![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
No to super naprawde bardzo sie ciesze. Wierze w te 7 zyc
![]() ![]() Dzis musielismy dac kotkom tabletki na odrobaczenie. To ,to dopiero byl cyrk. Garfield i Sugar jakos polkneli ,ale Czarna za kazdym razem jak otwieralam jej z boku pysia ,gryzla i giela sie jak rumak , to naprawde bylo trudne ![]() ![]()
#452 |
Zakorzenienie
|
"czyż nie jestem uroczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prawidłowej sterylce zadna ruja nie powinna się pokazać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
![]()
bo lubią prać w pralce
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
jeszcze kilka namacalnych dowodów, dlaczego kochamy kotki
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 | ||
Raróg
|
Cytat:
Ale trochę hormonów wydziela się po kastracji też w mózgu (zdaje się w przysadce) i kotka sprowokowana przez kocura może dostać rui. Wiem, bo moja kicia też miała jedną rujkę posterylkową, a przyczyną był zapaszek niekastrowanego jeszcze kocurka, który przywlokłam na butach od koleżanki ![]() ![]() ![]() Jeśli ma się kocura i kotkę w domu, to chociaż oba kastrowane, mogą się prowokować i baraszkować od czasu do czasu. Był nawet na miau wątek z fotkami takich kastrowanych parek. Mozna dla pewności zrobić USG, bo jeśli zrobiła się torbiel, nie ma sensu jej zostawiać. Sama mam taki zamiar, jeśli moja kicia zacznie jeszcze wariować, ale chyba nie zanosi się na to ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-04-27 o 20:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
szanowne Panie i panowie...
przedstawiam Wam misię ![]() gosikK ona jest podobna do twojej kici troszke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#462 |
Rozeznanie
|
dlaczego kochamy KOTKI
![]() ![]() <---- oto moja ukochana Figa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Wtajemniczenie
|
Dlaczego kocham koty?
No więc- na początku tego wątku ktoś napisał, że nie lubi kotów- i poprosił o wytłumaczenie, skąd się bierze u niwktórych z nas zachwyt nad kotami. I ja tak kiedyś myślałam. Myślałam stereotypami- że koty są zdradliwe, nieprzewidywalne, i takie mało przytulaśne, bo wolą samotność. I poznałam Cynamona. Małe dwumiesięczne kocię, przygarnięte przez mojego brata i jeg żonę poprzez allegro. I się zakochałam. Mała, czarna, ufna istotka, tak bardzo chcąca miłości. Same kosteczki, chudzinka, ale jaka rozmruczana. Pewnego weekendu dostąpiłam zaszczytu zaopiekowanie się kotkiem na czas wyjazdu rodziny. I w ciągu tego jednego weekendu diametralnie zmieniłam zdanie co do kotów. Bo one nie są zdradliwe, nie drapią celowo, nie zrobią krzywdy, za to jak przyjemnie budzą w środku nocy, mrucząc i udeptując np moją rękę! Cynamona niestety już nie ma. Został uśpiony w wieku 3-4 miesięcy na FIP. W międzyczasie- do mnie trafiła Maszka, a u brata zamieszkała Nadzia- mała łobuziara. i teraz- nie wyobrażam sobie poranków bez tego radosnego mruczenia i zniecierpliwionego miauczenia, że córcia już głodna jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Raróg
|
Śliczny
![]() Ach, kiedy ja w końcu kupię sobie ten aparat ![]() Co do gadania, to moja kicia dość późno w ogóle zaczęła miauczeć. Ale ostatnio przechodzi samą siebie - nawija non stop, podejdzie i zaczyna te swoje historie. Lubię z nią pogadać ![]() ![]() Pyskuje też, ale inaczej - zaczyna terkotać: "Krrrr, krrrrr" ![]() Mogło być gorzej, czytałam o kocie, który siada przed lustrem i ze 3 godziny drze ryja (dosłownie) do swojego odbicia ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
kotki sA swietne zwlaszcza te maluskie moj TŻ ma 2 takie male sa rewelacyjne... zwlaszcza jak sie bija
![]()
#467 | |
Raróg
|
Zakocone, gdzie Was wcięło?
![]() Zdaje mi się, że okres wiosennego linienia pomału mija, uff ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
moja jeszcze ma futra a futra
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Raróg
|
Moja nie przepada za czesaniem, ale własnie ostatnio odwaliła mi taki zachwyt z mruczeniem i łaszeniem, aż byłam zdziwiona. W ogóle się zmieniła ostatnio bardzo, dużo gada, a z kolan prawie mi nie schodzi. Zawsze była przytulaśna, ale teraz już podwójnie
![]() ![]() Moje podejrzenia co do jej futra się potwierdziły, w porównaniu z innymi dachowcami ma dość dłuższy włos, musiała mieć jakieś zawirowania w przodkach ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
no pewnie dorosla. moja tez tak miala, jak byla mala, to jak przyszla sama na kolana, to bylo swieto, a teraz jest taka nachalna, ze sie ryje na kolana co chwile i nie umiemy sie od niej odgonic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a moze to wiosna na nie tak dziala . Nasza Sugara od mniej wiecej Swiat Wielkanocnych nas poprostu molestuje
![]() ![]() ![]() Co do wlosow to znajduje jeszczce po katach male "kotki " miniaturki Sugary lub Czarnej , z Garfieldem jest troche lepiej , ma zdecydowanie mniej siersci i bardzo malo mu wypada. Ja oglnie postanowilam sie odchudzac , juz od dawna zreszta ,ale wreszcie sie cos ruszylo,ubylo mi 7 kilo ![]() ![]() ![]()
#472 | |
Raróg
|
Ja zwariuję, koncert radości od rana, że hej!
![]() ![]() ![]() ![]() Coś z tą wiosną musi być, bo jak się przylepi, to koniec. A wagę osiaga przytłaczającą. Nawet brzuszek daje pomiziać, więc przy okazji sprawdzam, czy to nie znowu początki jakiejś dziwnej rui, ale nie ![]() Izunia z czego Ty się odchudzasz, że tak spytam? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Raróg
|
Moja szczeka, jak się stęskni po całym dniu
![]() A jednak znowu ma ruję ![]() ![]() Znowu doszukuję się przyczyn, od tego, że byłam u koleżanki z niekastratami, do teorii spiskowych nt. naszego weta ![]() ![]() Vilandro, kupiłaś te serducha? Jakby co, daj znać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
hehehe.moja kiciula tez dosłownie "szczeka".i tak jak Wasze- jak była mała to przytulanie i drapanie w ogole w gre nie wchodziło.teraz jest juz babunią, mamy ja 10 lat juz i non stop nas terroryzuje.jak nie na kolana,to do łożka.byle ktos ja tam pare razy drapnął.a moj ojciec to ma przekichane na maxa.jak ma zajete kolana-bo np.czyta gazete,to sie na gazete walnie, a co tam.grunt ze ONA chce a reszta ja nie obchodzi.dodaje dzisiajsza fota mojego grubaska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Moja kocica ma na imię Balbina - uwielbia spać albo jeść chociaż starsznie jest to moje dziadostwo wybredne - ostatnio stała się fanatyczką wędzonych szprotek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
łoo wedzone szprotki, tego u mas nie było jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co... ja tak troche OFF TOPIC...
z małym kotkiem to jest MnÓsTwO pociechy ![]() jestem moim Klakierkiem zafascynowana - to moje oczko w głowie, a z TŻ już go usynowiliśmy.. Klakier bedzie miał jutro 4tyg ![]() wiecie co, najsłodzsze jest o ze ten Malec próbuje już sam sie myć i mu to wogóle nie wychodzi bo szybko traci równowagę ![]() mamy zlewkę niezłą z niego! a dziś po południu zdazyło mi sie coś miłego! Kotka z małym leżała na moim łóżku, a ja obok nich i patrzaa na film... kotek mały doił matulę, ona go "umyła", a potem maly Klakier wstał, przydreptał swoimi małymi człapaczami do mnie i sie utulił koło mojej piersi - ja mu na to: "Sorry, kotku ja meka nie daje!" a on na mnie tymi ślepkami niebieskimi spojrzał, rozejżał sie doookoła iwtulił... zasnął! Eh... Małe szkrabiki sa zabawne... ale gryzą ![]() Kociary! gdzie sie ukrywacie??
Żonka niespokojny duch... nielubiący nudy... teraz poświęcony rodzinie BTW mów mi Agnieszka Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 00:53 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.