mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 09:49   #4771
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Darusia ja romantyczka nie jestem, absolutnie! Tez kwiatow nie lubie, jak dostane to wiedna szybko bo nawet wody nie dolewam kolacji przy swiecach nie lubie, romantycznych komedii tez nie. Jedyna namiastka romantyzmu we mnie to te karteczki do kanapek.

Anusiak ja wlasnie boje sie malzenstwa (hmmm boje to chyba najwlasciwsze slowo) bo mam wizje, ze po slubie Tz juz w ogole przestanie sie starac, bedzie czul sie bezpiecznie i sie zacznie psuc ale ja tez mam zle przyklady z zycia bo w sumie wiekszosc znanych mi malzenstw sie rozpadla lacznie z moimi rodzicami.
a odnosnie przestudzonej herbatki to moj Tz jaksi tydzien temu do mnie dzwoni, ze wraca z pracy i za 20min zrobic mu herbatke... bo on bedzie w domu za ok 35 wiec mu przestygnie. I mam wsypac 1,5lyzki cukru i dac cytryne ale taki sredni kawalek
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:54   #4772
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Po przemyśleniu sprawy stwierdzam, że na czas kiedy będę jeszcze w świecie żywych mogę założyć ten nowy wątek za Anię. Najwyżej jakby szybciej ze mną poszło, to ta, która wpisze drugą wiadomość w nowym wątku przejmie tymczasowo obowiązki aktualizacji listy rozpakowanych. A potem to się zobaczy.

Tyle, że ostrzegam, że bez wpadek pewnie się nie obejdzie, bo ja jestem zielona w tych sprawach

No i może zauktualizuję troszkę listę mamową, bo widzę, że sporo mamus zniknęło ostatnio, to może posprawdzam ich aktywność na wizazu?

super że sie zdecydowałaś niech Ania sobie odpocznie na spokojnie z maleńką wpadkami się nie przejmuj... kto ich nie ma

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:57   #4773
agulan82
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Cytat:
Cytat:

Ja zapakowałam pierwsze pranie już, bo od dziś się zaczynam wszystkim zajmować. Najbardziej nie lubie prasowania
w jakiej temp prałyście ciuszki dzidziusia?
ja nastawiłam na 60*C.

Ile kupiłyście paczek pampersów jedynek?

Basiula19 ja rowniez trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i gładko!
Basiula oby wszystko skończyło się szczęśliwie, trzymam kciukasy

Ja prałam, piore w 40 stopniach plus pożądne prasowanie.
Pieluch 1 mam dwie paczki Pampersów po 46 sztuk, jedne Huggisy ale jeszcze dokupie, bo ja to maluszka urodze raczej to nie chcę, żeby pieluchy były za duże na nią i mi bokiem bedzie wylatywało

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Nam tez hormony bija i z niczego potrafimy mega dymy robic, ja widze po sobie ze potrafilabym zrobic awanture ze gwiazda na niebie nie w tym miejscu swieci.
Dobre to, usmiałam się

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Rojku mozesz przytoczyc moj przyklad mezowi

-NIGDY NIE ROBIE MU KANAPEK DO PRACY-jak sobie sam nie zrobi, to albo cos sobie kupi, albo nie je.
-NAWET PRZEZ MYSL MI NIE WPADLO DO GLOWY-co by mu obiady pomrozic, raczki ma wiec i dla mnie tez bedzie mogl cos zrobic

wyrodne, ale prawdziwe.
Popieram w całej rozciagłości

Cytat:
Po przemyśleniu sprawy stwierdzam, że na czas kiedy będę jeszcze w świecie żywych mogę założyć ten nowy wątek za Anię. Najwyżej jakby szybciej ze mną poszło, to ta, która wpisze drugą wiadomość w nowym wątku przejmie tymczasowo obowiązki aktualizacji listy rozpakowanych. A potem to się zobaczy.

Tyle, że ostrzegam, że bez wpadek pewnie się nie obejdzie, bo ja jestem zielona w tych sprawach

No i może zauktualizuję troszkę listę mamową, bo widzę, że sporo mamus zniknęło ostatnio, to może posprawdzam ich aktywność na wizazu?
Jak dobrze, że mamy w końcu chętna, bo jeszcze trochę a wątek by zanikł, bo by nie miał kto prowadzić. Ja od siebie dziekuję i podziwiam, bo nie mam bladego pojęcia o co chodzi z tym prowadzeniem wątku i jak to się robi, w sensie gdzie wchodzi klika i takie tam
Stary 2011-11-07, 09:58   #4774
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a odnosnie przestudzonej herbatki to moj Tz jaksi tydzien temu do mnie dzwoni, ze wraca z pracy i za 20min zrobic mu herbatke... bo on bedzie w domu za ok 35 wiec mu przestygnie. I mam wsypac 1,5lyzki cukru i dac cytryne ale taki sredni kawalek

: hahaha::h ahaha::ha haha:

szkoda że nie poprosił żebyś jeszcze za niego wypiła i wysikała

ja dziś uprałam, uprasowałam... teraz lece pod szałer i do banku wpłacić kasę i do zusu.... musze wyjaśnić wypłate, bo zabrali mi 500 zł nie wiem za co :/ :/ :/ wiec niech się tłumaczą :P o ile cos powiedza te baby bo zazwyczaj każą pisać pismo z prośbą o wyjaśnienie :/ ale nie dam się !!!!!!! ehhhhh ten zus :/

do później mamunie

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-11-07 o 10:01
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:03   #4775
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Noi bardzo dobrze Rojku nareszcie jakas mądra decyzja

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:08   #4776
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamusie

Basiula trzymam kciuki żeby szybko wszystko poszło

Dziewczyny nie chcę zapeszać ale chyba powoli sytuacja się uspakaja
mała od dwóch dni prawie przespała całą noc dzisiaj tylko wstawała do jedzenia w ogóle się nie budziła wczoraj miała przerwę 2 godz ale tż się nią zajął także mogłam trochę pospać w dzień nawet już tak nie wojuje wczoraj nawet sama leżała ładnie z godz nie płacząc. Błagam oby tak dalej
Może rzeczywiście był to skok rozwojowy
Ale co najlepsze prawdopodobnie przyjedzie teściowa w tym tygodniu najpóźniej w następnym
Stary 2011-11-07, 10:08   #4777
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja jestem na etapie robienia listy co jeszcze kupic?
Wkurzam sie bo nie moge spakowac małej ani siebie bo musze lezec a samo sie nie uprasuje i nie upierze.Tylko czesc mam uprana.
Wiszka u Nas 1 dzien róznicy jak widze
No na to wygląda zobaczymy która pierwsza

Ja dzis idę opłacić rachunki i tez mam nadzieję zrobic taką listę wiele tego nie ma już, ale lista się przyda.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:09   #4778
milagrosa
Raczkowanie

cześć mamusie

my dziś zaczynamy 40 tydz mąż na dyżurze, wczoraj teściowie na spacerku zajrzeli do mnie jak się czuję, wieczorkiem babcia dzwoniła... zaczyna się

a noc miałam masakryczną, bez skurczy ale w ogóle nie mogłam sobie znaleźć miejsca! brzucha nie miałam jak ułożyć

Basiula trzymaj się, bądź dzielna i wróć do nas maluszkiem chwalić się

ja mężowi kanapek do pracy nie robię... za duży śpioch ze mnie, a jak dojeżdżaliśmy razem to on wstawał wcześniej i nam robił płatki na mleku zawsze ja miałam czas na wstanie i ogarnięcie się wtedy

czekam na niego już bo wraca z nocki o 14 dziś, a ja taka jakaś stęskniona

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:09   #4779
kami5
Raczkowanie

hej.
A ja mogę ponarzekać? bo naprawdę nie mam z kim pogadać.
Wczoraj byłam taka zmęczona że nie miałam siły córeczce kolacji zrobić; poryczałam się z tej bezsilności.
Ciągle też myślę że moja położna pomyliła się co do położenia maluszka, bo we wt powiedział że się obrócił głową do dołu. Ja nie jestem przekonana że tak jest naprawdę.
A w nocy źle sypiam, przekręcenie się z boku na bok to coś strasznego. Bolą mnie pachwiny, biodra, coś ciągnie w pośladku. Dziś zaczełam 36tc i mam nadzieję że uda mi się urodzić wcześniej bo poprostu dłużej tego nie zniosę.
Ostatnio też zaczęłam się zastanawiać dlaczego siara mi nie leci w tej ciąży. Może to ma jakiś związek emocjonalny z ciążą. Cieszę się że będę miała 2 dziecko, ale bycie w ciąży mnie tym razem strasznie męczy.
Trochę sobie ulżyłam, ale humor mam do dupy i chce mi się płakać.

Gratuluję mamusiom które już się cieszą swoimi maluszkami
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:10   #4780
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
może bez takich ekstrawagancji jak wymagania co do cukru i cytryny (bo cytryny nie dodaję w ogóle ) to też mi się zdarza dzwonić do tżta żeby herbatkę robił bo już wracam

rojku dobra decyzja fajnie, że się zdecydowałaś

mszpilka racja, zapomniałam o kołdrze ile razy się nasłuchałam, że się przeze mnie nie wyspał bo co chwilę budził się zmarznięty i musiał mi kołdrę wydzierać
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:17   #4781
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

Goldika, wczoraj chyba coś w powietrzu było, bo ja też ze swoim tak się pokłóciłam, że normalnie jakby miała gilotynę to bym mu chyba ten głupi łeb odcięła

Basiula,

Rojku, suuuper zakładaj wątek!! Aha i dopominam się o wózki po danych po narodzinach dziecka Uważam, że to fajny pomysł
A Ania przejmie kolejne wątki jak się ogarnie, chociaż jak tu czytam sytuacja powoli opanowana Aniu zazdroszczę, że mała tak szybko przesypia Ci nocki

Darusiaaa, ale masz wytresowanego swojego męża

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-11-07 o 10:27 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:17   #4782
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Basiulka powodzenia.

Dziewczyny to miałyście przejścia z tżtami, o jaaa, zatłukłabym.

Glam cudowna mama, na medal.

Mam nadzieję że Ania dogaduje się już z córeczka.

Rojku to super że przejmujesz listę, ja zielenina w tej sprawie.

A ja dziś znów maraton porządkowy, drugie pranie się kolebie, posprzątałam, zmyłam gary.
Zaraz nastawiam wywar na rosołek, robię taki z pieczarkami i papryką, a na drugie ziemniaki z surówką i duszonym kurczakiem z warzywami, to mam akurat z wczoraj.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizytki.

Leżę i czytam wizaż i nie przyuważyłam że mój królik haft z biustonosza mi pogryzł bo do piersi mi się przytula, a mam duży dekold w tunice.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:20   #4783
goldika
Zakorzenienie

Anusiak on zawsze dzwoni po pracy np zeby zrobic mu cos do zjedzenia albo cos i mi to nie przeszkadza. Jak siedze w domu to czemu mialabym nie zrobic. Ale w przypadku tej herbaty to zwrocil sie do mnie jak do swojej sekretarki
eeeh ale co poradzic i tak kochamy tych naszych Tztow. a oni nas

Kami narzekaj ile wlezie ja swoj limit wyczerpalam i chetnie wyslucham innych narzekan ja od tygodnia tez mam schizy odnosnie ulozenia malego. Bo kopie mnie tuz pod cyckami i boku na wysokosci pepka. I to wlasnie kolo pepka mnie dziwi bo czym moze tam stukac?
Stary 2011-11-07, 10:22   #4784
ania21_21
Zadomowienie

wiecie co dziewczyny wczoraj wychłodziłam sypialnie do 22 stopni (tż cały czas warczy że mu zimno no ale trudno) może to jej pomogło
Stary 2011-11-07, 10:22   #4785
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
hej.
Wczoraj byłam taka zmęczona że nie miałam siły córeczce kolacji zrobić; poryczałam się z tej bezsilności.
Ciągle też myślę że moja położna pomyliła się co do położenia maluszka, bo we wt powiedział że się obrócił głową do dołu. Ja nie jestem przekonana że tak jest naprawdę.
A w nocy źle sypiam, przekręcenie się z boku na bok to coś strasznego. Bolą mnie pachwiny, biodra, coś ciągnie w pośladku. Dziś zaczełam 36tc i mam nadzieję że uda mi się urodzić wcześniej bo poprostu dłużej tego nie zniosę.
Ostatnio też zaczęłam się zastanawiać dlaczego siara mi nie leci w tej ciąży. Może to ma jakiś związek emocjonalny z ciążą. Cieszę się że będę miała 2 dziecko, ale bycie w ciąży mnie tym razem strasznie męczy.

Kami ja tez sie tak czułam do 36 tygodnia, teraz jakos mi lzej .
Robię już wszystko co chce a czasem sie zmuszam bo myślę że dzieki temu czynowi mogę już w krótce urodzić. Kochana trzymaj sie a będzie dobrze

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:23   #4786
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
: hahaha::h ahaha::ha haha:

Seona widze, ze wczoraj gdyby byla taka mozliwosc to zorganizowalybysmy egzekucje grupowa

tez uwazam, ze dopisanie wozkow to dobry pomysl!!!!

Aniu ciesze sie, ze z Mala zaczeli Ci sie ukladac i ze Tz zaczal sie nia zajmowac.
Stary 2011-11-07, 10:24   #4787
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny wczoraj wychłodziłam sypialnie do 22 stopni (tż cały czas warczy że mu zimno no ale trudno) może to jej pomogło

Aniu to może małej za gorąco było

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-07, 10:26   #4788
goferek33
Raczkowanie

Cytat:
hej.

och jak ja Ciebie rozumiem. tak samo bolą mnie dziwnie biodra, ciągnie gdzieś w pośladku.
wczoraj leżałam i czytałam bajkę na dobranoc małej, ledwo wstałam na czworakach.

dzisiaj muszę jej uszykować książki na wtorek i środę. bo po wizycie to ja nie wiem czy wrócę do domu.
od pół godziny myślę nad tym jak się ruszyć z fotela i iść na autobus.
dobrze, że tż pojechał do poradni diabetologicznej po insulinę bo tam bym się nie dowlekła.
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:26   #4789
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Kami, doskonale Cię rozumiem Ja już nie mam sił nosić tego brzucha Córka chce żeby się bawić, szaleć, a ja wstać z kanapy nie mogę Nie raz nie skończyłam ją karmić po 3 kęsach bo nie miałam sił i zapchałam ją jakimś jogurtem z kulkami lub parówką

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:27   #4790
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Aniu to może małej za gorąco było
Coś czuję że tak w sypialni było za gorąco(około 24-25 stopni) już wcześniej mówiłam i mamie i tż ale oni że mała musi mieć ciepło no i jak tu się nie wkurzać a nie raz ją brałam to miała śpioszki aż mokre od potu ale ja swoje oni swoje
Stary 2011-11-07, 10:32   #4791
fatal21
Wtajemniczenie

A u mnie jeden kurier przywiózł juz Balneum a teraz drugi dzwonił i czekam na pościel.Nie kupiłam zadnej drogiej bo w sumie dzidzius na poczatku spi w rożku.Kupiłam biała w czarne owieczki, bo na poczatku dzidzius widzi tylko takie kolorki.
Rzeczywiscie jakiś sadny dzien wczoraj był dla Naszych relacji z Tz.
Co do kanapek to jak mogłam sie ruszac to od czasu do czasu obiad i kolacje zrobiłam a teraz albo tesciowa albo Tż mi robia (nie moja wina, że kuchnia jest jedna i to pietro niezej wiec niech chodza).Gdybyśmy byli na swoim to na jednym poziomie byłabym samowystarczalna.
Stary 2011-11-07, 10:32   #4792
tuszka
Raczkowanie

Dzień dobry, dzisiaj słonecznie

Na 14.30 mam wizytę u endokrynologa, a wieczorem u ginekologa. Ciekawa jestem bardzo jak tam moja szyjka, z racji tego, że mam inaczej ustawioną 'antenkę' (pępek) wnioskuję, że mi się brzuch trochę obniżył. W sumie, to już mogę rodzić

Goldika

Też się cieszę, że z tż'tem nie jesteśmy małżeństwem - jestem na to zbyt młoda i zbyt piękna (mimo dodatkowych 20 kg)

Anusiak
Że tż'owi głupio przed teściową nie było?? Upił się, pozwolił Ci samej wracać mimo zaawansowanej ciąży i jeszcze go teściowa budziła ale mojego też bym podejrzewała o takie zachowanie

Basiula - 3mam kciuki

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Wczoraj stwierdziłam, ze jak mi umowy w pracy nie przedłuza to wracam do Wawy.Sama z córcia lub z Tz.I mam gdzies ze nie bedzie kasy z wynajmu na koncie, ale wole zyc biedniejsza i zadowolona niz siedziec na wsi zabitej dechami samotnie całe dnie.A z dzieckiem to po polach moge spacerowac wsrod krów bo tu nawet ludzi w zblizonym wieku nie ma.
Fatal, w cale się nie dziwie, zgłupiałabym, gdybym nie miała nikogo obok siebie. Jak mi źle, smutno albo za długo siedzę sama, to nawet dla 'rozrywki' jadę do rodziców. Po prostu posiedzieć, pobawić się z psem, wypić herbatę, ogrzać się przy kominku i najeść orzechów. Przez najbliższe tyg. mój tż ma tylko jeden dzień wolny - 11 listopada. A tak to od 8-9 do różnych godzin w pracy.

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
ja prałam ten z Milpola nic mu się nie stało, tylko ta falbanka nie jest już taka sztywna.

a ja się oparzyłam w brzuch woda z gotowanego ryżu mi chlapnęła, boli jak diabli, bąbel się zrobił i pękł. Już nie mogę sie doczekać komentarzy gina i położnych na KTG .
Ale jestem niziutka i teraz z tym brzuchem to mi nie wygodnie cokolwiek zrobić.
MSzpilka moja mama będąc ze mną w ciąży oparzyła się krochmalem w brzuch, podobno od tego wydarzenia mam czerwoną, rozlaną plamę na stopie. Tylko broń boże, nie panikuj, bo nikt nie wie, ile jedno miało wspólnego z drugim. A ja mam skłonność do różnych znamion i przebarwień skórnych ( mam 'myszkę' pod kolanem, kilka ciemniejszych plamek na nogach)

Miłego dnia,
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:37   #4793
fatal21
Wtajemniczenie

No to Aniu masz odpowiedz i podpowiedz dla Nas wszystkich!
Rada: nie przegrzewac!!!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Aha poluje na te butelki i smoczki firmy MAMbaby, bo aktualnie w aptekach DOZ brak towaru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 10:38   #4794
Myszeczka86
Zakorzenienie

SMS od OWIECZKI

Hej. My od wczoraj z Filipkiem w domku troszkę problemów z karmieniem mamy, ale idzie nam coraz lepiej. Postaram sie pózniej do was zajrzeć i pokazac Nasze maleństwo Jestem ciekawa co u Was słychać i która sie jeszcze rozpakowała Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciukasy za Was wszystkie. Owieczka86

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-07, 10:46   #4795
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Anusiak on zawsze dzwoni po pracy np zeby zrobic mu cos do zjedzenia albo cos i mi to nie przeszkadza. Jak siedze w domu to czemu mialabym nie zrobic. Ale w przypadku tej herbaty to zwrocil sie do mnie jak do swojej sekretarki
eeeh ale co poradzic i tak kochamy tych naszych Tztow. a oni nas
dokładnie tak jest, i to chyba najważniejsze żeby mimo wszystko wiedzieć, że ma się tą swoją drugą połówkę

Aniu fajnie, że z malutką się docieracie a jak mówisz, że była aż mokra od potu to na pewno było jej za gorąco i stąd taka marudna była, będzie coraz lepiej, zobaczysz

a ja się zbieram na spacerek, taka ładna pogoda że aż nie chce mi sie w domu siedzieć
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:49   #4796
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Aniu super ze udaje Ci sie dogadać z małą. Może rzeczywiście miała za ciepło, albo za suche powietrze. A TŻ niech się ubierze jak mu zimno

Tuszka trzymam kciuki za wizyty

dziewczyny czy myślałyście o jakiś nawilżaczach powietrza w pokoju maleństwa? bo u nas jak grzeją to pomimo tego że kaloryfery pozakręcane to powietrze jest suche.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
MSzpilka moja mama będąc ze mną w ciąży oparzyła się krochmalem w brzuch, podobno od tego wydarzenia mam czerwoną, rozlaną plamę na stopie. Tylko broń boże, nie panikuj, bo nikt nie wie, ile jedno miało wspólnego z drugim. A ja mam skłonność do różnych znamion i przebarwień skórnych ( mam 'myszkę' pod kolanem, kilka ciemniejszych plamek na nogach)
hihi nawet się nie przyznam mamie czy babci bo już się nasłuchałam na początku ciąży i myszkach i znamionach jak się ciężarna poparzyła, wystraszyła itd.
ja jakoś w to nie wierzę....
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:53   #4797
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Coś czuję że tak w sypialni było za gorąco(około 24-25 stopni) już wcześniej mówiłam i mamie i tż ale oni że mała musi mieć ciepło no i jak tu się nie wkurzać a nie raz ją brałam to miała śpioszki aż mokre od potu ale ja swoje oni swoje

ania Ty wiesz lepiej ty masz instynkt macierzynski i nie słuchaj ich, wiem cos o tym

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-07, 10:55   #4798
fatal21
Wtajemniczenie

Właśnie był i kurier i listonosz czyli mam wszystko co zamawiałam na allegro (pościel, przescieradło i ochraniacz na materac i przescieradło na przewijak).
Zastanawiam sie jakiej firmy przewijak na łozeczko wybrac?Polecacie jakis?
Własnie moja 2kg yorczka zakopała sobie jakiś "prezencik" w doniczce z kwiatkiem, nastepnie wskoczyła na łożko i zakopała sie w pościeli.Co oznacza, że mam ziemie na łożku
Stary 2011-11-07, 10:55   #4799
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Aniu
Rozśmieszyłaś mnie tekstem 'wychłodziłam sypialnię do 22 st.'
U mnie 22 st. to jest już górna granica ciepła. Normalnie jest ok. 20 st. a w sypialni na pewno chłodniej, bo tam cały czas jest okno otwarte, nawet w nocy ( o ile tż na mnie nie krzyczy, że mu zimno). Ciepłe i suche powietrze jest bardzo niezdrowe. Przesusza śluzówkę, przegrzewa. U maluszka budujesz odporność. Rodzice mnie kąpali w letniej wodzie, nigdy nie przegrzewali, lepiej założyć sweter niż podkręcać kaloryfery. Nigdy nie miałam większych problemów z przeziębianiami. I 'zimny chów' mam zamiar stosować u swojej pociechy
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:57   #4800
fatal21
Wtajemniczenie

Tak naprawde to zamiast nawilzaczy wystarczy miseczka lub coś z woda i daje ten sam efekt.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości