![]() |
#4771 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
kasiulka12312 dziękuję za odpowiedź.Do Dr mogę iść kiedy chcę - mam zadzwonić oczywiście. Pójdę w przyszłym tygodniu akurat minie kalendarzowy miesiąc. czy Dr przepisał Ci hydrocortison 1% - to sterydowa maść przeciwko zapaleniom skóry. Ja mam kilka takich bo córka ma AZS. Tylko to są maści na skórę więc ciekawe przy przenikaniu przez nia mają wpływ na to co buduje się wokół kości. To samo tyczy się maści cepan - to jest na łagodniene blizn i rozjasnianie - a my mamy blizny wewnątrz
![]() ![]() kupiak czytałam fora i informacje o operacjach i mam świadomość, że nos to nie plastelina i że z orlego nosa czarownicy nie zrobi się nosa Angeliny Jolie.....myślę że wiele zależy od naszych oczekiwań i tego jak "wyprostuje" Nam je lekarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- [QUOTE=malinka35;38659445]kasiulka12312 dziękuję za odpowiedź.Do Dr mogę iść kiedy chcę - mam zadzwonić oczywiście. Pójdę w przyszłym tygodniu akurat minie kalendarzowy miesiąc. czy Dr przepisał Ci hydrocortison 1% - to sterydowa maść przeciwko zapaleniom skóry. Ja mam kilka takich bo córka ma AZS. Tylko to są maści na skórę więc ciekawe przy przenikaniu przez nia mają wpływ na to co buduje się wokół kości. To samo tyczy się maści cepan - to jest na łagodniene blizn i rozjasnianie - a my mamy blizny wewnątrz ![]() ![]() Hej. Ja nie mam akurat tej maści ,dr przepisał mi inną maść. Każdy organizm jest inny ,u nas widocznie zrobiły się mini blizny podskórne, ale nie ma się czym martwić skoro da się je wyleczyć. A powiedz jak Ci się nosek podoba?
![]() |
#4773 |
Przyczajenie
|
kasiulka12312 nosek mi się podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() |
#4775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-15 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wymień choć jeden pozytyw nieudanej korekty nosa? Perspektywy poprawki i przechodzenia wszystkiego od nowa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Raczkowanie
|
Kto tu napisał ,że symulacja jest pierwszą rzeczą?? Mnie chirurg nie robił żadnej symulacji... A co do poprawek zdarzają się co tu ukrywać ,ale takie jest życie.
#4779 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
Czytając opinie o róznych lekarzach, często na jednej poprawce sie nie kończy! Więc gdzie tu sens , skoro kilka razy trzeba łamać nos, kilka razy trzeba ryzykować życie, a i tak nie wiadomo co wyjdzie. Mało tego kilka lat jest wyjętych z życiorysu, bo nastepną operację można zrobic dopiero po roku, to nie dla mnie, szkoda życia, które i tak przynosi nam wiele "niespodzianek".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciałam przypomnieć, że na tym forum dzielimy się informacjami, szczegółami, cennymi poradami na temat operacji nosa. ![]() A autor powyższego postu chyba ma problem ze zrozumieniem tego, może lepiej pasuje do "pogaduchy byle o czym" czy też "mam 100 kompleksów, niską samoocenę, zazdroszczę innym", ale jedno jest pewne...źle trafiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4783 |
Przyczajenie
|
Myślę, że nick kupiak, niesia i inne już nie tylko na tym Forum w ten sposób się wypowiadały ..cóż niektórzy mają taki sposób na spędzanie wolnego czasu.
Każdy podejmuje decyzję sam z pełnymi tego konsekwencjami.. więc takie wypowiedzi i tak nie zniechęcą. kasiulka12312 nie mogę załączyć zdjęć do wiadomości ![]() ![]() Jeszcze dopisze o naproxen - faktycznie może pomagać. Naproxen jest preparatem do użytku zewnętrznego w formie żelu, barwy białej, o zapachu mentolu. .W skład preparatu wchodzi substancja czynna – naproksen – należąca do niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ). Preparat w postaci żelu dobrze się wchłania, a substancja czynna przenika przez skórę do miejsca objętego schorzeniem, działając przeciwbólowo i przeciwzapalnie. W rezultacie następuje zmniejszenie bólu i obrzęku oraz powrót sprawności ruchowej. Ja tez stosuje rinopanteinę do nosa po zabiegach chirurgicznych w celu zmniejszenia tworzenia się strupów i ułatwienia procesu regeneracji błonu śluzowej nosa Miłego wieczoru Edytowane przez malinka35 Czas edycji: 2013-01-16 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby o komplikacjach mówiono jasno, na pewno moja decyzja byłaby inna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzisz... myślę, że każda liczy się z konsekwencjami, na konsultacjach Dr. o tym mówi, "może zdarzyć się to i to", a na dodatku podpisujesz "umowę", więc albo się godzisz, albo nie. Najważniejsze wybrać dobrego Dr!!! Nie można żałować na operację plastyczną, bo może...no właśnie, lepiej 'na tym' nie oszczędzać. 3 lata temu powiększyłam piersi, ponieważ jestem bardzo szczupła i wysoka, miałam sportowy biust...czyli prawie NIC! Dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką (super) piersi, czuję się nareszcie 100% kobietą! Więc wniosek z tego... jeżeli masz kompleksy dlaczego ich się nie pozbyć ![]() Rada: jeżeli 'ktoś' spaprał Ci operację plastyczną nosa, to albo załóż mu sprawę sądową o odszkodowanie, albo polubownie dojdźcie do wspólnego porozumienia. Wiesz, pisanie na forum Ci nic nie pomoże i tak każda zrobi, co uważa za słuszne, jedynie możesz podać nazwisko Dr, aby była to dla 'nas' przestrogą. ![]() Edytowane przez renatkq Czas edycji: 2013-01-17 o 02:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
kasiulka12312 nie mogę załączyć zdjęć do wiadomości
![]() ![]() Wyślij mi na pocztę ,podałam Ci na priv
#4789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podanie nazwiska lekarza w niczym mi w tej chwili nie pomoże. Boję się, że po poprawce nic się nie zmieni lub będzie gorzej, bo jeśli za pierwszym razem nie wyszło to czy wyjdzie za drugim? Czytałam opinię dziewczyny z podobnymi komplikacjami jak moje i niestety po poprawce jest źle a czeka ją przeszczep itp. Edytowane przez kupiak Czas edycji: 2013-01-17 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2013-01-17 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A może Twój nosek jest ładny, a Ty masz jakąś małą depresję? Czy możesz podzielić się efektami po op. (i najlepiej przed) z nami ? Głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie akurat nałożyło się kilka powikłań, dlatego właśnie mam obawy dalszych poprawek. Lekarz oczywiście, że nie cudotwórca, ale etyka lekarska obowiązuje, przynajmniej wypadałoby tak postępować. Nie chciałam mieć też nosa Angeliny Joli, moje oczekiwania nie były wygórowane, miało być skrócenie, zwężenie ...i to wszystko przed było takie proste i realne. Edytowane przez kupiak Czas edycji: 2013-01-17 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak mało profesjonalnie brzmi! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Raczkowanie
|
Ta wypowiedź miała na celu uświadomienie niektórych z Was, że doktorzy to nie są czarodzieje ,powie im się "chcę piękny nosek" ok poczekaj 2 h wyczaruje Ci taki jaki sobie życzysz. Ludzie o czym tu rozmawiamy z takim podejściem to można iść sobie ,ale do malarza żeby namalował portret taki jaki sobie życzę i tak w 80% taki nie wyjdzie. Ludzie proszą zwykłych ludzi o niezwykłe czyny to są tzw"trudni pacjenci"
#4796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie mogli tak powiedzieć tego przed zabiegiem? Czy kariera jest najważniejsza? A jeszcze jedno, dobry malarz namaluje to co chcesz! Wiem z autopsji. Edytowane przez kupiak Czas edycji: 2013-01-17 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Przyczajenie
|
kupiak a który Lekarz robił Ci operację i kiedy?
kasiulka12312 jak twój nosek - opuchlizna już całkowicie zeszła? |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Raczkowanie
|
pisanie nazwiska lekarza w tej chwili mi nie pomoże i mam nadzieję, że nie będę musiała. Wyboru lekarza dokonałam sama, na pierwszej wizycie wzbudził zaufanie i profesjonalizm, teraz mam mieszane uczucia, choć żal wielki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz powinnaś się była domyślić ,że skoro dr nie informuje o komplikacjach tzn,że coś jest nie tak. Krótki reportaż mojego dr. Polecam przeczytać. http://kobieta.interia.pl/news-to-ni...zka,nId,411467 ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasiulka12312;38703 994]Heh niekoniecznie namaluje to co chcemy w 100% ;-)
Widzisz powinnaś się była domyślić ,że skoro dr nie informuje o komplikacjach tzn,że coś jest nie tak. Krótki reportaż mojego dr. Polecam przeczytać. http://kobieta.interia.pl/news-to-ni...zka,nId,411467[COLOR="Silver"] [SIZE=1]---------- Dopisano o 18:15 --- No wiesz gdybym wiedziała, że są jakieś komplikacje to pewnie nie poszłabym na zabieg, a Dobry malarz namaluje to co chcemy, to tak jakby dobry aparat nie zrobił zdjęcia takiego jakie chcemy. Mam takie pytanie i prośbę do Ciebie: Czy jesteś po operacji nosa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.