|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
nie wiem czy wypada jeszcze truć w tym temacie, ale parę dziewczyn szuka tak jak ja spacerówki do 500zł
wykopałam taką:http://allegro.pl/wozek-spacerowka-b...446915165.html dla mnie plusy to: cena, duuuży kosz, regulowany podnóżek, ten pojemnik na duperele ![]() minusy: kółka wyglądają tandetnie (ale się nie znam), ładny wzór jest z kwitkami trochę dziewczęcy i nie ma żadnej kieszonki, nie powiększana budka.
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Laryska a podałbys link do tego wątku, ktory czytasz o wózkach ?
I dziwna sprawa, juz nie ma baby joggera z linka, którego wklejalam, całkowicie zniknął ze strony... A tam chcemy kupic fotelik i myślałam, ze jak od razu wozek u nich znajdę, to dostanę rabat ![]() Poziomkowa ze coraz lepiej z usupianiem idzie.
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włączyłam rodzinkę.pl może coś z neta odpalę bo co będę robić
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze Julia rzeczywiscie ma to zapalenie gardla i te uszy od tego targa.Chyba jutro wykupie ten antybiotyk. Nie chcialam jej szprycowac po raz kolejny bo gorączki nie ma, ale boje sie zeby sie cos gorszego nie rozwinelo ![]() to jakie jeszcze wozki polecacie? maclarena, m&p, espiro, baby design mini i cos jeszcze?? tez musze cos kupic poki mam kase ale chcialabym malo wydac myslicie ze uzywki sie oplacają czy nie bardzo? Cytat:
![]() ja bym chciala isc do innego pediatry sprawdzic ale nie mam do kogo bo albo sami nieznani lekarze a do znanych ciezko sie teraz dostac
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo,dryblasy co wyglądają na 20stolatków, a w dubbingu głosik 14stolatka ![]() cieszcie się,że możecie się nudzić i marudzić
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka brawa dla Leosia za spanie
może ja też się kiedyś doczekamMy dziś spędziliśmy cały dzień na dworze nawet ostatnie 30minut przed kapaniem siedzieliśmy na kocyku przed domem
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Okropną histerią po dwóch godzinach walki więc się poddaliśmy bo to jego nerwów nie jest warte. Czekam aż mi dojdzie książka i może tam coś znajdę mądrego dla nas.
|
#4779 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() ale mialam zwariowany dzien ![]() najfajniej bylo jak przyjechal moj chrzesniak Maciej- moj dom wygladal, jakby przeszlo przez niego tornado razem z Kubusiem zrobili niezly balagan.ale widze plus w zachowaniu Macka, bo choc nadal zabiera wszystko Kubusiowi, lacznie z piciem to przestal sie go bac, odpychac i byc mega zazdrosny. juz widze, ze jak maly zacznie chodzic i troche podrosnie to da starszakowi popalic ![]() a w ogole dzieciatko, ktore sie ostatnio urodzilo to jest ich wujek ale bedzie ekipa, jak podrosnie ![]() wreszcie Cytat:
![]() miala 8 zabiegow in vitro, a maly zostal poczety jakby to powiedziec niechcacy wpadka nigdy nie zapomne, jak po pierwszym in vitro lekarz jej powiedzial "prosze zobaczyc jaki piekny dzidzius rosnie". oczywiscie poronila a kupila wtedy takie malenkie, sliczne buciki. doczekaly sie w szawce przez 10 lat na malenstwo ![]() Cytat:
Cytat:
chyba pierwszy raz od ponad roku ![]() Cytat:
wspolczuje problemu z cwiczeniami, bo ja chyba z Jakubem tez bym teraz nie dala rady ze tez n ie mozecie isc na nfz, przeciez to ogromne koszty
|
|
|
#4780 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a to sprawdzona pediatra? jesli tak to bym podala antybiotyk. Jakub sie lapie za uszy tylko wtedy, jak jest zmeczony i spiacy. wtedy wiem, ze to pora spania ![]() za postepyCytat:
![]() dokurujcie sie i w droge ![]() dla mnie pakowanie to tez byla asakra ![]() zabralam prawie caly dobytek malego ![]() Cytat:
![]() Mamy kolejnego. 6 zabka w ogole te dolne wychodza, jak do tej pory bezobjawowo ![]() Motylku jak wychodzily gorne, to byly cale dziasla rozpulchnione. przy dolnych byly takie jakby male kulki. W ogole z tymi butami to ja juz wariuje ![]() jak konczylismy rehabilitacje, to dr neurolog i dr rehabilitacji kazali, by Kubus koniecznie, nawet po domu nosil buciki profilaktyczne z usztywniana pieta (pomimo, ze nic sie nie dzieje) ![]() mam zatem jedne z befado z elastyczna podeszwa i elefanty, ktore ostatnio zamowilam. zaczelam mu zakladac. a tu sie ciagle mowi, ze bez butow. juz nie wiem co mam sama o tym myslec ![]() ale widze, ze zdecydowanie stabilniej i wygodniej jest mu w butkach jutro jade do ciotki do szpitala odwiedzic ja i zobaczyc maluszka ![]() na pewno bede znowu ryczec
|
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko z napisamiCytat:
![]() No zobaczymy jak pójdzie z tymi ćwiczeniami, może spróbuję coś załatwić na nfz jakby temat się miał ciągnąć. Przede wszystkim postanowiłam zmienić pediatrę na kogoś, kto interesuje sioę dzieckiem, bo chodzimy do dużej przychodni i jest super lekarka dla dzieci chorych, ale dla zdrowych jest kilku i wszyscy porażka.
|
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli Oli należy się reh. to nalezy z tego skorzystać ![]() my reh. się prywatnie a w międzyczasie cały czas leci nam kolejka na reh. nfz. pierwsze zajęcia mamy za 2 tyg, po 5 miesiącach oczekiwania
|
|
#4783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli coś takiego Cię interesuje i pełna rączka to polecam wózek który mają dziewczyny m.in. Ewcia usypiałam w nim Olę i jest bardzo fajny, dobrze mi się nim manewrowało na balkonie ![]() baby design mini - http://allegro.pl/baby-design-wozek-...300000962.htmlCytat:
![]() Cytat:
kurcze ciężko tutaj doradzić, naprawdę nie wiem... u nas była gorączka ponad 39,5 stopni a tu jak nie ma, to nie wiem czy zapalenie gardła jest bez gorączki. a co do wózków to jak najbardziej używany ale zadbany żeby był np. takiego baby joggera spokojnie możesz kupić używanego. ostatnio bardzo fajny był za 650zł na all nie wiem czy jeszcze jest.na olx też ich parę było o kurcze sprawdziłam teraz i malutko ich jest prawie wcale, chyba przez to że dużo osób je na wakacje/wyjazdy kupuje. nawet na wózkowym dziewczyny pisały że koło września będą polowały na nie.
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Larysko wlasnie zastanawiam sie miedzy tym z linka a tym ewaci i jeszcze magikiem. Akurat ze szeroki to dobrze bo jak leo bedzie miał wdzianko zimowe to jeszcze zeby miał troche luzu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jeśli chodzi o wymiary to jeśli wierzyć w te podane na aukcjach to baby design ma i wyższe i głębsze siedzisko bo szerokość podają tą samą ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- 650zł - http://allegro.pl/city-mini-jogger-s...438330949.html ![]() tylko ten kurier coś drogi :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4787 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A strupki to nie takie klasyczne tylko takie ciemne kawałłeczki odchodzą jak ta kreska leci .Cytat:
Cytat:
Oj też wypadałoby uszyć spodenki Stanisławowi. Ostatnio męczyłam spódnicę dla kuzynki, afff nigdy więcej szyfonu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Staś był dziś fajny. Cały dzień pogodny, roześmiany, nie nudził i nie marudził. Ehhh żeby był taki zawsze. Nawet udało się nam skoczyć do Auchan i LM. Kupiłam mu tamburyno - takie najgłośniejsze Do kompletu muszę mu dokupić cymbałki. Teraz to najbardziej lubi siedzieć w kuchni i dopasowywać pokrywki do garnków. Inne zabawki nie istnieją. |
||||||
|
|
|
#4788 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gadałam z rehabilitantką Julka i stwierdziła, że suplementy diety nie pomogą i trzeba do lekarza ![]() Ja przy prasowaniu oglądłam mocny film rumuński na TVP Kultura ![]() Cytat:
wóz jest w miarę ok, ale wiem, że przyszłej siostrzycce Julka będę musiała kupić nocy ![]() Cytat:
![]() współczuję nas wzięła super babeczka w czerwcu choć też początkowo rzuciła termin wrześniowy, ale kiedy zobaczyła, że Julek tak naprawdę nic nie potrafił, wzięła nas normalnie na ćwiczenia praktycznie od razu ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
|
#4789 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
w sumie to nie wiem
a tak poważnie, to właśnie w tym elipso trzymałam ręce tak jakbym miała dwie rączki, dla mnie tak jest wygodniej
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i przy truchcie czy biegu to jest katastrofa wtedy takie uczucie głupieno tak myślę, że od przysiadów choć wiecie co... ponoć bolą kolana w ciąży? mi się to sprawdziło pamiętam że mnie bolały w styczniu a ja nie wiedziałam od czego, ale nie pamiętam czy bolały tak samo jak teraz czy inaczej
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:
Majusia, która kończy 10 miesięcy ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Co się smiejecie
d niby to niemożliwe ale różne historie się słyszało
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj nie złożyłam, bo mi z głowy wyleciało, Aluś dla Ciebie również sto latek !
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() zapowiadają ładna pogode na ten tydzień, mam ndzieje ze się sprawdzi ![]() u nas znow noc z milionem pobudek własnie ratuje się kawą![]() Cytat:
![]() bylam na nim w kinie z tztem... kosmiczne są te terminy. jesli nie było by mnie stać zaplacic prywatnie moje dziecko mogloby być opoźnione w rozwoju kilka miesięcy ![]() Cytat:
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() ktoś mi zaczarował dziecko wczoraj spotkaliśmy się z koleżanką, jej mężem i dziećmi bo przyjechali z uk a Wy pisałyście o ludkach którzy jakiś urok czy coś rzucają ![]() a myślę o tym bo Miki dzisiaj dał czadu w nocy budził się o 23:00, 1:30 i 4:30 i mnie wołał, musiałam go kołysać, a on się na mnie patrzył byłam sama z nim w domu i się lękałam o 4:30 wzięłam go do siebie i spaliśmy do 7:00i jeszcze wydawało mi się, że mi ktoś po domu chodzi :drzwi-sytach:
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

wykopałam taką:
i nie ma żadnej kieszonki, nie powiększana budka.

ze coraz lepiej z usupianiem idzie.

jeśli lekarka widziała czerwone to chyba trzeba dać, kurcze ciężko doradzić, sama się obawiałam ale u nas przeszło po tym leku. A gorączka jest?

i sie zastanawiam czy jej podawac czy odposcic narazie...co myslicie? i tak samo Julia ciągnie sie od paru dni za uszy i lekarka mowi ze nie wie dlaczego, moze to od gardla 

x 100000
a ja nie wiedziałam od czego, ale nie pamiętam czy bolały tak samo jak teraz czy inaczej