Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 19:56   #4771
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
diatoma super ten żółw, skąd masz ten szablon, z allegro? jak możesz to daj link

Mamusie karmiące tylko mm ile razy na dobę Wasze dzieciaczki jedzą i ile wypijają, bo moja Anastazja pije 6 razy na dobę po 120-130 ml a w piątek kończy 11 tygodni. Tak się zastanawiam czy to nie za mało. Dzisiaj było tylko 5 razy i trochę się martwię. Jest bardzo grzeczniutka i w dzień ładnie śpi i szkoda mi ją budzić specjalnie na karmienie. Karmię raczej na żądanie. A wy jak karmicie na żądanie czy tak co 3 godziny?

ale przecież 6 razy po 120ml w tym wieku to idealnie zgodnie z instrukcją na opakowaniu

moja też tak mniej więcej je

ja daje na żądanie, i u nas jest to właśnie +- co 3h
Stary 2011-05-23, 20:07   #4772
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
diatoma super ten żółw, skąd masz ten szablon, z allegro? jak możesz to daj link

Mamusie karmiące tylko mm ile razy na dobę Wasze dzieciaczki jedzą i ile wypijają, bo moja Anastazja pije 6 razy na dobę po 120-130 ml a w piątek kończy 11 tygodni. Tak się zastanawiam czy to nie za mało. Dzisiaj było tylko 5 razy i trochę się martwię. Jest bardzo grzeczniutka i w dzień ładnie śpi i szkoda mi ją budzić specjalnie na karmienie. Karmię raczej na żądanie. A wy jak karmicie na żądanie czy tak co 3 godziny?
mogę się wypowiedzieć bo sama karmię już częściej mm niż piersią - piersią tylko w nocy i to raz czasem dwa razy...
karmię tak raczej na żądanie czasem wytrzyma 4 godziny czasem tylko 2... czasem jest też np tak że zje 100ml a za godzinę głodny, to daję mu jeszcze tak 30 do 60ml i on zjada sobie ile chce i śpi

nie wiem ile powinien jeść dobowo ja zawsze dobę liczę od wieczora do wieczora czyli od butli po kąpaniu, no i dziś np zjadł 730ml...liczę oczywiście od wczoraj od około 20. zjadł 7razy.... w tym tylko raz cyca w nocy...
powiem szczerze że wygodniej mi się karmi mm... może jestem jakaś inna ale wkurza mnie to karmienie cycem... tym bardziej że po 5 minutach zwykle zaczyna się szarpanina i d... a tak dam butlę i wiem że spokojnie się najadł...

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość

Co do dady pieluch pamietam raz kupilam corce zeby przetestowac /5lat temu no prawie 6/ i powiedzialam,ze nigdy wiecej-one sie tak bryliły,ze szok-moze teraz sa lepsze ale moj Janek ma tak delikatna dupcie,ze teraz jak zmieniam pieluche co max 2h /nawet w nocy/ za kazdym razem sudocrem na dupcie to ma takie mega odparzenie ze szok z 3dni a tylko pampersow uzywamy ;-/ nie wiem co robic
ja jestem z dady mega zadowolona na razie... odpukać nic się nie dzieje... a bryliły to mi się pampersy...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
moj lubil na prawo glowke ale kladlam go tak zeby po lewej stronie byl tv i ogolnie pokoj dzienny takze co on sie bedzie w prawo patrzyl jak widzi sciane, odwracal glowke na lewo bo tam bylismy my itp itd
dokładnie my to samo - życie jest po lewej stronie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
moje bobo właśnie odlatuje do krainy snów
a ja muszę zdjęcia wybrać i wywołać bo wstyd się przyznać ale od urodzenia nie wywoływaliśmy zdjęć jeszcze- wieczny brak czasu i tylko je gromadze na kompie i wiecznie dysk zapchany
ja już cześć wywołałam masakra tyle się nazbierało i kupę kasy tak na raz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:13   #4773
traicionera
Zakorzenienie

Castia, ty tak testujesz różne pampy, powiedziałabyś, czy Dady są bardziej do pampersów oryginalnych podobne niż babydreamy? i maja podobno chłonność? Szkoda mi tak kupić pakę i nie używać, a po babydreamach trochę się boje. Mogłabyś wrzucić może fote takiej jednej pieluszki?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:25   #4774
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja juz przetestowałam pampers'y,Huggies'y,a teraz kupiłam rossmanowskie BabyDream i jak na razie jestem MEGA zadowolona! Huggies'ydo dupy,bo mała przesikiwała pieluche i w ciagu dnia musiałam ją kilka razy przebierac. Pampersy fajne,ale wiadomo..cena szalona ;] A Babydream naprawdę rewelacyjne-sama jestem zaskoczona,bo koszt bardzooo niski.
ja rowniez jestem zadowolona z babydream sa mega chłonne i niczym nie odbiegają od pampersów oryginalnych !

Cytat:
o dżizasss boskooo wygląda jakie ma bufki na rękawkach
rewelacja!!!!!!!
no nie? te bufki rewelacja

moje bobo po szybkiej kąpieli, nakremowany, cycuszek i śpi.
zrobilam test Tracy Hogg i wyszlo mi ,że mam Aniołeczka
i powiem Wam,ze chyba sobie wymodliłam to dziecko, jest taki grzeczny , ciagle sie usmiecha, placze jak jest glodny, hehe tż się smieje,ze anioleczek do momentu az chodzic nie zacznie;p bo on strasznie ciekawski swiata, wszystko widziec musi, wszystko go interesuje, wiec jak zacznie sie poruszac to moge go nie upilnowac;p
no ale zobaczymy

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:29   #4775
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
chyba mu sie nie podoba

hehe jeny montii on jest cudny, cukiereczek do schrupania

jak włączyłam zdjęcie Fabianka to Nadia zaczęła robić "agu abu" chyba się pyta kiedy ślub
mąż powiedział że to najładniejsze dziecko jakie widział

Cytat:
to jest moja ksiezniczka z jajkami

w ogole nie mowilam wam chyba,po porodzie ubrali mi go w niebieski komplecik, wszystko fajnie i w ogole ale ciagle wymiotowal mi wodami ;/ i 2x pielegniarki go przebieraly i w koncu przynoszą mi go w rozowych spioszkach ;p
wieczorem pielegniarka bierze do kąpieli i mowi '' chodź ślicznotko, taka grzeczna dziewczynka, idziemy się kapać '' ... ciekawe jakie miala zdziwko kiedy po sciagnieciu pampersa zobaczyla siurka?!
widok bezcenny

tajka Lenka super główkę trzyma

Cytat:
Huggies'ydo dupy,.
Cytat:
no w końcu po to są stworzone

dobre

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:35   #4776
Montii
Zakorzenienie

wanilko moje serce pęka z dumy
aaa my przecież sparowaliśmy Fabianka z Nadusią
jakieś zaręczynki trza urządzić czy cuuu

[LEFT]
Stary 2011-05-23, 20:39   #4777
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A ile przybrał przez ten tydzień, tzn. ile średnio na dobę? Bo powinno być co najmniej 30g. Jeśli przybrał tyle lub więcej, to możesz zmniejszyć ilość dokarmiania. I po kilku dniach skontrolować wagę i sprawdzić jak mu idzie.

Ja najpierw dokarmiałam 60ml i mały przybierał średnio 60g na dobę, więc zmniejszyłam do 30ml. I przy tym przybierał 30g na dobę i wtedy odstawiłam dokarmianie i młody sobie poradził, bo zaczął wyciągać więcej i na samej piersi przybiera teraz średnio 60g na dobę.
wazylam go w domu w sobote wiec do soboty poczekam i zobaczer jaka jest roznica jak mi wyjfdzie ze tyje ok 60 na dobe to zmniejsze mm
dzieki Harods tylko dzieki TAobie jeszcze tli sie we mnie iskierka nadzieji na karmienie tylko piersia

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
kasiapruszkow a jak tobie idzie?pobudzilas cos?jak wogole wyglada karmienie u ciebie,piers i mm?
eh u mnie to jestr armagedon
najwiekszym problemem jest czas na sciaganie laktatorem, ale od soboty wiekszosc karmien koncze laktatorem, i mam nadzieje ze uda mi sie to dalej kontynuowac i skrycei licze ze maly duzo przytyje w ten tydizen zebym mogla mu zmineijszac to mm i w koncu wyeliminowac
gorzej bedzie jak malo przytyje to jzu nie wiem co zrobie

Cytat:
chyba mu sie nie podoba
o rany ale slodka minka

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Dzis sama sobie smoka trzymala hehe az jej foty cyknelam;p
sliczna no i jak lepek trzyma

Cytat:
w ogole nie mowilam wam chyba,po porodzie ubrali mi go w niebieski komplecik, wszystko fajnie i w ogole ale ciagle wymiotowal mi wodami ;/ i 2x pielegniarki go przebieraly i w koncu przynoszą mi go w rozowych spioszkach ;p
wieczorem pielegniarka bierze do kąpieli i mowi '' chodź ślicznotko, taka grzeczna dziewczynka, idziemy się kapać '' ... ciekawe jakie miala zdziwko kiedy po sciagnieciu pampersa zobaczyla siurka?!

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-05-23 o 20:45
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:39   #4778
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

moje bobo po szybkiej kąpieli, nakremowany, cycuszek i śpi.
zrobilam test Tracy Hogg i wyszlo mi ,że mam Aniołeczka
i powiem Wam,ze chyba sobie wymodliłam to dziecko, jest taki grzeczny , ciagle sie usmiecha, placze jak jest glodny, hehe tż się smieje,ze anioleczek do momentu az chodzic nie zacznie;p bo on strasznie ciekawski swiata, wszystko widziec musi, wszystko go interesuje, wiec jak zacznie sie poruszac to moge go nie upilnowac;p
no ale zobaczymy
ja robiłam i mi wyszedł Średniaczek Ale też nie mogę narzekać naprawdę płacze właśnie kiedy głodny jest, teraz już ma dłuższe okresy takiego leżenia i gadania, śmiania się. I tak jak twój - wszystko go interesuje już teraz to co będzie dalej jak go noszę na rękach do głową we wszystkie strony obraca a jak się do niego mówi to tak słucha jakby rozumiał Ach kochane te nasze dzieciaki nie ma co nawet jak się wkurzam czasem w nocy bo się budzi co godzinę i marudzi a ja padam ze zmęczenia, to wystarczy ze się uśmiechnie albo po prostu spojrzy swymi kochanymi oczkami na mnie i cała złość znika

Stary 2011-05-23, 20:40   #4779
traicionera
Zakorzenienie

Tez sobie zrobię ten test, bo ciekawa jestem, kim jest Nadia
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-23, 20:41   #4780
87czarna
Zakorzenienie

Castia hahahah,no faktycznie... do dupy

Co ile zmieniam? Z tym też róznie bywa,ale zazwyczaj co 3 godziny-czyli przed każdym karmieniem. Jedynie w nocy robię wyjątek. Jeszcze się nie zdarzyło,żeby przesikała,a w Huggies'ach bardzo często!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:48   #4781
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

ja już też karmie tylko mm i powiem tak: od śniadania do śniadania to wychodzi 5 karmień i zawsze robie 150ml, w nocy wypija na ogół całe, na śniadanie mniej potem znowu na obiadek całą butle, zawsze jest różnie ale robie cały czas te 150ml.

ja byłam z Huggisów zadowolona

też mieliśmy problem z obracaniem główki na jedną stronę, ale zaczęliśmy ją kłaść do spania non stop na tą "niechcianą" stronę i jakoś się przyzwyczaiła, główka nawet zmieniła kształt i teraz już kładziemy na zmiane.

A to dzisiejsza zabawa i po kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00009aaa.jpg (84,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00014aaa.jpg (64,9 KB, 39 załadowań)

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 20:49   #4782
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
moze to skok
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
skok rozwojowy?
no właśnie się nad tym zastanawiam

Eirene zrobiłam mu nawet Twój sposób z koszulką i nie wiem czy podziałało, trochę mniej płakał, ale później jak go karmiłam po kąpieli, to chyba mu się coś przyśniło i tak płakał, że nie wiedziałam co zrobić, zobaczymy jaką będę miała nockę,

Cytat:
chyba mu sie nie podoba
ekstra zdjęcie

Cytat:
Kurcze,Maja ma spłaszczona prawą częsc główki. To musiało sie tak skończyc,bo praktycznie cały czas spi na tej stronie. W ogóle zauważyłam,ze cały czas patrzy na prawo. Niby teraz obraca też na lewo,ale i tak ciągle stara się zmieniac ułozenie... Mała spi na pleckacj z główką obróconą na prawo... jestem trochę zdezorientowana,bo za żadne skarby nie chce lezec na boku,a juz nie mowie o leżeniu na brzuchu! Czytałam, że kształt głowki zmienia sie do roku czasu. Kurcze,tak tego pilnowałam i wkońcu gdzieś popełniłam błąd... :/
mój też tylko na prawo, a jest taki cwany, że ja go kładę na boku, za pleckami mu układam, żeby się nie przekręcił, a on tak się wierci, że w końcu jest naśrodku i na pleckach z głową na prawo

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Dzis sama sobie smoka trzymala hehe az jej foty cyknelam;p
mój też tak czasem robi nieświadomie

Cytat:
to jest moja ksiezniczka z jajkami

dobre

Cytat:
powiem szczerze że wygodniej mi się karmi mm... może jestem jakaś inna ale wkurza mnie to karmienie cycem... tym bardziej że po 5 minutach zwykle zaczyna się szarpanina i d... a tak dam butlę i wiem że spokojnie się najadł...
mnie też wkurza tymbardziej, że mój się wogóle nie najada cycem i tak za każdym razem muszę mu dać cyca i jeszcze butlę, bo inaczej jest ryk, Ty chociaż w nocy dasz cyca i już a u mnie to rytuał, najpierw zmieniam pieluchę potem cyc z 15min i mąż musi butlę robić w międzyczasie i potem usypianie więc mam z reguły godzinę wybitą, ale jeszcze trochę go pokarmię, póki mam pokarm, a mam chyba coraz mniej, już w nocy mi nie cieknie jak wcześniej
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:53   #4783
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam i mi wyszedł Średniaczek Ale też nie mogę narzekać naprawdę płacze właśnie kiedy głodny jest, teraz już ma dłuższe okresy takiego leżenia i gadania, śmiania się. I tak jak twój - wszystko go interesuje już teraz to co będzie dalej jak go noszę na rękach do głową we wszystkie strony obraca a jak się do niego mówi to tak słucha jakby rozumiał Ach kochane te nasze dzieciaki nie ma co nawet jak się wkurzam czasem w nocy bo się budzi co godzinę i marudzi a ja padam ze zmęczenia, to wystarczy ze się uśmiechnie albo po prostu spojrzy swymi kochanymi oczkami na mnie i cała złość znika
dokladnie ja czasem padam bo on wstanie np o 6 - 7 i juz by sie bawil ja oczy poklejone i chce spac ale wystarczy jego usmiech i wymiekam..
jest coraz lepiej im starszy tym bardziej go rozumiem juz jest coraz wiekszy kontakt, latwo przewidziec jego zachowania bo poczatki byly ciezkie, oj nie wiedzialam co mam ze soba zrobic;/

Cytat:
Castia hahahah,no faktycznie... do dupy

Co ile zmieniam? Z tym też róznie bywa,ale zazwyczaj co 3 godziny-czyli przed każdym karmieniem. Jedynie w nocy robię wyjątek. Jeszcze się nie zdarzyło,żeby przesikała,a w Huggies'ach bardzo często!
no ja wlasnie slyszalam ze Huggies przemakaja... ;/

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ja już też karmie tylko mm i powiem tak: od śniadania do śniadania to wychodzi 5 karmień i zawsze robie 150ml, w nocy wypija na ogół całe, na śniadanie mniej potem znowu na obiadek całą butle, zawsze jest różnie ale robie cały czas te 150ml.

też mieliśmy problem z obracaniem główki na jedną stronę, ale zaczęliśmy ją kłaść do spania non stop na tą "niechcianą" stronę i jakoś się przyzwyczaiła, główka nawet zmieniła kształt i teraz już kładziemy na zmiane.

ale atakuje kotka na macie, super, sliczna jest

[LEFT]
Stary 2011-05-23, 20:54   #4784
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Castia, ty tak testujesz różne pampy, powiedziałabyś, czy Dady są bardziej do pampersów oryginalnych podobne niż babydreamy? i maja podobno chłonność? Szkoda mi tak kupić pakę i nie używać, a po babydreamach trochę się boje. Mogłabyś wrzucić może fote takiej jednej pieluszki?
moim zdaniem Dady są bardziej do pampków podobne mimo że ciut sztywniejsze wczoraj bym ci fotke wrzuciła ale już nie mam ani jednej Dady, kupiliśmy wczoraj BabyDreamy ale jak narazie dla mnie chyba Dady lepsze bo dzisiaj Malwiś miała mokrą dupke przy tych rossmanowskich co się jeszcze nam nie zdarzyło w ogóleno ale mamy cała pakę i tak się wykorzysta. po jednym dniu cięzko ocenić. są na pewno grubsze a Dady wielkością grubością nie odbiegają niczym od Pampersów.

ale zapoluję chyba na tę pakę 128szt Dady w środę
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 20:54   #4785
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

jaki słodziak, a jaka grzeczna na tym przewijaczku
ja od dawna nie mogę niczego trzymać na przewijaku podczas przewijania, bo mała wszystko mi skopuje albo łapkami spycha

Castia- dzięki za recenzje, zachęciłaś mnie do tych Dad, bo mnie te Babydreamy nie przekonały. a rozmiarem to wychodzi tak samo, jak Pampersy?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:05
Stary 2011-05-23, 20:54   #4786
Castia
Wtajemniczenie

blackrose śliczna Natalka taka okraglutka!! piękna

traicioneira rozmiarem tzn co?nie wiem o co pytasz?

Eirene no ja się szykuje na minimum 2 stówki za zdjęcia, pewnie i tak przekrocze bo wywołuje zdjęcia z wakacji z ciąży i w ogóle różniaste

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:06
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:01   #4787
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Eirene zrobiłam mu nawet Twój sposób z koszulką i nie wiem czy podziałało, trochę mniej płakał, ale później jak go karmiłam po kąpieli, to chyba mu się coś przyśniło i tak płakał, że nie wiedziałam co zrobić, zobaczymy jaką będę miała nockę,

mnie też wkurza tymbardziej, że mój się wogóle nie najada cycem i tak za każdym razem muszę mu dać cyca i jeszcze butlę, bo inaczej jest ryk, Ty chociaż w nocy dasz cyca i już a u mnie to rytuał, najpierw zmieniam pieluchę potem cyc z 15min i mąż musi butlę robić w międzyczasie i potem usypianie więc mam z reguły godzinę wybitą, ale jeszcze trochę go pokarmię, póki mam pokarm, a mam chyba coraz mniej, już w nocy mi nie cieknie jak wcześniej
może to ten skok. biedactwo małe
no ja też pokarmu coraz mniej mam naturalnie się ilość zmniejsza. wkładki to mi nawet potrzebne nie są, wcześniej po paru godzinach piersi były twarde a teraz nie. a w nocy mały niby je czasem 10minut czasem pół godziny... przy cycu zasypia a jak odkładam do łóżeczka to ryk i znów by chciał jeść...i tak zasypia godzinę... i budzi się po 2-3godzinach no to nie jest źle. ale jak mu wtedy cyca daję to wytrzymuje pól godziny- do 1.5h...
ja tam wolę dać butlę naprawdę podziwiam dziewczyny które walczą z takim zapałem o rozkręcenie laktacji. harrods, kasiapruszków - chylę czoła

dobra uciekam pajciu
moje dziecię o 21 zasnęło przy dobrych wiatrach pośpi do 1-2

Stary 2011-05-23, 21:02   #4788
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
wanilko moje serce pęka z dumy
aaa my przecież sparowaliśmy Fabianka z Nadusią
jakieś zaręczynki trza urządzić czy cuuu
będzie impreza hehe
nie wiem dlaczego wydawało mi się że mieszkasz na śląsku byłoby blisko

Cytat:

uśmiech naszych skarbów bezcenny też po takim bezzębnym uśmiechu wybaczam mojej marudzie wszystko

Cytat:
słodka Natalka

wasze dzieci śpią a moja szaleje przy nowej zawieszce, od 19 nie śpi, z nią na dzień co raz mniej śpi, a jeszcze nie dawno się martwiłam że przesypia całe dnie

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:04
Stary 2011-05-23, 21:04   #4789
Montii
Zakorzenienie

wanilko bo mieszkam!

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 21:05   #4790
87czarna
Zakorzenienie

blackrose ale zajęta zabawkami... śliczna

Montii mam te same odczucia,co Ty... Maja jest moim dzieckiem ze snów!

Ona chrapie,więc ja przyłączę się do niej... dobrej nocy i do jutra

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:05   #4791
iizabelaa
Zakorzenienie

Która może mi podesłać na skrzynkę Tracy Hogg?

Uciekam,
bo mała zjadła na kolację 60ml
czyli dobrze to nie wróży na długość jej snu
Stary 2011-05-23, 21:05   #4792
wanilia83
Zadomowienie

Monti KrK mnie zmylił, pomyślałam że się przeprowadziłaś do Krakowa

Iza ja mam na kompie jak chcesz tylko mi wyślij na priv swojego maila

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:08
Stary 2011-05-23, 21:13   #4793
traicionera
Zakorzenienie

mi wyszło z tracy praktycznie po równo aniołka i sredniaczka, z małymi domieszkami żywczyka i poprzeczniaka Na pewno je jak typowy zywczyk- rzuca się na butle, łapie rekami, aż czasem sobie z buzi wyciągnie przez to i je, jakby sto lat jej nie karmiono
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 21:14   #4794
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
może to ten skok. biedactwo małe
no ja też pokarmu coraz mniej mam naturalnie się ilość zmniejsza. wkładki to mi nawet potrzebne nie są, wcześniej po paru godzinach piersi były twarde a teraz nie. a w nocy mały niby je czasem 10minut czasem pół godziny... przy cycu zasypia a jak odkładam do łóżeczka to ryk i znów by chciał jeść...i tak zasypia godzinę... i budzi się po 2-3godzinach no to nie jest źle. ale jak mu wtedy cyca daję to wytrzymuje pól godziny- do 1.5h...
ja tam wolę dać butlę naprawdę podziwiam dziewczyny które walczą z takim zapałem o rozkręcenie laktacji. harrods, kasiapruszków - chylę czoła

dobra uciekam pajciu
moje dziecię o 21 zasnęło przy dobrych wiatrach pośpi do 1-2
ja też podziwiam

mój też zasnął o 21 ale obudzi się ok 0:00 - 0:30

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

Iza ja mam na kompie jak chcesz tylko mi wyślij na priv swojego maila
Wanilko ja też poproszę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:32   #4795
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
Skad wiedzialas ze wyciaga wiecej niz do tej pory?tzn jak to zauwazylas?bo moj sciaga wszystko do zera i szuka dalej tak strasznie ze musze go dokarmici nie ma szans zeby powisial dluzej i cos wiecej pociagnal bo tam poprostu nic nie ma...

no i jak mu zmniejszylas ilosc dokarmiania to przystal na to?nie krzyczal po tych 30ml o wiecej?

ja juz walcze z cyckami tydzien, i szczerze mowiac powalajacej poprawy nie widze chociaz...wczoraj zwazylismy malego i od poniedzialku zeszlego przybral 330g wiec moze,moze...

albo to ja sobie wmawiam,takie pobozne zyczenia
No, ja walczyłam trzy - cztery tygodnie, więc musisz uzbroić się w cierpliwość. 330g w tydzień to bardzo ładnie. To znaczy, że wszystko jest ok., bo jest to ponad "normę".

A to, że wyciąga więcej widziałam po jego przyroście wagi. Bo najpierw jedząc z cycka + 30ml MM przybrał ok. 300g w tydzień, a później tylko na cycku zaczął przybierać ponad 400g.

Tak, jak zmniejszyłam ilość, to mały się nie denerwował. Zjadał co prawda porcję błyskawicznie, ale nie denerwował się, że się skończyło.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
wazylam go w domu w sobote wiec do soboty poczekam i zobaczer jaka jest roznica jak mi wyjfdzie ze tyje ok 60 na dobe to zmniejsze mm
dzieki Harods tylko dzieki TAobie jeszcze tli sie we mnie iskierka nadzieji na karmienie tylko piersia
Wiesz, 60g na dobę to jest bardzo dużo, mój to szaleje z wagą. Myślę, że jeśli będzie co najmniej 30g, to możesz powoli zmniejszać i obserwować jak reaguje. Możesz też np. zmniejszyć ilość w dzień, a w nocy zostawić (żeby nie budził się częściej)

Mój przybierał 30g na dobę jedząc cycka + 30ml MM i wtedy przestałam zupełnie dokarmiać.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Może popracuj laktatorem i mleczka będzie więcej. Ja przez ponad trzy tygodnie karmiłam cycem i dokarmiałam i była to mordęga, więc dobrze Cię rozumiem . To naprawdę ciężka praca. Ale każda kropelka mleka mamy jest cenna, więc nie poddawaj się. Dla mnie karmienie piersią jest super. Mnie męczyły te butelki. Mały budził się głodny "już teraz natychmiast!" i dostawał jeszcze większego wścieku jak musiał czekać zanim przygotuję butelkę. A później trzeba te butle myć, sterylizować, i znowu mleczko sypać, wlać przegotowaną wodę, podgrzewać... ciężka sprawa. A cycek jest natychmiast. "Minusem" karmienia piersią jest to, że nic nie mogę zaplanować, bo nie wiem, kiedy mały będzie chciał jeść. Są dni, kiedy wisi na cycku cały dzień i nic nie mogę wtedy zrobić. I je na pewno częściej niż przy butli.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:35
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:38   #4796
diatoma
Zadomowienie

Natka trudno mi ta strone znalezc, bo szablon od pol roku czekal na tą chwile kiedy zawisnie. i nie mam juz zadnych danych.

Czarna, podobno wiekszosc dzieci na prawo przerkeca glowke, Tymek tez tak robil, ale za rada tesciowej podkladalammu pieluche pod glowe, zeby nie mogl jjej odwrocic, a czasem nawet rolowalam 2 pieluchy, i minal tydzien a Tymek sam z siebie spi na lewej, na prawej roznie. takze podloz cos sporego co uniemożliwi Mai przekrecenie główki.

Wanilko ja tego psikam tak na oko. i mimo to na dlugo mi starczylo. kupilam ostatnio kosmetyki z Hipp do kąpieli i są super.

Montii ja tez dzis wystroilam Tymka w rozowe pol spiochy

co do chusteczek, to ja ich uzywam tylko jak mały zrobi kupke,czyli rAZ dzeinnie, potem i tak przemywam woda z plynem do mycia dzidzi lub z szarym mydlem.
od momentu odparzen sie nauczylam i teraz zawsze mam kolo siebie miseczke z ciepla woda jak ide maleggo przewijac.
zdanie mam takie pampersy sa ok, ale zapach mnie drazni, probowalam tez kindii-sa jakby suche, a dady baardzo nasączone ale jednak po kilka wychodza.
pieluchy na zmiane pampki i dady, te z lidla niezbyt mi leza i sa jakby wielkieale nic zuzyje i wiecej ich nie kupie.

oj jak mi brakuje tego lozeczka bujanego, musze je przywiesc od rodzicow. bardzomi to ulatwialo robote
ciemieniuszka i juz praktycznie zniknela.

chcialam sie pochwalic ze przyszly nam dzis 2 paczki, jedna z gasiennica i opaskami na raczki Lamaze, a druga z butlami i smoczkami . no i Tymek mial swoj debiut z wieksza iloscia czyli z 3 dziurkami w smoczku i ani razu sie nie zakrztusil i o wiele spokojniej jadl.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:43
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:38   #4797
traicionera
Zakorzenienie

Z tym przygotowaniem MM, to zależy od systemu, ja mam zawsze pomyte przygotowane butle, przegotowana wodę, w dzień podgrzewam 15-20 sekund w mikrofali i już jest, w nocy zawsze mam jaka butle w podgrzewaczu, wiec przygotowanie mleka zajmuje mniej niż minute.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 22:17   #4798
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
chcialam sie pochwalic ze przyszly nam dzis 2 paczki, jedna z gasiennica i opaskami na raczki Lamaze, a druga z butlami i smoczkami . no i Tymek mial swoj debiut z wieksza iloscia czyli z 3 dziurkami w smoczku i ani razu sie nie zakrztusil i o wiele spokojniej jadl.
I jak te opaski na rączki? Podobają się?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 22:41   #4799
patrycja_22
Rozeznanie

wanilka mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli i ja poproszę o Tracy Hogg ? Prześlę Ci maila na priv

Castia ja też jestem z Dad zadowolona W dzień używam ich a w nocy Pampersów

Monti dlaczego usunęłaś zdjęcie Fabianka w różowym chciałam zobaczyć A co do mojego tematu pracy to brzmi "Technologie unieszkodliwiania odpadów niebezpiecznych"

Aaa i zapomniałam napisać, że dzisiaj świętowaliśmy trzy miesiące Alanka

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-05-23 o 23:09
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 23:41   #4800
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
wanilka mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli i ja poproszę o Tracy Hogg ? Prześlę Ci maila na priv

Castia ja też jestem z Dad zadowolona W dzień używam ich a w nocy Pampersów

Monti dlaczego usunęłaś zdjęcie Fabianka w różowym chciałam zobaczyć A co do mojego tematu pracy to brzmi "Technologie unieszkodliwiania odpadów niebezpiecznych"

Aaa i zapomniałam napisać, że dzisiaj świętowaliśmy trzy miesiące Alanka
gratulacjeklas ki:
jak te dzieci rosną

a twój temat kojarzy mi się z Rodzina Soprano
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości