![]() |
#4771 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
na lunch jadlam baranine!
nie zjadlabym jakbym wiedziala ![]() ale dobra byla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Konto usunięte
|
od 10-13 jakos sierpnia bede w Leeds czy jakos tak z Hostka i mala bo bedzie tam grac Tanya i ja mala sie bede m usiala mzajac jejny strach sie bac sama z nia caly dzien a ona wyje za mala i taka niedotykalska, zaplaca mi za hotel pociag itd. A w ten piatek Nigel na tydzien wyjezdza gdzies pracowac, a ok 27 sierpnia wylatuja na tydzien do wloch i wtedy z dziewczynami znaczy kuzynkammi sie dogaam jakos bo tu sama seidziec nie chce i bede u nich.
baranina dobra,nie przeszadzajcie ekspres do kawy maja to sobie pije czasem taka z pianka cynamonem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zadomowienie
|
wiesz ja bede w PL dopiero pod koniec sierpnia ale jakbym byla an Twoim miejscu to tez bym pewnie teraz wymienila część. zreszta i tak chyab to bede musiala zrobic. terz czytalam troche prognoz i zgroza....ale licze na to,ze prognozy moga sie mylic
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Konto usunięte
|
elzbiety tez nisko juz nie tak jak pare miesiecy wstecz;/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
Zostaniemy bankrutkami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
roux ja dostaje wyplate z gory i w lipcu tak bylo ze czekalam pierwszy tydzien nic potem w drugim sie dowiedzialam ze oni jada na wakacje i mam 2 tyg wolnego no to mowie ok . ide do pokoju i sie zastanawiam i co z kasa. wiec poszlam do niej i sie pytam ze skoro mam 2 tyg wolnego to czy pieniadze dostane tylko za 2 tyg pracy czy calosc. ona spojrzala na mnie jak na debila siegnela reka na okap i sie okazalo ze te pieniadze leza tak juz kupe czasu tylko ze wszyscy o nich zapomnieli.
co do euro to slyszalam ze w sierpniu ma kosztowac 4.20 a potem do konca roku juz ma spadac. (onet ) 2 dni ryczalam i z placzu sie prawie udusilam w nocy. teraz teraz ide sie upic |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Wtajemniczenie
|
Co się stało? Aż tak chcesz wracać?
Nie szalej z tym upijaniem się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Konto usunięte
|
mala stale za mama chodzi i nie wiem nic nie dziala by ja odciagnac zabawki nic na spacer nie chc etylko ze mna tylko "go to mummy" non stop co ja mam zfrobic?
ehh to przez tpo zre karmi ja piersia jeszcze troche moze? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4782 |
Wtajemniczenie
|
Kasia, może jej powiedz, że na dworze czekają na nią różne zwierzątka i pokażesz jej mrówki np.?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Konto usunięte
|
nie co ty nic takiego nie dziala usiadzie na podlodze i wyje na sile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
To moje jakieś mniej skomplikowane były, bo zwierzątka i inne to było to.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Kacha btw super że Ci się tak fajnie wszystko układa a co do małej-ja mam 2letnią siostrzenicę i myślę,że mogłoby zadziałać gdybyś to Ty zaczęła robić przy niej jakieś super rzeczy,byłabyś czymś zaabsorbowana i może gdyby ona to zobaczyła też chciałaby się dołączyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() co do S. trzymaj sie mocno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ktoś wspomniał, miał racje, nic na siłę z nią, nie zwracaj na nią uwagi i zacznij sie bawic jakimis je zabawkami i mow do siebie na glos ze teraz sobie pojde tu i tu i bede robic to i to a Willow jak nie chce to zostanie sama, ale ja bede sie swietnie bawic...blablabla, i rob swoje. zainteresuje sie i dołączy. moja Soph ma czasem jazdy ze NIC nie chce robic, wszystko na nie. każę jej wtedy usiasc na kanapie albo na podlodze, a ja sie zajmuje czyms innym, spiewam pod nosem i udaje ze jej nie ma, najczesniej wtedy ryczy, drze sie. a ja jej jeszze dopowiadam, zeby plakala wiecej i glosniej to jej szybciej przejdzie lol. w koncu przechodzi ciagnie mnie za reke i chce robic wszystko. pogadałam w koncu z hostka o pocket money. padłam. jasne, ze dostane podwyżkę, w koncu pracuje duzo wiecej niz inne au pair tu. ile? 5e tygodniowo. co daje 20 e miesiecznie. nie wiem, smiac sie czy co. to ja tu charuje jak wół, na kazda wiadomosc od innych au pairek z zaproszeniem na impreze, wypad w góry, czy zakupy ja pisze, ze albo nie mam czasu, albo ze padam na ryj. a ona mi 20 e wiecej daje. mada faka, fękju. przykro mi troche, bo uważam ze to niesprawiedliwe, no ale cóż..... odliczam dni do Paryża. jeszcze 25.
![]() |
#4788 |
Organizatorka
|
eh roux to sie nie wysilila z tymi 20 euro :O 5 tygodniowo to nie bardzo podwyzka;< nie dziwie sie, ze Ci przykro... moglabym jakos bardziej dac wyraz temu, ze Cie docenia i widzi jak harujesz:/
#4789 |
Konto usunięte
|
ja na skype z mama gadam
na dinner fish&chips byly ![]() mala kapalam i bajka i spac ![]() ![]() ![]() karmi ja jescze czasem, ich sprawa, ja widzialam co do 4 lat w PL karmia to jest dopiero karygodne |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
OMG jestem tak wymeczona ze masakra. Ktos tutaj napisal ze dzieci w irl sa strasznie rozpieszczine i mial absolutna racje. Mala chciala dzisiaj zadzwonic do hosta ze skarga na mnie ze jej otwieracza do puszki nie dalam, a potem chcala sie nozem bawic. Dzisiaj mialam pierwszy kryzys. Cale szczescie wzielam jej numer tel hehe. Moze jutro bedzie lepiej.
#4791 |
Zadomowienie
|
Roux, 5 euro na tydzien?no to akurat dwa opakowania cukierkow haribo wpadna...
nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu bo z boku latwo mi radzic ,pewnie najpierw bym sie poryczala,a potem przeklinala, a potem dala spokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Wtajemniczenie
|
A co jest złego w karmieniu piersią jak najdłuższym?
Roux, jestem w szoku, jak ona mogła? Na początku myślałam, że źle przeczytałam i że da Ci 5 euro dziennie, to już ma większy sens. Czy oni nie wykorzystują przypadkiem tego, że jesteś z nimi jakoś bardziej związana i możesz niektóre rzeczy załatwiać z uprzejmości? |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Konto usunięte
|
nina jestes wreszcie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dokladnie jak napisalas zrobiłam... Cytat:
ale karmienie piersią powinno miec swoje granice, ileż mozna! nie mozna dziecka tak przyzwyczajac do tego. Czasem na przyklad widze w parku kilkuletnie dzieci ze smoczkiem lub ssące palca. ciary po plecach- brawo rodzice za zaniedbanie. Moze masz racje, moze skoro mysla, ze sie tyle znamy to moga sobie pozwolic a ja nie podskocze- znaja mnie na tyle. ktos inny pewnie by sie sprzeciwił. no ale....daje spokoj. nie ma sensu sie denrrwowac. Co u Was au pairki? piszci pieszcie i zakladamy nowy wątek, juz niedaleko!
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki pamietacie moja historie o zebie?? ojjj.... bylam u dentysty.. pozbylam sie dziada!!! :P
![]() ![]() Roux u mnie w De kosztuja 89 centow, chyba paczki po 250 gram... mniaaam ![]() Dziewczyny zazdroszcze wam tego Paryzewa... ja tez chce!! A po ile w koncu znalazlyscie ten nocleg?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
moniaaaa
gratuluje! w koncu skonczyły sie Twoje problemy z zębem, cale szczescie! ![]() uu to taniochaa! no tak, bo to chyba niemieckie jest, nie? (hhmm) to moze dlatego tak tanio. a nocleg w Paryżu taki mamy: http://www.centreparis.com/location-.../fiche-37.html (mnie osobiscie od razu sie spodobało to mieszkanie jak tylko je zobaczyłam). no i placimy 70e za dobę, ale bedzie nas 4 (ja, moja koleżanka, nowinka i jej siostra)
#4797 |
Zadomowienie
|
aa to 70 e za nocke ale dzielac na 4 osoby? to faktycznie nie tak zle
![]() Szkoda, ze nie moge sie dolaczyc ;( ehh.... moze za ro sie uda? hehe :P A Haribo tez mi sie wydaje ze niemieckie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Haribo jest niemieckie, "Ha" jest od imienia Hansa, założyciela, tam nawet na opakowaniu to było napisane.
![]() Co do smoczków i ssania palca się zgadzam i u moich dzieci będę eliminowała smoczka, póki jeszcze nie będą jego świadome, albo w ogóle nie dam. Chociaż wszyscy mi mówią, że bez smoczka dziecka nie uśpię, ale ja w to nie wierzę. Jak w Niemczech widziałam Olimpię, która w wieku ponad 3 lat nie mogła zasnąć bez smoczka i przed snem tylko ryk " Wo ist mein Miiii???!!!! ", to przyrzekłam sobie, że no more mii in my life. A propos smoczków i innych wynalazków - mówiłam, jak uratowałam małą Olimpię przed pampersami? Robiłam z hostką odwyk od nich, przy czym małej zdarzyło się czasami zrobić siusiu w nocy. I hostka do mnie pewnego dnia, że się poddaje i że musi kupić pieluchy. Ja się w duchu wściekłam, bo nie dość, że niekonsekwentna, to jeszcze robi dziecku wodę z mózgu. Postawiłam się i powiedziałam, że lepiej teraz wcześniej się przemęczyć i odstawić pampersy, bo później może być gorzej. A hostka do mnie:" Tak, i pozwolić jej zasikiwać mi łóżko? ". Bo Olimpia zawsze, jak zrobiła siusiu, to leciała do hostów do łóżka i mówiła o tym, a hostka taka mamusia, że nie mogła paru nocy wstać i już jej zaczęlo przeszkadzać. Parę dni potem Olimpia przestała w zupełności robić siusiu do łóżka. ![]() Roux, napisz, jak Twoja akcja Roux vs. Hostka, jestem ciekawa, czy miała coś do powiedzenia, jak jej pomachałaś tymi przepisami prawnymi przed oczami.;D |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Konto usunięte
|
spacer z mala pierwszy bez mamy!
1,5 godziny ale zawsze cos! ![]() a ja dowiedzialam s e ze do Leeds nie jade bo byl od 7 do 7 musiala byc z mala i mowi hostka ze za malo ja znam jesczze i bym sie wykoinczyla i nie znam miasta tu a co dopiero tam zalatwila na 2 dni inna i ze mam off od poniedz do srody czyli od piatku mam wolne do srody potem czwart i pt popracuje i weekend! ![]() i moge sie zostac tu u nich [host w hiszpanii bedzie] albo sie dogadac z kuzynkami jak chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Organizatorka
|
a ja sie dzis wkurzylam. Wlasciwie to nie wiem czmeu, az tak mi to humor zmienilo, moze jestem juz zmeczona, moze dlatego, ze dokladnie od dzis 3 tygodnie do mojego wyjazdu.
Rano jak sie obudzilam wyszlam na zewnatrz, patrze w basenie hostka z mala, to poszlam do nich no i hostka pyta czy chce zostac z garance. No to mowie ok tylkou biore stroj. Hostka wyszla zostalam z mala siedzimy, pol godziny mija, no i nie dosc, ze mala strasznie sie darla, ona czasem nie mowi tylkokrzyczy piszczy, co wsyztskich drazni no i chciala wejsc na materac w basenie. To jej zaczelam pomagac, ale ta sie slizgala no i zaczela piszcze wiec mowie 'Garance nie krzycz tylko mow bo cie nie rozujmiem' a wiecie co ta zrobila? zaczela mnie bic oO wkurzylam sie pozadnie, bo to nie pierwszy ra zkiedy ona mnie kompletnie nie slucha i nie traktuje jak dorosla osobe. Wyszlam z basenu, kazalam jej wyjsc ta usiadla na schodach i zaczela ryczec. Poszlam powiedzialam hostce wszystko i chyba wkurzyla mnie jej ignorancja. Ok poszla po Garance, kazala jej sie uspokoic i siedziec w pokoju. No ale wg mnie to nie ejst normalne i w ogole mala przegina nie pierwszy raz. Jestemw ogole zla:/uwazam, ze robie za duzo za 60 euro tygodniowo... spedzam cale dnie ( no oporcz tych cholernych rankow) z malymi, myje podlogi, codziennie zamiatam, bawie sie z nimi, kapie, sprzatam po obiedzie myje naczynia i tak naprawde w pokoju jest ok 22. To wszystko jestem w stanie zrozumiec. Ale wkurza mnie gdy hostka wiecznie, codziennie po pare razy powtarza 'jestem zmeczona' ... kurde ja nie wiem czym ona jest zmeczona:[ wiem, ze to moze ignorancja z mojejs trony,sama nie wiem, ale ona nic takiego nie robi!! nie mam sily juz, jestem zla.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.