|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
ale przecież 6 razy po 120ml w tym wieku to idealnie zgodnie z instrukcją na opakowaniu ![]() moja też tak mniej więcej je ja daje na żądanie, i u nas jest to właśnie +- co 3h
![]() |
#4772 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmię tak raczej na żądanie czasem wytrzyma 4 godziny czasem tylko 2... czasem jest też np tak że zje 100ml a za godzinę głodny, to daję mu jeszcze tak 30 do 60ml i on zjada sobie ile chce i śpi ![]() nie wiem ile powinien jeść dobowo ja zawsze dobę liczę od wieczora do wieczora czyli od butli po kąpaniu, no i dziś np zjadł 730ml...liczę oczywiście od wczoraj od około 20. zjadł 7razy.... w tym tylko raz cyca w nocy... powiem szczerze że wygodniej mi się karmi mm... może jestem jakaś inna ale wkurza mnie to karmienie cycem... tym bardziej że po 5 minutach zwykle zaczyna się szarpanina i d... a tak dam butlę i wiem że spokojnie się najadł... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Castia, ty tak testujesz różne pampy, powiedziałabyś, czy Dady są bardziej do pampersów oryginalnych podobne niż babydreamy? i maja podobno chłonność? Szkoda mi tak kupić pakę i nie używać, a po babydreamach trochę się boje. Mogłabyś wrzucić może fote takiej jednej pieluszki?
#4774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje bobo po szybkiej kąpieli, nakremowany, cycuszek i śpi. zrobilam test Tracy Hogg i wyszlo mi ,że mam Aniołeczka ![]() i powiem Wam,ze chyba sobie wymodliłam to dziecko, jest taki grzeczny , ciagle sie usmiecha, placze jak jest glodny, hehe tż się smieje,ze anioleczek do momentu az chodzic nie zacznie;p bo on strasznie ciekawski swiata, wszystko widziec musi, wszystko go interesuje, wiec jak zacznie sie poruszac to moge go nie upilnowac;p no ale zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#4775 | |
Zadomowienie
|
hehe ![]() ![]() ![]() jak włączyłam zdjęcie Fabianka to Nadia zaczęła robić "agu abu" chyba się pyta kiedy ślub ![]() mąż powiedział że to najładniejsze dziecko jakie widział Cytat:
![]() tajka Lenka super główkę trzyma ![]() dobre ![]() ![]()
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
wanilko moje serce pęka z dumy
![]() ![]() aaa my przecież sparowaliśmy Fabianka z Nadusią ![]() jakieś zaręczynki trza urządzić czy cuuu ![]()
#4777 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki Harods tylko dzieki TAobie jeszcze tli sie we mnie iskierka nadzieji na karmienie tylko piersia Cytat:
najwiekszym problemem jest czas na sciaganie laktatorem, ale od soboty wiekszosc karmien koncze laktatorem, i mam nadzieje ze uda mi sie to dalej kontynuowac i skrycei licze ze maly duzo przytyje w ten tydizen zebym mogla mu zmineijszac to mm i w koncu wyeliminowac gorzej bedzie jak malo przytyje to jzu nie wiem co zrobie o rany ale slodka minka ![]() sliczna no i jak lepek trzyma ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-23 o 20:45 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
Tez sobie zrobię ten test, bo ciekawa jestem, kim jest Nadia
![]()
#4780 |
Zakorzenienie
|
Castia hahahah,no faktycznie... do dupy
![]() Co ile zmieniam? Z tym też róznie bywa,ale zazwyczaj co 3 godziny-czyli przed każdym karmieniem. Jedynie w nocy robię wyjątek. Jeszcze się nie zdarzyło,żeby przesikała,a w Huggies'ach bardzo często!
![]() |
#4781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja byłam z Huggisów zadowolona ![]() też mieliśmy problem z obracaniem główki na jedną stronę, ale zaczęliśmy ją kłaść do spania non stop na tą "niechcianą" stronę i jakoś się przyzwyczaiła, główka nawet zmieniła kształt i teraz już kładziemy na zmiane. A to dzisiejsza zabawa i po kąpieli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Wtajemniczenie
|
no właśnie się nad tym zastanawiam
Eirene zrobiłam mu nawet Twój sposób z koszulką i nie wiem czy podziałało, trochę mniej płakał, ale później jak go karmiłam po kąpieli, to chyba mu się coś przyśniło i tak płakał, że nie wiedziałam co zrobić, zobaczymy jaką będę miała nockę, ekstra zdjęcie Cytat:
![]() mój też tak czasem robi nieświadomie ![]() Cytat:
![]() mnie też wkurza tymbardziej, że mój się wogóle nie najada cycem i tak za każdym razem muszę mu dać cyca i jeszcze butlę, bo inaczej jest ryk, Ty chociaż w nocy dasz cyca i już a u mnie to rytuał, najpierw zmieniam pieluchę potem cyc z 15min i mąż musi butlę robić w międzyczasie i potem usypianie więc mam z reguły godzinę wybitą, ale jeszcze trochę go pokarmię, póki mam pokarm, a mam chyba coraz mniej, już w nocy mi nie cieknie jak wcześniej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest coraz lepiej im starszy tym bardziej go rozumiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale zapoluję chyba na tę pakę 128szt Dady w środę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki słodziak, a jaka grzeczna na tym przewijaczku ![]() ja od dawna nie mogę niczego trzymać na przewijaku podczas przewijania, bo mała wszystko mi skopuje albo łapkami spycha ![]() Castia- dzięki za recenzje, zachęciłaś mnie do tych Dad, bo mnie te Babydreamy nie przekonały. a rozmiarem to wychodzi tak samo, jak Pampersy?
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-23 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Wtajemniczenie
|
blackrose śliczna Natalka
![]() traicioneira rozmiarem tzn co?nie wiem o co pytasz? ![]() Eirene no ja się szykuje na minimum 2 stówki za zdjęcia, pewnie i tak przekrocze bo wywołuje zdjęcia z wakacji z ciąży i w ogóle różniaste ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-23 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też pokarmu coraz mniej mam naturalnie się ilość zmniejsza. wkładki to mi nawet potrzebne nie są, wcześniej po paru godzinach piersi były twarde a teraz nie. a w nocy mały niby je czasem 10minut czasem pół godziny... przy cycu zasypia a jak odkładam do łóżeczka to ryk i znów by chciał jeść...i tak zasypia godzinę... i budzi się po 2-3godzinach no to nie jest źle. ale jak mu wtedy cyca daję to wytrzymuje pól godziny- do 1.5h... ja tam wolę dać butlę naprawdę podziwiam dziewczyny które walczą z takim zapałem o rozkręcenie laktacji. harrods, kasiapruszków - chylę czoła ![]() ![]() ![]() dobra uciekam pajciu ![]() moje dziecię o 21 zasnęło przy dobrych wiatrach pośpi do 1-2 ![]()
![]() |
#4788 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem dlaczego wydawało mi się że mieszkasz na śląsku byłoby blisko ![]() Cytat:
uśmiech naszych skarbów bezcenny ![]() słodka Natalka ![]() wasze dzieci śpią a moja szaleje przy nowej zawieszce, od 19 nie śpi, z nią na dzień co raz mniej śpi, a jeszcze nie dawno się martwiłam że przesypia całe dnie
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-23 o 21:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
blackrose ale zajęta zabawkami... śliczna
![]() Montii mam te same odczucia,co Ty... Maja jest moim dzieckiem ze snów! ![]() Ona chrapie,więc ja przyłączę się do niej... dobrej nocy i do jutra ![]() ![]()
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Która może mi podesłać na skrzynkę Tracy Hogg?
Uciekam, bo mała zjadła na kolację 60ml ![]() czyli dobrze to nie wróży na długość jej snu ![]()
#4792 |
Zadomowienie
|
Monti KrK mnie zmylił, pomyślałam że się przeprowadziłaś do Krakowa
![]() Iza ja mam na kompie jak chcesz tylko mi wyślij na priv swojego maila
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-23 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
mi wyszło z tracy praktycznie po równo aniołka i sredniaczka, z małymi domieszkami żywczyka i poprzeczniaka
![]() ![]()
![]() |
#4794 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój też zasnął o 21 ale obudzi się ok 0:00 - 0:30 Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A to, że wyciąga więcej widziałam po jego przyroście wagi. Bo najpierw jedząc z cycka + 30ml MM przybrał ok. 300g w tydzień, a później tylko na cycku zaczął przybierać ponad 400g. Tak, jak zmniejszyłam ilość, to mały się nie denerwował. Zjadał co prawda porcję błyskawicznie, ale nie denerwował się, że się skończyło. Cytat:
Mój przybierał 30g na dobę jedząc cycka + 30ml MM i wtedy przestałam zupełnie dokarmiać. Cytat:
![]() Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-23 o 21:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Natka trudno mi ta strone znalezc, bo szablon od pol roku czekal na tą chwile kiedy zawisnie. i nie mam juz zadnych danych.
Czarna, podobno wiekszosc dzieci na prawo przerkeca glowke, Tymek tez tak robil, ale za rada tesciowej podkladalammu pieluche pod glowe, zeby nie mogl jjej odwrocic, a czasem nawet rolowalam 2 pieluchy, i minal tydzien a Tymek sam z siebie spi na lewej, na prawej roznie. takze podloz cos sporego co uniemożliwi Mai przekrecenie główki. Wanilko ja tego psikam tak na oko. i mimo to na dlugo mi starczylo. kupilam ostatnio kosmetyki z Hipp do kąpieli i są super. Montii ja tez dzis wystroilam Tymka w rozowe pol spiochy ![]() co do chusteczek, to ja ich uzywam tylko jak mały zrobi kupke,czyli rAZ dzeinnie, potem i tak przemywam woda z plynem do mycia dzidzi lub z szarym mydlem. od momentu odparzen sie nauczylam i teraz zawsze mam kolo siebie miseczke z ciepla woda jak ide maleggo przewijac. zdanie mam takie pampersy sa ok, ale zapach mnie drazni, probowalam tez kindii-sa jakby suche, a dady baardzo nasączone ale jednak po kilka wychodza. pieluchy na zmiane pampki i dady, te z lidla niezbyt mi leza i sa jakby wielkie ![]() oj jak mi brakuje tego lozeczka bujanego, musze je przywiesc od rodzicow. bardzomi to ulatwialo robote ![]() ciemieniuszka i juz praktycznie zniknela. chcialam sie pochwalic ze przyszly nam dzis 2 paczki, jedna z gasiennica i opaskami na raczki Lamaze, a druga z butlami i smoczkami . no i Tymek mial swoj debiut z wieksza iloscia czyli z 3 dziurkami w smoczku i ani razu sie nie zakrztusil i o wiele spokojniej jadl.
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-23 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Z tym przygotowaniem MM, to zależy od systemu, ja mam zawsze pomyte przygotowane butle, przegotowana wodę, w dzień podgrzewam 15-20 sekund w mikrofali i już jest, w nocy zawsze mam jaka butle w podgrzewaczu, wiec przygotowanie mleka zajmuje mniej niż minute.
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
I jak te opaski na rączki? Podobają się?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Rozeznanie
|
wanilka mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli i ja poproszę o Tracy Hogg ?
![]() ![]() Castia ja też jestem z Dad zadowolona ![]() Monti dlaczego usunęłaś zdjęcie Fabianka w różowym chciałam zobaczyć ![]() ![]() ![]() Aaa i zapomniałam napisać, że dzisiaj świętowaliśmy trzy miesiące Alanka ![]() ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-05-23 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak te dzieci rosną ![]() a twój temat kojarzy mi się z Rodzina Soprano ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.