mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 09:24   #4771
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
jak jedziesz do słonia to polecam tego na pojezierskiej przy tesco, a nie tego na milionowej/śmigłego-rydza..... jest wekszy i maja duuuuzo wiekszy wybor wozków no i mozna p sklepie sie rozpedzic :P
no niestety do tego przy Milionowej- bo bliżej, przejde się spacerkiem

buziaki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:25   #4772
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
My też mamy używany i nie czuję, że podążam za modą
Jak kupię sobie lodówkę Bosha to też dlatego, że modna?

hehehehehe.... wiesz, lodówke poużytkujesz, oby, parenaście lat... a wózek... tylko chwile... szkoda mi wydawać 1000 zł na nowy wózek, który poużywam jedynie do lata, bo nie wiem czy mała np. na zime w gondoli bedzie sie miescic (w co wątpie,bo gondole standardwo do pol roku) wiec jesli spacerówka na przyszla zime sie nie sprawdzi, kupie lżejsza jakaś ... wiec własciwie najwazniejsza jest spacerówka bo najdluzej moze posłużyc, wiec szkoda za nią sama tyle kasy dawac...

ale sa rozni ludzie i rozne poglądy... moja kolezanka np. nie rozumie jak dziecko moze miec COKOLWIEK, doslownie, uzywanego... i pow. ze jak kasy nie mam to powinnam kredyt wziasc, a nie uzywane rzeczy kupowac, bo przeciez to nie do pomyslena,bo zarazki i na bank jakies smiercionosne choroby... wiec... ile ludzi tyle poglądów :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:29   #4773
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
wydaje mi sie ze jest modny, ot tyle... ludzie rozgądaja sie po ulicach i patrza co kto ma i wierza ze skoro tyle osob ma to jest super... a uwazam ze sa inne, tansze np dla osob co a bardzo z wozkiem szalec nie chca, a o tych samych/podobnych parametrach.... ja np decydowalam sie za Merc'a który jest zblizony bardzo parametrami a cena nowego to 1000 zł ( choc ja kupuje uzywany) ... ale ja zawsze byam inna i nie podążałam za modą :P
Zgadzam sie z Tobą Witaminko... skoro są tańsze odpowiedniki to czemu ich nie kupować. Ja mam producenta wózków Tako w mieście dlatego zdecydowałam się na ten wózek. Raz że parametry ma takie jak X-lander, dwa że jest dużo tańszy i w komplecie ma mase dodatkowych akcesoriów a trzy że te wózki spełniają moje wymagania pod względem cenowym jak i estetycznym... są też stabilne. W Cz-wie jest masa X-landerów, Tako i Bebetto... po prostu mamy tu zagłębie tych wózków... samych producentów wózków w tym mieście jest chyba z 10 :P

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
ale sa rozni ludzie i rozne poglądy... moja kolezanka np. nie rozumie jak dziecko moze miec COKOLWIEK, doslownie, uzywanego... i pow. ze jak kasy nie mam to powinnam kredyt wziasc, a nie uzywane rzeczy kupowac, bo przeciez to nie do pomyslena,bo zarazki i na bank jakies smiercionosne choroby... wiec... ile ludzi tyle poglądów :P
też mam taką koleżankę Za markowe ciuszki 0-3 wydała już 1500zł a ja za jakieś 2000zł kupiłam dziecku ciuszki na 12 m-cy życia
Stary 2011-08-16, 09:31   #4774
elf27
Zadomowienie

WITAMINKO nie do końca się zrozumiałyśmy, ale nie będę drążyć. Mam dla swojego dziecka wszystko używane, bo na nowe nas zwyczajnie nie stać, ale nie uważam, że jeśli ktoś kupuje wózek danej firmy to od razu leci za panującą modą i tyle w tym temacie

Każdy bierze co uważa a jak ma okazję to z niej korzysta i już.

A co do koleżanek to skoro mają pieniążki to niech je wydają, to tylko i wyłącznie ich sprawa.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-08-16 o 09:36
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:34   #4775
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny czy mozna w ciazy jest sledzie? Takie z wiaderka, te mocno slone
bo zjadlabym na obiad takich sledzi w smietanie.

Nika zycze zatem udanych zakupow
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:37   #4776
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny nie pedzcie tak, musimy ustalic co z nowym watkiem- tradycyjnie Ania otwiera? ciekawe czy wie ze to juz za chwilke
Stary 2011-08-16, 09:39   #4777
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczyny nie pedzcie tak, musimy ustalic co z nowym watkiem- tradycyjnie Ania otwiera? ciekawe czy wie ze to juz za chwilke
wie wie. Siedzi na wątku od 7 rano ale dzisiaj nie mam w ogóle weny do pisania
mogę już powoli otworzyć nowy(mam nadzieję że 1 otworzę a nie 3) najwyżej dokończymy ten wątek.

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-16 o 09:41
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 09:40   #4778
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
wie wie. Siedzi na wątku od 7 rano ale dzisiaj nie mam w ogóle weny do pisania
no to dobrze niech w takim razie sie psychicznie nastawi
Stary 2011-08-16, 09:43   #4779
elf27
Zadomowienie

Nic te śliweczki mi nie pomogły. Jestem dzisiaj na maksa zatwardzona bu.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:44   #4780
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no to jak juz sie przenioslam na inny watek to moze sie jeszcze dowiem na ktory???;D

nie nie nie! nie piszcie prosze zadnych bzdur!
Jestem jeszcze na watku Oliwki, was podczytywalam ale sie jakos wdrazyc nie mialam jak....
przyjechal tz , juz sie chyba soba nacieszylismy pod tym wzgledem mam wiecej czasu, za to mloda szaleje jak nie spi to kosmos!
w domu mam sajgon, jak dwa takie biabliki bede miala to chyba swira dostane!

Glam bardzo cie przepraszam, przyznaje sie ZAPOMNIALAM a pozniej nie mialam czasu, zaraz lece na poczte zrobic przelew!!!!
PRZEPRASZAM

maluch kopie jak nie wiem!

teraz znowu na weekend mielismy goscia-tesc z wawy przyjechal, wiec tez caly czs cos, tu chlopaki na rybki chcieli jechac tu obiad szykowac i tak dalej....
dostalam nowa zabawke od niego acera f900 palmtopa ale w wersji angielskiej wiec sobie go rozpracowywalam.

Czuje sie dobrze, ale pare dni ledwo lazilam, dobrze ze tz byl plecy tak mi daja w kosc ze nie raz wyje z bolu!
W poniedzialek tydzien temu powiekszyla nam sie rodzinka, mamy malusia Julie Anne miala 54 cm i 3440
takaaaaaaaaaaaa kruszynka! ja juz zapomnialam jak to jest chyba
za to jej mama biedna ledwo co chodzi, lezy tylko i nie moze sie ruszyc, po 1 porodzie tez tak ciezko miala. Wspolczuje jej bo ja siedzialam niemal od razu po porodzie bez problemow, tak mi jej szkoda....!
Jej mama caly czas u niej jest i jej pomaga bo inaczej byloby nie za ciekawie!

Ja wam pisalam, ze jak przyjedzie tz to pewnie na jakis czas znikne, tak tez sie stalo.
Dostal nowa prace, pisalam wam , ale z niej zrezygnowal, bo robi teraz remonty u mojej lekarki, tam tez jest taka opcja ze jakis gosciu w poznaniu pobdowal 10 szeregow domkow i potrzebuje do wykonczenia ze 4-5 osob , problem w tym ze tz nikogo na taka robote nie poleci i jest ich 2 poki co jak skompletuja reszte to bedzie w tygodniu tam na weekendy tu.
Juz by mial fajnie co wpisywac w swoje prace remontowe.
Przepraszam was, ale na prawde nie mialam czasu, mielismy jechac nad morze ale taka jest pogoda ze chyba szkoda nam pieniedzy.

Ogolnie czujemy sie dobrze, tylko te plecy juz nie wiem co ma robic, po porodzie mnie bolaly ale teraz to juz jest jakis kosmos, mlodej podniesc nie moge nieraz;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:44   #4781
basiula19
Zadomowienie

Witam

dziś sie już lepiej czujemy troszke ale cała obolała jestem......w nocy już nie moglam wytrzymac tak bolał łzy mi normalnie leciały tylko ten ból sie zmienił bolało na dole brzucha i tak bardzo z prawej strony z przodu i tyłu i wziełam apap bo nospy nic nie dały już myślałam, że bedziemy na pogotowie jechać a była 3 w nocy to pewnie panie niezadowolone by były ale na szczeście apap zaczoł działać i zasnełam jeszcze po 5 zaczeło coś boleć ale przeszło a teraz tak ćmi mnie troszke..........no nic ide leżeć bo Tż już dzwonił z pracy czy leże czy czasem czegoś nie robie.........a wczoraj wieczorem kolega nas odwiedził i skwitował " no weszcie ktoś cie do leżenia zagonił to tobie to trzeba by pałą wpieprzyć żebyć leżała a nie robote sobie ciągle szukała" no bardzo fajny kolega heheheh

ale strachu wczoraj sie najedliśmy tak sie bałam o maluszka a jak w aucie sie rozpłakałam, że ruchów wogóle nie czuje małego a zawsze sie tłucze, że masakra to myślałam, że Tż zawału dostanie.....ale na szczęście okazało sie, że z dzieckiem wszystko dobrze czyli ja sie coś psuje tylko nie wiem jeszcze co.............no teraz już ode naprawde leżeć buziale

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:48   #4782
glamourous
Zakorzenienie

darusia spoko nie steresuj sie wplacisz kiedy bedziesz miala wolna chwilke, mi sie nie spieszy nie musisz leciec na zlamanie karku

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam

dziś sie już lepiej czujemy troszke ale cała obolała jestem......w nocy już nie moglam wytrzymac tak bolał łzy mi normalnie leciały tylko ten ból sie zmienił bolało na dole brzucha i tak bardzo z prawej strony z przodu i tyłu i wziełam apap bo nospy nic nie dały już myślałam, że bedziemy na pogotowie jechać a była 3 w nocy to pewnie panie niezadowolone by były ale na szczeście apap zaczoł działać i zasnełam jeszcze po 5 zaczeło coś boleć ale przeszło a teraz tak ćmi mnie troszke..........no nic ide leżeć bo Tż już dzwonił z pracy czy leże czy czasem czegoś nie robie.........a wczoraj wieczorem kolega nas odwiedził i skwitował " no weszcie ktoś cie do leżenia zagonił to tobie to trzeba by pałą wpieprzyć żebyć leżała a nie robote sobie ciągle szukała" no bardzo fajny kolega heheheh

ale strachu wczoraj sie najedliśmy tak sie bałam o maluszka a jak w aucie sie rozpłakałam, że ruchów wogóle nie czuje małego a zawsze sie tłucze, że masakra to myślałam, że Tż zawału dostanie.....ale na szczęście okazało sie, że z dzieckiem wszystko dobrze czyli ja sie coś psuje tylko nie wiem jeszcze co.............no teraz już ode naprawde leżeć buziale
Basiula ja mysle ze kontrolnie powinnas jednak odwiedzic gina, bo jak az tak boli to warto by sprawdzic co i jak
Stary 2011-08-16, 09:49   #4783
ania21_21
Zadomowienie

Dobra dziewczyny założyłam nowy wątek tylko ten dokończmy i go zamkniemy

Darusia super że się odezwałaś też się zastanawiałam co się z tobą dzieje

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-16 o 09:53
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:54   #4784
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
http://www.krolestwodziecka.com/tako...06-p-1402.html <<< Za 1400 kupisz wózek z gondolą, spacerówką i fotelikiem

Jeśli chodzi o pościel... ja kupiłam dla dziecka tzw śpiworki. Gdzieś wyczytałam że dziecki lubia w takich spać i są wygodne bo dziecko w nocy się nie odkrywa. Pierwsze dwa dla dziecka 0-6 następne 6-12. Ale komplet pościeli też kupię - gdyby śpiworki okazały się być niewypałem.

Dziewczyny mamusie synków mam pytanie... zimą pod spodnie co zakładałyście swoim synkom? dziewczynkom zakłada się rajstopki aby było im ciepło... a chłopcom? Mam kilka par ogrodniczek 0-3 i zastanawiam się czy ubiera się dziecko w body + spodenki+ skarpetki czy też chroni się nóżki jeszcze czymś... to że kombinezon na drogę to wiem... ale jak będę u kogoś u kogo w domu jest chłodniej to nie chciałabym aby mi dziecię zmarzło... zwłaszcza że zimą sama pod spodniami noszę ciepłe rajstopy... pytanie może głupie ale od kilku dni mnie nurtuje...
Oczywiście tez rajstopki sa chłopięce przecież

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:56   #4785
witaminkaccc
Zadomowienie

elf musiałysmy sie zle zroumiec, jesli poczułas sie dotknieta- przepraszam

Darusia
fajnie ze jestes i ze z Wami wszystko OK...

nikaaa udanyc zakupków, lub oglądania

rajstopki.... czy to koniecznosc??? przyznam szczerze ze pewnie pomyslicie ze glupia jestem, ale ja nienawidze ich... strasznie, okrutnie i obrzydliwie... i jakos mam MEGA uraz do stosowania zarowo w swoim jaki i małej przypaku... ale chyba bede musiala sie zaopatrzyć... dżizas....

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-16 o 09:58
Stary 2011-08-16, 09:56   #4786
goldika
Zakorzenienie

Aniu mam propozycje!!! Napisz na nowym watku dwa pierwsze posty. Bo pamietasz ostatnio brakowalo Ci miejsca w pieerszym posice!!! A tak bedziesz miala dwa do dyspozycji
Stary 2011-08-16, 09:57   #4787
sozaa
Rozeznanie

cześć!

rany! tylko od rana TYLE napisałyście?! A ja po kilku dniach nieobecności w pracy mam zap.... jak zwykle. Wszyscy w pracy chodzą i nie wiedzą co robić (produkcja nam stanęła, wszystkie magazyny w Europie pełne, a sprzedaż spadła), tylko ja siedzę i nowe projekty dłubię.

Witaminka, ja też rozważam kupno wiaderka, TZ jeszcze do końca przekonany nie jest, ale juz powoli..... Ja wanienienki nie chcę, mam głęboki brodzik prysznicowy w kształcie nerki, w sam raz dla dziecka, tylko perspektywa mycia na klęczkach trochę mnie przeraża, więc myślałam o tym wiadrze.

Co do wózka to jeszcze nie wiem, zoże Tako, może baby merc? Rozważam tez Bebetto Solaris. Mam szczęście, że dosłownie w promieniu 2 kilometrów mam dwa duże punkty gdzie sprzedają tylko wózki, kiedyś muszę się tam wybrać, ale jeszcze nie teraz, za wcześnie. Choć powoli sie rozglądam.

Boję sie tak kupować wszystko teraz, nie dlatego, że wierzę w jakieś przesądy, tylko wiem z doświadczenia dziedziatych koleżanek, że one sporo rzeczy nakupiły wcześniej, a później połowy nie używały. Moja kuzynka ma ubranka dla dziecka które ubrała małej zaledwie 2 razy albo wcale, jej rada: kup to co naprawdę potrzebujesz na początek, totalne minimum, a potem dokupisz to co Ci się sprwadzi, przy okazji wyrwiesz się z domu na zakupy Chyba tak zrobię! I jeszcze powiedziała, że ona sporo kupiła np. kosmetyków, bo jak była w ciąży to były w promocji, a p.óźniej jak miała małą to i tak były w promocji, takie rzeczy są w promocji co jakieś 2-3 tygodnie.

OK, wracam do obowiązków.

PS. mój maluch jakoś cicho siedzi od wczoraj...odsypia długi weekend?
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:58   #4788
rojku
Rozeznanie

glam teraz taki czas, że maluchom szybko waga rośnie
wyczytalam w moich ksiazkach ze miedzy 24 a 27 tygodniem waga maluchow sie podwaja ( z ok 0,5kg na ponad 1kg), a że u Ciebie dwa to z rosnącą macicą płynami itd. t myslę, że sporo to dzieciaki a nie Ty
Poza tym to chyba i tak tyjesz najwolniej z nas
Stary 2011-08-16, 09:58   #4789
goldika
Zakorzenienie

Darusia fajnie, ze wpadlas i ze wszystko ok u Was

Glam jak rozwiazalas sprawe spania? Bo pamietam, ze pisalas ze jak spisz na boku bo jeden maluch gniecie drugiego
Stary 2011-08-16, 09:58   #4790
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do wozkow jest wieeeeelka roznica w prowadzeniu niektorych a x landera mimo jego wagi, ja sama bylam na niego zdecydowana , malej chcialam kupic quinny ale kasy nie mielismy i jestem pewna ze gdyby ten quinny sie teraz nie trafil za tak male pieniadze na pewno mielibysmy x landera XA.
Nie chodzi mi tutaj o to co ma do wozka folie torby i tak dalej ale o prowadzenie.
My przerobilysmy juz 4 wozki, najbardziej zadowlona jestem z ostatniego i nie zmienie go za nic! nawet po piasku na plazy przy rzece nie ma najmniejszego problemu. Teraz z doswiadczenia wiem, ze prowadzenie to najwazniejsza rzecz, bo to w 99% my bedziemy sie meczyc.

Moje dzieci tez maja maseeeeeeeee uzywanych rzeczy i bardzo duzo osob sie pyta gdzie kupilam dla dziecka takie fajne ciuszki
na co ja wtedy z usmiechem odpowiadam, w lumpku i miny bledną bo zadko trafic na cos takiego samego
A.Camus
Stary 2011-08-16, 09:58   #4791
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
hehehehehe.. to ja- jedna jedyna je zakupiłam :P dziekuje za linka
Proszę. Dziwnie dziecko wygląda w tym wiaderku. Nie podoba mi się jak tak główkę się trzyma cały czas

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Jaomic czy Twoja hurtownia ma str internetowa? Co jeszcze ma w ofercie?
Golidka my sprzedajemy tylko do sklepów detalicznych oraz sieci handlowych. A także towarujemy nasze Świat Dziecka w Warszawie.
Sprzedaży detalicznej nie prowadzimy. Tyle co znajomi lub pracownicy u Nas kupują.
www.babyland.com.pl oraz www.nuk.pl lub www.swiatdziecka.com.pl

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:59   #4792
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a co do wiaderek do kapieli wole wanienki chociaz te wiaderka dobre opinie maja ale mnie nie przekonuja wcale.
A.Camus
Stary 2011-08-16, 10:00   #4793
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ciekawe ile moja niunia teraz waży?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 10:01   #4794
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam juz mame wyslalam bo szla z pracy na rozliczenie wiec akurat
A.Camus
Stary 2011-08-16, 10:02   #4795
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
No nie bardzo...
Musze wczytac się jak dziala "sterylizator", no ale sterylizacja a dekoktacja, to troszku cos innego...

A ja zaraz znowu do diabetologa... robie sie leniwa, nie chce mi sie kursowac do przychodni...

ten sterylizator z aventu działa na zasadzie dekoktacji tylko nazwany jest sterylizatorem, no bo to fajnie brzmi

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:03   #4796
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Darusia fajnie, ze wpadlas i ze wszystko ok u Was

Glam jak rozwiazalas sprawe spania? Bo pamietam, ze pisalas ze jak spisz na boku bo jeden maluch gniecie drugiego
ja tez mam ta poduche kojec, podkladam pod brzuch i jakos tak sie ukladam w pozycji posredniej- nie na boku ale i nie na plecach...a przewrocenie sie na druga strone trwa z 5 minut

Cytat:

rajstopki.... czy to koniecznosc??? przyznam szczerze ze pewnie pomyslicie ze glupia jestem, ale ja nienawidze ich... strasznie, okrutnie i obrzydliwie... i jakos mam MEGA uraz do stosowania zarowo w swoim jaki i małej przypaku... ale chyba bede musiala sie zaopatrzyć... dżizas....
nie ma nic lepszego niz rajstopki- zwlaszcza te z antyposlizgowa stopka- dla raczkujacego malucha i takiego co sobie probuje wstawac
ladnie czy nie ale na pewno wygodnie, nic sie nie zsuwa, nie odslania golych plecow itd

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a co do wiaderek do kapieli wole wanienki chociaz te wiaderka dobre opinie maja ale mnie nie przekonuja wcale.
ja chyba zaryzykuje to wiaderko, moze uzywane sie trafi- a jak sie nie sprawdzi to wanienka po SOni jeszcze jest
Stary 2011-08-16, 10:04   #4797
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Witaminka, ja też rozważam kupno wiaderka, TZ jeszcze do końca przekonany nie jest, ale juz powoli..... Ja wanienienki nie chcę, mam głęboki brodzik prysznicowy w kształcie nerki, w sam raz dla dziecka, tylko perspektywa mycia na klęczkach trochę mnie przeraża, więc myślałam o tym wiadrze.

Boję sie tak kupować wszystko teraz, nie dlatego, że wierzę w jakieś przesądy, tylko wiem z doświadczenia dziedziatych koleżanek, że one sporo rzeczy nakupiły wcześniej, a później połowy nie używały. Moja kuzynka ma ubranka dla dziecka które ubrała małej zaledwie 2 razy albo wcale, jej rada: kup to co naprawdę potrzebujesz na początek, totalne minimum, a potem dokupisz to co Ci się sprwadzi, przy okazji wyrwiesz się z domu na zakupy Chyba tak zrobię! I jeszcze powiedziała, że ona sporo kupiła np. kosmetyków, bo jak była w ciąży to były w promocji, a p.óźniej jak miała małą to i tak były w promocji, takie rzeczy są w promocji co jakieś 2-3 tygodnie.

fajnie ze nie jestem sama

co do ubranek... ja kupuje body, pajace, spiochy, kombinezon i spiworek... aaaa i 2 pary skarpet bo mam spiochy bez skarpet :p nic wiecej... mam 1 sukieneczke bo juz ne moglm sie oprzec, ale narazie nie kupuje nic ponad to z czego niemowle korzysta tak jak mowisz, jak zajdzie potrzeba, kupie

30t 1d - ?
Stary 2011-08-16, 10:05   #4798
goldika
Zakorzenienie

Kurcze to sa rajstopki dla chlopcow? Pierwsze slysze
a jak to jest ze spodenami u maluchow? Kiedy zamierzanie zamienic body i spiochy a spodenki i koszulki?
Mnie troche od spodenek odrzuca to, ze na oko to uciskaja brzuszek. Ale z doswiadczenia to nie wiem jak to jest.
Stary 2011-08-16, 10:07   #4799
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
elf musiałysmy sie zle zroumiec, jesli poczułas sie dotknieta- przepraszam

Darusia
fajnie ze jestes i ze z Wami wszystko OK...

nikaaa udanyc zakupków, lub oglądania

Możesz śpioszki zakładać, ale dla mnie wygodniejsze i fajniejsze rajstopki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:07   #4800
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja chyba zaryzykuje to wiaderko, moze uzywane sie trafi- a jak sie nie sprawdzi to wanienka po SOni jeszcze jest

mnie udalo sie trafic nieuzywane za 45 zł plus 15 przeslka wiec mozna trafic

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości