Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-31, 09:38   #4771
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Wpadłam tylko na chwileczke pożyczyć wam przysłe mamusie wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku,nich spełnią się wszystkie marzenia,niech nasze Maluchy urodzą się szybko i bezboleśnie(dobry żarcik i będą światełkiem i wielkim Szczęściem w naszym życiu!Udanej zabawy Sylwestrowej!

Ja zmykam na zakupy,bo później będę musiała zrobic sie na Bóstwo i na imprezę

Do napisania w 2011 roku!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:15   #4772
marsylia
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
A ja mam problem, bo mąż pomalował dziś nasz pokój na zielono, a mi się nie podoba I już nie chce przemalować Co tu zrobic, żeby jakoś ulepszyć te ściany
mokra my mieliśmy tak z przedpokojem a teraz mamy z tapetą. Ogolnie przemalowalismy bardzo duzo scian podczas remontu bo kolor jednak mi się nie widzial. W przedopokoju mąż nie chciał ciemno szarej sciany bo na przeciwko niej byla jasna szara, dla świetego spokoju zgodzilam się na jodlową zielen - wyszlo trumnowo, wiedzialam ze bede sie zle czula, przeczekalam tydzien i napisalam mu ze nie dam rady tak mieszkac i musi byc ciemno szara, pomalowalismy i jemu tez się bardziej podobało i wcale nie jest za szaro. Teraz jestem na etapie przekonywania do zmiany tapety - jest zlota z tloczonym wzorem - bardzo ladna, sama ją wybrałam ale czuje ze nie pasuje klimatem do mieszkania, najgorsze jest to ze zeby ja zmienic, trzeba odrywac listwy przy podlodze... a to juz skomplikowane drewniane listwy przyklejone do drewnianej podlogi - trzemają tak, ze nie wiem jak to zrobić.

Ale ogólnie jeśli nie uda Ci się przekonać męża do zmiany, to może albo w części machnąć tapętę, albo innym kolorem zrobić jakieś aranzacje na scianie - są takie wzory do odmalowania, duzo zmieniają tez meble obrazy/zdjecia/ czasem nawet zmiana zaslon czy dodatków.

Choć przyznam, że nie mogłabym mieszkać we wnętrzu w którym się źle czuje. Dlatego u mnie zawsze przemalowanie ścian było zawsze dość proste.

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam u gina i przyplątał mi się grzybek dostałam natamycyne brała ktoraś z was może to? A jutro ide na usg pooglądać mojego skarba
biedna Ja jakoś szczęśliwie nigdy nie miałam grzybka, nawet infekcje miałam raz w życiu. Mam nadzieję, że nic się przez ciąże nie zmieni.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ooo helou Mokra
myslałam, że sama jedna na świecie nie śpię

mam strasznie rozregulowany sen, w dzien podsypiam, w nocy sie budze w środku nocy, albo nie moge spac do nad ranem

ha, he ,mnie tez się chciało jeść, pożarłam sucharki maczane w herbacie, mniam
Dziewczyny a ja śpię cudownie tak trudno mi wstać rano do pracy. Czasem tylko jak sie budzę na plecach to mi drętwieją nogi.
Współczuję Wam z tym snem, to musi być strasznie uciążliwe.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:17   #4773
mokra6
Zadomowienie

Wszystkiego NAJ... z Nowm Rokiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zyczenia.jpg (38,2 KB, 4 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:20   #4774
megi2015
Zadomowienie

dziewczyny dostałam paczkę z allegro. pisalam wam już że od początku byłam miło zaskoczona. wczoraj ten grzeczny telefon z zapytaniem o zmianę koloru rożka. I jestem wniebowzięta Allegrowicz na serio godny polecenia. Za zmianę koloru dostałam 2 pary skarpetek, śliniaczek i myjkę nawet tyle gratisów to się nie spodziewałam ale super !!!

jeszcze raz podaję link do allegrowicza. a przesyłka expresowo. na pewno coś jeszcze od niego zamówię

http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1
Stary 2010-12-31, 10:23   #4775
kolba
Raczkowanie

KOCHANE DZIEWCZYNY!!!!
Na Nowy Rok samych szczęśliwych chwil (a będzie ich mnóstwo), zdrowia dla Was, Waszych najbliższych i dla Najpiękniejszego Prezentu jaki dostaniemy w tym roku, dla Dzieciątek!!!! Abyście czerpały samą radość z wychowywania Skarbów!! Poza tym wytrwałości, cierpliwości, dużo słonka, spokoju i ogromu MIŁOŚCI!!!!
Wszystkiego co najpiękniejsze dla Was!!!!

A mnie jakiś kryzys dopadł od dwóch dni. Coraz gorzej się czuję, zaczęło boleć mnie krocze (normalnie wystraszyłam się, że coś się zaczyna, ale podobno przy większym wysiłku tzn chodzeniu może się tak zdarzyć), źle sypiam (ale u Was też widzę ten problem) i generalnie czuję się jak wieloryb - jak tu wytrzymać jeszcze 8 tygodni?
W niedzielę idziemy na usg, to potem napiszę co i jak - ciekawe czy to moje łożysko się podniosło i będę mogła rodzić sn?
Teraz zmykam po męża do pracy i na zakupy.
Ściskam Was mocno i pozdrawiam i wybaczcie narzekanie!!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:32   #4776
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no to zależy od kobiety,
bo akurat bratowa mówiła, że podczas tego bólu nie miała na nic więcej ochoty jak tylko leżeć,
najlepiej zwinąć się w kłębek,
i żeby nikt jej nie ruszał i się do niej nie odzywał
no dokładnie ja to jestem taka że nie mogłabym leżeć tyle godzin w jednej pozycji w ogóle jak mialam zawsze @ to nie mogłam sobie miejsca znaleźć co prawda skakania na piłce też sobie nie wyobrażam ale zwinąć się w kłębek lub rozprostować nogi to tak

Cytat:
Niutka ja tez nie spie od 1 Ostatnio mam tak co noc Jeszcze dzis spie u brata, bo u nas smierdzi farba i tu jest strasznie niewygodnie, i jesc mi sie chce.
IZA ten zielony wyszedl brzydki, chciałabym rózowy- dla Niuni ale maz sie napracowal i juz nie przemaluje Ogladałam jakies naklejki na sciany-moze dodałyby lepszego efektu
no my mamy takie naklejki naprawdę jest ładny efekt - ty możesz jakieś tabliczki z imieniem czy postaci z bajek

megi2015 właśnie patrzę na tego sprzedawcę i ma dużo rzeczy tanich bardzo muszę się dziś do męża usmiechnąć i chyba dziś pozamawiamy bo dużo promocji ma

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:39   #4777
megi2015
Zadomowienie

Eirene jestem na prawdę bardzo zadowolona z zakupów. nawet oliwkę zamawiałam i przyszła w woreczku - żeby czasem się nie wylała. niektórzy pewnie by to olali. w sumie zamówiłam 15 rzeczy

1. Pieluchy,Pieluszki tetrowe 80x80 10szt CENOWY HIT! (numer 1370699566) 20 sztuk - cena 31,60 zł

2. Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA (numer 1388876778) 8 sztuk - cena 18,56 zł (wybieram wzory po 1 szt. kurczaczki, psiaki z kostką, żyrafki z misiaczkami, niebieskie psiaczki, kaczorki z misiakami, dinusie z pomarańczowymi kulami, misiaki w niebieskich gatkach, dinusie z zielonymi kulami)

3. Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA! (numer 1370694661) - cena 3,88 zł

4. Wielorazowe majtki siatkowe 2szt poporodowe XL (numer 1370692262) 4,70 zł X 2 - cena 9,40 zł

5. PODKŁAD do łóżeczka - CERATKA 90x120 PROMOCJA! (numer 1388400378) - cena 5,50 zł

6. szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee (numer 1370690001) - cena 8,39 zł

7. Śliczne prześcieradło frotte z gumką 120x60cm (numer 1377856580) - cena 11,75 zł

8. Bezpieczny komplet do paznokci 4cz. SUPER CENA!!! (numer 1371695796) - cena 15,99 zł

9. Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (numer 1379443322) - 3,65 zł X 2 - cena 7,30 zł

10. Niezastąpiony ASPIRATOR do nosa SUPER CENA!!! (numer 1382823966) - cena 4,70 zł

11. Szczotki do mycia butelek i smoczków super cena! (numer 1379443375) - cena 4,50 zł

12. SUPER ZABAWKA EDUKACYJNA GRZECHOTKA AUTKO (numer 1380476280) - cena 5,70 zł

13. Pływający termometr do kąpieli morska RYBEŃKA (numer 1373403996) - cena 6,20 zł

14. ROŻEK -becik -śpiworek z KOKOSEM żyrafki nieb. (numer 1385462364) - cena 26,90 zł

15. Oliwka BAMBINO z NNKT (witaminą F) 300ml (numer 1370699415) - cena 10,20 zł

i mówie ci 4 gratisy takie oczy zrobiłam !!!
Stary 2010-12-31, 10:49   #4778
Montii
Zakorzenienie

czemu każda pisze,że mój synek taki jakiś duży jest
według centyli wychodzi raczej średni, no troszke więcej niż 50 ale znacznie mniej niż 90
On raczej będzie większy ale bez przesadyzmu ;-P

koleżanki synek na tym etapie miał tyle samo i urodził się 3,360 ale w 37 tc także mój na pewno będzie większy

Ja się właśnie zastanawiam czy zamawiac na All te pierdołki czy w sklepie kupić, bo jak na All to potem wiem,że pozamawiam zbyteczne rzeczy ''a bo za jedną przesyłką'' ;-p

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:54   #4779
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Super Ale fenoterolu nie zazdroszczę...
Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
W 29

oj nie zazdroszczę tego leku, jeśli nie brałaś go jeszcze to nie wystrasz się kochana bo on na początku daję okropne objawy uboczne - serce wali jak oszalałe, czujesz się jakbyś wypiła dzbanek kawy, ręce się trzęsą no ogołnie nie fajne wrażenia
choć jak wiadomo kazdy może inaczej to odczuwać, u nas na patologii dużo dziewczyn było wystraszonych za pierwszym razem - piszę żeby nie wystraszyć a ostrzec żebyś nie była przerażona

byliśmy z mężem przed chwilą u Emilki, dalej jest podłączona do respiratora - to na pewno wymaga czasu, ale takie grymasy na buzi dzisiaj były, że się śmialiśmy do niej strasznie, nawet język nam pokazała, i jednym oczkiem zaglądała kto przyszedł

kurcze lekarz mówił o objawach po tym leku ale myślałam że przesadza bo na każdym zawsze jest długa lista skutków ubocznych których nikt nie doświadcza więc to olałam ale tak to będę przygotowana jak mnie trzepanie jakieś weźmie lek wykupiony ale pierwszą dawkę chce wziąć dopiero jutro, żebym na sylwestra nie nastraszyła znajomych i samej siebie

Emilka robi się ciekawa świata ani się obejrzycie a będzie się do was słodko uśmiechać

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Kupiła dzisiaj na allegro pościel, rożek i ręczniczek

http://allegro.pl/joko-design-5-cz-p...385098328.html
http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...390099691.html

ale to dopiero pierwszy zestaw, teraz trzeba by znaleźć jeszcze jeden zestaw pościeli i jeszcze jeden ręczniczek

piękne

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no i super, oby tak dalej
ale fenoterolu to i ja nie zazdroszczę
a dostałas do niego chociaż np. Isoptin ???bo jak nie to wspołczuję jeszcze bardziej.
Isoptin hamuje trochę te trzęsawki rąk, serca...dobrze żebys go też brała

jeśli chodzi o te dziewczyny to wlasnie tak myslalam ze tak to sie odbywalo ze mną było pewnie tak samo i żaden staż nie doszedł by do skutku no ale po co mam jechac 30km ze swistkiem zeby mi go tylko podpisali
no ta twoja koleżanka to naprawdę niereformowalna, że też kobieta kobiety nie potrafi zrozumieć ehhh

tak robiłam kuchnie wiesz co ja bardzo chciałam taką szybę miedzy szafkami ale niestety mój TZ sie nie zgodził, po pierwsze że jest troche droga a po drugie bo komus tam pekla i sie rozsypała na drobny maczek i dla niego był to powazny argument
a ona była po prostu zle zamontowana
ale widziałam taka szybe miedzy szafkami u znajomych - super wyglada
no i w koncu połozylismy duze plytki takie 30x60 ciemne wenge a pod okapem jasne
ładnie wyszło, ja jestem zadowolona
cos takiego jak na fotce. moja kuchnia jest prawie identyczna
a ty jakie masz meble, jaki kolor?
dostałam Isoptin już na pierwszej wizycie, teraz dokładną instrukcję jak mam brać żeby zmniejszyć drgawki

kuchnia piękna my zamówiliśmy białe meble z blatem hmm .. orzechowym i też chciałam szybę mleczną między meble ale fundusze nam na to nie pozwalają wiec pozostają płytki też 30x60, ty masz bardzo fajne rozwiązanie tż też wpadło w oko tylko nam podaj nazwę płytek

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Wanilia my też robiliśmy niedawno kuchnię, i podpatrzyliśmy u znajomych między szfkami, że położyli tą samą płytę co na blat. powiem szczerze że jest to bardzo funkcjonalne i bardzo fajnie wygląda. jak będziesz chciała to zrobię fotkę mnie osobiście juz się przejadły te płytki i szukałam czegoś innego, a to o dziwo mi się spodobało i było tanie
ciesze się ze z twoja szyjka ok zobaczymy co w mojej słychać, w środe idę do lekarza.

jakbyś mogła to strzel fotkę ciekawa jestem jak to wygląda

no to trzymam kciuki kochana żeby było ok

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
no właśnie monti wszystkie pisałyśmy,że masz kolosa w brzuszkui maiałysmy rację,że chyba się pomyliłaś.Teraz dziecko ma prawie 1700,duży chłopaczek.
Często masz te usg.Ja muszę czekać do lutego
super że wszystko ok

mam nadzieję że synek oka sobie nie podbił

Cytat:
Ptysza cieszę się że już jest lepiej z Emilką!

Wanilia, Monti gratuluję udanych wizyt

A ja mam problem, bo mąż pomalował dziś nasz pokój na zielono, a mi się nie podoba I już nie chce przemalować Co tu zrobic, żeby jakoś ulepszyć te ściany

mokra wklej zdjęcie może nie jest tak źle, jakieś naklejki ponalepiasz np. z Kubusiem Puchatkiem i będzie dobrze

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:56   #4780
Montii
Zakorzenienie

niee ale wyglądało to jakby mówił do nas ''a figa z makiem tyle mnie zobaczycie! '' i pięściami się bombardował

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 10:57   #4781
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
czemu każda pisze,że mój synek taki jakiś duży jest
według centyli wychodzi raczej średni, no troszke więcej niż 50 ale znacznie mniej niż 90
On raczej będzie większy ale bez przesadyzmu ;-P

koleżanki synek na tym etapie miał tyle samo i urodził się 3,360 ale w 37 tc także mój na pewno będzie większy

Ja się właśnie zastanawiam czy zamawiac na All te pierdołki czy w sklepie kupić, bo jak na All to potem wiem,że pozamawiam zbyteczne rzeczy ''a bo za jedną przesyłką'' ;-p
Montii moja koleżanka urodziła pisałam ostatnio chłopca 4900 to dopiero kolosik ja taką wagę miałam w 4 miesiącu życia haha
zobaczymy co tam u nas się chowa
Stary 2010-12-31, 10:58   #4782
Montii
Zakorzenienie

megi chyba nawet ta listopadowo-grudniowa co pisała z 8 cm rozwarciem urodziła 4,900
ale miała końcem końców CC..
ja się spodziewam tak z 3,900 - 4 kg i z 59 cm ;D

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 10:59   #4783
iweczka
Zakorzenienie

Niech na co dzień, nie od święta,
gęba będzie uśmiechnięta.
Niech też zdrowie tęgie będzie
i kasiory niech przybędzie.
Niechaj łaski płyną z nieba,
tyle ile będzie trzeba.
Do Siego Roku ...!

Dziewczynki zyczę Wam, aby ten 2011 rok był lepszy od obecnego, żeby nasze maluchy urodziły się zdrowe i w terminach,duzo cierpliwości (na pewno będzie nam potrzebna ) i wogóle wszystkiego naj...naj...naj...!!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:01   #4784
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
megi chyba nawet ta listopadowo-grudniowa co pisała z 8 cm rozwarciem urodziła 4,900
ta moja kumpela męczyła się 15 godzin po czym zrobili jej cesarkę, bo coś tam było nie tak. a i mały ma 58 cm.
ja też myślę że nasz synek do najmniejszych nie będzie należał. chociaż nie wiem ile waży bo usg czeka mnie dopiero ok 30 - 32 tyg. także pod koniec stycznia.
w 20 tyg. i 4 dniu ważył 378 gram
Stary 2010-12-31, 11:03   #4785
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
jeszcze raz podaję link do allegrowicza. a przesyłka expresowo. na pewno coś jeszcze od niego zamówię

http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1
ja u niego robiłąm zakupy wyprawkowe kilka lat temu,tez się sprawdził.Jak będzie miał to co potrzebuję to też się skusze na zakupy.Ja jeszcze szukam pampersów i chusteczek.
znalazłam taką ofertę http://allegro.pl/pampers-new-baby-d...379211827.html

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:06   #4786
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
ta moja kumpela męczyła się 15 godzin po czym zrobili jej cesarkę, bo coś tam było nie tak. a i mały ma 58 cm.
ja też myślę że nasz synek do najmniejszych nie będzie należał. chociaż nie wiem ile waży bo usg czeka mnie dopiero ok 30 - 32 tyg. także pod koniec stycznia.
w 20 tyg. i 4 dniu ważył 378 gram
mój dokładnie tyle samo ;-) w tym samym dniu... no o 3 gramy mniej ;-) lżejsze śniadanko miałam, hahaha ;D 375 g

Ja kupiłam 4 paczki chusteczek pampers sensitiv czy jak to się pisze za 20 zł, nie wiem czy to jakaś okazja czy nie no ale zakupiłam i pampersy 2 również sensitiv drogie to cholerstwo
pampersów 1 mam 20 sztuk

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 11:07   #4787
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene jestem na prawdę bardzo zadowolona z zakupów. nawet oliwkę zamawiałam i przyszła w woreczku - żeby czasem się nie wylała. niektórzy pewnie by to olali. w sumie zamówiłam 15 rzeczy
no ja już listę też mam dużo taniej jest niż gdzie indziej przynajmniej większość rzeczy dzięki za linka

Cytat:
wiesz ja i tak bym to kupiła bo biorę tylko naprawdę potrzebne rzeczy przeanalizowane tysiąc razy a tu wygodniej bo nie chce mi się po sklepach latać w sklepie to tylko wózek łóżeczko materac

Cytat:
Montii moja koleżanka urodziła pisałam ostatnio chłopca 4900 to dopiero kolosik ja taką wagę miałam w 4 miesiącu życia haha
zobaczymy co tam u nas się chowa
masakra 4900

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:11   #4788
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja u niego robiłąm zakupy wyprawkowe kilka lat temu,tez się sprawdził.Jak będzie miał to co potrzebuję to też się skusze na zakupy.Ja jeszcze szukam pampersów i chusteczek.
znalazłam taką ofertę http://allegro.pl/pampers-new-baby-d...379211827.html
Kampasiula olej taka promocje, bo wychodzi drozej niz w sklepie i jeszcze za przesylke placisz. Ja jestem teraz w ferworze pieluchowym i mam chyba wszystkie ceny obcykane. Jak na razie najtaniej jedna taka paka czyli 94szt jest w Lidlu i placisz za nia 39zl, w Rosmanie i w wiekszosci sklepow masz ja za 40zl z hakiem w drozszych drogeriach czy sklepach max widzialam po 54zl. Natomiast z tymi chusteczkami jest promocja w Netto. Tak wiec na alle wcale takiej rewelki nie ma

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
mój dokładnie tyle samo ;-) w tym samym dniu... no o 3 gramy mniej ;-) lżejsze śniadanko miałam, hahaha ;D 375 g

Ja kupiłam 4 paczki chusteczek pampers sensitiv czy jak to się pisze za 20 zł, nie wiem czy to jakaś okazja czy nie no ale zakupiłam i pampersy 2 również sensitiv drogie to cholerstwo
pampersów 1 mam 20 sztuk
Bardzo tanio, bo w wiekszosci sklepow paczka kosztuje 7-12zl, a tu masz 4 za 20zl. Ja tez dorwalam taka cene i kupilam wiecej, bo w SC np dalam za 5-ciopak ok 40zl i to byla promocja.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:16   #4789
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=megi2015;24084017]Eirene jestem na prawdę bardzo zadowolona z zakupów. nawet oliwkę zamawiałam i przyszła w woreczku - żeby czasem się nie wylała. niektórzy pewnie by to olali. w sumie zamówiłam 15 rzeczy

Megi az normalnie zaraz zerknę na tego sprzedawcę... jeszcze troszke rzeczy mi brakuje, a mam cos ostatnio stracha, że urodzę wcześniej....

Cytat:
ja zamawiam te pierdoły na all....nie chce mi się latać za tym. jedynie pieluchy, husteczki, kosmetyki, proszki do prania, płyny i to czego nie kupię to już wyciągnę męża i pokupujemy w sklepie razem z wanienką, łóżeczkiem i tego typu rzeczami

Cytat:
4900 o masz....ja bym chciała tak 3-3,500
Stary 2010-12-31, 11:16   #4790
Jok3r
Zadomowienie

Ja na poczatku sugerowalam sie niskimi cenami i chcialam nakupowac nie koniecznie potzrebne na teraz rzeczy , ale ostatecznie droga selekcji kupilam tylko to co niezbedne. W koncu sklepy sa teraz tak zaopatrzone, ze nie ma potrzeby kupowania czegos na zapas,a ceny sa mniej wiecej porownywalne.

Zastanwiam sie ile to moje dziecie bedzie mialo, bo ja wielka baba bylam po porodzie i jak wychodzilam ze szpitala to wcale ta waga mi nie spadla. Bylam najwiekszym dzieckiem na oddziale z najdluzyszmi wlosami. Tylko waga z 20tyg nie zapowiada zbyt duzego dziecka chyba, ze moje akurat podciagnie sie pod koniec
Stary 2010-12-31, 11:20   #4791
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Bardzo tanio, bo w wiekszosci sklepow paczka kosztuje 7-12zl, a tu masz 4 za 20zl. Ja tez dorwalam taka cene i kupilam wiecej, bo w SC np dalam za 5-ciopak ok 40zl i to byla promocja.
a to w Rossmanie z 5 dni temu

[QUOTE=iweczka;24084679]
Cytat:

Megi az normalnie zaraz zerknę na tego sprzedawcę... jeszcze troszke rzeczy mi brakuje, a mam cos ostatnio stracha, że urodzę wcześniej....

ja zamawiam te pierdoły na all....nie chce mi się latać za tym. jedynie pieluchy, husteczki, kosmetyki, proszki do prania, płyny i to czego nie kupię to już wyciągnę męża i pokupujemy w sklepie razem z wanienką, łóżeczkiem i tego typu rzeczami

4900 o masz....ja bym chciała tak 3-3,500
też bym tak chciała ale wydaje mi sie to niemożliwe u mnie
ja wysoka, tż wysoki, wagę mieliśmy ok 3,600 a on to 60 cm długi się urodził

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Jok3r a ile Mateo ważył w 20 tyg?
Ty będziesz miała cesarkę w 38 tygodniu?

bo moja koleżanka urodziła właśnie synka w 37 tc , 3,360
i lekarze jej powiedzieli że jakby doczekała do 40 tygodnia to prawie 4 kg by wazył

więc jak u Ciebie będzie jakoś 38 tc to chyba nie będzie big ;-)
chociaż ja nie wiem jak to tam jest

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 11:24   #4792
Jok3r
Zadomowienie

[QUOTE=Montii;24084722]a to w Rossmanie z 5 dni temu

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

też bym tak chciała ale wydaje mi sie to niemożliwe u mnie
ja wysoka, tż wysoki, wagę mieliśmy ok 3,600 a on to 60 cm długi się urodził

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Jok3r a ile Mateo ważył w 20 tyg?
Ty będziesz miała cesarkę w 38 tygodniu?

bo moja koleżanka urodziła właśnie synka w 37 tc , 3,360
i lekarze jej powiedzieli że jakby doczekała do 40 tygodnia to prawie 4 kg by wazył

więc jak u Ciebie będzie jakoś 38 tc to chyba nie będzie big ;-)
chociaż ja nie wiem jak to tam jest
W 20 mial 313 gram i tak bede miala cc, ale w ktorym tyg to nie mam pojecia. Ja bym chciala w 37 najpozniej, bo juz sie doczekac nie moge hehe, ale znajac mojego lekarza to bedzie czekal ile sie da.
Stary 2010-12-31, 11:25   #4793
nuna_77
Zadomowienie

Ja urodziłam córke w 38 tygodniu i juz miała 3950 i 56 cm, lekarz nie chciał dłużej czekać i miałam wywoływany.
Niektóre rzeczy na 56 były na nią za małe

Teraz to jest jest chyba najchudsza w klasie
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 11:26   #4794
Montii
Zakorzenienie

ja bym nie chciała przed 38 tc, dygam się,że sesji nie zdam
w dniu w którym oddam indeks może wyłazić, byle nie w dziekanacie

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 11:39   #4795
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
ja bym nie chciała przed 38 tc, dygam się,że sesji nie zdam
w dniu w którym oddam indeks może wyłazić, byle nie w dziekanacie
No ja wlasnie nic do roboty nie mam i jak tylko ciaza bylaby donoszona to chcialabym juz malego wyciagnac. Wkurzaja mnie teksty typu korzystaj poki mozesz, odsypiaj itp. Hmm to mam sie najpierw przyzwyczaic do lenistwa, zeby pozniej nie spac po nocach To juz wole teraz miec zaprawe i budzic sie co chwile, zeby pozniej nie byl to jakis wielki problem. Dlatego ja moge juz rodzic
Stary 2010-12-31, 11:43   #4796
Montii
Zakorzenienie

Jakbym nie miała tej sesji na głowie to też bym chciała jak najszybciej
swoje się wyleniłam, czasem mi się już nudzi, tęsknie do bycia bez brzucha, zgaga mnie męczy, jestem ciekawa synka,.. także jak mały będzie już gotowy to mógłby wychodzić kiedy chce na forum mam styczen-luty jedna dziewczynka urodzila sie jakos 35t4d, zdrowiutka, żaden wcześniak, wszystko ok i luzik
ja nogi zaciskam jak o sesji myślę ,a po ? niech sie dzieje wola nieba

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 11:54   #4797
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
swoje się wyleniłam, czasem mi się już nudzi, tęsknie do bycia bez brzucha, zgaga mnie męczy, jestem ciekawa synka,.. także jak mały będzie już gotowy to mógłby wychodzić kiedy chce na forum mam styczen-luty jedna dziewczynka urodzila sie jakos 35t4d, zdrowiutka, żaden wcześniak, wszystko ok i luzik
Montii a ja zdaje sobie coraz bardziej sprawę, że panicznie boję sie porodu i chce żeby niunia posiedziała tak do 38-39 tygodnia......a przez ten czas będe się oswajać z tym.....
a wczoraj byłam w carrefour i kupiłam zestaw newborn hauggies dla maluszka, bo miałam kupon rabatowy z gazetki ( a tam 27 szt. pieluszek, husteczki i mała czapeczka)
Stary 2010-12-31, 11:59   #4798
Montii
Zakorzenienie

iweczka ja na chwile obecną się nie boję... ale kto wie co będzie później?
ale pociesza mnie to,że odwrotu nie ma

[LEFT]
Stary 2010-12-31, 12:04   #4799
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie ostatnio zastanawialam jak to jest nie miec brzucha Kurcze juz tyle czasu minelo, ze nie pamietam jakie to uczucie wskoczyc w rureczki, zalozyc bluzke krotka, obcasiki, poimprezowac

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Montii a ja zdaje sobie coraz bardziej sprawę, że panicznie boję sie porodu i chce żeby niunia posiedziała tak do 38-39 tygodnia......a przez ten czas będe się oswajać z tym.....
a wczoraj byłam w carrefour i kupiłam zestaw newborn hauggies dla maluszka, bo miałam kupon rabatowy z gazetki ( a tam 27 szt. pieluszek, husteczki i mała czapeczka)
Wiesz co ja to nawet nie mysle o tym co bedzie, bo to bez sensu. Przeciez jak sobie cos powkrecasz to i tak nic nie pomoze, bo urodzic jakos musisz, a tylko nie potrzebnie sie stresujesz. Ja podchodze do tego, ze co bedzie to bedzie, opieke bede miala, meza pod reka i dam rade.
Stary 2010-12-31, 12:10   #4800
Montii
Zakorzenienie

ja czasem mam wrażenie, że mam tego brzucha już całe zycie
kurcze tak wejść w rurki i założyć obcisłą bluzkę, schylić się bez problemu co za luksus

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości