Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 13:59   #451
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jesteś dla mnie tak psychicznie deską ratunku żeby nie świrować z przeprowadzą na siłę

jeśli nie można czegoś zmienić to po co się zamartwiać, ja przyjmuję pewne rzeczy takimi jakimi są, szkoda życia na zmartwienia

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
ja podobnie. Jesteśmy w trakcie załatwiania mieszkania, ale o ile faktycznie sie uda to przeprowadzka za 2 lata. Więc czuję się tak, jakbym sie nie przeprowadzała nigdzie. No i jakoś trzeba się pomieścić
Pomyśl ile masz teraz i jaki cud Cię spotka już w listopadzie,nowe mieszkanie to fajna sprawa ale nie ma sensu już teraz się nakręcać i wmawiać, że to co mam jest za małe, na złym piętrze.
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:03   #452
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Nie ma co uogólniać , bo nie u wszystkich tak jest, j.w. moja obrona bardzo daleka jest do formalności.
I moge tylko zazdrościć że taką miałaś , u mnie nie obroniło się ogrom ludzi a sama obrona to hardcore.
U mnie to samo

W połowie okresu na obrony moja komisja ulała 12 osób

Pytania z pracy to jedno, a jeszcze dochodzą pytania z całości studiów (przynajmniej u mnie tak było)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:16   #453
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
To i my się pokażemy
Ciekawie wyglądają te zdjęcia 3D robione w pierwszej połowie ciąży. Takie ludziki z lanego ciasta
Stary 2016-06-01, 14:35   #454
Listopadowaa
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj rano tak brzuch bolal ze nie mogłam wstać z łóżka a jak się juz udało to nie mogłam sie wyprostować. Ewidentnie cos z jelitami bo cale podbrzusze plus z prawej i lewej strony. Cały dzień cos kręci. Jak dotyk się z lewej strony to boli. Wczoraj nazarlam się czereśni i sałatki z zupek chińskich i obstawiam ze to któreś z powodów.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Ciekawie wyglądają te zdjęcia 3D robione w pierwszej połowie ciąży. Takie ludziki z lanego ciasta
Jak będę na kompie pokaże wam zdjęcie swojego maluszka 3d z 12 TC
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:08   #455
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja wolę jednak kupować takie ubrania, żebym za rok w lato tęż mogła jest ubrac ;-) a ciążówki pojdą do wora. Jest teraz dużo ubran uniwersalnych, na gumach, rozciągające sie czy oversize. Nawet fajne spodnie dresowe mozna już kupić w których można wyjść do ludzi.W lato spokojnie takie ubrania przejdą, na jesien brzuch bedzie wiekszy ale to wtedy bede sie martwić. Chyba z kurką będzie najgorzej
Oo tak, mnie kurtka też lekko martwi, bo kurtki czy płaszcze drogie są. Mam nadzieję, że urodzę w październiku i jakoś przechodzę w tym co mam.
Ja większość rzeczy mam takich, które mogę założyć spokojnie i po ciąży. Do wora pójdą tylko typowo ciążowe rzeczy, a tych będzie raczej mały worek. Tuniki czy spódnice/spodnie letnie miałam jeszcze sprzed ciąży. Sukienki też można kupić po prostu odcinane pod biustem lub luźne (na wesele pewnie kupię specjalną ciążową, bo ładniejsze), ale np mam ochotę na krótkie dżinsowe spodenki, a takich bez pasa ciążowego nie założę, bo bym tylko krzywdę sobie zrobiła..

Jeszcze tak w temacie ciuchów, a konkretniej obuwia. Wiecie, że szukam i szukam czarnych balerinek, i nie mogę nigdzie kupić?? Coś dla mnie mega niezrozumiałego. Byłam w ccc ale brakuje mi tam rozmiaru 36,5 bo 37 są za luźne, w kilku małych sklepikach byłam i nic wygodnego nie znalazłam. Myślałam, że już nie można mieć mniejszych wymagań jak zwykłe czarne baleriny

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:20   #456
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie to samo

W połowie okresu na obrony moja komisja ulała 12 osób

Pytania z pracy to jedno, a jeszcze dochodzą pytania z całości studiów (przynajmniej u mnie tak było)
no to Ty mnie rozumiesz

chociaż mam takie myśli że chciałabym to wszystko zrobić w ciąży, przygotować się i obronić i mieć z głowy
bo po porodzie może być ciężko

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

dziewczyny cudne foty
też będę robić 3d/4d na połówkowym aż nie mogę się doczekać

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:26   #457
Panna Izabela
Zakorzenienie

Blue super!!!
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
jak nam się zmieni na dziewczynkę to mój TZ zawału dostanie już taki dumny, że chłopak
Ja płakałam, ale przeszło mi i czułam się potem jak zła matka. I szybko się przyzwyczaiłam do córki.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61119906]czuję się jak wyrodna matka
ja chcę z kupowaniem zaczekać dopóki się za 3 tygodnie nie potwierdzi płeć [/QUOTE]
Ja też, kupiliśmy teraz tylko jedno body z hm z czapeczką, z napisem I love dad, na przyszłą wiosnę. Dla mnie to unisex, tż bardzo chciał i tanie było i z dobrej bawełny. Myślałam, że kupimy żyrafke Sophie, ale póki co poczekamy, droga jest. Moja kumpela powiedziała, że kupi ale chyba ceny nie widziała

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
No to już coś cieplutkiego macie Ja kupię cieplutki kocyk i sis tż ma mi oddać kombinezon na zimę po małym bo też się zimą urodzil, w kombinezonie i pod kocem chyba będzie mu dość ciepło

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Ja za wszystko, jutro idę durny mocz do analizy oddać i też zaplacę, niby głupie 10 zl ale wnerwia mnie to strasznie...mam ubezpieczenie a i tak płacę ;/
Mnie też to wkurza, ale co zrobić. Szwagierka ostatnio 140 zł za badania zapłaciła. Też chodzi prywatnie. I mnie to czeka. Chcę tylko iść do rodzinnego, żeby mi dał skierowanie na morfologię i mocz, i żelazo sobie sprawdzę. Nie powinien mi odmówić, powiem, że tak dla siebie chcę sprawdzić a za resztę zapłacę...
Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
wydziera się bez powodu i czasem powie coś po czym jest mi bardzo przykro a dziś od rana jest okropny
Ja się całą noc z tż kłóciłam....
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Po ile sztuk body w rozmiarach tych najmniejszych 56, 62 planujecie mieć?
50-56 to mam dla dziewczynki chyba z 8 par i jeśli to faktycznie chłopiec to też chcemy koło tego. Najwyżej się dokupi, jak dziecko będzie malutkie, ale stawiam na wcześniaka a wolę mieć w domu niż czekać na kuriera i zamawiać ze szpitala dużo więcej miałam ciuchów z 62 i większych, ale i z 56 całkiem sporo.
Cytat:
Kto chce Bavarie??
Jaaaa!!!

Cytat:
tz zrobił sałatke z zupek chinskich i przepadlam
Nie potrafie sobie odmówić

A takn w gole mam wiadro czeresni
Super i sałatka i czereśnie, a ja tak na nie czekam!!!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 15:27   #458
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
U nas wszystko dobrze. Melduje sie z chlopcem na pokladzie takze mietowka, mozesz mnie na pierwszej na niebiesko machnac.
Gratuluję syneczka!

Cytat:
Gratuluję nowych chłopców

A ja muszę się Wam dziewczyny pochwalić, że dzisiaj dostałam informację od promotora, że moja praca przeszła, jest zaakceptowana i mogę już składać do dziekanatu
25.06 obrona

Super!

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Zielinka, za wizytę.
KarolinaNL, powodzenia na komisariacie
Cherry, historia z przedszkola - szoook.
Bluesberry, za wizytę u endo. Gratki synka

Mi w ciąży nie podniosła endo dawki letroxu (biorę 125). Miałam TSH 1,5, a teraz jeszcze spadło na 0,9.

Jutro wizyta u gin. Jak zwykle tysiąc obaw:/
Dziewczyny, te z W-wy, gdzie się wybieracie na USG połówkowe? Macie kogoś poleconego?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cześć dziewczyny

Zielinka, za wizytę.
KarolinaNL, powodzenia na komisariacie
Cherry, historia z przedszkola - szoook.
Bluesberry, za wizytę u endo. Gratki synka

Mi w ciąży nie podniosła endo dawki letroxu (biorę 125). Miałam TSH 1,5, a teraz jeszcze spadło na 0,9.

Jutro wizyta u gin. Jak zwykle tysiąc obaw:/
Dziewczyny, te z W-wy, gdzie się wybieracie na USG połówkowe? Macie kogoś poleconego?

Ja będę robić połówkowe w Babka Medica, jestem zapisana u dr Napiórkowskiego. Ale ma tam pracować ponoć jakiś nowy lekarz (nie pamiętam nazwiska), którego mi polecała moja ginekolog - jeśli będzie to zmienię, o ile będą wolne terminy

Cytat:
Gratulacje

Ale MajWoja zdecydowałaś się na obronę w ciąży?
Ja jestem na takim samym etapie jak Ty i raz że na uczelni powiedzieli że w ciąży nie mogę się bronić (tzn. nie dosłownie że nie mogę ) ale że się nie podejmują ryzyka, bo to ogromny stres itp. no zgody na obronę w ciąży nie mam.
Potem sama przemyślałam rozmawiałam z kilkoma osobami i sama stwierdziłam że jednak nie będę ryzykować i podejdę do obrony po porodzie

Dziwne, że sugerują takie coś. To powinna być decyzja samej ciężarnej. Jeśli ktoś się nie stresuje i nie chce przekładać, to chyba nie powinni zabraniać. Nie wszystkie kobiety są na zwolnieniu, żeby nie mogły ;-)
U mnie na obrobie była koleżanka w 8 miesiącu, a sama obrona chociaż ciężka, to wspominamy ją bardzo miło

Ale jeśli faktycznie obrona jest ciężka, to lepiej odłożyć. Nie ma co się na siłę stresować, magister nie ucieknie :-D

Cytat:
Możesz różnie trafić. Ja miałam dwa lata, kiedy posłano mnie do publicznego przedszkola, spędziłam tam masę czasu i wspominam to bardzo dobrze. Chociaż pamiętam dantejskie sceny pożegnania z matkami w grupie maluchów. Niektóre dzieci naprawdę ciężko to przechodziłu...
Na opiekunkę bym się nie zdecydowała, ale myślę że jak dziecko będzie tolerowało przedszkole, to wyślę je bez oporów. Niech się socjalizuje

Trzeba się przygotować psychicznie na bycie obesranym, obrzyganym, obsikanym itd. Zastanawialiśmy się z TŻ nad kotkiem, od dłuższego czasu. Decyzja poważna, więc temat co jakiś czas wracał. Jednym z argumentów przeciw było: będzie rzygał na dywan.
To teraz będziemy mieć dziecko

Biorąc pod uwagę, jak małe dawało mi w dupę na początku ciąży, Belzebub wcale nie byłby takim złym wyborem...
Mój kotek na szczęście nie zostawia nam niespodzianek, ani na dywanie, ani też w innych miejscach ;-)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zielinka - przepraszam ale oplulam monitor!
chcialam fotke pysznej rybki od Sibbyl
a nawet nie wiedzialam ze Ty mas jakies fotki po wizycie ale tak czy siak dzieki! pierwsza fotka - super! No i widac rzeczywiscie ze chlop jak dab!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

o ja pierdziele

dobra, spylam bo samo sie nie zrobi a moze jednak zrobi?
Nie byłam w sklepie... stałam tyle w korku jak wracałam z pracy, że aż rozbolał mnie brzuch, więc wróciłam prosto do domu... ale jak tylko uda mi się w końcu tam dotrzeć, to na pewno fotkę wrzucę :-D
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:28   #459
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Gratuluję syneczka!

Super!

Ja będę robić połówkowe w Babka Medica, jestem zapisana u dr Napiórkowskiego. Ale ma tam pracować ponoć jakiś nowy lekarz (nie pamiętam nazwiska), którego mi polecała moja ginekolog - jeśli będzie to zmienię, o ile będą wolne terminy

Dziwne, że sugerują takie coś. To powinna być decyzja samej ciężarnej. Jeśli ktoś się nie stresuje i nie chce przekładać, to chyba nie powinni zabraniać. Nie wszystkie kobiety są na zwolnieniu, żeby nie mogły ;-)
U mnie na obrobie była koleżanka w 8 miesiącu, a sama obrona chociaż ciężka, to wspominamy ją bardzo miło

Ale jeśli faktycznie obrona jest ciężka, to lepiej odłożyć. Nie ma co się na siłę stresować, magister nie ucieknie :-D

Mój kotek na szczęście nie zostawia nam niespodzianek, ani na dywanie, ani też w innych miejscach ;-)

Nie byłam w sklepie... stałam tyle w korku jak wracałam z pracy, że aż rozbolał mnie brzuch, więc wróciłam prosto do domu... ale jak tylko uda mi się w końcu tam dotrzeć, to na pewno fotkę wrzucę :-D
Ja byłam u dr Napiórkowskiego na połówkowym!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-06-01, 15:29   #460
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Zrobiłam mężowi szarlotkę

60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:49   #461
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Oo tak, mnie kurtka też lekko martwi, bo kurtki czy płaszcze drogie są. Mam nadzieję, że urodzę w październiku i jakoś przechodzę w tym co mam.
Ja większość rzeczy mam takich, które mogę założyć spokojnie i po ciąży. Do wora pójdą tylko typowo ciążowe rzeczy, a tych będzie raczej mały worek. Tuniki czy spódnice/spodnie letnie miałam jeszcze sprzed ciąży. Sukienki też można kupić po prostu odcinane pod biustem lub luźne (na wesele pewnie kupię specjalną ciążową, bo ładniejsze), ale np mam ochotę na krótkie dżinsowe spodenki, a takich bez pasa ciążowego nie założę, bo bym tylko krzywdę sobie zrobiła..

Jeszcze tak w temacie ciuchów, a konkretniej obuwia. Wiecie, że szukam i szukam czarnych balerinek, i nie mogę nigdzie kupić?? Coś dla mnie mega niezrozumiałego. Byłam w ccc ale brakuje mi tam rozmiaru 36,5 bo 37 są za luźne, w kilku małych sklepikach byłam i nic wygodnego nie znalazłam. Myślałam, że już nie można mieć mniejszych wymagań jak zwykłe czarne baleriny

Ja mam termin na sam koniec listopada, ale o kurtkę się nie martwię. Wszędzie jeżdżę samochodem, więc kurtkę mogę tylko narzucić. Mam jeszcze wełniany płaszcz o takim kroju oversize. Damy radę.

No a baleriny... Pół biedy jak nosisz jeszcze buty ze skórki ekologicznej, albo z jakiegoś tworzywa (u mnie odpada, od razu mam masakryczne pęcherze i nagniotki - kiedyś załatwiłam się takimi butami, potrzebowałam na już, a w sklepach nic nie było). Takie jeszcze znajdziesz od biedy. Ale porządne skórzane, czarne baleriny bez żadnych ozdób

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 15:53   #462
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja byłam u dr Napiórkowskiego na połówkowym!!

właśnie miałam pytać czy kogos mi polecicie w Waw

Panna Izabela i co zadowolona byłaś?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Sibbyl a Ty?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:14   #463
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Uff wróciłam z mojego shoppingu.. Ale bardziej sie zmęczyłam niż cos kupiłam ale udało mi sie zdobyć jeansy ciazowe w H&M chociaż te kolekcje ciazowe wyglądają jak sprzed 10 lat to chociaż spodnie były. I tak wybrakowane.. bo albo 34 albo 44. Zamieściłam sie w 34 ale w inne jaśniejsze 34 juz nie :/ ale moze dobrze bo bede miała na jesień chociaż w ogóle to polecam plus jest teraz promocja na Facebooku ze jak cos kupicie pow 150 zł to jest -15%, powyżej 200 jest -20% a powyżej 250 jest -25% Co do obrony to tez tak myślałam ze to tylko formalność ale mój koleś z komisji usłyszał wiele dobrych opinii na mój temat wiec jego celem było mnie zgnoic ale i tak sie nie dałam i wyszłam z piątka. Ale tak mnie zestresował ze ryczałam jak wyszłam ze sali, a moja promotorka mnie przepraszała ze nie wie dlaczego tak sie na mnie uwziął..

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-01 o 16:25
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:16   #464
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam termin na sam koniec listopada, ale o kurtkę się nie martwię. Wszędzie jeżdżę samochodem, więc kurtkę mogę tylko narzucić. Mam jeszcze wełniany płaszcz o takim kroju oversize. Damy radę.

No a baleriny... Pół biedy jak nosisz jeszcze buty ze skórki ekologicznej, albo z jakiegoś tworzywa (u mnie odpada, od razu mam masakryczne pęcherze i nagniotki - kiedyś załatwiłam się takimi butami, potrzebowałam na już, a w sklepach nic nie było). Takie jeszcze znajdziesz od biedy. Ale porządne skórzane, czarne baleriny bez żadnych ozdób
Ja baleriny znalazłam, firmy Caprice, skórzane i mięciutkie. Muszę mieć bardzo elastyczna podeszwę i miękką skórę, bo każde odstępstwo w postaci sztywniejszych butów czy sztucznych materiałów kończy się niezbyt dobrze. Ostatnio skusiłam się na jakieś buty z tworzywa i niestety po paru godzinach w pracy miałam odparzone nogi i zdarte do krwi... więc zazdroszczę osobom, które moga nosić co chcą. Moje stopy są mocno wybredne
Za to mam problem z sandałami... wszędzie są albo mega wysokie, albo japonkowate (a te też obcierają między palcami więc odpada) albo złote/srebrne/wężowe albo na jakiejś ortopedycznej podeszwie, która nie wiedziec czemu znowu jest modna... I znajdź tu coś

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Uff wróciłam z mojego shoppingu.. Ale bardziej sie zmęczyłam niż cos kupiłam ale udało mi sie zdobyć jeansy ciazowe w H&M chociaż te kolekcje ciazowe wyglądają jak sprzed 10 lat to chociaż spodnie były. I tak wybrakowane.. bo albo 34 albo 44. Zamieściłam sie w 34 ale w inne jaśniejsze 34 juz nie :/ ale moze dobrze bo bede miała na jesień chociaż w ogóle to polecam plus jest teraz promocja na Facebooku ze jak cos kupicie pow 150 zł to jest -15%, powyżej 200 jest -20% a powyżej 250 jest -25%
a w którym H&M?
I dobrze wiedzieć, że jest jakiś rabat, może skorzystam
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:20   #465
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Cytat:

[/COLOR]
a w którym H&M?

Wiesz co dzwoniłam do Plazy bo tu mi najbliżej ale nie mieli działu Mama i kazali mi jechać do King Crossa. Mega wybrakowany towar, na nic innego niż spodnie nie ma co patrzeć. No plus te rozmiarówki tez wybrakowane. W dziale dla dzieci u góry jest taki mini kącik ale ogólnie jestem zadowolona, fajne spodnie, szkoda ze nie znalazłam krótkich bo w internecie niby piszą ze maja..

