|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Przyczajenie
|
Studia
Cześć Wam !
Mam jedną ogromną prośbę. Przygotowuję pracę licencjacką do obrony, do której mam ankietę. Muszę mieć jak najwięcej odpowiedzi, dlatego liczę na Waszą pomoc ! ![]() http://www.survio.com/survey/f/C6M6T2P9Y2H8O8V9P Bedę ogromnie wdzięczna, naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Studia
zpytam tutaj.
czy ktoras z was zajmowala sie robieniem plakatow w corelu? a jesli tak, to ile czasu zajmowalo zrobienie jednego plakatu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Konto usunięte
|
Rozmawiałam dziś z kolegą, który zatrudnił się w firmie gdzie pracują jeszcze dwie moje znajome z roku. One są na śmieciówkach, jemu zaproponowali umowę o pracę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
W piątek mam rozmowę o pracę w firmie, która jest wykonawcą na budowie, na którą miałam iść do pracy, tylko wtedy miałam iść do firmy, która była nadzorem z ramienia inwestora. Może do dwóch razy sztuka i jednak trafię na tamtą budowę.
![]() (Może ktoś pamięta, wtedy co zaproponowali mi tak żałosne warunki, że aż postanowiłam wyjechać do tej pracy, z której mnie zwolnili. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50714587]W piątek mam rozmowę o pracę w firmie, która jest wykonawcą na budowie, na którą miałam iść do pracy, tylko wtedy miałam iść do firmy, która była nadzorem z ramienia inwestora. Może do dwóch razy sztuka i jednak trafię na tamtą budowę.
![]() (Może ktoś pamięta, wtedy co zaproponowali mi tak żałosne warunki, że aż postanowiłam wyjechać do tej pracy, z której mnie zwolnili. ![]() Niby do trzech razy sztuka ale oby tym razem do dwóch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4778 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I w ogóle tż mnie prosił, żeby znalazła pracę na miejscu, więc mam trochę ograniczone pole do popisu. Edytowane przez a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 Czas edycji: 2015-03-18 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Przepraszam, że wam się wtrącę w dyskusję, ale nie chciałam specjalnie nowego wątku zakładać. Pokrótce powiem w jakiej jestem aktualnie sytuacji. Skończyłam studia mgr, na kierunku administracja , spec zarzadzanie . Pracuje od początku studiów: m.in. call center/ obsługa klienta/sklep odzieżowy. To jest moje jedyne doświadczenie: handel i obsługa klienta. Od zawsze marzyłam żeby pracować w biurze. Niestety ogłoszeń jak na lekarstwo w moim małym mieście a jak już ktoś zaprosi na rozmowę to zero odzewu. Nie wiem już co mam robić. Jestem w totalnej rozsypce ![]() Zarabiam 1000 zł aktualnie w ciuchach i jeszcze muszę się za to utrzymać. Boli mnie to bardzo, że wykonuje pracę która nie wymaga specjalnego doświadczenia i nawet po liceum zatrudniają w tej firmie . Myślę czy się zwolnić, zaryzykować i zarejestrować się w PUP. Może jakiś staż się uda. Albo dalej harować i składać cv gdzieś do ciuchlandów na zastępce kierownika? Edytowane przez biedronka29 Czas edycji: 2015-03-18 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50714961]Nie wiem czy chcę bo nic ciekawego tam nie robią i projekt jest tylko do lipca (firma nie stąd i nie ma tu nic innego), a mi się marzy coś stałego. Ale idę bo mam blisko, zobaczę co będą gadać.
![]() I w ogóle tż mnie prosił, żeby znalazła pracę na miejscu, więc mam trochę ograniczone pole do popisu.[/QUOTE] Nawet jak oni się zwiną to inne kontakty zostaną. Raczej na pewno mają chociażby miejscowych dostawców, to już jest jakiś sposób na bycie na bieżąco i wkręcenie później gdzie indziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Przyczajenie
|
A spotkaliście się z pytaniami czy planujecie ciążę albo dzieci w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego w naszym Panstwie nikt z tym nic nie robi... Dlaczego pozwala się na marketing finansowy gorszy od marketingu na targowisku z warzywami...Dlaczego pip nic nie robi z mobbingiem pracownikow, w banku czesto jest gorzej niz niegdys w "biedronce" kiedy to pracownicy na kasie malo zarabiali i nie mogli wyjsc do toalety... Milion raportow, spowiadania sie z planow sprzedazowych. Ale... Szkoda gadac :-(
![]() |
#4784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez biedronka29 Czas edycji: 2015-03-19 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Wtajemniczenie
|
A jaką masz gwarancję, że dostaniesz staż?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- na stronie mojego pup jest aktualnie masę ogłoszeń o staż. Rok temu do czerwca były środki i można było szybko się załapać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Konto usunięte
|
moja matka ciągle gada, że jej koleżanki córka dostała sie do biura a ja pracuje w sklepie mając wyższe wykształcenie. ta dziewczyna nawet studiów nie ma jeszcze ukończonych, więc jej mówię, że pewnie po znajomości, albo jakiś staż i może jej podziekują, albo miała dużoooo szczęścia i jej się udało. Mówię ciągle mojej mamie, że wysyłam na stanowiska biurowe, ale jest zero odzewu to ona mi nie wierzy. Jak nie pracowałam jakiś czas to było źle, teraz jak pracuje jako sprzedawca to też jest źle. Powoli mam tego dosyć, bo ona myśli, że jest jak kiedyś. W tych czasach ciężko o jakąkolwiek pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() doskonale cię rozumiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I na każdej innej rozmowie odpowiedziałabym w taki sam sposób. Normalny pracodawca nigdy nie zada takiego pytania. Edytowane przez Nemme Czas edycji: 2015-03-19 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
mnie takie pytanie spotkało dwa dni temu... "kiedy planuje Pani zajść w ciąże?"... wkurzyłam się nie na żarty i odparowałam, że nie wiem czy w ogóle będę mogła mieć kiedykolwiek dzieci, bo na chwilę obecną nie mogę. Babie zrobiło się głupio i mnie przepraszała. Oczywiście to nie jest prawda. Jestem płodna i wszystko ok. Jak mnie zechcą, to specjalnie zajdę w ciąże tuż po wakacjach.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny, a jaką kwotę powinnam podać, jeśli pytają mnie o wynagrodzenie w pierwszej pracy lub na stażu? (nie mam doświadczenia, praca w zawodzie).
Sądząc po reakcjach rekruterów to najlepiej 800 zł. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2015-03-19 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- to, że jest masa ogłoszeń, nie oznacza, że będą chcieli ciebie na 100% wziąć. może zadzwoń do PUP, powiedz, że wkrótce kończy ci się umowa, szukasz innej pracy i nie możesz nic znaleźć i zapytaj jaka jest szansa dostania się na staż od razu po zakończeniu pracy w innej firmie. wiem, że kłamać nieładnie, ale będziesz wiedziała na czym stoisz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie ale, na Śląsku Pupy mają kasę na staże, może dowiedz się jak jest u Ciebie i się zarejestruj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zadzwonili do nie!
![]() Pracował ktoś może jako Asystent ds.Promocji? Muszę napisać list motywacyjny tam a nie umiem pisać tak,żeby się mną zainteresowali... Więc nie wiem, co może zwrócić na mnie och uwagę, a oferta wygląda jak praca moich marzeń i chce spróbwać, chociażby kandydatować, reszta pójdzie myśle z górki po ewentualnej (daj wąteczku ![]() W tą sobotę mam rozmowę o pracę w Restauracji, zobaczymy co z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Musisz przeanalizować dokładnie ogłoszenie pod kątem tego, czego wymagają od kandydata na to stanowisko i zaprezentować się tak, żeby się wpasować w ich oczekiwania. Tylko nie przepisuj gotowych sformułowań z ogłoszenia, wysil się bardziej i użyj własnego słownictwa. Np. piszesz, że jesteś taka i taka, bo zrobiłaś to i to. Zawsze jak piszesz o jakiejś cesze to uzasadniaj ją, nie używaj pustych zwrotów rodem z internetu. Napisz krótko swoim doświadczeniu, ale wspomnij tylko o tym, co jest najważniejsze, związane z tym stanowiskiem i co wyjdzie dla Ciebie na plus. Jak najwięcej konkretów, jak najmniej lania wody.
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za radę, na pewno skorzystam
![]() A jak tam u Was, jak w pracy, jak poszukiwania? Jakiś progres? |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Konto usunięte
|
Czytajcie do końca: http://www.gumtree.pl/cp-inzynierowi...znej-621540604
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zadomowienie
|
Ja w dalszych poszukiwaniach pracy na moich warunkach. Uczę się weekendowo więc potrzebuję wolnych weekendów czy to tak dużo?
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.