Panny Młode 2008 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 18:15   #4771
biedronka19876
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
a czy welon albo bukiet przy otrzepinach zabiera na własność dziewczyna która go złapie
nie
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 18:40   #4772
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
a czy welon albo bukiet przy otrzepinach zabiera na własność dziewczyna która go złapie
Po oczepinach jeszcze chwilkę można zostać z welonem/musznikiem, ale później trzeba oddać Młodym .
Stary 2008-03-20, 18:43   #4773
blush
Zadomowienie

dzięki uspokoiłyście mnie, bo spotkałam się z tym, że dziewczyny które złapały welon zabierały go sobie na pamiątkę a przecież gdyby np. przyszło zrobić sesję w innym terminie, to głupio tak bez welona lub bukietu.
Stary 2008-03-20, 20:12   #4774
dzasta110
Wtajemniczenie

to czy oddać welon czy nie to decyzja Panny Młodej... sama mam parę w domu na tzw pamiątkę (jakoś tak mi się w ręcę "pchały") Ja tam swojego chyba nie oddam...
a tak a propos (czy jak to tam się pisze) welonu, znalazłam kilka aukcji na allegro z welonami za ok 30-40 zł, w porównaniu do cen z salonów to spora różnica... może kupowała któraś z Waszych znajomych... bo nie wiem co o nich sądzić

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 20:16   #4775
mika85
Raczkowanie

Byłam na jednym weselu gdzie pani młoda rzucała bukietem, bardzo fajnie to wyglądało bo miała bardzo skromna sukienkę i pozostała w welonie do samego końca i ten welon dodawał jej otuchy. Ja sie jeszcze nie spotkałam z tym rzeby po oczepinach ktoś chciał sobie przywłaszczyc welon Jakby mi ktoś tak chciał zrobic to nie ręcze za siebie, zabiłabym chyba.
Moje przygotowania stoją w miejscu, stosuję dietkę, ząbki już wybielone i czekam do maja żeby zacząc wedrówke po salonac juz sie nie moge doczekac Pozdrawiam bardzo serdecznie
mika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 20:32   #4776
soffera
Zadomowienie

Kupiłam dziś buty! Ale muszę je oddać, kolor trochę za ciemny a myślałam że bedę mieć je z głowy Za to kupiłam kilka fajnych nieślubnych rzeczy

Welonu nikomu nie oddam Zastanawiam się nad rzucaniem podwiązką
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 22:26   #4777
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mika85 Pokaż wiadomość
Byłam na jednym weselu gdzie pani młoda rzucała bukietem, bardzo fajnie to wyglądało bo miała bardzo skromna sukienkę i pozostała w welonie do samego końca i ten welon dodawał jej otuchy. Ja sie jeszcze nie spotkałam z tym rzeby po oczepinach ktoś chciał sobie przywłaszczyc welon Jakby mi ktoś tak chciał zrobic to nie ręcze za siebie, zabiłabym chyba.
Moje przygotowania stoją w miejscu, stosuję dietkę, ząbki już wybielone i czekam do maja żeby zacząc wedrówke po salonac juz sie nie moge doczekac Pozdrawiam bardzo serdecznie
Mika, chyba pisałaś juz. czym wybielasz zęby, ale jakbyś mogła jeszcze raz nsapiać, to będę wdzięczna
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 23:00   #4778
elianka
Zakorzenienie

moja kuzynka rzucała bukietem i ja dostałam nim w czoło (i tak sie składa, ze następna za mąż wychodze..) ale, do meritum- chciała mi go oddac,, ja nawet chciałam wziać, ale pan młody sie nie zgodził chciał mi wcisnac bukiet druchny, panna młoda sie nie zgodziła więc sie zmyłam po angielsku
Stary 2008-03-20, 23:18   #4779
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
moja kuzynka rzucała bukietem i ja dostałam nim w czoło (i tak sie składa, ze następna za mąż wychodze..) ale, do meritum- chciała mi go oddac,, ja nawet chciałam wziać, ale pan młody sie nie zgodził chciał mi wcisnac bukiet druchny, panna młoda sie nie zgodziła więc sie zmyłam po angielsku

jest co wspominać

bukiety ślubne często mają to do siebie, że uchwyt jest dość ciężki i napełniony wodą, więc nie zazdraszczam

Powinno się rzucać czymś symbolicznie. Ja rzuciłam welonem, ale uważam, że bez niego czułam się jakoś goło a głupio było wyszarpywać i wsadzać z powrotem na głowę

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 06:20   #4780
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Na ostatnim weselu na jakim byłam, czyli w grudniu 2007 panna młoda nie miała welonu, bukiet miała bardzo ciężki (same różyczki bez przybrań, ale było ich dużo) rzuciła więc jedną różyczką, tak symbolicznie. Uważam, że to całkiem ok
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 06:34   #4781
*kaalinaa*
Zadomowienie

Witam wszystkie przyszłe i obecne Panny Młode, te jeszcze przed i już po ślubujące w 2008 roku. Ja mam to szczęście być w tym gronie

Co do welonu to gdzieś słyszałam, że Panna Młoda powinna go sobie zostawić, ja tam swojego nie zamierzam oddać

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 07:36   #4782
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe i obecne Panny Młode, te jeszcze przed i już po ślubujące w 2008 roku. Ja mam to szczęście być w tym gronie

Co do welonu to gdzieś słyszałam, że Panna Młoda powinna go sobie zostawić, ja tam swojego nie zamierzam oddać
Ale obfity ten rok
witam również.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 08:15   #4783
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic, zaliczylam swoj pierwszy koszmar Slubny!

Snilo mi sie, ze slub byl jutro a nasze obraczki jeszcze nie doszly i Tata lecial kupic srebrne, zeby byly tymczasowo. Njgorsze bylo to, ze nie znalam rozmiaru obraczki. Snila mi sie kareta, ktora byla wielkosci jednej nawy koscielnej, ubrana w biale kwiaty.

to byloby na tyle.

Pozdrowienia dla wszystkich Panien!
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Taska ja przedwczoraj miałam koszmar, aż mnie ze snu wybudziło . Śniło mi się, że po ceremonii w Kościele tacy szczęśliwi przybyliśmy na salę... a tu nagle doznałam szoku . Został postawiony jakiś mur, który w ten sposób utworzył dwie małe salki, dodatkowo kelnerzy na nasz widok dopiero zaczęli ustawiać stoły, stoły? To były ławki szkolne z krzesełkami. W gruncie rzeczy tyle ich postawiali, że nikt nie mógł się dostać do sali. Przeciskając się w białej sukni weszłam do drugiego pomieszczenia i pytam gdzie orkiestra? Nagle wyjawia mi się mój zespół i mówi, że w takich warunkach oni nie będę grać i dali nam magnetofon z płytami, które mamy sobie sami puszczać. Goście byli oburzeni, wesele zostało przerwane i każdy rozszedł się do domu.Tak mnie to dotknęło, że się aż obudziłam.... to było straszne...

Mi wczoraj się snil juz chyba 7 koszmar slubny!!!!!! Tylko, ze ten byl strasznie realistyczny! To byl dzien slubu, przygotowywalam sie w swoim domu, mialam na sobie suknie, ktora zamawialam - wszystko wygladalo tak prawdziwie! Tylko ze nie mialam fryzjerki i makijazystki i czesala i malowala mnie mama. I wyszlo jej to paskudnie! Potem nagle wyskoczyly mi 2 pryszcze na twarzy!!! NAGLE!!! Potem latalam jak z pieprzem po domu, bo juz bylam spozniona () szukalam aparatu(?), obraczek(?) i wtedy przyjechala babcia i wyjela z torebki tuzin naszyjnikow i kazala mi wybierac, ktory chce zalozyc i miec jako prezent slubny zarazem. Najgorsze bylo to, ze wszystkie naszyjniki mialy niebieskie oczka i w ogole nie pasowaly do niczego.... i sie obudzilam uffffffff
Brrr.... hehe normalnie zaczelam spisywac te moje sny. Wy tez spisujcie, po slubie niezly ubaw bedzie z czytaniem.

Ja na ślubie przyjaciolki zlapalam bukiet. I mam go do teraz Bylo to w 2004 no i przepowiednia sie spelnila w pewnym sensie, bo z wszystkich "lapiacych" ja pierwsza wychodze za maz
Z kolei moja siostra na slubie kolezanki zlapala welon i sobie go wziela (bo tak panna mloda powiedziala!!!!), ale moja siostra oddala go po jakims czasie.

Osobiscie nie zamierzam nikomu nic dawac Nie wiem czy bede rzucac bukietem czy welonem - jeszcze zobacze. Ale zarzadam zwrotu hehehe

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 08:40   #4784
agunia82
Zakorzenienie

Hejka

Zgłasza się kolejna panna młoda 2008

Ja chyba jakaś dziwna jestem, bo zanim w ogóle z TŻtem zdecydowaliśmy się na ślub to co i rusz miałam jakieś dziwne sny ze ślubem właśnie związane. I też tradycyjnie że spóźniona, że sukienki nie ma a tu już wychodzić trzeba itd itp

A po zaręczynach jak ręką odjął, póki co zero koszmarów.

Ciekawe co będzie później jak się ta data zacznie zbliżać coraz bardziej

Ja u siebie będę rzucała welonem a potem mam zamiar go sobie zostawić, suknię raczej będę chciała sprzedać więc niech chociaż welon na pamiątkę zostanie

Buźki dla Was dziewczynki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:20   #4785
Aliszcze
Zakorzenienie

Ja myślałam,że slubne koszmary mnie ominą, bo długo ich nie miałam. Ale ślub tuż,tuż (dokładnie za 2 tygodnie od dziś) i zaczynają mi się śnić różne takie dziwadła ślubne ale koszmar przeżywam obecnie, bo właśnie zastanawiamy się z TŻ jak kogo usadzić przy stole na weselu, nie myślałam, że to aż takie trudne

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:23   #4786
madziulala81
Raczkowanie

Tiffi, jesli o mnie chodzi to wybielalam zeby paskami wybielajacymi BLEND-A-MED WHITESTRIPS, sa bardzo dobre i w przystepnej cenie, dobry jest tez srodek PERŁA, oba powinnas kupic w aptece
Osobiscie wole te pierwsze, efekt jest duzo szybciej widoczny, kuracja trwa tydzien, jesli chodzi o PERŁĘ, to miesiac, ale to zalezy duzo tez od zebow. Jesli masz wrazliwe zeby to nie stosuj sie do ulotki, bo mozesz przesadzic, lepiej zrobic sobie kilka dni przerwy w trakcie calej kuracji wybielajacej.
Moja znajoma natomiast poszla do gabinetu dentystycznego i wywalila 600 zl- efekt beznadziejny, nic nie widac!!!

Dziewczyny
, ale jak u Was bedzie wygladac samo rzucanie welonem?
Przeciez podczas oczepin Pan mlody tez bierze udzial- probuje sie dostac do koleczka do Panny mlodeji i dobiera sie np. do jej podwiazki...
I jak w takim razie zorganizowac rzucanie bukietem???
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:47   #4787
dzasta110
Wtajemniczenie

to chyba zależy od ludzi prowadzących wesele... Przyznam się, że jeszcze się nie spotkałam z tym, że pan młody musi się dostać do kółeczka U nas (Maury-nie wiem czy to ma jakieś znaczenie) jest zazwyczaj tak:
1. Państwo Młodzi siedzą obok siebie, oczy mają przewiązane jakąś apaszką i najpierw rzuca Panna Młoda welon (podwiązkę, bukiet, czy co tam sibie wymyśli) a potem Pan Młody krawat, muszkę, musznik (co tam ma na szyi),
2. są razem w kółeczku i najpierw Pan Młody zakrywa oczy Panny młodej a potem na odwrót).
3. no i jeszcze taka, że najpierw jest w kółeczku Panna Młoda i rzuca, a potem Pan Młody...
z innymi się nie spotkałam
ale jestem przekonana, że co "kraj to inny obyczaj"

Stary 2008-03-21, 10:04   #4788
madziulala81
Raczkowanie

Dokłądnie, to zalezy od regionu, bede musiala nad tym jeszcze pomyslec...
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 10:16   #4789
dorotka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
to czy oddać welon czy nie to decyzja Panny Młodej... sama mam parę w domu na tzw pamiątkę (jakoś tak mi się w ręcę "pchały") Ja tam swojego chyba nie oddam...
a tak a propos (czy jak to tam się pisze) welonu, znalazłam kilka aukcji na allegro z welonami za ok 30-40 zł, w porównaniu do cen z salonów to spora różnica... może kupowała któraś z Waszych znajomych... bo nie wiem co o nich sądzić

Ja kupowalami stwierdzam, ze jest w porzadku, ale teraz zmienila mi sie dlugosc jaka chce miec i z nowu kupilam, ale tym razem po prostu na metry w sklepie z materialami i sama bede robicza duza filozofia to nie jest zrobic taki prosty bez zadnych ozdob welon
dorotka08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-21, 10:28   #4790
Madlen__18
Zakorzenienie

/15/
)

Aliszcze: na ile osób macie wesele?
Na prawdę tak ciężko z tym usadzaniem??? O_o
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 10:50   #4791
Masako
Rozeznanie

To tak w kwestii Świąt:

http://www.niebonaziemi.pl/kartka/2298/Masako

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 10:53   #4792
Aliszcze
Zakorzenienie

Mamy 83 gości. Większość bez problemu posadziliśmy, ale są pewne scysje co do tego, kogo koło kogo posadzić. Kilka osób przyjdzie bez osoby towarzyszącej, więc je też trzeba jakoś zmyślnie posadzić Mamy stół w podkowę, moim zdaniem lepszym rozwiązaniem są okrągłe stoły mieszczące 8-10 osób, no ale niestety nie znaleźliśmy lokalu z taką opcją pocieszam się tym,że rodzinę i znajomych mamy roztańczonych, więc więcej czasu spędzą na parkiecie niż za stołem (ewentualnie pod stołem). Madlen__18, jak Twoje przygotowania? Czujesz stres?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 12:35   #4793
katalinka17
Zadomowienie

Co do welonu, to mam nadzieję , że zostanie mi on zwrócony po oczepinach, bardzo mi zalezy żeby mieć go na pamiątkęNie oddam o nie!

Tak odnośnie zwyczajów ślubnych, to u mnie w okolicy po uroczystości w kościele Para Młoda podchodzi do bocznego ołtarza, modli się i Panna Młoda kładzie na ołtarz swój bukiet lub bukiet starszej.
U was też tak jest??

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 12:43   #4794
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość
Bardzo miło z twojej strony i oczywiście również życzę radosnych Świąt Wielkiejnocy
Stary 2008-03-21, 13:24   #4795
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Co do welonu, to mam nadzieję , że zostanie mi on zwrócony po oczepinach, bardzo mi zalezy żeby mieć go na pamiątkęNie oddam o nie!

Tak odnośnie zwyczajów ślubnych, to u mnie w okolicy po uroczystości w kościele Para Młoda podchodzi do bocznego ołtarza, modli się i Panna Młoda kładzie na ołtarz swój bukiet lub bukiet starszej.
U was też tak jest??
akurat u nas tak nie ma, ale spotkałam się z taką sytuacją...

Stary 2008-03-21, 14:20   #4796
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

U was też tak jest??
Tak, panna młoda kładzie na bocznym ołtarzu bukiet świadkowej
Stary 2008-03-21, 14:31   #4797
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
jest co wspominać

bukiety ślubne często mają to do siebie, że uchwyt jest dość ciężki i napełniony wodą, więc nie zazdraszczam
ten miał drewnianą rączkę... nie ma czego zazdraszczać siniaka miałam... raz tez złapalam welon, ale oddałam bo jakos tak sobie nie wyobrażam zostawic sobie
swojego nie oodam bukiet moge oddać- welonu nigdy w zyciu

Cytat:

U was też tak jest??
ja też nie znam tego zwyczaju...
Stary 2008-03-22, 06:38   #4798
Masako
Rozeznanie

Na tych weselach, gdzie byłam, welon zostawał u panny, która złapała, chyba, ze Panna Młoda wyraźnie zaznaczyła, ze chce go odzyskać.
Też znam zwyczaj, ze druhna zostawia bukiet na bocznym ołtarzu, ale moja powiedziała, ze nie zamierza dlatego zamawaiam dla niej różyczki, bo ładnie sie susza
Ja miałam rzucać bukietem, ale też boje sie urazów na sali i chyba znajde jakąs rózyczke i nia bede rzucać, bo nie bede miała ani podwiązki, ani welonu

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 10:41   #4799
*kaalinaa*
Zadomowienie

Składam wszystkim Wizażankom serdeczne życzenia Świąteczne

http://www.kartkiflash.pl/img_kartki/kartka_51.swf

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 11:26   #4800
Madlen__18
Zakorzenienie

/14/
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości