![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4772 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4775 |
Nawiedzona PeMa
|
Ale klepiecie od rana
![]() U nas dzisiaj w końcu zimno, w nocy przeszła ogromna burza i dzisiaj aż chce się żyć. I samopoczucie od razu lepsze ![]() U nas też tylko na wyjście ubranka mają być dowiezione i się zastanawiam co wcześniej przygotować, najwyżej podpytam jeszcze położne w szpitalu ale pewnie body na długi, półśpioch i coś leciutkiego do przykrycia ![]() Andzia nie jesteś sama, ja jak biorę te małe ciuszki to staram sobie przypomnieć jak na praktykach się przebierało maluchy bo później już nie miałam okazji. Na pewno na początek będzie trochę strachu ale ogarniemy ![]() Ja wczoraj już miałam myśli żeby na IP pojechać, po obiedzie się położyłam i poczułam że stopniowo narasta mi jakaś obręcz nad brzuchem aż do łopatek do tego stopnia że nie mogłam oddychać, a skończyło się na wymiotach. Podejrzewam że winowajcą była niedogotowana kapusta na obiad, chociaż tż doczytał że tak mogą się objawiać silniejsze przepowiadacze. Przeszło po no-spie, brzuch miękki, młody aktywny to już dałam spokój ale jak spinania będą się powtarzać to najwyżej umówię się na ktg do położnej. No i już wiem że czekają mnie krzyżowe przy porodzie, jak to ma tak boleć to może ktoś chętny urodzić za mnie ![]() Kto chętny do prowadzenia pierwszego postu?
" Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość." ![]() 19/2017 7/2018 Edytowane przez Stella275 Czas edycji: 2018-06-22 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zadomowienie
|
DALIA dzięki pralkę musze opróżnić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcesz już prowadzić pierwszej strony? ![]() Ja sobie coś dawyrężyłam. Naprawdę sierota taka jestem, masakra. Mała dzisiaj szalała na kanapie w salonie i jakoś niefortunnie się odwróciła i leci jak długa z tej kanapy, zaczęłam ją łapać i prawą ręką ją zasekurowalam, nie spadła ale ja sobie coś nadciągnęłam... boli mnie cały prawy bok szyi i bark... Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Nawiedzona PeMa
|
Ania moze ktos ma ochote albo dziewczyny chca zmienic prowadzacego?
#4779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4780 |
Zadomowienie
|
Stella obecna prowadząca jest super! Oddaje na nią swój głos
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Mi obecny stan odpowiada chyba że Ty Stella już nie chcesz prowadzić ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4783 |
Rozeznanie
|
Nicole - ja mam miękki rożek
![]() ![]() ![]() Co do przepływów to mój lekarz sprawdza na każdej z tego co mówi ![]() ![]() Do TP zostało mi 53 dni... boje ze przenoszę bo nie mam żadnych skurczy, nawet nie twardnieje ani nie pobolewa mnie brzuch. Położna powiedziała że może się skończyć wywolywaniem porodu - słyszałam że bardziej boli ![]() Wrócił mi dzisiaj telefon z serwisu ! Mogłam się zalogować na apke ![]() ![]() Stella - też oddaje swój głos na Ciebie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
limonka84
|
Ja dla dziecka na wyjście mam na razie body z długim i półśpiochy + wezmę coś cienkiego lub grubszego do okrycia w zależności od pogody. Druga wersja to pajace + jesli bedzie chlodno body z krótkim. Tylko pajace muszę dopiero kupić bo mam tylko 4 szt. I to jeszcze w jakimś dużym rozmiarze. Ani moja bratowa, ani bratowa tż ich nie używały.
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
U nas z kolei pajac to podstawa. Same śpiochy i kaftaniki są dla mnie zupełnie zbędne. Jako noworodzio to głównie w pajacach chodził, a potem pajace były na noc do spania a inne ubranka na dzień.
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
#4786 |
limonka84
|
Jestem po ktg i badaniu na fotelu. Wszystko w porządku, znów miałam delikatne skurcze, ale szczerze to ich nie czuje... insulina pomogła i dziś rano na czczo cukier 82
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
Limonka współczuje tej insuliny i ilości pomiarów cukru, plus tylko taki, że już niedużo tej ciąży zostało
![]() angelajnaaa a Ty decydujesz się na znieczulenie? W tym szpitalu to chyba nie problem ☺ jak się ostatnio rejestrowałam na konsultacje tam telefonicznie to Pani jak mnie zapisała to powiedziała, żeby się nastawić na 2-3h oczekiwania, bo będzie duuużo Pań. Także co do ilości rodzacych to prawda. Aha moja koleżanka okazało się, że tam rodziła. Ona z jakichś powodów tam była, bo nie mieszka w krk. Mówiła mi, że sale małe i że jest za mało personelu w stosunku do ilości pacjentek. No ale ona tam na oddziale leżała miesiąc. Ja mam zamiar wejść i wyjść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stella prowadź dalej jak chcesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
I Ona - co do znieczulenia to nie jestem przekonana. Wiem że jest tak że jak przyjmują rodzaca na oddział to każdej robią z wejścia badania pod kontem znieczulenia. Jak dam radę to będę chciała bez ale nie zamykam chyba furtki
![]() Sala przedporodowa i porodowa naprawdę super, bardzo zadbane i ladne. Sale fakt są małe, 2 os wszystkie z toaletami i tv (chociaż nie wiem czy potrzebne te telewizory) wszędzie jest naprawde bardzo czysto i wbrew pozorom nie tak szpitalnie oni teraz kończą remont ![]() Co do listy to raczej sie dostosuje, tam tez tego jakoś dużo nie ma w sumie wszystko przydatne ![]() ![]() A z tym ujastkiem to jest tak że albo opinie są świetnie albo dramatyczne ![]() Twój tż bedzie mógł kangurowac zamiast Ciebie po cc. Wybralas już polozna środowiskowa? Tzn rozmawiałaś z tą która ma Twój rejon ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zadomowienie
|
Limonka musze zapytać swojego lekarza w takim razie, czy jak nie mam insuliny to czy będę musiała wcześniej się połozyc do szpitala czy nie
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zadomowienie
|
Ja również oddaję głos na Stellę.
![]() Anka inhaluje się od wtorku i nic lepiej. Ale taki mój urok, że jak wezmę antybola to 3 dni i po kaszlu, a bez to i nawet miesiąc.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4792 |
Zadomowienie
|
ANGE będzie trzeba dużo pić liści malin i się bzykac
![]() Byłam w tej biedro I hmm d.. nie urywala. Gazetka od wczoraj, syf, ceny pomieszane, towarów brak, opisów promo 3 w 2, kup 2 zapłać... itp tez brak. Bez gazetki w ręku nie dojdzie się dziś co kupić więcej żeby się opłaciło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stella spisujesz się w roli prowadzącej, więc jak masz dalej ochotę to masz moje poparcie ![]() ![]() Idę do domu! Czekam już na wypis. Nic konkretnego się nie dowiedziałam, bo przepływy w normie, zapisy ktg ładne, więc te słabsze to mogło być tak, że spała i sobie naciskała na pępowinę, albo nie wiadomo od czego... z dzisiejszego usg wynika, że młoda waży 1850g i znów ma ciut głowę do przodu w stosunku do brzuszka ![]() Yoona Ciebie w końcu wypisali do domu? U nas dzisiaj pół oddziału wychodzi, wszystkie na weekend chcą być w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do położnej to nie wybierałam jeszcze. Z tego co wiem to może być ze szpitala, ale też z ośrodka zdrowia. Jakoś o tym jeszcze tak bardzo nie myślałam. Po tych konsultacjach dopytam. Chyba nie ma jakiegoś terminu do kiedy musi być ona wybrana? Przynajmniej moja ginka nic na ten temat nie mówiła. Jakie kroplówki? Aż tak że dzień wcześniej podają już? Moje życie w nieświadomości jest chyba łatwiejsze haha ![]() W ogóle zauważyłam, że z tego strachu to wszystko od siebie wypieram i staram się nie rozmyślać. A tak niewiele czasu przecież zostało. Dziewczyny rodzace pierwszy raz, też macie takiego stracha? Sylwia super, że wychodzisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Nie pisałam wczoraj,bo jakieś takie zamieszanie było. Na wczorajszym ktg wyszła małemu tachykardia, oczywiście zdenerwowałam się strasznie. Zrobili przepływy,niby wszystko ok. Jutro mam mieć badanie i po badaniu mają mnie wypuścić. Ale co chwilę coś kurcze;(( Czytam Was na bieżąco,gratuluję badań i rosnących maluszków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kroplowki to jakieś chyba na wzmocnienie ![]() A wlansie przypomniało mi się ! Położna mówiła też o tym ze jak lekarz po proodzie będzie przychodził na obchód to będzie pytał czy dziecko robi siku i ze warto mieć te pierwsze pampersy z paskiem który wykrywa wilgoć bo tych siuskow jest tak mało ze gołym okiem nie widać. Co myślicie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
limonka84
|
Andzia - jeśli masz dobre cukry na czczo i po posiłkach, czyli dieta przynosi efekty to pewnie wystarcza kontrolne wizyty w poradni i częstsze ktg. Na wynik na czczo powiedziano mi, że nie mam żadnego wpływu i nawet bardzo restrykcyjna dieta nic tu nie poradzi, dlatego dostałam insulinę. A stawić się wcześniej w szpitalu każą chyba w związku z tym, że często u kobiet z cukrzycą ciążową dzieci są na usg dużo większe lub mniejsze na dany tc i jeszcze przed tp podejmowana jest decyzja o indukcji porodu/cc.
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, mozecie mi prosze doradzic jaki kosz mojzesza kupic? taki na kolkach czy a'la kolyska?
i omg, te reklamy, ktore wyskakuja na kompie za kazdym otwarciem strony na wizazu, dramat
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Stella jeżeli Ci odpowiada to prowadź nas dalej
![]() Yoona o rany, nie denerwuj się! Dobrze, że Mały rośnie i jesteś jednak pod kontrolą ![]() Po wizycie: nie wiem co myśleć i chyba muszę ochłonąć. Powiedziałam o kłuciach, miałam badanie na fotelu i usg. Przy badaniu na fotelu zaczęłam plamić!!! Nie krwią, ale średnim brązowym śluzem i spanikowałam. W domu nie było nic, dużo ale czystego śluzu... na usg wyszło ponoć, że szyjka rozwiera się powoli od wewnątrz, ale od zewnątrz jest uformowana i wszystko okej więc mam się nie martwić. Mały wstawiony główką wreszcie. Kolejna wizyta z wymiarami i gbs dopiero planowo w 37+3. Mam brać do 10 magnezów dziennie w razie potrzeby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4800 |
Zadomowienie
|
Po porodzie kiedy badają piczke i jak to wygląda? Siada się na fotel i tylko tak wizualnie zerkaja czy też coś tam gmeraja?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.