Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 00:15   #4771
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
a ja oczywiście nie mogę spać - jak zawsze kiedy rano mam iść na pobranie krwi... no bez sensu no!
tak sie stresujesz?

j ajutro wizyta, ciekawe czy coś drgneło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 00:28   #4772
elffirka
Rozeznanie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Gratulacje dla Magdy i dla Stasia... Ale Jej się udało z tym dojazdem do Lublina, normalnie aż się wierzyć nie chce że tak wyczuła... A tak się martwiła jeszcze wczoraj że nie dojedzie...
Gratuluję także wizyt...
Niestabilna super wątek jak zawsze... Jak zawsze odwaliłaś kawał dobrej roboty...
Dziękuję za komentarze co do kołyski, przeleżała na strychu prawie 25lat bo jest jeszcze po mnie, wiec szkoda było nie wykorzystać...
Co do wyganiania i terminu porodu to ja robię wszystko w domu, a przynajmniej sie staram, bo z tym biodrem to ledwo chodzę ale codziennie sobie myśle, że już bym chciała ale jeszcze nie dzisiaj bo mam do zrobienia to i tamto...
Asia głupio, że Melek nie jest w grupie ze swoim kolegą... Zawsze to raźniej... A może da się Go jeszcze przenieść??
Idę spać... Jutro o 8.20 mam wizytę i ktg... Tzn. nie wiem bo nie dopytałam... Lekarz kazał przyjśc za tydzień na wizytę to mu powiedziałam że położna już mnie umówiła a teraz patrze a na karteczce mam napisane 8:20ktg no i nie wiem... Najwyżej niech mnie wciśnie bo jak do poniedziałku urodzę? A tak będę mieć jeszcze usg i zbada mnie...
Dobranoc... Do jutra... Spokojnej nocy...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 00:29   #4773
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Spicie?
Prawie. Jeszcze chciałam zaglądnąć przed snem To się nazywa: uzależnienie
Co porabiałaś jak CIę nie było? Już sie zastanawiałam czy nie rodzisz

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Hahaha ja właśnie mojemu mężowi ostatnio mówię żeby jeszcze się najadł domowymi obiadkami bo po porodzie to jakiś czas na słoikach będziemy pewnie jechać Pamiętam jak po porodzie jedliśmy na raty, i to przeważnie zimny już obiad
Ja trochę zamroziłam prawie gotowych obiadków i warzyw dużo to może się coś uda zmontować na obiad. Bo do sklepu po składniki na pewno nie będę wychodziła. Bo jak z dwójką! I jeszcze targać siaty na 4 piętro. O nie!
Stary 2014-08-29, 00:56   #4774
Latte88
Zakorzenienie

Dziś było tu tak aktywnie, że nawet nie próbowałam się przebijać dzień jak codzień. Coraz bardziej ciągnie w dół, pachwiny. Noce są straszne, biodra bolą. Zazdroszczę dziewczynom, które już mają swoje bąbelki przy sobie

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Dobranoc Dziewczynki gratuluję dzisiejszych wizyt i mocno trzymam kciuki za te Nadchodzące
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 01:23   #4775
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
tak sie stresujesz?

j ajutro wizyta, ciekawe czy coś drgneło
makabrycznie się stresuję... ale ja takie żyły mam, że każde pobranie to katorga + siniaki na dwa tygodnie. No ale nie ma lekko...
Stary 2014-08-29, 02:48   #4776
Latte88
Zakorzenienie

Ale bezsenność.. Trzecia w nocy. A mała szaleje. Juz nie pamiętam kiedy o tej porze nie spałam
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:01   #4777
allckarola
Zadomowienie

hej
I co żadna nie urodzila ?? Moja Maja jeszcze nie wychodzi tylko straszy ale tak jak mowilam ja urodze po terminie ;p takie mam przeczucia jakies
Zaczynam dzisiaj 38tyd 0 d, czyli niby 39 tydzien ale zlecialo
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:26   #4778
201605041146
Konto usunięte

cześć dziewczyny

ja juz 38t0d wg asystenta ciążowego, czyli skończony 38 tc za mną, matkobosko kiedy to zleciało

allckarola, ja wciąż w dwupaku ale czuję, że to blisko mimo, że wczoraj ktg nie pokazało żadnych skurczy widzę

te ostatnie noce są juz dziwne, nie dość, że padlismy z tż jak kawki po odcinku house of cards już o 23, to w nocy co godzinę na siku, a przy tym taki ból miednicy i bioder, przy każdym ruchu mi chrupie i strzela. wiem, że to chyba kości sie rozchodzą do porodu, ale kurde czuje sie jakbym miała się rozlecieć
tż już wstał i poszedł mi herbatkę i sniadanko robić a ja muszę sie ogarnąć wyglądowo, bo dzis siostra mnie odwiedza

jakie plany macie na dziś

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2014-08-29 o 07:28
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:27   #4779
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ja juz 38t0d, czyli skończony 38 tc, matkobosko kiedy to zleciało

allckarola, ja wciąż w dwupaku ale czuję, że to blisko mimo, że wczoraj ktg nie pokazało żadnych skurczy

te ostatnie noce są juz dziwne, nie dość, że padlismy z tż jak kawki po odcinku house of cards już o 23, to w nocy co godzinę na siku, a przy tym taki ból miednicy i bioder, przy każdym ruchu mi chrupie i strzela. wiem, że to chyba kości sie rozchodzą do porodu, ale kurde czuje sie jakbym miała się rozlecieć
tż już wstał i poszedł mi herbatkę i sniadanko robić a ja muszę sie ogarnąć wyglądowo, bo dzis siostra mnie odwiedza

Widzę ze masz termin wtedy co ja ;-)
Ja własnie jem śniadanie z rodzicami ;--
Stary 2014-08-29, 07:29   #4780
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się w 36tc 1dz czyli w 37 tygodniu ciąży

AlcKarola gratulacje za 39tc

Ircha miałam pisać, że oilatum się najbardziej opłaca w Gemini, tam jak dobrze pamietam ten 500ml i tak jest tańszy niż 250ml w Rossmannie widzę że już sama zauważyłaś

Latte kochana współczuję tych nocy mam nadzieję, że noc dzisiejszą uda Ci się zrekompensować jakąś drzemka za dnia!

Wstałam o 7 i widzę słoneczko! zaraz zabiorę się za pranie naszej pościeli co prawda na dworze tylko 9st, Ale słoneczko trzeba wykorzystać
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:33   #4781
201605041146
Konto usunięte

allckarola, ty no wlasnie zerknełam i wg asystenta 12.09 jak natalusia, a na karcie lekarz mi wpisał 13.09..to się pogubiwszy, ale jeden dzień w te czy we w tę

dzanet, tez własnie muszę nastawić pranie, ostatnio padało u nas i teraz jak słoneczko widzę, to zaraz hyc pranie do pralki, zresztą jesień idzie i tez chce wykorzystać maksymalnie za każdym razem pogodę, eby pranie w mieszkaniu sie nie kisiło
Stary 2014-08-29, 07:35   #4782
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny

ja juz 38t0d wg asystenta ciążowego, czyli skończony 38 tc za mną, matkobosko kiedy to zleciało

allckarola, ja wciąż w dwupaku ale czuję, że to blisko mimo, że wczoraj ktg nie pokazało żadnych skurczy widzę

Witajcie
Ja właśnie wstałam i idę robić sobie śniadanie bo aż mi w brzuchu burczy
Po 9 jadę do mojego ulubionego lumpka to może coś fajnego wynajde
Zostało 10 dni... nie ogarniam tego
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:39   #4783
Konto usunięte

Anetka Tobie również gratulacje za 39tc oj zlecialo

Ja właśnie nie cierpię kiszacego się w domu prania do tego stopnia że ostatnio męża prosiłam żeby złożył ogień w piecu bo mi to pranie nie poschnie! W sierpniu grzalismy ogniem w piecu
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:42   #4784
allckarola
Zadomowienie

A dziękuję ;-) też mam asystenta i patrzę ile jeszcze ale dziecko wie lepiej ;-) ale juz może wychodzić wczesniakiem nie bedzie
Stary 2014-08-29, 07:52   #4785
elffirka
Rozeznanie

dzien dobryy... Właśnie zbieramy się do przychodni...
Kurcze wczoraj wieczorem zaswędziało mnie na brzuchu a po chwili zaczęło piec, patrze a obok dziurki w pępku mam rozerwaną skórę i to nie rozstępy tylko normalnie pękła... Dziwne... Małż mówi żeby mi od tego kolczyka nie pękło całkiem bo dopiero będzie...
Dobra zbieram się bo nie zdążę a nie mogę się dobudzić...
Stary 2014-08-29, 07:53   #4786
kasienka2723
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Po 9 jadę do mojego ulubionego lumpka to może coś fajnego wynajde
Ja ostatnio kupilam spodnenki ciazowe do kolan z h&mmama za 3 zl

Od rana cale biodra mnie bola :-(

Za to noc cala przespana

Stas mi sie ostatnii rozleniwil i malo co sie ruszaaz zaczynam sie martwic
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:58   #4787
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość

Za to noc cala przespana

Nie martw sie jeszcze sie rozszaleje ;-) u mnie mała przez trzy dni była mniej aktywna i parę razy mialam jechać na IP ale potem się rozruszala i od wczoraj szaleje jak zawsze ;-)
Chodź teraz trzeba patrzeć na te ruchy
Stary 2014-08-29, 08:04   #4788
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Witam nowe mamusie, wczoraj dużo z Was się ujawniło

Wczoraj maż został z małą, a ja w ramach szaleństwa poszłam z koleżanką na kawkę. Wróciłam do domu przed 23 Fajnie czasami się wyrwać z domu. Na rynku wieczorem mnóstwo młodzieży. Widać, że wakacje się kończą.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i porody

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:15   #4789
NATALUSIA14
Rozeznanie

Elffira,aa2 dziś wizytujemy razem:-D która jeszcze?
Anettka plany? Mój mąż dziś przyjeżdża po całym tygodniu nieobecności. Teskniłam. I jedziemy razem na wizytę o 16 nastej a później do hurtowni odebrać wózek który już na nas czeka, a raczej na corunie.
Kachna jak ty się czujesz? Jak minęła noc?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:18   #4790
Aliszcze
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

dzień dobry wszystkim, czy któraś urodziła w nocy?

ja dziś też jakąś dziwną noc miałam, sny mnie jakieś dziwne męczyły, budziłam sie, kręciłam. Ech.

a tak mi sie przypomniało, że warto sprawdzić, kiedy będzie pełnia księżyca, bo słyszałam, że więcej porodów jest wtedy w moim szpitalu to się sprawdziło, ja urodziłam w prawdzie dzień przed pełnią, ale w dniu, gdy była pełnia to kobiety na korytarzach leżały czekajac aż się zwolnią porodówki, takie oblężenie było.

aa2, szkoda, że nie jest w grupie ze swoim kolegą, ale pewnie na przedszkolnym placu zabaw będą się widzieć a u Was bywają mieszane grupy, że 6-latki z młodszymi? czy to tak wyjątkowo? bo w jednym z przedszkoli, co jest obok mnie, rok temu utworzyli taką grupę mieszaną i dyrektorka stwierdziła, że całkiem fajnie to wyszło. Nie wiem, czy czasem przedszkola Montessouri (czy jak to się to pisze ) tworzą takie grupy.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-08-29 o 08:20
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:25   #4791
201610121609
Konto usunięte

Witam się z kawka latte w ręku

Witam tez nowe mamusie
Na 10.15 wizyta a za tydzień równo termin porodu według om wiec to juz 40tydz?
Wybaczcie ale nie cytuje bo miałam troche do nadrobienia a wczoraj wieczorem w sumie juz od 16 moze miałam tak podły humor, ze myślałam ze zwariuje sama ze sobą a do tz szczekalam o wszystko...kąpiel mnie złagodziła troche chociaz to było wyzwanie bo ogarniać Bożene z napiętym brzuchem to juz wyczyn...moze to ostatnie ogarnięcie z brzuchem?
Asiu Ty chyba pytalas o golenie...to ja zawsze bez pianek tylko spieniony Lactacyd i jadę nie moge tylko robić tego częściej niz co 4 dni bo jak odrost jest malutki to wlasnie wychodzą krostki i swędzi
Tz sie śmiał, ze Wiki czeka na to zeby wyskoczyć w szpitalu w polskie rece bo polozna wczoraj moja dzwoniła co tam u mnie i mówiła, ze dyżury ma od poniedziałku cały tydzień
Spadam sie szykować na wizytę i jakies śniadanko zjeść...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Elffira,aa2 dziś wizytujemy razem:-D która jeszcze?
Anettka plany? Mój mąż dziś przyjeżdża po całym tygodniu nieobecności. Teskniłam. I jedziemy razem na wizytę o 16 nastej a później do hurtowni odebrać wózek który już na nas czeka, a raczej na corunie.
Kachna jak ty się czujesz? Jak minęła noc?

Ja wizytuje za dwie godziny kciuki za Wasze wizyty ja juz nie wiem co myślec o tych wizytach...jak mi powie, ze mała na wylocie to ok...super...ale jak powie, ze jeszcze nie to dalej bede jak na bombie bo koleżanka ostatnio miała rodzic na bank nie szybciej niz za dwa tyg według lekarza a urodziła za dwa dni

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

dzień dobry wszystkim, czy któraś urodziła w nocy?

ja dziś też jakąś dziwną noc miałam, sny mnie jakieś dziwne męczyły, budziłam sie, kręciłam. Ech.

a tak mi sie przypomniało, że warto sprawdzić, kiedy będzie pełnia księżyca, bo słyszałam, że więcej porodów jest wtedy w moim szpitalu to się sprawdziło, ja urodziłam w prawdzie dzień przed pełnią, ale w dniu, gdy była pełnia to kobiety na korytarzach leżały czekajac aż się zwolnią porodówki, takie oblężenie było.

aa2, szkoda, że nie jest w grupie ze swoim kolegą, ale pewnie na przedszkolnym placu zabaw będą się widzieć a u Was bywają mieszane grupy, że 6-latki z młodszymi? czy to tak wyjątkowo? bo w jednym z przedszkoli, co jest obok mnie, rok temu utworzyli taką grupę mieszaną i dyrektorka stwierdziła, że całkiem fajnie to wyszło. Nie wiem, czy czasem przedszkola Montessouri (czy jak to się to pisze ) tworzą takie grupy.

Tez mi sie zle spało dzisiaj wlasnie...
A co do pełni to nawet polozna mówiła mi, ze dziwnie ale tak wlasnie jest porody sie sypia wtedy

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:27   #4792
małaPaulina
Wtajemniczenie

Paulina Darek gratki za wizyte faktycznie spory maluszek ale jak jest naprawde to sie okaze po porodzie
jenny1234 ja nie mam zgagi juz ze 2 tygodnie ale nie zauwazylam zeby mi sie brzuch obnizyl czy cos wiec nie wiem czemu tak
slodziatek za wizyte a GBSem sie nie przejmuj

Witam się kojarzycie dziewczyny w jakim sklepie dostanę hula hop z wypustkami obciążone 1kg czy 2kg? bo na allegro to jest ale w wiekszych sportowych sklepach chyba tez powinno byc?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:29   #4793
allckarola
Zadomowienie

Pełnia sie zbliża??;-) może akurat urodze gorzej jak dziecko poczeka do następnej heh

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Paulina Darek gratki za wizyte faktycznie spory maluszek ale jak jest naprawde to sie okaze po porodzie
jenny1234 ja nie mam zgagi juz ze 2 tygodnie ale nie zauwazylam zeby mi sie brzuch obnizyl czy cos wiec nie wiem czemu tak
slodziatek za wizyte a GBSem sie nie przejmuj

Witam się kojarzycie dziewczyny w jakim sklepie dostanę hula hop z wypustkami obciążone 1kg czy 2kg? bo na allegro to jest ale w wiekszych sportowych sklepach chyba tez powinno byc?
Myślę ze w sportowym powinno być ;-) a co ty będziesz juz z hula hop szaleć ??;-)
Stary 2014-08-29, 08:33   #4794
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Pełnia sie zbliża??;-) może akurat urodze gorzej jak dziecko poczeka do następnej heh

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Myślę ze w sportowym powinno być ;-) a co ty będziesz juz z hula hop szaleć ??;-)
ta do szpitala zabiore a co

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:48   #4795
elffirka
Rozeznanie

Czekamy na wizytę... Nie ogarnęłam wczoraj Bożeny ale mam króciutkie włoski to chyba lekarz jakos przeboleje... A ja też źle spałam, nawet bardzo źle. Niedość że to biodro boli to jeszcze prawy bok i brzuch ale tak jakby zakwasy a w nocy bolała mnie trochę nerka... Może takie zbiorowe niewysypianie się u Nas panuje??
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a Wy trzymajcie za mnie żeby to jeszcze nie było to bo Małż w pracy...
Stary 2014-08-29, 08:49   #4796
201605041146
Konto usunięte

dzanet dziekuję zazdroszczę, u nas w bloku sezon grzewczy dopiero się zaczyna 5 października, więc przez cały wrzesień muszę na maksa pogodę wykorzystywać

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
dzien dobryy... Właśnie zbieramy się do przychodni...
Kurcze wczoraj wieczorem zaswędziało mnie na brzuchu a po chwili zaczęło piec, patrze a obok dziurki w pępku mam rozerwaną skórę i to nie rozstępy tylko normalnie pękła... Dziwne... Małż mówi żeby mi od tego kolczyka nie pękło całkiem bo dopiero będzie...
Dobra zbieram się bo nie zdążę a nie mogę się dobudzić...
elffirka, posmarowałaś czymś to pęknięcie? trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość

Za to noc cala przespana

uwielbiam lumpki, połowę ciuszków dla małego mam tam kupione ostatnio kombinezon taki misiowaty kupiłam i spodnie dresowe za 2zeta, później wrzucę fotkę

[QUOTE=Mandragorrka;479107 17]Hej Witam nowe mamusie, wczoraj dużo z Was się ujawniło
QUOTE]

witaj mandragorrka

dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiaj
Stary 2014-08-29, 08:49   #4797
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
cześć dziewczyny

Jakie plany?Chyba gotowanie pomidorowej i sprzątanie, bo jutro wyprawiamy córci urodziny

Cytat:
allckarola, ty no wlasnie zerknełam i wg asystenta 12.09 jak natalusia, a na karcie lekarz mi wpisał 13.09..to się pogubiwszy, ale jeden dzień w te czy we w tę

dzanet, tez własnie muszę nastawić pranie, ostatnio padało u nas i teraz jak słoneczko widzę, to zaraz hyc pranie do pralki, zresztą jesień idzie i tez chce wykorzystać maksymalnie za każdym razem pogodę, eby pranie w mieszkaniu sie nie kisiło
Ja błogosławię dzień w którym kupiliśmy pralko-suszarkę
Zawsze był problem, bo często pranie źle schło i śmierdziało,a teraz miód malinaPoza tym nie zgrcam chaty suszarkami

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 09:04   #4798
Konto usunięte

Najbliższa pełnia 9 września Jak dla mnie bomba

3mam kciuki za wizytujące dzisiaj!
Stary 2014-08-29, 09:12   #4799
allckarola
Zadomowienie

Kurde ale mnie kuje bozenka pokuje przestaje i tak w kółko. Oby przestalo bo jadę o 12 po męża do pracy a to kawałek jest
Stary 2014-08-29, 09:13   #4800
kasienka2723
Raczkowanie

Ja tez kupilam malenstwu kilka ciuszkow z lumpka ostatnii wyszukalam kombinezonik na zime "mis" z mothercare i koszule z gap'a kilka spiworkow i za wszystko zaplacilam 10zl
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości