamierzam dużo spacerować z małym

Dopiero zauważyłam kota, czadowy jest
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:22   #479
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Neocleo witaj

Polinezyjka ale to piękne co piszesz, ja dopiero od 2 lat tak naprawde czuje sie piekna w swoim ciele, ciągle wyszukiwalam w sobie kompleksy, a teraz wiem ze podobam się mężowi, pociągam go a to vo przeżyliśmy razem przez ostatnie 3 lata podczas staran o maluszka jeszcze nas do siebie bardziej zblizylo, a teraz jestesmh przeszczesliwi
Ja też wiem,że podobam się mężowi i to jest najważniejsze. Choć cycki przed ciążą wołały o dr Szczyta to teraz są całkiem całkiem
Wczoraj też był ze znajmomi z pracy na piwie i koleżanki ponoć ćwierkotały jaka to ja piękna zadbana... Brzydka nie jestem,ale bez przsady . Niemniej jednaj miło się zrobiło. A tż zawsze na mnie leci, także czasami musze uciekać

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
po porodzie jest inny seks, na początku jest ciężko, więc dziewczyny nie odmawiać facetom od 30 tyg to mnie juz strach bierze,ze wywołamy poród, i robią się me psychiczne blokady, po porodzie strach, 6 tyg połogu, szlejące hormony, brak snu, niemowlak.no cięężko wspominam. karmienie piersią, wtedy to libido równe -10000000000. a później już wpsominam dobrze, jak Maluch był taki już roczny, gdzie coraz bardziej się dogadujesz z nim , spi ładnie, to u nas seks jak za nastolatka, czasami szybki w wc, bo maż późno wróćił a wiem,ze za chwile obudzi się Mały więc, no te co nei mogą to nie przeskoczy się wiadomo, ale te co mogą, to naprawde spróbujcie jakiejść może innej formy, bo idzie czas posuchy
Dokładnie tak jest

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:28   #480
RoseLady
Raczkowanie

Polinezyjka piona dobrze gadasz

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość

musiało być urocze ja w okresie największych wymiotów, szłam od śmietnika do śmietanika, oby dojść do następnego ale zawsze jakoś przetrzymałam

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Jesuuuniu znalazłam na osiedlu sklepik z używanymi ubrankami dla dzieci 💖💗 maj got!!!! Wydalam właśnie 50 zl ale nie mogłam wziac najpiękniejszych rzeczy bo nie znam jeszcze plci! Wrócę do domu to wam fotki pokaże 😍 mam nadzieje ze maluch sie za miesiąc ladnie do ust ustawi i poznam plec to w grudniu zaszaleje 😎
nie no cios poniżej pasa, taki sklepik jeszcze na osiedlu
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości