Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-22, 09:02   #4771
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Dalianna2311 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a pytanie z innej beczki... Czy którąś z Was też boli tyłek? Nie wiem, czy to kość ogonowa czy coś innego, ale jak siedzę na czymś, co nie jest bardzo miękkie, to mnie zaraz boli. W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz niemalże od początku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Ja miałam okropne bóle. Bolal mnie kręgosłup w odc krzyżowym, promieniowało na pośladki, raz jeden raz drugi, kość ogonowa. Wszystko po trochu. Ból sie po prostu przemieszczał z czasem, było już tak że nie mogłam prawie chodzić. To wpływ relaksyny na miednice plus przeciążenie. Ogólnie problem u mnie dotyczył głównie stawów biodrowo krzyżowych jak się okazało. Chodziłam do fizjoterapeuty na masaże i kinezjotaping. Miałam 6 zabiegów, po trzecim różnica znaczna na plus a po 4 wszystko praktycznie ustąpiło. Teraz mam spokój.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:02   #4772
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Coś ciekawego w biedro? Potrzebuje na zakupy z wózkiem pójść

Borówki ❤😁😁😁😁

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:03   #4773
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a pytanie z innej beczki... Czy którąś z Was też boli tyłek? Nie wiem, czy to kość ogonowa czy coś innego, ale jak siedzę na czymś, co nie jest bardzo miękkie, to mnie zaraz boli. W pierwszej ciąży tego nie miałam, a teraz niemalże od początku.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Teraz dziecko może naciskać na różne nerwy. A nie masz problemów z hemoroidami.... One też powodują takie bóle

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:05   #4774
Dalianna2311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Teraz dziecko może naciskać na różne nerwy. A nie masz problemów z hemoroidami.... One też powodują takie bóle

Nie, raczej nie. A przynajmniej nie zauważyłam

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja miałam okropne bóle. Bolal mnie kręgosłup w odc krzyżowym, promieniowało na pośladki, raz jeden raz drugi, kość ogonowa. Wszystko po trochu. Ból sie po prostu przemieszczał z czasem, było już tak że nie mogłam prawie chodzić. To wpływ relaksyny na miednice plus przeciążenie. Ogólnie problem u mnie dotyczył głównie stawów biodrowo krzyżowych jak się okazało. Chodziłam do fizjoterapeuty na masaże i kinezjotaping. Miałam 6 zabiegów, po trzecim różnica znaczna na plus a po 4 wszystko praktycznie ustąpiło. Teraz mam spokój.

Mnie nawet nie przyszło do głowy lekarza o to spytać wcześniej. A teraz to chyba nie jest nienormalne. Za to brzuch mnie coś pobolewa. Chyba skończę kawkę i się chwilę położę, a potem coś w domu ogarnę.

Stary 2018-06-22, 09:08   #4775
Stella275
Nawiedzona PeMa

Ale klepiecie od rana

U nas dzisiaj w końcu zimno, w nocy przeszła ogromna burza i dzisiaj aż chce się żyć. I samopoczucie od razu lepsze

U nas też tylko na wyjście ubranka mają być dowiezione i się zastanawiam co wcześniej przygotować, najwyżej podpytam jeszcze położne w szpitalu ale pewnie body na długi, półśpioch i coś leciutkiego do przykrycia

Andzia nie jesteś sama, ja jak biorę te małe ciuszki to staram sobie przypomnieć jak na praktykach się przebierało maluchy bo później już nie miałam okazji. Na pewno na początek będzie trochę strachu ale ogarniemy

Ja wczoraj już miałam myśli żeby na IP pojechać, po obiedzie się położyłam i poczułam że stopniowo narasta mi jakaś obręcz nad brzuchem aż do łopatek do tego stopnia że nie mogłam oddychać, a skończyło się na wymiotach. Podejrzewam że winowajcą była niedogotowana kapusta na obiad, chociaż tż doczytał że tak mogą się objawiać silniejsze przepowiadacze. Przeszło po no-spie, brzuch miękki, młody aktywny to już dałam spokój ale jak spinania będą się powtarzać to najwyżej umówię się na ktg do położnej. No i już wiem że czekają mnie krzyżowe przy porodzie, jak to ma tak boleć to może ktoś chętny urodzić za mnie

Kto chętny do prowadzenia pierwszego postu?

19/2017
7/2018

Edytowane przez Stella275
Czas edycji: 2018-06-22 o 09:10
Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:10   #4776
Panterka1313
Zadomowienie

DALIA dzięki pralkę musze opróżnić

Stary 2018-06-22, 09:15   #4777
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja melduję się z ośrodka, mam taki uporczywy kaszel, że mój mąż mnie w nocy chciał z łóżka wyrzucić
Dostałam duomox, mimo że mam czysto na płucach i oskrzelach to nic innego nie mogę wziąć a kaszel teraz to tragedia. W domu to chodze jak chodzę i kaszle i zaraz do wc. A dziś na zakonczenie roku to aż podpaske założyłam żeby mi nie przeleciało jak coś....

Zdrówka! Na kaszel jeszcze inhalacje z soli fizjologicznej polecam od siebie, mi w ciąży zawsze pomagały.
Nie chcesz już prowadzić pierwszej strony?

Ja sobie coś dawyrężyłam. Naprawdę sierota taka jestem, masakra. Mała dzisiaj szalała na kanapie w salonie i jakoś niefortunnie się odwróciła i leci jak długa z tej kanapy, zaczęłam ją łapać i prawą ręką ją zasekurowalam, nie spadła ale ja sobie coś nadciągnęłam... boli mnie cały prawy bok szyi i bark...

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:19   #4778
Stella275
Nawiedzona PeMa

Ania moze ktos ma ochote albo dziewczyny chca zmienic prowadzacego?

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:20   #4779
Dalianna2311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość

Ja sobie coś dawyrężyłam. Naprawdę sierota taka jestem, masakra. Mała dzisiaj szalała na kanapie w salonie i jakoś niefortunnie się odwróciła i leci jak długa z tej kanapy, zaczęłam ją łapać i prawą ręką ją zasekurowalam, nie spadła ale ja sobie coś nadciągnęłam... boli mnie cały prawy bok szyi i bark...

Teraz dobry masaż partnerski

Stary 2018-06-22, 09:21   #4780
AndziaHa
Zadomowienie

Stella obecna prowadząca jest super! Oddaje na nią swój głos czuje się teraz jak w szkole, kiedy nauczyciel pytał czy ktoś się zgłasza na ochotnika do pytania na ocenę

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:28   #4781
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz dobry masaż partnerski

Nawet nie wchodzę w takie układy bo mój mąż ciągle by chciał masaż, smyranko, mizianie więc na pewno w zamian za wymasowanie mnie musiałabym miesiąc odrabiać to

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Stella obecna prowadząca jest super! Oddaje na nią swój głos czuje się teraz jak w szkole, kiedy nauczyciel pytał czy ktoś się zgłasza na ochotnika do pytania na ocenę

O to to to.

Mi obecny stan odpowiada chyba że Ty Stella już nie chcesz prowadzić

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 09:30   #4782
Dalianna2311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Nawet nie wchodzę w takie układy bo mój mąż ciągle by chciał masaż, smyranko, mizianie więc na pewno w zamian za wymasowanie mnie musiałabym miesiąc odrabiać to
Hahahahaha, nooooo, to już większy problem.

Stary 2018-06-22, 09:43   #4783
angelajnaaa
Rozeznanie

Nicole - ja mam miękki rożek a do szpitala biorę bodziaki/polspiochy/pajace Ja nie kupiłam ani jednego kaftana ani śpiochów bo dla mnie są one paskudne W szkole rodzenia polozna mówiła ze teraz maluchy leżą tylko w samych bodziakach...

Co do przepływów to mój lekarz sprawdza na każdej z tego co mówi ale nie widzę monitora więc nie jestem pewna

Do TP zostało mi 53 dni... boje ze przenoszę bo nie mam żadnych skurczy, nawet nie twardnieje ani nie pobolewa mnie brzuch. Położna powiedziała że może się skończyć wywolywaniem porodu - słyszałam że bardziej boli

Wrócił mi dzisiaj telefon z serwisu ! Mogłam się zalogować na apke teraz już będę na bieżąco

Stella - też oddaje swój głos na Ciebie! chyba ze już nie masz chęci !

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:47   #4784
limonka84
limonka84

Ja dla dziecka na wyjście mam na razie body z długim i półśpiochy + wezmę coś cienkiego lub grubszego do okrycia w zależności od pogody. Druga wersja to pajace + jesli bedzie chlodno body z krótkim. Tylko pajace muszę dopiero kupić bo mam tylko 4 szt. I to jeszcze w jakimś dużym rozmiarze. Ani moja bratowa, ani bratowa tż ich nie używały.

limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:49   #4785
zielinka_87
Zakorzenienie

U nas z kolei pajac to podstawa. Same śpiochy i kaftaniki są dla mnie zupełnie zbędne. Jako noworodzio to głównie w pajacach chodził, a potem pajace były na noc do spania a inne ubranka na dzień.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 09:56   #4786
limonka84
limonka84

Jestem po ktg i badaniu na fotelu. Wszystko w porządku, znów miałam delikatne skurcze, ale szczerze to ich nie czuje... insulina pomogła i dziś rano na czczo cukier 82 sasiadce z łóżka obok nie pomogła i musi dostać większą dawkę 2 razy dziennie, więc to kwestia bardzo indywidualna, każdy organizm inaczej reaguje. Najprawdopodobniej wyjdę w niedzielę i już mnie poinformowano że w 38 tygodniu będę musiała stawić się na oddział i zostać tu już do porodu. Dostanę konkretną datę przy wypisie. Podobno to normalna procedura przy cukrzycy ciążowej.

Stary 2018-06-22, 09:58   #4787
I ona
Zakorzenienie

Limonka współczuje tej insuliny i ilości pomiarów cukru, plus tylko taki, że już niedużo tej ciąży zostało

angelajnaaa a Ty decydujesz się na znieczulenie? W tym szpitalu to chyba nie problem ☺ jak się ostatnio rejestrowałam na konsultacje tam telefonicznie to Pani jak mnie zapisała to powiedziała, żeby się nastawić na 2-3h oczekiwania, bo będzie duuużo Pań. Także co do ilości rodzacych to prawda. Aha moja koleżanka okazało się, że tam rodziła. Ona z jakichś powodów tam była, bo nie mieszka w krk. Mówiła mi, że sale małe i że jest za mało personelu w stosunku do ilości pacjentek. No ale ona tam na oddziale leżała miesiąc. Ja mam zamiar wejść i wyjść i o to tylko proszę Aha i miałam pytać - Ty sugerujesz się tą listą do zabrania do szpitala co jest na stronie internetowej czy może dostałaś inną? Ty tam chodzisz to jesteś najlepsza skarbnicą wiedzy

Stella prowadź dalej jak chcesz

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:13   #4788
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez oddaje swoj głos na Stelle 😁😁😁

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:13   #4789
angelajnaaa
Rozeznanie

I Ona - co do znieczulenia to nie jestem przekonana. Wiem że jest tak że jak przyjmują rodzaca na oddział to każdej robią z wejścia badania pod kontem znieczulenia. Jak dam radę to będę chciała bez ale nie zamykam chyba furtki Polozna powiedział mi że większość kobiet u nich rodzi w znieczuleniu.

Sala przedporodowa i porodowa naprawdę super, bardzo zadbane i ladne. Sale fakt są małe, 2 os wszystkie z toaletami i tv (chociaż nie wiem czy potrzebne te telewizory) wszędzie jest naprawde bardzo czysto i wbrew pozorom nie tak szpitalnie oni teraz kończą remont

Co do listy to raczej sie dostosuje, tam tez tego jakoś dużo nie ma w sumie wszystko przydatne Dopytywalam o koszulę do rodzenia to ponoc najlepiej wziąć zwykły stary tshirt bo i tak sie będę musiala przebrać. Ale Ty na CC dostaniesz od nich i napewno będziesz musiała się dzień wcześniej położyć żeby Cię kroplowlami naszprycowali:P Jakbyś miała jakieś pytania to śmiało
A z tym ujastkiem to jest tak że albo opinie są świetnie albo dramatyczne jak byłam zwiedzać szpital to wcale nie było dużo pacjentek... Ale na nasze nieszczęście rodzimy w okresie urlopowym.

Twój tż bedzie mógł kangurowac zamiast Ciebie po cc. Wybralas już polozna środowiskowa? Tzn rozmawiałaś z tą która ma Twój rejon ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 10:20   #4790
AndziaHa
Zadomowienie

Limonka musze zapytać swojego lekarza w takim razie, czy jak nie mam insuliny to czy będę musiała wcześniej się połozyc do szpitala czy nie

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:23   #4791
alingles
Zadomowienie

Ja również oddaję głos na Stellę.

Anka inhaluje się od wtorku i nic lepiej. Ale taki mój urok, że jak wezmę antybola to 3 dni i po kaszlu, a bez to i nawet miesiąc..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:24   #4792
Panterka1313
Zadomowienie

ANGE będzie trzeba dużo pić liści malin i się bzykac

Byłam w tej biedro I hmm d.. nie urywala. Gazetka od wczoraj, syf, ceny pomieszane, towarów brak, opisów promo 3 w 2, kup 2 zapłać... itp tez brak. Bez gazetki w ręku nie dojdzie się dziś co kupić więcej żeby się opłaciło

Stary 2018-06-22, 10:27   #4793
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Takie maleństwo to dla mnie strach ubrać w cokolwiek, może ją owinę w becik i będzie git

Liczmy na upały, pampers wystarczy!

Stella spisujesz się w roli prowadzącej, więc jak masz dalej ochotę to masz moje poparcie to tak przy okazji proszę o wpisanie wizyty na 9.07.

Idę do domu! Czekam już na wypis. Nic konkretnego się nie dowiedziałam, bo przepływy w normie, zapisy ktg ładne, więc te słabsze to mogło być tak, że spała i sobie naciskała na pępowinę, albo nie wiadomo od czego... z dzisiejszego usg wynika, że młoda waży 1850g i znów ma ciut głowę do przodu w stosunku do brzuszka

Yoona Ciebie w końcu wypisali do domu? U nas dzisiaj pół oddziału wychodzi, wszystkie na weekend chcą być w domu

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-22, 10:39   #4794
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
I Ona - co do znieczulenia to nie jestem przekonana. Wiem że jest tak że jak przyjmują rodzaca na oddział to każdej robią z wejścia badania pod kontem znieczulenia. Jak dam radę to będę chciała bez ale nie zamykam chyba furtki Polozna powiedział mi że większość kobiet u nich rodzi w znieczuleniu.

Sala przedporodowa i porodowa naprawdę super, bardzo zadbane i ladne. Sale fakt są małe, 2 os wszystkie z toaletami i tv (chociaż nie wiem czy potrzebne te telewizory) wszędzie jest naprawde bardzo czysto i wbrew pozorom nie tak szpitalnie oni teraz kończą remont

Co do listy to raczej sie dostosuje, tam tez tego jakoś dużo nie ma w sumie wszystko przydatne Dopytywalam o koszulę do rodzenia to ponoc najlepiej wziąć zwykły stary tshirt bo i tak sie będę musiala przebrać. Ale Ty na CC dostaniesz od nich i napewno będziesz musiała się dzień wcześniej położyć żeby Cię kroplowlami naszprycowali:P Jakbyś miała jakieś pytania to śmiało
A z tym ujastkiem to jest tak że albo opinie są świetnie albo dramatyczne jak byłam zwiedzać szpital to wcale nie było dużo pacjentek... Ale na nasze nieszczęście rodzimy w okresie urlopowym.

Twój tż bedzie mógł kangurowac zamiast Ciebie po cc. Wybralas już polozna środowiskowa? Tzn rozmawiałaś z tą która ma Twój rejon ?

No właśnie wiem, że te opinie są skrajne. Jednak wydaje mi się, że przeważają te dobre. Ta moja koleżanka też nie była niezadowolona, nikt jej źle nie potraktował tak naprawdę. Mówiła tylko, że mało personelu, ale nie że jest on zły. A wielkości sal i wyglad to przynajmniej dla mnie rzeczy niezbyt istotne.

Co do położnej to nie wybierałam jeszcze. Z tego co wiem to może być ze szpitala, ale też z ośrodka zdrowia. Jakoś o tym jeszcze tak bardzo nie myślałam. Po tych konsultacjach dopytam. Chyba nie ma jakiegoś terminu do kiedy musi być ona wybrana? Przynajmniej moja ginka nic na ten temat nie mówiła.

Jakie kroplówki? Aż tak że dzień wcześniej podają już? Moje życie w nieświadomości jest chyba łatwiejsze haha pewnie to wszystko powie doktorek na konsultacji.

W ogóle zauważyłam, że z tego strachu to wszystko od siebie wypieram i staram się nie rozmyślać. A tak niewiele czasu przecież zostało. Dziewczyny rodzace pierwszy raz, też macie takiego stracha?

Sylwia super, że wychodzisz

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 10:42   #4795
yoona
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Nie pisałam wczoraj,bo jakieś takie zamieszanie było. Na wczorajszym ktg wyszła małemu tachykardia, oczywiście zdenerwowałam się strasznie. Zrobili przepływy,niby wszystko ok. Jutro mam mieć badanie i po badaniu mają mnie wypuścić. Ale co chwilę coś kurcze;((

Czytam Was na bieżąco,gratuluję badań i rosnących maluszków

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:01   #4796
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
No właśnie wiem, że te opinie są skrajne. Jednak wydaje mi się, że przeważają te dobre. Ta moja koleżanka też nie była niezadowolona, nikt jej źle nie potraktował tak naprawdę. Mówiła tylko, że mało personelu, ale nie że jest on zły. A wielkości sal i wyglad to przynajmniej dla mnie rzeczy niezbyt istotne.

Co do położnej to nie wybierałam jeszcze. Z tego co wiem to może być ze szpitala, ale też z ośrodka zdrowia. Jakoś o tym jeszcze tak bardzo nie myślałam. Po tych konsultacjach dopytam. Chyba nie ma jakiegoś terminu do kiedy musi być ona wybrana? Przynajmniej moja ginka nic na ten temat nie mówiła.

Jakie kroplówki? Aż tak że dzień wcześniej podają już? Moje życie w nieświadomości jest chyba łatwiejsze haha pewnie to wszystko powie doktorek na konsultacji.

W ogóle zauważyłam, że z tego strachu to wszystko od siebie wypieram i staram się nie rozmyślać. A tak niewiele czasu przecież zostało. Dziewczyny rodzace pierwszy raz, też macie takiego stracha?

Sylwia super, że wychodzisz

No mi w szkole rodzenia powiedziały że ogólnie okres wakacyjny i żeby już myśleć o położnych zanim będzie za późno ja zadzwoniłam bo i tak nic lepszego nie miałam do roboty,na stronie Ujastka masz przydział co do rejonow bo jak nie ze szpitala to właśnie chyba z Twojej przychodni.

A kroplowki to jakieś chyba na wzmocnienie

A wlansie przypomniało mi się ! Położna mówiła też o tym ze jak lekarz po proodzie będzie przychodził na obchód to będzie pytał czy dziecko robi siku i ze warto mieć te pierwsze pampersy z paskiem który wykrywa wilgoć bo tych siuskow jest tak mało ze gołym okiem nie widać. Co myślicie ?

Stary 2018-06-22, 11:02   #4797
limonka84
limonka84

Andzia - jeśli masz dobre cukry na czczo i po posiłkach, czyli dieta przynosi efekty to pewnie wystarcza kontrolne wizyty w poradni i częstsze ktg. Na wynik na czczo powiedziano mi, że nie mam żadnego wpływu i nawet bardzo restrykcyjna dieta nic tu nie poradzi, dlatego dostałam insulinę. A stawić się wcześniej w szpitalu każą chyba w związku z tym, że często u kobiet z cukrzycą ciążową dzieci są na usg dużo większe lub mniejsze na dany tc i jeszcze przed tp podejmowana jest decyzja o indukcji porodu/cc.

Stary 2018-06-22, 11:06   #4798
Chloestic
Zakorzenienie

hej dziewczyny, mozecie mi prosze doradzic jaki kosz mojzesza kupic? taki na kolkach czy a'la kolyska?

i omg, te reklamy, ktore wyskakuja na kompie za kazdym otwarciem strony na wizazu, dramat
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-22, 11:07   #4799
MalaGosia88
Zakorzenienie

Stella jeżeli Ci odpowiada to prowadź nas dalej !

Yoona o rany, nie denerwuj się! Dobrze, że Mały rośnie i jesteś jednak pod kontrolą

Po wizycie: nie wiem co myśleć i chyba muszę ochłonąć. Powiedziałam o kłuciach, miałam badanie na fotelu i usg. Przy badaniu na fotelu zaczęłam plamić!!! Nie krwią, ale średnim brązowym śluzem i spanikowałam. W domu nie było nic, dużo ale czystego śluzu... na usg wyszło ponoć, że szyjka rozwiera się powoli od wewnątrz, ale od zewnątrz jest uformowana i wszystko okej więc mam się nie martwić. Mały wstawiony główką wreszcie. Kolejna wizyta z wymiarami i gbs dopiero planowo w 37+3. Mam brać do 10 magnezów dziennie w razie potrzeby bardzo chcę ufać lekarzowi, ale wkręcam sobie głupoty......

Stary 2018-06-22, 11:07   #4800
Panterka1313
Zadomowienie

Po porodzie kiedy badają piczke i jak to wygląda? Siada się na fotel i tylko tak wizualnie zerkaja czy też coś tam gmeraja?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości