|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat Czarownic:)część III nieostatnia:D
Trzymaj kciuki żeby mi się udało..
Zakopane jest koszmarnie rozkopane jak nam powiedział nasz pan gospodarz z noclegów..
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooooooooo podobno korki masakrystyczne ale jeszcze zostaly 3 tyg do mojego wyjazdu to może się cos polepszy
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Z Rozkopanem chyba się nic nie polepszy, bo oni podobno mają mega opóźnienia ze względu na te deszcze i powodzie... Duży poślizg w robotach.
|
|
|
|
#4775 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś będziemy musiały przeżyć to rozkopane Zakopane
![]() Już nie mogę się doczekać.. ![]() Dziś powiedziałam mężowi, że zabieram go na Orlą, na Granaty. Ucieszył się nawet bardzo
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Damy radę z tym Zakopcem
Mój mąż tez się ucieszył że idziemy na Granaty i na Krywań ![]() Idziemy też na Szpiglasową, na Krzyżne, Kozi Wierch, powtórka ze Świnki no i mąż bardzo chce wejść na ten Kościelec ale ja się lękam
|
|
#4777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale macie fajne plany ![]() Jedziecie na 2 tyg., to możecie sobie przeplatać wycieczki - krótsza, dłuższa, bo te co wymieniłaś to dłuższe wycieczki Kościelec - to i zagwostka dla mnie... Ja patrzę na mapę i nie wiem, na co się zdecydować. Ot problem ![]() Dzien dobry ![]() Znów upał..... |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak te to dłuższe i takie na które się napaliliśmy Czy zrealizujemy to się zobaczy ![]() Na pierwsze wyjście planujemy Rusinową z drobnych rozruchem po schodkach na Gęsią taki lajcik na zasadzie biwaku na Rusinowej i napawania sie widokami![]() Potem sie zobaczy Znajomi z którymi jedziemy nie chodza na długie i wysokie wycieczki.. najwyżej byli chyba na Kasprowym. Więc pewnie bedziemy sie rizdzielali na część wyieczek bo nie sadzę by oni z nami zrobili Granaty czy nawet Świnicę.. do tego oni nie wstana o 6 co przy dłuższej wycieczce jest bardzo wskazane![]() No taki wybór, że problem ![]() Ciekawe czy Kropka juz zdecydowała gdzie idzie ![]() U mnie tez upał jak diabli..:/ bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee Beatko jeszcze miałam sie Ciebie zapytać - jakich rękawiczek używasz na łańcuchach?
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co z Kozim? Wejdziecie i zejdziecie, czy chcecie gdzieś dalej tuptać? Toż to Orla ![]() Rusinowa to i u nas na rozruch, tak myślę Piękna jest Sporo jest szlaków w niższych partiach, to znajomi sobie pochodzą. Ja lubię też Tatry Zach., mniej ludzi, widoki piękne, nie są to tak bardzo trudne szlaki. Dwa lata temu szłam na Starorobociański przez Ornak, polecam W tym roku na pewno zrobimy jakiś szlak w Zachodnich ![]() Uśmiejesz się z moich rękawiczek, które miałam na Świnicy i Zawracie Były to robocze rękawiczki, takie antypoślizgowe ![]() Dwa lata temu miałam rowerowe
Edytowane przez betig1975 Czas edycji: 2010-07-22 o 09:15 |
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może gdzieś pójdziemy kwałek.. zobaczymy Tak czy siak z Koziego na pewno na co popatrzeć![]() Rusinowa Tzn Oni jak wstana o 10, zaczną się szykować i zanim wyjda to wiesz Ale to ich biznes My mamy swoje plany i oczywiście jeśli uda sie je połaczyc to super jak nie to trudno wiem, że mój mąz nie zawali swojego planu wycieczki dlatego, że ktos nie bedzie chciał wstać rano Znam go doskonale w tej kwestii![]() oooo o takich nei pomyślałam ja miałam takie rowerowe bez palców własnie.. i zastanawiam się czy jest cos lepszego niz takie
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno jest na co popatrzeć z Koziego
![]() O 10 wstać To nie ma już po co iść w góry ja bym tak samo robiła jak Twój mąż - w końcu jedziecie, żeby pochodzić po górach a nie po Krupówkach ![]() Ale ja też mam z tym problem, tzn. ze wstawaniem . Na urlopie chciałoby się pospac dłużej, a tu o 6 pobudka, albo i wcześniej A potem trza masakrować się na szlakach Lubię iść rano w góry, jest jeszcze cicho, mało ludzi, a powietrze jest takie świeże i rzeźkie. Te rękawiczki robocze są jednorazowe, szczególnie jak pada deszcz Z moich obserwacji wynika, że większość ma rowerowe. One są grubsze i antypoślizgowe. Nie wiem, czy są jakieś lepsze ![]() Niedługo uciekam z pracy, muszę mamę zawieźć do lekarza, ale wrócę ![]() Madziu - a kupiłaś botki? Bo zastanawiałaś się nad kupnem Lowa chyba? Edytowane przez betig1975 Czas edycji: 2010-07-22 o 09:49 |
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na pewno! A Ty byłaś Beatko na Kozim..?No właśnie.. a potem jeszcze szykowanko, kaweczka.. mój mąz by tam zawału dostał jakby miał czekac Tak to sobie można wstac na Rusinową![]() Mój mąż to jak typowy facet zadaniowiec i nic mu jego planów nie może pokrzyzować Jest w stanie zrobić wszystko by ten plan wcielić w zycie Wstaje pierwszy, szykuje śniadanie i kanapki na drogę, pakuje plecaki, zalewa kawę w termosie i budzi mnie, ja tylko zjadam śniadanie ubieram się i wychodzimy A wszystko to byle być szybko w górach Uroczy jest w tym swoim zapale![]() Noja ze wstawaniem tez mam problem Ale masz racje z tym spokojem porannym na szlaku Często tam się zdarza wchodzic na szlak jeszcze pzy zamkniętych budkach więc oszczędzamy przy okazji na biletach Ale tak rano wychodzimy, że czasami jeszcze budkowi nie docieraja do pracy![]() Spytam w sklepie górkim czy maja cos specjalnie na łańcuchy jak bede wybierała butkiJak sie mama miewa? ![]() Batko my musimy się jakoś telefonami na privie wymienić (tzn mam nadzieję, że musimy ). Aha i fajnie by było jakbyć mi wysłała jakąś swoją aktualną fote bo jak chciałam zobaczyc na n-k to nie masz ani jednej.. a juz nie pamietam jak wygladasz..
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie byłam na Kozim
![]() Mój mąż napalił się na Rysy zobaczymy, jak to będzie z tym ![]() Ale Ty masz dobrze z mężem, ale ja też nie narzekam ![]() My często też idziemy przy zamkniętych budkach Ale i tak raz byłam w szoku, jak wchodziliśmy na szlak z rańca, gdzieś doszliśmy ok 11-tej, a pani już schodziła. Nie pamiętam, dokąd szliśmy, ale stwierdziliśmy, że pani musiała iść w góry o 4-5 To dopiero wyczyn ![]() Jak coś będziesz wiedziała o rękawiczkach, to poproszę o info. U nas nie ma sklepu górskiego, po buty jechałam specjalnie do W-awy ![]() Ja muszę kupić jakieś krótkie spodenki, bo nie mam takich na wycieczki. Dwa lata temu pożyczyłam od męża i trochę śmiesznie wyglądałam ![]() Znajdę jakąś fotkę i wyślę Ci na maila wraz z nr telefonu I poproszę o Twoją Rzadko zaglądam na nk.Moja mama niestety choruje, boli ją kolano i promieniuje na łydkę dziś ma umówioną i wyczekaną wizytę u ortopedy. A teraz zmykam
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dobrze, mam
Trafiło sie jak ślepej kurze ziarno - taki mąż!Albo ta Pani wczesnie wstała, albo tak syzbko chodzi ![]() Nie ma problemu, jeśli będą jakies specjalne rękawiczki do łancuchów dam Ci znac co i jak![]() E tam smiesznie ja w górach średnio zwracam uwage na strój![]() Wyslę Ci na maila fotkę tylko poproszę o adres mailowy na priv.. ![]() A dla mamy dużoooooooooooooooooooo zdrowia!
|
|
#4785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A już tam ślepej kurze Dobrej żonie trafił się dobry mąż, nie ma innej opcji, tak musiało być ![]() ![]() Ja też nie zwracam, no chyba, że mini i japonki, to aż bije po oczach Musi być przede wszystkim wygodnie, a reszta nie ma takiego znaczenia Ale w męskich spodenkach, trochę za dużych, wyglądałam ..... śmiesznie Ale było tak gorąco, że musiałam je nałożyć ![]() Już wysyłam ![]() Mama będzie żyć, ale niestety zwyrodnienie stawu kolanowego ma i trza się leczyć. Dzięki za życzenia zdrowia W mieście masakra, tak gorąco, w przychodni kupa ludzi i sauna, w gabinecie lekarskim sauna (jak oni tam pracują ). A ja mam klimę w pracy, można pracować Gorzej będzie o 15-tej, jak trzeba będzie jechać do domciu
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Załatwiłaś co potrzeba?
![]() No już nie dyskutuje o tej dobrej żonie ![]() A nie! Ja nie mówię, że nie zwracam uwagi na japonki na szlaku mówię, że nie przywiązuję zbytniej uwwgi do własnego stroju sportowo i wygodnie to podstawa![]() No jak za duże to mogło być zabawnie ![]() Zwyrodnienie..? Niech dba o siebie No ja tez mam klimę i tylko dzieki temu daję radę mysleć ![]() Współczuje każdemu kto pracuje bez klimy w jakis mocno ciepłych pomieszczeniach..
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OK, rozumiem Tak - sportowo i wygodnie, tak się ubieram na urlopie. A szczególnie w górach Na japonki trudno nie zwrócić uwagi U mnie na zakładzie chłopki pracują w ukropie, na hali jest gorąco, jak się blacha nagrzeje, to nic nie pomoże.. Ale ponoć idzie ochłodzenie, w niedzielę ma być u mnie 17 stopni
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szczególnie w górach, gdzie siadam czy kładę się na trawie, obcieram o skały, mogę rozerwac sobie spodnie np, więc ubrania nie moga mnie krępowac i w razie zabrudzenia czy zniszczenia nie może mi byc ich szkoda ![]() No ja właśnie słyszałam, że w sobotę u mnei ma być 20 i deszcz jak zobaczę to uwierze Ale to w sumie dobrze bo wybieram sie na buszowanie po sklepach więc lepiej jakby było trochę chłodniej![]() Chłopakom współczuje
|
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam nadzieję
![]() O buszowanie po sklepach to jest to, co tygryski lubią najbardziej ![]() Ja też muszę się wybrać, tylko jakoś nie mam kiedy, a teraz wyprzedaże ![]() A w góry to się zaopatrujemy na lumpeksach - kurtki, spodnie itp. Można trafić naprawdę fajne i nie zniszczone rzeczy. Muszę pobiegać po lumpeksach, chociaż to mój mąż kupił wszystkie nasze górskie sprzęty. On ma talent do grzebania w koszach z ubraniami, zawsze coś ciekawego znajdzie. Właśnie szef im serwuje coś zimnego do picia
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
No sa wyprzedaże
a mnie marzy sie taka sukienka letnia długaaaaaaaaaaaaaaaaa i w jakieś fajne motywy, taka hippi powiedzmy![]() A ja nie umiem kupowac w lumpkach.. próbowałam kiedyś, ale straciłam zapał ![]() Szef serwuje? Ty to masz szefa!
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
O jakich rękawiczkach roboczych mowa Beatko? Takich z kolorową gumą od wewnątrz??
Co jest takiego w Kościelcu, że obie się tak go boicie? Nie, Kropka nie zdecydowała jeszcze. ![]() Przy tej pogodzie nie da się myśleć. :/ ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Przy tej aurze musi. U mnie w firmie największe takie bieżące faktury to za wodę są. Ludzie chleją jak wielbłądy.
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja to inaczej zrozumiałam u mnie w firmie jest tez darmowa woda.. ale serwuje - odczytałam jako podaje a to juz dla mnie nowość bo mnie szef nic nie podajeTak jeszcze apropos tego Karbu - jakbyś chciała tam iść to dodam jeszcze, że wejście na Karb od strony CZSG jest bardziej strome niż od drugiej strony
|
|
|
#4793 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My, mieszkańcy miasta naszego, to śmiejemy się, że u nas to tylko banki i lumpeksy można spotkać na każdej ulicy Mnóstwo lumpów jest, są takie, że lepiej nie wchodzić, a sa też takie, że same markowe rzeczy wiszą na wieszakach i dużo rzeczy z metkami. Mój mąż sporo sportowych rzeczy wyszukał, markowych, w bardzo dobrym stanie. Za grosze ![]() Są takie lumpeksy, że po dostawie kolejka ustawia się od samego rana, a potem kobity wyrywają sobie ubrania z rąk ![]() Serwuje, w sensie przywiózł chłopakom zimne piwo I dał im po pracy Przyszedł do mnie kierowca, zostawił kasę i mówi, że idzie, bo piwo rozdają![]() Mam super szefa )Cytat:
![]() Kościelec jest trudny technicznie wg mnie, ja tam nie byłam, ale jak czytam opisy to czuję respekt. Nie wiem, czy dam radę pokonać swój lęk idąc po skalnej płycie, na której nie ma żadnych zabezpieczeń. No i wspinaczka na szczyt... Oj nie da sie myśleć ![]() Woda jest u nas przez cały rok, pracownicy produkcyjni mają też zupkę z wkładką ![]() Przy tych upałach zużycie wody jest większe, ale co tu się dziwić... Ja też chleję Wodę oczywiście ![]() Cytat:
![]() Szef zlitował sie nad chłopakami i poczęstował tym, co najbardziej lubia
|
|||
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
Tak mi się zdawalo, że to nie chodziło o zwykła wode z baniaka co sobie każdy sam nalewa hahhahahNo dokładnie ja czytajac te opisy tez czuje respekt przed tą górą... i w ogóle znam niewiele osób które tam weszły, czy się wybieraja to tez chyba o czymś swiadczy..
|
|
#4795 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak to jest, że taka trudna, a na żadnej mojej mapie (mam 3) nie jest tak zaznaczona? Czym się kierują przy tych oznaczeniach, fanaberiami? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba wystraszył się tej doliny Jaworzynki. Nie lubi wchodzić i schodzić długo tą samą drogą i musiałby wybrać czy lepiej tą Doliną iść w górę czy w dół, a jak przeczytałam Twój wpis odnośnie tematu, to się zaparł jak osioł i chce Szpiglas. ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Kiedyś byłam w lumpku czegoś dla młodego poszukać. A tam stoi grupa bab na środku hali i gapi się w kierunku jakichś drzwi. ![]() Przechodzę drugi raz - stoją dalej. Gdy wychodziłam tamte drzwi się otworzyły, wyjechał taki długi wieszak pełen ubrań i ledwie go kobieta wykopsnęła na tę halę zrobił się rumor i te wszystkie baby ruszyły jak z kopyta... Ja się dziwiłam, że ta biedna babeczka co ten wieszak pchała nie uciekła. Ja bym się bała, że mnie stratują... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to ja odkładam tę górkę na półkę górek nie do zdobycia, skoro Wy się boicie. ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Daj jakąś stronę, gdzie są fajne, wiarygodne opisy szlaków. |
|||||||
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na moich 2 mapach żadna nie pokazuje trudności szlaku.. co masz za mapke?![]() No właśnie ![]() Cytat:
i tak jak tez nie przepadam za wchodzeniem i schodzeniem tą samą drogą to tutaj szłam już kilkanascie razy i za każdym razem mi się podoba
|
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam są trójkąciki z wykrzyknikiem jako trudna trasa oznaczone. No proszę. Ale niech mu będzie, coś w końcu wybrać trzeba. ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Pogadałabym z Tobą o butach jakie sobie kupiłam niedawno, ale nie mam czasu, idę na spacer ze smrodem.
|
||
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiarygodną?
no wiesz to zawsze subiektywne odczucia osób, których ja nie znam![]() Ale czytam np tu: http://www.tatry.turystyka-gorska.pl/orla_perc.htm http://www.wirtualne-tatry.pl/Szlaki...o_Wierchu.html http://naszetatry.republika.pl/szlaki/swinica.htm Cytat:
Cytat:
ale jak na Kościelec nie ma trójkącika to dziwota
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sorki, jest jeden, gdzieś w połowie drogi od Karbu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Podoba mi się ta traska.