|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mniejszy trądzik..kremem..BAMBINO! !
ciekawe ciekawe
))w środę zakupy kosmetyczne.....już na listę dopisałam krem bambino. Widzę że zbiera dużo pozytywnych opini ale i są też te złe - że zapycha a tego ja sie boje najbardziej hmmm zobaczymy jak to będzie. |
|
|
|
|
#452 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Już kiedyś słyszałam o kremie Bambino na YT. A teraz kiedy znalazłam tne wątek, postanowiłam, że chyba warto zakupić i wypróbować. Przewertowałam wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, czy smarujecie cała twarz nim czy tylko punktowo na 'syfki'?
|
|
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
ja smaruję nim całą twarz
|
|
|
|
|
#454 |
|
Przyczajenie
|
Już kilka lat mam drobny trądzik w strefie T,gdyż mam skórę mieszaną.
Na co dzień używam mydła siarkowego i pomyślałam że mojej skórze przydałoby się jakieś nawilżenie.Skusiłam się na użycie kremu bambino z cynkiem. Niestety po trzech dniach stosowania z mojego drobnego trądziku powstały ropne krosty nie tylko w strefie T,ale na całej twarzy! Żaden krem nigdy nie zapchał mi tak porów.
|
|
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio po ostro zakrapianej nocy zmyłam makijaz i nałożyłam bambino, kiedy rano wstałam miała sciagnieta sucha twarz ;/ nie wiem dlaczego. jak dłuzej go stosuje to moja skora własnie tak reaguje
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krem ma bardzo dużo pozytywnych opinii i zapewnień, że nawilża, natłuszcza, więc posmarowałam skórę wokół oczu, bo była lekko ściągnięta. Następnego dnia obudziłam się i miałam mnóstwo małych, nieestetycznych skórek nad powieką i pod oczami. Źle to wyglądało. Nigdy więcej. |
|
|
|
|
|
#457 |
|
BAN stały
|
Ja też używam kremu bambino i jestem z niego zadowolona
wcześniej miałam zaczerwienienia na twarzy po leczonym trądziku, których nie mogłam się pozbyć ale od kiedy zakupiłam krem bambino to mój problem się skończył moja cera wygląda teraz na zdrową i jest nawilżona cieszę się, żee wymyślili ten krem
|
|
|
|
|
#458 |
|
Konto usunięte
|
Krem bambino zawiera parafinę... Nie zapcha? Używałam kiedyś, ale właśnie posądzałam go o jedną z głównych przyczyn mojego trądziku...
|
|
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja również używam kremu Bambino, wygładza twarz, rozjaśnia zaczerwienienia i trochę pomaga, ale spektakularnych efektów to ja nie widzę. Za to polecam go stosować z pastą cynkową! Samo Bambino zawiera cynk, który jest rewelacyjny na wypryski, trądzik itd, stąd właśnie Bambino w ogóle "coś robi" z pryszczami. A z pastą cynkową (dostępna w każdej aptece, jej cena wacha się od 2,50zł do 5zł za słoiczek) nałożoną punktowo jest na prawdę o wiele skuteczniejszy niż te wszystkie drogeryjne "cudowne" kremiki itp. |
|
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
mnie osobiście krem Bambino bardzo zapycha i nie polecam go dla osób skłonnych do zapychania
|
|
|
|
|
#461 |
|
Przyczajenie
|
przeczytałam ten wątek 2,5 miesiąca temu,zainteresowana od razu kupiłam bambino i musze przyznać ze byłam zaskoczona. Moze nie ma jakiś rewelacyjnych rezultatów ale moja trądzikowa cera po stosowaniu tego kremu uspokoiła się, a ranki po pryszczach szybciej sie goiły. Do tego skóra była ładnie nawilżona ;D
|
|
|
|
|
#462 |
|
Konto usunięte
|
U mnie krem bambiono działa tylko na otarcia... A pastę cynkową bardzo lubię
Nie ma u mnie efektu leczniczego, ale terapeutyczny. Jak sobie wszystko przykryję tą pastą to przynajmniej nie kusi, żeby coś wycisnąć :P
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem zachwycona
. Używam tego kremu już bardzo długi czas, szczególnie nakładam go na noc na całą twarz i efekty są takie, że znikają mi przebarwienia po pryszczach i zmniejszyła się ich ilość. Już nic praktycznie mi nie wyskakuje, tylko jakieś niespodzianki w trakcie @, ale to normalne raczej.
|
|
|
#464 |
|
Przyczajenie
|
Moja koleżanka go używa ale ona ma suchą skórę ze skazą białkową. Ja przy moich rozszerzonych porach i mieszanej cerze nie wyobrażam sobie jego używania bo to prawie sama parafina (gdzieś czytałam, że przy dłuższym stosowaniu wysusza i włazi w pory bo nie da się jej tak łatwo zmyć). Teraz z własną wiedzą kosmetyczną nie mogę sie nadziwić, że w momencie gdy moja cera tragicznie wyglądała (przesuszenie przez żel z Garniera+ wysyp) kosmetyczka kazała mi się smarować jego bratem Nivea. Br...
, do cer mieszanych- od takich kremów jak najdalej, choć każdemu co innego służy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

))

Żaden krem nigdy nie zapchał mi tak porów.

ale od kiedy zakupiłam krem bambino to mój problem się skończył

, do cer mieszanych- od takich kremów jak najdalej, choć każdemu co innego służy.