Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 13:04   #4771
meflina
Zadomowienie

Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)

zaczęłaś 15 .10 , trafiłam przeglądając . Zapisz sobie , zapisz i odliczaj .

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 13:23   #4772
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Tak myślałam, że koło 2 tygodni
Zaraz sobie w kalendarzu odznaczę, inaczej zapomnę na pewno..
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:08   #4773
meflina
Zadomowienie

ja sobie zaznaczyłam a nawet kiedy mija miesiąc .

~J. Conrad
Stary 2010-11-04, 14:15   #4774
moniczka_90
Zakorzenienie

Jestem już z drugim na dzisiaj kubkiem pokrzywy
a co u dziewcząt ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 14:18   #4775
meflina
Zadomowienie

skrzyp i pokrzywka wypite , wieczorem druga pokrzywka

~J. Conrad
Stary 2010-11-04, 16:12   #4776
_Alessandra
Zakorzenienie

tatty - co do zdrowego trybu życia, to mój jest dość zdrowy - jestem wegetarianką, to mówi samo za się Fakt, faktem piję codziennie kawę, która jest niezdrowa, jem słodkie ale tak poza tym, to staram zdrowo się odżywiać A jeśli chodzi o drożdże - i piłam i jadłam tabletki z tym i miałam taką katastrofę na buzi - zamiast leczyć, to potęgowało to moje i tak już duże problemy...

Jestem właśnie w trakcie picia skrzypokrzywy, później, przy "Tancerzach" będzie druga

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:15   #4777
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
tatty - co do zdrowego trybu życia, to mój jest dość zdrowy - jestem wegetarianką, to mówi samo za się Fakt, faktem piję codziennie kawę, która jest niezdrowa, jem słodkie ale tak poza tym, to staram zdrowo się odżywiać A jeśli chodzi o drożdże - i piłam i jadłam tabletki z tym i miałam taką katastrofę na buzi - zamiast leczyć, to potęgowało to moje i tak już duże problemy...

Jestem właśnie w trakcie picia skrzypokrzywy, później, przy "Tancerzach" będzie druga
dieta wegetariańska nie jest zdrowa nie po to Bozia stworzyła smaczne zwierzęta, bogate w witaminy i pierwiastki żeby ich nie jeść. Dieta uboga w białko zwierzęce może doprowadzić do matowienia włosów, wypadania ich i anemii. No i wszystkie wegetarianki które znam mają problemy z buzią bo organizm nie ma jak walczyć z alergiami na różne pokarmy i pestycydami w nich zawartymi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 16:55   #4778
stokrotenka18
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)

hej
a ja dziś rano to myślałam że nie wiem co zrobię
wzielam sobie Skrzypovitę i popilam pokrzywą..
i chyba źle zrobilam bo strasznie niedobrze mi było
i zbierało się na .... "pawia"
ale na szczęście nic się takiego nie miało miejsca..
chyba odstawie i Skrzypovitę i pokrzywę na kilka dni

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:18   #4779
meflina
Zadomowienie

skrzypovitę tak , pokrzywę nie .

~J. Conrad
Stary 2010-11-04, 19:41   #4780
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
Kolejna wegetarianka na wątku? Jaki ten świat mały
Ale dieta wegetariańska to pojęcie dosyć luźne, wcale nie musi oznaczać zdrowej diety. Trzeba się nieco postarać, by żyć zdrowo, niezależnie od tego, czy je się mięso czy nie.
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
dieta wegetariańska nie jest zdrowa nie po to Bozia stworzyła smaczne zwierzęta, bogate w witaminy i pierwiastki żeby ich nie jeść.

Wybacz, nie mogłam się jakoś powstrzymać.. Podobno ludzie też są dosyć smaczni, jak ich upiec.

Skąd takie przekonanie wśród społeczeństwa?
Tak się składa, że dowiedziałam się co to znaczy być zdrową dopiero będąc wegetarianką. Moi rodzice lekkomyślnie podchodzili do mojej diety w dzieciństwie, z której też wyniosłam wiele niedoborów i anemię. Byli święcie przekonani, że schabowy na obiad od wszystkiego mnie uratuje.
Dopiero gdy wzięłam dietę w własne ręce i zaczęłam się sensownie odżywiać, zażegnałam niedobory i anemię bez żadnych suplementów!
Stary 2010-11-04, 20:49   #4781
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
dieta wegetariańska nie jest zdrowa nie po to Bozia stworzyła smaczne zwierzęta, bogate w witaminy i pierwiastki żeby ich nie jeść. Dieta uboga w białko zwierzęce może doprowadzić do matowienia włosów, wypadania ich i anemii. No i wszystkie wegetarianki które znam mają problemy z buzią bo organizm nie ma jak walczyć z alergiami na różne pokarmy i pestycydami w nich zawartymi
Skoro już o "Bozi" mowa to z tego co mi wiadomo to w 10 przykazaniach jest takie hasło jak "nie zabijaj" a ludzie jedzący mięso przyczyniają się do śmierci zwierząt. I tu cię zaskoczę bo od urodzenia do lat bodajże 19 nie miałam mięsa w ustach i byłam zdrów jak ryba kiedy zaczęłam jeść kurczaki (innego mięsa dalej nie tknę a i kurczaka raz na ruski rok) włosy mi się łamią jak oszalałe, syfy na twarzy i anemia, widać nie każdemu służy to co większości społeczeństwa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 20:57   #4782
Ilsa Lund
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2305392 7]Kolejna wegetarianka na wątku? Jaki ten świat mały
Ale dieta wegetariańska to pojęcie dosyć luźne, wcale nie musi oznaczać zdrowej diety. Trzeba się nieco postarać, by żyć zdrowo, niezależnie od tego, czy je się mięso czy nie.
Wybacz, nie mogłam się jakoś powstrzymać.. Podobno ludzie też są dosyć smaczni, jak ich upiec.

Skąd takie przekonanie wśród społeczeństwa?
Tak się składa, że dowiedziałam się co to znaczy być zdrową dopiero będąc wegetarianką. Moi rodzice lekkomyślnie podchodzili do mojej diety w dzieciństwie, z której też wyniosłam wiele niedoborów i anemię. Byli święcie przekonani, że schabowy na obiad od wszystkiego mnie uratuje.
Dopiero gdy wzięłam dietę w własne ręce i zaczęłam się sensownie odżywiać, zażegnałam niedobory i anemię bez żadnych suplementów![/QUOTE]
nie mówię o codziennym wcinaniu schabowego na obiad, bo to jest niezdrowe samo przez się; dieta wymaga urozmaicenia i raz je się rybę, raz mięso a raz poprzestaje na ziemniakach z jajkiem, dokładając surówki. Schabowy nie ma dużo żelaza, natomiast można na anemię wcinać wątróbki i jeśli Twoi rodzice codziennie dawali Ci schabowego to mogłaś sobie uszkodzić żołądek
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Skoro już o "Bozi" mowa to z tego co mi wiadomo to w 10 przykazaniach jest takie hasło jak "nie zabijaj" a ludzie jedzący mięso przyczyniają się do śmierci zwierząt. I tu cię zaskoczę bo od urodzenia do lat bodajże 19 nie miałam mięsa w ustach i byłam zdrów jak ryba kiedy zaczęłam jeść kurczaki (innego mięsa dalej nie tknę a i kurczaka raz na ruski rok) włosy mi się łamią jak oszalałe, syfy na twarzy i anemia, widać nie każdemu służy to co większości społeczeństwa.
jest też "czyńcie sobie ziemię poddaną". Pomyśl co by było jakby neandertale roztkliwiali się nad każdym zwierzęciem ? Mięso od zarania dziejów było obecne w ludzkiej diecie, gdyż jest zdrowe. Obecnie zwierzęta zabija się humanitarnie i nie widzę powodu aby katować swój organizm niezdrową żywnością wegetariańską.

Stary 2010-11-04, 21:15   #4783
ewcianatalia
Przyczajenie

Dopisuję się do klubu w ramach walki z anemią i o utrzymanie gęstych zdrowych włosów.

Edytowane przez ewcianatalia
Czas edycji: 2010-11-04 o 21:23
ewcianatalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 21:24   #4784
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

jest też "czyńcie sobie ziemię poddaną". Pomyśl co by było jakby neandertale roztkliwiali się nad każdym zwierzęciem ? Mięso od zarania dziejów było obecne w ludzkiej diecie, gdyż jest zdrowe. Obecnie zwierzęta zabija się humanitarnie i nie widzę powodu aby katować swój organizm niezdrową żywnością wegetariańską.
Neandertanie to zupełnie co innego bo oni nie mieli wtedy chyba zbyt dużego wyboru. Rozumiem też jedzenie mięsa w czasie wojny czy PRL-u jak brało się to co było w sklepach. Ale mamy XXI wiek i nie trzeba jeść mięsa żeby być zdrowym.
Ale oczywiście szanuje Twoje zdanie
Stary 2010-11-04, 21:43   #4785
miss_alchemist
Raczkowanie

Cytat:
Neandertanie to zupełnie co innego bo oni nie mieli wtedy chyba zbyt dużego wyboru. Rozumiem też jedzenie mięsa w czasie wojny czy PRL-u jak brało się to co było w sklepach. Ale mamy XXI wiek i nie trzeba jeść mięsa żeby być zdrowym.
Ale oczywiście szanuje Twoje zdanie
Oczywiście, że nie trzeba, ale po co się męczyć?

A tak poważnie - jednej osobie odstawienie mięsa nie zaszkodzi, wręcz pomoże, a druga będzie po takiej rewolucji chodzić po ścianach. Ja akurat bardzo chętnie jem mięso i pewnie z głodu bym umarła, rezygnując z niego (nie jem w zasadzie prawie żadnych warzyw, bo nie lubię). Owszem, żeby uzupełnić braki mogę wcinać tony soi i fasoli, ale po co, skoro szczerze ich nie cierpię i sam ich zapach wywołuje u mnie odruch wymiotny? Z głodu mam umrzeć? No ale akurat ja jestem skrajnym przypadkiem :P I broń boże nie namawiam do jedzenia mięsa, bo wiem, jak to jest, gdy ktoś namawia cię do jedzenia czegoś, czego nie chcesz ("JAK TO NIE JESZ CEBULI?!").

Swoją drogą, wegetarianie zazwyczaj są zdrowsi nie dlatego, że nie jedzą mięsa, ale dlatego, że to ich niejedzenie wymusza na nich zweryfikowanie swojej diety. Natomiast nie znam żadnych badań, które twierdziłyby, że wegetarianin o zrównoważonej diecie byłby zdrowszy od wegetarianina o diecie również zrównoważonej, ale w inny sposób. I odwrotnie :P
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:02   #4786
moniczka_90
Zakorzenienie

Więc koleżanka mnie bardzo dobrze rozumie ponieważ ja nie jem mięsa nie z przekonań humanitarnych albo religijnych (ciężko u mnie o religijność od paru lat) ja po prostu nienawidzę mięsa nie smakuje mi mięso pod żadną postacią (gotowany kurczak jeszcze jest do przełknięcia) i po prostu nie wezmę mięsa do ust za to warzywa zajadam maniakalnie i kocham zieleninke która dostarcza mojemu organizmowi bardzo wiele
ale jak już powiedziałam szanuję zdania innych i nie będę nakłaniać nikogo do jedzenia tego czy tamtego
Stary 2010-11-05, 07:08   #4787
Konto usunięte

Cytat:
nie mówię o codziennym wcinaniu schabowego na obiad, bo to jest niezdrowe samo przez się; dieta wymaga urozmaicenia i raz je się rybę, raz mięso a raz poprzestaje na ziemniakach z jajkiem, dokładając surówki. Schabowy nie ma dużo żelaza, natomiast można na anemię wcinać wątróbki i jeśli Twoi rodzice codziennie dawali Ci schabowego to mogłaś sobie uszkodzić żołądek
Schabowy z mojej strony był sporym skrótem. Były to typowe obiady, jakie się ma w przeciętnym domu: schabowy, mielony, ryba, czasami gulasz. Do tego standardowe ziemniaki i surówka z delikatesów.
W każdym bądź razie - nawet spożywając mięso, a nie dbając o dietę, można wyrządzić wiele szkód. I chwilami mam to za złe rodzicom, że nie pomyśleli o tym..

Z resztą - nawet się cieszę, że wprowadziłam taką zmianę w mojej diecie. Gdybym dalej się odżywiała tak, jak kiedyś, moja dieta byłaby bardzo uboga, pojęcia bym nie miała, jak dobrze gotować
Cytat:
Ale już kultura ruszyła do przodu, łatwo jest dostać warzywa, zboża. Więc nie ma sensu trzymać się dalej jedzenia mięsa, jeśli się tego nie chce.
Poza tym, o ile zwierzęta mogą zabijać się "humanitarnie" (bo nie wiem, co to ma wspólnego z ludźmi), to osobiście uważam, że ludzie zwierząt w sposób humanitarny zabijać nie potrafią. Przynajmniej większość, nie wiem jak to ma się z niemasowymi hodowlami.

Nie mniej nie mam nic przeciwko temu, że ktoś ma inną dietę, inne poglądy. Jedynie nie rozumiem, dlaczego uważasz, że żywność wegetariańska jest niezdrowa?
Przecież nawet ludzie spożywający mięso także jedzą rośliny, czyli ich dieta także powinna w takim wypadku być niezdrową.
Jeśli chodzi chociażby o pestycydy - staram się o warzywa niepochodzące z takich hodowli, w lato często pracuję w gospodarstwie mojej znajomej, która pestycydów nie używa. W zamian dostaję warzywa, które sobie zamrażam lub używam do przetworów.
Z resztą, jedząc same mięso także pestycydów się nie uniknie. Przecież kumulują się w tkankach zwierzęcych..

Edit:
Z całego zamieszania zapomniałam zrelacjonować mojego pierwszego dziś kubka pokrzywy

Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Czas edycji: 2010-11-05 o 07:09
Stary 2010-11-05, 07:25   #4788
moniczka_90
Zakorzenienie

Heh no trosze nam się wątek w innym kierunku rozwinął Ja również melduję, że pierwszy dziś kubol pokrzywki stoi już przy mnie
Stary 2010-11-05, 07:52   #4789
Konto usunięte

Myślałam, że więcej mam tego zapasu pokrzywy..
Właśnie podliczyłam, że starczy mi zielska na jakieś półtora miesiąca jeszcze, później chyba będę się musiała w kupne zaopatrzyć

W następnym roku poszukam więcej pokrzywy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 08:40   #4790
milusiaam
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2305893 1]

Nie mniej nie mam nic przeciwko temu, że ktoś ma inną dietę, inne poglądy. Jedynie nie rozumiem, dlaczego uważasz, że żywność wegetariańska jest niezdrowa?
Przecież nawet ludzie spożywający mięso także jedzą rośliny, czyli ich dieta także powinna w takim wypadku być niezdrową.
Jeśli chodzi chociażby o pestycydy - staram się o warzywa niepochodzące z takich hodowli, w lato często pracuję w gospodarstwie mojej znajomej, która pestycydów nie używa. W zamian dostaję warzywa, które sobie zamrażam lub używam do przetworów.
Z resztą, jedząc same mięso także pestycydów się nie uniknie. Przecież kumulują się w tkankach zwierzęcych..
[/QUOTE]
Nie jest nie zdrowa ,ale nie dostarcza wszystkich potrzebnych składnikow.Znam kilku wegetarian ,którzy np bardzo ciężko znoszą zime ,maja sine usta ,ubieraja sie po trzy swetry ,jest im po prostu zimno z braku tłuszczów zwierzecych i białek.
Na szczescie mozna jesc juz "suplementy" bialka zwierzecego.Jednak jak to suplementy nigdy nie beda tak pożyteczne jak orginały.

Kupiłam na dozie pokrzywe bo mi brakowało 3 zł do zamowienia akurat :P
Od wczoraj popijam
dzisiaj dokupie sok malinowy ,moze mi bardziej zasmakuje.Mam nadzieje ze witaminy z soku nie kolidują z pokrzywka?

TATTY a propo pokrzywy zrywanej we własnym zakresie.Chciałam z niej kiedys zrobic wcierke i to był zły pomysl nazrywałam tego zielska ,wrociłam do domu wyplukałam pod prysznicem ,nastepnie zmieliłam w maszynce do miesa ...cała kuchnia w tej zielonej mazi...smierdziało niemilosiernie...gdzies wyczytalam ze pozniej trzeba zalac ten sok spirytusem...a to trzeba zalac liscie wiec zalałam...nie wiem jakim cudem ale zaczeło mi to gnic zapach a raczej smród niemiłosierny ...Nigdy wiecej !!

A ty suszysz pokrzywę i zaparzasz? mam ta mozliwosc zbierania pokrzywy u siebie na wsi/

Edytowane przez milusiaam
Czas edycji: 2010-11-05 o 08:45
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:20   #4791
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, można się przyłączyć?

Pije pokrzywę juz drugi tydzień, jedną dziennie (chociaż myśle czy nie zacząć pić dwie ). Czytałam początek wątku i pisano tam, że pokrzywę pozostawia się pod przykryciem 15-20 min A ja zawsze to robiłam 10 min Czy to jakaś wielka różnica?

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 09:42   #4792
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Znam kilku wegetarian ,którzy np bardzo ciężko znoszą zime ,maja sine usta ,ubieraja sie po trzy swetry ,jest im po prostu zimno z braku tłuszczów zwierzecych i białek.
Niestety ja tek własnie mam ale nie mogę potwierdzić, ze to od niejedzenia mięsa. Sine i zimne stopy i ręce mam czasem nawet w upały a zima jest dla mnie katorgą

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można się przyłączyć?

Pije pokrzywę juz drugi tydzień, jedną dziennie (chociaż myśle czy nie zacząć pić dwie ). Czytałam początek wątku i pisano tam, że pokrzywę pozostawia się pod przykryciem 15-20 min A ja zawsze to robiłam 10 min Czy to jakaś wielka różnica?
Pewnie, ze można, zapraszamy
Hmm ja trzymam ok. 15 min no a różnica jest w tym, ze im dłużej będzie tym stanie się mocniejsza ta herbatka i torebka puści więcej ziół, smaku itp.
Stary 2010-11-05, 09:57   #4793
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
Niestety ja tek własnie mam ale nie mogę potwierdzić, ze to od niejedzenia mięsa. Sine i zimne stopy i ręce mam czasem nawet w upały a zima jest dla mnie katorgą

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Pewnie, ze można, zapraszamy
Hmm ja trzymam ok. 15 min no a różnica jest w tym, ze im dłużej będzie tym stanie się mocniejsza ta herbatka i torebka puści więcej ziół, smaku itp.
Hmm... czyli im dłużej trzymam ją pod przykryciem, tym bd silniejsze działanie Teraz bd pić dwie dziennie i trzymać 20 min

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-05, 10:03   #4794
Ilsa Lund
Zakorzenienie

tatty, nie sądziłam że masz dostęp do takich naturalnych upraw; to świetna rzecz. Natomiast większość wegetarianek zostaje nimi w wieku 15 lat na kilka miesięcy a później musi rezygnować z powodu alergii pokarmowych, skórnych na te wszystkie pestycydy no i tęsknoty za mięsem dobrze że przejmujecie się zwierzętami ale może lepiej poświęcić czas na ratowanie umierających dzieci i oddać szpik niż walczyć o to, by jakaś krowa umarła 2 dni później. One dostają specjalne specyfiki by nie czuć bólu; jedynie w tradycji muzułmańskiej oraz gdy mięso musi być koszerne zwierzę musi czuć cały ból i być przytomne i to jest wstrętne ale nasze europejskie zabijanie naprawdę traktuje mięso z szacunkiem.

w każdym razie wczoraj wypiłam 4 kubki bo przedwczoraj zapomniałam

Stary 2010-11-05, 10:06   #4795
kruszynka_96
Raczkowanie

GG do kruszynka_96 Send a message via Skype™ to kruszynka_96

A ja w sumie to nawet nie wiem ile trzymam. Ale powyżej 10 minut to na pewno.

Ja piję raz dziennie, czasem dwa. Szczerze mówiąc nie zaobserwowałam jakiś bardzo widocznych zmian. Mimo to będę dalej pić pokrzywę, bo mi smakuje, myślę, że włosy minimalnie szybciej rosną i może troszkę mniej się przetłuszczają. Niestety stanu buzi nie poprawiła

Szkoda, że nie zadziałała na mnie WYRAŹNIE lepiej, ale też nie ma co narzekać

I nie działa już na mnie tak straaasznie moczopędnie!

Dbam o oceny
Zapuszczam czuprynkę, piję drożdże, pokrzywę.
Nieustannie dbam o włosy z wizażem- widzę poprawę!
Zakochana
GG: 9498243

Aga.
kruszynka_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 10:32   #4796
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynka_96 Pokaż wiadomość
A ja w sumie to nawet nie wiem ile trzymam. Ale powyżej 10 minut to na pewno.

Ja piję raz dziennie, czasem dwa. Szczerze mówiąc nie zaobserwowałam jakiś bardzo widocznych zmian. Mimo to będę dalej pić pokrzywę, bo mi smakuje, myślę, że włosy minimalnie szybciej rosną i może troszkę mniej się przetłuszczają. Niestety stanu buzi nie poprawiła

Szkoda, że nie zadziałała na mnie WYRAŹNIE lepiej, ale też nie ma co narzekać

I nie działa już na mnie tak straaasznie moczopędnie!
A ile już pijesz? Jeśli chodzi o działanie, to oczywiście zaobserwowałam większe bieganie do wc, a tak poza tym, to na brodzie powyskakiwało mi pare syfów Ale nie wiem czy to kewstia pokrzywy, czy też zbliżającego się okresu

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Stary 2010-11-05, 10:54   #4797
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
tatty, nie sądziłam że masz dostęp do takich naturalnych upraw; to świetna rzecz. Natomiast większość wegetarianek zostaje nimi w wieku 15 lat na kilka miesięcy a później musi rezygnować z powodu alergii pokarmowych, skórnych na te wszystkie pestycydy no i tęsknoty za mięsem dobrze że przejmujecie się zwierzętami ale może lepiej poświęcić czas na ratowanie umierających dzieci i oddać szpik niż walczyć o to, by jakaś krowa umarła 2 dni później. One dostają specjalne specyfiki by nie czuć bólu; jedynie w tradycji muzułmańskiej oraz gdy mięso musi być koszerne zwierzę musi czuć cały ból i być przytomne i to jest wstrętne ale nasze europejskie zabijanie naprawdę traktuje mięso z szacunkiem.

w każdym razie wczoraj wypiłam 4 kubki bo przedwczoraj zapomniałam
Nie wiem jak tatty i inne wegetarianki na forum ale ja nie jem mięsa po prostu dlatego, że nie lubię. Tak jak niektórzy zajadają się mięchem i ich cofa na widok szpinaku tak ja zielenine uwielbiam a cofa mnie na widok mięsa. Losem krowy się nie przejmuję dopóki właśnie jakiś muzułmanin koszerny się za nią nie weźmie. Tak samo nie rozumiem jak w Chinach mogą jeść koty czy psy ale tam własne dzieci się zabija bo mają tam nadmiar ludzi, zwierząt i wszystkiego. Poza tym to jest inna kultura i trzeba to uszanować. A co do tych 15 latek to wszystko wg mnie robia dla szpanu tj. wegetarianizm, fajki, alkohol. No albo chcą zrobić na złość rodzicom jeśli to jakiegoś rodzica ruszy (mam na myśli nie jedzenia mięsa)
Poza tym Kochane ! to nie ten wątek na takie rozmowy !
Stary 2010-11-05, 11:03   #4798
tur3cka
Raczkowanie

A ja chyba nie mogę pić pokrzywy...
Kiedy zaczynałam to po kilku dniach sie nieswojo czułam..
I ostatnio znowu-3 dni piłam i się zaczynałam dziwnie czuć..
A po odstawieniu już wszystko normalnie.
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 11:19   #4799
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tur3cka Pokaż wiadomość
A ja chyba nie mogę pić pokrzywy...
Kiedy zaczynałam to po kilku dniach sie nieswojo czułam..
I ostatnio znowu-3 dni piłam i się zaczynałam dziwnie czuć..
A po odstawieniu już wszystko normalnie.
nieswojo ? To znaczy jak ?

Mama kupiła mi Merz Special ale nie wiem czy będą po nim jakieś wielkie efekty bo w sumie ma wyciąg z drożdży, beta-karoten z nikotyny, żelazo i witaminy A i B.

Stary 2010-11-05, 11:27   #4800
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
nieswojo ? To znaczy jak ?

Mama kupiła mi Merz Special ale nie wiem czy będą po nim jakieś wielkie efekty bo w sumie ma wyciąg z drożdży, beta-karoten z nikotyny, żelazo i witaminy A i B.
Hihi ja sobie wczoraj kupiłam Merz Spezial i pamiętam, ze w LO bardzo mi pomogły te tabletki. Dlatego teraz tylko dokończę Silicę i zabiorę się za Merz oczywiście dalej pijąc drożdże (mimo iż są w składzie) i pokrzywę bo zaczynam widzieć efekty nawet bez tych tabletek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości