|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z facetami to eh oni są inni, ale mysle, ze może u ciebie jeszcze na tyle krótko jestescie w 3, ze nie zajarzył, że ci ciezko. Ja swojemu nie owijam w bawełne jak nie wyrabiam to mówię, a i tak nie zawsze dociera. Musicie spróbowac ułożyć sobie życie trochę na nowo w 3 w końcu to totalna zmiana. a co do snu to może mnie wyśniłaś ![]() Cytat:
i na czym staneło? ![]() Cytat:
i tego się musze trzymać jak ma byc dobrze, to te dni zanim bedą miała wynik chyba tego nie zmienią. Cytat:
Cytat:
ale ty mnie niczym nie uraziłaś!!! sama z siebie napisałam, ze jestem krócej po owu wiec pewnie dlatego nizsza beta, zresztą to sa osobnicze kwestie, kazda ma inaczej ![]() Pewnie, że wolałabym wiekszą ale grunt żeby ładnie rosła i za to proszę kciuki
|
|||||||
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja dostałam du.pka na zaś i mam brać, gdybym zaszła, a mój progesteron jest piękniutki...to po co ten du.pol?
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Malami na razie jest foch, wiec na niczym nie stanęło. Jak się mam po.srac to przynajmniej po czymś co mi będzie smakowało😅 w ogóle nie wiem, czy pelnia jest czy co, że tym chlopom tak odwala. Ja z reszta też mam nerwa. ..
Dupka mam przykazanego przy sterydach, żeby torbieli nie było, albo nieduże. No i testy ciążowe do odstawienia leków-czyli nie wiadomo do kiedy... ci lekarze jeszcze w cuda wierzą?
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Malinka kciuki za rozmowe
![]() Ja sie dzisiaj sila zebralam do pracy. Nie wiecie co mozna naturalnego na bole stawow? Moje kolana i palce od rak powoli wysiadaja.
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Mój przepraszał przed chwilą, smsem. Ale już mu list wystosowałam, dostanie w domu.
Ten du.pek miał być u mnie na niby podtrzymanie, ale skoro progesteron mam ok. 20 to po co? Biedronko nie mam pojęcia co można
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Na wszelki wypadek po dlugich staraniach, zebys z tak prostego powodu jak progesteron nie stracila dlugo oczekiwanej ciazy. Jak zajdziesz a nic sie nie bedzie dzialo to odstawic go to nie problem a przynajmniej zagwarantuje jakies bezpieczenstwo na poczatek ciazy kiedy jest ona zalezna od progesteronu.
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż domyślam się, że problem jest u mnie gdzie indziej. Matko jak mnie ta laparo przeraża
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka- ale ja pisałam ogólnie a nie tylko w kwestii stroju. Ty fajna babka jesteś dlatego byliby głupi gdyby Cię nie przyjęli.
Rany próbuje sie uczyć bo egzamin w październiku ale mój mózg to jedno zwyrodnienie pociążowe. Ehhhh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Witam się jako żona :P
Czarna bardzo dziękuję za życzenia dopiero teraz Was doczytałam jak Wy narzekałyście na upał to ja się smażyłam w sukni ślubnej :P mimo, że leciutką z muślinu miałam Sreberko, MałaMi gratulacje!!! Zielinka - Miłoszek ![]() u nas nadal nic - w piątek mam wizytę na Polnej w Poznaniu w klinice także może coś więcej się dowiem o naszych szansach na dziecko..,wyniki badania nasienia TŻ kiepskie na moje oko a jemu powiedzieli, że są ok 26 mamy jeszcze wizytę u androloga/ginekologa taką łączoną to może tam bardziej na TŻ lekarz się skupi
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Sandrita gratulacje!!
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Malinka ale z Ciebie lachon, jak to się robi? Ćwiczysz dużo czy takie geny? Powodzenia, aby tym 3 babeczkom szczeny opadły i nie miały słów na kontrataki ;-)
Cytat:
trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#462 |
|
Rozeznanie
|
Widzę tu nowe ciąże to z całego serducha gratulekszyn
no i ślub sie odbył Sandrita to też gratulację i dużo miłości i szacunku na nowej drodze życia |
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Sandrita wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim za tak mile komentarze.
Wnucek geny bo ćwiczyć nie ćwiczę a powinnam bo brzuch po ciąży został. Sandrita gratulacje. Natuś I Love you Do rzeczy...praktycznie dostałam pracę.Rzadko się zdarza żeby po pierwszej rozmowie dostać takie deklaracje ale fakt było podobno dobrze choć na księgowych rzeczach poległam bo jak by nie było dawno w tym siedziałam Stanowisko ogólnie ambitne,rozwojowe i o szerokim spektrum.Praca 8-16:30 bo to włoska firma więc mają lunch time.Tydzień zamknięcia praca od 8-20:00 nawet,godziny do odbioru lub wypłaty.Zespół 7 osobowy,kameralny.Menadże rka konkretna i wymagająca tylko te umowy...pierwsza na 3m potem na 33m ale jest szansa że w trakcie trwania tej długiej przedłużą na czas nieokreślony. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Zobaczymy jak mi jutro pójdzie w Nordea,rozmowa o 10:00
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Dziewczyny
Malinka to gratulacje nowej pracy z umowami to i tak dobrze, że dają od razu na 33 msc to prawie 3 lata są
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Samdrita jutro jeszcze mam jedną rozmowę w innej firmie,zobaczymy co oni zaproponują.
Co do umowy to mąż cały czas twierdzi że mu w ciąży mamy być i się boi żebyśmy bez kasy mię wylądowali.
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będziesz w ciąży to i tak Ci muszą przedłużyć do daty porodu, a potem masz zasiłek macierzyński wysokości pensji😊
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe bety, nowe ciunże, gratki dziewczyny
Niech no się wątek rozmnaża Wuncek, kciukasy za poród, normalne że sie stresujesz, któa się nie stresowała Ale minie wszystko jak przytulisz dzidzi ![]() Evelinke, probiotyk polecam. Na takie kupy dawaliśmy do 3 miesiąca Dicoflor i Biogaię razem. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Malinka, powodzenia z nowa pracą
|
#469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że na tym wątku to tak średnio ale tu są tylko mądre babki i mam pytanko do naszych mamusiek - mialyscie swoje położne do SN? Edytowane przez wuncek Czas edycji: 2016-07-05 o 22:02 |
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam:
Umowy o pracę na czas określony (z wyjątkiem umów na zastępstwo), na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, których termin rozwiązania wypada po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulegają bowiem przedłużeniu do dnia porodu. Dopiero wtedy kobiety tracą status pracownika, nie tracąc jednak prawa do zasiłku macierzyńskiego, który to zasiłek wypłacany jest im przez okres, w którym korzystają one z urlopu macierzyńskiego (podstawowego i dodatkowego) oraz urlopu rodzicielskiego.
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
Malinka gratuluję pracy jedna noga ![]() Ja odebrałam wyniki i są dobre, szok. Mam nadzieje ze do wtorku @ nie przyjdzie bo nie zdążę na wizytę. Eve przykro mi :/ jakiś delikatny foch może? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Sandrita gratuluję i wszystkiego dobrego
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Soul gratulacje
to znaczy ze w nastepnym cyklu podejscie?
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana😊 Soul, myślałam wczoraj o Tobie, super, że wyniki dobre, teraz transfer! A gdzie Haga? Tez się chyba szykuje...
Malami, dzisiaj beta tez będzie tak późno? Trzymam kciuki za wielki przyrost, ale chyba osiwieje... Malinka, dla Ciebie kciuki za rozmowę 😙
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, dziewczyny coś w nocy spać nie możecie?
wstaje rano a tu już tyle postów. U mnie codziennie o 5 rano pobudkę robią wrony siedzące na drzewach i kraczą jakby im ktoś za to płacił, aż się prosi wziąć procę i je powystrzelać. Malinka kciuki za dzisiejszą rozmowę ![]() Mała mi za przyrost bety, a jak dzisiaj tempka?Soul super że wyniki dobre
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Właśnie wstajemy bo czas do żłobka. Mała_mi za wypasioną betęPozdrawiam i dla wszystkich synkowe wiruski
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasulku jestem jestem troche z krzaków ale codziennie z WamiGratulki dla zaciazonych ![]() ![]() ![]() Faktycznie szykuje sie do transferu czekam czy moja kruszynka sie rozmrozi❄️ Poproszę o kciuki zeby dała rade.
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym spala, ale 3.30 mój brzuch stwierdził, że wstajemy i siedzimy w łazience, bo w moim wieku już nie wypada sfajdac się w łóżko 😅
Haga, kiedy te kciuki trzymać?
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! dopiero środa... To najdłuższe dni w moim życiu ostatnio...
Wczoraj po pracy ciągle coś do załatwiania i w sumie na tylku usiadłam o 23 także lecę Was nadrabiać, ale tymczasem mam pilne pytanie, bo wczoraj zgłupiałam. Bardzo prosze o odpowiedź, bo jestem w kropce W poniedziałek w Diagnostyce poprosiłam o badanie beta HCG i pisałam Wam, ze wynik był 72. Wczoraj jeszcze raz chciałam zerknąć na to i patrze a to jest HCG całkowite Zaczełam czytać na necie i wiem, ze jest ono mniej dokładne bo na nie składa się alfa i beta i teraz na mój mały rozumek, to moje HCG całkowite jest i tak wyższe niż wyszłaby beta prawda? Skoro beta jest składową całkowitego? Wkurzyłam się, bo prosiłam o bete i nie wiem co mam dzisiaj zrobić, bo mam dzisiaj powtarzać. Chyba muszę znowu to całkowite prawda? czy poprosić dodatkowo o bete? Czy całkowite przyrost liczy się tak samo? Dziewczyny ratujcie
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Powtorzyłabym to samo co w pierwszym badaniu żeby było porównanie a dodatkowo zrobiłabym betę żeby zobaczyć ile z tego to beta
![]() W surowicy oznaczane są poziomy całkowitej hCG, frakcji alfa - hCG i wolnej beta- hCG. Beta-hCG to więc jedna z podjednostek hCG. Specyficzne dlaciąży jest beta. Podczas gdy poziom wolnej alfa - hCG i całkowitej hCG są ściśle ze sobą skorelowane, poziomy alfa -hCG i całkowitej hCG wykazująjedynie umiarkowaną zależność. Jednak wiele laboratoriow uzywa tej nazwy zamiennie (beta hCG i hCG).
|
#480 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem twój strach, bo sama na myśl o tym, ze może mnie to czekać robiłam sie blada. Ty masz jakoś we wrześniu chyba, tak?dzięki ![]() i gratulacje! Jak się czujesz jako żona? Mnie to pytanie zawsze rozwalało, bo czułam się podobnie jak wcześniej i nie miałam tego uczucia, że wszystko się zmieniło ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to lab całodobowe wiec może się uda.z ta tempką dziwnie, bo zarówno wczoraj rano jak i dzisiaj szału nie robi, jest poowulacyjna, ale kiepska 36,7. Ja mam ogólnie niską temp przed owu mam 36.3. Ale wczoraj przez cały dzień miałam 37,3... wiem, ze w dzień nie jest miarodajna, ale jednak po wstaniu wzrastała znacznie, nigdy az 37.3 w dzien nie mialam. wiec ![]() Cytat:
Cytat:
a co z czarną, bo coś jej nie ma? Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-07-06 o 08:15 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

zaraz będziesz tulić syncia w ramionach 

Soul, myślałam wczoraj o Tobie, super, że wyniki dobre, teraz transfer! A gdzie Haga? Tez się chyba szykuje...
troche z krzaków ale codziennie z Wami

Rozumiem twój strach, bo sama na myśl o tym, ze może mnie to czekać robiłam sie blada. Ty masz jakoś we wrześniu chyba, tak?