![]() |
#451 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
jestem po wizycie..wg lekarza wszystko jest w jak najlepszym porządku-ciśnienie idealne, szyjka bez zmian, wyniki książkowe..dzieć prawidłowo się rozwija-wypada ok 40-45centyla, brzuszek standardowo mniejszy niż tc, ilość wód płodowych - prawidłowa..wg lekarza opryszczką mam się nie przejmować
![]() Cytat:
![]() Tija , przy okazji, rano pisałaś,że przepowiadające pojawiają się od 37tc,a ja czytałam,że już po 30tc mogą się zdarzać..to jak to jest? Cytat:
![]() Cytat:
![]() super te zdjęcia.. Cytat:
![]() kupiłam dziś truskawki, maliny, brzoskwinie i bób..jestem po racuchach z jabłkami, maliny podjadłam w trakcie smażenia i rozważam co nastepne |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak moja czasem coś powie 'mądrego' to, aż mnie ściska w gardle ![]() Cytat:
![]() My tak poniekąd będziemy wyglądać ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja nie jest w sumie taka zła.. Można na nią liczyć, stara się nie wtrącać.. ale czasem po prostu mnie męczy swoim paplaniem.. ![]() ![]() Za godzinę jedziemy odebrać wózek i łóżeczko ![]() ![]() Tak w ogóle byłam dzisiaj w pracy u kadrowej i otrzymam z tytułu urodzenia dziecka 1700 zł ![]() Podliczyliśmy z mężem wszystkie dodatki, które otrzymamy i za całą wyprawkę nam się zwróci, a nawet zostanie jeszcze trochę ![]() ![]() ![]() Piszecie o intensywności Waszych dzieciaczków.. Moja wczoraj popisała się swoją silą ![]() ![]() ![]() W ogóle tak cudnie mówi do brzuszka i całuje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To dużo zależy od dziecka. Ale moja młoda jeździła w gondoli trochę dłużej. Teraz wolałabym też trochę dłużej, bo jednak jesienią wydaje mi się to cieplejsza opcja.
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi sie teraz oswoić z nową sytuacją.. Wierzę, że wszystko się dobrze ułoży ![]() 35 tydzień brzmi powaznie! Mam ciarki! ![]() Co do gondoli to ja słyszalam, ze od kupna wielkości gondoli zalezy w jakiej porze roku rodzi się dziecko.. Jesli przełom zimy/wiosny to gondola nie będzie długo używana.. ale w okresie, jaki nam przypada komcówka lata.. przed nami zima.. to z gondoli skorzysta się dłużej.. Przecież w zimę nie włoży się dziecka w spacerówkę ![]() W moim Riko na szczęscie jest duuuza gondola ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do SR.. To musi być pozwolenie na szkołę rodzenia ![]()
![]() |
#456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie gondoli to ja mam ambitny plan jej używać do końca zimy ![]() ![]() Ja na swoją teściową nie mogę za bardzo narzekać, ale tak jak u Afrodity, czasem męczy swoim paplaniem... bo ona tyle mówi... i uznaje wszystkich "rzekomych" ekspertów z TV za prawdziwych ekspertów ![]() ![]()
![]() |
#457 | |||
Zakorzenienie
|
kasia_ruda jak mogłam o jabłuszku zapomnieć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie uczono o skurczach przepowiadających od 37 tygodnia ![]()
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie. Z dzieciem wszystko dobrze, waży 1560-1600 gram, szyjka przy pierwszym pomiarze 3,2 a za drugim 3,4 cm z tym, że mały ma bardzo nisko główkę. Dalej mam się oszczędzać.Rozmawiałam z gin i mówiła, żebym wytrzymała do 34-36 tyg w sumie nie ja tylko synuś. Także zaciskam nogi i byle do sierpnia wytrzymać. Mówiła, że powinnam donosić ale coś czuje, że urodzę na początku sierpnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja teściowa jest fajna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobradusza Ty też! Och jak ja bym tak chciała, choć jeden dzień kiedy nic nie musiałabym robić, załatwiać itd. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W góry? Potem koniecznie wstaw fotki w klubie! I te z sesji też! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też zjadłam obiad, czereśnie i arbuza ![]() Hehe wiecie co? Pamiętacie jak Wam pisałam, że ostatnio w jednostce miałam kontrolę żandarmerii wojskowej i że ich prawie pogoniłam (to był ten dzień kiedy wyrywałam zęba i byłam zła jak osa). Wiadomość się rozeszła i drugi lektor powiedział, że zrobi sam egzamin (powinniśmy robić go razem, część on, część ja), że ze mną lepiej nie zadzierać bo ja teraz w ciąży itd... ![]() ![]() Byłam dziś jeszcze w bibliotece, gdzie upolowałam ciekawe książki i ucięłam sobie pogawędkę z paniami nt mojego samopoczucia i Natalki. No i oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie zaleciała na ciuchy. Znów utopiłam niecałą stówę... ![]() ![]() ![]() Pierze się pranie, obiecałam córce, że pójdziemy na rower, wprawdzie może ona jest jeszcze za mała, żeby egzekwować obietnice, ale obietnic trzeba dotrzymywać a tak mi się nie chce... Mam nadzieję, że upał choć trochę zelżał...
![]() |
#461 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moje teściowa też czasem powtarza dziwne teorie z kosmosu i czasem palnie coś bez wyczucia,ale ogólnie bardzo się stara.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam opryszczki...za to moja mama namiętnie i widzę, że Oliwia do niej dołączyła.... ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Ostatnio tak siadła mi kondycja a mój chód przeszedł w ekstramalne prawie tip topki, że dziś nawet mój pies spojrzał się na mnie w taki sposób, że było mi głupio:P On jest tak hiperaktywny gdy idzie na spacer, że dzisiaj chyba nie mógł ogarnąć tego, że można tak wolno spacerować ![]() Dobrze, że mamy duży teren do wybiegania go, bo inaczej bym mu bardzo współczuła ![]() Jeszcze do niedawna z nim biegałam a dziś 0,5 km na godzinę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zadomowienie
|
Plasterki na opryszczkę choć wyglądają super są okropne. Rozmiękczaja narośl i tylko sie pod plasterkiem babra.
Maść działa szybko ale wyglada okropnie ![]() Taka moja opinia. Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
W mojej sr zaświadczenie było potrzebne na część z ćwiczeniami tylko, na teorię nie. Ale jak o waszych czytam, to moja się bardzo różniła. Przede wszzystkim naprawdę minimum 90% to były pary, a nie same babki, na ćwiczeniach na 15 uczestniczących tylko jedna przychodziła bez faceta. Mieliśmy tyle samo godzin teorii, co ćwiczeń. W pon teoria, w środy lub czwartki gimnastyka. No i moja była darmowa, w Warszawie są na to dofinansowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotki ciuszkow dla Kasi i gratis zdjęcie ze spacerku z Natalka
#467 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu zawsze wychodzi mi do góry nogami...
#468 |
Zakorzenienie
|
Ja na opryszczkę gorąco polecam to:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p851-Sono...a_na_skore_8_g pomaga i mi i TŻ, stosowałam też w ciąży jak miałam w zimę opryszczkę ![]() ups, cenzuruje mi ale to się nazywa "sonol" ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-22 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
Gratuluje udanych wizyt, zakupów, prania itd 😃
Orange współczuję remontu... u mnie trzeci tydzień trwa ocieplanie i elewacja i momentami nie jest łatwo... jeszcze z 2 tyg. Rada: jeśli któraś nie ma wózka niech szybko zamawia... nasz jest do odbioru po 7 tyg zamiast 4... W tym tyg powinnam dostać pierwszy przelew z ZUS u... masakra jak oni potrafią zwodzić... |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to dzisiaj mam 30t0d
![]() ![]()
#471 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
A ja po tygodniu w domu znów w szpitalu. Z plamieniem tym razem. Nasz plan: dotrwać do 38tyg. O 40 możemy marzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
O patrz, mam to samo...
LunaLov trzymam kciuki za mamę... na pewno jest jakieś wyjście. Ostatnio mojej koleżanki mama była w podobnej sytuacji, tyle że pracowała w banku. Przykro naprawdę... Teraz opiekuje się dzieckiem, z tego co wiem to chyba planowała się sądzić. Nie wiem na czym stanęło. Pierniku cieszę się że lekarz przekazał same dobre wieści ![]() Afrodita fajnie że wspieracie tak mamę i ![]() ![]() slo_nk_o ![]() virginia miło i fajnie że jest perspektywa powrotu ![]() zona ale jak to? współczuję... pewnie najadłaś się strachu.. znasz przyczynę plamienia?
#476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje?
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Niby znów wszystko ok a cos się dzieje. Byc moze od skurczów. Szyjka w 5-6 tyg skrócila sie o ok 9mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! ![]() Szkoda, że z tymi przeciwciałami się zagapił... ale w takim razie przy kolejnej ciąży do nadrobienia jak rozumiem. ![]() A z zaświadczeniem szkoda, jeśli L4 leżące to faktycznie lepiej, żeby nie istniał taki dokument. Jeśli chodzące to nie byłoby raczej przeciwwskazań. Cytat:
Fajnie, że już jest łóżeczko i wózek, no i super się składa z dodatkową kasą! Jak miło Twój TŻ mówi do Was. ![]() Cytat:
Super, że wszystko ok. ![]() Odpoczywaj w takim razie. ![]() Cytat:
Dokładnie, są nawet spoko na sam początek i ze względów estetycznych, ale jak jest etap rany to bez sensu są, bo babrają. :P Cytat:
Super! ![]() Brawo! ![]() Cytat:
Ojej współczuję, ale masz przejścia z tymi szpitalami. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.