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-01 o 16:30
Stary 2016-06-01, 16:35   #466
chmurko
Raczkowanie

Sibbyl, dzięki za namiar do niego jesteś zapisana jako na wizytę czy konkretnie na USG? Sprawdzę, czy pakiet z firmy tam mam.

Annulka, wygląda bardzo smacznie

Piszecie o obronie pracy. Pamiętam swoją, akurat byłam w połowie ciąży. Stres duży, ale ja jestem akurat typem co się ciągle stresuje i myślę, że to sprawa indywidualna, czy ktoś by był na siłach czy nie.

Rozglądacie się za wyprawką a ja nawet nic nie przeglądam, pierwsza ciąża była inna pod tym względem
chmurko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:39   #467
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Wiesz co dzwoniłam do Plazy bo tu mi najbliżej ale nie mieli działu Mama i kazali mi jechać do King Crossa. Mega wybrakowany towar, na nic innego niż spodnie nie ma co patrzeć. No plus te rozmiarówki tez wybrakowane. W dziale dla dzieci u góry jest taki mini kącik ale ogólnie jestem zadowolona, fajne spodnie, szkoda ze nie znalazłam krótkich bo w internecie niby piszą ze maja..
ja mam najbliżej do Malty, ale tutaj też nie ma działu mama. Więc się zastanawiałam nad zamówieniem przez neta, ale wolałabym jednak przymierzyć, a nie bawić się w odsyłanie...
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:56   #468
doooti
Zadomowienie

A dzisiaj jeszcze miałam sytuacje co mnie kasjerka w Biedrze wkurzyła.. Idę sobie do kasy. Patrzę ze jedna osoba jest no to podchodzę. A kasjerka mowi ze proszę do drugiej kasy. Hmmm patrzę na druga kasę tam kilka osob z mnóstwem towaru a ja mam ledwo pare rzeczy to mowię ze mam mało rzeczy a ona ze proszę iść obok. A ja ze jestem w ciazy i moze dałoby radę to szybciej załatwić niż miałabym czekać a ona spojrzała sie od góry do dołu i mowi "do kasy obok powiedziałam". Az sie zastanawiam czy na ta lalunie nie napisać skargi tak o, zeby sie nauczyła..
Stary 2016-06-01, 17:02   #469
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja baleriny znalazłam, firmy Caprice, skórzane i mięciutkie. Muszę mieć bardzo elastyczna podeszwę i miękką skórę, bo każde odstępstwo w postaci sztywniejszych butów czy sztucznych materiałów kończy się niezbyt dobrze. Ostatnio skusiłam się na jakieś buty z tworzywa i niestety po paru godzinach w pracy miałam odparzone nogi i zdarte do krwi... więc zazdroszczę osobom, które moga nosić co chcą. Moje stopy są mocno wybredne
Za to mam problem z sandałami... wszędzie są albo mega wysokie, albo japonkowate (a te też obcierają między palcami więc odpada) albo złote/srebrne/wężowe albo na jakiejś ortopedycznej podeszwie, która nie wiedziec czemu znowu jest modna... I znajdź tu coś

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

a w którym H&M?
U mnie dzień w takich butach zakończył się antybiotykiem stopy miałam zmasakrowane.
Bardzo ładne i wygodne sandałki kupiłam w Timberlandzie, żadna para butów od nich mnie nie zawiodła, jakościowo super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-01, 17:13   #470
pstryczek84
Zakorzenienie

O jejku, wspolczuje. Ja tam moge nosic byle co za 9.99 z oszoloma

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:22   #471
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
O jejku, wspolczuje. Ja tam moge nosic byle co za 9.99 z oszoloma

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Zazdro ciuchy mogę mieć ze sklepu z używaną odzieżą, ale na buty muszę wyłożyć konkretną kasę. Jeszcze mam stany zapalne kostek, takie delikatne halluksy. Od kiedy noszę porządne obuwie, jest dużo lepiej.
Stary 2016-06-01, 17:28   #472
MajWija
Wtajemniczenie

doooti wiesz co zgnoiłabym taką kasjerkę, no jak w ogóle można do kogokolwiek się tak odezwać?
Przecież to jakaś paranoja

Dziewczyny, która idzie w najbliższym czasie na połówkowe?
Jestem ciekawa jak to badanie przebiega i chciałabym relacji na świeżo

Wracając do tych 3/4D to ja polecam. Sama nie wiedziałam, że podczas prenatalnych mi włączy i dodatkowo wydrukuję zdjęcia 3D bo myślalam, że za to się dodatkowo płaci a tu proszę, także wiem, że na połówkowych też tak zrobi plus dodatkowo będzie z tego płyta

Chodziło za mną leczo od kilku dni i właśnie mąż mi przyrządza
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:56   #473
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jak byłam mała to w przedszkolu miałam kolegę Fabiana. A że nie znałam takiego imienia to na początku mówiłam "Pawian", no bo akurat taki wyraz znałam i myślałam że to to samo...
Ale Wacek też bym nie dała, mimo że "Wacław" samo w sobie nie jest brzydkie.
Wacław czy Wacek kojarzy mi się tylko i wyłącznie z jednym bo regularnie nazywam tak same-wiecie-co 😜 nie mogłabym chyba do nikogo zawołać Wacku! Obym nigdy żadnego nie poznała 😏

Cytat:
PATRYCJA to tak jak u nas, w linii żeńskiej . Będę musiała córkę przebadać.
Niezła ta Twoja lekarka
Moja też zwykle wącha śluz😏 na szczęście odwraca się i robi to dyskretnie, ale wiem że to jej skrupulatność a nie fetysz 😜

Cytat:
Tż już leci... Dobrze ze nie jest świadomy co z nim dzisiaj zrobię wieczorem.... :-D
A co takiego go czeka?

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:09   #474
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ja też sie pochwalę, zdjęcia z prenatalnych. Teraz ide w piatek na nfz i ciekawa jestem czy dostane jakies zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5270873.jpg (120,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5270874.jpg (134,8 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-06-01, 18:11   #475
sosowhat
Wtajemniczenie

a ja chyba wybrałam wózek Danny sport baby boat - ale kurde tak patrze w necie i tu podane ze wazy 13kg a gosciu w sklepie mowil ze 10,5 hmmm czyli jeszcze trzeba poogarniac co jest piec
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:17   #476
Listopadowaa
Zakorzenienie

Te chicco urban mi się nie podoba. Nawet moj tata zerknal i powiedzial, ze dziwna ta gondola taka brzydka
Stary 2016-06-01, 18:18   #477
Anettt87
Zadomowienie

Ale miałam nadrabiania

Cytat:
a ja próbowałam się dodzwonić i nie dałam rady, chyba z pół godziny wisiałam na telefonie, byłam ciągle 7-8 w kolejce, jak dochodziło mi do tego że jestem 2 to się system wykrzaczał i znowu byłam 8. I tak parę prób... Więc po prostu łykam witaminę D w ciemno, bo na bank mam niedobory, byłam tylko ciekawa jakie
Ja się na szczęście dodzwoniłam bez problemu i jeszcze miejsca były. Ciekawe jaki będzie wynik

Cytat:
tz zrobił sałatke z zupek chinskich i przepadlam
Nie potrafie sobie odmówić

A takn w gole mam wiadro czeresni
No i przez Ciebie poszłam po czereśnie :P dobrze, że mam pod blokiem panią ze stoiskiem owocowo-warzywnym

Cytat:
Wiecie co jutro wraca Tż a ja się stresuje jak przed pierwszą randka. Mam motyle w brzuchu... :-D
No i cudnie, miłej rrrrrandki

Cytat:
Jesteśmy po dłuuuugiej wizycie
Dziś jestem zadowolona
Dzieć rośnie prawidłowo, głowa brzuszek wymiarami idealnie na tp
Podglądnęliśmy chwilę na 3 d, genialny widok tz mial oczy jak 5-złotówki a i mi się micha śmiała cały czas

Krwiaka nie ma kompletnie, szyjka długa, 4,6cm
No i prawdopodobnie dołączy do nas mały mężczyzna niby zdjęcie mamy, ale poczekamy do następnej wizyty czy się potwierdzi

A i moje wyniki badan (ponad normę, poniżej norm) są idealne
Gratulacje, super!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dokładnie Wkładki potęgują infekcje, a jeśli ich nie ma, to mogą je wywołać. Gdy byłam w szpitalu w poprzedniej ciąży położne zdecydowanie odradzaly wkładki, a polecały zwykłą ligninę. Nie jest może komfortowa w noszeniu, ale widziałam różnicę. Wczesniej, z wkładkami, non-stop łapałam grzybicę, a z ligniną (no i teraz, nosząc samą bieliznę) minęło jak ręką odjął.
O, nie wiedziałam o tym. Muszę zwrócić uwagę, bo w sumie często stosuję wkładki

Cytat:
Jakby któraś z Was miała problemy z niedoborami żelaza, to polecam wrzucić do blendera natkę pietruszki, jabłko i sok z cytryny, dodać mineralnej i opcjonalnie miodu. Taki miks raz dziennie pomógł mi o wiele bardziej niż leki.
Ooo to też cenna rada, dzięki!

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
U nas wszystko dobrze. Melduje sie z chlopcem na pokladzie takze mietowka, mozesz mnie na pierwszej na niebiesko machnac.
Gratulacje!

Cytat:
Gratuluję nowych chłopców

A ja muszę się Wam dziewczyny pochwalić, że dzisiaj dostałam informację od promotora, że moja praca przeszła, jest zaakceptowana i mogę już składać do dziekanatu
25.06 obrona
Również gratulacje

Cytat:
Napisane przez KarolinaMagdalena Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie telefon, że wyniki pappa są do odebrania. Poprosiłam żeby mi je przesłali pocztą. Jak dzisiaj wyśle, to w piątek zapewne dowiem się co i jak.
Aż mi się gorąco zrobiło.
Będzie ok, trzymam kciuki!

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;61185946]Zrobiłam mężowi szarlotkę

[/QUOTE]
daj kawałek
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:19   #478
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
a ja chyba wybrałam wózek Danny sport baby boat - ale kurde tak patrze w necie i tu podane ze wazy 13kg a gosciu w sklepie mowil ze 10,5 hmmm czyli jeszcze trzeba poogarniac co jest piec
ładny i duzo kolorów do wyboru i cena fajna

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-06-01 o 18:20
Stary 2016-06-01, 18:21   #479
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
ładny i duzo kolorów do wyboru
nom, i cena jest super i dla mnie skrzata idealna wysokość, malutki zgrabniutki. tz tez sie podoba
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 19:16   #480
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
właśnie miałam pytać czy kogos mi polecicie w Waw

Panna Izabela i co zadowolona byłaś?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Sibbyl a Ty?
Ja u niego jeszcze nie byłam. Na prenatalnym usg byłam też w tej przychodni, ale u dr Kozłowskiego i jego mogę polecić. Niestety teraz już tam nie pracuje, być może przyjmuje gdzieś indziej

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Sibbyl, dzięki za namiar do niego jesteś zapisana jako na wizytę czy konkretnie na USG? Sprawdzę, czy pakiet z firmy tam mam.

Annulka, wygląda bardzo smacznie

Piszecie o obronie pracy. Pamiętam swoją, akurat byłam w połowie ciąży. Stres duży, ale ja jestem akurat typem co się ciągle stresuje i myślę, że to sprawa indywidualna, czy ktoś by był na siłach czy nie.

Rozglądacie się za wyprawką a ja nawet nic nie przeglądam, pierwsza ciąża była inna pod tym względem
Jestem zapisana konkretnie na usg. Ale on nie przyjmuje pacjentów pakietowych... (wiem, bo sama mam pakiet). Połówkowe kosztuje 220 zł
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości