Meridia - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-28, 14:45   #451
dziuba85
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Ja juz mam i lepiej z serduchem i nie kreci mi sie w glowie Tylko jesc mi sie juz troche wiecej chce i nad tym ubolewam
Zaparc nie mam ufff Szczerze,to dziewczyny naprawde Wam wspolczuje z tymi zatwardzeniami

Pozdrawiam

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 15:43   #452
scarlett26
Zakorzenienie

Piję już dziś 3 litr, a gardło mam tak zeschnięte aż mnie boli... Ratunku!!! Któraś też tak ma??? Nawet guma do żucia nie pomaga...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 16:30   #453
Aisha2122
Przyczajenie

Przyznaję, że pić po Mieridi sie chce i to bardzo, ja wypijam prawie 3 litry dziennie, ale to w sumie dobrze bo przeczyszcza organizm. Biorę Meridie15 5 dzień, w pracy zauważyli ze schudłam, ja widzę po spodniach... Pasek zapinam na 4 a nie na 3 dziurkę Ale na wadze ani grama mniej....Nie rozumiem...?!.... Do tego dieta i ćwiczenia.... Możecie mi to wytłumaczyć...?? Pozdrawiam wszystkich
Aisha2122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 19:49   #454
dziuba85
Zakorzenienie

Mam pytanie
Co by się stało,gdybym nie brała tabletek wg opakowania. Tam sa napisane dni tygodnia... Czy to jest obojetne? Bo ja nie biore ich co dzien... tylko co drugi...
A pic to mnie sie tez chce,guma chyba powoduje jeszcze gorsze uczucie pragnienia. Ale wieczorem mi przechodzi...

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-02-29, 11:32   #455
truskawka23
Przyczajenie

TERESKAA na 100% 15mg działa silniej od 10mg, a jeśli chodzi o długość działania to musisz przecztać w obu ulotkach która ma dłuższy tzw. biologiczny okres półtrwania. Ta M, która ma dłuższy, ta dłużej działa

A mam jeszcze pytanie: czy miałyście styczność z Zelixą? Niby to samo, a ja słyszałam, że nie działa tak skutecznie jak M. Dużo dziewczyn wypowiada się, że wręcz na nie to nie działa

truskawka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 14:11   #456
PANIUSIA69
Raczkowanie

Nie umiałam się doczeka i poszłam na wage.!!!
Koszmar miałam duszę na ramieniu.
I nastrój mi się poprawił w 2 tyg spadłam całe 3kg.Chyba mogę być z siebie zadowolona.:j upi:
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 11:10   #457
scarlett26
Zakorzenienie

Jestem po 3 tabl Meridii - 2 tyg temu było 87, teraz jest 81,5...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 22:15   #458
veroni777
Przyczajenie

Cześć wszystkim
mam 158 cm i waze 84 kg- lekarz przepisał mi diete, ruch i meridie. diete juz wprowadziłam ruch tez a meridie od jutra zaczynam ja brać.
Jakie macie doswiadczenia w stosowaniu tego leku?
Powiedzcie mi czym mam szanse schudnąc chociaz pare kilo....
veroni777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 22:43   #459
Oliwka76
Raczkowanie

Paniusia69, Scarlett26 GRATULACJE! Cieszę się z wami!

Ja też gubię, ale niestety nie mam wagi, więc nie wiem ile. Może sobie w końcu kupię, bo uważałam do tej pory, że to zbyt stresujący mnie przedmiot .

Mam jednak problem, z którym chciałabym sie podzielić, a nikt mnie nie zrozumie tak jak wy, drogie Wizażanki- Meridianki .

Przyznałam się dzisiaj koleżance, że biorę M. Do tej pory nie mówiłam nikomu, nawet mężowi. Naskoczyła na mnie, że to szkodliwe, że powoduje straszne spustoszenie w organizmie, że po kuracji włosy wychodzą garściami, że wraca się do jeszcze większej wagi...itd, itd.
Ja miałam duże opory, żeby zacząć brać M. Wahałam się kilka tygodni. Spowodowane było to tym, że cały poprzedni rok przeleciał mi pod znakiem szpitali, badań, dwie operacje...było podejrzenie o nowotwór kości, 5 tygodni czekałam na wyniki, straszny rok. Na własnej skórze przekonałam się, jak łatwo można wszystko stracić i co jest w życiu ważne. I właśnie dzisiaj po rozmowie z koleżanką pomyślałam sobie, że może rzeczywiście rujnuję własne zdrowie, to , które tak długo odzyskiwałam. Niby M też biorę dla zdrowia, bo 15 czy 20 kg nadwagi, to koszmar dla mojej operowanej nogi i przeciążonego kręgosłupa, ale może poszłam na łatwiznę?

Mam nadzieję, że nie usłyszę: idź się leczyć i że to nie problem na to forum. Co o tym myślicie dziewczyny? Mam doła
Oliwka76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 02:27   #460
PANIUSIA69
Raczkowanie

Podjęłaś dobrą decyzję.Ja po M czuję się znacznie lepiej jak przed jej stosowanie.Trzymam kciuki
Stary 2008-03-02, 09:51   #461
Tereskaa
Zakorzenienie

Oliwko, prawda jest taka, że jak lepiej wyglądamy to lepiej się czujemy (także psychicznie), a jak lepiej się czujemy to nie imają się nas choroby ponieważ stan psychiczny wpływa na stan fizyczny. Więc ja uważam, że podjęłaś słuszną decyzję o stosowaniu Meridii. Gdyby ona była taka szkodliwa dla zdrowia to by nie była przepisywana przez lekarzy Jeśli nie masz po M skutków ubocznych lub są one takie, które jesteś w stanie znieść to wszystko jest w porządku, weźmiesz M. ile trzeba by schudnąć, później ją odstawisz i będziesz się cieszyła piękną figurą a przy okazji odciążysz operowaną nogę Trzymaj się kochana i główka do góry

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 18:45   #462
Oliwka76
Raczkowanie

Wielkie dzięki dziewczyny! To dla was

Mówcie mi tak częściej, to szczęście, że tu jesteście.

Jeśli chodzi o skutki uboczne, to najbardziej boję się tego, co będzie po skończeniu kuracji. Czy będę piękna i zgrabna, czy też może grubsza niż teraz, bo takie zapewnienia słyszałam. Ale łatwo jest pouczać o odchudzaniu komuś, kto nigdy nie miał problemów z wagą, prawda?
Ten mój dół, w którym się pogrążam od kilku dni, to też -podobno- przez M, bo "powoduje i nasila stany depresyjne"- tak twierdzi moja koleżanka.

Nie mam żadnych zaparć, suchość w ustach tylko ciut i to nie cały czas, 3 razy bolała mnie głowa, to wszystko. Energii mam więcej, szybciej wspinam się po schodach na moje 4 piętro bez windy, no i zaczynam widzieć i czuć efekty . W tym tygodniu skończę pierwsze opakowanie i zacznę następne.

Trzymajcie sie dziewczyny!
Stary 2008-03-02, 19:02   #463
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliwka76 Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki dziewczyny! To dla was

Mówcie mi tak częściej, to szczęście, że tu jesteście.

Jeśli chodzi o skutki uboczne, to najbardziej boję się tego, co będzie po skończeniu kuracji. Czy będę piękna i zgrabna, czy też może grubsza niż teraz, bo takie zapewnienia słyszałam. Ale łatwo jest pouczać o odchudzaniu komuś, kto nigdy nie miał problemów z wagą, prawda?
Ten mój dół, w którym się pogrążam od kilku dni, to też -podobno- przez M, bo "powoduje i nasila stany depresyjne"- tak twierdzi moja koleżanka.

Nie mam żadnych zaparć, suchość w ustach tylko ciut i to nie cały czas, 3 razy bolała mnie głowa, to wszystko. Energii mam więcej, szybciej wspinam się po schodach na moje 4 piętro bez windy, no i zaczynam widzieć i czuć efekty . W tym tygodniu skończę pierwsze opakowanie i zacznę następne.

Trzymajcie sie dziewczyny!

to super,ze nie masz zadnych objawow ubocznych
Ja mialam spore...szczegolnie moja pikawa dawala o sobie znac;/ grr I mialam zawroty glowy ;/ Ale juz lepiej.
Pic mi sie chce

A co do stanow depresyjnych. Ja mialam z nimi problemy bez M,ale cale szczescie piglulki nie spowodowaly ich poglebienia

pozdrawiam
3maj sie

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-03, 15:34   #464
Nika2106
Przyczajenie

Witam,

Ja tu po raz pierwszy wpadam, bo ostatnio w swej desperacji zaczęłam rozważać zakup meridii. Ostatnio słyszałam że stała się ogólnodostępna i że staniała. Czy wiecie coś na ten temat?
Nika2106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 15:52   #465
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika2106 Pokaż wiadomość
Witam,

Ja tu po raz pierwszy wpadam, bo ostatnio w swej desperacji zaczęłam rozważać zakup meridii. Ostatnio słyszałam że stała się ogólnodostępna i że staniała. Czy wiecie coś na ten temat?

Witaj Nika
a co według ciebie znaczy ogólnodostępna?
Stary 2008-03-03, 22:11   #466
Agga407
Raczkowanie

GG do Agga407
Dot.: MERIDIA, co to jest?

Cytat:
Napisane przez cukierasek Pokaż wiadomość
Gdybym miała ulotke jeszcze od tych tabletek to bym ci dokładniej napisała ale niestsety już nie mam... wiec nie chce wprowadzac w błąd.
Tabletki są drogie bo jedno opakowanie kosztuje chyba 250-300zł .Mój tata miał ale niestety nie zdązył ich wypróbowac bo po przeczytaniu ulotki okazało sie że osoby z nadciśnieniem nie moga ich stosować a mój tata niestsety ma z tym kłopoty i musiał odsprzedac. Gdzie kupić to niewiem bo były załatwiane po znajomości... najlepiej spytać sie w aptece. Wiem że na zrzucenie wagi w szybkim tempie są dobre ale czy waga wraca szybko gdy sie nie pilnuje później to nie umiem powiedzieć..

cikawe bo moje kolezanki kupywaly w aptece na recepte po 40 zł-więc nie wiem kot taką cene wam narzucił
Agga407 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 22:14   #467
Agga407
Raczkowanie

GG do Agga407

mam na myśli Meridia 10-i schudły -5 kg w miesiąc ,2 w ok 3 mies po 13 kg-ale się dodatkowo nie objadały -tzn nie jadły nic po 18-jedynie jakis owocek itp
Agga407 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 22:26   #468
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nika2106 Pokaż wiadomość
Witam,

Jest ogólnodostępna - oczywiście sprzedawana na czarno. Więc nic nowego. ^^ Tańsza to nie jest (na tym rynku) niż wcześniej, nawet podskoczyła cena - poprostu rozgłos jest większy.
Stary 2008-03-04, 00:10   #469
PANIUSIA69
Raczkowanie

Sama bym chciała aby była tańsza ale niestety cena czyni cuda.Widocznie dopinguje nas do efektywniejszych wyników w czasie kuracji
Stary 2008-03-04, 12:15   #470
madzialka
Przyczajenie

Hej.Witam wszystkich.Ja wlasnie dzis mam odebrac przesylke meizitang.Mam nadzieje,ze nie zemre.Poza tym juz sie naczytlam i mialam do czynienia z osobami ktore braly.To fakt ,ze jedna z lasek bierze non stop ale tez z solarium korzysta codzien wiec nie podejrzewam je o zdrowy rozsadek w zadnej z dziedzin.Noi co lepsze rak skory czy byc moze rak zoladkaZobaczymy ja zamierzam od jutra ostro wziac sie za siebie.Jedni pewnie beda trzymac kciuki zas inni...Zobaczymy
Stary 2008-03-04, 12:41   #471
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzialka Pokaż wiadomość
Hej.Witam wszystkich.Ja wlasnie dzis mam odebrac przesylke meizitang.Mam nadzieje,ze nie zemre.Poza tym juz sie naczytlam i mialam do czynienia z osobami ktore braly.To fakt ,ze jedna z lasek bierze non stop ale tez z solarium korzysta codzien wiec nie podejrzewam je o zdrowy rozsadek w zadnej z dziedzin.Noi co lepsze rak skory czy byc moze rak zoladkaZobaczymy ja zamierzam od jutra ostro wziac sie za siebie.Jedni pewnie beda trzymac kciuki zas inni...Zobaczymy
witaj madzialko, czytałaś opinie na temat środka, który zaczynasz brać? pewnie tak, i nic ci to nie mówi? wziąć się za siebie można w bezpieczniejszy sposób, wiele z nas tutaj to robi

Ta uśmiechnięta buźka przy "rak skóry czy być może rak żołądka" jakoś mnie nie rozbawiła, być może przez moje ubiegłoroczne doświadczenia, to jednak mój problem, że takie żarty mnie rażą. Mimo to jednak nie sprawiasz wrażenie osoby, która troszczy się o własne zdrowie, ale nie mnie ciebie oceniać.

Przemyślałaś do końca wszystkie za i przeciw?
Stary 2008-03-04, 13:37   #472
madzialka
Przyczajenie

Oliwko masz racje ,ze poczucie humoru w tym wypadku jest dosc nie na miejscu ale niestety tak juz mam.Byc moze przesadzilam.Moja kolezanka odchudzala sie zelixa,meridia i w zasadzie uznaje ja za uzalzniona i dodac nalezy ,ze te leki sa ogolniedostepne u nas na rynku.Ostatnio mialam okazje towarzyszyc jej w drodze do szpitala bo dostala krwotoku.Jak pozniej sie okazalo w ktoryms z tych srodkow sa horomony i poprostu jej organizm tak zaczal reagowac po wielu miesiacach zazywania.Jednak dodam nie wychodze z zalozenia wszysko za wszelka cene.Teraz jeszcze rozwazania typu:ZDROWY ROZSADEK-bo chyba kazdemu z nas sie wydaje,ze owy posiadamy.Tak wiec zaznacze,ze nie jestem zdesperowana by wziac cokolwiek byleby schudnac.Jesli bedzie cos nie tak to poprostu to wywale .Trace w sumie 100 i jestem bogatsza w wiedze.Tylko po co?...zastanawiam sie czasem i tutaj usmiech dla Ciebie oliwko
A jesli chodzi o cos co nie zaszkodzi to jutro smigam na silke i tak codzien
Buziaki
Stary 2008-03-04, 15:23   #473
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
Meizitang jest niezły. Sama go przetestowałam.. ciekawi mnie tylko czy trafiłaś na Mezitang, a nie na jakieś rosyjskie badziewie.
Stary 2008-03-04, 16:09   #474
Oliwka76
Raczkowanie

Madzialko sorki za moją reakcję, tak już mam... i zapominam czasem niestety, że ludzie mają różne doświadczenia, ja pewnie kiedyś też tak żartowałam, dopóki... no, ale ja nie o tym...

Ja również nie zamierzam robić nic na siłę, pisałam już, że nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, gdyby jednak, to odstawię bez zastanowienia. Mimo wszystko jednak meizitang nie został dopuszczony w Polsce, a meridia tak, więc coś tu jest na rzeczy chyba. I to mnie niepokoi. Zgadzam się też z nnnnecią, nie wiadomo, czy to co dostaniesz w paczce to nie jest podróbka zza wschodniej granicy. Ja sama nigdy bym nie zaryzykowała w ten sposób. Uważam zresztą, że meridia, którą biorę po konsultacji lekarskiej i na receptę, jest już ryzykowna, a co dopiero lek zamówiony w necie... po prostu tego nie popieram. Ale nie mam prawa oceniać ciebie, ani nikogo innego. Każdy ma swój rozum, jak mawiała moja babcia, i mam nadzieję, że u ciebie wszystko będzie w porządku. Pozdrawiam ciepło. A tej siłowni to szczerze ci zazdroszczę...jak ja bym sie poruszała tak jak kiedyś...może niedługo się uda...

Hejka dziewczyny, a jak tam wasza waga? Bo coś dawno żadna się nie chwaliła?
Stary 2008-03-04, 16:38   #475
dziuba85
Zakorzenienie

A ja czuję jakby na mnie już M nie działała Na początku nie chciało mi się jeść... Teraz jem więcej,ale nie aż taaak bardzo dużo... No i nie jem słodyczy ,bo nie mam ochoty ...

A waga nie wiem Nie mam w akademiku

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-03-04, 16:52   #476
madzialka
Przyczajenie

Oliwka mam nadzieje,ze to jednak nie trucizna bo kolezanka kupowala z tego samego zrodla i zyje z tym,ze chudsza.Poza tym taka mala ciekawostka o lekach bez atetstu.Leczylam kiedys anginy u mojego synka olejkiem narcyzowym kupionym w sklepie zielarskim.Zreszta nie tylko na syna anginy pomagal uzywalo go grono moich znajomych.Teraz udalam sie do zielarskiego a pai powiedziala mi ,ze nie ma atestu byla kontrola i koniec z olejkiem narcyzowym ktory apropos byl chinski.Takze roznie to mozna rozumiec.Taki olejek kosztuje 8 zl a neo angin kilkanascie zlotych ,antybiotyk jeszcze gorszy.A jak wiadomo u nas rzadzi korupcja.Wiec mile dziewczynki kieszenie nam chudnal od tych diet.Mam pytanie do nnnneci jak dlugo bralas te taletki?no i jaki efekt?
Apropos silki to ja tez juz dawno nie bylamale juz sie ciesze
Stary 2008-03-04, 17:06   #477
Oliwka76
Raczkowanie

madzialka zgadzam się z tobą, prawie; np.za tydzień jadę z synkiem do lekarza homeopaty, leczy lekami, których nie kupuje się w aptece, on sam je robi, a atesty? nie wiem, wiem tylko, że leczy skutecznie i nie jest to żaden "szaman" ale lekarz medycyny
może nie mam 100% pewności, że to nam pomoże, ale medycyna konwencjonalna jak dotąd zawodzi, więc spróbuję

dziuba85 jak długo bierzesz meridię i jaką dawkę?
Stary 2008-03-04, 17:13   #478
madzialka
Przyczajenie

Oliwka ja slyne z tego ,ze wszytko co natura dala jest skuteczniejsze od farmakologii.Po ciazy schudlam zazywajac zwykly chitinin 16 kg.Pozniej mialam 3 anginy zabieg usuniecia migdalkow i wygladalam jak anorektyczka.Od antybitykow mialam tak podrazniony zoladek ,ze nie moglam nic jesc.No a teraz mam chlopaka ktory uwielbia domowe obiadki i...przytylo sieTylko jak tak dalej pojdzie to chlopak mnie rzuciA moja coreczka zostala za pomoga homeopatii wyleczona ze skazy bialkowej.Tylko o czym ja tu meizitang to chyba nie homeopatia,ale zobaczymy.A z ciekawosci co dolega Twojemu synkowi no i buziak dla niego
Stary 2008-03-04, 17:48   #479
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Oliwka ja slyne z tego ,ze wszytko co natura dala jest skuteczniejsze od farmakologii.Po ciazy schudlam zazywajac zwykly chitinin 16 kg.Pozniej mialam 3 anginy zabieg usuniecia migdalkow i wygladalam jak anorektyczka.Od antybitykow mialam tak podrazniony zoladek ,ze nie moglam nic jesc.No a teraz mam chlopaka ktory uwielbia domowe obiadki i...przytylo sieTylko jak tak dalej pojdzie to chlopak mnie rzuciA moja coreczka zostala za pomoga homeopatii wyleczona ze skazy bialkowej.Tylko o czym ja tu meizitang to chyba nie homeopatia,ale zobaczymy.A z ciekawosci co dolega Twojemu synkowi no i buziak dla niego

ze skazy białkowej? no właśnie między innymi z tym jedziemy do homeopaty - mój synek ma zmiany skórne-podobno od mleka- ale w testach nic nie wyszło, nadreaktywność oskrzeli czyt. astma (w co bardzo wątpię) też podobno na tle alergicznym i do tego jeszcze powiększone migdały gardłowe i przerośnięty trzeci.

Chętnie porozmawiałabym z tobą, może gg? Każda wskazówka lub czyjeś doświadczenie może mi pomóc.
Stary 2008-03-04, 18:19   #480
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliwka76 Pokaż wiadomość
dziuba85 jak długo bierzesz meridię i jaką dawkę?

Zaczęłam 18 lutego,ale bralam co jakis czas,bo jedna tabletka wystarczala mi na 2 dni. Biore M10.

Córcia 21.04.2018 <3

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości