![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: czego nie jadasz bo nie możesz przełknąć?
Oooj.. Strasznie duzo jest tych rzeczyy..! Ale najsmieszniejsze..: nie zjem ani ogórka takiego zwyklego ani pomidora..! (twierdze ze sa niedobre chodz ich ani razu w ustach nie mialam..) ale np. zupe ogorkowa czy pomidorowa uwielbiam. Tak samo ser zólty nie zjem takiego normalneego, tylko musze sobie zrobic tosty i wtedy jem..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
czarniny
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
ogolnie miesa(tylko czasami kurczak przejdzie mi przez gadlo) i niektorych warzyw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
pomidory,truskawki,watrob ka,sliwki i duuzo innych rzeczy ktorych teraz nie pamietam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | ||
Raczkowanie
|
watróbki
![]() flaczków śledzi ![]() owoców morza
![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
-wszelkie tłuste mięsa i wędliny, mięso w galarecie, gotowana skóra z kurczaka (odruch wymiotny od zawsze)
-buraczki (odruch wymiotny od mniej wiecej 1 roku, nie wiem czemu, kiedyś lubiłam) -gorące mleko - schłodzone już jest OK, po gorącym jest mi po prostu niedobrze Nie jadłam i nigdy nie zjem ozorków, nerek, móżdżka - nie tknę choćby nie wiem jak bardzo zachwalano walory smakowe, ale nasuwa mi się pewna myśl - otóż mama w moim wczesnym dzieciństwie często dawała mi watróbkę, mówiąc, że ma dużo witamin (naprawdę tak jest) - teraz traktuję odpowiednio przyrządzoną wątróbkę jak zwykłe mięso i zjadam ze smakiem. Może inni ludzie maja tak np. z móżdżkiem??? Tzn. polubili ten smak zanim dowiedzieli się z czego potrawa jest zrobiona... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Konto usunięte
|
Kminku,
mango, awokado, kawy, sera topionego i żółtego, masła (takiego zeby cos posmarowac ale jak np do ziemniaków czy coś smażyć na maśle to tak), selera, pietruszki (korzeń), koperku, bazyli i innych ziół, żołądków itd.... Edytowane przez 201701090933 Czas edycji: 2017-01-08 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
brukselka, zwlaszcza rozgotowana
fasolka szparagowa tluste wedliny, mieso (ale dobrze wysmazony bekon juz zjem ![]() nie rusze miesa jesli widze w nim chrzastki albo zylki korzen pietruszki korzuch z mleka, zupa mleczna, zupa owocowa (trauma z przedszkola) kaszanka (czernina), baleron, mieso w galarecie karp i inne muliste ryby margaryna slabo scietego jajka - jajko, jajecznica musi byc mocno scieta, najlepiej zeby byla wrecz przyrumieniona lubie za to i watrobke, i szpinak ( ![]() ![]()
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wątróbka!
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
kiszka,czarnina,żórek...
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
wątróbka,
większość mięsa (przede wszystkim kiełbasa, parówki, szynka), brukselka, smalec, boczek i tego typu tłuste rzeczy
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
wątróbka,
kalafior, jakakolwiek wędlina, gdzie wystają jakieś białe żyłki itd., jestem tak wybredna, że jak za każdym razem jak to zobaczę to wydłubuję ![]() nie piję mleka, flaki, śledzie, w wigilię nie jadam karpia, buraczków, różnego rodzaju zup owocowych, pierogów z serem, klusek takich z wiśniami czy to nawet pierogi są? nie wiem, ale jak babcia to zrobi, to ja nigdy tego nie jem, budyniu, kawy też nie piję, ciasta z orzechami, hm, nie wiem, jak to się nazywa, ale chyba po porstu taki zwyczajny 'orzechowiec', pieczarek [na pizzy zjem, ale żebym same zjadła to nie], czosnku, kaszanki Dużo coś tego, ale pewnie to jeszcze i tak nie koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie mogę przełknąć flaków, serca czy móżdżku albo ozorka to nawet nie rusze widelcem ![]() nie zjem jeszcze skóry z kurczaka gotowanego czy golonki. daktyli albo moreli nie moge przełknąć. daktyle to mi sie z robakiem kojarza i dlatego,a morele mi nie smakuja (oczywiscie suszone ![]() przekonałam się do szpinaku, brukselki, brokuł, śledzi, jako tako do karpia,
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
Dla mnie feee jest:
mleko masło seler
![]() |
#466 |
Miuoshowa
|
O rany
![]() A ja nie cierpie tylko kminku i tlustych fragmentow wedlin czy mies ![]()
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
*nie jem prawie żadnego mięsa- prócz schabowego i kurczaka (chociaz czasami zdarzą się wyjątki jak mam zachcianke
![]() *do niedawna żadnej wędliny itp. ale ostatnio się przemogłam i jezeli dołoże do tego ser to zjadam ![]() *nie pije mleka to chyba generalnie wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Nie przełknę mięsa, masła i smażonego sera.
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, a ja myślałam, że tylko ja jestem taka wybredna
![]() ![]() Czy otoczenie was rozumie? Bo mnie nie, wszyscy się śmieją, a TŻ wręcz narzeka, bo idziemy do rodziny na obiad/przyjęcie, a ja nic nie lubię i nie jem ![]() Tak ogólnie nie jem, bo nie lubię: - większości warzyw - oprócz ziemniaków i szczypiorku - owoce zjem jak już kompletnie nic innego nie będzie, a sklep zamknięty (wyjątek to surowy sok jabłkowy, winogrona i maliny), natomiast melona, arbuza i jeszcze paru innych nie znoszę, - nie tykam się serów topionych, pleśniowych (bleee...) i ementalera. - kiszki, podrobów, gulaszu, zrazów, pasztetów, wątróbki, kaszy białej, - żadnych sosów - zsiadłego mleka - śledzi w każdej postaci - nie lubię zup - majonezu i wszelkich sałatek z majonezem (z resztą warzyw też nie jadam) - keczupu - smalcu - suszonego wszystkiego (morele, daktyle, rodzynki) - galaret - jogurtów owocowych - nie przepadam za słodyczami, wolę zjeść coś słonego (chipsy ![]() i jeszcze wielu innych rzeczy, których w tej chwili nie pamietam. dla zasady nie jadam tylko końskiego kabanosa, bo konie kocham i uważam, że nie są to zwierzęta do jedzenia. Na szczescie coraz mniej ich w sklepach. -
![]() |
#471 |
Rozeznanie
|
Kaszanki
czarnego salcesonu mleka majonezu solo właściwie ciast (kiepski ze mnie gość) słodkich serków, jogurtów itp brukselki czerniny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
O rany, to patrząc na opisy powyżej to ja prawie wszystkożerna jestem, byleby z talerza nie uciekało
![]() przez gardło nie przejdą mi flaki, ozorki, móżdzki, płucka, seduszka i zołądki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Tuńczyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Rozeznanie
|
Ojj tego jest sporo, ale wymienię podstawowe produkty/potrawy:
* czosnek, szczypiorek, cebula, pietruszka, por, brukselka, brokuły * arbuz, banan * flaki * rosół * zupa-krupnik * zupa cebulowa * gołąbki * karp(pod żadną postacią-nawet w wigilię!)
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Nie cierpie:
Szpinaku ![]() podrobów zup (procz rosołu) tuńczyka brukselki wszystkiego z dodatkiem imbiru ![]() to raczej tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Jajka- zwłaszcza na twardo albo na miękko-nie jem ich od jakis 12 lat
zupa pomidorowa koperek herbaty z cukrem (błłłłłe)
![]() |
#477 |
Rozeznanie
|
mięsa
szpinaku więksozści ryb brokuł
![]() |
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
1. czosnek, cebula, por, szczypiorek, szpinak, brukselka, oliwki
2.wątróbki, żołądki, płucka, nerki, móżdżki, flaczki, ozorki, serduszka 3. salceson, biała kiełbasa, tatar, baleron, pasztet, tłusta wędlina 4. śledzie, małże, ostrygi, krewetki koktajlowe, kawior 5. mleko, kawa, soki warzywne, wódka 6. budyń, kisiel, kogel-mogel, torty z kremem, bezy 7. chrzan, ocet 8. płynna jajecznica, niedogotowane jajka 9. zupy: mleczna, czernina, owocowa, szczawiowa większość z tych rzeczy należy do kategorii „nigdy nie wezmę paskudztwa do ust” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
No zupelnie jak moj Maciek. Dokladnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.