|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Zabcia, a cora docelowo bedzie miala jakies imie?
|
|
|
|
|
#452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
O o! Tez mam tak dzis. Do tego nie pamietam ost karmienia a apka mowi ze 4h temu karmilam? To chyba zombie level pro |
||
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia gratuluje córy! Bylas dzielna nasza Ty wisienko na torcie
![]() No i peleton zamknięty. Dalysmy radę! Wszystkie! Poród to nas może cmoknac w smoczka, twarde z nas baby ![]() To kiedy się umawiamy na kolejne dzieciaczki i nowy wspólny wątek w poczekalni?
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje 2 naszym wytrwałym dziewczynom
My po usg. Miód, cud i orzeszki, czyli wszystko jak należy Dodatkowo porozmawiałam na temat chustoszenia i odradzono mi pozycję żabki z uwagi na zbyt plastyczny kręgosłup dziecka w tym okresie. Wskazana pozycja to noszenie na leżąco. Wszędzie czytam och i ach na temat pozycji żabki, ale w tym wypadku posłucham jednak lekarza. Wytłumaczono mi technicznie, co jest nie tak w tej pozycji, ale prawdę mówiąc ciemna jestem w tym temacie i nie bardzo jestem w stanie to powtórzyć. Co do nosidełek ergonomicznych, to najlepiej wprowadzić dopiero koło 7-8 miesiąca.---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Wybraliśmy się na to usg z duszą na ramieniu Mała bardzo marudziła, płakała... już miałam jakieś czarne wizje, że mi przez całą długą drogę, będzie intensywnie ćwiczyć struny głosowe... ale jak tylko ruszyliśmy po tych wertepach (a huśtało nią dosyć mocno), to zasnęła. Usg było w czasie jej pory karmienia, ale stwierdziliśmy, że lepiej wrócić do domu i nakarmić. W drodze powrotnej trochę w tym wózku popłakała, ale jak tylko zaczęło ją porządnie trząść, to się uspokoiła. Mam nadzieje, że to nie był wyjątek, ale reguła i moje dziecko jest stworzone do spacerów w gondoli Coś czuje, że od teraz przy sprzyjającej pogodzie, z pół dnia będziemy spędzać na dworze ![]() ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ---------- Cytat:
Ps. Ta chusta kółkowa to chyba więcej szkody dla naszego kręgosłupa wyrządza
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-08 o 04:58 |
|
|
|
|
#455 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ze niby zadnego noworodka nie mozna nosic w chuscie? Wtf?
U nas karmienie nr 2. Glodzilla is back ![]() Dziewczyny, konczmy szybko ten watek i ruszamy szturmem na odchowalnie
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie pani doktor spojrzała na mnie i pomyślała, że na pewno tą żabkę spieprzę, więc może lepiej, żebyś się za to w ogóle nie zabierała ![]() Póki co najlepiej na razie na leżąco nosić i poczekać, aż się kręgosłup odpowiednio ustabilizuje.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-08 o 05:15 |
|
|
|
|
#457 |
|
Moderatorka z pazurem
|
W chuscie na lezaco nie ma za wiele oparcia dla kregoslupa. Cos mi ta teoria nie pasi...
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę udawać, że wiem lepiej od lekarza. Wydaje mi się, że tutaj należało by znaleźć jakieś fachowe, medyczne artykuły, które potwierdzą/zaprzeczą, ale ja nie mam dostępu do takiej wiedzy.
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka, my szamamy
Nina jest dziś łaskawa dla mamy, m chyba jej lizak za to kupię spała od 20.00 do 2.30 i od 2.45 do 5.20 Ginger, gdzie ty po nocach do lekarzy jeździsz na Boga!
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Mniejszy ruch na chodnikach
![]() Muszę się pochwalić postawą mojego M. Od 19-20 do 3, czasem do 4 mam czas dla siebie, bo on wstaje do małej Odkąd praktykujemy takie dyżury, czuję się naprawdę wypoczęta, pełna energii i gotowa do działania już od tej 3 Grunt to się wyspać i świat już jest piękniejszy
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-08 o 06:03 |
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja Wam zazdroszczę, że Wasze maleństwa tak śpią...moja nic a nic
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest tak różowo. Czasem swoją usypią z 2 godziny i zasypia jak zbliża się następna pora karmienia, którą przesypia, więc wstaje głodna i bardzo zła, a jak jest bardzo głodna to je tak łapczywie, że jak już zje, to nadal czuje się nie najedzona, więc mi od razu nie zaśnie i się tak kółeczko kręci
![]() http://wyborcza.pl/1,75248,20197492,...Redirects=true Nie mogę się doczekać aż się wyprowadzimy.
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
U nas było karmienie po północy i po 4, myslalam ze do 7-8 Ala dociągnie ale gdzie tam
Po 6 bezzębny uśmiech i świeże, szeroko otwarte oczy dają mi jasno do zrozumienia ze spania juz nie będzie
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, gdyby to u nas była norma to bym się tak nie chwalila
tak pięknie to nie jest ale trzeba się cieszyć z małych rzeczy 3 pobudki tez mają swoje plusy, trzy razy w ciągu nocy mogę się cieszyć z tych bezzebnych uśmiechów Teraz mała się wije jak kijanka od godziny już. Ona śpi w tym swoim magicznym zakręcony świecie a ja ni chu chu i co zrobisz co zrobisz, nic nie zrobisz po kanapkę idę, o---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Myślę że jej się coś pokalafiorzyło zwyczajnie, ale skorzystałam z tego bezczelnie ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Zabciuuu jak wam minęła pierwsza noc razem?
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-08 o 06:53 |
|
|
|
|
#466 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Hmmm...ja jestem wyspana
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, ja w sumie też
chociaż od tej 6tej tak Nince przez sen galopowaly myśli o mleniu że już nie dałam rady zasnąć, a z drugiej mańki K. Się wtulił więc nie miałam nawet możliwości ułożenia się po ludzku oblężyli mniePS oczywiście teraz K. Wyszedł do pracy, mała zasnęła jak kamień a ja już mam gdzieś sen
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-08 o 08:56 |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
spoko luz mój też się budzi 3 razy i śpi max 3h
|
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie narzekam na brak snu. Jasne ze pobudki w nocy sa meczace, ale nie jest tak zle. I oczywiscie, ze wolalabym przespac 6h za jednym razem niz 9h z trzema pobudkami pomiedzy ale wypije rano kawe i jest ok. Dobrze mi sie zyje z ta maruda :
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
I ja i ja! Zdarza mi się wyjść z pokoju na 2 minuty, jak ten Bąk drze się bez powodu, żeby ochłonąć, ale kocham te powroty jak już zrobię 3 głębokie wdechy
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Udalo mi sie zrobic fotke usmiechu!!!! Cud
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdro!
Aluńkowe uśmiechy są póki co nie do uchwycenia aparatem, w sekundę zmienia minkę jak naciskam migawkę
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszłam na łatwiznę i nagrywam filmiki więc już mi babulkowe uśmiechy nie uciekają
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa cuuudnie wielkie gratulacje!!! |
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spalam dzis 3 godz. pozniej 2 godziny czuwania w srodku nocy od 1.00 do 3.00 a pozniej sen az do 6
i tyle bo mala dzis nie zlapala porannej drzemki i sama nie wiedziala czego chce jak to kobieta teraz spi ja dopiero jem sniadanie. Mimo wszystko nawet nie jestem zombie ![]() Ja bardzo lubie sie rano ogarniac mała marudzi w pokoju a ja gadam do niej z łazienki tak jakby slyszala moje kibelkowe monologi Pierwsze zdjecia usmiechowe mam ze szpitala ale to bylo bardzo nieswiadome usmiechanie
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-08 o 09:48 |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Należy również pamiętać iż konsekwencją uprawiania sexu nie jest ciąża, a dziecko
taka złota myśl w środę rano środa jest, prawda?
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze bedziemy tesknic moj maz juz wczoraj zaczal planowac kolejne tak sie zakochal w swojej dzidziuni ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem trochę wzruszona, że już ostatnia z nas - majówek -wyplula dzidkę
![]() To jest tak niesamowite, że aż ciężko uwierzyć, że te 9 miesięcy minęło tak szybko (z jednej strony, bo z drugiej jak przypomnę sobie swoje zmagania ciążowe, to jednak to były intensywne miesiące ).---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- I gratulacje wszystkim nowym mamom. Super dziewczyny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

TEN dzień: 09.08.2014