Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 21:27   #4771
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja bym dala Julka do przedszkola gdyby mial wiek Do zlobka nie chce, tym bardziej ze musialabym go codziennie wozic po 7km Pod nami jest babcia, TZ mowi ze najwyzej Julka bedziemy do niej posylac ale ja nie chce w zadnym wypadku. Babcia rozpieszcza go do granic mozliwosci, pozwala doslownie na wszystko... Pierwsze 2 tyg po porodzie TZ bedzie w domu a pozniej mam nadzieje ze dam rade. Najwyzej bede chodzic niewyspana
mój na początku września jeszcze nie będzie miał 2,5 roku, więc przedszkole odpada raczej, żłobka państwowego nie mam w pobliżu, a prywatny, najbliższy ma takie ceny, że mnie nie stać. inna sprawa, że boje się chorób.. ciągle chore dziecko i niemowlak... nie wróży to nic dobrego

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Poważnie panstwowe żłobki i przedszkola są takie drogie? Moja siostra co prawda za przedszkole, ale zdecydowanie mniej placi.
państwowe nie wiem. na osiedlu mam prywatny żłobek, gdzie koszt przy dziecku od 2 lat: ponad 400 czesne miesięcznie + 10 z groszami za wyżywienie dziennie. przy młodszym dziecku czesne wyższe. przedszkole w tym samym miejscu to ok 700zł miesięcznie...

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślicie że taki stojak pod wanienkę jest bezpieczny? Widziałam na all i jakoś nie wydawał mi się stabilny. Chyba kupię wanienkę z Ikei i będziemy kąpać małego na stole.
tak, ale wg mnie na krótko starcza. nie wiem czy wsadziłabym dziecko siedzące, łapiące się boków, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:02   #4772
Marei
Zakorzenienie

Mi też się podoba wanienka z Ikei. Monika dlaczego nie kapalabys dziecka siedzącego? Żeby nie wypadło? Jak będzie siedzieć to będę wanienkę kłaść na podłodze. Chyba że to też nie eliminuje problemu?
Stary 2015-01-24, 22:12   #4773
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się podoba wanienka z Ikei. Monika dlaczego nie kapalabys dziecka siedzącego? Żeby nie wypadło? Jak będzie siedzieć to będę wanienkę kłaść na podłodze. Chyba że to też nie eliminuje problemu?
my wkłądaliśmy najpierw do wózka (do gondoli) a źniej, jak Mały zrobił się bardziej ruchliwy do wanny (zresztą do tej pory tak go kąpiemy, bo on kocha tę plastikową wanienkę). A jak nie masz wanny to na podłodze będzie ok, jasne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:18   #4774
country111
Zakorzenienie

Skóra mnie dzisiaj ciągnie i już rozstępy się pojawiają na boczkach
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:36   #4775
haniula1803
Rozeznanie

Miałam napisać,, część " od samego rana a tu już prawie noc ;-) ale najpierw praca potem zakupy i obiad z deserem na mieście i jakaś zmęczona jestem po tym wszystkim i brzuch mi twardnieje ( najgorsze jest to uczucie ze sama nie wiem czy to coś poważnego czy tak może być ) i głowa mnie też boli i włosy lecą garściami ach
Co do wanny ze stelażem miałam taką przy Hani i była stabilna - przecież nie wieszasz się na niej ale nie pamiętam ile nam tak służyła, potem wanienka do wanny, potem taki leżaczek do wanny dużej a na koniec mata antypoślizgowa a teraz plywa w wannie jak ryba
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:50   #4776
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
my wkłądaliśmy najpierw do wózka (do gondoli) a źniej, jak Mały zrobił się bardziej ruchliwy do wanny (zresztą do tej pory tak go kąpiemy, bo on kocha tę plastikową wanienkę). A jak nie masz wanny to na podłodze będzie ok, jasne
Niestety mam tylko malutki brodzik. Więc podłoga. W wcześniej na dwóch stolikach z Ikei, tych takich niskich kwadratowych
Stary 2015-01-24, 23:01   #4777
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Moi znajomi maja dziecko 18 miesięcy i nadal łapią w wanience na stelażu.
Dla mnie szczerze powiedziwaszy to upierdliwe rozwiązanie i ja kapie dziecko odkąd skończyło 4 miesiące w dorosłej wannie. Juz nie pamiętam ze miałam wanienke... Zbędny grat na dłuższa metę ... Poza t trzeba wlać i wylać wodę a to trochę wazy.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:01   #4778
industria
Zakorzenienie

ja byłam na babskim wieczorze i było cudownie tego mi było trzeba

i chyba podjełam decyzje gdzie bede rodzić. moja przyjaciółka jest położną a teraz robi specjalizacje na ginekologii i pracuje w klinice w katowicach i przekonuje mnie że mam rodzić u niej. i tak w razie czego wszystkie patałachy z naszego województwa odsyłają babeczki do niej , więc bede miała najlepszą opieke.
i zaoferowała sie że może być przy porodzie jako moja położna- będąc jednocześnie lekarzem tam (za darmo oczywiście)......
w sumie mam do katowic autem 20 minut więc nie jest żle.......

powiedziałam jej że martwie sie że jeszcze nie czuje ruchów dziecka, na co ona wyjeła stetoskop z torebki osłuchała mi brzuch i dała mi posłuchać jak maleństwo puka ale mi cudnie....uspokoiła mnie bardzo

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-01-24 o 23:12
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:02   #4779
tassia
Zakorzenienie

A co do cen to pisal am o cenach w moim mieście.
Żłobki 800-1400 zł gdzie 800 to raczej mega fart żeby się dostać....

[/RIGHT]
Stary 2015-01-24, 23:46   #4780
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na stelażu bym nie kąpała (chyba, bo nie miałam w sumie). w samej wanience bardzo długo kąpałam, miałam jakąś największą wanienkę i najpierw na podłodze stawiałam, potem jak chlapał to wanienka w wannie. dopiero od niedawna kąpiemy tylko w wannie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dla mnie szczerze powiedziwaszy to upierdliwe rozwiązanie i ja kapie dziecko odkąd skończyło 4 miesiące w dorosłej wannie. Juz nie pamiętam ze miałam wanienke... Zbędny grat na dłuższa metę ... Poza t trzeba wlać i wylać wodę a to trochę wazy.
my dopiero od ok miesiąca w wannie kąpiemy, w sensie bez wanienki u nas długa wanna i za dużo wody tam trzeba żeby codziennie tak kąpać dziecko..

stelaża nie miałam nigdy. od początku kąpałam mając wanienkę na podłodze w łazience, siadałam na niskim stołeczku i myłam dziecko, na kolanach miałam ręcznik w który potem zawijałam dziecko i przenosiłam do sypialni na przewijak. mąż na początku próbował nosić wanienkę z wodą do sypialni i tam na podłodze kąpać, ale trzeba było od razu wynosić a tak jak byłam sama po prostu wychodziłam z łazienki, ogarniałam na przewijaku, karmiłam, usypiałam i dopiero wracałam ogarnąć łazienkę.
nie używałam też nigdy tej wkładki plastikowej do wanienki, foczki czy jak to się tam zwie. leży gdzieś w piwnicy chyba.. wydawało mi się to zbędne i utrudniające kąpiel, mycie pleców.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:55   #4781
tassia
Zakorzenienie

My kapalismy na stol e gdzie był przewijał od razu. A wanienke miałam mała turystyczna, składana wiec wchodziły dwa garnki wody do niej więc spokojnie można było przynieść wodę a potem wylać.... No ale szybko dzieci niej wyrósł i przebieslimy się do wanny
Ale fakt ze wanna u nas malutka....

[/RIGHT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-25, 01:38   #4782
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Niestety nie mam wanny

Monika ja stelażu nawet nie biorę pod uwagę. Będę kładła wanienkę na stoliku.

Industria chodzi o klinikę na ligocie? Bardzo fajna opcja, na pewno lepiej będziesz się czuła mając koleżankę wśród ekipy personelu.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-25 o 01:41
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 04:20   #4783
k a j a
Zakorzenienie

Marei 180 zł za wszystko. Koszta po tej zmianie od września 2014 wyglądaja tak że podstawa darmowa do 13 i potem każda godz 1zl. Wyżywienie u mnie 5.50 a zajęcia w sumie 36zl

Mi te stelaze wydają się niestabilne ale nie miałam więc nie wiem jak to jest. Zamierzam kąpać na stoliku w sypialni a może na komodzie. Jak będzie siedzące to przeniose do wanny. U teściów był brodzik i też było ok.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:01   #4784
201710041131
Konto usunięte

Dzien dobry!

My tez nie mamy wanny . Nawet nikt w rodzinie nie ma, moi rodzice przy remoncie zrezygnowali
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:36   #4785
Domincia_1987
Zadomowienie

Witam sie w niedzielny poranek

Ja na poczatku mysle ze bede kapala dziecko w waniennce na stelazu a potem sie pomysli my w naszej lazience mamy prysznic z niskim brodzikiem ale mamy w planach wymienic go na gleboki moze jak dziecko bedzie starsze to tam bede je wkladac

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:40   #4786
k a j a
Zakorzenienie

hej

My robimy plany, plany i jeszcze raz plany, ja musze mieć wszystko poukładane w głowie co do kropki i też zastanawiamy się czy wanna czy prysznic.. jednak ja bez wanny nie wiem.. i póki co stanęło na wannie z kabina, chyba że łazienka okaże się mini :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:47   #4787
myboyismine
Zakorzenienie

Dzień dobry

ja sobie nie wyobrażam nie mieć wanny lubię sobie poleżeć w wannie, porelaksować

wanienkę dla dziecka widzialam ostatnio w Toys r us i pewnie tam kupię, chyba że gdzies jeszcze zobaczę i zawsze myślałam, zeby kłaść ją na podłodzeale zobaczę jeszcze
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:58   #4788
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

My przy Kubie mieliśmy stelaż i przy drugim dziecku też zostanie. Patrząc na stabliność dodajcie wode plus wagę dziecka, u mnie nigdy nie było problemu ze stabilnością. Poza tym zawsze tż kąpał Kubę i jemu z tym stojakiem bylo bardzo wygodnie za względu na podejście do wanienkiNie mamy wanny a brodzik wysoki w planach dalej więc kąpał się w wanience na stojaku ponad rok
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 09:19   #4789
pszczoua
Zakorzenienie

Irmusia jestem tego samego zdania jesli chodzi o przedszkole. Lepiej w przedszkolu z innymi dziecmi sie rozwijac niz siedziec z babcia w czterech scianach. Ale Julek we wrzesniu skonczy dopiero 2 lata wiec do przedszkola sie jeszcze nie kwalifikuje (pojdzie w wieku 3 lat) a do zlobka go nie dam. Wg mnie tak male dziecko jednak najlepiej rozwija sie bedac z mama. Jesli mialabym wrocic do pracy to poszedlby do zlobka mimo ze mialabym mozliwosc zostawic go z babciami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-25, 10:10   #4790
siacha_ck
Zakorzenienie

Miasto, w którym mieszkam nie jest małe, jest dużo przedszkoli.
Tez się boję tych chorób, dlatego mieliśmy się zacząć starać o drugie w tym roku, żeby ten pierwszy rok już przechodziła. Jednak stwierdziłam, że teraz mam staż do maja. Później dostane umowę, a za rok nie wiem czy bym pracowała.

My wanienke mieliśmy najzwyklejszą jaka mogła być. Kąpaliśmy u nas w pokoju (mieszkaliśmy u teściowej) na łóżku i tam też ja wycieralam, ubieralam. Jak juz siedziała stabilnie to kąpałam ja w wannie.

Teraz tu gdzie mieszkamy mamy wannę, wiec na początku będę kąpała wkładając wanienke do niej, albo na ławie. To się jeszcze zobaczy. Pewnie dla mojego kręgosłupa lepszym rozwiązaniem będzie ława.

Teściowa to chyba czyta mi w myślach, bo zrobiła pączki Dzisiaj nie gotuje obiadu, bo jedziemy do niej.

A wczorajszy dzień zakończyłam jedząc lody waniliowe z Twixem mmm pycha.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:02   #4791
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
powiedziałam jej że martwie sie że jeszcze nie czuje ruchów dziecka, na co ona wyjeła stetoskop z torebki osłuchała mi brzuch i dała mi posłuchać jak maleństwo puka ale mi cudnie....uspokoiła mnie bardzo

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my dopiero od ok miesiąca w wannie kąpiemy, w sensie bez wanienki u nas długa wanna i za dużo wody tam trzeba żeby codziennie tak kąpać dziecko..

.
U nas też wanna spora a i wanienka plastikowa w łazience nam nie przeszkadza (stoi na wannie właśnie). Mamy najzwyklejszą wanienkę i jest ok, spełnia swoją funkcję w 100%. Drugi maluch też będzie się w niej kąpał

Cytat:
Niestety nie mam wanny

.
jeśli brodzik jest w miarę głęboki to można spokojnie kąpać w brudziku takie już siedzące dziecko.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Marei 180 zł za wszystko. Koszta po tej zmianie od września 2014 wyglądaja tak że podstawa darmowa do 13 i potem każda godz 1zl. Wyżywienie u mnie 5.50 a zajęcia w sumie 36zl
.
bardzo tanio

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrażam nie mieć wanny lubię sobie poleżeć w wannie, porelaksować
ja nie lubię leżeć w wannie. Kocham prysznic. Ale mam jedno i drugie w łazience, więc jakby mi się kąpieli zachciało to hop do wanny Depilować się też łatwiej mi wannie. Za to nie cierpię myć włosów schylając się nad wanną.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Irmusia jestem tego samego zdania jesli chodzi o przedszkole. Lepiej w przedszkolu z innymi dziecmi sie rozwijac niz siedziec z babcia w czterech scianach. Ale Julek we wrzesniu skonczy dopiero 2 lata wiec do przedszkola sie jeszcze nie kwalifikuje (pojdzie w wieku 3 lat) a do zlobka go nie dam. Wg mnie tak male dziecko jednak najlepiej rozwija sie bedac z mama. Jesli mialabym wrocic do pracy to poszedlby do zlobka mimo ze mialabym mozliwosc zostawic go z babciami.
rozumiem. Ja pisałam z perspektywy 3-latka, bo mój Leoś teraz tyle będzie miał. Uważam, ze to najwyższa pora na "socjalizację"; )
Ja poszłam do pracy jak mały miał niecałe 10 miesięcy. Został z moją mamą i miał się świetnie Nie wiem jak teraz będzie, bo jestem z mamą delikatnie mówiąc " w konflikcie" od miesiąca i rozważam wychowawczy po macierzyńskim
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:12   #4792
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Prywatne to oczywiście, że są drogie, wszędzie.
To tutaj jest mniejsza różnica cenowa między przedszkolem a żłobkiem. Ale tysiąc... tak naprawdę niewiele osób na to stać.

Znowu malowanie będzie. Dlaczego likwidujecie toaletke? Mi się marzy, ale póki co nie ma na nią miejsca w sypialni.
Mnie tez sie marzy toaletka ale na poddaszu w lato mam tak goraco ze moje kosmetyki zaraz by sie zwarzyly i rozpuscily

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Cześć! mi na tym nowym telefonie nie działa tapatalk i się mecze przez przeglądarkę....
A właśnie siedzę w Poznaniu na dworcu i czekam na pociąg do domu
Niestety odjeżdża dopiero o 20.56....
Pochodzilam trochę po sklepach ale juz mnie boli wszystko, nawet mojemu dzieciaczkowi nic nie kupiłam, mam wrażenie ze wszystko okropnie drogie!

A aplikacja ci nie dziala.?

Cytat:
My mamy wanienke z ikei

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-25, 11:13   #4793
Aika213
Wtajemniczenie

Dopadla mnie jakas grypa czy cos grypo podobnego. Masakra jakas, podnies sie z lozka nie moglam, nie mowiac juz o jedzeniu. Ledwo cos w siebie wmusilam. Dzis juz lepiej ale dalej jestem slaba, troche pochodze i juz musze sie klasc. M nadzieje, ze z Malenstwem wszystko w porzadku. Z tego co czytalam to grypa jest bardziej grozna do 16 tyg.

Co do wanienki to bede miec i pewnie bede ja stawiac na podlodze.

Zastanawialam sie tez nad tym materacykiem co Solei Rouge pokazywala ale jest to dosc kosztowma sprawa i dziecko chyba na nim dlugo nie pospi.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:47   #4794
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

A ma może któraś z was doświadczenie z koszem Mojżesza? Łóżeczko napoczątku sporo miejsca zajmuje a dzidzia to nie przemieszcza się tak dopiero później. A taki kosz można przemieścić wszędzie.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Zdrówka Aika213!
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 11:49   #4795
Cos_
Zakorzenienie

Aika kuruj sie ale chyba bez wizyty u lekarza sie nie obejdzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-25, 11:52   #4796
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
A ma może któraś z was doświadczenie z koszem Mojżesza? Łóżeczko napoczątku sporo miejsca zajmuje a dzidzia to nie przemieszcza się tak dopiero później. A taki kosz można przemieścić wszędzie.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Zdrówka Aika213!
Ja chciałam w poprzedniej ciąży. Moi znajomi używali i sobie bardzo chwalili.
Ja znalazłam swoja kołyskę ... Wiec maz odrestaurował i jednak na nią zdecydowalismy się. Ale teraz ze wzgledu na brak miejsca kosz Mojżesza znów bierzemy pod uwagę.

W Finlandii dzieci śpią w pudełkach i maja się dobrze a rodzice chętnie wybierają ten system

[/RIGHT]
Stary 2015-01-25, 11:54   #4797
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dopadla mnie jakas grypa czy cos grypo podobnego. Masakra jakas, podnies sie z lozka nie moglam, nie mowiac juz o jedzeniu. Ledwo cos w siebie wmusilam. Dzis juz lepiej ale dalej jestem slaba, troche pochodze i juz musze sie klasc. M nadzieje, ze z Malenstwem wszystko w porzadku. Z tego co czytalam to grypa jest bardziej grozna do 16 tyg.

Zastanawialam sie tez nad tym materacykiem co Solei Rouge pokazywala ale jest to dosc kosztowma sprawa i dziecko chyba na nim dlugo nie pospi.

ojj to zdrówka
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:00   #4798
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość

Zdrowiej

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:02   #4799
Aika213
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny do lekarza to tutaj nawet szkoda isc. Kaze brac paracetamol i tyle. Duzo by tu pisac o angielskiej sluzbie zdrowia.

Moja siostra miala kosz Mojzesza i dobrze sie sprawdzal. Tak jak piszesz mozna go latwo wszedzie przeniesc. Ja go mam od siostry wiec tez na poczatku dziecko bedzie w nim spalo.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 12:08   #4800
Marei
Zakorzenienie

Kaja ja mam wykładzinę w sypialni, więc taki stelaż na pewno straciłby na stabilności. Póki ktoś się o brzeg wanienki mocno nie oprze powinien być taki stabilny, ale póki nie zobaczę nie zaufam

Szuuu a ja uwielbiam wannę. W domu rodzinnym była krótka, ale wystarczyło i jak mamę odwiedzam nie mogę doczekać się kapieli. Miła odmiana

Domincia my mamy średnio niski, ale kota da się wykąpać dziecko trudniej, ponieważ to jakaś mikro półokrągła kabina, nieraz muszę uważać, żeby łokciem nie uderzyć w drzwi.

Kaja ja też zawsze planuję i planuję za to tz odwrotnie.

Myboy muszę obejrzeć tą toys r us. Ten sklep mam obok ikei. Reszta już w innym mieście.

Dzięki Ankaya za opinię o stojaku. Właśnie zastanawiałam się na ile jest stabilny.

Siacha... lody z twixem ummm

Cos na szczęście nad poddaszem mamy jeszcze strych i tam jest tak gorąco. U nas w miarę, na szczęście, bo nie lubię jak jest za gorąco. Typowe poddasza są przepiękne, tylko właśnie ten skwar latem...

Aika nie martw się maleństwo na pewno ma się dobrze, ale jak nie poczujesz się lepiej idź może do lekarza. Edit: a.. no tak. Oni mają inne metody, ale lepiej tak niż od razu antybiotyk. w de lekarz sprawdza poziom CRP we krwi i na tej podstawie decyduje o antybiotyku.

Mnie też coś przeziebienie łapie, tz zrobił syrop z cebuli. Oby pomogl.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-25 o 12:11
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości