![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2019
Kurcze, mi się wydawało, że już czuję kilka dni a teraz od 2 tygodni cisza i lekko mnie to niepokoi. Dobrze, że w sobotę wizyta.
Jeszcze ciut bakterii mi wyszło w moczu, muszę powtórzyć badanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Ja od ok tygodnia czuję codziennie. Wcześniej bywało nawet kilka dni przerwy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Zamiast sprzątać, zrobiłam farsz, ciasteczka, obiad i paszteciki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cos tam w brzuchu jeździ, ale wydaje mi się że za wysoko na dzidziulka i że to raczej jakieś jelitko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nic nie czuje, raz kluska tam się ruszyła (zdecydowany „motylek” w okolicach podbrzusza. To by było na tyle
(Ale kończę 14t wiec jeszcze trochę) Słuchajcie pytanie dnia. Robiąc danie, do którego dodaje się wino - moge je jeść czy nie? Alkohol powinien wyparować, ale naszła mnie niepewność ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Wtajemniczenie
|
Ruchy czuję między pępkiem a łonem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Ja myślałam wcześniej że czuje ale to chyba były jelita
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Jestem mamą majową z 2017 roku, obecnie w kolejnej ciąży z terminem na czerwiec 2019. Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale dotychczas nie chciałam się udzielać, bo to akurat czas badań prenatalnych, ale widzę, że dość gorący jest temat wyników badań i Zespołu Downa. Nie chciałabym was straszyć, ale też nie chciałabym ukrywać, że mój pierwszy syn po porodzie zrobił nam niespodziankę. Cytat:
Mój syn na każdym z trzech usg prenatalnych był idealny. Wszystko zawsze w normie. Zdrowe dziecko. Biochemii krwi nie robiłam, bo też lekarz nie nalegał, a ja czytałam właśnie, że to tylko statystyka Cytat:
Część płodów z ZD wygląda na usg zupełnie prawidłowo. Przy takim wyniku Pappy i takim NT rozważyłabym amniopunkcję. Niezależnie od tego, czy dziecko z extra dodatkiem urodzisz czy podejmiesz decyzję o terminacji. Takie maleństwa wymagają zwykle szpitala z neonatologią o wyższym stopniu referencyjności. Cytat:
Nieprawda. Mój syn przy CRL bodajże 84 mm czy nieco mniej miał NT 1,9. Obliczone ryzyko 1:16000. Bardzo, bardzo niskie. Testy wolnego DNA płodowego są również testami przesiewowymi, określają ryzyko jako wysokie lub niskie. Nie ma odpowiedzi tak lub nie. Znam kilkoro dzieci z zespołem Downa, które według testu typu NIFTY miały być dziećmi zdrowymi. Sami staliśmy z mężem teraz przed wyborem, co robić. Pierwszy syn idealny na wszystkich badaniach usg urodził się z ZD, bez wad towarzyszących, które wykryte na etapie prenatalnym mogą trisomię sugerować. Nie ma wady serca czy niedrożności jelit. Po dwóch idealnych usg I trymestru w tej ciąży ( jedno w Rudzie Śl., drugie u specjalisty w Łodzi) w krwi wykryto podwyższoną beta hcg. Już mieliśmy robić test Sanco, ale nadal nie mielibyśmy pewności. Ze względu na średnie ryzyko ZD zdecydowaliśmy się na amniopunkcję. Idę po Świętach. Widziałam, że są tutaj dwie Ślązaczki. Kamila, jeśli będziesz rodzić na wodzisławkiej porodówce to możemy się spotkać. Moim lekarzem prowadzącym jest tamtejsza Pani ordynator ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2018-12-19 o 21:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy
Mam dość Jestem tu 13h i zostaje ale na sorze bo nie mają miejsc na oddziale. Czyli śpię na kozetce, bez poscieli, bez wyżywienia, w poczekalni, gdzie co chwile kogoś przyprowadzaja i światło jest zapalone. Nie mogę mieć piżamy itd bo to nie jest nawet żaden pokój. Więc śpię w ubraniu. Na kurtce i zielonym prześcieradle z fizeliny. Z torebka przez ramię i pod kocem Hemoglobina spadła co może świadczyć o tym, że mam dalej krwawienie z dwunastnicy. N nie są pewni. O 6 rano powtórka z badań
#4782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurdde... powinni gdzies dostawic lozko na oddziale... nie wiem jak to dziala ale bez przesady... jeszcze kobieta w ciazy... eh ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
To jest jakiś koszmar
Przenieśli mnie na inna sale bo tamta zamknęli. Jeszcze gorzej. Zamiast 1 pielęgniarki tłucze się 4. Szafki kolo mnie z których wyciągają sprzęt. 2 facetów jeczy. Oszaleje
#4784 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Tak, oczywiście, na certyfikat FMF. Pamietam, ze czytałam wypowiedź jednej z mam, która robiła usg u sławnego lekarza z Warszawy - Roszkowski? Odradzal biochemie, bo dziecko zdrowe. No i miała żal, bo maly jednak zdrowy nie jest, też ma zd. Wychodze już teraz z założenia, ze natury do końca nie okiełznamy.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli tez jestesmy sąsiadkami ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
Kamila, syna rodziłam w Jastrzębiu Zdroju. Poszłam za prowadzącym. Miałam pecha na porodowce, bo trafiłam na wariatkę i.nie wspominam jej miło, ale ogólnie byłam zadowolona. Mają dobry oddział neonatologii. Zajęły się synem rewelacyjnie. Wszystkie badania miał. Wodzislaw z kolei wstaje z kolan pod skrzydłami nowej ordynatorki. Świetna kobieta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
![]() Straciłam cierpliwość. O 8 były wyniki. Są ok. Wiec lekarka mi mówiła, że idę do domu. Teraz jest inny lekarz. Pow, że ma wyniki ale przyjdzie jak znajdzie czas. 30 min później przyszedł do pokoju i rozmawia z pielęgniarką o kursie prawo jazdy. ... moja cierpliwośc się skończyła. Podeszłam i mówię, że czekam na pana. A on dobrze i dalej gada. .. To mówię, że jestem tu 22h, a on do mnie ze nikt mnie tu na siłę nie trzyma. To mu pow, że ja wszystko rozumiem jak jest zajęty i pracuje, ale teraz to raczej zajęty nie jest. Cos tam zaczął mamrotac pod nosem. Wyszłam i poszłam na skargę do dyżurki lekarzy. To wiecie co zrobił. ... wrócił i mówi, że chce mi zrobić badanie przez odbytu. Dyskusja czemu to ma służyć. Nie zgodzilam się Poprzednia lekarka i internista nic nie mowili, że takie badanie będzie potrzebne. Bo nie jest. . Pow , że idę w takim razie do domu. Za chwilę zmienił zdanie, że jeszcze chirurg mnie zobaczy. Mam dość. Rozwazam wypis na żądanie Generalnie diagnoza jest taka ze było krwawienie z przewodu pokarmowego.
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie nie chce sie teraz za bardzo tym interesowac poki co ![]() ![]() Pierwszego syna rodzilam w bardzo fajnym szpitalu - fakt niektore osoby z personelu chyba zawod pomylily- ale jesli chodzi o warunki to bylo super, i bardzo chcialabym trafić na podobne warunki m.in. jednoosobowa poporodowa sale z łazienką ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Konto usunięte
|
Ja po wizycie. Dzidziol ma 6 cm i widać wszystkie paluszki, stopki, generalnie wszystko ok.
Poza tym ze musze szukac inngeo lekarza, ten odchodzi... Cytat:
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ta służba zdorwia to jakaś kpina ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Konto usunięte
|
Ja w poprzedniej ciąży rodzilam w Mysłowicach. Polecam z calego serca porodowke i położną Kasię!
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.