![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 14
Jakby miała osobno dla tz gotować to by sovie sam gotowa. Serio.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Mnie też tz czasem gotuje osobno jak ma ochotę zjeść coś czego ja nie lubię ale to działa w obie strony bo są też rzeczy których on nie lubi i jeśli je akurat mamy to dla niego kombinujemy coś innego :-D
U mnie póki co drugi dzień słonecznie i topi się śnieg, prawie go nie ma i mam nadzieję że się to utrzyma ![]() Bazgram z telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
U nas w sumie z gotowaniem nie ma problemu. Mój Tż jest wszystkożerny a że gotuję zazwyczaj ja to oboje jemy. Jedyne czego nie lubię to fasolka po bretońsku i zupa fasolowa, no i cóż - jak chce zjeść niech idzie do mamusi
![]()
#4777 |
Zakorzenienie
|
Miałam 2h dla siebie, nawet wiecej.
Zrobiłam zakupy w lidlu, pochodzilam po sklepach, ale jakoś mnie to nie kręci. Kupilabym sobie cos ale czekam na wypłatę. Nie ma sensu teraz mierzyć. Z tych nowych rzeczy to mało co mi się podoba. Dziecko pochlipuje przez sen. Szykuję mu obiad i najchętniej to bym sama polezala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki, pocieszylas mnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Siostra tż się zareczyla, więc szykuje się wesele ponoć. Planują na maj za rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Moj maz tez zje wszystko i jest otwarty na nowe smaki. Teraz obiady są pod Jaska robione. Jakbym miała robić 3 obiady to bym wyszła z siebie. Chociaż lubię gotować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Mój Tz w kuchni robi herbatę i tyle. Wiec jak mu coś nie smakuje to musi sobie żarcie sam organizować. W życiu bym nie gotowała 2obiadow. Ja kocham krem z brokułów, a Tz nienawidzi. No pecha ma
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciszy... Ja się mecze i czuje się rozrywana w środku przez ta ciszę A on się cieszy spokojem, ogląda sobie głupie filmiki na yt, słucha muzyki itp... Sama się w tym gubię. Chciałabym żeby wróciło do normy (i będzie mi się głupio że wam tu to pisałam A potem szczęśliwa i uśmiechnięta chodzę) Ale z drugiej strony boję się że znów się takie coś będzie powtarzać i zamknę się w jakimś błędnym kole... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylam na przegladzie u stomatologa... tyle hajsow musze szykowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno tulę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W tesco lubią przysłać zamiennik bo czegoś nie ma. Więc ja wybieram, czytam składy, a Pan mi wyskakuje, że ma np inny sos. Warzywa - nie wybierzesz sama. Nabiał - data ważności jest jaka jest... No więc jest wygoda, ale raz za czas, więcej rzeczy. Jak masz ulubione coś to możesz czasem nie dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
Ja gotuje dla naszej trójki jeden obiad
![]() ![]() W sobotę wybieramy się na pierwszą imprezę Asi ![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#4788 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Justus, nie wiem co doradzić. Trzymaj się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;82374901]Zakupy online są spoko, ale....
W tesco lubią przysłać zamiennik bo czegoś nie ma. Więc ja wybieram, czytam składy, a Pan mi wyskakuje, że ma np inny sos. Warzywa - nie wybierzesz sama. Nabiał - data ważności jest jaka jest... No więc jest wygoda, ale raz za czas, więcej rzeczy. Jak masz ulubione coś to możesz czasem nie dostać.[/QUOTE] prawda choc ja czesto na liste na 2 strony nie mam 2 produktow typu "nie bylo duzego rozmarynu, sa 2 male" mozesz sie tez nie zgodzic na zamiennik. To tak jakby isc do sklepu i czegos nie bylo ![]() ![]()
#4790 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale moje przypadki to: 1. Serki wiejskie braliśmy zawsze z datami do przodu 2 tyg i chlupotające. A tu dostaję taki co za 5 dni koniec. A zakupy na 2 tyg. zrobiłam. 2. Zamawiam czekolady do tortu. I niektóre nie współpracują. I 8 czekolad, a Pan mi np. goplane zamiast alpen gold przywiózł. Fajnie ze mogę zrezygnować, ale to oznacza, że i tak musze jechać do sklepu ![]() 3. Jajka klatkowe zamiast wolny wybieg. Dzięki dzięki, ale patrz punkt 2 i tak muszę jechać bo jajka jemy prawie codziennie. No i rozmijają mi się takie zakupy z celem. Dlatego teraz jeśli zamawiam to albo bdsklep albo fri sco (zależy co zamawiam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
To, ze zawsze slyszalam, ze kobiety maja problemy z jedzeniem w pierwszym trymestrze, a ja w pierwszym jadlam wszystko w szalonych ilosciach, a w drugim wykluczylam znaczna czesc swojego jadlospisu. Moze moj organizm sam stwierdzil, ze przesadzil z gromadzeniem zapasow.
![]() Zrobilo mu sie smutno i kazal mi napisac liste rzeczy, ktore jestem w stanie zjesc. Na dzisiejszy lunch sobie zrobilam kotleciki jajeczne i swiezy ogorek + rzodkiewki. My ostatnio jezdzimy do sklepu samochodem raz w tygodniu i robimy ogromne zakupy, glownie kilogramy warzyw i owocow dla mnie, a potem pieszo jeszcze ew ze 2-3x w tyg po mniejsze zakupy. Tutaj ciezko mowic o kupowaniu czegokolwiek swiezego, wiekszosc jedzenia ma dlugie daty waznosci. Justuus ![]()
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz wieczorem ciasto, rano włączysz dla młodego 1-2 I masz na ciepło. Ja codziennie jem przed pracą naleśniki na śniadanie, szybciej mi się robi niż kanapki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ironia mój mały ma 13 miesięcy i mam wypracowane śniadania i kolacje, menu wyrobię, to po 6 latach co tu kombinować? Szybką Jaglanka owsianka ryzanka kasza z warzywami placki naleśniki warzywa na mleku kokosowym... Raz dwa trzy gotowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez uwielbiam nalesniki na sniadanie. ![]() Jeszcze polecam tosty francuskie, czyli po prostu pieczywo usmazone w jajku. Ja jadam wytrawne, z ketchupem, ale mozna tez na slodko. Swietny sposob na cieple sniadanie i wykorzystanie czerstwego chleba (lub pietek; ja zbieram w zamrazarce pietki z calego tygodnia i w weekend robie z nich tosty francuskie). Jaglanki, owsianki, ryzanki, kaszy mannej od dziecka nie tykam, mam traume od przedszkola i nadal nienawidze. Wlasnemu dziecku tez nie zrobie, bo sam zapach mnie obrzydza. Jak z rok temu kolega jadl w pracy obok mnie przy biurku ekspresowa owsianke, to go poprosilam, zeby przy mnie nie jadl, bo nie jestem w stanie zniesc zapachu. ![]()
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uff prawie skończyłam gotowanie na 2 dni dla TŻ. Mam nadzieję, że z czasem się to unormuje. Każdego dnia 4 różne posiłki. Tu 180 g wołowiny z jedną surówką, tam 250 g kurczaka z innym dodatkiem, jakaś sałatka, ryż z warzywami, ryba z dodatkiem, kotlety z szynki. Wszystko ważyć, sterta garów. Padłam, ale jestem dumna że ogarnęłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2018-03-22 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() placki: 1jajko+2ł mąki + banan, blender, patelnia 2 minuty WYDANO! placki to najszybsze sniadanie ever ![]()
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiadomo ja zasady wprowadzam w domu ale no...zero posłuchu ![]() glownie chodzilo mi o malucha. nie ma co sie przyzwyczajac ze spi 6h ciagniem, kolejnego moze budzic co 1h i kij iwe dlaczego, albo ze kazda kapiel to koszmar bo moze nadejsc dzien gdzie bedzie sie kapal ot tak sobie. albo ze umie pic wode,,,bo moze ie pojawic dzien jak u nas ze maly postanowil ze nie umie...i 11 tygodni ani lyka nie wzial ani z butelki ani ze szkalnki ani z rurki no nic. nie ma co sie przyzwyczajac ![]() ![]()
![]() |
#4799 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Królewna, każda ciąża przebiega inaczej. Nie możesz myśleć, że ktoś tak miał to i u Ciebie będzie. O właśnie tosty francuskie zje młody ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201805091331 Czas edycji: 2018-03-22 o 16:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, musze sama dla siebie sprobowac takich plackow, brzmi super, a u mnie zawsze tylko omlety. Pewnie tez by sie fajnie odgrzewaly w pracy na lunch takie placki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.