|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
|
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Gratulacje dla Magdy i dla Stasia... Ale Jej się udało z tym dojazdem do Lublina, normalnie aż się wierzyć nie chce że tak wyczuła... A tak się martwiła jeszcze wczoraj że nie dojedzie...
Gratuluję także wizyt... Niestabilna super wątek jak zawsze... Jak zawsze odwaliłaś kawał dobrej roboty... Dziękuję za komentarze co do kołyski, przeleżała na strychu prawie 25lat bo jest jeszcze po mnie, wiec szkoda było nie wykorzystać... Co do wyganiania i terminu porodu to ja robię wszystko w domu, a przynajmniej sie staram, bo z tym biodrem to ledwo chodzę ale codziennie sobie myśle, że już bym chciała ale jeszcze nie dzisiaj bo mam do zrobienia to i tamto... Asia głupio, że Melek nie jest w grupie ze swoim kolegą... Zawsze to raźniej... A może da się Go jeszcze przenieść?? Idę spać... Jutro o 8.20 mam wizytę i ktg... Tzn. nie wiem bo nie dopytałam... Lekarz kazał przyjśc za tydzień na wizytę to mu powiedziałam że położna już mnie umówiła a teraz patrze a na karteczce mam napisane 8:20ktg no i nie wiem... Najwyżej niech mnie wciśnie bo jak do poniedziałku urodzę? A tak będę mieć jeszcze usg i zbada mnie... Dobranoc... Do jutra... Spokojnej nocy... |
|
|
|
#4773 | |
|
Rozeznanie
|
Prawie. Jeszcze chciałam zaglądnąć przed snem
To się nazywa: uzależnienie ![]() Co porabiałaś jak CIę nie było? Już sie zastanawiałam czy nie rodzisz ![]() Cytat:
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś było tu tak aktywnie, że nawet nie próbowałam się przebijać
dzień jak codzień. Coraz bardziej ciągnie w dół, pachwiny. Noce są straszne, biodra bolą. Zazdroszczę dziewczynom, które już mają swoje bąbelki przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Dobranoc Dziewczynki gratuluję dzisiejszych wizyt i mocno trzymam kciuki za te Nadchodzące
|
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
makabrycznie się stresuję... ale ja takie żyły mam, że każde pobranie to katorga + siniaki na dwa tygodnie. No ale nie ma lekko...
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bezsenność.. Trzecia w nocy. A mała szaleje. Juz nie pamiętam kiedy o tej porze nie spałam
|
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() I co żadna nie urodzila ?? Moja Maja jeszcze nie wychodzi tylko straszy ale tak jak mowilam ja urodze po terminie ;p takie mam przeczucia jakies Zaczynam dzisiaj 38tyd 0 d, czyli niby 39 tydzien ale zlecialo
|
|
|
|
#4778 |
|
Konto usunięte
|
cześć dziewczyny
![]() ja juz 38t0d wg asystenta ciążowego , czyli skończony 38 tc za mną, matkobosko kiedy to zleciało![]() allckarola, ja wciąż w dwupaku ale czuję, że to blisko mimo, że wczoraj ktg nie pokazało żadnych skurczy widzęte ostatnie noce są juz dziwne, nie dość, że padlismy z tż jak kawki po odcinku house of cards już o 23, to w nocy co godzinę na siku, a przy tym taki ból miednicy i bioder, przy każdym ruchu mi chrupie i strzela. wiem, że to chyba kości sie rozchodzą do porodu, ale kurde czuje sie jakbym miała się rozlecieć ![]() tż już wstał i poszedł mi herbatkę i sniadanko robić a ja muszę sie ogarnąć wyglądowo, bo dzis siostra mnie odwiedza ![]() jakie plany macie na dziś
Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-08-29 o 07:28 |
|
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie jem śniadanie z rodzicami ;-- |
|
|
|
|
#4780 |
|
Konto usunięte
|
Witam się w 36tc 1dz czyli w 37 tygodniu ciąży
AlcKarola gratulacje za 39tc ![]() Ircha miałam pisać, że oilatum się najbardziej opłaca w Gemini, tam jak dobrze pamietam ten 500ml i tak jest tańszy niż 250ml w Rossmannie widzę że już sama zauważyłaś ![]() Latte kochana współczuję tych nocy mam nadzieję, że noc dzisiejszą uda Ci się zrekompensować jakąś drzemka za dnia!Wstałam o 7 i widzę słoneczko! co prawda na dworze tylko 9st, Ale słoneczko trzeba wykorzystać
|
|
|
|
#4781 |
|
Konto usunięte
|
allckarola, ty no wlasnie zerknełam i wg asystenta 12.09 jak natalusia, a na karcie lekarz mi wpisał 13.09..to się pogubiwszy, ale jeden dzień w te czy we w tę
![]() dzanet, tez własnie muszę nastawić pranie, ostatnio padało u nas i teraz jak słoneczko widzę, to zaraz hyc pranie do pralki, zresztą jesień idzie i tez chce wykorzystać maksymalnie za każdym razem pogodę, eby pranie w mieszkaniu sie nie kisiło
|
|
|
|
#4782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wstałam i idę robić sobie śniadanie bo aż mi w brzuchu burczy ![]() Po 9 jadę do mojego ulubionego lumpka to może coś fajnego wynajde ![]() Zostało 10 dni... nie ogarniam tego
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Konto usunięte
|
Anetka Tobie również gratulacje za 39tc
oj zlecialo Ja właśnie nie cierpię kiszacego się w domu prania
|
|
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
A dziękuję ;-) też mam asystenta i patrzę ile jeszcze ale dziecko wie lepiej ;-) ale juz może wychodzić wczesniakiem nie bedzie
|
|
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobryy... Właśnie zbieramy się do przychodni...
Kurcze wczoraj wieczorem zaswędziało mnie na brzuchu a po chwili zaczęło piec, patrze a obok dziurki w pępku mam rozerwaną skórę i to nie rozstępy tylko normalnie pękła... Dziwne... Małż mówi żeby mi od tego kolczyka nie pękło całkiem bo dopiero będzie... Dobra zbieram się bo nie zdążę a nie mogę się dobudzić... |
|
|
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodź teraz trzeba patrzeć na te ruchy
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam nowe mamusie, wczoraj dużo z Was się ujawniło ![]() Wczoraj maż został z małą, a ja w ramach szaleństwa poszłam z koleżanką na kawkę. Wróciłam do domu przed 23 Fajnie czasami się wyrwać z domu. Na rynku wieczorem mnóstwo młodzieży. Widać, że wakacje się kończą.Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i porody
|
|
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
Elffira,aa2 dziś wizytujemy razem:-D która jeszcze?
Anettka plany? Mój mąż dziś przyjeżdża po całym tygodniu nieobecności. Teskniłam. I jedziemy razem na wizytę o 16 nastej a później do hurtowni odebrać wózek który już na nas czeka, a raczej na corunie. Kachna jak ty się czujesz? Jak minęła noc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() dzień dobry wszystkim, czy któraś urodziła w nocy? ![]() ja dziś też jakąś dziwną noc miałam, sny mnie jakieś dziwne męczyły, budziłam sie, kręciłam. Ech. a tak mi sie przypomniało, że warto sprawdzić, kiedy będzie pełnia księżyca, bo słyszałam, że więcej porodów jest wtedy w moim szpitalu to się sprawdziło, ja urodziłam w prawdzie dzień przed pełnią, ale w dniu, gdy była pełnia to kobiety na korytarzach leżały czekajac aż się zwolnią porodówki, takie oblężenie było.aa2, szkoda, że nie jest w grupie ze swoim kolegą, ale pewnie na przedszkolnym placu zabaw będą się widzieć a u Was bywają mieszane grupy, że 6-latki z młodszymi? czy to tak wyjątkowo? bo w jednym z przedszkoli, co jest obok mnie, rok temu utworzyli taką grupę mieszaną i dyrektorka stwierdziła, że całkiem fajnie to wyszło. Nie wiem, czy czasem przedszkola Montessouri (czy jak to się to pisze ) tworzą takie grupy.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-08-29 o 08:20 |
|
|
|
#4791 | ||
|
Konto usunięte
|
Witam się z kawka latte w ręku
![]() Witam tez nowe mamusie ![]() Na 10.15 wizyta a za tydzień równo termin porodu według om wiec to juz 40tydz? Wybaczcie ale nie cytuje bo miałam troche do nadrobienia a wczoraj wieczorem w sumie juz od 16 moze miałam tak podły humor, ze myślałam ze zwariuje sama ze sobą a do tz szczekalam o wszystko...kąpiel mnie złagodziła troche chociaz to było wyzwanie bo ogarniać Bożene z napiętym brzuchem to juz wyczyn...moze to ostatnie ogarnięcie z brzuchem? Asiu Ty chyba pytalas o golenie...to ja zawsze bez pianek tylko spieniony Lactacyd i jadę nie moge tylko robić tego częściej niz co 4 dni bo jak odrost jest malutki to wlasnie wychodzą krostki i swędzi Tz sie śmiał, ze Wiki czeka na to zeby wyskoczyć w szpitalu w polskie rece bo polozna wczoraj moja dzwoniła co tam u mnie i mówiła, ze dyżury ma od poniedziałku cały tydzień Spadam sie szykować na wizytę i jakies śniadanko zjeść... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Ja wizytuje za dwie godziny kciuki za Wasze wizyty ja juz nie wiem co myślec o tych wizytach...jak mi powie, ze mała na wylocie to ok...super...ale jak powie, ze jeszcze nie to dalej bede jak na bombie bo koleżanka ostatnio miała rodzic na bank nie szybciej niz za dwa tyg według lekarza a urodziła za dwa dni ![]() Cytat:
Tez mi sie zle spało dzisiaj wlasnie... A co do pełni to nawet polozna mówiła mi, ze dziwnie ale tak wlasnie jest porody sie sypia wtedy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina Darek gratki za wizyte
faktycznie spory maluszek ale jak jest naprawde to sie okaze po porodziejenny1234 ja nie mam zgagi juz ze 2 tygodnie ale nie zauwazylam zeby mi sie brzuch obnizyl czy cos wiec nie wiem czemu tak slodziatek za wizyte a GBSem sie nie przejmuj![]() Witam się kojarzycie dziewczyny w jakim sklepie dostanę hula hop z wypustkami obciążone 1kg czy 2kg? bo na allegro to jest ale w wiekszych sportowych sklepach chyba tez powinno byc?
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Pełnia sie zbliża??;-) może akurat urodze gorzej jak dziecko poczeka do następnej heh
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
Czekamy na wizytę... Nie ogarnęłam wczoraj Bożeny ale mam króciutkie włoski to chyba lekarz jakos przeboleje... A ja też źle spałam, nawet bardzo źle. Niedość że to biodro boli to jeszcze prawy bok i brzuch ale tak jakby zakwasy a w nocy bolała mnie trochę nerka... Może takie zbiorowe niewysypianie się u Nas panuje??
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a Wy trzymajcie za mnie żeby to jeszcze nie było to bo Małż w pracy... |
|
|
|
#4796 | ||
|
Konto usunięte
|
dzanet dziekuję
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio kombinezon taki misiowaty kupiłam i spodnie dresowe za 2zeta, później wrzucę fotkę![]() [QUOTE=Mandragorrka;479107 17]Hej Witam nowe mamusie, wczoraj dużo z Was się ujawniło ![]() QUOTE] witaj mandragorrka dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiaj ![]() |
||
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze był problem, bo często pranie źle schło i śmierdziało,a teraz miód malina |
||
|
|
|
#4798 |
|
Konto usunięte
|
Najbliższa pełnia 9 września
Jak dla mnie bomba 3mam kciuki za wizytujące dzisiaj!
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Kurde ale mnie kuje bozenka pokuje przestaje i tak w kółko. Oby przestalo bo jadę o 12 po męża do pracy a to kawałek jest
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez kupilam malenstwu kilka ciuszkow z lumpka
ostatnii wyszukalam kombinezonik na zime "mis" z mothercare i koszule z gap'a |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

To się nazywa: uzależnienie 
Ślub: 6 września 2008 ___ 
gratuluję dzisiejszych wizyt i mocno trzymam kciuki za te Nadchodzące

mam nadzieję, że noc dzisiejszą uda Ci się zrekompensować jakąś drzemka za dnia!

a GBSem sie nie przejmuj