|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() Mezaga no to zeby te wyniki coś wyjaśniłyAlexa no to wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin i spełnienia marzeń tych małych i tych największych ![]() ja też niedługo dołączę do 28 latek ![]() Irmusia oby wyniki były dobre a laparo pomogła ![]() dla wszystkich staraczek
|
|
|
|
#4773 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane..u nas ok
mala spi juz troszke lepiej,podaje jej krople espumisan i karmie mm i jest ok.mala jest szczesliwa i ja tez ![]() ciekawa jestem ile juz wazy...dzis mielismy pielegniarke wszystko ok na bioderka jedziemy 30 .08 a na wizyte kontrolna 19 poza tym mysle jak tu fajnie schudnac,mam ochote na jakies nowe ciuchy i wogole "nowa twarz" ..PO TAK duzym szoku i wogole zmianie ze jest juz mala chcialabym ja tez cos w sobie zmienic ..dzis takie ciepelko pojechalabynm gdzies z nia do znajomej,chociaz mowia ze do chrzcin sie nie jezdzi ale to glupie zabobony...mezaga! za wyniki!!alexa 100 lat 100 lat ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Lisica...szczescia dziecka nie mierzy sie piersia,jesli ty tak zdecydowalas to ok podziwiam za silna wole itd ale ja nie bede meczyc siebie i malej bo teraz dzieci i po mm tez sa zdrowe to nie znaczy ze jak karmie mm to bedzie chora i juz ....jasne ze mleko najlepsze mamy ale jakim kosztem....ona sama wybrala i jestesmy szczesliwe wkoncu widze jak moj skarb czesciej sie usmiecha i mniej placze....
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj wyniki badań i wydaje mi się, że coś cienko z nimi.
Inhibina B 14 ng/l gdzie zakres referencyjny mam podany 15-70 a AMH 2,18 ug/l - zakres niby podany 1-8 ale z tego co czytała to im wyższy wynik tym lepszy.
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to dobrze, że masz takie wyniki?
|
#4776 |
|
Wtajemniczenie
|
mezaga kurde nie znam sie ale moze lepiej skonsultuj je z ginem...wtedy bedziesz pewna co do wyniku
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca już sama nie wiem czy się z nich cieszyć. Bo one chyba jednak wiele nie wyjaśniają. Sugerują według tego co wyczytałam obniżoną rezerwę jajnikową. Za niska inhibina podobno może powodować zwiększone ryzyko samoistnych poronień.
Malinka w końcu to lekarz mi je przepisał, to teraz musi mi je zinterpretować, tyle, że wizytę mam dopiero 1 września.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2011-08-02 o 13:49 |
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
No zobaczymy co powie na to wszystko. W czwartek idę na kolejne badania i to będzie wszystko w tym cyklu.
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki aby coś się ruszyło
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku dla mnie to wszyzastko takie"blade" nie znam sie na tych badaniach i wogole...ale tyle tego jest...mezaga ja wierze ze uda sie wam niedlugo,juz powinno bo czekasz troszke juz na swoje szczescie!
moja kolez stara sie o dziecko zaczela badania,leki itd ,leki przepisal jej ginek na cukrzyce mowila ze po nich wymiotowala i wogolem i byla w szoku dlaczego na cukrzyce skoro jej nie ma i sie poddala.....mowi ze ma dosc ....
|
|
#4782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziewczyny powracały z urlopów i od razu tłoczniej się zrobiło ![]() Muszę się pochwalić, że na rocznicę ślubu wybieramy się do Paryża na 4 dni Już szperam w necie i planuję co zwiedzić, ale się cieszę ![]() Cytat:
może jakieś fotki??Cytat:
Kiedyś ją wykończymy, nie ma bata! I jak tam badanka?? ![]() Kochana jeszcze raz wszystkiego naj...i przede wszystkim spełnienia marzeń Cytat:
bardzo ładne imię Mezaga trzymam kciuki za resztę badanek ![]() Karolca co tam u Ciebie? jak się czujesz, kiedy wizyta?? ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 17 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 32, last @ 23,06 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 38, last @ 04,07 Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 43, last @ 6,07 Kadia83 (Anna, 27 lat, Anglia) cykl 3, last @ 09,07 Alexa83 (Ola, 28 lat, Bielsko) cykl 15, last @ 10,07 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 45, last @ 13,07 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 3, last @ 13,07 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 28, last @ 18,07 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 29, last @ 28,07 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 7 zafasolkowanych: xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p połowa marca 2012) Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k, Agawaaa Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać
|
|||
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
paulinko, czuję się średnio.
Rano mi niedobrze, mdli mnie, czasem wymiotuję. Od czasu do czasu kręci mi się w głowie, cierpię na bezsenność (w ogóle nie chce mi się spać). A tak jest ok, do lekarza idę w piątek, mam porobione większość badań.
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga niestety nie znam się na tych badankach, które robiłaś, bo to jeszcze przede mną
Ale podejrzewam, że też będę miała niskie AMH, a z tego co wiem, to oznacza to, że trzeba działać jak najszybciej, bo gaśnie rezerwa jajnikowa Ech młode kobitki jesteśmy, a już się kończą jajeczka... Ty masz chyba niższe FSH z tego co pamiętam, a u mnie to już prawie 8 (a wynik od 9 oznacza obniżoną rezerwę jajnikową podobno). No nic. Czekamy na kolejne Twoje badanka i na interpretację lekarzaPaulinko jutro jadę po wyniki. Znów niepewność do ostatnigo dnia przed przyjęciem do szpitala... Ach Paryż, jak romantycznie Polecam wizytę w Wersalukarolca trzymam kciukasy za piątkową wizytę Malinko bardzo się cieszę, że rozumiecie się z Maleńką coraz lepiej Danika, Magdulec dziękuję za kciuki i fluidki
|
#4785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po urlopie
Nad morzem całkiem znosnie dni deszczowe-2,słoneczne-4, jeden neutralny, a więc bilans dodatni ![]() Poza tym... leci 27tydz. Brzuszek rośnie, waga też. Jutro lece na badanka HIV i HCV, no i stnadardowa reszta. I... do diabetologa, bo mam niestety cukrzyce się przymendoliła jedna niedobra, nooo... Cytat:
mezaga- aby w końcu coś dały badanka malinko- skoro na mm wam dobrze, to nie sluchaj nikogo Rob tak jak instynkt podpowiada Ja bylam karmiona 2 tyg, a ze zdrowiem nigdy nie mialam problemow.
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście odpowiednia dieta przy cukrzycy i wszystko będzie ok No i fajnie, że wakacje się udały
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obys trafiła na jakiegos spoko diabetologa bo moja mi niewiele niestety pomogła.
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Dania gratulacje!!!!Zosieńka sliczna!
Dziewczyny baaaardzo wam z Lileczką dziękujemy za wszystkie głosiki!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
paulinko zazdrosze wyjazdu, my juz nigdzie się nie ruszamy bo dla mnie nawet spacerek z pieskiem jest meczący
a przed nami tez rocznica wiec pewnie albo restauracja albo domek..malinko super ze mala uspokoiła sie troszeczke, oby tak dalej. karolca ja teraz cierpie na bezsenność, chociaz ostatnie noce to prawie całe przespane, dobrze ze do pracy nie musze wstawac bo byla by tragedia. tincia super że urlopik się udał. mnie tez czekają kolejne badanka, ale czekam do ostatniej chwili bo do lekarza idę za dwa tyg bo tez się urlopowal a wyganiamy te bakterie za pomocą ziółek wiec czekam, ale pojde w piatek a najpoznej poniedzialek. mezaga za kolejne badanka!
|
|
|
|
#4790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
![]() Cytat:
żeby były dobre i za laparo ![]() Byłaś w Paryżu?? może polecisz jakieś fajne miejsca, knajpki...chociaż czytam i przeglądam już wszystko ![]() Cytat:
![]() może jakieś fotki urlopowego brzusia?? ![]() Leci ten czas strasznie szybko... trzymam kciuki za badanka Karolca to trzymam kciuki za wizytę ![]() Magdulec my zazwyczaj rocznice spędzaliśmy w domku i też było fajnie
|
||
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Mezaga do września zleci mam nadzieję, że się ruszy do przodu!!
Paula ale cuuudownie Paryż mmm my chyba w końcu do Zakopca pojedziemy... Dziewczyny zrobiłam sobie testosteron bo nigdy nie miałam robionego na wyniku nie ma normy wyszedł mi 102 ng/dl i kurcze chyba to dużo za dużo ech może wiecie co dalej powinnam zrobić?? od czego taki wysoki?
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
alexa niestety ja sie nie znam
paulinko zazdroszcze!! korzystaj ile wlezie poki mozesz ![]() karolca o ile sie nie myle mdlosci przechodza przewaznie po 12 tyg..zobaczysz jak ci szybko zleci ,to prawda ze szybko czas leci w ciazy j praktycznie siedzialam w domu a nie wiem kiedy ta ciaza zleciala teraz troszke mi brakuje weciolka....
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka rozwaliłaś mnie z tym nie wychodzeniem z domu dopóki dziecko nie ochrzczone
powalają mnie niektóre zabobony znajomej dziecko często chorowało to sobie wmówiła, ze to pewnie przez to, ze nie ochrzczone więc na biega chrzest załatwiała - a jaka była wielce zdziwiona, ze pomimo chrztu dziecko choruje nadal |
|
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
alexa niestety ja sie nie znam
paulinko zazdroszcze!! korzystaj ile wlezie poki mozesz ![]() karolca o ile sie nie myle mdlosci przechodza przewaznie po 12 tyg..zobaczysz jak ci szybko zleci ,to prawda ze szybko czas leci w ciazy j praktycznie siedzialam w domu a nie wiem kiedy ta ciaza zleciala teraz troszke mi brakuje weciolka....
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Mezaga, tak miałam dużo razy! a czy to prawda, że go można zbić tylko tabletkami hormonalnymi? kurcze no zawsze mnie się coś przyczepi
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
I na USG nie mówił nic lekarz na temat PCO?
Ciężko mi jest cokolwiek powiedzieć, bo resztę badań powinnaś zrobić. Wtedy dopiero podejmuje się decyzję o leczeniu. jeśli się okaze że masz PCO to niestety jak już zajdziesz w ciążę i urodzisz dziecko to potem trzeba brać antyki.
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
USG miałam wykonywane przez 4 różnych lekarzy i żaden mi nic nie mówił na temat PCO :/ jak to można zobaczyć??
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Na usg wydać w obrazie jajnika takie koraliki na jajniku. Ułożone są w w taką obręcz.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2011-08-04 o 11:19 |
|
|
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
Dziękuję wszystkim za gratulacje Kotku dobrze, że poszpiegowałaś, bo u mnie chwilowo marnie z czasem ![]() My od piątku jesteśmy w domku, powoli wszystkiego się uczymy, ale chyba jest coraz spokojniej, choć oczywiście jeszcze dłuuga droga przed nami Całusy dla wszystkich i oczywiście świeże zarazki - zdjęcia już z domku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

zeby te wyniki coś wyjaśniły
..PO TAK duzym szoku i wogole zmianie ze jest juz mala chcialabym ja tez cos w sobie zmienic
..dzis takie ciepelko pojechalabynm gdzies z nia do znajomej,chociaz mowia ze do chrzcin sie nie jezdzi ale to glupie zabobony...

Ale wierzę, że w końcu i Twoja i moja @, gdzieś zaginą i spóźnią się o 9 m-cy
się przymendoliła jedna niedobra, nooo...
znajomej dziecko często chorowało to sobie wmówiła, ze to pewnie przez to, ze nie ochrzczone więc na biega chrzest załatwiała - a jaka była wielce zdziwiona, ze pomimo chrztu dziecko choruje nadal