![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Blond to piękne zakupy. Też muszę się w takie apteczne rzeczy zaopatrzec.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Blond, Schmett trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze!!!
Madzialenka uczę języka ojczystego 😊 w kl.4-6 (po powrocie 4-8) i jestem logopedą.😉 U nas tez pochmurnie i deszczowo. Oleńka na szczęście przespała całą noc z temperaturą i ja w sumie też dobrze spałam tej nocy. Oby tak dalej. Wczoraj zaczęłam przemalowywać kołyskę na biało. Jak skończę, pokażę Wam efekt.😉
#4773 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I ja za Ciebie ![]() A najpierw jedziemy do Ikei obejrzeć meble. Ma któraś z Was może materacyk z Ikei?? ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za wizyty! W Łodzi tez pochmurno ale gorąco...
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75050466]Trzymaj kciuki żeby synek był w dobrym położeniu i zrobił ładną minkę do zdjęcia ![]() I ja za Ciebie ![]() A najpierw jedziemy do Ikei obejrzeć meble. Ma któraś z Was może materacyk z Ikei??[/QUOTE] trzymam mocno ![]() ja nie mam, ale podobno są ok ![]() My się w niedzielę wybieramy po komodę do Ikei ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
To ja miałam najciekawszą noc, bo obudziła mnie burza o 4 i wyszłam ma balkon zbierac pranie. Kotka mi wyskoczyła z domu i łapałam ją w locie, jak juz skakała na barierkę... Przez burzę spłonął jeden domek w skansenie wsi lubelskiej..
Tez kompletuję apteczkę domową. Wczoraj zaczęłam porządki w szafkach i teraz robię listę zakupów. Blond, a kupujesz puder? Kciuki za wizyty dziewczyny! Ja byłam wczoraj. Leoś pływa z główką w dole ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4777 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Super, że z Leosiem wszystko ok ![]() Hmmm nie wiem w sumie, a jest potrzebny? Chciałabym w sumie ograniczyć takie rzeczy, myślałam o myciu małego płynem hipp lub samą wodą z olejem kokosowym i potem tylko krem na pupę raz dziennie lub w razie potrzeby? Nie wiem czy to dobry tok myślenia, nigdy nie miałam do czynienia z niemowlakiem więc pewnie wszystko się zweryfikuje w trakcie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.Naprodukowałam się i wszystko mi wcielo.Też miałam niefajną noc.Z tego gorąca brzuch mi twardniał i nie mogłam się ułożyć.Wstałam niedawno dopiero i głowa boli teraz.Śpicie zawsze na lewym boku?Ja się staram ale budzę się biodro boli noga zdrętwiała.Siora mnie straszy niedotlenieniem dziecka na prawym boku czy na wznak.Masakra.Dziewczyny kciuki za wizyty.Blond ale jak to wcześniej?W sensie kaza przyjść przed terminem i wywołują?Nasza mala raczej wielkoludem nie będzie.A i tak boję się że nie dam rady jej urodzić skoro teraz proste czynności sprawiają mi trudność..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Współczuję dolegliwości ![]() No właśnie nie wiem, chyba wpisują im w kartę ciąży inny termin niże ten wynikający z miesiączki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o sen, to ja też się kręcę i śpię raz na tym boku, raz na tym.
U nas upał..... Jeśli chodzi o kąpiel, to ja mam w planie zwykle mydełko bambino i tyle. Moja Maja była kąpana w tych różnych emolientach, smarowana kremami. Potem non stop walczyliśmy że skóra. W końcu dermatolog nam powiedziała, aby to odstawić i myć w zwykłym bambino i od razu lepiej. Powiedziała, że jeśli dziecko jest od urodzenia myte w emolientach+ natłuszczenie, to samo nie może wytworzyć sobie warstwy lipidowej skóry i potem mogą być takie różne problemy skórne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ciekawe jak to jest..Ja cały czas wszystkim mówię że chciałabym bardzo żeby mój lekarz byl przy porodzie.Jest ordynatorem więc do niego należy decyzja.I każdy mi powtarza że przecież on mnie weźmie na swój dyżur na poród.Ale kurde jak?Pójdę i będą wywoływać na silę?Nie rozumiem tego.Siora miała planowane cc więc tak faktycznie było.U mnie o cc póki co nie wspominal.Ogarnia Was powoli strach przed porodem?Mi zaczyna się panika powoli.Staram się sobie tłumaczyć że każda rodzi i żyje.I ludzie mają po kilkoro dzieci więc aż tak źle nie jest.Najgorsze jest to że moja mama miała bóle krzyżowe a ponoć porody matki i córki są podobne.Ale pal licho bóle.Żeby z mala było wszystko dobrze..Co do kosmetyków ja też kupuje jak najmniej.Nie kupuje sudocremu np.Oliwki też nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno to spanie na lewym boku to mega mit... mówiła tak mamaginekolog i położna na szkole rodzenia to potwierdziła. Odkąd śpię na wszystkich bojach jest super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Zgadzam sie w 100% u nas położna mówiła ze najlepiej to sama woda i żadnego smarowania olejami,oliwkami itp no chyba ze dzidzius urodzi sie z jakimiś problemami skórnymi to wtedy trzeba. Ja kupuje mydełko dove w płynie dla niemowlat i mleczko po kąpieli i juz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Ja spie roznie ale chyba wiecej na prawym niz lewym. Co do kosmetykow. Przy Moni babydrem do kapieli + garsc maki ziemniaczanej i co ktorys raz kilka kropli oliwki do wanienki. Do pupy linomag i tyle. No i chusteczki do pupy fity z biedronki albo z kaufa polecane przez sroke ale juz ich nie ma. Monia raczej bezproblemowa skora. A ja mega problematyczna balam (odkazanie wody prasowanoe wsio) się se bedzie podobnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- I dzis jakis ciezki dzien. Macze sie po vhwili stania musze usiąść o ogolone jakas rozbita. Najchetniej bym przelezala caly dzien. Niech ten deszcz spadnie bo oszaleje. Teraz sie zachmurzylo wieje ale ani kropelki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2017-06-29 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Juka ja miałam bóle krzyżowe. Mega ! Do tego rodziłam na nospie, bo nic innego mi nie chcieli dać. Cały poród chodziłam, mąż mnie masował, bo przez te bóle to nawet siedzieć nie mogłam. Mimo to, teraz też chcę naturalne. Po porodzie wstałam i biegałam.
Ból fizyczny szybko się zapomina. Ja za to jeszcze psychicznie byłam wymęczona przez to, że każdy na mnie krzyczał itp. To źle robię, to źle. Jakbym rodziła któryś już raz. Ech... Nie wspominam tego dobrze , ale to długa historia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
Madzialenka witaj
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja też miałam wczoraj, moja niunia waży 1330 gramów, ułożona jeszcze miednicowo. W 3D wygląda z profilu identycznie jak siostra, więc chyba dziewczynki będą podobne ![]() A i pan doktor powiedział, że ma długie nogi, a to mężu na pewno, bo on wysoki i długonogi ![]() Na plusie 4,5kg, a brzuch mam wielki jak wieloryb ![]() A i zapomniałam napisać poziom TSH zmniejszył mi się z 4,048 na 1,03, także sytuacja opanowana ![]()
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-06-29 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
Asik super z tym TSH. Ja ostatnio poprawiam sobie wyniki hemoglobiny pijąc pokrzywę. Ładnie mi idzie w górę.
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() i bardzo mało przytyłaś, zazdroszczę ![]() Cytat:
Chciałam kupić sok z pokrzywy, ale nie widziałam w żadnym sklepie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Tez pije pokrzywe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, aby w ciąży pić 3 razy w tygodniu. I tak robię. Kupiłam herbatę z pokrzywy w aptece. Mam też suszoną (od cioci, która sama zrywała i suszyla, ale jeszcze jej nie piłam).
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Magda ;)
|
W sumie nie brałam dodatkowego żelaza teraz ani nic nie piłam, a hemoglobina 11.7 wiec nie jest źle 😊
Przytyłam 2.9 kg od ostatniej wizyty, ciekawe co powie moja gin na to 😁 Czekam już na wizytę 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pije jedna dziennie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Lekarz powiedział ze jedna dziennie można. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
O to i ja zacznę pić.Ja pytałam o czystek ale mówił że nie ma badań i nie jest w stanie mi odpowiedzieć czy można.Że raczej nie powinno zaszkodzić.Mimo to boję się ryzykować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Nie słyszałam, żeby lekarz zmieniał termin po 12tc. Przecież dzieci rosną w różnym tempie i rodzą się z różną wagą. Bez sensu. Teraz to raczej wagę i wymiary przyrównuje się do tygodnia ciąży, czy dziecko w odpowiednich centylach się mieści na dany tydzień. Cytat:
![]() ![]() Jakie niedotlenienie, bez przesady. Śpij, jak Ci wygodnie ![]() Cytat:
Jaką pokrzywę pijecie? Mi hemoglobina spadła mimo leków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Hej
![]() Dawno mnie tu nie było. Wybaczcie ![]() Mam problem z nisko położonym łożyskiem, przez co grozi mi cc, a wcześniej mogą wystąpić - zagrażające małej i mi - krwawienia ![]() ![]() ![]() Ja, podobnie jak Madzialenka, jeden poród SN mam za sobą i nie wyobrażam sobie mieć cc ![]() A.... Chciałam jeszcze napisać, że w poprzedniej ciąży wg usg moja córcia miała ważyć ponad 4 kg, a urodziła się z wagą 3 500 g i 55 cm długa, czyli w sam raz ![]() Ja rodziłam z zaskoczenia, 2 dni przed terminem i bardzo szybko mi poszło - od przyjęcia do szpitala na izbie przyjęć, gdzie chlusnely mi wody ![]() ![]() Tak bardzo chciałabym znów rodzić SN ![]() Ja wizytę miałam w zeszły poniedziałek. U mnie 29 tc. Córeczka waży 1300 g i jest już ułożona główkowo (do tej pory ciągle miednicowo leżała), tylko to nieszczęsne łożysko nie chce się podnieść i zagradza małej drogę do wyjścia drogą naturalną ![]() Dzięki za info o pokrzywie ![]() Kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo dzięki ze mi powiedziałaś bo koleżanka mi to Dove polecała a ja jeszcze nie wnikalam w skład. Zwykła pokrzywe z torebki taka ekspresowa. Ja w zeszłym roku po operacji miałam mega anemię i piłam 3 kubki dziennie i po anemi nie było śladu. Teraz pije raz dziennie i nie biorę żelaza i tez mi sie wyniki poprawiaja a nie jem mięsa i nabiału pochodzenia zwierzęcego ( odrazu powiem ze to nie jest moje widzimisie tylko zalecenia mojego lekarza). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Magda ;)
|
Ja juz po wizycie 😊 Oliwier waży 1659 g, świecił jajkami oczywiście jak na każdym usg 😀
Wszystko jest ok, tylko leży miednicowo wiec jeżeli już się nie odwróci to niestety cc. Z pomiarów termin wychodzi mi na 31.08 czyli taki jak na pierwszych prenatalnych 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku ale super! Duży chłopiec juz jest ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Magda ;)
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.