![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Malinowa_kawa, znajdź na facebooku grupę high need babies, myślę, że znajdziesz tam więcej rad i wsparcia, ponieważ mamy mają te same problemy co i Ty
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
malinowa_kawa - zgadzam się z Agassek. Poszukaj informacji o High need babies, bo najwyraźniej trafił Ci się taki egzemplarz.
Domyślam się co czujesz, bo moja Majka jak miała koło miesiąca, to też miała taki okres, że w zasadzie cały czas wisiała mi przy piersi, odłożyć jej się nie dało, od razu się budziła, do tego kilka dni miała takich, że nawet u taty na rękach był wrzask, musiała być u mnie. Na szczęście jej szybko przeszło, bo ta sytuacja mnie wykańczała psychicznie. Tym bardziej Cię podziwiam i mam nadzieję, że twojej córeczce w najbliższym czasie się odmieni ![]() A jest opcja zostawienia małej na parę godzin z kimś (tatą, dziadkami) i wyjścia z domu? Tak, żeby choć trochę oddechu złapać, czy taka opcja nie wchodzi w grę? Jak w ogóle ma córeczka na imię? |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zadomowienie
|
Mona, u mnie dalej biurko Manu
![]() Cytat:
Pojawiły nam się krostki na brzuchu i plecach takie w kolorze skóry. Są tylko tam i zastanawiam się, czy to może być reakcja na dorsza (jadł pierwszy raz w niedzielę i drugi wczoraj)? Nie wygląda jakby Go to swędziało. Na razie posmarowałam latopiciem. Internety straszą niby różyczką, ale nie miał żadnej temperatury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4776 | |
Moderatorka z pazurem
|
Malinowa, moim zdaniem masz normalne dziecko, ktore potrzebuje duzo bliskosci.
Jak doradca skomentowala nieudane proby motania w chuste? Ja bez chusty bym zginela, teraz przenosze juz mloda na plecy, bo w kieszonce zaczyna sie prezyc. Jak wygladaja wieczlry? Jest czas na wyciszenie? Ogladacie przy niej tv? ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Malinowa, głowa do góry, myślę że masz normalną córeczkę, tylko hubcię, jak nasza czeko
![]() Spróbuj wrócić do chusty, maluchom co chwilę wszystko się odmienia, może teraz zaakceptuje? Wychodziłas gdzieś bez córci? Choć na 10 minut na klatkę schodową? Tak aby miała świadomość że nie ma Cię w pobliżu? Może poprobujcie z mężem takich kilku minutowych rozłąk żeby dotarło do niej że bez Ciebie nie stanie się jej krzywda ![]() My tu prawie wszystkie świeżaki w temacie, ale może akurat psim swędem uda nam się trafić jakimś pomysłem ![]() Jak karmisz? Kp czy butelką? Może pozwalaj aby to mąż ją czasem nakarmil? Pewnie rozszerzacie lub będziecie rozszerzać dietę, to też dobry czas na takie eksperymenty, tak samo kąpielą lub innymi czynnościami które córeczka lubi, które kojarzą jej się z bezpieczeństwem (tak jak zaspokajanie głodu ) a które może zacząć kojarzyć nie tylko z tobą ale i z tatusiem. Spróbujcie od takich najprostszych, przyziemnych. Z Tobą mała czuje że "nie zginie" , niech nabierze pewności że z tatulkiem też nie ![]() Niech to tata podaje jej smoczek jak wypadnie, jak się malutka budzi, to starajcie się być przy niej oboje, żeby obie twarze kojarzyła z uśmiechem jak otwiera oczka. Takie myki przychodzą mi do głowy. Może jakąś jej ulubioną zabawką niech bawi się z nią tylko tata. Taka rezerwacja radości tylko dla nich, budowanie bliższych relacji tylko między nimi. Bądź niedaleko, ale jako bierny widz wtedy. Co do usypiania, to ostatnio czytałam gdzieś że warto zrobić taki tydzień bez tv, radia, bez absolutnie żadnych dźwięków w tle i zobaczyć czy dziecko nie zacznie lepiej zasypiać i spać. Poza tym wyciszenie, po tej kąpieli i kolacji spróbujcie zamknąć się w tej sypialni, w półmroku, czytać bajki, bez zabawek, gadżetów i innych. Tylko wy i mała. Niech się kręci i steka z nudów, macie być tak nudni aż będzie wolała iść spać niż na was patrzeć ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- (Jeśli to głupie, to każcie mi się zamknąć ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Malinowa, a tak w ogóle, to napisz coś o was i rozgość się ![]() ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-12-13 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do usypiania sprobuj bujanie na takiej duzej pilce do cwiczen, u nas to podstawowy sprzet w mieszkaniu ![]() Moze tez sprobujcie masazu przed snem? Tesciowa sie nie przejmuj, dziecko zna mame jej glos, zapach, czulosc a do calej reszty Swiata sie przyzwyczaja nie na odwrot ![]() Jestes super Mama! Po za tym zostan z nami zawsze dobrze sie tu wygadac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
Malinowa, dziewczyny dobrze prawią. Twoje maleństwo pewnie z czasem z tego wyrośnie, a na razie próbuj stosować metodę małych kroczków. Zostawiaj ją samą na podłodze na chwilę, bądź obok, mów do niej. Tatuś niech stara nie chodzić z nią za Tobą, tylko absorbuje jej uwagę.
Nie w tym rzecz, żeby dziecko czuło się jak w przytoczonym przez Ciebie domu dziecka, tylko żeby czuło się kochane, czuło bliskość rodziców nawet gdy ci są obok i zajmują się czymś innym. Kurcze, moje roztrzepanie i bałaganiastwo mnie kiedyś zgubi. Nie wiem gdzie schowałam muszkę Mateusza na święta:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
To będzie moje nowe motto
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wędruje po pokoju z taką miękką piłką poduszką. I jak jest zmęczone, to się na niej kładzie i odpoczywa. ;D
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- No i wcięło mi pilota do tv. Mąż ma ustawione na tvp historia i leci wołoszańśki. AAAAAAAAAAAAAAA!!
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malinowa_kawa, może masz tzn high need baby? Bo tak w ogóle to nic w opisie dziwnego nie widzę, po prostu masz córeczkę, którą jeszcze trochę ten wielki świat przeraża i mama to gwarancja bezpieczeństwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popycha przed sobą, ewentualnie przesuwa rękami.\ Wyskoczyła mi opryszczka na wardze. Boję się, że zarażę małego. ;/
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Kup plasterki compeed I staraj się tam nie gmerac, będzie ok
#4786 |
Moderatorka z pazurem
|
Chcialam tylko zauwazyc, ze odkad Mona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Rozeznanie
|
Malinowa kawa, dziewczyny dobrze mówią
![]() teściową się nie przejmuj, głupio gada i tyle. Witamy ![]() Moje dziecko bawi się paczką makaronu ,a ja próbuje coś ogarnąć w chałupie, ale kiepsko mi to idzie. Ktoś pytał o pneumo... Ja jeszcze nie szczepilam, ale mam zamiar w styczniu. Jeszcze raz zdrówka dla wszystkich chorych ![]() Kciuki dla potrzebujących ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej wie na co i na kogo pracuje ![]() Cytat:
Ja nie bede szczepic. Poza tym u starszej jak robilam posiew z nosa to miala je jako fizjologiczne a młodszej robilam taki sam posiew jak miała 6 tygodni to tez juz miala nimi nos skolonizowany. Cytat:
Lektury szkolne - przydadza sie dziecku ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Posmarowałam zoviraxem. Chodzi mi po głowie posmarowanie swoim mlekiem.
#4791 |
Zakorzenienie
|
![]() Malinowa poczytaj na wizazu watek- high-need baby, kiedys rzucil mi sie w oczy. U nas chyba tez lek separacyjny- ostatnio tylko mama i mama, nawet zostawiona z tata raczkuje i wspina sie na mnie zeby ja zabrala na rece. widze ze mezowi nawet troche przykro, bo kiedys tak nie robila. bylo jej obojetne kto usypia czy nosi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Malinowa tez uwazam jak dziewczyny. Malenka Cie potrzebuje- ot taki typ. Na pewno wyrosnie i juz niedlugo pewnie bedzie sie odpychac z rączek i zechce sama eksplorowac otoczenie.
Tesciowa to...no dobra nie bede sie nakrecac bo pewnie nie wiesz ale dla mnie tesciowa to zloooo choc moja to w sumie nie taka zla kobieta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- No nie??? Serio cos w tym chyba jest haha |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny !
Przepraszam za moją nieobecność, jeszcze nie nadrobiłam wszystkich postów, ale muszę napisać wielkie DZIĘKUJĘ ! 😘 za życzenia, nie spodziewałam sie, szczególnie że Was ostatnio zaniedbalam, myślałam, że już zapomnialyscie o moim istnieniu, a tu taka niespodzianka ❤Dzięki kochane, powiem Wam w tajemnicy że się popłakałam przy tych życzeniach. Mam ostatnio ciężki czas i placzka że mnie straszna więc się nie dziwicie ![]() Nadrabiam mam jakieś milion postów !😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miaaaaaaa siooooostrzyyyyczkoooo czeeessccc. Tak tak masz nas jeszcze. ![]() Nadrabiaj nadrabiaj i napisz co u Was? Jak tam Igula? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dalej nie raczkuje, nie pełza, nie siada, ale za to dorobiło się 2 dolnych jedynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Od kiedy mala raczkuje- teraz juz full predkosc, mam mniej czasu cos porobic. albo jest na rekach albo ja chodze za nia i patrze co robi. idzie sciagac z niskiej polki pod telewizorem, zbiera wszytskie okruszki z ziemi( takze odkurzacz chodzi codziennie), lize buty, wspina sie po meblach. w weekend musze ogarnac zatyczki do kontakow i jakies zabezpieczenia do szafek.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyniki jutro. Wizyta w poniedziałek dopiero wtedy będę wiedzieć więcej. Cytat:
Co lepsze rada mamy w moim wieku - bo ona tak robiła i teraz nie ma problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do centrum dowodzenia, u nas raczej jest to centrum naukowe, laptop i milion ksiazek, zeszytów i projektów zostalo przeniesione na ... klatke schodową, na taki korytarzyk ze skosem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.