|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Wpadłam tylko na chwileczke pożyczyć wam przysłe mamusie wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku,nich spełnią się wszystkie marzenia,niech nasze Maluchy urodzą się szybko i bezboleśnie(dobry żarcik
i będą światełkiem i wielkim Szczęściem w naszym życiu!Udanej zabawy Sylwestrowej!Ja zmykam na zakupy,bo później będę musiała zrobic sie na Bóstwo i na imprezę ![]() Do napisania w 2011 roku!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4772 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
ale czuje ze nie pasuje klimatem do mieszkania, najgorsze jest to ze zeby ja zmienic, trzeba odrywac listwy przy podlodze... a to juz skomplikowane drewniane listwy przyklejone do drewnianej podlogi - trzemają tak, ze nie wiem jak to zrobić.Ale ogólnie jeśli nie uda Ci się przekonać męża do zmiany, to może albo w części machnąć tapętę, albo innym kolorem zrobić jakieś aranzacje na scianie - są takie wzory do odmalowania, duzo zmieniają tez meble obrazy/zdjecia/ czasem nawet zmiana zaslon czy dodatków. Choć przyznam, że nie mogłabym mieszkać we wnętrzu w którym się źle czuje. Dlatego u mnie zawsze przemalowanie ścian było zawsze dość proste. Cytat:
Cytat:
tak trudno mi wstać rano do pracy. Czasem tylko jak sie budzę na plecach to mi drętwieją nogi.Współczuję Wam z tym snem, to musi być strasznie uciążliwe.
|
|||
|
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego NAJ... z Nowm Rokiem
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dostałam paczkę z allegro. pisalam wam już że od początku byłam miło zaskoczona. wczoraj ten grzeczny telefon z zapytaniem o zmianę koloru rożka. I jestem wniebowzięta
Allegrowicz na serio godny polecenia. Za zmianę koloru dostałam 2 pary skarpetek, śliniaczek i myjkę nawet tyle gratisów to się nie spodziewałam ale super !!!jeszcze raz podaję link do allegrowicza. a przesyłka expresowo. na pewno coś jeszcze od niego zamówię http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1 |
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
KOCHANE DZIEWCZYNY!!!!
Na Nowy Rok samych szczęśliwych chwil (a będzie ich mnóstwo), zdrowia dla Was, Waszych najbliższych i dla Najpiękniejszego Prezentu jaki dostaniemy w tym roku, dla Dzieciątek!!!! Abyście czerpały samą radość z wychowywania Skarbów!! Poza tym wytrwałości, cierpliwości, dużo słonka, spokoju i ogromu MIŁOŚCI!!!! Wszystkiego co najpiękniejsze dla Was!!!! A mnie jakiś kryzys dopadł od dwóch dni. Coraz gorzej się czuję, zaczęło boleć mnie krocze (normalnie wystraszyłam się, że coś się zaczyna, ale podobno przy większym wysiłku tzn chodzeniu może się tak zdarzyć), źle sypiam (ale u Was też widzę ten problem) i generalnie czuję się jak wieloryb - jak tu wytrzymać jeszcze 8 tygodni? ![]() W niedzielę idziemy na usg, to potem napiszę co i jak - ciekawe czy to moje łożysko się podniosło i będę mogła rodzić sn? Teraz zmykam po męża do pracy i na zakupy. Ściskam Was mocno i pozdrawiam i wybaczcie narzekanie!! |
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwinąć się w kłębek lub rozprostować nogi to takCytat:
![]() megi2015 właśnie patrzę na tego sprzedawcę i ma dużo rzeczy tanich bardzo muszę się dziś do męża usmiechnąć i chyba dziś pozamawiamy bo dużo promocji ma
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Eirene jestem na prawdę bardzo zadowolona z zakupów. nawet oliwkę zamawiałam i przyszła w woreczku - żeby czasem się nie wylała. niektórzy pewnie by to olali. w sumie zamówiłam 15 rzeczy
1. Pieluchy,Pieluszki tetrowe 80x80 10szt CENOWY HIT! (numer 1370699566) 20 sztuk - cena 31,60 zł 2. Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA (numer 1388876778) 8 sztuk - cena 18,56 zł (wybieram wzory po 1 szt. kurczaczki, psiaki z kostką, żyrafki z misiaczkami, niebieskie psiaczki, kaczorki z misiakami, dinusie z pomarańczowymi kulami, misiaki w niebieskich gatkach, dinusie z zielonymi kulami) 3. Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA! (numer 1370694661) - cena 3,88 zł 4. Wielorazowe majtki siatkowe 2szt poporodowe XL (numer 1370692262) 4,70 zł X 2 - cena 9,40 zł 5. PODKŁAD do łóżeczka - CERATKA 90x120 PROMOCJA! (numer 1388400378) - cena 5,50 zł 6. szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee (numer 1370690001) - cena 8,39 zł 7. Śliczne prześcieradło frotte z gumką 120x60cm (numer 1377856580) - cena 11,75 zł 8. Bezpieczny komplet do paznokci 4cz. SUPER CENA!!! (numer 1371695796) - cena 15,99 zł 9. Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (numer 1379443322) - 3,65 zł X 2 - cena 7,30 zł 10. Niezastąpiony ASPIRATOR do nosa SUPER CENA!!! (numer 1382823966) - cena 4,70 zł 11. Szczotki do mycia butelek i smoczków super cena! (numer 1379443375) - cena 4,50 zł 12. SUPER ZABAWKA EDUKACYJNA GRZECHOTKA AUTKO (numer 1380476280) - cena 5,70 zł 13. Pływający termometr do kąpieli morska RYBEŃKA (numer 1373403996) - cena 6,20 zł 14. ROŻEK -becik -śpiworek z KOKOSEM żyrafki nieb. (numer 1385462364) - cena 26,90 zł 15. Oliwka BAMBINO z NNKT (witaminą F) 300ml (numer 1370699415) - cena 10,20 zł i mówie ci 4 gratisy |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
czemu każda pisze,że mój synek taki jakiś duży jest
![]() według centyli wychodzi raczej średni, no troszke więcej niż 50 ale znacznie mniej niż 90 On raczej będzie większy ale bez przesadyzmu ;-P koleżanki synek na tym etapie miał tyle samo i urodził się 3,360 ale w 37 tc także mój na pewno będzie większy Ja się właśnie zastanawiam czy zamawiac na All te pierdołki czy w sklepie kupić, bo jak na All to potem wiem,że pozamawiam zbyteczne rzeczy ''a bo za jedną przesyłką'' ;-p
|
#4779 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze lekarz mówił o objawach po tym leku ale myślałam że przesadza bo na każdym zawsze jest długa lista skutków ubocznych których nikt nie doświadcza więc to olałam ale tak to będę przygotowana jak mnie trzepanie jakieś weźmie lek wykupiony ale pierwszą dawkę chce wziąć dopiero jutro, żebym na sylwestra nie nastraszyła znajomych i samej siebie Emilka robi się ciekawa świata ani się obejrzycie a będzie się do was słodko uśmiechać Cytat:
piękne Cytat:
kuchnia piękna ![]() Cytat:
jakbyś mogła to strzel fotkę no to trzymam kciuki kochana żeby było ok ![]() Cytat:
mam nadzieję że synek oka sobie nie podbił Cytat:
mokra wklej zdjęcie może nie jest tak źle, jakieś naklejki ponalepiasz np. z Kubusiem Puchatkiem i będzie dobrze
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
niee ale wyglądało to jakby mówił do nas ''a figa z makiem tyle mnie zobaczycie! '' i pięściami się bombardował
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dopiero kolosik ja taką wagę miałam w 4 miesiącu życia haha zobaczymy co tam u nas się chowa
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
megi chyba nawet ta listopadowo-grudniowa co pisała z 8 cm rozwarciem urodziła 4,900
ale miała końcem końców CC.. ja się spodziewam tak z 3,900 - 4 kg i z 59 cm ;D
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Niech na co dzień, nie od święta,
gęba będzie uśmiechnięta. Niech też zdrowie tęgie będzie i kasiory niech przybędzie. Niechaj łaski płyną z nieba, tyle ile będzie trzeba. Do Siego Roku ...! Dziewczynki zyczę Wam, aby ten 2011 rok był lepszy od obecnego, żeby nasze maluchy urodziły się zdrowe i w terminach,duzo cierpliwości (na pewno będzie nam potrzebna ) i wogóle wszystkiego naj...naj...naj...!!!!! |
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też myślę że nasz synek do najmniejszych nie będzie należał. chociaż nie wiem ile waży bo usg czeka mnie dopiero ok 30 - 32 tyg. także pod koniec stycznia. w 20 tyg. i 4 dniu ważył 378 gram
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam taką ofertę http://allegro.pl/pampers-new-baby-d...379211827.html
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam 4 paczki chusteczek pampers sensitiv czy jak to się pisze za 20 zł, nie wiem czy to jakaś okazja czy nie no ale zakupiłam i pampersy 2 również sensitiv drogie to cholerstwo pampersów 1 mam 20 sztuk
|
|
#4787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo taniej jest niż gdzie indziej przynajmniej większość rzeczy dzięki za linka ![]() Cytat:
a tu wygodniej bo nie chce mi się po sklepach latać w sklepie to tylko wózek łóżeczko materac ![]() Cytat:
|
|
#4788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=megi2015;24084017]Eirene jestem na prawdę bardzo zadowolona z zakupów. nawet oliwkę zamawiałam i przyszła w woreczku - żeby czasem się nie wylała. niektórzy pewnie by to olali. w sumie zamówiłam 15 rzeczy
Megi az normalnie zaraz zerknę na tego sprzedawcę... jeszcze troszke rzeczy mi brakuje, a mam cos ostatnio stracha, że urodzę wcześniej....Cytat:
![]() Cytat:
o masz....ja bym chciała tak 3-3,500
|
||
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Ja na poczatku sugerowalam sie niskimi cenami i chcialam nakupowac nie koniecznie potzrebne na teraz rzeczy
, ale ostatecznie droga selekcji kupilam tylko to co niezbedne. W koncu sklepy sa teraz tak zaopatrzone, ze nie ma potrzeby kupowania czegos na zapas,a ceny sa mniej wiecej porownywalne.Zastanwiam sie ile to moje dziecie bedzie mialo, bo ja wielka baba bylam po porodzie i jak wychodzilam ze szpitala to wcale ta waga mi nie spadla. Bylam najwiekszym dzieckiem na oddziale z najdluzyszmi wlosami. Tylko waga z 20tyg nie zapowiada zbyt duzego dziecka chyba, ze moje akurat podciagnie sie pod koniec
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=iweczka;24084679] Cytat:
ja wysoka, tż wysoki, wagę mieliśmy ok 3,600 a on to 60 cm długi się urodził ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Jok3r a ile Mateo ważył w 20 tyg? Ty będziesz miała cesarkę w 38 tygodniu? bo moja koleżanka urodziła właśnie synka w 37 tc , 3,360 i lekarze jej powiedzieli że jakby doczekała do 40 tygodnia to prawie 4 kg by wazył więc jak u Ciebie będzie jakoś 38 tc to chyba nie będzie big ;-) chociaż ja nie wiem jak to tam jest
|
|
#4792 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Montii;24084722]a to w Rossmanie z 5 dni temu
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Ja urodziłam córke w 38 tygodniu i juz miała 3950 i 56 cm, lekarz nie chciał dłużej czekać i miałam wywoływany.
Niektóre rzeczy na 56 były na nią za małe ![]() Teraz to jest jest chyba najchudsza w klasie
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie chciała przed 38 tc, dygam się,że sesji nie zdam
w dniu w którym oddam indeks może wyłazić, byle nie w dziekanacie
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To juz wole teraz miec zaprawe i budzic sie co chwile, zeby pozniej nie byl to jakis wielki problem. Dlatego ja moge juz rodzic
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym nie miała tej sesji na głowie to też bym chciała jak najszybciej
swoje się wyleniłam, czasem mi się już nudzi, tęsknie do bycia bez brzucha, zgaga mnie męczy, jestem ciekawa synka,.. także jak mały będzie już gotowy to mógłby wychodzić kiedy chce na forum mam styczen-luty jedna dziewczynka urodzila sie jakos 35t4d, zdrowiutka, żaden wcześniak, wszystko ok i luzik ja nogi zaciskam jak o sesji myślę ,a po ? niech sie dzieje wola nieba
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chce żeby niunia posiedziała tak do 38-39 tygodnia......a przez ten czas będe się oswajać z tym.....a wczoraj byłam w carrefour i kupiłam zestaw newborn hauggies dla maluszka, bo miałam kupon rabatowy z gazetki ( a tam 27 szt. pieluszek, husteczki i mała czapeczka) |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka ja na chwile obecną się nie boję... ale kto wie co będzie później?
![]() ale pociesza mnie to,że odwrotu nie ma
|
#4799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
ja czasem mam wrażenie, że mam tego brzucha już całe zycie
kurcze tak wejść w rurki i założyć obcisłą bluzkę, schylić się bez problemu co za luksus ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

i będą światełkiem i wielkim Szczęściem w naszym życiu!Udanej zabawy Sylwestrowej!

ale czuje ze nie pasuje klimatem do mieszkania, najgorsze jest to ze zeby ja zmienic, trzeba odrywac listwy przy podlodze... a to juz skomplikowane drewniane listwy przyklejone do drewnianej podlogi - trzemają tak, ze nie wiem jak to zrobić.
dostałam natamycyne brała ktoraś z was może to? A jutro ide na usg pooglądać mojego skarba
tak trudno mi wstać rano do pracy. Czasem tylko jak sie budzę na plecach to mi drętwieją nogi.

Jeszcze dzis spie u brata, bo u nas smierdzi farba i tu jest strasznie niewygodnie, i jesc mi sie chce.

lek wykupiony ale pierwszą dawkę chce wziąć dopiero jutro, żebym na sylwestra nie nastraszyła znajomych i samej siebie