|
|
#451 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
jestem po wizycie..wg lekarza wszystko jest w jak najlepszym porządku-ciśnienie idealne, szyjka bez zmian, wyniki książkowe..dzieć prawidłowo się rozwija-wypada ok 40-45centyla, brzuszek standardowo mniejszy niż tc, ilość wód płodowych - prawidłowa..wg lekarza opryszczką mam się nie przejmować
w 34tc odstawiamy luteinę..aż mnie strach obleciał.. ogólnie lekarz bardzo pozytywny, gadał ze mną dziś prawie godzinę, badań już żadnych nie mam do zrobienia.. przegapił jedynie moment podania przeciwciał w 28tc w związku z odmiennymi biegunami grupy krwi mojej i męża,ale to dopiero może wyjść przy kolejnej ciązy..więc trudno.. aha..i nie dał mi zaświadczenia,że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia, ponieważ będąc na l4 wg niego to byłoby dziwne..zus mógłby podważyć l4..lipaCytat:
za wizytę..jesli twardnienie nie powoduje skracania się szyjki to też nie powód do zmartwień..Tija , przy okazji, rano pisałaś,że przepowiadające pojawiają się od 37tc,a ja czytałam,że już po 30tc mogą się zdarzać..to jak to jest? Cytat:
![]() Cytat:
super te zdjęcia.. Cytat:
kupiłam dziś truskawki, maliny, brzoskwinie i bób..jestem po racuchach z jabłkami, maliny podjadłam w trakcie smażenia i rozważam co nastepne |
||||
|
|
|
#452 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak moja czasem coś powie 'mądrego' to, aż mnie ściska w gardle ![]() Cytat:
My tak poniekąd będziemy wyglądać ![]() Cytat:
Co za często widzieć teściową to niezdrowo![]() Moja nie jest w sumie taka zła.. Można na nią liczyć, stara się nie wtrącać.. ale czasem po prostu mnie męczy swoim paplaniem.. Generalnie jest nawet spoko![]() Za godzinę jedziemy odebrać wózek i łóżeczko Dzwonili ze sklepu, że już są![]() Tak w ogóle byłam dzisiaj w pracy u kadrowej i otrzymam z tytułu urodzenia dziecka 1700 zł Podliczyliśmy z mężem wszystkie dodatki, które otrzymamy i za całą wyprawkę nam się zwróci, a nawet zostanie jeszcze trochę faaaajnie![]() Piszecie o intensywności Waszych dzieciaczków.. Moja wczoraj popisała się swoją silą Tż był wniebowziętyW ogóle tak cudnie mówi do brzuszka i całuje np. budząc się, czy dzwoniąc wita się : ,,Cześć dziewczyny! ''
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dużo zależy od dziecka. Ale moja młoda jeździła w gondoli trochę dłużej. Teraz wolałabym też trochę dłużej, bo jednak jesienią wydaje mi się to cieplejsza opcja.
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi sie teraz oswoić z nową sytuacją.. Wierzę, że wszystko się dobrze ułoży 35 tydzień brzmi powaznie! Mam ciarki! ![]() Co do gondoli to ja słyszalam, ze od kupna wielkości gondoli zalezy w jakiej porze roku rodzi się dziecko.. Jesli przełom zimy/wiosny to gondola nie będzie długo używana.. ale w okresie, jaki nam przypada komcówka lata.. przed nami zima.. to z gondoli skorzysta się dłużej.. Przecież w zimę nie włoży się dziecka w spacerówkę ![]() W moim Riko na szczęscie jest duuuza gondola ![]() Cytat:
Najważniejsze, że szyjka bez zmian.. no i to ciśnienie Ci się unormowało! ![]() Co do SR.. To musi być pozwolenie na szkołę rodzenia nie wiedziałam..
|
|
#456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak opryszczką masz się nie przejmować to nie przejmuj irytujące cholerstwo, ale odpowiednio szybko zaatakowane dość szybko schodzi jeszcze Ci miałam mówić że fajnie się plasterki takie specjalne sprawdzają.Odnośnie gondoli to ja mam ambitny plan jej używać do końca zimy Zobaczymy co dziecię na to ![]() Ja na swoją teściową nie mogę za bardzo narzekać, ale tak jak u Afrodity, czasem męczy swoim paplaniem... bo ona tyle mówi... i uznaje wszystkich "rzekomych" ekspertów z TV za prawdziwych ekspertów
|
|
#457 | |||
|
Zakorzenienie
|
kasia_ruda jak mogłam o jabłuszku zapomnieć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie uczono o skurczach przepowiadających od 37 tygodnia
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie. Z dzieciem wszystko dobrze, waży 1560-1600 gram, szyjka przy pierwszym pomiarze 3,2 a za drugim 3,4 cm z tym, że mały ma bardzo nisko główkę. Dalej mam się oszczędzać.Rozmawiałam z gin i mówiła, żebym wytrzymała do 34-36 tyg w sumie nie ja tylko synuś. Także zaciskam nogi i byle do sierpnia wytrzymać. Mówiła, że powinnam donosić ale coś czuje, że urodzę na początku sierpnia.
|
|
|
|
#459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja teściowa jest fajna (oprocz przygotowań do wesela nie miałam z nią zadnych problemów). tylko jest troche lamentująca i płacząca, co ja ciezko znoszę niestety ale poza tym jest spoko, nie wtrąca sie, nie udziela rad, chyab ze ją sie o cos zapyta
|
|
|
|
|
#460 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobradusza Ty też! Och jak ja bym tak chciała, choć jeden dzień kiedy nic nie musiałabym robić, załatwiać itd. to już coraz bliżej...![]() Cytat:
. Trzymam kciuki, żebyście z remontem łazienki uporali się szybko i bezproblemowo!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W góry? Potem koniecznie wstaw fotki w klubie! I te z sesji też! Cytat:
za udaną wizytę!Cytat:
Masakra, bardzo współczuję. Mam nadzieję, że mama znajdzie jakieś rozwiązanie, jeśli nie ten zasiłek przedemerytalny to może coś innego, dziewczyny już coś podpowiadały...![]() Cytat:
za pozytywne wieści, dobrze, że wszystko OK!Ja też zjadłam obiad, czereśnie i arbuza .Hehe wiecie co? Pamiętacie jak Wam pisałam, że ostatnio w jednostce miałam kontrolę żandarmerii wojskowej i że ich prawie pogoniłam (to był ten dzień kiedy wyrywałam zęba i byłam zła jak osa). Wiadomość się rozeszła i drugi lektor powiedział, że zrobi sam egzamin (powinniśmy robić go razem, część on, część ja), że ze mną lepiej nie zadzierać bo ja teraz w ciąży itd... . A poza tym babeczki z hospicjum nie mogą odżałować bo za tydz. mamy ostatnie zajęcia, potem przejmie kurs ktoś inny i one mówią, że to już nie będzie to samo.... i że wgl może udałoby mi się urodzić i znowu do nich wrócić . Aż mi się miło zrobiło ale czuję, że to najwyższa pora powiedzieć PAS, zwłaszcza że teraz w te upały to już naprawdę ledwo zipię.Byłam dziś jeszcze w bibliotece, gdzie upolowałam ciekawe książki i ucięłam sobie pogawędkę z paniami nt mojego samopoczucia i Natalki. No i oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie zaleciała na ciuchy. Znów utopiłam niecałą stówę... . Kupiłam parę ciuszków dla dziewczyn (potem może wrzucę jakieś fotki ciuszków dla Kasi) i sobie chyba z 5 maxi dress (w tym jedna za mała ale będę miała motywację do odchudzania po porodzie ![]() Pierze się pranie, obiecałam córce, że pójdziemy na rower, wprawdzie może ona jest jeszcze za mała, żeby egzekwować obietnice, ale obietnic trzeba dotrzymywać a tak mi się nie chce... Mam nadzieję, że upał choć trochę zelżał...
|
|
#461 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moje teściowa też czasem powtarza dziwne teorie z kosmosu i czasem palnie coś bez wyczucia,ale ogólnie bardzo się stara.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam opryszczki...za to moja mama namiętnie i widzę, że Oliwia do niej dołączyła.... ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ostatnio tak siadła mi kondycja a mój chód przeszedł w ekstramalne prawie tip topki, że dziś nawet mój pies spojrzał się na mnie w taki sposób, że było mi głupio:P On jest tak hiperaktywny gdy idzie na spacer, że dzisiaj chyba nie mógł ogarnąć tego, że można tak wolno spacerować ![]() Dobrze, że mamy duży teren do wybiegania go, bo inaczej bym mu bardzo współczuła Jeszcze do niedawna z nim biegałam a dziś 0,5 km na godzinę ![]()
|
|
|
#463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uświadomiłam Tż żeby się szykował na szybszy poród to mówił, że sie nie boi i jest gotowy
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Plasterki na opryszczkę choć wyglądają super są okropne. Rozmiękczaja narośl i tylko sie pod plasterkiem babra.
Maść działa szybko ale wyglada okropnie Taka moja opinia. Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej sr zaświadczenie było potrzebne na część z ćwiczeniami tylko, na teorię nie. Ale jak o waszych czytam, to moja się bardzo różniła. Przede wszzystkim naprawdę minimum 90% to były pary, a nie same babki, na ćwiczeniach na 15 uczestniczących tylko jedna przychodziła bez faceta. Mieliśmy tyle samo godzin teorii, co ćwiczeń. W pon teoria, w środy lub czwartki gimnastyka. No i moja była darmowa, w Warszawie są na to dofinansowania.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotki ciuszkow dla Kasi i gratis zdjęcie ze spacerku z Natalka
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu zawsze wychodzi mi do góry nogami...
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na opryszczkę gorąco polecam to:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p851-Sono...a_na_skore_8_g pomaga i mi i TŻ, stosowałam też w ciąży jak miałam w zimę opryszczkę ups, cenzuruje mi ale to się nazywa "sonol"
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-22 o 19:16 |
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje udanych wizyt, zakupów, prania itd 😃
Orange współczuję remontu... u mnie trzeci tydzień trwa ocieplanie i elewacja i momentami nie jest łatwo... jeszcze z 2 tyg. Rada: jeśli któraś nie ma wózka niech szybko zamawia... nasz jest do odbioru po 7 tyg zamiast 4... W tym tyg powinnam dostać pierwszy przelew z ZUS u... masakra jak oni potrafią zwodzić... |
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to dzisiaj mam 30t0d
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie liczę osobiście wolałabym urodzić wcześniej
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po tygodniu w domu znów w szpitalu. Z plamieniem tym razem. Nasz plan: dotrwać do 38tyg. O 40 możemy marzyć.
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
O patrz, mam to samo...
LunaLov trzymam kciuki za mamę... na pewno jest jakieś wyjście. Ostatnio mojej koleżanki mama była w podobnej sytuacji, tyle że pracowała w banku. Przykro naprawdę... Teraz opiekuje się dzieckiem, z tego co wiem to chyba planowała się sądzić. Nie wiem na czym stanęło. Pierniku cieszę się że lekarz przekazał same dobre wieści ![]() Afrodita fajnie że wspieracie tak mamę i za wizytę. Fajnie że Tż taki czuły slo_nk_o za wizytęvirginia miło i fajnie że jest perspektywa powrotu zona ale jak to? współczuję... pewnie najadłaś się strachu.. znasz przyczynę plamienia?
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się dzieje?
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Niby znów wszystko ok a cos się dzieje. Byc moze od skurczów. Szyjka w 5-6 tyg skrócila sie o ok 9mm.
|
|
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#480 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Szkoda, że z tymi przeciwciałami się zagapił... ale w takim razie przy kolejnej ciąży do nadrobienia jak rozumiem. I dobrze, że nie ma powodów do martwienia się opryszczką.A z zaświadczeniem szkoda, jeśli L4 leżące to faktycznie lepiej, żeby nie istniał taki dokument. Jeśli chodzące to nie byłoby raczej przeciwwskazań. Cytat:
Fajnie, że już jest łóżeczko i wózek, no i super się składa z dodatkową kasą! Jak miło Twój TŻ mówi do Was. ![]() Cytat:
Super, że wszystko ok. Odpoczywaj w takim razie. ![]() Cytat:
Dokładnie, są nawet spoko na sam początek i ze względów estetycznych, ale jak jest etap rany to bez sensu są, bo babrają. :P Cytat:
Super! ![]() Brawo! Cytat:
Ojej współczuję, ale masz przejścia z tymi szpitalami. Trzymam kciuki, żeby było ok!
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

w 34tc odstawiamy luteinę..aż mnie strach obleciał.. ogólnie lekarz bardzo pozytywny, gadał ze mną dziś prawie godzinę, badań już żadnych nie mam do zrobienia.. przegapił jedynie moment podania przeciwciał w 28tc w związku z odmiennymi biegunami grupy krwi mojej i męża,ale to dopiero może wyjść przy kolejnej ciązy..więc trudno.. aha..i nie dał mi zaświadczenia,że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia, ponieważ będąc na l4 wg niego to byłoby dziwne..zus mógłby podważyć l4..lipa

Widzę, że sporo metod na zgagę zastosowałaś z marnym skutkiem.. nie wiem co doradzić..
) , bo za ok. 2 tyg. mam umówić się na III genetyczne
za wizytę..jesli twardnienie nie powoduje skracania się szyjki to też nie powód do zmartwień..
Z tymi drzwiami szok. 

).

czerwiec 2015

.
. Kupiłam parę ciuszków dla dziewczyn (potem może wrzucę jakieś fotki ciuszków dla Kasi) i sobie chyba z 5 maxi dress (w tym jedna za mała ale będę miała motywację do odchudzania po porodzie