|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Możesz też prywatnie umówić się z położną, ale ja z takiej opcji nie korzystałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
o położej pisała Karina a ona w Anglii chyba jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |||
Zadomowienie
|
Wiecie co...niby Sylwester bez alkoholu, na spokojnie, spalam nawet tyle co kazdego dnia... A czuje sie jakbym wypila 2L wodki sama
![]() ![]() ![]() Ja mam peeeelno terminow porodu... OM mialam 4 maja, a cykle ok.32 dni, z tym ze jak test mi pokazal ciaze, to na USG jeszcze dluuugo nic nie bylo widac. A Wy nie macie w kartach ciazy wpisanych kilku terminow? Bo ja mam wg OM 11 luty ale ponizej ginka mi wpisala ze wg USG termin mam na 20-25 luty....to jest dopiero rozbieznosc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja sie tych kroplowek nie boje...bo skoro porod ma i tak strasznie masakrycznie bolec to juz mi to nie robi czy bedzie jeszcze gorzej skoro ja nawet tego zwyklego porodu sobie nie potrafie wyobrazic ![]() Moja kumpela mowila, ze jej porod byl straszny, bo odeszly jej wody, miala skurcze a zero rozwarcia...rodzila 10h i miala kilka kroplowek podlaczonych. Mowila ze krzyczala, ze maja jej zrobic cc ale w koncu urodzila i mowila, ze potem od razu pytala swojego chlopaka kiedy robia sobie drugie dziecko, bo ona chce ![]() ![]()
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
kupował ktoś może termometr do ucha/czoła z baby ono? zastanawiam się czy jest dobry...
http://allegro.pl/termometr-do-ucha-...387065083.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
vilya tak jak pisze cytrynka, ja mam obok gabinetu lekarza, gabinet poloznej i tam ona mi mierzy cisnienie, sprawdzamy serce dziecka, uzupelnia mi karte ciazy, etc.
#4776 |
BAN stały
|
Ja poszłam w sumie spać po 3:00
![]() ![]() ![]() ![]() Własnie mam do Was pytanie, czy Was też tak bolą pachwiny? Ale nie jakiś ciągły tępy ból, tylko takie mocne skurcze w pachwinach ale bardzo króciutkie (zaledwie parę sekund) - takie że iśc nie mogę i się musze zatrzymać, wczoraj aż mi się nogi ugięły. Może to ze zmęczenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Dziendobry
My do polnocy naszej nie doczekalismy, swietowalismy goodzine wczesniej z Nowym Jorkiem ![]() Dzisaj caly dzien odpoczynek, na obiad do mamy takze spokoj. Wywolania nie ma sie co bac. Moja bratowa miala dwa wywolywane i wspomina bardzo dobrze. Z tym ze ttuaj pierw podaja tabletke dopochwowe a jak to nie zadziala to wtedy dopiero kroplowke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Rozeznanie
|
Ja ze swojego doswiadczenia moge powiedziec, ze porod z oksytocyna nie jest niczym przyjemnym, ale do przezycia, bo to jest jednak ingerencja w organizm, jednak duzo dziewczyn co rodzi po raz pierwszy, musi to przejsc, ja tez przeszlam, pozniej tez TZ mowilam, ze mozemy zaraz o drugie sie starac
![]() ![]() W kazdym badz razie, gdybym miala wybor,to wolalabym porod bez oksytocyny, drugi taki byl, roznica strasznie wielka, ale po drugim porodzie, nie zachwycalam sie dzieckiem tak jak przy pierwszym, i tego wytlumaczyc nie umiem dlaczego.. A, jeszcze bardziej niemilo masaz szyjki wspominam, lekarz co prawda powiedzial, ze musi zrobic (ale to bylo na badania ginekologicznym), i pozniej polozna tez to samo, bo najpierw tak probowala do rozwarcia doprowadzic, no i ten masaz, mimo ze trwal doslownie kilka sekund pewno, to dla mnie najgorszy horror byl, plus naciecie. Przy drugim zaraz zaznaczylam, ze jak mi masaz zrobia, to im cos zrobie ![]() Teraz tez uprzedze, ze niech sie nie waza ![]() ![]() Ja mialam strasznie twarda szyjke, stad takie "metody". Ehh jak ja bym chciala date tego mojego porodu znac, czym blizej terminu, tym bardziej nie moge sie doczekac, na to malenstwo moje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
jestem siedzę i płaczę. Jak w szpitalu to ja byłam tą co wie co treba, jak się przwija, ubiera, podnosi to teraz patrzę na to 2660 (wczorajsza) g w łóżeczku i nie mogę. Tym bardziej, że mało ciepła dają w kaloryferach, w szpitalu było z 27, a tu dziś z 20. Załatwiamy dodatkowy grzejnik. Temp akurat ale jak nabierze ciała a nie taki drobiazg. leży w czapeczce i w rożku i pod kocykiem, a ja panikuję.
Potem wrzucę fotkę. Dla mnie operacja była koszmarem. Dwa dni po też. Teraz już nawet ok, choć rana ciągnie i trochę piecze. I co... karmię;-) Mam tyle, że nawet muszę. Boli jak cholera. Okrutnie, mam już muszle aventu, ale nic. nie daje, no może minimalnie. Gdyby nie buźka to bym tego nie robiła, jest mi z tym cięzko. Ale przynajmniej nie ma pieprzenia z gotowaniem. Teraz na alle po nianię i karmink;-) Laski mam stracha, bo ona malunia jest. Jutro pewnie troszkę poczytam co się wydarzyło. Nowy oddział super byłam tam pierwsza krojona;-), a 4 rodząca;-) Fajnie być pacjentką nie z "ulicy". Ale położne i pielęgniary boskie, lekarze super. Noworodkowe gorzej...ale nie ma ideałów. Odział świetny super podgrzewane przewijaki, z lampami na podczerwień i sterowane pilotem łóżka, szczególnie dla tych po cięciu ![]()
![]() |
#4780 |
Zadomowienie
|
Muron oj nie opowiadaj bo zazdroszcze już oddziału
![]() ba...teraz to dopiero zacznie się że wszystkie będą chciały tam rodzić jak otworzą. Czekam na fotkę ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- u nas po sylwestrze tragedia - po północy siedziałam i ryczałam; ludzie nie chcieli iść do domów... do 7 rano siedziała część osób - a ja przecież spać nie pójdę póki nie wyjdą... TŻ niby im mówił, zwracał uwagę ale oni BALOWALI; ja zmęczona, mały się prężył...brzuch napinał, myślałam że w pewnym momencie wyląduję na porodówce z nerwów... myślałam że człowiek jest na tyle rozumną istotą że zrozumie iż "ciężarna pani domu" chce odpocząć też...a nie do 7 rano siedzieć i słuchać jak krzyczą! A dziś...burdel niesamowity w domu, jeszcze nie uporaliśmy się. Potłukli nam masę rzeczy, nigdy nie miałam takiego sylwestra... no ale połowa osób to "kolega koleżanki z koleżanki koleżanką" . Nie mieliśmy nic przeciwko ale jak to przerodziło się w to że ja nie widziałam pustego miejsca w mieszkaniu to mnie to przeraziło. ![]()
#4781 |
Rozeznanie
|
muron no nareszcie jesteś, myślałam, że ze szpitala jeszcze coś skrobniesz. A Kalina jaka jest? Grzeczna? Dojrzałaś ją jak Ci ją pokazali? Jak to wszystko było? I od razu zaczęłaś karmić?
Jak fajnie, że już jesteś. Mam nadzieję, że znajdziesz chwilkę, żeby tu nam poopowiadać wszystko. Czekam na zdjęcie Twojego okrucha.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4782 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że już jesteś po ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
O kurczę...no to faktycznie miałaś przygody w Sylwka...ja nigdy nie lubiłam, jak mi się ktoś wpraszał w ostatniej chwili, tym bardziej teraz na pewno byłabym wkurzona...współczuję Tobie tego bałaganu i potłuczonych rzeczy ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-01 o 15:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
spałam dwie godziny, lepiej się czuje.. jeszcze jutro w łózeczku spędze i mam nadzieje, że pozbęde się tego pioruńskiego przeziębienia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() muron, żyjesz ![]() a o tym nowym oddziale to w dzienniku zachodnim pisali i było nawet foto pierwszej fasolki urodzonej Cytat:
Papillon - dlatego na domowe imprezy wolę chodzić do kogoś... biedna..
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-01-01 o 15:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tą rurką ropa wylatywała, a ból faktycznie okropny był przy wyjmowaniu....ja bałam się ściągania szwów, ale to była bajka w porównaniu z wyciąganiem tej rurki...miałam wyrostek wycinany w podstawówce, a do tej pory mam traumę...ale to może dlatego, że leżałam na oddziale dla dorosłych (dziecięcy był w remoncie) i trafiłam na takie okropne baby - pielęgniary, że do tej pory nie lubię szpitali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
moje laski dzisiaj:
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2011-01-09 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zadomowienie
|
Cytrynko no bo tak to jest...jak ktoś udaje piękną i mądrą Arę a jest papużką falistą i sra po kątach
![]() ![]() część znajomych okazała zrozumienie i poszli....a najlepsze że właśnie osoby których kompletnie nie znałam bo przypałętały się ze znajomymi...najdłużej siedziały i robiły burdel - domów nie mają chyba biedaki ![]() ![]() ale co było....to było, teraz tylko chodze i co chwilę zbieram szkło bo mimo odkurzań i mycia to to gdzieś się pałęta jeszcze cholerstwo; jaa...za miesiąc będę mamą! wariuję już ![]()
#4788 |
Zadomowienie
|
muron na pewno z czasem oswoisz sie z Kalinka i bedzie Ci latwiej przy niej cokolwiek robic
![]() chantalle slodkie sa ![]() JeSuius wspolczuje balaganu...mi sie wczoraj kilku talerzy z jedzeniem nie chcialo chowac, a co dopiero jakbym jeszcze dzisiaj miala z odkurzaczem latac :P wez TŻa do tego zmobilizuj ![]() A teraz moje pytanie ![]() CO TO JEST? Niedawno Wam pisalam, ze TŻ mi powiedzial, ze palcem wyczuwa glowe dziecka :P i mnie przed chwila cos natchnelo i postanowilam sprawdzic, ale stwierdzilam ze ja i tak nie wyczuje, bo on pewnie to gdzies gleboko poczul...no i ja wsadzilam niecale pol palca i faktycznie mam tam jakas kulke twarda jak glowa.... Ale stwierdzilam ze jest to moja mega twarda szyjka po prostu...ktora za nic w swiecie sie nawet nie skroci i nie zmieknie pewnie do porodu :P
#4789 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie i ja sie witam.
Nowa mamusię tez witam ![]() Sylwester udany, posiedzielismy sobie dziadkami, pogadaliśmy, wesoło było.Jakos bardzo emocjonalnie podeszłam do tego nowego roku, to rok urodzenia naszej córeczki i na sama myśl aż się łezki w oczach zakręciły.Życzenie jakie składalismy sobie z mężem tez bardzo mnie wzruszyły. Miałam cała butelke Pop party brzoskwiniowego..pycha..Z balkonu świetnie było widac fajerwerki, całe niebo oświetlone z dobre pól godziny,oglądałam przytulona do męża i wyobrażałam sobie jaki ten nowy rok może być dla nas cudowny..będzie nas juz trójka. Dziadkowie poszli koło 2 a my jeszcze troszke posiedzieliśmy, po 3 poszliśmy spać...ale dzis jak jest fajnie. Sami z męzusiem we trójke ![]() ![]() ![]() Właśnie chciałam zapytać...jak myślicie, jestem w 33 tygodniu ciąży, chyba czas zaprzestać współżycia ????Ale drobne pieszczoty chyba nie szkodza???wiem , że podobno draznienie sutków pobudza wydzielanie oksytocyny odpowiedzialnej za skurcze ![]() Druga sprawa niepokoja mnie skurcze macicy, zauważyłam, że miewam je coraz czesciej i są coraz bardziej intensywne...a objawiają sie tak..najpierw twardnieje mi brzuch , dziwne niezbyt przyjemne uczucie, potem czuje taki niepokój w klatce piersiowej..i dziwne ciśnienie w głowie..takie goraco robię się czerwona, mąz stwierdził...te skurcze wystepuja nawet niekiedy co pół godziny i trwaja nawet po 15 sekund. To normalne tez tak macie...i nie sadze by to było tylko prezenie sie dziecka...na brzuchu z dwóch stron tak mi twardnieje.
![]() |
#4790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chantalle prześliczne Twoje córy ![]() ![]() JeSuis biedactwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do skurczów to ja mam tylko takie twardnienie brzucha ale nie często więc się tym nie przejmuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
a ja bym chciała coś z mężem.. a on od 3 dni mówi mi, że chce żeby syn się w terminie urodził!! i bądż tu madry..
Dziś co prawda małz sprawuje się na 6+ bo sniadanko i obiadek w łozeczku i wogóle jakiś kochany... ![]() Za to synuś coś dzis spokojnie siedzi.. aż nie podobne to do niego.. od czasu do czasu majtnie nogą, czkawkę dostanie i koniec szaleństw... |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sperma moze miec jaki kolwiek wplyw na szyjke dopiero po 38tyg chodz i tak lekarze twierdza ze to za malo by skurcze wywolac moze jak polaczy to z oksytocyny ktora wydziele sie podczas orgazmu to moze moze moze ale to tak maloprawdopodobne i to dopiero pod koniec ciazy w 33 tyg spokojnie ani sperma ani draznienie sutkow nic nie zrobia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
BAN stały
|
Muron! Jak dobrze że już jesteś
![]() Jeszcze raz gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4797 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
Chantalle, maluszki cudne!!
Muron, może to tylko baby blues, prawie każdą z nas to czeka, więc głowa do góry i rób zdjęcia!!! Dobrze, że już jesteś ![]()
#4800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wera ja bym na twoim miejscu trzymała sie tego terminu 11 luty, bo skoro ty miałaś OM 4 maja a ja 19 maja a termin mam na 26 luty to ty raczej na 11. To wygląda na to, ze jeszcze nie ma potrzeby zaprzestawac współżycia... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.