![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Beta total hcg 39 dni po stosnku czy daje 100% pewność?
Cytat:
A lekarz co powiedział?
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Bylam u lekarza zbadał mnie, powiedziałam o swoich objawach i zadalam to samo pytanie co na forum i pokręcił głową ze nie. Wiec nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- No a takie dziwne, że biorę? Po pierwsze to okres może po prostu nie wystąpić przy tabletkah antykoncepcyjnych po 2 przed rozpoczęciem kolejnego opakowania nie dość że robiłam total bete z krwi wyszło 0 potem 4 testy płytkowe również negatywy no i byłam u ginekologa który nic nie stwierdził wiec nie wiem czemu to takie dziwne? Przecież nie zajrzę sobie tam a skoro wyszlo wszystko negatywnie to lekarz uznał, że ni ma sensu przerwać tabletek tylko zmienił mi na inne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że MartaMagda nie miała nic złego na myśli. Spokojniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Może i tak a więc sorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Pomoże ktoś jeszcze:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Uważam że skoro beta nic nie pokazała to raczej nie ma się co martwić.
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A czemu tak się boisz skoro nawet lekarz powiedział że to nie ciąża? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odp. Lekarz na moje pytanie odnośnie wyników i ogólnie obaw pokręcił tyko głową ze nie ;/ nic mi nie wytlumaczył na ten temat , zbadał mnie powiedział, że jest wszystko ok i zmienił mi tabletki. Może faktycznie wyobrażam sobie za dużo. Lekarz jak nie był by pewny chyba nie wypisywal by mi nowych tabletek:/ Ogólnie moje obawy wcześniejsze to na brzmiałe żylaste piersi i dużo białego śluzu, zauważyłam nawet pasek delikatny na brzuchu; / teraz doszły mdlosci, lecz nie mogłam o tym porozmawiać z lekarzem bo chyba wziął mnie za idiotke; /.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz iść na betę jeszcze raz.
Tak dla pewności dla samej siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Raczkowanie
|
Racja nawet myślałam żeby jutro jechać ale trochę wstydzę się laborantki bo już 2 razy robiłam u niej bete:/ pomyśli, że jetem chora psychicznie;/ ale chyba pojadę tak jak napisałaś dla samej siebie dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
39 dni po stosunku wynik na 100% jest wiarygodny. Nawet jeśli boisz się, że w laboratorium zrobili jakiś błąd i mogli wydać nieprawidłowy wynik, to test płytkowy powinien rozwiać Twoje wątpliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
Czy beta total hcg z krwi( ilosciowa) może wyjść 0,0 ??
Witam, robiłam 3 badania z krwi i zawsze wychodzi 0,0 Czytałam na forum, że beta nigdy nie wychodzi 0,0 tylko np 0,1 itd. Czy to oznacza, że coś jest u mnie nie tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy beta total hcg z krwi( ilosciowa) może wyjść 0,0 ??
Nie. Wahania wynikają po prostu z (nie)dokładności metody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Dot.: Testy ciążowe/Beta HCG - wątek zbiorczy!
Dzien dobry Dziewczyny,
W piatek 18.03 marca bylam na usg i lekarz stwierdzil obecnosc pecherzyka ciazowego wielkosci 6 mm i okreslil wiek ciazy na 4tyg 4 dni. Za dwa tygodnie mam znowu miec usg, by sprawdzic, czy pojawil sie zarodek. W poniedzialek 14.03 zrobilam test beta Hcg- wyniosl 1093 mlU/ml. Po tygodniu 21.03 ponownie wykonalam test i poziom beta Hcg wynosi 2465 mlU/ml. Czy przyrost nie jest za niski? Martwie sie, ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo.
![]() |
#464 |
Konto usunięte
|
Dot.: Test ciążowy-źle odczytany wynik?
powinnaś zrobić w odstępie 48 godz
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- albo wrzuc w kalkulator bety - na angielskich stronach są Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczny! Mam pytanie i mam nadzieję, że ktoś udzieli mi jakiejkolwiek odpowiedzi. Mam regularne cykle, co 31 dni. Staram się z mężem o dziecko. Dziś mija 32 dzień cyklu, okresu nie ma. Robiłam wczoraj badanie krwi Beta HCG w 31 dniu cyklu. Wynik 1,82. Normy dla laboratorium - kobiety (przed menopauzą, nie będące w ciąży): =< 1 mIU/m. Czy pomimo tego mogę mieć jakiekolwiek nadzieję czy nic z tego? Czytałam, że od owulacji (prawdopodobnie była 5-6 marzec) może minąć trochę czasu do zapłodnienia, od 4-12 dni i może mimo tego, że badanie robione w spodziewanym ostatnim dniu cyklu było wykonane za szybko? Czy jest jakaś nadzieja czy nic z tego, jak myślicie?
Ps. Dodam, że od kilku dni mam kłócia w jajnikach co mi się nigdy nie zdażało. Szyjkę macicy o tej porze miałam zawsze niską, rozpulchnioną i otwierającą się już od kilku dni z białym lepkim, kleistym śluzem. Teraz jest wysoko, twarda i zamknięta z dość wodnistym śluzem. Edytowane przez madziuchna89 Czas edycji: 2016-03-22 o 13:54 Powód: dopisanie tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Powtórz badanie za parę dni. Norma jest do 1. Ty masz wyższy wynik więc jest taka możliwość.
PS. 12 dni to chyba do zagnieżdżenia zarodka nie do zapłodnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
tak, tak, źle napisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Przyczajenie
|
Beta-hcg
Gdzie robi się beta-HCG?
Nie chcę zrobić z siebie idiotki ![]() Edytowane przez mireliah Czas edycji: 2016-04-04 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Beta-hcg
w laboratorium
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
Dot.: Beta-hcg
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Przyczajenie
|
Witam jutro minie 10dni od stosunku czy mogę już zrobić test beta hcg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Testy ciążowe/Beta HCG - wątek zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Przyczajenie
|
Aha dziękuję bo ja już na głowę dostaje tym bardziej ze jednak źle sie coś czuje osTAtnio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zależy kiedy miałaś owulację - bo to, że danego dnia był stosunek nic nie mówi. W płodnym śluzie plemniki mogą przeżyć kilka dni i poczekać na jajeczko - wtedy czas oczekiwania wydłuża się odpowiednio o te kilka dni.
![]() |
![]() |
#475 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ! Piszę bo już totalnie świruje.
Mam 31 dniowy cykl. Ostatnia miesiączka 17 marca. Kochaliśmy się z mężem 3 kwietnia (według kalendarzyka na ten dzień przypadała owulka) . [IMG]<a href=https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/6b28f0f99ec91.jpg.html>13 059566_471634063047665_49 7797632_n.jpg</a>[/IMG] Okresu jak nie było tak ni ma. Jakieś 5 dni po przytulanku zauważyłam śluz z dosłownie jedną żyłką krwi - pomyślałam sobie pewnie @ przylatuje na miotle. No ale do tej pory cisza i zamiast tego utrzymuje się biały śluz, gęsty. Do tej pory przed małpą miałam zawszę sucho. Wczoraj w dzień planowanej miesiączki test- negatywny. Dzisiaj po południu drugi i mam wrażenie że widzę tam cień cienia widoczny pod kątem. Chociaż sama już nie wiem czy to mój mózg i oczy mnie nie oszukują i gdybym chciała to zobaczyłabym tam słonia w trampkach. Zrobiłam zdjęcie , chociaż i tak tutaj jest mniej widoczne niż jak dam pod kąt. Nawet nie pod światło tylko pod kąt. Pomózcie kochane !! <3 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- ![]() Tutaj zdjęcie owego testu .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Przyczajenie
|
Odebralam wyniki bety <1.20 czyli wychodzi na to że nie jestem w ciąży. Chyba ze bede zrobiłam za wcześnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Przyczajenie
|
Czy testy ciążowe wykazują późną ciążę tzn 4-5 miesiąc? Bo gdzieś czytałam, że moze byc juz za wysoki poziom hormonu i nie wykażą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
Czym dalszy tydzień ciazy tym poziom hcg jest wyzszy wiec powinien pokazac ale moze sie myle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.