Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 08:42   #4771
pollynema
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ooo super kochanego masz TZ
Oj tak, cieszę się bardzo Odżyłam od razu, ale naprawdę go już potrzebowałam koło siebie, usycham bez jego obecności...
Stary 2009-01-11, 10:39   #4772
ANITKA79
Zadomowienie

Nema kochany ten Twoj Tz i widac ze mocno cie kocha Super ze spedzicie ten czas razem
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:01   #4773
Madlen__18
Zakorzenienie

Cześć. Nie poszłam na zajęcia bo mnie coś rozkłada...przeziębienie jakieś cholerka.

Asiuk: skoro masz poczucie że Tz nie jest miłością Twojego życia..dopuszczasz myśl o zdradzie, czy będziesz funkcjonować z nieustannym brakiem "czegoś" w związku?
Ze świadomościa, że być może "coś ci ucieka"?
Jaka jest Twoja miłość do Tż? Z furtką, że mogłoby być lepiej z kimś innym?

A może ty się tak cholernie boisz "popłynąć" w uczuciu, że odrzucasz taką myśl od siebie, i dopiero gdyby Tż np był "złym chłopcem" zaczełabyś o niego/was walczyć, utrata pewności, że on będzie wzmocniła by twoje pragnienie bycia z nim?

Edit:Obudziłam się dzisiaj rano z cudownym przeświadczeniem i pewnością, że mam przed sobą Mężczyznę Mojego Życia.
I, że wszysko może cię dziać w moim życiu, bo jestem młodziutka i wiele rzeczy przede mną, ale to jest pewniak.
Fundament mojego życia.
Dobrze Mi,
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M

Edytowane przez Madlen__18
Czas edycji: 2009-01-11 o 11:05
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:34   #4774
goosia207
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
ale naprodukowałyście
i jak zwykle ogromna rozpiętość tematyczna

Za 2 tygodnie będę miała zaliczenie za zaliczeniem , egzamin za egzaminem.
Tymczasem wracam do sprawozdania z mikro . Jestem dopiero w połowie, a muszę to dzisiaj oddać . Mózg mi się już lasuje.

Pozdrawiam
Dasz radę i bez paniki

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam

jakos juz nie mogłam spac. TZ spi, a ja obok na laptopku szaleje

Jurcze jeszcze 5 dni i jade do Polski az mi sie wierzyc nie chce. wczoraj zrobiłam ostatnie zakupu prezentowe wiec w koncu mam spokój
mam nadzieje, ze wszytskim spodonaja sie moje prezenty: tacie kupilam gramofon, bo ma kolekcje płyt do niego z dziecinstwa a nie mial gdzie odtwarzac, taki fajny czarny w starym stylu z radiem dodatkowo. dla mamy grila elektryczne, kapciuchy holenderskie i miseczki na przystawki taki fikusne dla brata bluze i slodycze, dla babci korale a dla dzidak papierosniczke i kubek do kawy z motywem holnderskim no...

Patrze, ze mowicie o wadze. no wiec ja od chwili kiedy zaczełam brac tabletki nie przytyłam nic za to jak zamieszkałam z TZ, moja waga podrosła o 3 kilo przez te pół roku choc wszysycy mówia mi ze teraz lepiej wyglądam to ja juz nie wiem.mysle, aby dalej zejsc do tych 49 kg ale to sie zobaczy

no.. teraz juz tak czesto nie bede do was zagladała bo skonczyła nam sie w firmie praca na zmiany i z ponad 50 osoób wiekszosc zwolnili wczoraj tylko 17 osoób zostala w tym ja ale juz nie bede pracowała od 6 do 15 tylko od 8 do 20
Super prezenty.Na pewno wszyscy będą zadowoleni.
Długo cię nie było w domu.Nie dziwię się, że nie możesz się doczekać piątku
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 11:41   #4775
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
cały dzień wożenia rzeczy i rozpakowywania..a tu jeszcze końca nie widać - porzdkować to wszystko chyba będziemy przez tydzień

padam z nóg.

Pamiętam jak w sierpniu się przeprowadzaliśmy. Ustawianie i porządkowanie w sumie zajęło nam około miesiąca bo w międzyczasie na wakacje pojechalismy i zostawiliśmy wszystko w kartonach

Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka która umawiała się ze mną na jutro na poszukiwania sukni ślubnej odwołuje naszą "wyprawę" i będzie wolna dopiero wtedy gdy ja zaczynam sesję... nie muszę chyba mówić jak fatalny mam nastrój...
Stary 2009-01-11, 13:32   #4776
DianaM
Zadomowienie

O rany, zbijcie mnie, zrobiłam sobie wagary. Wczoraj byłam na zajęciach, a dziś... Takiego lenia mieć w dooopie to aż grzech

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Diano-mialam tak jak Ty- niezdrowe jedzenie, soki, gazowane slodzone napoje, fast foody niczego zdrowego bym nie tknela.
zaczelam cos zmieniac przed swietami ale wiadomo jak same swieta wygladaja. teraz wrocilam do diety, moze efektow na wadze nie widac (bo nie mam wagi wiec nawet ciezko powiedziec, zreszta to za krotko, dopiero 10 dni) ale samopoczucie lepsze, brzuch mniej wzdety, nie ma zaparc

jem 4 posilki, male porcje, wiecej owocow i warzyw (tez kiedys mowilam ze nie tkne brukselki czy czegos innego a teraz sie zajadam, ogolnie te mieszanki warzyw na patelnie nie sa takie zle). na talerzu tak jak u Hani-polowa to salatka, troche mieska i odrobina ziemniakow.
nie pije sokow ani slodzonych gazowanych napoi (znaczy czasem sobie lykne ale rozsadnie, kiedys 1 butelka lub karton schodzily w 1 dzien, teraz stoja po 4-5 dni). przerzucilam sie na herbate i wode gazowana (poprawia trawienie).slodycze od wielkiego dzwonu
takze da sie
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość

Diana wiem ze chcialabys schudnac i na pewno ci sie uda tylko musisz sprobowac malymi kroczkami zmieniac swoje nawyki zywieniowe. Sprobuj zamiast bialego pieczywa przejsc na ciemne pelnoziarniste, do tego moze pomidor albo inne warzywo, chuda wedlina, rozne zupy na chudym miesie, nie zabielanie ich smietana a jak juz musisz zabielac to jogurtem,do salatek jogurt zamiast smietany. Moze przed obiadem wypijaj szklanke wody mineralnej. A w pracy jak juz jest bardzo pozno i masz ochote na jakis batonik, przegryz jablko albo marchewke, albo inny owoc, grejprfuta, jednego banana. To na pewno zdrowsze i bardziej sycace niz batonik ktory daje energie tylko na chwile.
Sprobuj kalafiora, brokula i pomalu sie przelamuj. Co najwazniejsze nie najadaj sie do syta. Male porcje a czesciej
Na poczatku na pewno bedzie trudno, ale z czasem jak zobaczysz efekty to sama bedziesz sie cieszyc i od czasu do czasu mozesz sie wtedy nagrodzic kostka czekolady czy inna slodkoscia, ale nie przesadzajac.
Malymi kroczkami, stopniowo a bedziesz widziala efekty, tylko sie nie poddawaj. A jesli masz mozliwosc skorzystania z porady dietetyka to skorzystaj
Wierze ze ci sie uda i wytrwasz

Wszystko się zgadza, wiem, że powinnam i gdzieś tam w środku czuję, że nawet zmieniam nastawienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Diana, ja mam ten sam problem z biustem...chętnie komuś oddam trochę Mam taki rozmiar biustu, że staniki są nie do dostania w zwykłym sklepie, a na necie nie lubię kupować. Jak wchodzę do Triumpha, czy Atlantica i pytam o mój rozmiar, to panie na mnie patrzą z politowaniem "no nie, takiego rozmiaru to my nie mamy w ogóle"-to zazwyczaj słyszę... Jakbym co najmniej była dojną krową
Nie doczytałam wcześniej, że też masz duże to i owo
I gdzie kupujesz staniki? Ja tak naprawdę swoje rozmiary znajduję tylko w Triumphie. Najczęściej czarne i białe, ale zdarzyło mi się raz nawet dopaść sexi czerwony i taki słodki pomarańczowy...
Ale generalnie jest tak, że jak proszę o stanik w moim rozmiarze to dostaję fasony babcine i w takich momentacj wymiękam Jak jest coś ładnego to max do miseczki C

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka która umawiała się ze mną na jutro na poszukiwania sukni ślubnej odwołuje naszą "wyprawę" i będzie wolna dopiero wtedy gdy ja zaczynam sesję... nie muszę chyba mówić jak fatalny mam nastrój...
O, przykro mi

Biia, fajnie wygląda to hula-hop. Spróbuję namówić Tż, żeby mi kupił
Stary 2009-01-11, 16:57   #4777
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Diano, ja mam pewnie jeszcze większy rozmiar stanika - zabieram się za kupowanie w necie. szczególnie, że stanikologia mnie oswieciła i wiem czego szukać. poza tym w warszawie jest kilka sklepów z brytyjskimi stanikami, to da się coś zrobić.

Twin, jakoś udało nam się rozpakować prawie wszytko uf!
tylko jakoś mi zimno w tym mieszkaniu..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:17   #4778
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Diano, ja mam pewnie jeszcze większy rozmiar stanika - zabieram się za kupowanie w necie. szczególnie, że stanikologia mnie oswieciła i wiem czego szukać. poza tym w warszawie jest kilka sklepów z brytyjskimi stanikami, to da się coś zrobić.

Twin, jakoś udało nam się rozpakować prawie wszytko uf!
tylko jakoś mi zimno w tym mieszkaniu..
O widzisz, masz dostęp do czegoś innego, Warszawa jest duża. Ja niestety nie mam takiej możliwości Korzystam jedynie z możliwości jakie dają mi większe miasta wokół.
Stary 2009-01-11, 18:38   #4779
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Diano, a niewarto kupić powiedzmy na dopasowana.pl i w razie czego zwrócic? przesyłka wiele nie kosztuje. staniki też nie są drogie..bo można kupić za mniej niż 100zł - co uważam za normalną cene porządnego stanika.

Stary 2009-01-11, 18:47   #4780
twin--maid
Zakorzenienie

Ja jakoś nie trafiłam jeszcze w Warszawie do sklepu gdzie byłby mój rozmiar stanika... wiem gdzie jest jeden ale pani sprzedająca mnie odstrasza. Jednak niedawno otworzyli jeden całkiem niedaleko mnie i zamierzam się tam zaopatrywać, gdyż do tej pory kupowałam u nich przez internet

Wiecie jak dla mnie to jest dyskryminacja... żeby wchodząc do sklepu z bielizną i pytając się o 65 pani mówiła: "u nas to od 75 czasem 70 się pojawia..."

To samo z butami... nie chodzę na wysokich obcasach więc zawsze mam problem ze znalezieniem butów :/ teraz buty ślubne... jak już mają 2,5-3 cm obcasy to są obrzydliwe... zdecydowałam więc kupić ładne skórzane, białe, całkiem płaskie ale niestety jest ich mało albo nie ma mojego nr...

ale dziś marudzę
Ostatnio oglądam dużo filmów Obejrzałam w końcu "Becomin Jane" i "Księżną"- polecam... uwielbiam angielskie filmy kostiumowe i ten akcent i przekonałam się do Keiry Oczywiście cieszę się również, ze czasy się zmieniły i my kobiety mamy więcej do "gadania". widziałam też "Pokutę"- trochę słabsza, momentami nużąca, ale zaskoczyła mnie końcówka a dziś obejrzałam "Elegie"- jak dla mnie zbyt wolny, trochę za dużo momentów bez dialogów, ale zdjęcia, muzyka na plus. Ogólnie jednak bez zachwytów.

Dobra uciekam bo oglądamy dziś z TŻ "7 pounds"

EDIT: Etko nie znałam dopasowana.pl teraz weszłam z ciekawości i co widzę mój stanik, ale o połowę tańszy niż go kupiłam w innym sklepie internetowym :szok:

http://www.dopasowana.pl/product-pol...rade-4139.html

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2009-01-11 o 18:56
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 19:18   #4781
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Asiuk ale mu dowaliłaś , niezła jesteś
Jednak cudownie jest mieć świadomość, że miłość życia ma się przy swoim boku...
Nie chciałam mu dowalić, powiedziałam to szczerze. Zastanawiałyśmy się kiedyś z moją przyjaciółką, co znaczy tak naprawdę poczucie, że to "ten jedyny". Kocham TŻ od lat, jest moim najlepszym przyjacielem, dobrze mi z nim, po prostu. Ale nie miałam nigdy takiego parcia, że TAAAAK TO TEEEEN! Przez to zastanawiałam się, że skoro nie czuję tego "uderzeina", to może to nie jest to (w co aż trudno byłoby mi uwierzyć).
A może ja jestem po prostu inną osobą i u mnie to normalne.

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Asiuk: skoro masz poczucie że Tz nie jest miłością Twojego życia..dopuszczasz myśl o zdradzie, czy będziesz funkcjonować z nieustannym brakiem "czegoś" w związku?
Ze świadomościa, że być może "coś ci ucieka"?
Jaka jest Twoja miłość do Tż? Z furtką, że mogłoby być lepiej z kimś innym?

A może ty się tak cholernie boisz "popłynąć" w uczuciu, że odrzucasz taką myśl od siebie, i dopiero gdyby Tż np był "złym chłopcem" zaczełabyś o niego/was walczyć, utrata pewności, że on będzie wzmocniła by twoje pragnienie bycia z nim?

Edit:Obudziłam się dzisiaj rano z cudownym przeświadczeniem i pewnością, że mam przed sobą Mężczyznę Mojego Życia.
I, że wszysko może cię dziać w moim życiu, bo jestem młodziutka i wiele rzeczy przede mną, ale to jest pewniak.
Fundament mojego życia.
Dobrze Mi,
Nie wiem, Madlen. Nie lubię tego w sobie - ciągle mi czegoś brakuje. Mam jedynie momenty poczucia pełni szczęścia. Szczerze, to naprawdę myślę, że mam za dużo. Gdyby, tak jak piszesz, TŻ mnie zaczął olewać, okłamywać, sugerować rozwiązłość, walczyłabym o niego.
Jest mi z nim naprawdę świetnie, choć sprawy intymne u nas leżą nieco. TŻ powiedział mi na wyjeździe, że widzi we mnie pokłady namiętności, ale nie są one skierowane w jego stronę.
W takich chwilach milczę, bo nie wiem, co mu odpowiedzieć.

W ogóle jestem nim zaskoczona, bo nie daje po sobie poznać tego, jak bardzo nim coś targa (związanego ze mną). Nie uważałam go za dobrego obserwatora, nie doceniałam go.

Ja się domyślam, że TŻ jest właśnie miłością mojego życia. Tylko że raczej zawsze kochałam go spokojnie, "racjonalnie", przez co nie wiem, czym się ma objawiać takie poczucie

TŻ stwierdził, że już się przyzwyczaił, że o jakiś czas mi odbija.
Nie wiem, skąd go wytrzasnęłam. Mam cholerne szczęście.

Wczoraj mieliśmy randkę barową. Upiliśmy się, pomieszaliśmy, co się dało: wino, piwo, wódkę z red bullem, kamikadze, whisky z colą, rum z colą i z wódką... Gadaliśmy, śmialiśmy się. Uwielbiam takie wypady.
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-11, 19:31   #4782
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Twin, jesli chodzi o dopasowaną - to w wawie można zadzwonić i się umówić z panią, i pomierzyć, i zapłacić, i zabrać do domu
mnie zastanawiają staniki firmy curvy - bo sa tanie, a do tego maja mój rozmiar

Stary 2009-01-11, 19:32   #4783
goosia207
Zakorzenienie

Widzę dzisiaj podwójne wagary Madlen i Diana
Niekiedy tak bywa

Etko też nie znałam strony dopasowana.pl
Lecę przeglądać ofertę biustonoszy
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 20:26   #4784
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Witam wieczorem,

za mną intelektualnie wyczerpujący weekend. 2 egzaminy i 5 zaliczeń to zdecydowanie za dużo. 4 już zdane na wyniki 3 muszę poczekać a jeszcze 1,5 egzaminu przede mną. Plus egz na studiach dziennych i pisanie pracy więc bardzo naukowe będę miała najbliższe 2-3 tygodnie

Z TŻ nadal jakoś inaczej. Jak pamiętacie mieliśmy spore problemy z porozumieniem się, były jakieś kłótnie, niesnaski. Teraz czuję, że coś się zmieniło. Coraz częściej łapię się na tym że w pracy o nim myślę. Czuję, że coś się zmieniło, chyba na lepsze(mam nadzieję). I jakoś tak naw2et jak kupował dla siebie drukarkę to cały czas podkreślał "będziemy mieli jak razem zamieszkamy" i tak mi jakoś dziwnie, nie wiem co mam o tym myśleć

W przyszłym tygodniu idziemy do naszego banku dowiedzieć się jaki kredyt mogą nam zaoferować. Zastanawiamy się czy lepiej kupić mieszkanie z rynku pierwotnego czy wtórnego (ja obstawiam wtórny, tym bardziej, że czytałam, że te mieszkania mają stanieć w tym roku).
Stary 2009-01-11, 21:30   #4785
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Dobry wieczór i dobranoc pewnie już też

Fajny weekend. Ze względu na sytuację w domu nie byłam tam od świąt... i spędzam cudowne weekendy z TŻ

Etko: to powodzenia w ogarnianiu tego wszystkiego, i odzywaj się jak prace przebiegają i zadamawiajcie się i cieszcie swoim gniazdkiem

Twin: bez sensu ze kolezanka Cie wystawiła moglabyś niby iść sama, ale to tak jakoś nie to... fajna jest taka babska wyprawa, ktoś coś wypatrzy, "zobaczy" Cie w sukni ktorej w zyciu byś sama nie włozyla i okaze sie ze to strzal w 10.. itd. A nie mozesz "zwerbowac" innego chetnego?
Też mam problem z doborem stanika 65 nie można kupić praktycznie nigdzie poza internetem..

Novocaine: współczuję, sesja jest straszna Ale studia są fantastyczne Dasz radę, będzie dobrze A co studiujesz? Pewnie coś z ekonomią, finansami?

Madziu, super prezenty, rodzina bedzie zachwycona Odliczamy dni do Twojego przyjazdu.

Madlen, nie daj się choróbsku

Diano, osobiście też mam lenia więc bić Cię nie zamierzam co najwyzej
Stary 2009-01-11, 21:34   #4786
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość

Nie doczytałam wcześniej, że też masz duże to i owo
I gdzie kupujesz staniki? Ja tak naprawdę swoje rozmiary znajduję tylko w Triumphie. Najczęściej czarne i białe, ale zdarzyło mi się raz nawet dopaść sexi czerwony i taki słodki pomarańczowy...
Ale generalnie jest tak, że jak proszę o stanik w moim rozmiarze to dostaję fasony babcine i w takich momentacj wymiękam Jak jest coś ładnego to max do miseczki C

No ja mam dokładnie tak samo, albo do C, albo jakieś badziewiarskie fasony. Ja co przychodzę do Triumpha, to nie ma ani jednego stanika dla mnie
Staniki mi TŻ kupował w poprzedniej pracy od dziewczyny, która miała sklep z bielizną... teraz już TŻ tam nie pracuje, a ta dziewczyna zamknęła sklep. I nie umiem znaleźć nic... więc mam 4 staniki i ciągle czegoś szukam - bez skutku. We wszytskich sklepach baby mi chcą wcisnąć zawsze stanik w innym rozmiarze...bo może miska lepsza, obwód jakiśtam...ale nie daję się wkręcić, bo znalazłam swój idealny rozmiar stanika i już zawsze będę kupować tylko w tym rozmiarze. Ehhhh..wielki biust to same problemy
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:02   #4787
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Dzień dobry poniedziałkowo
Stary 2009-01-12, 07:30   #4788
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziendobry
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:33   #4789
novocaine870
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór i dobranoc pewnie już też

Fajny weekend. Ze względu na sytuację w domu nie byłam tam od świąt... i spędzam cudowne weekendy z TŻ

Novocaine: współczuję, sesja jest straszna Ale studia są fantastyczne Dasz radę, będzie dobrze A co studiujesz? Pewnie coś z ekonomią, finansami?
Ale Ci dobrze na takie chwile musze poczekać do końca stycznia:/ Dam rade
Studiuję zarządzanie
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 07:36   #4790
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a pro po studiow - wlasnie mi sie przypomnialo, ze mialam napisac na dzis dwie prace zaliczeniowe :/
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 07:55   #4791
L_V
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Alez miałąm udany weekend. Fajny wypad do rodziców, z udaną wizytą u fryzjera i super zakupami. A wieczorem gorrący wieczór z TZtem
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:04   #4792
Mango08
Rozeznanie

Dzień dobry
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:12   #4793
miskowa
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nie chciałam mu dowalić, powiedziałam to szczerze. Zastanawiałyśmy się kiedyś z moją przyjaciółką, co znaczy tak naprawdę poczucie, że to "ten jedyny". Kocham TŻ od lat, jest moim najlepszym przyjacielem, dobrze mi z nim, po prostu. Ale nie miałam nigdy takiego parcia, że TAAAAK TO TEEEEN! Przez to zastanawiałam się, że skoro nie czuję tego "uderzeina", to może to nie jest to (w co aż trudno byłoby mi uwierzyć).
chyba jesteś pod tym względem trochę podobna do mnie, wydaje mi się, że to od charakteru/psychiki zależy. Ja też mam wiecznie wątpliwości i generalnie się sporo nad wszystkim zastanawiam i dochodzę do wniosku, że to wcale nie z tego się bierze, że mój tż jest nieodpowiedni, tylko ja tak po prostu mam. Ja też nie kochałam go nigdy na zasadzie jakiegoś wielkiego nagłego porywu i tzw. "motyli w brzuchu", to był raczej długi proces i bardzo racjonalny.
U ciebie jest trochę inaczej, bo jesteście po ślubie, więc tego się trzymaj - i nie dumaj zanadto, czy to ten czy nie ten i czy tak miało być, czy nie miało. Widzę po sobie, że jeśli nie zaczynam o tym myśleć, jest ok a jak tylko zaczynam myśleć, czy tak być powinno, czy jestem szczęśliwa, czy to ten... to zaraz dochodzę do wniosku, że nie wiem, że niczego nie jestem pewna.

dziewczyny, chyba jestem też chora, gardło i coś poniżej (oskrzela, płuca, tchawica czy jeszcze coś innego) tak mnie bolą, że przesada. Nie mogę nawet kaszleć.

no i dziś nie było w domu wody, więc jestem taka nieobudzona i bleeee (bo ja codziennie myję rano włosy)
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 08:23   #4794
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć
I znowu poniedziałek
Ale miałam męczący weekend - gipsowanie, szpachlowanie, jeżdżenie po meblowych. Pięknie jest sobie przed remontem poplanować różne rzeczy - a jak przychodzi do realizacji, to wszystko się komplikuje Teraz się okazuje, że mam za małą kuchnię, żeby mi się pomieściło tyle szafek, żeby mieć miejsce na wszystko, co się w kuchni trzyma

Svinecko, a jak remont u Ciebie?Masz już dość?
Stary 2009-01-12, 08:31   #4795
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

W ogóle jestem nim zaskoczona, bo nie daje po sobie poznać tego, jak bardzo nim coś targa (związanego ze mną). Nie uważałam go za dobrego obserwatora, nie doceniałam go.

Ja się domyślam, że TŻ jest właśnie miłością mojego życia. Tylko że raczej zawsze kochałam go spokojnie, "racjonalnie", przez co nie wiem, czym się ma objawiać takie poczucie

TŻ stwierdził, że już się przyzwyczaił, że o jakiś czas mi odbija.
Nie wiem, skąd go wytrzasnęłam. Mam cholerne szczęście.

Wczoraj mieliśmy randkę barową. Upiliśmy się, pomieszaliśmy, co się dało: wino, piwo, wódkę z red bullem, kamikadze, whisky z colą, rum z colą i z wódką... Gadaliśmy, śmialiśmy się. Uwielbiam takie wypady.
No wiem, ale wiesz szczerość w takiej sytuacji bym sobie darowała Czasem lepiej coś przemiliczeń niż powiedzieć za dużo
To nie tak, że ja Ciebie zupełnie nie rozumiem, bo sama byłam i w niejednym takim związku, zawsze wtedy miałam to poczucie niedosytu....że to nie to, że to nie na całe życie, że jestem z tą osobą przejściowo ....wiem, że nie było to zupełnie w porządku ale jednocześnie jaką mogłam mieć pewność, że znajdę tego jedynego i zdobędę tą pewność..... Nieoczekiwanie znalazłam, wtedy jak już pogodziłam sie z życiem bez fajerwerków
U Ciebie problem może być jeszcze w tym, że Twój mąż to Twój pierwszy mężczyzna i to być może w zestawieniu z Twoją niespokojną osobowością nie pozwala Ci poczuć się spełnioną, sama należałam do takich osób, będąc z kimś myślałam a jakby było z kim innym Wieczne rozdarcie.....
Asiuk nie musisz odpowiadać, tak pytam z ciekawości - dlaczego Ty zdecydowałaś się na ten ślub ? Nie lepiej było jeszcze poczekać, i zrobić to mając 100% pewność, albo szukać dalej

Asiuk napisałaś, że brakuje Ci namiętności u Was, a kiedyś ona była ? Jesli tak to chyba jest szansa to wskrzesić,ale musiałabyś zmienić nastawienie
Ja miałam związki bez namiętności i dało się żyć, ale jakie to było życie

Dzień dobry

Ja też miałam cudowny weekend, pełen czułości i namiętności właśnie ....ostatnio u nas jest gorrrąco
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 08:43   #4796
pollynema
Zadomowienie

Dzień dobry

Niesamowicie dobrze mi się pracuje dziś z myślą, że TŻ czeka w domku
Stary 2009-01-12, 08:58   #4797
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Niesamowicie dobrze mi się pracuje dziś z myślą, że TŻ czeka w domku

Hehe ale lepiej by Ci pewnie wagarowało się z nim w domku
Stary 2009-01-12, 08:59   #4798
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No wiem, ale wiesz szczerość w takiej sytuacji bym sobie darowała Czasem lepiej coś przemiliczeń niż powiedzieć za dużo
To nie tak, że ja Ciebie zupełnie nie rozumiem, bo sama byłam i w niejednym takim związku, zawsze wtedy miałam to poczucie niedosytu....że to nie to, że to nie na całe życie, że jestem z tą osobą przejściowo ....wiem, że nie było to zupełnie w porządku ale jednocześnie jaką mogłam mieć pewność, że znajdę tego jedynego i zdobędę tą pewność..... Nieoczekiwanie znalazłam, wtedy jak już pogodziłam sie z życiem bez fajerwerków
U Ciebie problem może być jeszcze w tym, że Twój mąż to Twój pierwszy mężczyzna i to być może w zestawieniu z Twoją niespokojną osobowością nie pozwala Ci poczuć się spełnioną, sama należałam do takich osób, będąc z kimś myślałam a jakby było z kim innym Wieczne rozdarcie.....
Asiuk nie musisz odpowiadać, tak pytam z ciekawości - dlaczego Ty zdecydowałaś się na ten ślub ? Nie lepiej było jeszcze poczekać, i zrobić to mając 100% pewność, albo szukać dalej

Asiuk napisałaś, że brakuje Ci namiętności u Was, a kiedyś ona była ? Jesli tak to chyba jest szansa to wskrzesić,ale musiałabyś zmienić nastawienie
Ja miałam związki bez namiętności i dało się żyć, ale jakie to było życie

Dzień dobry

Ja też miałam cudowny weekend, pełen czułości i namiętności właśnie ....ostatnio u nas jest gorrrąco
Ja się zastanawiałam nad tym samym właściwie...
Stary 2009-01-12, 09:05   #4799
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Strasznie dziś jestem przywieszona Pisze już którąś wiadomość ale kompletnie nie potrafię sprecyzować myśli.

Dorinko, ja też znalazlam wlasnie TEGO faceta, w momencie kiedy godzilam sie z tym zyciem bez fajerwerkow Równocześnie znalazłam też pewność i spokój, których nigdy wcześniej nie doświadczyłam.

Może jest szansa, że ta pewność że to TEN pojawi się z czasem? W momencie kiedy już przygaśnie taki podświadomy żal, że "już nigdy z nikim innym"? Znacie kogoś kto tak miał?
Stary 2009-01-12, 09:27   #4800
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiałam nad tym samym właściwie...
Ale nad czym konkretnie ? Też masz takie wątpliwości czy to TEN ?

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Strasznie dziś jestem przywieszona Pisze już którąś wiadomość ale kompletnie nie potrafię sprecyzować myśli.

Dorinko, ja też znalazlam wlasnie TEGO faceta, w momencie kiedy godzilam sie z tym zyciem bez fajerwerkow Równocześnie znalazłam też pewność i spokój, których nigdy wcześniej nie doświadczyłam.

Może jest szansa, że ta pewność że to TEN pojawi się z czasem? W momencie kiedy już przygaśnie taki podświadomy żal, że "już nigdy z nikim innym"? Znacie kogoś kto tak miał?
Zaro wspaniała jest taka pewność, ale u mnie ta pewność jest jednocześnie cały czas podsycana pewną niepewnością Tzn. nie mam właśnie tego spokoju i pewności jak Ty napisałaś Wiadomo, że mam zaufanie i pewność, że mnie kocha ale wiem, że nie mogę sobie w tym związku odpuścić ..., tylko cały czas muszę się starać (zresztą on też ma taką świadomość) Ktoś by pomyślał, jakie to męczące.... a jest wręcz przeciwnie, podoba mi się taki stan, nawet skłonna jestem stwierdzić, że to jest motorem napędowym w naszym związku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości