|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
u mnie już teraz 36 jest taki białawy, ale tak bym go niezauważyła gdyby tż nie robił mi masażu krocza - może pózniej jest go więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
U mnie od jakiegoś tygodnia (teraz jestem w 37) jest śluz taki kremowy, nieciągnący, a przedtem też był galaretowaty i przezroczysty, ale to krótko może z 3 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze mi się podobały takie filigranowe dziewczynki ![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą jak na następnej wizycie nadal będzie taka drobna, to dokupię ciuszków, bo pewnie 56 będzie za duże ![]() ---------------------- Tyle co wczoraj pisałam o problemach z nocnikiem, a tu dziś synek zawołał i zrobił kupkę ![]() Może coś w nim pękło ![]() Mąż jeszcze w pracy, a ja zaraz chyba zawijam do spania ![]() Mam sporo rzeczy do wystawienia na all, już 2 tydzień się nie mogę zato zabrać, może jutro ![]()
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wiecej od jakiegos 35tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja duzo mam przez cala ciaze, troche sie on zmienial. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
pewnie tak, ogólnie są też takie loty gdzie wykupuje się możliwość pierwszeństwa wejścia na pokład i tam sobie ktoś wybiera miejsce a reszta siada gdzie jest miejsce ale nie wiem jakie to loty, gdzieś czytałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
Pszczoła, Fame nie sugerujcie się wagą wyliczoną przez usg, bo ma duży margines błędu +/- 0,5 kg a nawet słyszałam o przypadkach 1kg. U mnie synek miał mieć poniżej 3 kg a ważył prawie 3,5kg.
Ciekawe co u Ines ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ines jak oni Cię mogli wysłać do domu? Beznadzieja.. ![]() Nooo ale my tu gadu gadu, a tak w ogóle to urodziłaś już? ![]() ------ Końcówki podcięte, włoski eleganckie, nawet tam na dole, mogę rodzić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-16 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do śluzu to ja po 30tc zaczęłam miec obfitszy i gęstszy.. teraz już coraz mniej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Właśnie Ines gdzie jesteś?
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Co do zakładania wątku to mogę założyć w końcu prawie na szarym końcu z porodem jestem ale wy dziewczyny musicie jeden warunek spełnić ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak urodzę?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() U Nas wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Malutki jest wciąż super grzeczny, teraz Tata Go karmi ![]()
![]() |
#4785 |
Wtajemniczenie
|
A jak tata? Bardzo przejęty Mamaya?
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, ze tylko o sobie, ale jest wkur...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
jakąś miałyście wenę pisarską widzę, bo ilość stron mnie powaliła i nie czytam, szczególnie że jeszcze chcę coś porobić bardziej pracowitego niż siedzenie na necie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj co prawda ledwo na ten nocnik zdążyła, bo na ostatnią chwilę zawołała, a jak jestem z nią ja, to tylko przed wyjściem/spaniem ją namawiam, inaczej czekam i baaardzo rzadko pytam (średnio raz na kilka dni, jak widzę że już dobre kilka godzin nie była) ale za to walnęła mi taki tekst wtedy: ja muszę na nocnik robić, bo nie mam pieluchy, tylko majtki i by się pomoczyły, a ja nie lubię mokrych... a dziś podsłuchałam rozmowę moich dzieci w ubikacji... na temat maluszka w brzuchu... i trochę mnie zestresowali ![]() Jeremi mówi do Oli: ale to będzie mamy dzidziuś, twój to jest lalka, Ola: ale nie ten dzidziuś, ten z mamy brzucha, Jeremi: ale on nie będzie Twój tylko Mamy, Ola: ale nie Antoś, tylko Baaaassssiiiiiaaa!!!! Jeremi: właśnie, to będzie mamy dzidziuś, ty go nie możesz kołysać przecież, nie mamy takiego do kołysania, a do zabawek go nie można włożyć (dziś zrobili z zabawek kołyskę dla jakiejś lalki)... i trochę się boję co Ola planowała na początku....
![]() |
#4788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie tż mi zarzucił, że wszystkiego się dzisiaj czepiam i się położyłam na łóżku i rozpłakałam a on się ze mnie śmiał, że wymuszam płacz ![]() Faceci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Rozeznanie
|
Czytam sobie różne bzdety w necie i mnie rozwaliło kilka tekstów. Zapytali forumowiczki czego nie wiedziały o porodzie i połogu- i tu kilka wypowiedzi:
- Nie wiedziałam, że po znieczuleniu można mieć dreszcze i że podają maseczkę z tlenem - mąż o mało nie dostał zawału, że coś jest nie tak, a tymczasem ja byłam w siódmym niebie! - że mój poród będzie tak niespodziewany i tak błyskawiczny, że nawet nie zdążę się bać - i najlepsze, że jak po tygodniu pójdę na zdjęcie szwów, to po przeczytaniu wypisu, gdzie jak byk było napisane, że jestem po cc, pani położna będzie mi szukała szwów w kroczu, po czym powie "wszystko zagojone, szwy się rozpuściły, dziękuję to wszystko" a ja jej na to "a tych z brzucha pani nie zdejmuje?" zrobiła się czerwona i zdjęła je ![]() ![]() -A mnie zaskoczyło to, że rodząc drugiego bliźniaka byłam w stanie instruować położną w które ubranka z mojej torby ma ubrać pierwszego - że po przebiciu pęcherza będzie mi ciepło w pośladki - zdziwiłam się że odejście wód to nie zamoczona bielizna tylko pół wiadra wody - nawał mleczny mnie zaskoczył i trzymał przez miesiąc, z rozmiaru A zrobiło się Bóg wie co. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | ||
Zakorzenienie
|
czytam sobie od końca i się pogubiłam co po kolei, mammaya wyszłas już ze szpitala?
na pierwszej stronie widziałam że na razie nikt więcej nie urodził, z postów wynika że Ines powinna dziś ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() a co do facetów, to żeby tylko huśtawek nie rozumieli - oni nic nie rozumieją ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem, że leżenie w szpitalu to nic przyjemnego bo ja jak ostatnio kilka dni leżałam to tez już nie mogłam wytrzymać a co dopiero tak długo... ehh... ale jedyny plus to, że jesteście oboje pod opieką lekarską i nic złego nie może się stać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Svelta: super teksty znalazłaś
![]() mówiąc szczerze, mnie ta ilość wód też zaskoczyła... tzn jakoś wiedziałam że ich będzie dużo (dowiedziałam się niedługo przed porodem, ale jednak wiedziałam wcześniej) ale mimo wszystko nie myślałam że aż tyle... przy synku chlupnęło mi na podłogę - dobrze że w szpitalu i salowa ścierała ![]() Przy Oli było ciut łatwiej, bo mi przebili pęcherz i też mnie stresowało jak co skurcz leciało, ale to trwało krótko, zresztą miałam poważniejsze problemy niż ta woda....
#4794 |
Rozeznanie
|
Kurcze, miałam zamiar prasowanie urządzić jutro, a tu właśnie skończyłam prasować wszystkie ciuszki które miałam wyprane i jutro nie będę miała co robić..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- karolinek biednas ty ![]() ![]() aga_tka Ale zagadka... Co chciala zrobic Ola? ![]() ![]() svelta fajne teksty ![]() pszczola wstaw kolejne pranie ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-06-16 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Rozeznanie
|
chyba tak zrobię, ale to jutro dopiero, dziś juz mi sie nie chce :P stopa mi spuchła bo siedziałam za długo w jednej pozycji.. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#4797 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane, ale tempo narosło
![]() ![]() Svelta padłam ![]() ![]() Ja dziś miałam 1sze KTG i od teraz mam co tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() I... zrobiłam dziś pierwsze pranie ![]() ![]() ![]() ![]() W czwartek w końcu przywozimy i składamy mebelki bo już mam wolny pokój i doszło wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Rozeznanie
|
Milo, ze o mnie pamietacie, ale tak jak mowilam, bede pisac, jak cos sie bedzie dzialo, ale nie dzieje sie NIC
![]() A w ogole pytalam sie jak wychodzilam z izby ile doktor przewiduje, ze kiedy tu wroce, to powiedziala, ze nie jest w stanie okreslic, moze to byc wieczorem a moze i za tydzien. Jeszcze w usg podobno mam duzo wod plodowych. Marze o tym, zeby poczuc to "chlusniecie" i wtedy wszystko byloby jasne... Cos czuje, ze jeszcze spokojnie skonczone 38 tc nas zlapie. Sent from my GT-B7510 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Witam, porannie
![]() ![]() dostałam takiego skurczu łydki że musiałam budzić tż bo nie mogłam sobie z nim poradzić i tak stwierdziłam że jak będą mnie tak boleć skurcze porodowe to zejdę zanim urodzę ![]() wybywamy do tż, standardowo raz w miesiącu, a że teraz długi weekend a ja mam juz l4 to tym bardziej - bo pewnie gdybym nie była na zwolnieniu to w piątek bym szła do pracy. Nie martw się ja mam wifi w tel i dostęp do komputera(ograniczony) jak trzeba będzie to zamknę się w pokoju i będę na bieżąco ![]() A dla tż twojego ![]() ![]() Karolinek 36 tc to jeszcze wczesnie, niby ciąża wg niektórych donoszona ale najbezpieczniej doczekać do 38tc ![]() pszczoła podziwiam że do tej pory prasowałaś ![]() wisienka :klaski: svelta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Wtajemniczenie
|
Ines kurcze a już myślałam
![]() Za to ja mam szybką akcję wizyty u lekarza. Kurcze albo ni z gruszki ni pietruszki mam okres albo jakiś krwotok... No great. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.