|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Veronic a co do nocy - co mu dajesz na kolację? pytam bo u mnie było podobnie, pobudki co 1,5 godz z płaczem, cały czas myślałam że zęby, ale kiedy już minęły 3 tygodnie to stwierdziłam że to nie to, więc po kąpieli dałam mu kaszki owsianej, mycie zębów i cycek i dziecko mi się nawrociło, pierwsza pobudka o ok 3 w nocy (od 20 śpi) więc może on jest głodny skoro tyle się rusza w ciągu dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, zrobimy wigilie! pierwszy raz sami... zawsze bylismy u moich rodzicow, gdzie stol sie uginal, a ja w nocy umieralam z przejedzenia (mama chyba nie liczy potraw i mysli "12 to duuuuuzo" i robi ich chyba z 50...), albo u tesciow - kontra-program: zupa rybna na pierwsze (nigdy jej nie tknelam) i "na drugie" karp, ziemniaki i kapusta z grzybami. taki obiad z karpiem na kolacje.
my zrobimy barszcz ze swiezych burakow i chyba upieke kulebiaka z kapucha i grzybami. jakas rybe jeszcze, pewnie pieczone cos - nie wiem co fajnego znajdziemy, ale tutaj karpia sie nie jada na wigilie, wiec nie znajdzie sie... w ogole to nie zaluje, bo ja go nie potrafie zrobic, a tylko moj tata go przyrzadza tak, ze jestem w stanie zjesc kawalek ![]()
#4774 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co mąż opier...? ![]() Cytat:
![]() Z całego serca życzę Ci na te święta żeby Wojtuś się odmienił jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Niech wszystko co mu dolega minie i abyś odzyskała pogodne dziecko to i Tobie będzie lżej ![]() Cytat:
![]() U nas obiadki na ciepło, deserki w temp.pokojowej, no a kaszka w okolicy tych 37 stopni bo jak za ciepła to robi się zbyt wodnista. Ale Lena tak strasznie długo ją memła i je, że ona i tak zaraz zimna jest i może faktycznie to jej nie pasuje... Dziękujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() O nie kochana tak dobrze to nie jest ![]() ![]() Chyba jutro znów spróbuję dać tą kaszkę z owockami choć wchodziła jej bez i już tak się cieszyłam... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Karota ten karp mrozony.to.tylko.caly. wiec jak rozmroze to wypadaloby go.zjesc... i jak lubie karpia (nie wiem jak mozna nie lubic, on ma takie slodziutkie miesko
![]() ![]() ![]() Aa ale z dobrych wiesci - TZ ma wolna wigilie ![]() Veronic jak ja Cie rozumiem... Choc u nas i tak jest o niebo lepiej bi u Was. Sofia mniej placze i generalnie jak jej nic nie meczy to jest radosna. No i mi.nie przeszkadza lezenie caly dzien z cyckiem na wierzchu jak.jest.taka potrzeba ![]() Ale musisz miec jakas odskocznie bo zwariujesz. Umow sie z TZ ze rsz w tyg gdzies wychodzisz. Na fitnes,kawe z kolezanka czy siostra. cokolwiek. Zrob to dla dobra swojego i Wojtka. Wrocisz do niego z dawka energii.Pomysl o tym kochana... |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
rodzice wyprowadzili mi dziecię na spacer, mam czas na sprzątanie kuchni (gdzie wala się wszędzie mak po robieniu masy makowej) ale mi się nie chce
![]() cudnie jest, tym bardziej że młody kończy dziś pół roku i lada chwila będą Święta ![]()
#4777 |
Zakorzenienie
|
Witam przedswiatecznie. Moi rodzice staja na głowie by na swieta bylo idealnie a ja tym rzygam.
Moje swieta, z moja rodzina bedziemy spadac na majorke.. W doopie mam zastaw się a postaw sie, kolejki, nascie dan itd. Booze. Nigdy nie pojme. No ale cos. Licze ze to ostatni rok z nimi.. Z K uklada sie poki co fantastycznie.. Jestem szczęśliwa jak nigdy wcześniej.. Jest aniolem dla mnie i Z... ![]() Ale by nie bylo zbyt dobrze to M przestal sie kontaktowac. Kasy tez nie wyslal.. Taki swiateczny prezent heh. Dzis kolacja ze znajomymi. Poloze Zulke i pójdę, mama w razie co ja nakarmi ![]() Zu 10kg panna jest juz prawie 8mc dzieciakiem.. I widac ze dzieciak.. Siedzi gapi sie, tanczy, robi miny.. Zaraz będzie chodzic. Kiedy to zlecialo.. No kiedy.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam dzisiaj wychodne, wylatałam się po galerii...ale za prezentami dla męża i dzieciaków z rodziny więc średnią czuję satysfakcję ![]() ![]() a teraz czeka mnie sprzątanie ![]()
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4781 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Jak tam u was? Ja powoli sie pakuje i jutro smigamy do mojej rodzinki. Ale sie ciesze. Wyszlam dzie kupic 4 rzeczy w roznych sklepach i mi zeszlo poltorej godz. Sklepy sa o rzut beretem ale tyle ludzi ze masakra. Dobrze ze do spozywaczaka nie musialam isc bo tam to juz w ogole masakra. Tz wczoraj mial wigilie w pracy, wrocil w masakryxznym stanie. I dzis zadnego pozytku z niego nie ma:/ Zaliczylysmy juz spacerek a teraz Karola ma druga drzemke. Megiusia tez bym chciala snieg. Taki fajny skrzypiacy pod nogami ![]() Elusiek fajnie ze sie odezwalas. Wspolczuje goraczki, gratuluje zebow. Deb moja Karola ma taki odruch wymiorny tylko jak ma za duze kawalki, wczesniej w ogole tego nie miala. A sama kasze je? I obiadki ze sloika. Vil juz Ci kiedys mialam pisac odnoscnie jedzenia ![]() Jak mi sie zepsul blender to malej zupke starlam na tarce na tych cienkich oczkach i pozniej pokrolilam i ona nie chciala tego jesc. Zwracala wszysrko. W koncu musialam jej dac mleko. A pozniej wpadlam ze bede jej rozdrabniac robotem kuchennym, bo tam mam to cos do koktajli. I to mi nie blenderuje tak dokladnie (zwlaszcza mieso) i widac w zupce ze to brokul czy mieso. Ale na peawde malusienkie kawaleczki + buraka dawalam utartego na tarce i pokrojonowe ( tamto zmiksowalam cale a buraka dawalam pierwszy raz i chcialam codziemnie ciut wiecej). No ale wracajac do temaru to chcialam napisac ze Karola nq poczarku pluje ale pozniej je i w efekcie zjada zupke. Wiec moze to jest jakis sposob. I tak sobie mysle ze tak bede robic i co jakis czas zwiekszajqc ilosc starych owocow. Chyba po polskiemu to napisalam:/ ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Hehe wprawdzie to nie do mnie ale ale ![]() Vil, karotka extra zakupy Megusia mam znizke do smyka, zalezna od tego ile sie wyda. Chcesz? Karotka dajesz Kubusiowi cala ta palke do jedzenia? Tez bym dala Karolci, kiedys dalam bo chcialam zobaczyc co z ttm zrobi ale oczywiacie do buzi nie wlozyla Daje ktoras juz dziecku chleb? Bo niby gluten mamy wprowadzony ale zastanawiam sie czy juz mozna ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Veronic baedzo Ci wspolczuja, Ty to ciagle masz przeboje. Mam nadzieje ze w koncu minie i to jak najszybciej Czytam to co wczesniej napisalam i ja to po polskiemu pisze a nie po polsku Zmykam, chyba sie juz nie pojaweie wiec zycze Wszystkim radosnych i zdrowych Swiat. Mam nadzieje ze nam wszystkim uda sie troche odpoczac Zmykam rozprawic sie z kaczka ![]() Eh mam ochote spiewac 'coraz blizej swieta, coraz blizej swieta....' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego nie wiem czy mi dziś od tego antybiotyku biegunki nie dostał bo zrobił już 4 kupy z czego 2 spore, pozostałe 2 małe i w sumie nadal o konsystencji plasteliny, więc może to po prostu wywalanie nadmiaru bo jednak wczoraj nic nie zrobił. Na razie nic nie robię bo te 4 to jeszcze nic takiego i wyglądają jak zwykle, a Daro jak zwykle żywy. Ale jak się jutro powtórzy to na pewno Ors'a dam. Diabli ile Ty dałaś Ors'a Nelce jak miała biegunkę?
![]() |
#4783 |
Raczkowanie
|
Hej my dziś zaliczyliśmy 4h spaceru po sklepach, ale kupiłam w końcu prezent małemu kule hule i puzzle piankowe.Miałam brać bębenek ale szwagier powiedział tak obiło mi się o uszy że Emil ma już kupiony bębenek wiec wzięłam kule bo wszyscy ja chwalą. A tak u nas ostatnio masakra Emil ciągle płacze i zaś pobudki o 6 a nie 7
![]()
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4785 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4786 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z ryb to uwielbiam grecką, a w tym roku robię zapiekaną z pieczarami i serem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() VERONIC Ash ma racje, wychodz, idź gdziekolwiek, najlepiej na fitness, wyadujesz te złe emocje, na basen. Ja wariuję i czasami mam wszystkiego dość, wieć co dopiero Ty jak Malutki tyle potrzebuje Twojego czasu, nie miej wyrzutów sumienia, zobaczysz, i wiem,ze to trudne, ale jak my się nakręcamy, to dzieci to czują, mój kiedyś też tak było, ze nie potrafiłam go uśpić, i późneij co usypianie to ja już od razu negatywnie, a wziełam sie w sobie, pomyślałam,z e to będzie taki czas przytulania,itp i moje pozytywne myślenie, naprawdę dało dużo dobrego i dla mnie i dla Małego.Jesteś dzielna ! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mu przełamuję te pałki na pół ![]() ![]() Zdjęcia wywoływałam przez neta i w nocy z czwartku na piątek przesłałam zdjecia, poprosiłam o szybkiego kuriera ,zeby na swięta doszły i dzisiaj w południe zdjęcia u mnie w domu ! śliczne odbitki ![]() Wywołałam 200 sztuk zdjęć, z chrzcin dopiero , dla chrzestnych, dziadków, pradziadków, a jeszcze mam z 1500 napewno Kuby zdjeć i nasze z Wesela i takie tem różne, bo będę trzymała w papierowej formie, w pudełkach, koniec, powoli się za to biorę , bo te foldery na kompie to mi tylko śmigają, o płytkach nie wspomnę ;/ A i wiecie,z e mohito bedzie on line od stycznia, ja sie bardzo cieszę ![]()
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na razie mam masę makową, w poniedziałek dodam jaja i jabłka i upiekę. inaczej znając mnie mógłby nie dotrwać ![]()
![]() |
#4788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uśmiałam się z tego komentarza ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Ale teraz mamy problem bo dzisiaj nic nie jadła. Dziób zamknięty, chyba znielubiła jedzenie po tym jak matka ją nękała grudkami ![]() nie wiedziałam że różne są te pałki kukurydziane, ja w tesco kupiłam. Posmakuję w wigilię jak będą złe to trudno - mała się nie załapie ![]() Nic nie kupiłam, chciałam jakąś ładną opaskę chociaż bo nieraz mnie wkurza grzywka a opaskę noszę sprzed dokładnie 10 lat ![]() ![]() A gdzie zamawiałaś zdjęcia? Widziałam że mohito będzie miało sklep on-line. Wstyd się przyznać ale jeszcze nigdy tam nic nie kupowałam ![]()
![]() |
#4789 |
Zadomowienie
|
hump, to wyslij trochę tego makowca, ja miałam robić, bo taka chęć mnie naszła, ale jakoś tak...
deb zje każde napewno ![]() Zrobie Wam zdjęcie później, bo byłam w carrefour i kupiłam, a te są najsmaczniejsze i takie delikatne i się rozpuszczaja dobrze ![]() ![]()
#4790 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witam witam
![]() jeszcze świat nie czuję, chociaż ten dzisiejszy mały śnieg troche mnie do nich przybliżył. W zeszłym roku w wigilię pinformowaliśmy rodziców o tym, że będą dziadkami a w tym roku Nina będzie siedzieć przy stole, patrzeć jak jemy i ślinic się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czemu on indyka chce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie sobie uzmysłowiłam, że moi rodzice mieszkają ze mną dom w dom a nigdy mi dziecia na spacer nie wzięli ![]() Cytat:
![]() ![]() ja męzowi nic nie kupuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak już w siebie zainwestowałaś i taka jestes pachnaca i ponętna to szkoda iść spać ![]() Cytat:
![]() A co z mm ? jak on ciagle głodny, podajesz w ramach odpoczynku dla piersi? A macie jakis leżaczek bujaczek z wibrą ? moja czasem się w tym uspokaja. Tez mam dziecię marudne i jezdzę z nią wózkiem po domu trochę pomaga, trochę leżaczek, trochę kładę sie i daje ją sobie na klatę... staje na rzesach byleby tylko nie nosić bo ręce bola. jak juz musze zejść małej z oczu (np zrobic obiad) to sadzam przed TV i pierdzielę.. innego sposobu nie ma. (wiem , jestem beznadziejną matką, trudno!)
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
widzę, że u Wszystkich wesoło ![]() Ale widze ze nie tylko ja mam pod gorke z dzieciakiem ![]() Wczoraj miedzy jednym rykiem a drugim zrobiłam bigos. Uszka i pierogi w zamrażalniku. Jutro przyprawie schab i w poniedziałek upieke. Jutro tez skoncze robic zakupy (tak robie je sama z młodym bo TŻ chory ![]() W poniedziałek sernik na zimno mnie czeka i barszcz + schab upiec. We wtorek rano upieke jeszcze jedno ciasto-nakryje stół i będę patrzeć czy młody nie sciaga sobie talerzy na glowe ![]() Najbardziej się ciesze z choinki-dziś reszta sil ja ubralam z Z. i pachnie w całym domu ![]() ![]() Potrzebuje snu-wiec ide poki młody spi ![]() Życzę Wam Wesołych Świąt-chwili odpoczynku od codzienności-dużo snu i pomocy przy maluchach. A maluchom życzę, żeby spały całe noce i nie dokuczały rodzicom ![]() Pewnie nie zajrzę już do Was przed Świętami-dlatego Życzenia już dziś ![]()
![]() |
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do Veronic, to własnie ja tez bym chyba poszła tym tropem, ze głodny jest? Wstawiam foto tych naszych ulubionych , jak dla mnie najbezpieczniejsze, bo się rozpływają ![]()
![]() |
#4793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo Ci współczuję ![]() Pamiętam, jak ja miałam doła, jak moja pierwsza córka taka była, kolki masakryczne, po lekarzach jeździliśmy, badania robiliśmy, bo darła się całą dobę dzień w dzień przez 3 miesiące. Potem się nie darła, ale marudziła, rozśmieszyć ją to był wyczyn, jak ja zazdrościłam innym mamom, jak widziałam je na spacerach czy jak przychodziły do mnie koleżanki z dziećmi, że u nich tak fajnie, spokojnie, wesoło. Myślę, że sporo tego mojego żalu i napięcia, zniechęcenia młoda wtedy odczuwała. Nie potrafię Cię pocieszyć, doradzić. Pamiętaj tylko, że dzieci się szybko zmieniają, mam nadzieję, że wnet mu to minie. I bądź przy nim, spokojna, wspierająca i kochająca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
http://www.sosrodzice.pl/za-co-rodzi...-fisher-price/
co za zwariowany dzień ![]() ![]() ![]() ![]() obie babcie znajda pod choinka fajny komplet talerzy, Nela dostanie foremki i chatke z serii mula, fartuszki-sliniaki, serie smaska ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca.../series/16617/ (urzeklo mnie to pudelko na przekąski i mini pieskowe niekapki.) antilop jeszcze w rozważaniu, ale i tak już nie wszedłby do auta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ten pojemnik mamy wąłśnie na pałki kukurydziane, fajny, bo klikiem sie gos zczelnie zamyka, i jest piękny ![]()
![]() |
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
jutro nadrobię dzisiaj tak na szybko, bo wylapalam:
w sumie wypila chyba 3 albo 4 butelki ![]() ![]() uciekam spac, bo glowa mi peka. kolorowych. jutro basen ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() wczesniej czeka nas jednak kucie sufitu (zmiana miejsc lamp) i od nowa temat, który już zamknelismy...panele, malowanie. niekonczaca się opowieść ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Aj, miałam napisać Wam gdzie wywoływałam zdjecia:
http://allegro.pl/zdjecia-100-szt-fu...804534017.html zapąłciłam 1/3 ceny stacjonarnej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]() A sufity nie lepiej Wam podwiesić?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak byłam chora to mama mi wyprowadzała młodego na spacer, i raz urządził jej taki koncert (i to przed żłobkiem) że się bała że ludzie pomyślą że porwała jakieś dziecko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Diabli - super zakupy! Pokaż jaki stół
![]() Karota - dzięki za cynk gdzie wywoływałaś, po nowym roku się za to zabiorę ![]() Dziewczyny, wydaje mi się że Wojtuś od Veronic nie jest głodny! Veronic pisała, że z cyckiem trzeba uważać bo jak zje za dużo to boli go brzuszek i też płacze. On po prostu tak mamy potrzebuje, że wisi na cycku. Moja mała też tak swego czasu robiła. Ciągle cycek, a potem wielkie ulewanie, płacz, było widać że brzusio jej dokucza z przejedzenia. Dawanie małemu butli moim zdaniem tu nie pomoże, tylko jeszcze może zaszkodzić bo będzie miał mniej takiego bliskiego kontaktu z mamą.
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.