Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 14:26   #4771
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Dziewczyny tak piszecie o Mikołajkach to Was zaraz coś naszkrobię na ogrodzie

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:50   #4772
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość

a tez wam kradnie mąkę z szafki i spieprza ile sił w nogach po chacie??

no i jeszcze wkladanie wszystkiego do smietnika... ostatnio wyladowal tam pilot od TV
Tez kradnie..... tyle, ze najlepiej tarke do warzyw i male garnki i chowa do kosza na pranie, bo do innych szafek, w tym tej ze smietnikiem, dostac sie nie moze bo mam te ochronne zamykanie przed dziecmi (nie wiem jak to sie nazywa teraz..... z glowy mi wypadlo, ale wiecie o co chodzi).
Tez mam z niego niesamowity ubaw jak z tarka leci do lazienki ile sil w nogach i az piszczy z zachwytu.....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:52   #4773
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Tez kradnie..... tyle, ze najlepiej tarke do warzyw i male garnki i chowa do kosza na pranie, bo do innych szafek, w tym tej ze smietnikiem, dostac sie nie moze bo mam te ochronne zamykanie przed dziecmi (nie wiem jak to sie nazywa teraz..... z glowy mi wypadlo, ale wiecie o co chodzi).
Tez mam z niego niesamowity ubaw jak z tarka leci do lazienki ile sil w nogach i az piszczy z zachwytu.....
Hahahaha, to musi swietnie wyglądać

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:10   #4774
ver_ona
Zakorzenienie

ja przez to chowanie wlasnie wszystkiego w koszu, stracilam klucze..
teraz to wyrzuca tam tylko smieci jak z podlogi cos podniesie (np. kawalek papieru, ktory sam przed chwila podarl.
z szafek tez juz nic nie wyciaga, teraz ma faze wlaczania dvd, kina i tv. zawsze jak jest wylaczone, to podbiega i wlacza wszystko, a pozniej patrzy w tv i glosniki czy dziala hehe.łobuz z niego sie zrobil nieziemski!
mielismy jechac na 16.30 na te zajecia muzyczne, ale dziecko robi sobie drzemke i sie nie budzi, takze juz nici z tego wypadu.
Stary 2009-11-03, 15:32   #4775
poulette
Wtajemniczenie

A Gino ma zapalenie ucha i do konca tygodnia kiblujemy w domu....
Stary 2009-11-03, 15:45   #4776
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

hej!
w pierwszej kolejnosci chwale dzieciaczki wzystkiebez wyjatku rewelacja
Ale z Zosi duza dziewczynka
i sliczna ma kurteczke normalnie cudna

Mój gad spi od 14 ciekawe kiedy sie obudzi
ostatnio spala od 13-17:45
a tak swoja droga tociekawe czy to normalne ze ona tak dkugo spi

Moja Lila chciala mi kiedys wrzucic tel do kibelka tylko ze w odpowiednim momencie zauwazylam.
Calkiem niedawno szukalam pilota do telewizora i po 45 minutowym szukaniu znalazl sie w szace z ciuchami.

Czekam na paczke od mamy ktora mi zakupila ciuszki dzieciece ed do wystawienia na all....tam kosztuja grosze a jazawsze bede mogla cos zarobić

Kasiunia pytalas sie kiedys o mleko.TakLila pije zwykłe mlekotzn pila teraz ewentualnie z platkami je.
Pochwal sie spiworkiem ja przez was zastanawiam sie nad zakupem...
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:49   #4777
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
hej!
w pierwszej kolejnosci chwale dzieciaczki wzystkiebez wyjatku rewelacja
Ale z Zosi duza dziewczynka
i sliczna ma kurteczke normalnie cudna

Mój gad spi od 14 ciekawe kiedy sie obudzi
ostatnio spala od 13-17:45
a tak swoja droga tociekawe czy to normalne ze ona tak dkugo spi

Moja Lila chciala mi kiedys wrzucic tel do kibelka tylko ze w odpowiednim momencie zauwazylam.
Calkiem niedawno szukalam pilota do telewizora i po 45 minutowym szukaniu znalazl sie w szace z ciuchami.

Czekam na paczke od mamy ktora mi zakupila ciuszki dzieciece ed do wystawienia na all....tam kosztuja grosze a jazawsze bede mogla cos zarobić

Kasiunia pytalas sie kiedys o mleko.TakLila pije zwykłe mlekotzn pila teraz ewentualnie z platkami je.
Pochwal sie spiworkiem ja przez was zastanawiam sie nad zakupem...
Leonko, moj Gino standardowo przesypia po poludniu 3 godziny, a czasmi nawet wiecej (tak jak teraz gdy jest chory....). Ale on ma tak od zawsze, wiec u nas to normalka. Ale podobno sa takie etapy w zyciu dziecka, ze spi wiecej lub mniej..... trudno to okreslic, chyba nie ma reguly....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 16:10   #4778
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

moja tez od poczatku tak spi tylko mi sie wydaje ze z racji ze jest coraz starsza powinnacoraz mniej spac juz sama nie wiem....
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:34   #4779
Kasiulka22
Zakorzenienie

Mam ku.ewsko dość dzisiejszego dnia, Ola nie daje mi żyć, cały czas mnie gdzieś ciąga, nie obejrzałam nawet Brzyduli, ze wszystkim jestem sama, małż ma kompa i chyba resztę w dupie. Pyta mnie dlaczego daję się jej ciągnąć, a daję bo ona ma 15 miechów i tyle ile może to się sobą zajmie, ale nie potrafi tego robić nie wiem np. przez godzinę. Ola urządza histerię bo to bo tamto bo sramto, kładzie się na ziemi i wali czaszką w podłogę. Nie zwracam na nią uwagi dopóki nie rąbie w podłodze dziur. w kąpieli też wściek wychlapała mnóstwo wody na podłogę. Mam dość serdecznie dość.

Martunia mam taki śpiworek ale jutro dopiero wypróbujemy bo dziś się jeszcze suszy.

http://www.allegro.pl/item792758479_...cieplutki.html

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Nie załamujcie mnie dziewczyny z tym spaniem, jak Ola pośpi godzinę uważam to za sukces, a potem i tak zasypia ok 22... mam ochotę się powiesić

Stary 2009-11-03, 18:51   #4780
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Mam ku.ewsko dość dzisiejszego dnia, Ola nie daje mi żyć, cały czas mnie gdzieś ciąga, nie obejrzałam nawet Brzyduli, ze wszystkim jestem sama, małż ma kompa i chyba resztę w dupie. Pyta mnie dlaczego daję się jej ciągnąć, a daję bo ona ma 15 miechów i tyle ile może to się sobą zajmie, ale nie potrafi tego robić nie wiem np. przez godzinę. Ola urządza histerię bo to bo tamto bo sramto, kładzie się na ziemi i wali czaszką w podłogę. Nie zwracam na nią uwagi dopóki nie rąbie w podłodze dziur. w kąpieli też wściek wychlapała mnóstwo wody na podłogę. Mam dość serdecznie dość.

Martunia mam taki śpiworek ale jutro dopiero wypróbujemy bo dziś się jeszcze suszy.

http://www.allegro.pl/item792758479_...cieplutki.html

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Nie załamujcie mnie dziewczyny z tym spaniem, jak Ola pośpi godzinę uważam to za sukces, a potem i tak zasypia ok 22... mam ochotę się powiesić
Rybka ty jesteś za dobra. Jakby mi małż wracał z pracy i siadał do kompa to długo by nie pożył komp jest po 20stej kiedy dziecko jest w łóżku, można ewent. usiąść na chwilę (posta napisać ), pocztę sprawdzić. a potem znów tyra przy dziecku jak wraca to przewija, czyta, bawi się, kąpie (właśnie w tej chwili się pluskają i oglądają części ciała). Kasia nie daj się, ja rozumiem że ulegasz córci, nie ty jedna, każda z nas ma miękkie serce dla dziecka - mniej lub bardziej. Ale facet powinien mieć w domu takie same obowiązki (tudzież przyjemności) jak TY. amen
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:58   #4781
Mijalea
Zakorzenienie

Moj dzis spal 3,5 godziny, ale to wieeeelki wyjatek Zazwyczaj spi 1,5-2h i styka.

Kasiulko

Ja kupilam spiworek Disneya w C&A, ale jest troche inny niz ten Kasiulkowy. Taki jakby mieciutki welurek- boski i cieply

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 19:03   #4782
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Rybka ty jesteś za dobra. Jakby mi małż wracał z pracy i siadał do kompa to długo by nie pożył komp jest po 20stej kiedy dziecko jest w łóżku, można ewent. usiąść na chwilę (posta napisać ), pocztę sprawdzić. a potem znów tyra przy dziecku jak wraca to przewija, czyta, bawi się, kąpie (właśnie w tej chwili się pluskają i oglądają części ciała). Kasia nie daj się, ja rozumiem że ulegasz córci, nie ty jedna, każda z nas ma miękkie serce dla dziecka - mniej lub bardziej. Ale facet powinien mieć w domu takie same obowiązki (tudzież przyjemności) jak TY. amen
Bóg zapłać kochana naprawdę aż coś mi ulżyło jak to napisałaś, muszę się wziąć za małża i przeprowadzić z nim rozmowę. Wczoraj np. miał wolne a ja tego w żaden najmniejszy sposób nie odczułam. Ja jestem na spacerze czy to poniedziałek gdy mąż w pracy czy sobota czy niedziela gdy mąż w domu. Ciągle komp i komp albo play station. Ola woli do mnie więc małż rozkłada ręce, dziś ją wziął na siłę napuszczać wodę do kąpieli tak się darła że ściany się trzęsły i łzy lały potokiem musiałam interweniować. Małż pomaga jak go poproszę, ale to jest wieczne proszenie i mówienie, zrób to zrób tamto a i tak siedzac przy kompie zapomina np dziś zagotować wody w czajniku i jak Ola chciała pić trzeba było wodę gotować i studzić. Małż nalewa wodę do kąpieli, ale ja zawsze i od zawsze kąpie, oliwkuję, obcinam paznokcie, ubieram itp uważam że robię praktycznie wsio od a do z. O co chwalę małżowi to w nocy wstaje i przekłada Olę do has do łóżka jak się rozdziera ale to już nad ranem. Są dni gdy jest ok, ale gdy np gorzej się czuję czy coś a nie mogę siąść a d... czy po prostu mam gorszy humor to naprawdę mam ochotę coś sobie zrobić. Wewnętrznie szlag mnie trafia.

Stary 2009-11-03, 19:06   #4783
wersta
Zakorzenienie

Kasiunia zasada namber łan: kto ma miękkie serce musi mieć twardą d.upę. albo się postawisz albo dasz zajeździć
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:15   #4784
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Kasiunia zasada namber łan: kto ma miękkie serce musi mieć twardą d.upę. albo się postawisz albo dasz zajeździć

Musimy zmienić zasady panujące u nas i to od zaraz, w końcu oboje jesteśmy rodzicami. Pogadamy jeszcze dzisiaj....

Stary 2009-11-03, 19:26   #4785
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Bóg zapłać kochana naprawdę aż coś mi ulżyło jak to napisałaś, muszę się wziąć za małża i przeprowadzić z nim rozmowę. Wczoraj np. miał wolne a ja tego w żaden najmniejszy sposób nie odczułam. Ja jestem na spacerze czy to poniedziałek gdy mąż w pracy czy sobota czy niedziela gdy mąż w domu. Ciągle komp i komp albo play station. Ola woli do mnie więc małż rozkłada ręce, dziś ją wziął na siłę napuszczać wodę do kąpieli tak się darła że ściany się trzęsły i łzy lały potokiem musiałam interweniować. Małż pomaga jak go poproszę, ale to jest wieczne proszenie i mówienie, zrób to zrób tamto a i tak siedzac przy kompie zapomina np dziś zagotować wody w czajniku i jak Ola chciała pić trzeba było wodę gotować i studzić. Małż nalewa wodę do kąpieli, ale ja zawsze i od zawsze kąpie, oliwkuję, obcinam paznokcie, ubieram itp uważam że robię praktycznie wsio od a do z. O co chwalę małżowi to w nocy wstaje i przekłada Olę do has do łóżka jak się rozdziera ale to już nad ranem. Są dni gdy jest ok, ale gdy np gorzej się czuję czy coś a nie mogę siąść a d... czy po prostu mam gorszy humor to naprawdę mam ochotę coś sobie zrobić. Wewnętrznie szlag mnie trafia.
Kasiulko, chyba bym juz dawno popelnila sepuku na twoim miejscu Bierz sie za malza

Wersta ujela wszystko w jednym zdaniu- nie trzeba nic dodawac

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:54   #4786
Kasiulka22
Zakorzenienie

Mijuś dziękuję kochana już mu powiedziałam, że ma bana na kompa, teraz tylko czas się zabrać za realizację planu

Chyba muszę sobie coś kupić w ramach odreagowania

Stary 2009-11-03, 20:11   #4787
jowisz
Zakorzenienie

ja zaczynam właśnie brzydulę oglądać. jutro małż ma służbę więc na spokojną emisję nie mam szans
Stary 2009-11-03, 20:24   #4788
anka1900
Zakorzenienie

tadam mam wolne od 20 minut

dzis oduczałam Mikiego od smoczka, miał takiego co gile chorobowe na niego zwisały i musiał wylądować w koszu, wiec chciałam przetestować pewnien myk, mianowicie ciachnęłam końcówkę smoczka i wyobraźcie sobie, Mikiemu nie posmakował ulubiony przylaciel majstrował w dziurce paluszkiem-grzebaluszkiem, a potem jeszcze cały czas ten smok leżał na stole ale Miki podchodzil i zrzucał go na podłogę, do buzi ani ani, na noc chciałam przetestować i zapodać nowego smoczka, ale syn zawetował wiec mam nadzieję, że bedzie tak lekko z odmoczkowieniem jak i z oddcyckowieniem
Stary 2009-11-03, 20:31   #4789
Kasiulka22
Zakorzenienie

Machnęłam właśnie zamówienie na krakvecie i tak w ogóle zastanawiam się baby ile suchej karmy zjadają dziennie Wasze kotki, ile razy podchodzą do misek bo Kleosława to jest wielce niechętna suchej karmie, ale musi więc z 2-3 razy dziennie dziubie, raz zje prawie całą michę a raz prawie nic i się zastanawiam czy ona jest normalna

Stary 2009-11-03, 20:33   #4790
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
U mnie jest tak jak u Jowiszowej. Maz po pracy zajmuje sie dzieckiem codziennie. Inaczej sobie nie wyobrazam nawet. Kasia, bierz sie za swojego !

Cytat:
Tez prawda.
Stary 2009-11-03, 20:34   #4791
wersta
Zakorzenienie

nie wiem jak jest u kotów, ale u psów (pomimo opinii niektórych lekarzy) podawanie li jedynie suchej karmy nie jest dobre dla zwierza lepiej pół na pół
Stary 2009-11-03, 20:35   #4792
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
tadam mam wolne od 20 minut

dzis oduczałam Mikiego od smoczka, miał takiego co gile chorobowe na niego zwisały i musiał wylądować w koszu, wiec chciałam przetestować pewnien myk, mianowicie ciachnęłam końcówkę smoczka i wyobraźcie sobie, Mikiemu nie posmakował ulubiony przylaciel majstrował w dziurce paluszkiem-grzebaluszkiem, a potem jeszcze cały czas ten smok leżał na stole ale Miki podchodzil i zrzucał go na podłogę, do buzi ani ani, na noc chciałam przetestować i zapodać nowego smoczka, ale syn zawetował wiec mam nadzieję, że bedzie tak lekko z odmoczkowieniem jak i z oddcyckowieniem
O, super sposob, musze powiedziec mojej kuzynce, bo sie meczy ze smokiem synka. Moj Gino nigdy smoka nie chcial, za to kciuka ssie, ale tylko przed snem, wiec mu nie utne...
Stary 2009-11-03, 20:52   #4793
jowisz
Zakorzenienie

Kasiu mój kot je tylko na wieczór i nad ranem coś poskubie, w sumie niecała miska (0,25) na dobę suchego + kawałek wołowiny.

edit. tej wołowiny też daję w takiej małej miseczce. jak kupuję pół kilo to dzielę spokojnie na10 porcji przynajmniej.
a miski mam takie:
http://animalia.pl/produkt,10311,48,..._na_gumie.html
koniecznie na gumie bo jak mi po terakocie nad ranem w kuchni jeździł to szału dostawałam

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ania trzymam kciuki za smoka !

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-11-03 o 20:48
Stary 2009-11-03, 20:56   #4794
marticia
Zakorzenienie

To ja mam propozycje, zroganizujmy sobie spotkanie i zostawmy TZow na weekend z dzieciakami, a jak wrocimy to beda nas po raczkach calowac

Kasiulka ja czasami tez blad popelniam i pozniej sie lapie na tym, ze zamiast on cos robic to ja sie za to zabieram. Musimy i my uczyc sie cierpliwosci i zostawiac im roote nawet jak ja zle robia, najlepiej to kuic sobie korki do uszu i klapki na oczy i wsio.

Anka a wiesz ze i ja cos z tym musze zrobic? no swietny pomysl po prostu.. mam dw smoki i sprobuje z jednym tak zrobic.. moze zadziala kurde. A zasnal bez problemu?

Jowisz, ale swietne kolaze ci wyszly

A z ta brzydula to ja sie nie bawie, znalazlam sobie on line a tu nie dzialaja.. a tak sobie chcialam zobaczyc czyms ie tak zachwycacie.
A wiecie, ze niedlugo pewnoie se kupie cyfrowy polsat i w koncu bede miala tv polka u siebie
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:59   #4795
wersta
Zakorzenienie

Kasiulka ja teraz jestem na etapie oduczania hrabiego, że ma poprane niedawno napomknął, że co to za problem wrzucić do pralki i powiesić na razie jego góra ciuchów rośnie w pralni, już raz zorientował się, że zabrakło bielizny i okazało sie, że to jednak wysiłek jest z tym wrzuceniem i wieszaniem nie tykam już jego rzeczy
Stary 2009-11-03, 21:04   #4796
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa mam takie same michy to chyba moja kota je w normie, tylko czasem coś jej odbija i nie ruszy tego suchego ale podejrzewam żer przy babci w kuchni

Werstunia dziołchy mówią, że jak kot na dobrym suchym może samo suche. Ja jeszcze pokupiłam puszki kitten Animondy czy siakoś się to pisze z dużą ilością miesa nie jak whiskas 4 %, ale Kleofasa wczoraj ugryzła ze 3 razy i się wypiela - rano umyłam miskę z zasuszonym miesiwem. Normalnie gaaaaad! Tyle biednych kotów głoduje a ta ma fochy

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Kasiulka ja teraz jestem na etapie oduczania hrabiego, że ma poprane niedawno napomknął, że co to za problem wrzucić do pralki i powiesić na razie jego góra ciuchów rośnie w pralni, już raz zorientował się, że zabrakło bielizny i okazało sie, że to jednak wysiłek jest z tym wrzuceniem i wieszaniem nie tykam już jego rzeczy

Kochana Ty wiesz żeś boska, także lekcje zaczynam pobierać

Stary 2009-11-03, 21:09   #4797
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
to jest podejście jakie lubię i sama stosuję

u mnie w domu wszystkie czynności i domowe,i przy dziecku wykonujemy razem / zamiennie. ale jest jedna czynność,której nie cierpimy oboje i unikamy jeśli się da - prasowanie (unikamy znaczy tyle,że nie prasuje się u mnie rzeczy, które teoretycznie tego aż tak nie wymagają pościel, ręczniki, domowe koszulki itp.)
tyle,że mój małż do tej jednej czynności nie da się przekonać - to jedno robię sama, bo mam potrzebę by Iga chodziła w wyprasowanych ciuchach
ale rzeczy małża nie tykam, sam wyciąga deskę jak naprawdę potrzebuje. dzięki temu ja spędzam przy niej jakieś 20 min. tygodniowo (Iga nie ma az tylu rzeczy, a sama swoich wszystkich nie wykorzystuję jak nie chodzę do pracy )

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2009-11-03 o 21:10
Stary 2009-11-03, 21:18   #4798
wersta
Zakorzenienie

taaa jeszcze czego, żebym coś samcowi uprasowała może z 5 razy przez te 12 lat się zdarzyło

antoninie śni się chyba, że ssie cycusia, bo ciumka i popiskuje przez sen jak szczeniak

Edytowane przez wersta
Czas edycji: 2009-11-03 o 21:21
Stary 2009-11-03, 21:21   #4799
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
taaa jeszcze czego, żebym coś samcowi uprasowała może z 5 razy przez te 12 lat się zdarzyło
i tak trzymać
Stary 2009-11-03, 21:33   #4800
marticia
Zakorzenienie

Moj od poczatku sam sobie prasowal, nawet jak mu zaczynam cos prasowac to zabiera i mowi, ze jak bedzi epotrzeba to sam se wyprasuje i ze szkoda fatygi.

Najgorsza jenak sprawa to gary...zawsze marzylam o facecie gotujacym, a on ni w zab.. moze keidys go czegos naucze, bo tak byc nie moze. A ja nie znosze gotowac..o chyba ze kiedys kucharke sobie zatrudnimy to wtedy wolny czas bedziemy wykorzystywac w inny sposob
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości