|
|
#4771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się podoba wanienka z Ikei. Monika dlaczego nie kapalabys dziecka siedzącego? Żeby nie wypadło? Jak będzie siedzieć to będę wanienkę kłaść na podłodze. Chyba że to też nie eliminuje problemu?
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A jak nie masz wanny to na podłodze będzie ok, jasne
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Skóra mnie dzisiaj ciągnie i już rozstępy się pojawiają na boczkach
|
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
Miałam napisać,, część " od samego rana a tu już prawie noc ;-) ale najpierw praca potem zakupy i obiad z deserem na mieście i jakaś zmęczona jestem po tym wszystkim i brzuch mi twardnieje ( najgorsze jest to uczucie ze sama nie wiem czy to coś poważnego czy tak może być
) i głowa mnie też boli i włosy lecą garściami ach Co do wanny ze stelażem miałam taką przy Hani i była stabilna - przecież nie wieszasz się na niej ale nie pamiętam ile nam tak służyła, potem wanienka do wanny, potem taki leżaczek do wanny dużej a na koniec mata antypoślizgowa a teraz plywa w wannie jak ryba
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie szczerze powiedziwaszy to upierdliwe rozwiązanie i ja kapie dziecko odkąd skończyło 4 miesiące w dorosłej wannie. Juz nie pamiętam ze miałam wanienke... Zbędny grat na dłuższa metę ... Poza t trzeba wlać i wylać wodę a to trochę wazy.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam na babskim wieczorze i było cudownie
tego mi było trzeba ![]() i chyba podjełam decyzje gdzie bede rodzić. moja przyjaciółka jest położną a teraz robi specjalizacje na ginekologii i pracuje w klinice w katowicach i przekonuje mnie że mam rodzić u niej. i tak w razie czego wszystkie patałachy z naszego województwa odsyłają babeczki do niej , więc bede miała najlepszą opieke. i zaoferowała sie że może być przy porodzie jako moja położna- będąc jednocześnie lekarzem tam (za darmo oczywiście)...... w sumie mam do katowic autem 20 minut więc nie jest żle....... powiedziałam jej że martwie sie że jeszcze nie czuje ruchów dziecka, na co ona wyjeła stetoskop z torebki osłuchała mi brzuch i dała mi posłuchać jak maleństwo puka ale mi cudnie....uspokoiła mnie bardzo
Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-01-24 o 23:12 |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
A co do cen to pisal am o cenach w moim mieście.
Żłobki 800-1400 zł gdzie 800 to raczej mega fart żeby się dostać....
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas długa wanna i za dużo wody tam trzeba żeby codziennie tak kąpać dziecko..stelaża nie miałam nigdy. od początku kąpałam mając wanienkę na podłodze w łazience, siadałam na niskim stołeczku i myłam dziecko, na kolanach miałam ręcznik w który potem zawijałam dziecko i przenosiłam do sypialni na przewijak. mąż na początku próbował nosić wanienkę z wodą do sypialni i tam na podłodze kąpać, ale trzeba było od razu wynosić a tak jak byłam sama po prostu wychodziłam z łazienki, ogarniałam na przewijaku, karmiłam, usypiałam i dopiero wracałam ogarnąć łazienkę. nie używałam też nigdy tej wkładki plastikowej do wanienki, foczki czy jak to się tam zwie. leży gdzieś w piwnicy chyba.. wydawało mi się to zbędne i utrudniające kąpiel, mycie pleców. |
||
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
My kapalismy na stol e gdzie był przewijał od razu. A wanienke miałam mała turystyczna, składana wiec wchodziły dwa garnki wody do niej więc spokojnie można było przynieść wodę a potem wylać.... No ale szybko dzieci niej wyrósł i przebieslimy się do wanny
Ale fakt ze wanna u nas malutka....
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika ja stelażu nawet nie biorę pod uwagę. Będę kładła wanienkę na stoliku. Industria chodzi o klinikę na ligocie? Bardzo fajna opcja, na pewno lepiej będziesz się czuła mając koleżankę wśród ekipy personelu. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-25 o 01:41 |
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Marei 180 zł za wszystko. Koszta po tej zmianie od września 2014 wyglądaja tak że podstawa darmowa do 13 i potem każda godz 1zl. Wyżywienie u mnie 5.50 a zajęcia w sumie 36zl
Mi te stelaze wydają się niestabilne ale nie miałam więc nie wiem jak to jest. Zamierzam kąpać na stoliku w sypialni a może na komodzie. Jak będzie siedzące to przeniose do wanny. U teściów był brodzik i też było ok. |
|
|
|
#4784 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry!
My tez nie mamy wanny . Nawet nikt w rodzinie nie ma, moi rodzice przy remoncie zrezygnowali
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w niedzielny poranek
Ja na poczatku mysle ze bede kapala dziecko w waniennce na stelazu a potem sie pomysli my w naszej lazience mamy prysznic z niskim brodzikiem ale mamy w planach wymienic go na gleboki
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() My robimy plany, plany i jeszcze raz plany, ja musze mieć wszystko poukładane w głowie co do kropki i też zastanawiamy się czy wanna czy prysznic.. jednak ja bez wanny nie wiem.. i póki co stanęło na wannie z kabina, chyba że łazienka okaże się mini :p |
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja sobie nie wyobrażam nie mieć wanny lubię sobie poleżeć w wannie, porelaksować ![]() wanienkę dla dziecka widzialam ostatnio w Toys r us i pewnie tam kupię, chyba że gdzies jeszcze zobaczę i zawsze myślałam, zeby kłaść ją na podłodze ale zobaczę jeszcze
|
|
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
My przy Kubie mieliśmy stelaż i przy drugim dziecku też zostanie. Patrząc na stabliność dodajcie wode plus wagę dziecka, u mnie nigdy nie było problemu ze stabilnością. Poza tym zawsze tż kąpał Kubę i jemu z tym stojakiem bylo bardzo wygodnie za względu na podejście do wanienkiNie mamy wanny a brodzik wysoki w planach dalej więc kąpał się w wanience na stojaku ponad rok
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia jestem tego samego zdania jesli chodzi o przedszkole. Lepiej w przedszkolu z innymi dziecmi sie rozwijac niz siedziec z babcia w czterech scianach. Ale Julek we wrzesniu skonczy dopiero 2 lata wiec do przedszkola sie jeszcze nie kwalifikuje (pojdzie w wieku 3 lat) a do zlobka go nie dam. Wg mnie tak male dziecko jednak najlepiej rozwija sie bedac z mama. Jesli mialabym wrocic do pracy to poszedlby do zlobka mimo ze mialabym mozliwosc zostawic go z babciami.
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Miasto, w którym mieszkam nie jest małe, jest dużo przedszkoli.
Tez się boję tych chorób, dlatego mieliśmy się zacząć starać o drugie w tym roku, żeby ten pierwszy rok już przechodziła. Jednak stwierdziłam, że teraz mam staż do maja. Później dostane umowę, a za rok nie wiem czy bym pracowała. My wanienke mieliśmy najzwyklejszą jaka mogła być. Kąpaliśmy u nas w pokoju (mieszkaliśmy u teściowej) na łóżku i tam też ja wycieralam, ubieralam. Jak juz siedziała stabilnie to kąpałam ja w wannie. Teraz tu gdzie mieszkamy mamy wannę, wiec na początku będę kąpała wkładając wanienke do niej, albo na ławie. To się jeszcze zobaczy. Pewnie dla mojego kręgosłupa lepszym rozwiązaniem będzie ława. Teściowa to chyba czyta mi w myślach, bo zrobiła pączki Dzisiaj nie gotuje obiadu, bo jedziemy do niej.A wczorajszy dzień zakończyłam jedząc lody waniliowe z Twixem mmm pycha. |
|
|
|
#4791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
jeśli brodzik jest w miarę głęboki to można spokojnie kąpać w brudziku takie już siedzące dziecko. Cytat:
Cytat:
Depilować się też łatwiej mi wannie. Za to nie cierpię myć włosów schylając się nad wanną.Cytat:
Ja poszłam do pracy jak mały miał niecałe 10 miesięcy. Został z moją mamą i miał się świetnie
|
|
#4792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A aplikacja ci nie dziala.? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopadla mnie jakas grypa czy cos grypo podobnego. Masakra jakas, podnies sie z lozka nie moglam, nie mowiac juz o jedzeniu. Ledwo cos w siebie wmusilam. Dzis juz lepiej ale dalej jestem slaba, troche pochodze i juz musze sie klasc. M nadzieje, ze z Malenstwem wszystko w porzadku. Z tego co czytalam to grypa jest bardziej grozna do 16 tyg.
Co do wanienki to bede miec i pewnie bede ja stawiac na podlodze. Zastanawialam sie tez nad tym materacykiem co Solei Rouge pokazywala ale jest to dosc kosztowma sprawa i dziecko chyba na nim dlugo nie pospi. |
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
A ma może któraś z was doświadczenie z koszem Mojżesza? Łóżeczko napoczątku sporo miejsca zajmuje a dzidzia to nie przemieszcza się tak dopiero później. A taki kosz można przemieścić wszędzie.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Zdrówka Aika213!
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Aika kuruj sie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam swoja kołyskę ... Wiec maz odrestaurował i jednak na nią zdecydowalismy się. Ale teraz ze wzgledu na brak miejsca kosz Mojżesza znów bierzemy pod uwagę. W Finlandii dzieci śpią w pudełkach i maja się dobrze a rodzice chętnie wybierają ten system
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj to zdrówka
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
do lekarza to tutaj nawet szkoda isc. Kaze brac paracetamol i tyle. Duzo by tu pisac o angielskiej sluzbie zdrowia. Moja siostra miala kosz Mojzesza i dobrze sie sprawdzal. Tak jak piszesz mozna go latwo wszedzie przeniesc. Ja go mam od siostry wiec tez na poczatku dziecko bedzie w nim spalo. |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja ja mam wykładzinę w sypialni, więc taki stelaż na pewno straciłby na stabilności. Póki ktoś się o brzeg wanienki mocno nie oprze powinien być taki stabilny, ale póki nie zobaczę nie zaufam
![]() Szuuu a ja uwielbiam wannę. W domu rodzinnym była krótka, ale wystarczyło i jak mamę odwiedzam nie mogę doczekać się kapieli. Miła odmiana ![]() Domincia my mamy średnio niski, ale kota da się wykąpać dziecko trudniej, ponieważ to jakaś mikro półokrągła kabina, nieraz muszę uważać, żeby łokciem nie uderzyć w drzwi.Kaja ja też zawsze planuję i planuję za to tz odwrotnie.Myboy muszę obejrzeć tą toys r us. Ten sklep mam obok ikei. Reszta już w innym mieście. Dzięki Ankaya za opinię o stojaku. Właśnie zastanawiałam się na ile jest stabilny. Siacha... lody z twixem ummmCos na szczęście nad poddaszem mamy jeszcze strych i tam jest tak gorąco. U nas w miarę, na szczęście, bo nie lubię jak jest za gorąco. Typowe poddasza są przepiękne, tylko właśnie ten skwar latem... Aika nie martw się maleństwo na pewno ma się dobrze, ale jak nie poczujesz się lepiej idź może do lekarza. Edit: a.. no tak. Oni mają inne metody, ale lepiej tak niż od razu antybiotyk. w de lekarz sprawdza poziom CRP we krwi i na tej podstawie decyduje o antybiotyku. Mnie też coś przeziebienie łapie, tz zrobił syrop z cebuli. Oby pomogl. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-25 o 12:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Do zlobka nie chce, tym bardziej ze musialabym go codziennie wozic po 7km
Pod nami jest babcia, TZ mowi ze najwyzej Julka bedziemy do niej posylac ale ja nie chce w zadnym wypadku. Babcia rozpieszcza go do granic mozliwosci, pozwala doslownie na wszystko... Pierwsze 2 tyg po porodzie TZ bedzie w domu a pozniej mam nadzieje ze dam rade. Najwyzej bede chodzic niewyspana 

). A jak nie masz wanny to na podłodze będzie ok, jasne

Dzisiaj nie gotuje obiadu, bo jedziemy do niej.