|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
![]() buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehehe.... wiesz, lodówke poużytkujesz, oby, parenaście lat... a wózek... tylko chwile... szkoda mi wydawać 1000 zł na nowy wózek, który poużywam jedynie do lata, bo nie wiem czy mała np. na zime w gondoli bedzie sie miescic (w co wątpie,bo gondole standardwo do pol roku) wiec jesli spacerówka na przyszla zime sie nie sprawdzi, kupie lżejsza jakaś ... wiec własciwie najwazniejsza jest spacerówka bo najdluzej moze posłużyc, wiec szkoda za nią sama tyle kasy dawac... ale sa rozni ludzie i rozne poglądy... moja kolezanka np. nie rozumie jak dziecko moze miec COKOLWIEK, doslownie, uzywanego... i pow. ze jak kasy nie mam to powinnam kredyt wziasc, a nie uzywane rzeczy kupowac, bo przeciez to nie do pomyslena,bo zarazki i na bank jakies smiercionosne choroby... wiec... ile ludzi tyle poglądów :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
WITAMINKO nie do końca się zrozumiałyśmy, ale nie będę drążyć. Mam dla swojego dziecka wszystko używane, bo na nowe nas zwyczajnie nie stać, ale nie uważam, że jeśli ktoś kupuje wózek danej firmy to od razu leci za panującą modą
![]() ![]() Każdy bierze co uważa a jak ma okazję to z niej korzysta i już. A co do koleżanek to skoro mają pieniążki to niech je wydają, to tylko i wyłącznie ich sprawa. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-16 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mozna w ciazy jest sledzie? Takie z wiaderka, te mocno slone
![]() bo zjadlabym na obiad takich sledzi w smietanie. Nika zycze zatem udanych zakupow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie pedzcie tak, musimy ustalic co z nowym watkiem- tradycyjnie Ania otwiera? ciekawe czy wie ze to juz za chwilke
![]()
#4777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mogę już powoli otworzyć nowy(mam nadzieję że 1 otworzę a nie 3 ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-16 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Nic te śliweczki mi nie pomogły. Jestem dzisiaj na maksa zatwardzona bu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
no to jak juz sie przenioslam na inny watek to moze sie jeszcze dowiem na ktory???;D
nie nie nie! nie piszcie prosze zadnych bzdur! Jestem jeszcze na watku Oliwki, was podczytywalam ale sie jakos wdrazyc nie mialam jak.... przyjechal tz , juz sie chyba soba nacieszylismy pod tym wzgledem mam wiecej czasu, za to mloda szaleje jak nie spi to kosmos! w domu mam sajgon, jak dwa takie biabliki bede miala to chyba swira dostane! Glam bardzo cie przepraszam, przyznaje sie ZAPOMNIALAM a pozniej nie mialam czasu, zaraz lece na poczte zrobic przelew!!!! PRZEPRASZAM ![]() maluch kopie jak nie wiem! ![]() teraz znowu na weekend mielismy goscia-tesc z wawy przyjechal, wiec tez caly czs cos, tu chlopaki na rybki chcieli jechac tu obiad szykowac i tak dalej.... dostalam nowa zabawke od niego acera f900 palmtopa ale w wersji angielskiej wiec sobie go rozpracowywalam. Czuje sie dobrze, ale pare dni ledwo lazilam, dobrze ze tz byl plecy tak mi daja w kosc ze nie raz wyje z bolu! W poniedzialek tydzien temu powiekszyla nam sie rodzinka, mamy malusia Julie Anne miala 54 cm i 3440 ![]() takaaaaaaaaaaaa kruszynka! ja juz zapomnialam jak to jest chyba ![]() za to jej mama biedna ledwo co chodzi, lezy tylko i nie moze sie ruszyc, po 1 porodzie tez tak ciezko miala. Wspolczuje jej bo ja siedzialam niemal od razu po porodzie bez problemow, tak mi jej szkoda....! Jej mama caly czas u niej jest i jej pomaga bo inaczej byloby nie za ciekawie! Ja wam pisalam, ze jak przyjedzie tz to pewnie na jakis czas znikne, tak tez sie stalo. Dostal nowa prace, pisalam wam , ale z niej zrezygnowal, bo robi teraz remonty u mojej lekarki, tam tez jest taka opcja ze jakis gosciu w poznaniu pobdowal 10 szeregow domkow i potrzebuje do wykonczenia ze 4-5 osob , problem w tym ze tz nikogo na taka robote nie poleci i jest ich 2 poki co jak skompletuja reszte to bedzie w tygodniu tam na weekendy tu. Juz by mial fajnie co wpisywac w swoje prace remontowe. Przepraszam was, ale na prawde nie mialam czasu, mielismy jechac nad morze ale taka jest pogoda ze chyba szkoda nam pieniedzy. Ogolnie czujemy sie dobrze, tylko te plecy juz nie wiem co ma robic, po porodzie mnie bolaly ale teraz to juz jest jakis kosmos, mlodej podniesc nie moge nieraz;/
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() dziś sie już lepiej czujemy troszke ale cała obolała jestem......w nocy już nie moglam wytrzymac tak bolał łzy mi normalnie leciały tylko ten ból sie zmienił bolało na dole brzucha i tak bardzo z prawej strony z przodu i tyłu i wziełam apap bo nospy nic nie dały już myślałam, że bedziemy na pogotowie jechać a była 3 w nocy to pewnie panie niezadowolone by były ale na szczeście apap zaczoł działać i zasnełam jeszcze po 5 zaczeło coś boleć ale przeszło a teraz tak ćmi mnie troszke..........no nic ide leżeć bo Tż już dzwonił z pracy czy leże czy czasem czegoś nie robie.........a wczoraj wieczorem kolega nas odwiedził i skwitował " no weszcie ktoś cie do leżenia zagonił to tobie to trzeba by pałą wpieprzyć żebyć leżała a nie robote sobie ciągle szukała" no bardzo fajny kolega heheheh ale strachu wczoraj sie najedliśmy tak sie bałam o maluszka a jak w aucie sie rozpłakałam, że ruchów wogóle nie czuje małego a zawsze sie tłucze, że masakra to myślałam, że Tż zawału dostanie.....ale na szczęście okazało sie, że z dzieckiem wszystko dobrze czyli ja sie coś psuje tylko nie wiem jeszcze co.............no teraz już ode naprawde leżeć buziale ![]()
#4782 | |
Zakorzenienie
|
darusia spoko nie steresuj sie wplacisz kiedy bedziesz miala wolna chwilke, mi sie nie spieszy nie musisz leciec na zlamanie karku
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny założyłam nowy wątek tylko ten dokończmy i go zamkniemy
![]() Darusia super że się odezwałaś też się zastanawiałam co się z tobą dzieje ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-16 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
elf musiałysmy sie zle zroumiec, jesli poczułas sie dotknieta- przepraszam
![]() Darusia fajnie ze jestes i ze z Wami wszystko OK... nikaaa udanyc zakupków, lub oglądania ![]() rajstopki.... czy to koniecznosc??? przyznam szczerze ze pewnie pomyslicie ze glupia jestem, ale ja nienawidze ich... strasznie, okrutnie i obrzydliwie... i jakos mam MEGA uraz do stosowania zarowo w swoim jaki i małej przypaku... ale chyba bede musiala sie zaopatrzyć... dżizas....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-16 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Aniu mam propozycje!!! Napisz na nowym watku dwa pierwsze posty. Bo pamietasz ostatnio brakowalo Ci miejsca w pieerszym posice!!! A tak bedziesz miala dwa do dyspozycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Rozeznanie
|
cześć!
rany! tylko od rana TYLE napisałyście?! A ja po kilku dniach nieobecności w pracy mam zap.... jak zwykle. Wszyscy w pracy chodzą i nie wiedzą co robić (produkcja nam stanęła, wszystkie magazyny w Europie pełne, a sprzedaż spadła), tylko ja siedzę i nowe projekty dłubię. Witaminka, ja też rozważam kupno wiaderka, TZ jeszcze do końca przekonany nie jest, ale juz powoli..... Ja wanienienki nie chcę, mam głęboki brodzik prysznicowy w kształcie nerki, w sam raz dla dziecka, tylko perspektywa mycia na klęczkach trochę mnie przeraża, więc myślałam o tym wiadrze. Co do wózka to jeszcze nie wiem, zoże Tako, może baby merc? Rozważam tez Bebetto Solaris. Mam szczęście, że dosłownie w promieniu 2 kilometrów mam dwa duże punkty gdzie sprzedają tylko wózki, kiedyś muszę się tam wybrać, ale jeszcze nie teraz, za wcześnie. Choć powoli sie rozglądam. Boję sie tak kupować wszystko teraz, nie dlatego, że wierzę w jakieś przesądy, tylko wiem z doświadczenia dziedziatych koleżanek, że one sporo rzeczy nakupiły wcześniej, a później połowy nie używały. Moja kuzynka ma ubranka dla dziecka które ubrała małej zaledwie 2 razy albo wcale, jej rada: kup to co naprawdę potrzebujesz na początek, totalne minimum, a potem dokupisz to co Ci się sprwadzi, przy okazji wyrwiesz się z domu na zakupy ![]() OK, wracam do obowiązków. PS. mój maluch jakoś cicho siedzi od wczoraj...odsypia długi weekend? |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Rozeznanie
|
glam teraz taki czas, że maluchom szybko waga rośnie
wyczytalam w moich ksiazkach ze miedzy 24 a 27 tygodniem waga maluchow sie podwaja ( z ok 0,5kg na ponad 1kg), a że u Ciebie dwa to z rosnącą macicą płynami itd. t myslę, że sporo to dzieciaki a nie Ty ![]() Poza tym to chyba i tak tyjesz najwolniej z nas ![]()
#4789 |
Zakorzenienie
|
Darusia fajnie, ze wpadlas
![]() ![]() Glam jak rozwiazalas sprawe spania? Bo pamietam, ze pisalas ze jak spisz na boku bo jeden maluch gniecie drugiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
co do wozkow jest wieeeeelka roznica w prowadzeniu niektorych a x landera mimo jego wagi, ja sama bylam na niego zdecydowana , malej chcialam kupic quinny ale kasy nie mielismy i jestem pewna ze gdyby ten quinny sie teraz nie trafil za tak male pieniadze na pewno mielibysmy x landera XA.
Nie chodzi mi tutaj o to co ma do wozka folie torby i tak dalej ale o prowadzenie. My przerobilysmy juz 4 wozki, najbardziej zadowlona jestem z ostatniego i nie zmienie go za nic! nawet po piasku na plazy przy rzece nie ma najmniejszego problemu. Teraz z doswiadczenia wiem, ze prowadzenie to najwazniejsza rzecz, bo to w 99% my bedziemy sie meczyc. Moje dzieci tez maja maseeeeeeeee uzywanych rzeczy i bardzo duzo osob sie pyta gdzie kupilam dla dziecka takie fajne ciuszki ![]() na co ja wtedy z usmiechem odpowiadam, w lumpku i miny bledną bo zadko trafic na cos takiego samego ![]()
![]() |
#4791 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sprzedaży detalicznej nie prowadzimy. Tyle co znajomi lub pracownicy u Nas kupują. www.babyland.com.pl oraz www.nuk.pl lub www.swiatdziecka.com.pl
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
a co do wiaderek do kapieli wole wanienki
![]()
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
Ciekawe ile moja niunia teraz waży?
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
glam juz mame wyslalam bo szla z pracy na rozliczenie wiec akurat
![]() |
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ten sterylizator z aventu działa na zasadzie dekoktacji ![]()
![]() |
#4796 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ladnie czy nie ale na pewno wygodnie, nic sie nie zsuwa, nie odslania golych plecow itd ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie ze nie jestem sama ![]() co do ubranek... ja kupuje body, pajace, spiochy, kombinezon i spiworek... aaaa i 2 pary skarpet bo mam spiochy bez skarpet :p nic wiecej... mam 1 sukieneczke bo juz ne moglm sie oprzec, ale narazie nie kupuje nic ponad to z czego niemowle korzysta ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Kurcze to sa rajstopki dla chlopcow? Pierwsze slysze
![]() a jak to jest ze spodenami u maluchow? Kiedy zamierzanie zamienic body i spiochy a spodenki i koszulki? Mnie troche od spodenek odrzuca to, ze na oko to uciskaja brzuszek. Ale z doswiadczenia to nie wiem jak to jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz śpioszki zakładać, ale dla mnie wygodniejsze i fajniejsze rajstopki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie udalo sie trafic nieuzywane za 45 zł plus 15 przeslka ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.