|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Mod-Śnieżynka
|
Cudne są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
dziękuję jeszcze raz, Wam wszystkim razem i z osobna
![]() co do koloru, to trochę rudawy wyszedł na tej jednej fotce, wg fryzjera mam chłodny brąz ![]() ![]() ![]() ale czasem mnie korci żeby farbnąć, bo uwielbiam bardzo ciemne kolory ![]()
#4775 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz to część możesz poczytać ogółem tutaj [KLIK], dział o kosmetykach - zamieszczam tu praktycznie wszystko, z czego sama się uczę [KLIK], a tutaj stara kolekcja, ale w sumie tych najbardzie ulubionych kosmetykó naturalnych, lub prawie naturalnych [KLIK]. Jakbyś miała konkretne pytanie, powiedzmy krem, tonik, balsam do ust - łatwiej mi będzie odpowiedzieć ;-). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Moje farbuję właśnie z tego względu. Są w bardzo dobrym stanie. Rozdwojonych i suchych końców nie widziałam od kilkunastu lat. A jak już pisałam farbuję tylko na olej kokosowy i tylko odrosty (wiadomo, zafarbuje się trochę więcej ![]() Także jeszcze raz polecam wszystkim farbującym, najpierw olej, potem farbę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Rozeznanie
|
Amlę mam 100 ml, Vatika migdałowa chyba 200ml. Nie wiem czy pasują, mam je na zasadzie: muszę zużyć, o szkoda wywalić, a nie lubię ze wzgledu na skład. Nie stosuję ich za często bo mają tą parafinę, a ona wysusza przede wszystkim. Przeraził mnie skład jak dostałam paczkę, a kupiłam je w ciemno, bo takie znane ;-). Mam oba od lata tego roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki - samoocena własnych włosów nieco mi dzisiaj podskoczyła ![]() ale ja mam cieniaski, także nie ma czego zazdrościć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale nigdy nie jest za późno ![]()
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Agison śliczne włoski, gratuluję i ta długość ![]()
![]() |
#4781 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny! trochę się naczytałam o tych waszych olejkach i postanowiłam spróbować, czy faktycznie tak działają i poradzą coś na moje maltretowane codziennie włosy.
Dziś zamówiłam pierwszy, kokosowy z Vatiki. Pewnie padają tu często takie pytanie, ale proszę o radę co mogłybyście mi jeszcze polecić na moje włosy? Mam włosy są:
Zależy mi, aby olejek nie rozjaśniał/przyciemniał włosów, bo chce zachować naturalny kolor. Wiem, że cudów nie zdziałam traktując je codziennie tymi zabiegami, ale szukam czegoś, aby je wzmocnić i aby pięknie się błyszczały i wyglądały zdrowo. Edit: Załączam zdjęcie wymodelowanych włosów.
Nie można być jak Prince Polo i smakować wszystkim... Edytowane przez rzesa20 Czas edycji: 2011-12-04 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Cholera no,nie domyłam oleju!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Chyba sobie zamówię jutro Vatikę kokosową i Amlę
![]() Czekam tylko za odpowiedzią, czy zapłacę za jedną wysyłkę i zamawiam ![]() A ogólnie dziewczyny w miarę wydajne są te olejki, bo na początek na próbę chciałam zamówić te mniejsze opakowania 100/150 ml, ale nie wiem czy po zużyciu takich pojemności uda mi się zauważyć jakieś efekty i ocenić ![]()
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2011-12-04 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od kiedy myje odzywka(jakies 2 tyg) widze pozytywne skutki olejowania(olejuje od kilku miesiecy regularnie). Wlosy po zmyciu oleju nie sa w koncu napuszone, blyszcza bardziej niz po szamponie(uzywalam takich z oraz bez sls, rozcienczalam woda). Myje mrs. Potters zmieszana z woda(1/4 wody, 3/4 odzywki). Zmycie wymaga cierpliwosci, masuje skalp kawalek po kawalku, ale sie oplaca ![]() Dla tych co nie widza efektu WOW po olejach polecam wyprobowanie zmywania sama odzywka albo chocby metoda OMO. PS. Jakby co to mam proste, raczej cienkie wlosy, mycie odzywka polecane jest do kreconych, ale jak widac nie tylko pasuje kreconowlosym.
Edytowane przez curry Czas edycji: 2011-12-04 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień kiedy nakładam oleje, to one są pierwszym O, a kiedy nie nakładam daję odżywkę. Tylko ja robię troszkę inaczej, bo pierwsze O to jest u mnie mycie całych włosów odżywką, włącznie ze skórą głowy, M-myję szamponem, zabezpieczam końce odżywką i na samym końcu przeciągam tylko lekko pianę po długości, później już odżywka d/s. Oleje zmywam zawsze nakładając na włoski najpierw na chwilę rozcieńczony szampon, spłukuję i później myję raz już normalnie i wszystko pięknie schodzi, a zmywam BD ![]()
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz nie żałować oleju, szczególnie, jeśli nakładasz kokosa. Chociaż ja bym nie nakładała go tyle, by spływał z włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cudne są.
![]() Cytat:
![]() Ja zaczynałam właśnie od Vatiki, a tak to polecam Ci jeszcze olej lniany lub winogronowym, jak na początki. ![]() ![]() Ładnie masz ułożone włosy, jednak ja bym odstawiła prostownicę, bo to tylko je niszczy. ![]() Tak samo z suszarką i lakierem, a jakie masz naturalne włosy proste, czy kręcone?
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie:
Jezeli olejuje wlosy na noc (i mam w planach poranne mycie wlosow), to czy ma jakikolwiek sens nakladanie maseczki z zoltka, cytryny, nafty, itp na 30 min przed myciem? Chodzi mi o to, ze olej nie zablokuje w jakis sposob dostepu do wlosow? |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Przyczajenie
|
dziewczyny mam w domu olejek, do pielęgnacji ciała i zastanawiam się czy mogę go użyć na włosy
w składzia ma oleje z: * kukurdzy * słodkich migdałów * winogron * wiesiołka * oliwek * jojoby * soji * limetki * słonecznika * kwiatów ylang-ylang i ma ekstrakt z aloesu jak myślicie da radę na włosy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Być może informacja przydatną okaże się . W markecie BONI jest olej z orzecha włoskiego {Francja} - 250 ml - 7,99 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
jaka szkoda, ze w lublinie tego sklepu nie ma
![]() moja lista olejowa: rzepakowy len winogronowy kokosowy migdal najbardziej pasuje mi kokos i migdal, po rzepakowym wlosy mam mocno obciazone (takie odnosze wrazenie) Edytowane przez kafetka Czas edycji: 2011-12-05 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
a ja idę zaraz zmyć Sesę
![]() ![]()
#4795 |
Zadomowienie
|
Od kilku miesięcy praktykuję tę metodę i fajnie się u mnie sprawdza. Ja robię to tak, że około 2-3 godziny przed farbowaniem aplikuję olej kokosowy na włosy w taki sposób żeby wszystkie były pokryte, ale żeby nic nie spływało. Następnie normalnie nakładam farbę, zmywam i włoski są piękne, lśniące, poza odświeżonym kolorem nie widać że coś było z nimi robione, tzn. nie są wysuszone, nie puszą i nie łamią. Mnie i moim włosom ten sposób się bardzo spodobał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
Przetrwalam smrod czarnuszki ale bylo warto! Cudne wlosy
![]() Moja lista: 1. Amla Gold (zapach, gladkie i niesplatane wlosy, blask) 2. Vatika (uniwersalny olej, zapach, do czesteszej i latwiejszej pielegnacji) 3. Sesa (dzialanie, zapach jakos uzaleznia :P) 4. Czarnuszka (minus za zapach) 5. Rycyna (na koncowki) 6. Awokado (wole zapachy indyjskich ![]() 7. Winogrono (troszke mi sie po nim pusza wlosy)
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Umylam dzisiaj włosy, przyjrzałam sie im i mam ~2cm babyhair
![]() Jak wszyscy robią jakieś listy, to ja też: ![]() -lniany -z nasion winogron -Vatika -Sesa -Bhringraj -Amla (nieużywana jeszcze ![]() -olej krokoszowy -jojoba -z orzechów włoskich I jeszcze kilka, których ze względu na małą pojemność używam tylko na twarz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
no to ja robie liste
![]() - sezamowy(nr one) - winogronowy - rycyna - sesa - vatika kokos - parachute kokos - amla gold - migdal - arachidowy - czarnuszka - orzech laskowy w planach: -lniany -khadi ![]() - heenara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2011-12-05 o 11:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.