Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 20:58   #4771
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
brokuły mi przerastają ,kalafior to samo ,nie nadążamy jeść , cukinie to juz nie wspomnę rosną jak wściekłe ,
ja chcę, ja!!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 21:06   #4772
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

edzia- niestety nie jest ok dziś w nocy miała gorączkę ponad 38, rano jedna dkupa, wieczorem druga- obie luźne. Nie chce leków brać. Dodajemy do mleka (nigdy go nie odmawiała) a teraz jak na złośc nie wypija. Albo pół albo wcale a smak jest ok, tylko jakby dosładza. I tym sposobem niemal nie bierze leków. Orsalitu to już jej w ogóle nie wmuszę w pon idę znów do lekarza, chyba, że w weekend będzie trzeba to już tydzień trwa

Ona syropy uwielbia a tu jak na złość ma 3 do rozpuszczania. Przez to mniej pije bo jak wyczuje lek albo zobaczy, ze coś białego pływa- to już nie chce- cwaniara mała.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-07-19 o 21:07
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 21:39   #4773
monka23
Zakorzenienie

ASIULEK no co ty dalej ja trzyma , kurcze , no długo . Apetyt straciła to napewno, jak juz mleka niechęć , musi jej być niedobrze . Z lekami nic nie doradze bo to łatwo sie mówi , wiadomo jak jest , raz dzieci pięknie biorą a raz nie . Moj tak przy ręce jak dostał antybiotyk to ni bata nic nie skutkowało ,tylko zmiana , dlatego juz sie w tej kwesti "nie wymadrzam " .

LIBRA wow ale masz urodzaj . Ja swój biały tez ostatnio odswiezalam , pazdziochy jedne tak mi brudza ze szok . Mama juz mi mówi żebym wstrzymała sie z kupnem mebli na dol typu sfora komoda itd aż te szkodniki jeszcze podrosna

Slyszalyscie o tym ze nie powinno sie mieć luster w sypialni ? Bo ja zamierzam kupić biurko do makijażu i komode szklane .

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

EDZIA a tak mi LIBRA przypomniała , moje ciążę tez były inne . Z pierwszym np opychalam sie brzoskwiniami i nektarynkami , moj tz to sobie zapamietam , tonami mi znosil do domu przy drugiej ciąży a mnie naciagalo , mdlilo strasznie . Wyczuwalam je juz jak przekroczył próg domu , opierdielilqm żeby mi tego nie znosil bo nie wyrabialam . Przy pierwszym nawet nie czułam ze jeste w ciąży a przy drugim mnie mega mdlilo . Jedno tylko sie powtórzyło , w obu czasach sie spaslam , z tym ze w drugiej jeszcze wiecej .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 21:40   #4774
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
edzia- niestety nie jest ok dziś w nocy miała gorączkę ponad 38, rano jedna dkupa, wieczorem druga- obie luźne. Nie chce leków brać. Dodajemy do mleka (nigdy go nie odmawiała) a teraz jak na złośc nie wypija. Albo pół albo wcale a smak jest ok, tylko jakby dosładza. I tym sposobem niemal nie bierze leków. Orsalitu to już jej w ogóle nie wmuszę w pon idę znów do lekarza, chyba, że w weekend będzie trzeba to już tydzień trwa

Ona syropy uwielbia a tu jak na złość ma 3 do rozpuszczania. Przez to mniej pije bo jak wyczuje lek albo zobaczy, ze coś białego pływa- to już nie chce- cwaniara mała.
kurcze ale ją trzyma

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ASIULEK no co ty dalej ja trzyma , kurcze , no długo . Apetyt straciła to napewno, jak juz mleka niechęć , musi jej być niedobrze . Z lekami nic nie doradze bo to łatwo sie mówi , wiadomo jak jest , raz dzieci pięknie biorą a raz nie . Moj tak przy ręce jak dostał antybiotyk to ni bata nic nie skutkowało ,tylko zmiana , dlatego juz sie w tej kwesti "nie wymadrzam " .

LIBRA wow ale masz urodzaj . Ja swój biały tez ostatnio odswiezalam , pazdziochy jedne tak mi brudza ze szok . Mama juz mi mówi żebym wstrzymała sie z kupnem mebli na dol typu sfora komoda itd aż te szkodniki jeszcze podrosna

Slyszalyscie o tym ze nie powinno sie mieć luster w sypialni ? Bo ja zamierzam kupić biurko do makijażu i komode szklane .

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

EDZIA a tak mi LIBRA przypomniała , moje ciążę tez były inne . Z pierwszym np opychalam sie brzoskwiniami i nektarynkami , moj tz to sobie zapamietam , tonami mi znosil do domu przy drugiej ciąży a mnie naciagalo , mdlilo strasznie . Wyczuwalam je juz jak przekroczył próg domu , opierdielilqm żeby mi tego nie znosil bo nie wyrabialam . Przy pierwszym nawet nie czułam ze jeste w ciąży a przy drugim mnie mega mdlilo . Jedno tylko sie powtórzyło , w obu czasach sie spaslam , z tym ze w drugiej jeszcze wiecej .
czemu nie można mieć luster??
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 21:48   #4775
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA a mam mi mówiła ze niby w sypialni nie powinno mieć sie luster , takich dużych czy coś . I gdzieś to jeszcze usłyszałam , ale ja uparta jestem i napalona , na te meble . Czekam jeszcze na promocje może będzie i nie przeplace
Muszę w końcu te biurko kupić bo mam kosmetyki na parapecie , większość kolowrych w podwojnym koszyku pochowane , niby słońce nie dociera ale sie grzeje , a te toniki itd to dałam na kaloryfer bo od tego słońca mega sie przegrzewaja .

MŁODA a ja mam pytanie do ciebie czy uda sie uratować fotkę , stara , która jest mega niewyraźna tak żeby było twarze widać czy nic sie z tym juz nie da zrobić ?

Klenkajcie narody , wypilam drinka i mam fazę z deczka hehe , przyszłam do pracy i sie wspomagam

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-07-19 o 21:50
Stary 2013-07-19, 21:57   #4776
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
NATASZKA a mam mi mówiła ze niby w sypialni nie powinno mieć sie luster , takich dużych czy coś . I gdzieś to jeszcze usłyszałam , ale ja uparta jestem i napalona , na te meble . Czekam jeszcze na promocje może będzie i nie przeplace
Muszę w końcu te biurko kupić bo mam kosmetyki na parapecie , większość kolowrych w podwojnym koszyku pochowane , niby słońce nie dociera ale sie grzeje , a te toniki itd to dałam na kaloryfer bo od tego słońca mega sie przegrzewaja .

MŁODA a ja mam pytanie do ciebie czy uda sie uratować fotkę , stara , która jest mega niewyraźna tak żeby było twarze widać czy nic sie z tym juz nie da zrobić ?

Klenkajcie narody , wypilam drinka i mam fazę z deczka hehe , przyszłam do pracy i sie wspomagam
do pracy? o tej godzinie??

drink w pracy??

ja też chce kupić meble do sypialni, i myślę jakie ma może któraś jakiś spardzone sklepy internetowe?
Stary 2013-07-19, 22:04   #4777
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
do pracy? o tej godzinie??

drink w pracy??

ja też chce kupić meble do sypialni, i myślę jakie ma może któraś jakiś spardzone sklepy internetowe?
U tz- ta w pracy , bo 2 pracownikow wyjechało więc im pomagam , ale jak narazie siedzę i drinki spijam . Przyszłam im pomoc .

A co chcesz kupić ? Ja jeszcze chce wywalić jedna szafę wolno stojąca , zrobić porzadnie wnekowa bo nie jest przystosowana odpowiednio . I będzie finish w sypialni . Ale to potrwa bo mega drogie sa , więc będę wujka wołać żeby mi ja zrobił - taniej wyjdzie .

Usługi w uk sa mega kosztowne , jak robiliśmy łazienkę , hydraulik spędził w niej 3 dni - ogólnie bo tylko w jednym dniu był od rana do 18 tej . A rachunek przyszedł na 1 tyg funtów . Zdebielismy z tz- tem , serio . Podlaczyl tylko prysznic i zlew i wymienił rurę . Także podziękował wole wujkowi za bilet zapłacić i mu oddalić a i tak taniej mnie wyjdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 06:55   #4778
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Niestety. Rano znow kupa- bardzo dziwna. Jakby marchewkowa a marchewki nie jadla

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-07-20, 08:03   #4779
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asiulek dawaj jej pić napój izotoniczny. Najlepszy składem jest http://oshee.eu/
Zamiast orsalitu bardzo dobrze nawodni
Marchwianka, ryż, ziemniaki z masełkiem, kisiel do picia taki płynny możesz zrobić, lub gęściejszy do zjedzenia.

Monka ja z cukini to zupy jeszcze nie robiłam. Jak robię leczo to daję wszystko co mam, i zawsze w nim są pomidory, papryka, pieczarki, marchewka(ogólnie włoszczyzna taka na rosół, cała tacka), cukinia, cebula. Przyprawy sól i pieprz, zioła prowansalskie, koncentrat. Podaję albo z bułką, albo w formie sosu do spaghetti.
Cukinie rosną expresowo, w przyszłym roku też ich nasadzę. Mam tylko 5 krzaczków, a co tydzień kilka cukini zrywam.
Co do lustra w sypialni, to słyszałam że nie powinno go tam być, chyba że będziesz miała toaletkę z takim przekręcanym lustrem żeby nie było widać waszego odbicia, albo też powinno się je zakrywać. Niby nieszczęście w związku przynosi.

Za chwilę jadę z chłopcami nad jezioro. Rowerkami, z kanapkami. Tz do 16 w pracy.

Pochwalę mojego małego, że wkońcu, wkońcu zaczął sam jeść. I to nie tak że sam z siebie, bo jemu oczywiście odpowiadało że matka za nim z jedzeniem lata. Siadamy wszyscy przy stole, wyłanczam tv i jemy. Jak coś mały mało cierpliwy to zapalam mu świeczkę, i jak trochę zje to może ją zdmuchnąć. Mamy czas na kolację przy świecach z dziećmi. Polecam bo widzę i po dzieciach po po nas że taki obrót spraw bardzo zbliżaOczywiście narazie są nagrody za to że usiedzi. Mogą po zjedzeniu wspólnym posiłku iść do łazienki i dajemy im zimne ognie. Smrodu przy tym, ale jaka radocha.
Za tydzien lub dwa wyjezdzamy, to jest szansa że będziemy mogli w restauracji w spokoju zjeść obiad, a nie na zmianę, bo zawsze ja lub tz musimy dochodzić z karmieniem do młodego

Jest któraś blisko mieszkająca Kudowy Zdrój, lub Szczytnej? Będę tam za około 2 tyg to chętnie wyskoczę na piwko lub kawę :P

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 08:54   #4780
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - Oliwka gdy miała wirusa to ja trzymał 8 dni. Jak to nie jest taka wodnista kupka to jest ok.

Madzia - my od dawna jemy wspólnie posiłki przy stole ale to sie nie sprawdza. Ona po prostu nie lubi jeść. Nie bywa glodna. Nie wola jedzenia.

Mój Igor jest chory. Wczoraj cały dzien wymiotowal, nie chce pić ani jeść. Boje sie o niego bo ma 16 lat a na kota to bardzo dużo. Muszę jechac i poszukać gdzie weterynarza aby podano mu kroplowkę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:54   #4781
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia od jakiegoś czasu powtarzam że najlepiej dawać napój izotoniczny. Jest w smaku o niebo lepszy od orsalitu itp. i dobrze nawadnia. To wiem od doktora bo nawet on zaleca. To wyjątkowa sytuacja i te trochę jak wypije to nie zaszkodzi. Madzia już Ci napisała jaki. Kup i spróbuj.
Nie dawaj mleka jak nie chce. Sama poprosi o jedzenie jak się lepiej poczuje. Jak Wercia będzie miała wodnistą kupkę to idź z nią na pogotowie.
Zdrówka dla Werci

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Z lustrem w sypialni chodzi o to żeby budząc się wstając z łóżka bezpośrednio nie patrzeć na nie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Libra ja brokuły przyjmę z chęcią
Stary 2013-07-20, 13:05   #4782
ASIULEK_23
Zakorzenienie

ona mleko wola zawsze ale od razu wyczuwa lek i koniec picia. Tz byl w aptece. Pokazal lek i powiedzial ze w zaden sposob nie mozemy jej tego przemycic. Dala tez cos w zawiesinie ale bez smaku niemal i mala nawet wiedzac ze to lek- wypila to enteromax. Mam nadzieje ze pomoze

Madzia- tylko wybierzcie knajpe ze swieczka na stoliku brawa dla malego!

Pop- zdrowka dla igora, oby dane mu bylo jeszcze pozyc...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-07-20, 13:39   #4783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia my od początku jemy posiłki wszyscy razem. Nie ma żadnego gonienia z jedzeniem za kimkolwiek.
Zawsze mi się podobało jak cała rodzina siadała do stołu i pilnuję kiedy się tylko da żebyśmy wszyscy razem byli w tym czasie.

Brawa dla Erwina

Pop oby to była zwykła niestrawność.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Asia fajnie że Wercia lek wypiła ale czy dobrym pomysłem jest mleko jak ma takie problemy z brzuszkiem
Stary 2013-07-20, 13:50   #4784
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Asia fajnie że Wercia lek wypiła ale czy dobrym pomysłem jest mleko jak ma takie problemy z brzuszkiem
Dawałam jej tylko takie lekkie (2-3 miarki) żeby to lekarstwo wypiła ale nie chciała. Teraz już nie daję. Ten lek jej daję z wodą.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-07-20, 14:03   #4785
P0P70
Zakorzenienie

Byłam u weterynarza. Dostał 4 zastrzyki z witaminami i wzmacniające. Pobrali tez krew na badania. Jak przyjechaliśmy do domu to dostał ulubina rybę - mintaja. Zjadł. Więc moze jeszcze jakieś 20 lat pożyje.

Stary 2013-07-20, 15:43   #4786
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P ja po cichu ciągle liczę że Igor znajdzie się w księdze gunesa jako najdluzej żyjący kot jeszcze mu trochę brakuje.
Moja Mia wogle ryb nie tyka:/dawalam jej różne i pod różna postacią. Najlepiej to by tylko zupy jadła,kurczaka,mięso mielone . Ale zupy są nr1.najlepiej po Erwinie .
No właśnie moje dziecko zupy głównie zmiksowane zjada,żeby nie wybierał co lubi a co nie.

Dostałam z Nestle odpowiedź w sprawie trefnego mleka. Że niby teraz mają nowa recepture ,a tamto co miałam było wg starej i slabiej się rozpuszczalo .tylko że mleko teraz kupione było,i pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło że zamiast mleka miałam budynio-kaszke :/. Przyslali mi przeprosinowo karton mlek ,kaszek i jogurtow .

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2013-07-20 o 15:44
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 15:46   #4787
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Byłam u weterynarza. Dostał 4 zastrzyki z witaminami i wzmacniające. Pobrali tez krew na badania. Jak przyjechaliśmy do domu to dostał ulubina rybę - mintaja. Zjadł. Więc moze jeszcze jakieś 20 lat pożyje.
Zdrówka dla niego

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P ja po cichu ciągle liczę że Igor znajdzie się w księdze gunesa jako najdluzej żyjący kot jeszcze mu trochę brakuje.
Moja Mia wogle ryb nie tyka:/dawalam jej różne i pod różna postacią. Najlepiej to by tylko zupy jadła,kurczaka,mięso mielone . Ale zupy są nr1.najlepiej po Erwinie .
No właśnie moje dziecko zupy głównie zmiksowane zjada,żeby nie wybierał co lubi a co nie.

Dostałam z Nestle odpowiedź w sprawie trefnego mleka. Że niby teraz mają nowa recepture ,a tamto co miałam było wg starej i slabiej się rozpuszczalo .tylko że mleko teraz kupione było,i pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło że zamiast mleka miałam budynio-kaszke :/. Przyslali mi przeprosinowo karton mlek ,kaszek i jogurtow .
więc się opłaciło odezwać

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
ona mleko wola zawsze ale od razu wyczuwa lek i koniec picia. Tz byl w aptece. Pokazal lek i powiedzial ze w zaden sposob nie mozemy jej tego przemycic. Dala tez cos w zawiesinie ale bez smaku niemal i mala nawet wiedzac ze to lek- wypila to enteromax. Mam nadzieje ze pomoze

Madzia- tylko wybierzcie knajpe ze swieczka na stoliku brawa dla malego!

Pop- zdrowka dla igora, oby dane mu bylo jeszcze pozyc...
Moja też taka sprytna, że jak wyczuje lek w czyś to koniec picia, bardzo szybko wszystko wyczuwa...
też miałam ten enteromax kiedyś do małej i dużo lepszy niż te smakowe nawadnia-cze.

acidofil miałam teraz o smaku malinowym i mała nie chciała tego pić ale jak to spróbowałam to wcale się nie dziwiłam...
Stary 2013-07-20, 18:27   #4788
evitka21
Zakorzenienie

asia, to niefajnie, oby szybko przeszło.

Ten lek co dostałaś, to probiotyk zawierający szczepy z grupy boulardi coś tam, które właśnie są polecane przy biegunkach-jest mnóstwo odpowiedników i są wersje w kapsułkach, które wg mnie łatwiej się podaje-ja rozpuszczam w łyżeczce wody i siup na jednego łyka.

monka, no nie gadaj, że się takimi pierdołami-zalecaniami gdzie co postawić przejmujesz

madzia,
brawo za jedzeniowe postępy . A nagrody-świeczka i zimne ognie-zacne

I ładnie się nestle zachowało suma sumarum

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 19:17   #4789
monka23
Zakorzenienie

EVI tak z ciekawości chce wiedzieć , czy to takie gadanie tylko .

POP zdrowka dla kocura, wow długo żyje i oby jeszcze żył .

ASIULEK jak mala ?

MADZIA brawo dla małego duże osiągnięcie zwłaszcza jak sie lata z jedzeniem za dzieckiem .

Byliśmy w kinie na monsters university fajny , ale despicable me 2 byl o wiele smieszniejszy - mega bajka .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 20:35   #4790
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Slyszalyscie o tym ze nie powinno sie mieć luster w sypialni ? Bo ja zamierzam kupić biurko do makijażu i komode szklane
no u mnie też paluchy wiecznie poodbijane na ścianach a szczególnie przy kontakcie w łazience ,ale raz na parę lat trzeba było pomaować
Ja tylko dziękuję że mnie oswieciło o wypoczynek do salonu wziełam ze ecoskóry i można go umyć bo w innym wypadku byłby chyba już do wyrzucenia

Słyszałam o tych lustrach ale to jest według zasad feng shui , ja mam w sypialni 2 duże lustra na drzwiach od szafy od kilku lat i nie zauważyłam ani klopotów ze spaniem ,u mnie pora dnia czy nocy nie gra roli kłade się i zasypiam, ani ochłodzenia w związku ,wręcz przeciwnie
Mam tą szafę tam od paru lat i w niczym mi to lustro nie przeszkadza ,stawiaj smialo

Dziewczyny to może wyslę pocztą brokuły i cukinie jako paczka od rolnika
ponoć jest coś takiego chyba w warszawie to działa że zamawia się co tydzien paczkę od rolnika i ma się świeżutkie warzywa prosto z uprawy ,fajne to

Asiulek ,zdrówka dla Werci
PoP a u was zdrówka dla Igora
Madzia dla Erwiego za samodzielne jedzenie, wiem jak to cieszy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 20:41   #4791
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra jakbym tylko miała pewność że wszystko wytrzyma w paczce to biorę w ciemno. Obawiam się że nie przetrwa
Stary 2013-07-20, 21:57   #4792
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
w .
Ja tez bardzo liczę na to.

A nestle bardzo ładnie sie zachowało.

Cytat:
Dziewczyny to może wyslę pocztą brokuły i cukinie jako paczka od rolnika
ponoć jest coś takiego chyba w warszawie to działa że zamawia się co tydzien paczkę od rolnika i ma się świeżutkie warzywa prosto z uprawy ,fajne to
To ja Ci podam swój adres na pw

Kiedys nocowala w hotelu gdzie było łóżko wodne a nad nim lustro. Całkiem przyjemnie było.

Stary 2013-07-21, 20:21   #4793
libra777
Zakorzenienie

Nie no żartowałam z tymi paczkami
ale szkoda że bliżej nie macie bo odbiór osobisty byłby lepszy

Ej! tak w ogóle żarty sobie stroicie wszyscy nikt się dzisiaj nawet nie odezwał
Ale grzało dzisiaj u nas ,46 na termometrze ,dobrze że noce są już ciut chłodniejsze to trochę wytchnienia.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:25   #4794
ania p
Zakorzenienie

Monka ja mam szafę z lustrem od 5 lat i jakoś mam się dobrze ,

SZymon mi się pochorował , gardło go boli i ma gorączkę . Tylko czemu kurna w środku lata , jak ja chcę nad jezioro jechać
Stary 2013-07-21, 20:50   #4795
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

My dzisiaj w Krasiejowie byliśmy. Dzieciaki były szczęśliwe bo to była zupełna niespodzianka. Do samego końca nie wiedziały gdzie jedziemy dopiero przed parkingiem było wielkie zdziwienie. Pół dnia spędziliśmy na plaży i w wodzie. Okropnie dużo ludzi wkoło ale mi się podobało. Przygotowałam jedzonko piknikowe także na miejscu zjedliśmy tylko lody
Bao nie wiem jak w innych Juraparkach (podejrzewam że wszędzie podobnie) ale tutaj było naprawdę sporo atrakcji dla dzieciaków w wieku naszych.

Nie jest mi żal tej wydanej stówy na wstęp. Jak dla mnie było dużo lepiej niż np. w wesołym miasteczku.

Naszym gonom jeszcze było mało ruchu i jak tylko zbliżaliśmy się do domu to Zosia oświadczyła że chce jeździć na rowerku a Wojtek że będzie jej towarzyszył. Dzieciaki nie do zdarcia

Faktycznie napisałyście tyle że ciężko nadążyć ale rozumiem że wszystkie korzystały z pogody a teraz padły na twarz

Ania zdrówka dla Szymka
Ja się zastanawiam czy i w tym roku Zosię dopadnie sierpniowa gorączka jak co roku. Oby nie.

Libra u nas owszem było ciepło ale bardzo przyjemnie, może dlatego że nad wodą głównie.
Stary 2013-07-21, 21:18   #4796
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
W kuchni 2 ściany to jarzębinowa jesień z nobilesa a 2 są zrobione na jasno beżowo przecierane a korytarz też na pól 2 ściany jesień borowikowa i 2 tez na jasno przecierane i nad schodami kapucino cos takiego.
Białe mam tylko sufity
Edzia moje obydwie ciąże też się bardzo różniły pod względem i samopoczucia i smaków,zapachów,no i dzieci też są diametralnie różne

Aleście się rozpisały
Dzisiaj płody rolne rozwoziłam w darach brokuły mi przerastają ,kalafior to samo ,nie nadążamy jeść , cukinie to juz nie wspomnę rosną jak wściekłe ,chyba od tego obornika krowiego co dostały
Teraz na jesień tez sobie kupie ,wyścielę przyczepke folią i pojade po gnój
Porzeczkoagrest oberwałam i już przygotowany do fermentowania
kochana uderzaj do mnie z tymi cukiniami i brokułami

mam wisnie czarne prawie koło 2 kg jak zrobić nalewke by była dobra

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja tylko na momencik - idę z małą na spacer

Edzia -
mega wielgaśnie gratulacje!!!!!!!!! Oby ciąża cieszyła Cię całe 40 tygodni.
dziekuje jestem jeszcze w szoku bo nie wiedzialam ze sie uda za 1 razem no i ogarnia mnie strach czasem se mysle co ja zrobiłam a potem pukam sie głowe i mówie zwariowała baba zamiast sie cieszyc narzeka

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

jesli ma biegunke odstawcie mleko dlatego dalej ja przeczyszcza najlepiej dac jej kazke ryzowa na wodzie banany marchewianke smecte jej daj ona nie tylko na wymioty ale i na sprawy zołądkowe (nie wiedziałam ale rodzinna mi kazała ulotke przeczytac ) orsalit wsyp jej do zakazanego napoju lepiej to niż wcale ... mam nadzieje ze dzis juz lepiej

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:

.
e nic mi nie wiadomo słyszałam ze lustra w sypialni poprawiaja libido

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

SZymon mi się pochorował , gardło go boli i ma gorączkę . Tylko czemu kurna w środku lata , jak ja chcę nad jezioro jechać
zdrówka dla szymka

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

moja znów dzis musiała tyłek w basenie moczyc chociaz jeszcze do konca zdrowa nie jest no ależ cóz robić
chłop mi w piatek z roboty uszkodzony przyjechał , spadł mu na plecy porzadny kawał wegla ma szrame na 15 cm ale nie przebiła skóry , za to łazi i czuje sie jakby korzonki go bolały ... ma nakaz jutro isc do lekarza ..

a ja mam smaki laski dzis wpierdzieliłam nektaryne i brzoskwinie zółta jutro ciasto pieke z nektarynkami całkiem inne smaki mam niz przy amelii własnie doczytałam ze nie tylko ja miałam smaki i ze u was obie ciaze rózne

moje dziecko juz dzis samodzielnie pływalo na kółku ostatnio musiałam podtrzymywać jej głowe a teraz juz nie sama pływa w kóleczku nagrałam filmij ale nie wiem kiedy wstawie ostatnio jakos leniwa jestem ...

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:35   #4797
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Edzia Tż powinien z marszu z pracy iść do lekarza i zgłosić wypadek w pracy. Ludzie nie zdają sobie sprawy z konsekwencji. Przecież płuco mogło mu uszkodzić, nerkę albo inny organ wewnętrzny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 21:47   #4798
nataszka25
Zakorzenienie

Hej kochane,

my też po wypadzie nad jeziorko, w sumie na zbiornik sztuczny
Mała bardzo zadowolona, pół dnia w wodzie, w kółku potem 2 h spała w wózku w cieniu
a mnie nogi bolą, strasznie się spiekły

Asia
jak Wercia? Twoja Mama była dziś podobno w tym samym miejscu co my ale ja nie widziałam jej

Edzia a co jeszcze Amelce jest?

Madzia jak Twoje nogi?

Opowiadajcie co dziś robiłyście

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
My dzisiaj w Krasiejowie byliśmy. Dzieciaki były szczęśliwe bo to była zupełna niespodzianka. Do samego końca nie wiedziały gdzie jedziemy dopiero przed parkingiem było wielkie zdziwienie. Pół dnia spędziliśmy na plaży i w wodzie. Okropnie dużo ludzi wkoło ale mi się podobało. Przygotowałam jedzonko piknikowe także na miejscu zjedliśmy tylko lody
Bao nie wiem jak w innych Juraparkach (podejrzewam że wszędzie podobnie) ale tutaj było naprawdę sporo atrakcji dla dzieciaków w wieku naszych.

Nie jest mi żal tej wydanej stówy na wstęp. Jak dla mnie było dużo lepiej niż np. w wesołym miasteczku.

Naszym gonom jeszcze było mało ruchu i jak tylko zbliżaliśmy się do domu to Zosia oświadczyła że chce jeździć na rowerku a Wojtek że będzie jej towarzyszył. Dzieciaki nie do zdarcia

Faktycznie napisałyście tyle że ciężko nadążyć ale rozumiem że wszystkie korzystały z pogody a teraz padły na twarz

Ania zdrówka dla Szymka
Ja się zastanawiam czy i w tym roku Zosię dopadnie sierpniowa gorączka jak co roku. Oby nie.

Libra u nas owszem było ciepło ale bardzo przyjemnie, może dlatego że nad wodą głównie.
Stówa ogólnie?

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Monka ja mam szafę z lustrem od 5 lat i jakoś mam się dobrze ,

Jakiś dłuższy wypad planujecie?

Może mu przejdzie jak szybko coś mu podasz, mieć nadzieję...
Stary 2013-07-21, 22:49   #4799
P0P70
Zakorzenienie

Iza - my tez dzisiaj byliśmy w Krasiejewie. Tylko ze my pojechaliśmy tam dopiero około 15 i byliśmy do 19:30.

Stary 2013-07-22, 05:34   #4800
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Stówa ogólnie?
Konkretnie 102 pln za wstęp a reszta z torby przygotowanej w domu

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Iza - my tez dzisiaj byliśmy w Krasiejewie. Tylko ze my pojechaliśmy tam dopiero około 15 i byliśmy do 19:30.
A ja się rozglądałam intensywnie czy przypadkiem Was nie ma. Nawet wychodząc trafiłam na Oliwko-podobną dziewczynkę ale pewności nie miałam żadnej bo ona szła za rączkę z mamusią no i nie było w pobliżu faceta z drugim mniejszym dzieckiem. A tak wogóle to taki tłum (dla mnie) był że pewnie nie zauważyłabym nawet kogoś z bliskiej rodziny
My sie tak ok. 17-tej zebraliśmy z plaży ale oczywiście była jeszcze wizyta na placu zabaw

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości