Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-05, 10:02   #4771
freddy296
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Witam...

Ja trailam jedna cyferke... dwie byly obok siebie... ale paranoja 3 5 6 - kto takie liczny skresla

Ale zyjmy nadzieja dalej... 40 mln PLN toć to moje pra pra pra wnuki byly by ustawione

Z samych odsetek moznaby bylo zyc...

No, ale ja nigdy nic nie wygralam w lotka... nigdy... szczescia w grach nie mam TAKZE SIE NAWET NIENŁUDZE ale 2 zl postawie

Wczoraj sie narobilam kotletów i obiad na 3 dni z glowy

lachkasiu moze sie uda okularki naprawic, trzymamy kciuki!

golabku super ze Bartul przespal wieczor bez pobodki... U mnie juz stala pora budzienia... Kuba zasypia o 21 i pierwsza pobodka po 22 pozniej kolo 2-3 i czasami nad samym ranem kolo 5-6. Na szczescie tylko po pic albo sie przytulc po prostu chce

U nas stulejki nie ma... cos tam drka mowi ze jest malutka, ale ja tam nie widze... bardzo ładnie sie odciaga. no i nam mowi ze trzeba odciagac.

ide albumik garnuszki ogladac.

Buzki!

edit. ot sie naogladalam... nie mam w przyjaciolach garnuszki Oby szybko sie pojawila

Edytowane przez freddy296
Czas edycji: 2008-11-05 o 10:04
freddy296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:37   #4772
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
Ja trailam jedna cyferke... dwie byly obok siebie... ale paranoja 3 5 6 - kto takie liczny skresla
Ano gdybym wczoraj zagrała (a zapomniałam ) to ja bym takie skreśliła To "moje" cyferki Wylosowane były: 3,5,6,19,32,47 a ja bym skreślała na 100%: 3,5,6,19,32 Tylko 47 jest mi obca. Także miałam wczoraj szansę na piątkę czyli 4.600zł. Dobre i to no ale cóż - nie zagrałam
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:46   #4773
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Hej, ja tyż nie milionerką może dziś...

Przyszedł nawilżacz powietrza, dziś wypróbujemy, zobaczymy jak się będzie spało.
Milka wieczorkiem znowu miała gorączkę ale małą, 37,1, tak sobie myślę że może to trzydniówka... i tak się tylko złożyło że akurat tej 'gorącej' nocy wyszła, no bo czy to możliwe żeby z gorąca dostać gorączki?

Postanowiłam że w tym roku zaprosimy rodzinkę moją i TŻ w któryś dzień Świąt Bożego Narodzenia do nas... Zawsze chodziliśmy po rodzinie i nigdy takie imprezy nie robiłam na Święta. Macie jakieś oryginalne pomysły na potrawy obiadowe-świąteczne, może jakiś fajny świąteczny kompocik, jakieś ciasteczka - coś żebym mogła zabłysnąć, no wiecie. :P
No i jeszcze szukałam w necie jakiś fajnych pomysłów na ustrojenie świątecznego stołu ale nic nie znalazłam, może macie coś to byłabym strasznie wdzięczna.
Ja wiem, że to jeszcze wcześnie, ale ze mnie taka gospodyni jak i baletnica więc muszę się do tego odpowiednio wcześnie zabrać, zaplanować i w ogóle, a chciałabym żeby co poniektórym osóbkom ('idealnym gospodyniom') oko zbielało
Powiem Wam że już się nie mogę doczekać tych świąt, ciekawa jestem jak Milka zareaguje na choinkę, prezenty, śnieg... fajnie będzie - mam nadzieję.

Dosyć tego gadania, zabieram się za robotę, buziaki i do później.

Jula - no i z czego Ty się cieszysz kobieto!! Szkoda, dobre i 4,600zł, szkoda...

Edytowane przez Angie144
Czas edycji: 2008-11-05 o 11:50
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:22   #4774
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Angie jeśli chcesz, to mogę Ci dać przepis na taką roladę (ciasto nie mięso), która się nazywa "Wigilijna gałąź" i jest pyyyszna. Ja ją swojego czasu często robiłam i moja rodzinka piała z zachwytu. Moim zdaniem ona nie zasługiwała na aż takie zachwyty ale smaczna była, to fakt. Trochę mało odpowiednia dla dzieci, ponieważ mocno nasączana alkoholem (i moim zdaniem poza wyglądem to był jej główny atut ). Wigilijnie też sprawdzają się u nas moje śledzie z ananasem.
Piszesz o kompociku - moja mama robi przepyszny z suszonych owoców. Nie czuć go takim typowym suszem i to mi pasuje. Jeśli chcesz, to też spytam ją dokładnie co wkłada do gara na ten kompot.
A zaraz popatrzę w necie na strojenie stołów. Jak mi coś wpadnie w oko to wkleję link.
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Stary 2008-11-05, 14:51   #4775
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Esti miałam jeszce pisać co do kolorku wózia, ja tak jak Atiluj jakoś nie lubię czarnych rzeczy dla dzieciaczków, zresztą tutaj w Norwegii same czarne, ciemnogranatowe, brązowe i szare wózki jeżdzą takie smutne, kojarzą mi się z trumnami serio. tyle ż eten twój to ma dodtaki białego. jak w norwegii pojawi się jakiś jasny wózek to świeci jak żarówka na tle tych borcuchów. ale każdemu moż esię coś innego podobać, to tylko moje zdanie, wolę kolorystykę wózków w Pl
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 15:19   #4776
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Qrcze tylko trójka trafiona.... ale cóż jutro następne obstawiamy! Nie myślcie że ja taka maniaczka lotka jestem - robię zakłady za 4 złote - jeden skreślony i jeden na chybił trafił! Ale fakt gramy dość regularnie.

KasiuL - mi Marcjanka już 3 razy okulary załatwiła! 3 razy poprzednie - miałam tzw oprawki bez oprawek czyli tylko boczki i środek a w szkiełka wśrubowane były boczki i tam chwila nieuwagi i przy tych śrubkach szkła pękały w sekundę. A od marca mam nowe i po tygodniu mała tak mi wygięła jeden z boków że pękł ale Pani w optyku podciągnęła to pod gwarancję i mam za darmo zrobione, ale tylko dlatego że kupuje u niej wszystkie okulary od 13 lat

Dziś Marcjanka była pierwszy raz u prawdziwego fryzjera! Poprzednio ja jej ciutkę włoski na długość z tyłu podcinałam jak za bardzo odrosły i przy zapinaniu guziczków przeszkadzały. Dzis obcinała ją moje koleżaka fryzjerka, ma kobita sposoby na dzieciaczki Marcjanka się prawie nie zorientowała że to juz po zdjęcie później jak tylko znajdę kabel od aparatu - qrde zawsze miałam wpięty w tyłek komputera ale teraz małż ulepszał kompa i wsadził w dobre miejsce zeby ten nie zginął

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 19:11   #4777
Angie144
Zadomowienie

Hej co tu dziś taka cisza?

Tak wpadłam na chwilkę bo w dzień nie było za bardzo czasu... ale widzę że Wy też dziś mieliście co robić
Milka w ciągu dnia miała i ma stan podgorączkowy, delikatnie jest cieplutka więc nic jej nie podaję, zobaczę wieczorkiem jak będzie większa to podam jej na noc.
A tak apropo trzydniówki - my nigdy tego nie przechodziliśmy z Milką, czy taką gorączkę się czymś zwalcza?

Julitko - będę wdzięczna za przepis na ciacho, na śledziki już mam. Tylko wiesz, ja do gotowania mam dwie lewe ręce a do wypieków to już w ogóle, więc musisz tak jak krowie ma miedzy najlepiej jeszcze mi to rozrysuj
No ja wczoraj szukałam jakiś fajnych dekoracji stołu i nic nie znalazłam tak, że jaby Tobie czy innym coś wpadło w oko to będę wdzięczna.
Wiecie, siostry mojego TŻ (zwłaszcza jedna) to się za taką gospochę uważa i w ogóle Matka Polka i w szczególe to ideał, teściowa to juz w ogóle jest the best więc byłoby mi bardzo na rękę pokazać że też umiem (chociaż nie umiem ) Zresztą wiecie o co chodzi...
Dobra idę malcowi dać coś do przekąszenia, bo zaraz kolacja i spanie, no i mamusia dziś ogląda YCD bo tata do późna w pracy (jakby byłw domu to by okupował TV o jakiś mecz dziś chyba dają).
Buziaki bo Milka mnie już ciągnie za rękaw i mówi idź - co znaczy że mam iść z nią
Może dziś jeszcze wpadnę a jak nie to do juterka!! PA!
Stary 2008-11-05, 19:29   #4778
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

O matkooooo ale mialam zaleglosci
Witam Was Kochane zuczki
U nas po staremu,nic wielkiego sie nie dzieje.Prawdopodobnie 25 listopada przyleca do nas moi rodzicena jakis dluzszy czas-niezmiernie sie ciesze,bo beda na swieta...i w ogole,ze beda

Julitka,ja to bym sie chyba w zadek ugryzla jakby w totka moje cyfry wygraly a ja nie wyslalabym tego dnia kuponu,szkoda...dobre byloby i te 4.600zl.No nic,trzymam kciukasy za ta dzisiejsza kumulacje,moze cos wygracie.
Dawaj przepis na ta rolade,bo i ja chetnie skorzystam,a jeszcze jak bys miala jakas fotke to juz w ogole byloby extra.Buziaczki dla Hadzikowej rodzinki

Koncze,bo przyjechali tescie...napisze z domu.

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 19:51   #4779
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Angie na wizazu, na forum dom i wnetrza, jest bardzo duzo zdjec, inspiracji, dekoracji swiatecznych. Poogladaj sobie, jestem pewna ze cos znajdziesz dla siebie.
Tutaj masz przyklad http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=62013 lub
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...cje+swiateczne
Pozdrawiam !!!!
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 20:10   #4780
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Noooo ja też się dziś w pracy wkurzałam, że tu taka cisza 10 godzin siedziałam (nienawidzę środy ) i co chwila zerkałam czy może ktuś cuś skrobnął

Angie podaję przepis na "Wigilijną gałąź". Postaram się napisać krok po kroku ale jakby co, to pytaj, pisz, dzwoń czy co tam a odpowiem na wszelkie pytania (jak będę znała odpowiedź I

Składniki na ciasto:

8 jajek
szklanka cukru pudru
3/4 szklanki mąki
podwójny cukier waniliowy
szczypta soli

Składniki na krem:

kostka masła lub margaryny (ja wolę masło - niby zdrowsze)
10 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
1 żółtko
cukier waniliowy

Ciasto robię tak: wpierniczam do miski po kolei: żółtka, cukry, mąkę - mikser cały czas pracuje. Jak to się już dobrze połączy i zrobi takie "puchate" to oddzielnie ubijam białka (te końcówki od miksera muszą być umyte z tego ciasta bo inaczej to się białka mogą nie ubić na sztywno). Jak już piana się zrobi z białek to delikatnie łączę ją z tym zmiksowanym ciastem. Chodzi o to żeby podczas łączenia jak najmniej stracić z tej puszystości.
Wylewam ciasto na blachę (taką mniej więcej formatu A4 i piekę około 30 minut w 180 stopniach.
To generalnie ma wyjść puszysty biszkopt więc jeśli dysponujesz jakimś innym, sprawdzonym przepisem na biszkopt, to możesz go wykorzystać zamiast mojego.
Jak ciasto się już upiecze i ostygnie to zaczynam zabawę z przekrojeniem tego na pół, tak żeby mieć 2 placki. I tu różnie - albo delikatnie kroję nożem albo nacinam tylko jeden brzeg nożem, wkładam nitkę i ciągnę żeby nitka przecięła to ciasto na pół.
OK, jak uporam się z tym cięciem to już tylko trzeba posmarować ciacho kremem.
A krem robię tak: Kakao rozpuszczam w mleku. Łączę (miksuję albo Hadzi uciera) masło, cukry, żółtko i rozpuszczone kakao i już.
Teraz smaruję kremem jeden placek, kładę na niego drugi placek, smaruję kremem drugi placek i zwijam całość w rulon jak roladę (tym dłuższym bokiem). Podczas zwijania te placki się trochę rozjeżdżają ale tak ma być
Jak już zwinę, to resztą kremu smaruję całą tą roladę ze wszystkich stron oprócz spodu. Na wierzchu rolady, widelcem robię takie rysy w kremie jakby to miała być kora tej "gałęzi". Wkładam do lodówki a następnego dnia już jest OK.
To była oryginalna wersja przepisu.
Swoją wersję zmodyfikowałam o dodatek alkoholu bo oryginał wydawał mi się za słodko-mdły Obficie skrapiam wódką biszkopt przed smarowaniem kremem. Dodaję także wódkę do kremu, pod koniec ucierania. Tylko do kremu dodaję ją powoli w małych dawkach żeby się krem nie zważył.
Czasem do kremu dodaję rozpuszczoną kawę zbożową albo normalną kawę rozpuszczoną ale to nie wpływa jakoś radykalnie na smak.
Przepis niby długi ale robi się bardzo szybko Najwięcej pitolenia jest z przecinaniem biszkoptu.

Obejrzałam dziś ze 100 stron związanych z Bożym Narodzeniem i nie znalazłam żadnych fajnych dekoracji stołu Sama w szoku byłam
Ponieważ my na święta przeważnie jesteśmy u mam, to ja stołu nie muszę dekorować. Dekoruję dom - tzn oprócz tradycyjnej choinki, rozwieszam przy kominku i na barierkach na schodach takie zielone girlandy "choinkowe", wszędzie gdzie się da wieszam czerwone dzwoneczki, aniołki, łańcuszki...., na kaloryferach układam pomarańcze z powbijanymi w nie goździkami (tymi kuchennymi ) i nie wiem co tam jeszcze Generalnie obwieszam dom na złoto-czerwono-zielono + światełka.

Jak chcesz, to możesz zrobić np. karpia (schab, karkówkę, szynkę ) w galarecie...mało roboty a udekorować można to tak, że oko zbieleje
Szparagi zawinięte w plasterek szynki ładnie poukładane i udekorowane na półmisku i zalane galaretą też robią wrażenie a robota w zasadzie żadna.
Możesz też zrobić roladę z ryby w galarecie (jak będziesz chciała to dam Ci przepis). Jest smaczna, ładnie wygląda, rzadko się ją robi więc przez to jest atrakcyjna. Jest z nią trochę więcej paprania ale....
Możesz zrobić karpia faszerowanego (też mam przepis) ale to już więcej zachodu wymaga.
Dużo jest różnych możliwości....napisz co byś chciała to wszystkie coś wymyślimy (czy przystawki, czy mięso, czy ciasta jakieś....)

Stary 2008-11-05, 20:18   #4781
ikol_a
Zadomowienie

wpadłam, zeby poczytać i popisać, ale nic z tego
moje dziecko - po kąpieli...było usypiane przez tatę i ....właśnie słyszę, jak tupocze po górze....o...schodzą po schodach.....i już są u mnie..
także krótko...no jestem w szoku, bo:
wczoraj Ula obudziła się niedługo po zaśnięciu i TZ poszedł do niej...zasnęli
przyszłam spać po 23.00...
Ula obudziła się i ....zrobiła brzydką kupę...poza tym była rozpalona...okazało się, że ma 37,7...
jednak po zrobieniu kupola temp. zaczęła spadać...
wydudliła prawie 2 butelki picia .... czytałyśmy misiom bajki...skończyłyśmy po 24.00.... a Ula dalej nie chciała spać... A! Nadmieniam, ze ma katar...ale nosek nie był zapchany.... kręciła się, wierciła....właziła na mnie...podnosiła miśki z podłogi...ale nie zasnęła za chiny!!!! w końcu po 02.00 zmienił mnie TZ, który walczył z Ulą do 03.20...PADŁA! ale....wstała o 06.00 ..w dzień spała 2 godz.... i teraz, po kolacji, kąpieli, usypianiu....siedzi ze mną i śpiewa
HELP!!! I NEED SOMEBODY!!! HELP!!! Teraz poszła do salonu, wzięła mój tel, położyła się na podłodze na brzuchu i w wyciągniętych przed siebie rączkach pstryka telefonem
a teraz biega i śpiewa "uła, uła" "pa, pa, pa" ...teraz udaje, że rozmawia przez tel . coś tam nadaje po swojemu
o co kaman???
hmm...dałam jej dziś tego syropku uodparniającego 2 łyżeczki...czy ktoś z Was miał po nim takie doświadczenia???

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 20:32   #4782
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Ikola faktycznie niezłą jazdę macie z Uleńką Hadzi też już słyszę, że wychodzi z siebie bo ponad godzinę usypia Miśka a mały dzielnie walczy
Co do syropu uodparniającego...Miśkowi nic po nim nie było ale np. dzieci naszej pediatry miały po nim rozwolnienie. Pewnie jednym pasuje, innym nie.

Stary 2008-11-05, 20:50   #4783
esti1984
Wtajemniczenie

Ależ mam dziś dobry humor
Byliśmy na USG i wszystko jak najbardziej ok....badania możliwości powstania wad genetycznych praktycznie żadne....wszystko pięknie widzieliśmy. Dzidzia bardzo żwawa tańczyła pięknie drapała się po główce, po nosku, machała do Nas same cuda
Oczywiście płakałam jak bóbr....ze szczęścia

No i pytałam kiedy można poznać płeć itd.....jeszcze nie było widać dokładnego narządu chłopca czy dziewczynki ale pokazała nam "coś" i powiedziała że jak jest ułożone w górę to będzie się kształtował siusiak a jak jest prosto to dziewczynka (nie wiem czy to kość była czy co) ale u Nas na 80% będzie dziewczynka ale na 100% dowiemy się jak pójdziemy w 21 tc. Piotrek dumny bo od początku chciał 2 dziewczynki i teraz jak zaszłam w ciążę to mówił że nie wie co będzie ale On robił dziewczynkę. Mi było zupełnie obojętne....wiem że jeszcze to nie pewne ale już się cieszę
I okazało się że z pomiarów ciąża o 1 dzień starsza....czyli termin nie na 21 maja tylko na 20 maja. Ale już nic nie zmieniam w suwaczku to to tylko jeden dzień

No i załączam jedną z fotek Naszego skarbulka w albumiku

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2008-11-05 o 20:52
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 21:10   #4784
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

Ikola to nieciekawie macie dobrze, że Uleńka nie płacze, tylko się ładnie bawi

Nikuś mnie dziś zadziwił. Jak wzięłam mu te okulary nieszczęsne, zobaczył, że smutna jestem i głaskał mnie po buzi. takie to słodkie było Naprawić ich nie naprawię (Niki złamał zawias z zausznikiem), ale może będą jeszcze zauszniki z tego modelu, jak nie to kupimy dwa nowe - inne. Jeszcze idę do okulisty skontrolować oczy, bo szkla chciałabym wymienić na lepsze.

Esti cieszę się, że maleństwo ma sie dobrze. Ja też na usg byłam bardzo wzruszona, mogłabym patrzeć i patrzeć....
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 21:12   #4785
ikol_a
Zadomowienie

Jlitko ja pytając o podobne doświadczenia po syropku, miałam na myśli wieczorne rozbójnictwo Uli, coś jak w powiedzeniu, że śmieje się jak głupi do sera, albo, ze najadł się sera i ma głupawkę...
a co do Uli - ....straciłam cierpliwość. Zeszłam na dół po próbach usypiania jej na RÓŻNE sposoby (nawet takie, ze sama wchodziła do łózeczka i kładła się z misiem) i zastąpił mnie TZ, bo już buzuję w środku. Wchodziła do łózeczka, wychodziła i ...
ubierała kapcie
tańczyła
zaczepiała mnie robiąc minki i próbując mnie rozśmieszyć
zabierała różne przedmioty pokąpielowe i uciekała
....
wrrrr
idę zapalić

a teraz idę się myć i szybko na "you can dance" i spaaaćććć

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...

Edytowane przez ikol_a
Czas edycji: 2008-11-05 o 21:19
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 21:36   #4786
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

hej

namdzien jak zwykle minal szybko i pracowicie

witula zasnal ok.20.30, my juz po kapieli jeszcze chwila na wizaz i do spania

my tez nie wygralismy w toto, jutro stawiamy znow

ikolka - niezle wam daje ulcia w kosc, cale szczescie ze nie marudzi nasz witula tez tak kiedys mial, na szczescie to byl jeden wieczor i noc, trzymamkciukiabyykciua szybko skapitulowala, wito nie byl jakos bardzo pobudzony po syropku

esti - ciesze sie ze z balonikiem wszystko ok i rosnie zdrowo

Edytowane przez Wisniowysad
Czas edycji: 2008-11-05 o 21:40 Powód: dopiska
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 22:00   #4787
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Ikola syropek nie miał na Miśka pobudzającego wpływu Na szczęście Mam nadzieję, że u Ulci to taki "jednorazowy" wybryk
Natomiast od kilku dni Misiek ma ataki "głupawki" codziennie między 18 a 19 (chociaż dobrze, że nie w nocy ). Wcześniej bawi się w miarę normalnie a jak przychodzi 18 to ten szaleju dostaje. Biega, skacze, kręci się w kółko, wydurnia się na wszelkie możliwe sposoby w ogóle nie zwracając uwagi na nasze słowa, gesty, powstrzymywania...no na nic. Jakby jakiś "obcy" w niego wstępował To jest chyba najgorsza dla nas godzina w ciągu całego dnia I już nie chodzi nawet o to, że nam się nie chce za nim latać, tylko o jego bezpieczeństwo. Bo jak się zapędza w tej swojej głupawce to nie patrzy na nic tylko gna.

A jak się Tata czuje?

Esti jeszcze tak wyraźnego zdjęcia z USG nie widziałam Fajny/a ten Wasz bąbelek I tak się za uszko trzyma

Lachkasia Nikuś wiedział, że przykrość Mamusi sprawił i chciał Cię pocieszyć kochany mały Słodko to musiało wyglądać I weź tu się człowieku gniewaj

Ania to wreszcie będziesz miała Rodziców Suuuper
Te 4600 pewnie, że by się przydało ale nie będę się nakręcała co by było gdyby.... bo się wścieknę sama na siebie Jutro "zagram" - wygram i zapomnę o 4600

Dobrej nocki

Stary 2008-11-05, 22:04   #4788
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cos znalazłam ze stołów świątecznych...
Sorka tylko za jakość zdjęć!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6a.jpg (15,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6b.jpg (14,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6c.jpg (22,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6d.jpg (8,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6e.jpg (84,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6f.jpg (58,9 KB, 2 załadowań)

Zarobiona mama pracująca

Stary 2008-11-05, 22:05   #4789
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

cd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolorowy%20stroik.jpg (57,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KWIAT Z BIBULY.........................jpg (24,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OPIS WYKONANIA KWIATOW Z BIBULY....jpg (39,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg POTRZEBNE MATERIALY...............jpg (42,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SZABLONY DO KWIATKOW Z BIBULY..........jpg (76,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJECIE KWIATOW Z BIBULY..................jpg (57,8 KB, 1 załadowań)

Zarobiona mama pracująca

Edytowane przez one_shot
Czas edycji: 2008-11-05 o 22:28 Powód: brak załączników
Stary 2008-11-05, 22:08   #4790
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

cd...

PS> Jakby co mogę podesłać coś z tych załaczników na pocztę.... ale więćej niż tu daję nie mam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6g.jpg (65,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6h.jpg (83,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6i.jpg (66,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (12,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7b.jpg (12,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jedlinowy%20wieniec.jpg (49,3 KB, 1 załadowań)

Zarobiona mama pracująca

Stary 2008-11-05, 22:32   #4791
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

cd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nastroik na stroik1.jpg (66,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0037.jpg (57,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0042.jpg (60,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stroik%20na%20st%C3%B3%C5%82.jpg (62,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stroik%20z%20mchu%20i%20%C5%9Bwieczek.jpg (65,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stroik.jpg (47,4 KB, 4 załadowań)

Zarobiona mama pracująca

Stary 2008-11-05, 22:36   #4792
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

cd...

Mam jeszcze mnóstwo innych rzeczy - i stąd czyli z wizażu i z innych stronek
kalendarze adwentowe, ozdoby na choinkę i inne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg strona%2036.jpg (70,2 KB, 3 załadowań)

Zarobiona mama pracująca

Stary 2008-11-06, 11:56   #4793
Angie144
Zadomowienie

Julika - dzięki za przepis, wydrukowałam sobie ale jeszcze nie wczytywałam się bo trochę roboty się w pracy uzbierało. Później poczytam.
Jeśli chodzi o przepisy, właśnie najgorsze jest to że ja nie wiem co chciałabym zrobić, bo też zawsze jeździliśmy po rodzinie i nie wiem za bardzo jak taką imprezę zorganizować w sensie co ludziom można podać.
U nas na pewno będzie obiad, za pewne z dwóch dań, a później jeszcze przekąski, zakąski itp, no i na koniec ciasto. Niestety u Adama w rodzinie zawsze to tak wygląda, uczta na cały dzień az do wieczora...
Z tymi pomysłami na świąteczny stół to też się zdziwiłam że nic nie ma w necie, myślałam że będzie tego zatrzęsienie a tu dooopka.
Przejrzę jeszcze te wątki od aniany - dzięki!

Ikola - współczuję przejść z Ulcią, mam nadzieję że ta nocka już nie była taka rozbrykana.

Esti - super, że z maluszkiem wszystko jest ok, że wyniki w porządeczku no i trzymam kciuki za to by córcia pozostała córcią skoro tak chcecie zaraz zobaczę zdjęcie

MadziuO - strasznie dziękuję za zdjęcia, szkoda że nie mam takich ładnych zastaw jak na tych fotkach
Ozdób na choinkę już nie będę robiła, no chyba się z czasem nie wyrobię... myślałam właśnie nad jakimiś pudełeczkami np. z cukierkami na talerzykach dla każdego... masz jakieś szablony łatwych do zrobienia pudełeczek?
Ja wiem, że z Ciebie to 'złota rączka' jeśli chodzi o takie pierdółki - troszkę buszowałam po wizażu w poszukiwaniu świątecznych ozdób

Zmykam teraz do pracy, później jeszcze do Was wpadnę, strasznie Wam dziękuję za pomoc i zaangażowanie Kochane jesteście!!
Stary 2008-11-06, 11:56   #4794
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

hej
Witam po długiej nieobecności braku czasu i weny

Dzisiaj wzięłam wolne w pracy, bo nasza niania ma wizyte u lekarza na 12 i musiałam posiedzieć z małą Poza tym byłam dzisiaj na ryneczku na małych zakupach Próbuję właśnie uspać Emilkę, ale jakoś nie wychodzi Chyba muszę iść do niej.

Po poludniu idę na spotkanie z kleżankami z liceum W sumie z jedna pracuję ale reszty już dawno nie widziałam..

muszę lecieć, bo Emilka płacze

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 12:33   #4795
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Hej!
Wczoraj mialam odpisac na posty ale tak mi wieczor zlecial,ze szok! Nie zdazylam sie nawet porzadnie zakrecic a juz byla polnoc.Takie te dni do doopy jakies teraz,na nic czasu nie mam.
Nastroju tez za bardzo niet,bo ten kryzys mnie wykancza...i nie tylko mnie.Jose nadal bez pracy,najprawdopodobniej bedzie musial wyjechac w poszukiwaniach jakiejs roboty,moze nawet za granice...do czego to doszlo
Wczoraj tez sie dowiedzielismy,ze tesciu wystawil na sprzedaz ten dom z basenem...chca go sprzedac,bo boja sie,ze bank im go zabierze i zostana bez kasy i bez domu.Ogolnie masakra

Zaraz poogladam zdjecia ale najpierw odpisze choc na to co pamietam.

Ikola,wspolczuje wieczorno-nocnych wybrykow Uli,watpie zeby to po tym syropku,moze po prostu dostala na kilka dni takiego powera...Trzymam kciuki zeby szybko wrocila do dawnych przyzwyczajen.
Napisz co u Taty i czy zdjeli Ci juz te szwy.

Julitka,kciukasy trzymamza wygrana w toto lotkaPrzepis na rolade juz sobie spisalam i na pewno wykorzystam,bo brzmi przepysznie

Aniany,fajnie,ze nadal nam towarzyszysz,ostatn io rzadziej Cie widuje ale fajnie wiedzec,ze jestes.Odzywaj sie czesciej-lubie czytac Twoje posty.
U nas w Halloween tez mozna surowym jajem dostac niestety,a jak po takiej nocy wygladaja niektore domy i samochody...pozal sie Boze.My dwa lata temu mielismy taka niemila przygode (niemila,bo o malo co zawalu serca bym dostala)...otoz jechalismy od tesciow i jakies podrostki rzucily nam w przednia szybe samochodu jajkiem-byl taki huk,ze myslalam,ze w cos przywalilismy.Jose w momencie zatrzymal samochod i wyskoczyl w pogoni za nimi.Dorwal jednego i o malo nie dal mu w pysk (ale nagadal mu konkretnie)...przeciez przez takie cos moga spowodowac jakis wypadek! nie wiem skad biora pomysly zeby rzucac jajkami w jadace samochody

Angie,ale masz sliczny brzusio (juz pisalam w albumie ale musialam jeszcze tutaj).Co do kolacji switecznej badz obiadu to wiem o co chodzi,bierz te Julitkowe przepisy i pokaz co potrafisz! Pewnie niejednej doskonalej gospodyni oko zbieleje.Niek tore potrawy sa naprawde latwe do wykonania a efekt wizualny i smakowy powalajacy...tylko wlasnie tak jak piszesz,przygotuj sobie wszystko wczesniej zebys wiedziala jak to pozniej w czasie rozlozyc.
Co do dekoracji stolu swiatecznego to tez troche szukalam ale narazie nie znalazlam nic ladnego.Buziaczki dla Milki-gadulki

KasiuL,daj znac co ortopeda powie o nozkach Nikusia,my ostatnio na wizycie tez pytalismy naszej pediatry ale powiedziala,ze Isiu ma stopki idealne i ze w przyszlosci nie powinien miec zadnych problemow.Gorzej z siurkiem,bo u nas kaza odciagac napletek (no i odciagam w kazdej kapieli),Isiu ma go przyklejonego z jednej strony wiec caly nie schodzi.Moze to codziennie sciaganie pomoze i sam sie odklei? Ja nie wiem co ci lekarze sie teraz tak do tych siusiakow czepiaja

Esti,super,ze fasolinka zdrowa i ma sie dobrzeZaraz ide ogladac fotki.
Co do wozka to mnie sie ten drozszy BARDZO podoba tylko,ze ja wybralabym jakis inny kolor.Ale tak jak juz dziewczyny wczesniej pisaly-o gustach sie nie dyskutuje.Ten drugi /Coneco/ spacerowke ma podobna do Quinny i to jest masakra,bo dziecko musi jezdzic caly czas na siedzaco (moja sasiadka ma Quinny i przeklina spacerowke),oczywiscie mozna dziecko przechylic do tylu ale nawet wtedy pozycja jest siedzaca-dla mnie to strasznie niewygodne i bez sensu.Wiec ja stawiam na ten pierwszy

MadziaO,brawa dla Marcysi,ze dzielna byla u fryzjera,daj fotke pofrycowej Niuni.

Wiecej grzechow nie pamietam

Buziolki i zmykam popracowac.

Acha!!! jeszcze jedno pytanie (do Julitki i Marty),dziewczynki,do tych golabkow siekanych to ryz sie daje ugotowany czy nie? i czy moge nie dac kaszy,bo u nas nie ma,z samym ryzem chyba tez beda ok...jak myslicie?

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 13:31   #4796
Angie144
Zadomowienie

Julitko - przeczytałam sobie przepis, faktycznie wydaje się łatwy nawet jak na moje umiejętności a raczej ich brak Mam tylko od razu kilka pytań - czy wkładamy to ciacho do już nagrzanego piekarnika, czy do zimnego i się później rozgrzewa - wybacz tak banalne pytanie ale ciacha to ja jeszcze nigdy nie piekłam
I jeszcze jakoś tak nie umiem sobie wyobrazić tych wzorków - czy będę bardzo namolna jeśli poproszę o rozrysowanie?
A no i czy może być jakiś inny alkohol, no bo u mnie to będzie sporo dzieciaków to może jakiś delikatniejszy...?
Aaaaa no i czy np można by na wierzch posypać wiórki kokosowe - takie niby drzewko przyprószone śniegiem??

Ana - dzięki, za zrozumienie i za pochwały dla brzuchola

Basiula - fajnie, że masz wolne, troszkę odpoczynku od pracy... No i miłego popołudnia!!

Edytowane przez Angie144
Czas edycji: 2008-11-06 o 13:32
Stary 2008-11-06, 14:43   #4797
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

My po ortopedzie
1. Płaskostopie - norma - u dzieci do 4,5 roku życia.
2. Nikusiowi duży paluch podchodził pod następnego, czego efekt - skrzywiony paluch w stronę palców, a ten następny był w górze. bardziej u lewej nóżki. Doktor pokazał mi jak mam podklejać palce plasterkiem, żeby paluszki wróciły na swoje miejsce Przy chodzeniu nie stwierdził nieprawidlowości, ale maly się tak darł, że za bardzo spacerować nie chciał Ma straszną awersję do białych fartuchów.

idę się zdrzemnąć do mojego bziczka
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 15:17   #4798
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez Angie144 Pokaż wiadomość

MadziuO - strasznie dziękuję za zdjęcia, szkoda że nie mam takich ładnych zastaw jak na tych fotkach
Ozdób na choinkę już nie będę robiła, no chyba się z czasem nie wyrobię... myślałam właśnie nad jakimiś pudełeczkami np. z cukierkami na talerzykach dla każdego... masz jakieś szablony łatwych do zrobienia pudełeczek?
Oczywiście że mam!!! Nawet mam łatwy przepis na samodzielne wykonanie takich karmelków, czy maluskich ciasteczek cynamonowych. Zawsze można małe pierniczki też tam wsadzić Ale to wieczorem wkleję bo mała teraz szaleje a ja mam to na płytkach zgrane - nakaz męża "nie przechowywać pierdół tylko zgrywać" hehe

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
My po ortopedzie
1. Płaskostopie - norma - u dzieci do 4,5 roku życia.
2. Nikusiowi duży paluch podchodził pod następnego, czego efekt - skrzywiony paluch w stronę palców, a ten następny był w górze. bardziej u lewej nóżki. Doktor pokazał mi jak mam podklejać palce plasterkiem, żeby paluszki wróciły na swoje miejsce Przy chodzeniu nie stwierdził nieprawidlowości, ale maly się tak darł, że za bardzo spacerować nie chciał Ma straszną awersję do białych fartuchów.

idę się zdrzemnąć do mojego bziczka
No właśnie dlaczego lekarze zajmujący sie głównie dziećmi nie mają kolorowych fartuchów w jakieś pajacyki czy zwierzaczki??? Dzieciaki aż takiego stresa by nie miały

Mój ukochany małżowinek tak dobrze schował kabel do kompa że szukałam go z godzine i nie znalałam!!!! Dzis jak wróci z 2 zmiany to sam będzie szukał

Zarobiona mama pracująca

Stary 2008-11-06, 15:19   #4799
Angie144
Zadomowienie

KaiulaL - no i dobrze, że stópki już masz z głowy i że wszystko raczej oki, no bo z tego co piszesz to paluszek nie jest większym problemem.
Ja pamiętam jak byliśmy z Milka u ortopedy jakoś wczesną wiosną jak zaczęła chodzić, głupia baba kazała mi rozebrać dziecko i bosymi stópkami miała chodzić po podłodze - raz że z płytek zimna jak diabli to jeszcze przecież każdy wcześniej w buciorach po niech chodził. Milka przeszła kilka kroczków na samych paluszkach, no i tak wyglądało badanie....
Musze teraz z nią iść na pomiary.
Stary 2008-11-06, 15:57   #4800
freddy296
Wtajemniczenie

Hej ho Hej ha....

Ale dzis mam maly kociol w pracy... ale im blizej Swiat tym bedzie coraz gorzej...

Jula przeczytlam Twoj przepis i sama nabralam ochoty na te rolade Wigilijna i kto wi czy nie podkradne przepisu... i z wodeczka pwie smakuje wysmienicie
pomysle...

Angie ciasto wklada sie do rozgrzanego juz piekarnika

basiu to widze balujesz dzisiaj udanego spotkania zycze!

lachkasiu dobrze ze wyjasnilas z plaskostopiem, a z tym paluszkiem to ciekawe... a skad mu sie to zrobilo ? moze ciasne buty albo za wąskie w palcach

Kuba w dzien nie spi nadal... nie wiem chyba mu tak do wiosny zostanie

Tzet wlasie dzwonil - mowi ze Kuba jest niedowytrzymania... Ho ho ho... Tatus godzinke siedzi z Malcem i juz nie moze wytrzymac...

Najlepiej by bylo zeby Tz wracał z pracy i Kuba spał do 17stej, pozniej ja wroce i Kuba sie zajmuje...

ech tautus Tatus... Jakos na weekendy siedze z Kuba i nie widzialam zeby byl niedowytrzymania wrecz przeciwnie... pełen energi az do czasu na kąpiel.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości