|
|
#4771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
ostatnia ♥
Cytat:
![]() Cytat:
polecacie dziewczyny coś nowego?Cytat:
ty do Polski, a ja z Polski
|
|||
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
do Birmingham lecimy, a gdzieś w Burton mamy wylądować dokładnie
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W sumie ja to się cieszę na tą podróż, nawet jeśli będzie to 24h . Jak się uda to w ogóle prawie na końcu podróży jeszcze będziemy mieli spotkanie z fotografem ....
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Mi w oko wpadła ta suknia
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,15085.html |
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uciekam spać, dobranoc
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
Słodkich
|
|
|
|
#4778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wolę raczej gorsetowe góry tzn bez ramiączek
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Tak poza tematem sukien ślubnych.... Dajcie mi kto, proszę, dobry, łatwy przepis na gulasz drobiowy. Zawsze pamiętam w domu mi smakował gulasz (ale wole nie myśleć, z czego robiony, bo trawie tylko kurczaka :P ), no w każdym razie naszła mnie ochota..., ale te z przepisów online są jakieś takie totalnie wodniste... a coś, gdzieś tutaj była mowa o kurczakowych gulaszach niedawno
. Please
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski
|
#4781 |
|
na przekór do celu
|
Mnie jakoś te suknie z Rosy Clary średnio się podobają, to znaczy są ładne, ale zupełnie nie w moim stylu
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Mam coś dla ex, ale poczekam jak się zjawi
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim przyszłym PM
![]() Ktoś pisał, że dostał książkę Greya na urodziny ? Ja właśnie wczoraj będąc w empiku zakupiłam sobie pod wpływem impulsu I jeszcze 30 dni z Ewą Chodakowską ale nie była to przemyślana decyzja chyba No i chciałam Wam napisać, że wkońcu odpisali mi z tej sali co pytałam o klimatyzację i dostałam odpowiedź: "Sala jest silnie wentylowana, a w przypadku sezonów z wysoką temperaturą wynajmowany jest dodatkowo klimatyzator ewaporacyjny wielkopowierzchniowy." Także nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
na mojej sali tez nie ma klimatyzacji. Na razie - ma byc pod koniec tego roku.
a pytacie też o agregat prądotwórczy? |
|
|
|
#4784 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Być może na tamtej sali mają lepszy sprzęt, ale no nie wiem. A na ile gości przewidujesz imprezę?
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem kurde ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ogólnie na umowie mają taki fragment, gdzie się wpisuje od której do której godziny ustala się imprezę i jak na przykład oni się zgodzą tylko do 3 w nocy to za każdą następną godzinę trzeba zapłacić 150 zł... Nawet bym nie pomyślała, że sala może być tylko do określonej godziny |
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
przed tym własnie mnie prawnik w pracy ostrzegał- sala nie powinna narzucac godziny do ktorej ma trwac wesele. To jest zupelnie nieprofesjonalne, tak jak te cale korkowe
|
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do sali bez klimy ja mówie stanowcze nie |
||
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co tutaj Wy pisałyście to macie kilka ciepłych dań a z tego menu, które oni mi przesłali wynika, że jest tylko obiad i kolacja
i to za 170 zł/os z czego jeszcze sama muszę kupić napoje, owoce, ciasto, tort i alkohol... Czy tylko dla mnie to jest zbyt wygórowana cena??---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Możecie zerknąć na to menu i powiedzieć jak to wygląda w porównaniu do waszych wyborów ?? Nie ukrywam, że podoba mi się ta sala i przez to nie potrafię na to spojrzeć obiektywnie ZAŁĄCZNIK NR 1 Romantica Propozycja menu weselnego OBIAD Rosół z makaronem Ziemniaki z koperkiem Kluski śląskie Ziemniaki opiekane z ziołami- POPRAWINY Pyzy MIĘSA (3 porcje na osobę , 6 pozycji do wyboru) De volaille z serem, masłem i koperkiem Schabowy w płatkach Mielony z porą i serem feta Schabowy tradycyjny Pieczeń z karkówki Schabowy z szynką i serem Roladki drobiowe z szpinakiem i fetą Udka z kurczaka (w całości) Roladki z nadzieniem szefowej kuchni Zrazy wołowe Mielone z porą Sznycel drobiowy lub wieprzowy Roladki wieprzowe z pieczarkami PRZYSTAWKI (trzy do wyboru) Surówka z marchwi z pomarańczem lub jabłkiem Surówka z białej kapusty Surówka z pekińskiej z sosem jogurtowo- majonezowym Surówka z selera z rodzynkami Surówka z czerwonej kapusty Mizeria Buraczki Kapusta zasmażana na słodko Marchewka z groszkiem Kalafior lub brokuł PRZEKĄSKI ZIMNE W STOLE (8 różnych do wyboru) Półmisek mięs pieczystych Ryba w galarecie Polędwiczki wieprzowe i drobiowe na zimno z dipami Tatar wołowy Mozzarella z pomidorami Ryba po grecku Jajka garnirowane na sałatce jarzynowej Ryba z ananasem Śledź w śmietanie z jabłkiem Talerz wędlin Galantyna z drobiu Sałatka gyros Sałatka hawajska Sałatka grecka Sałatka makaronowa KOLACJA (cztery do wyboru) Flaczki wieprzowe Zupa gulaszowa Zupa serowa z groszkiem ptysiowym Barszcz czerwony podawany z krokietem Golonka z kapustą Szaszłyki drobiowo- wieprzowe z ryżem Gołąbki tradycyjne Bigos staropolski POPRAWINY Żurek z białą kiełbasą i jajkiem lub inna zupa do wyboru Mięsa z wesela na ciepło Pozostałe przystawki z wesela DODATKOWO Chleb weselny powitalny Kawa i herbata bez ograniczeń Woda z cytryna , szampan dla gości, pieczywo |
|
|
|
#4789 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
eeee jak to... przeciez pisze ze kolacje masz 4 do wyboru. no to masz 4 kolacje...
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- na obiad masz 3 porcje miesa na osobe... to jest duzo. ja mam 1.5 porcji i menu 190 zł. Dla mnie menu jest w porzadku |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Aha no i za poprawiny dodatkowo jednorazowy koszt 2500 zł. Z takich dodatkowych rzeczy to mają jeszcze w ofercie fontannę czekoladową - 200 zł i pieczonego prosiaka z nadzieniem - 750 zł.
Pokażę Wam jeszcze kilka zdjęć z tych, które mi przysłali... Pomożecie ??
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Wytłumacz mi prosze te kolacje... bo ja widze ze masz miec 4
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwią mnie te 2 ciepłe posiłki tylko... No i brak napojów:/ |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
ale to jest niemozliwe
to są 4 kolacje do wyboru... najpierw podaja ci jedna potrawe. za 3 h np. druga potrawe itp. w kiazdym menu sa tak rzeczy opisane - masz 4 posilki do wyboru na cala noc ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Na prawde zle myslisz. Jak wybierzesz np golonko i barszcz z krokietem to przeciez nie podaja ci tego na raz hehe ![]() np o godz 22 dostaniesz barszcz z krokietem- dla kazdego np. o 1 w nocy podadza Ci golonko i do tego na pewno jakies frytki i surowki itp. Wez zadzwon tam to sie dowiesz bo pewnie mnie nie posluchasz :P ale ja tak mam w menu napisane i dokladnie to oznaczaja 4 kolacje do wyboru
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??Kurde nie wiem No bo według mnie na przykład kolacja to powinien być barszcz i do tego właśnie szaszłyki, kurczak, bigos, kapusta itd I to jest dla mnie jeden posiłek np o godzinie 20 i później o 23 znowu coś i o 2 np znowu![]() A nie tak, że o 20 barszcz, o 23 szaszłyki a o 2 bigos tylko ![]() Więc już nie wiem jak to jest Ciemna masa ze mnie ![]() No a z przystawkami jak? Pisze, że 3 do wyboru a przecież nie będzie tak, że dadzą tylko jedną surówkę do wyboru po kilku godzinach podadzą jakąś mizerię a na koniec buraczki ![]() Także nie wiem misia Wytłumacz mi jak możesz jak Ty to widzisz bo ja jakoś mam odmienne zdanie
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
No bardzo zle to rozumujesz
![]() Słuchaj to jest tak... masz na obiad 3 kawalki miesa i masz wybrac jakie ci do tego obiadu podadza. Masz do obiadu wybrac 3 salatki ktore ci podadza do obiadu - wszystkie 3. ZImna płyta masz podac 8 pozycji i to podadza na raz. ale jak masz podac 4 kolacje - to masz podac jakie chcesz i oni ci podadze je w roznych godzinach. Bedzi np najpierw dla wszystkich barszcz z krokietem. ( widomo ze do tego surowek nie dadza hehe ) ale jak np. na 2 kolacje wybierzesz golonke ( to potem dostaniesz do niej np. frytki czy ziewmniaki i jakies dodatki ) tylko tego nigdy nie wypisuja w menu bo to oczywiscte ze nie dostaniesz samego golona ![]() kolacje 4 do wyoru oznaczaja 4 cieple posilki rozlozone na cala noc. Kolacjka to kolacja wybierasz barszcz kazdy dostaje barszcz, potem wyierasz golone kazdy dostaje golone, wybierasz np. zurek kazdy dostaje zurek ![]() tak jest. Ty to zle zrozumialas... w ogole nie wiem skad ci sie taki pomysl wzial ;D |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
zuken dokładnie tak jak misia pisze.. 4 kolacje do wyboru czyli 4 kolacjew różnych czasach.. mi też podali w taki sposób.. bo po co 4 razy mają pisać to samo pod nazwą"kolacja 1',"kolacja2" itd..
A co do surówek.. to zazwyczaj stawiają te 3 rodzaje (tak jak i mięsa) na stole.. i każdy wybiera co chce;p więc cena jest dość ok.. tzn szkoda że tych napojów nie ma ;/ i p.s. wg mnie jedzenia maszbardzo duuuzo!! mięsa mamy 2,5 kawałka na osobę chyba i tylko 4-5 do wyboru heh.. ogólnie jedzenia tow cholere.. a poprawiny tanie.. U nas jakbyśmy chcieli poprawiny to cena za osobę jest o połowę mniejsza niż pierwszy dzień ;p A o agregat ja bym nie zapytała.. ale mam TŻ prawie już mgr elektrotechnika który ma manie na temat kabelków i innych takich więc ciężko byłoby nie zapytać :P exmiłego stolicowania się!
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-08-06 o 10:02 |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cena wysoka, skoro jeszcze dodatkowo ciasto, owoce, alkohol itd masz sobie sama kupić. To cena wyjdzie 220/230 zł na osobę (czy się mylę?
)
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 5
ja mam 200 na os tez bez alko ciast itp
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
wróciłam mam 51 stron do nadrobienia więc odpuszczam. Wieczorkiem może z parę ostatnich przeczytam co się działo przez ostatni tydzień? może ex przedstawi mi skrót najważniejszych wydarzeń?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

. Wpisałam w google "suknia ślubna", chcąc znaleźć mój "wzór". Patrzcie na co się nadziałam 
.... Ciekawe czy TŻ się znerwicuje, jak wróci z pracy 

? Ja właśnie wczoraj będąc w empiku zakupiłam sobie pod wpływem impulsu

z czego jeszcze sama muszę kupić napoje, owoce, ciasto, tort i alkohol... Czy tylko dla mnie to jest zbyt wygórowana cena??