Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-23, 14:14   #4771
loudres
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Dzięki bardzo, byłam w hebe i były w tej samej cenie chciałam się dowiedzieć czy w biedrze w takiej samej sprzedają. .
Zastanawiam się nad dada niby kupiłam juz pampers a ale kiedy zobaczyłam cenę dady 78 sztuk za 30zl a pampers 148 sztuk za 80 zł to trochę duża różnica. . I to te pampers a z promocji braliśmy. . Tż stwierdził że kupimy jedne dady i je wypróbujemy bo różnica zatrważająca..
Polecacie jeszcze jakieś produkty z biedry?
Nie mogę się zdecydować na jakiś balsam do ciałka. I jakie produkty u was na pepek były? Ja w pierwszej ciąży leżałam dwa tygodnie w szpitalu i do tej pory kikut odpadł w szpitalu.. i nie używałam nic. W sumie zastanawiam się właśnie czy kupować co kolwiek bo jak będzie podobna sytuacja.. a nie chce kupować produktów na zaś. . Bo może użyje a może nie..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:16   #4772
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny powiedzcie mi, czy to jest normalne, że ja tyle jem? 29tc. A ja ciągle jestem głodna, ciągle bym coś jadła. Dzisiaj od rana zjadłam truskawki z jogurtem i cukrem, potem kilka kanapek, teraz znów truskawki i kawę na zimno... I wcale się nie najadłam ale już nic nie jem. Niby jem mniej ale częściej i to niby zdrowiej, ale dziwnie się z tym czuję. Do tej pory jadłam śniadanie a potem późny obiad, max 3 posiłki dziennie.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja też się wystrzegam w ciąży kalafiora jak mogę (mimo, że uwielbiam!!) każde moje zjedzenie go nie kończyło się fajnie. Pomijam już walory zapachowe oraz dzwiekowe
ale zawsze jestem wzdęta, boli mnie brzuch jakby miał eksplodować... ogólnie samopoczucie po kalafiorze na nie.

Ja ostatnio wyczytałam tutaj, że któraś miala na szybko obiad, ziemniaczki i kielbaske smażoną... caly weekend o tym myślalam, że aż dzisiaj robie! Ziemniaczki mlode oskrobałam, a kielbaske na patelki z cebulą ogarne... mrrrr... juz sie nie moge doczekać, aż TŻ wroci z pracy bo czekam na niego z tym obiadem.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Aaa no i ostatnio robiłam z TŻ losowanie odnośnie imienia dla naszej Niuni. Ja byłam za EWĄ - TŻ sie podoba ale woli swoją sugestię NATALIA. Jego też mi się podoba, ale wolalam swoj wybór więc zrobiliśmy losowanie... padło na Natalię. Ale mimo, że mi się w miarę podoba, to jakoś mi nie pasuje... nie przechodzi mi to imie jakoś przez gardło jak gadam do brzuszka. Podoba mi sie ale to chyba nie to. A znow jak będzie EWA to TŻ będzie mial podobne odczucia jak ja teraz... inne imiona odpadają... nie wiem jak wyjść z tej sytuacji
To nazwijcie Ewa Natalia i będzie po problemie a tak serio, to może po prostu zaczekajcie, aż mała się urodzi. Mój brat po wyjściu ze szpitala miał inne imię, niż teraz był Arkadiusz, jak wrócili ze szpitala, a potem zrobiliśmy głosowanie (ja, brat i rodzice) i każdy pisał swoje propozycje, imię z największą liczbą pkt wygrało (a był Aleksander, Piotr, Igor i Ludwik czy tam Franciszek), no i teraz jest Igor

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie nospa i magnez to żadne lekarstwo, jakos na mnie na TE bóle nie pomagały. Za to scopolan super A bóle bioder czy pachwin są normalne, mnie też często bolą, ale tak to ok na usg wszystko.

Hehe, takie przypadki są wszędzie A z tym dbaniem, to są różne opinie. Siostra leżała na patologii i nie była zadowolona. Jak leżałam na Kraśnickiej to była dziewczyna z ryzykiem pęknięcia macicy i musieli jej robić szybką cc. Miałam sale obok pokoju lekarzy i sali konferecyjnej i się też nasłuchałam. I niestety, ale już parę ciężkich przypadków z Jaczewskiego było odesłanych na Kraśnicką bo sobie nie dawali rady, co mnie zdziwiło. Najbardziej bym sie bała rodzić na Staszica i na Lubartowskiej. Lubartowska to jest fabryka. Dzieci lecą taśmowo, kopertki też. Na Staszica słyszałam wiele niepochlebnych opinii, zresztą moje 2 znajome tam rodziły i jedna prawie umarła. Doprowadzili ja do takiego stanu, ze teraz nie może mieć dzieci, bo macica jest cała w zrostach.
Każda ma inne zastosowanie. Bephanten i Linomag są tłuste - nawilżaną, natłuszczają, regenerują i łagodzą, Sudocrem jest taki suchawy i właśnie ma takie działanie wysuszające. Dwie pierwsze można używać w różnych podrażnieniach, suchości skóry a S. tyko w odparzeniach. Ja używałam Linomagu i sobie chwalę. Teraz jak córka jest starsza też używam linomagu jak ją np pipka piecze. Moja mam też używała tylko tego na mnie. Linomag jest bardzo tłusty i sie tak nie wchłania ale wydaje mi się, że jest bardziej leczniczy niż bephanten. B. to jest bardziej kremowy, tamten to typowa maść.

Ciągle pada....ale niech się wypada i od poniedziałku chcę mieć piękna pogodę
Nie zgodzę się co do Sudocremu. Używałam na oparzenie słoneczne i nawilżało mi skórę, choć nie powinno niby. Przestała mi schodzić skóra po nim.
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego nasze ciąże nie są po prostu nudne? Ciągle coś... A jeszcze tyle tygodni przed nami..
Co to by była za ciąża, gdyby była nudna
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
29,99
O matko drogie... Trzeba czekać na promocję chociaż ja mam tylko po jednej paczce 1 i 2, bo nie wiem, jak Wiki zareaguje na nie, więc nie chcę kupować za dużo.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:17   #4773
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Witam

ale paskudna pogoda, cały dzień pada i nic się nie chce

a ja ostatnio przeglądając gemini wyczaiłam linomag żel do mycia ciała i głowy, niby jest przeznaczony od pierwszych dni życia i zaczęłam się zastanawiać czy go nie zamówić, bo maść linomag niby jest polecana, a może którać z Was miała doczynienia z tym żelem ??

a tak przy okazji, wiem, że już pisałyście o tym, (ale nie mogę znaleźć) a dopiero teraz dowiedziałam się co to zgaga i mam prośbę napiszcie co Wam pomaga, bo u mnie w dzień jest oki, a od 3 dni w nocy problem, spię na siedząco prawie, najpierw myślałam, że w sobotę przez grila, w niedzielę sobie pozwoliłam na pizzę, ale wczoraj uważałam na to co jem i w jakich ilościach, a tu znowu to samo

Mleko i migdaly
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:19   #4774
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo, byłam w hebe i były w tej samej cenie chciałam się dowiedzieć czy w biedrze w takiej samej sprzedają. .
Zastanawiam się nad dada niby kupiłam juz pampers a ale kiedy zobaczyłam cenę dady 78 sztuk za 30zl a pampers 148 sztuk za 80 zł to trochę duża różnica. . I to te pampers a z promocji braliśmy. . Tż stwierdził że kupimy jedne dady i je wypróbujemy bo różnica zatrważająca..
Polecacie jeszcze jakieś produkty z biedry?
Nie mogę się zdecydować na jakiś balsam do ciałka. I jakie produkty u was na pepek były? Ja w pierwszej ciąży leżałam dwa tygodnie w szpitalu i do tej pory kikut odpadł w szpitalu.. i nie używałam nic. W sumie zastanawiam się właśnie czy kupować co kolwiek bo jak będzie podobna sytuacja.. a nie chce kupować produktów na zaś. . Bo może użyje a może nie..
Mój brat miał spirytus do pępka.
Ale czytałam o jakiejś maści czy czymś na C... Opinie bardzo dobre ale nazwy nie pamiętam a to znany specyfik.

Cytat:
Witam

a ja ostatnio przeglądając gemini wyczaiłam linomag żel do mycia ciała i głowy, niby jest przeznaczony od pierwszych dni życia i zaczęłam się zastanawiać czy go nie zamówić, bo maść linomag niby jest polecana, a może którać z Was miała doczynienia z tym żelem ??

a tak przy okazji, wiem, że już pisałyście o tym, (ale nie mogę znaleźć) a dopiero teraz dowiedziałam się co to zgaga i mam prośbę napiszcie co Wam pomaga, bo u mnie w dzień jest oki, a od 3 dni w nocy problem, spię na siedząco prawie, najpierw myślałam, że w sobotę przez grila, w niedzielę sobie pozwoliłam na pizzę, ale wczoraj uważałam na to co jem i w jakich ilościach, a tu znowu to samo
Mi pomaga woda Wielka Pieniawa.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 14:25   #4775
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Owieczkąaaaaaaaaaa
Śliiiiiiczne!
Cytat:
JAaa no i ostatnio robiłam z TŻ losowanie odnośnie imienia dla naszej Niuni. Ja byłam za EWĄ - TŻ sie podoba ale woli swoją sugestię NATALIA. Jego też mi się podoba, ale wolalam swoj wybór więc zrobiliśmy losowanie... padło na Natalię. Ale mimo, że mi się w miarę podoba, to jakoś mi nie pasuje... nie przechodzi mi to imie jakoś przez gardło jak gadam do brzuszka. Podoba mi sie ale to chyba nie to. A znow jak będzie EWA to TŻ będzie mial podobne odczucia jak ja teraz... inne imiona odpadają... nie wiem jak wyjść z tej sytuacji
Ciekawe bo ja mam na imię Ewa a ulubione imię mojego męża to Natalia i na pewno by tak chciał dać córce na imię. Ale mi też się średnio podoba bo kojarzy mi się z serkiem Danio (nie pytajcie czemu)
Cytat:
Powiedzcie mi dlaczego nasze ciąże nie są po prostu nudne? Ciągle coś... A jeszcze tyle tygodni przed nami..
Sądzę że w porównaniu z tym co się może dziać to mamy bardzo nudne ciąże.
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ważna informacja dla mam z własną działalnością. Cieszcie się, że poród we wrześniu. Wymyślili. ..
http://m.money.pl/wiadomosci/artykul...0,1836625.html
Świetne pomysły Tak jak jestem za ukróceniem tego procederu brania ogromnego macierzyńskiego za jedną składkę tak to coś to jest przegięcie na drugą stronę. Skończy się tak, że w ogóle kobiety nie będą zakładały firm tylko ich mężowie, a one się zatrudnią na etat i koniec. Kobietom to zawsze wiatr w oczy. Najpierw kampania że nie zdążyłam zostać mamą a potem zabranie jakiejkolwiek kasy.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy to jest normalne, że ja tyle jem? 29tc. A ja ciągle jestem głodna, ciągle bym coś jadła. Dzisiaj od rana zjadłam truskawki z jogurtem i cukrem, potem kilka kanapek, teraz znów truskawki i kawę na zimno... I wcale się nie najadłam ale już nic nie jem. Niby jem mniej ale częściej i to niby zdrowiej, ale dziwnie się z tym czuję. Do tej pory jadłam śniadanie a potem późny obiad, max 3 posiłki dziennie.
Normalnie tak dużo jesz że o mamo
Nic dziwnego że jesz w mniejszych porcjach częściej bo żołądek jest ściśnięty. Ja też zawsze jadłam w większych porcjach rzadko (2-3 posiłki dziennie) a teraz już mi się tak nie mieści.
Stary 2015-06-23, 14:28   #4776
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Śliiiiiiczne!

Ciekawe bo ja mam na imię Ewa a ulubione imię mojego męża to Natalia i na pewno by tak chciał dać córce na imię. Ale mi też się średnio podoba bo kojarzy mi się z serkiem Danio (nie pytajcie czemu)

Sądzę że w porównaniu z tym co się może dziać to mamy bardzo nudne ciąże.

Świetne pomysły Tak jak jestem za ukróceniem tego procederu brania ogromnego macierzyńskiego za jedną składkę tak to coś to jest przegięcie na drugą stronę. Skończy się tak, że w ogóle kobiety nie będą zakładały firm tylko ich mężowie, a one się zatrudnią na etat i koniec. Kobietom to zawsze wiatr w oczy. Najpierw kampania że nie zdążyłam zostać mamą a potem zabranie jakiejkolwiek kasy.

Normalnie tak dużo jesz że o mamo
Nic dziwnego że jesz w mniejszych porcjach częściej bo żołądek jest ściśnięty. Ja też zawsze jadłam w większych porcjach rzadko (2-3 posiłki dziennie) a teraz już mi się tak nie mieści.
Jak na to, co było dotychczas to dużo szał jest przy grillu, bo zjadam wtedy 2 kiełbasy, 2-3 karkówki i trochę kurczaka... Na szczęście grille miałam 2x w ciąży ale czuję się jak żarłok jakiś...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 14:35   #4777
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się wystrzegam w ciąży kalafiora jak mogę (mimo, że uwielbiam!!) każde moje zjedzenie go nie kończyło się fajnie. Pomijam już walory zapachowe oraz dzwiekowe
ale zawsze jestem wzdęta, boli mnie brzuch jakby miał eksplodować... ogólnie samopoczucie po kalafiorze na nie.

Ja ostatnio wyczytałam tutaj, że któraś miala na szybko obiad, ziemniaczki i kielbaske smażoną... caly weekend o tym myślalam, że aż dzisiaj robie! Ziemniaczki mlode oskrobałam, a kielbaske na patelki z cebulą ogarne... mrrrr... juz sie nie moge doczekać, aż TŻ wroci z pracy bo czekam na niego z tym obiadem.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Aaa no i ostatnio robiłam z TŻ losowanie odnośnie imienia dla naszej Niuni. Ja byłam za EWĄ - TŻ sie podoba ale woli swoją sugestię NATALIA. Jego też mi się podoba, ale wolalam swoj wybór więc zrobiliśmy losowanie... padło na Natalię. Ale mimo, że mi się w miarę podoba, to jakoś mi nie pasuje... nie przechodzi mi to imie jakoś przez gardło jak gadam do brzuszka. Podoba mi sie ale to chyba nie to. A znow jak będzie EWA to TŻ będzie mial podobne odczucia jak ja teraz... inne imiona odpadają... nie wiem jak wyjść z tej sytuacji
Mam awersję do tego imienia, bo chyba każda Ewa jaka znam w realu to wredne babsko, zazdrosne i zadufane w sobie

Cytat:
Te produkty z dady to można sobie na stronie biedronki sprawdzić

Widziałam że mają fajne rzeczy takie jak kremy, plyny do kapieli i wiele innych dla noworodków i zmierzam je kupić. Cena za kazdy to 14,99 jak dobrze pamiętam
Mam płyn do kąpieli, ale chyba bym się na niego nie zdecydowała dla takiego maluszka. Kupowałam za 12 chyba zł jakiś płyn naturalny, można nim było nawet głowę myć i był super.
Cytat:
Witam

Nie znam tych produktów w takie formie. A co do zgagi to odkryłam, ze mnie puszcza jak leżę na lewym boku Mało mi wygodnie ale pomaga. Teraz mnie złapała bo zjadłam 2 kuleczki czerwonej porzeczki

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:39   #4778
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
owieczkaa
Oj widzę masz dokładnie to samo co ja. U mnie z lewej strony sobie dziecko upatrzyło jakieś wiązadło i tak boli jak tam się kręci, że czasami aż krzyczę: ałaaaaaaaaaa . Właśnie mały zaczął swoje wygibasy, cieszę się, że się rusza, ale po całym dniu wszystko boli...
hehe to witaj w klubie tych co mają ruchliwe oszołomki w brzuchach
moja mała dzisiaj jest nadzwyczaj spokojna,nawet w nocy mogłam się wyspać. ale to co wyczyniała do wczoraj-cyrk panie-cyrk! w domu pół biedy bo jest gdzie się położyć (siadanie nic nie daje) ale na dworze-jak np. idę i nagle się zaczyna przeciągać! kłądzie się w poprzek,brzuch mi się rozciaga na boki i to ciągnięcie i napięcie tak napierdziela że tchu nie mogę złapać,zginam się wtedy i czekam aż jaśnie dzidzia przestanie-okropne uczucie. no i nie wiem czemu ona sobie tak upodobała góre macicy a dokładnie kanał szyjki i ujście wewnętrzne czyli wrota przez które będzie musiała wyjść. gmera mnie namiętnie tam rączką i grzebie jakby babkę z piasku miała wymodzić paluchami. okropne uczucie! gmera i gmera i już nie wiem o co kaman? zadne inne miejsce jej tak nie fascynuje jak właśnie TO. kopniaki są znośne i nie bolą. nie odkyła jeszcze nerek mamusi- oby już nie znalazła przez najbliższe tygodnie

Ruszyłam z zakupami higienicznymi dla dzidziola i dla siebie. Kupiłam podkłady poporodowe Canpolu i Belli (były w promołszyn) oraz pieluszki jedyneczki Babydream rossmannowskie (również w promołszyn)

Aha któraś z was pisała,że widać kto należy do grupy ( jak się nie jest jej członkiem) ale już co się w niej znajduje jest niewidoczne.
słuchajcie-nie ma problemu jak chcecie to zrobię tak by nikt nie był w stanie znaleść nas na FB,żebyśmy były niewidoczne.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-23 o 14:41
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:45   #4779
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mleko i migdaly
mleko próbowałam wczoraj w nocy i nie pomogło po migdały muszę wygnać męża, dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

Mi pomaga woda Wielka Pieniawa.
a dobrze kojarzę, że Ty ją w Tesco kupowałaś ?? normalnie na wodach??
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:48   #4780
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

To nazwijcie Ewa Natalia i będzie po problemie a tak serio, to może po prostu zaczekajcie, aż mała się urodzi. Mój brat po wyjściu ze szpitala miał inne imię, niż teraz był Arkadiusz, jak wrócili ze szpitala, a potem zrobiliśmy głosowanie (ja, brat i rodzice) i każdy pisał swoje propozycje, imię z największą liczbą pkt wygrało (a był Aleksander, Piotr, Igor i Ludwik czy tam Franciszek), no i teraz jest Igor

Nie zgodzę się co do Sudocremu. Używałam na oparzenie słoneczne i nawilżało mi skórę, choć nie powinno niby. Przestała mi schodzić skóra po nim.

Co to by była za ciąża, gdyby była nudna

O matko drogie... Trzeba czekać na promocję chociaż ja mam tylko po jednej paczce 1 i 2, bo nie wiem, jak Wiki zareaguje na nie, więc nie chcę kupować za dużo.

Możliwe, musi łagodzić. Nie używałam, więc dokładnego działania nie znam. Wiem tylko, że użyty na zdrową skórę podobno moze podrażnić, tak jak kremy typowo na odparzenie.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-23, 14:48   #4781
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
No to super.
I tak bez zadnych badań krwi i moczu itd ?
Jutro rano jadę zrobić badanie moczu, morfologię i CRP

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 14:52   #4782
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
moja mała dzisiaj jest nadzwyczaj spokojna,nawet w nocy mogłam się wyspać. ale to co wyczyniała do wczoraj-cyrk panie-cyrk! w domu pół biedy bo jest gdzie się położyć (siadanie nic nie daje) ale na dworze-jak np. idę i nagle się zaczyna przeciągać! kłądzie się w poprzek,brzuch mi się rozciaga na boki i to ciągnięcie i napięcie tak napierdziela że tchu nie mogę złapać,zginam się wtedy i czekam aż jaśnie dzidzia przestanie-okropne uczucie. no i nie wiem czemu ona sobie tak upodobała góre macicy a dokładnie kanał szyjki i ujście wewnętrzne czyli wrota przez które będzie musiała wyjść. gmera mnie namiętnie tam rączką i grzebie jakby babkę z piasku miała wymodzić paluchami. okropne uczucie! gmera i gmera i już nie wiem o co kaman? zadne inne miejsce jej tak nie fascynuje jak właśnie TO. kopniaki są znośne i nie bolą. nie odkyła jeszcze nerek mamusi- oby już nie znalazła przez najbliższe tygodnie

Ruszyłam z zakupami higienicznymi dla dzidziola i dla siebie. Kupiłam podkłady poporodowe Canpolu i Belli (były w promołszyn) oraz pieluszki jedyneczki Babydream rossmannowskie (również w promołszyn)

Aha któraś z was pisała,że widać kto należy do grupy ( jak się nie jest jej członkiem) ale już co się w niej znajduje jest niewidoczne.
słuchajcie-nie ma problemu jak chcecie to zrobię tak by nikt nie był w stanie znaleść nas na FB,żebyśmy były niewidoczne.
NA pieluchy rossmanowskie radzę uważać Potrafią mega uczulać. Chyba zaraz otworzę moje paczki żeby zobaczyć jak u nich z zapachem :P Czy śmierdzą ceratą czy nie.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-06-23, 15:02   #4783
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na to, co było dotychczas to dużo szał jest przy grillu, bo zjadam wtedy 2 kiełbasy, 2-3 karkówki i trochę kurczaka... Na szczęście grille miałam 2x w ciąży ale czuję się jak żarłok jakiś...

Ja niestety mam to samo, staram się nie przesadzać.
Cytat:
Mam awersję do tego imienia, bo chyba każda Ewa jaka znam w realu to wredne babsko, zazdrosne i zadufane w sobie
No wiesz?!
Stary 2015-06-23, 15:03   #4784
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

Ja też mam.oszołoma małego, a raczej tancerkę

Mi tam problemu nie robi, bez różnicy czy ktoś mnie widzi, czy nie
Cytat:
mleko próbowałam wczoraj w nocy i nie pomogło po migdały muszę wygnać męża, dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

a dobrze kojarzę, że Ty ją w Tesco kupowałaś ?? normalnie na wodach??
W Tesco i w Auchan, w Auchan 2x tańsza
Mąż kupował, ale tak, normalnie w wodach
Cytat:
Możliwe, musi łagodzić. Nie używałam, więc dokładnego działania nie znam. Wiem tylko, że użyty na zdrową skórę podobno moze podrażnić, tak jak kremy typowo na odparzenie.
Oparzona skóra to nie zdrowa, więc nie znam działania. Na opakowaniu jest info, że zapobiega odparzeniom, czyli niby można i na zdrową skórę, ale dla mnie to się mija z celem, po co smarować czymkolwiek dziecko, jeśli nie ma żadnego problemu?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 15:04   #4785
Małgosia89
Zakorzenienie

Moja szefowa zaprasza mnie z TŻtem do Londynu na weekend w 2 tygodniu lipca i namawia nas strasznie.
Powiem Wam szczerze, że ja nie bardzo chcę lecieć. To już będzie 30 tydzień ciąży, ja za długo chodzić nie mogę bo zaraz mi brzuch twardnieje, szybko się męczę i na dodatek pewnie przez cały pobyt będę się stresować zamiast cieszyć z wypadu... A ona jest tak uparta. Nie lubię takich sytuacji.
Co byście zrobiły na moim miejscu, poleciałybyście?

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 15:08   #4786
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety mam to samo, staram się nie przesadzać.

No wiesz?!
Ja znam 3 Ewy i każda jest inna. Jedna jest spoko, druga jest taka strasznie "ą ę" i sztucznie miła, trzecia wredna, głupia i po prostu tępa. Także ja imienia nie wiążę z charakterem, nie znam takich przypadków, żeby osoby noszące to samo imię miały podobny charakter. Więc jeśli tak się zdarza, to jest wg mnie przypadek

A ja to chyba właśnie przesadzam. W końcu przytyłam 8kg...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Moja szefowa zaprasza mnie z TŻtem do Londynu na weekend w 2 tygodniu lipca i namawia nas strasznie.
Powiem Wam szczerze, że ja nie bardzo chcę lecieć. To już będzie 30 tydzień ciąży, ja za długo chodzić nie mogę bo zaraz mi brzuch twardnieje, szybko się męczę i na dodatek pewnie przez cały pobyt będę się stresować zamiast cieszyć z wypadu... A ona jest tak uparta. Nie lubię takich sytuacji.
Ja osobiście nigdy w Londynie nie byłam, więc bym korzystała z okazji gdyby było mnie stać
Ale ogólnie jeśli nie czujesz się na siłach, to odmawiaj, masz prawo odmówić w każdej sytuacji, czy w ciąży, czy nie.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 15:10   #4787
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że ja się gorzej czułam w 28 tygodniu niż teraz w 31. Ale jak z Tobą będzie to nie wiem
Chyba bym się bała lecieć tak czy siak.
Cytat:
A ja to chyba właśnie przesadzam. W końcu przytyłam 8kg...
Ja przytyłam 12 także...
Stary 2015-06-23, 15:11   #4788
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że ja się gorzej czułam w 28 tygodniu niż teraz w 31. Ale jak z Tobą będzie to nie wiem
Chyba bym się bała lecieć tak czy siak.

Ja przytyłam 12 także...
Spoko, jak tak dalej będę żarła, to Cię przegonię....

Najgorsze jest to, że jak się powstrzymuję, to czuję się głodna normalnie.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 15:11   #4789
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Ty masz awersję do imienia Ewa ja natomiast to imienia Natalia, bo poznałam dwie i obie to były puste lale nigdy nikomu się nie dogodzi z imieniem, bo każdy będzie miał jakieś skojarzenia, choć mój mąż chciał Natalię, jakby jednak była córa, ale chyba mu to wyperswadowałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 15:18   #4790
owieczkaa
Zakorzenienie

Jeszcze mnie TŻ musiał za przeproszeniem wk****ć jak zaraz idę do fotografa i sobie tapetę na pół metra nałożyłam. To musiał zadzwonić i mi ten makijaż cały rozmazać, świetnie.

Cytat:
Próbować możesz ale nie sądzę
Stary 2015-06-23, 15:18   #4791
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

W Tesco i w Auchan, w Auchan 2x tańsza
Mąż kupował, ale tak, normalnie w wodach
najbliższy oszołom, bo tak mówię na Auchana, mam 40km od domu, więc jednak taniej wyjdzie w tesco
Stary 2015-06-23, 15:22   #4792
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mnie TŻ musiał za przeproszeniem wk****ć jak zaraz idę do fotografa i sobie tapetę na pół metra nałożyłam. To musiał zadzwonić i mi ten makijaż cały rozmazać, świetnie.

Próbować możesz ale nie sądzę :
Oo a co zrobił, że aż makijaż poszedł?

Wolałabym więcej niż 10kg nie przytyć, ale coś czuję, że ten ostatni trymestr da mi mocno w kość
Cytat:
najbliższy oszołom, bo tak mówię na Auchana, mam 40km od domu, więc jednak taniej wyjdzie w tesco :
No to fakt, taniej wyjdzie w Tesco chyba jest 4 z groszem za butelkę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 15:25   #4793
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

Wolałabym więcej niż 10kg nie przytyć, ale coś czuję, że ten ostatni trymestr da mi mocno w kość

No to fakt, taniej wyjdzie w Tesco chyba jest 4 z groszem za butelkę

jak ma pomóc to cena nieważna , a ile tego pijesz?? czy zastąpiłaś nią normalną wodę

tylko ja normalnej wody piję mało ;/

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-23 o 15:26

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 15:31   #4794
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Najgorsze jest to, że jak się powstrzymuję, to czuję się głodna normalnie.

Hehe chyba taki los ciężarowe ze ciagle by mielily ;-) ja tez tak mam, a ostatnio na grillu chyba pochlonelam jeszcze wiecej niz Ty dzis jak sie wazylam to znow 300g wiecej niz wczoraj, ja tyje chyba w oczach
Stary 2015-06-23, 15:31   #4795
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nic takiego w sumie, sama wiesz jak to w ciąży. Ale zaczął mi gadać przez telefon i wciskać którędy mam jechać i że na pewno nie wiem i nie daję sobie powiedzieć. A jechałam tamtędy już 3 razy i za każdym razem wpadałam w takie korki że posuwaliśmy się o jeden samochód na zmianę świateł. Ale nie, on wie lepiej mimo że nigdy tam o takiej godzinie nie jeździ.
Stary 2015-06-23, 15:31   #4796
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
jak ma pomóc to cena nieważna , a ile tego pijesz?? czy zastąpiłaś nią normalną wodę

tylko ja normalnej wody piję mało ;/
Nie smakuje mi na tyle, żeby pić tak normalnie
Jak mam zgagę to piję tak około 1-2 szkl. Albo aż przejdzie jak mam sporą zgagę, ale taka mi się zdarzyła może 2x. I jak nie mogę zrobić dwójki albo mi ciężko na brzuchu to popijam sobie.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 15:32   #4797
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
a w 30 tygodniu to można jeszcze latać? w sensie czy zabierają na pokład bez marudzenia i zaświadczeń

może tym się wymigaj

inaczej nie pomogę, bo nie wiem jakie masz stosunki z szefową, żebyś potem nie miała problemów z nią jak taka uparta może pogadaj też z tżtem co on na to
Stary 2015-06-23, 15:32   #4798
grita
Rozeznanie

Zaglądałam tu rano, a teraz tyle napisane, że nawet nie mam siły się poodnosić Byłyśmy z Młodą w sali zabaw, bo od rana ciągle leje, a w domu już się nam nudziło.
Potem wpadła żona teścia, i to z konkretną sprawą... Normalnie ręce opadają - pisze za mojego szwagra pracę licencjacką i nie może sobie poradzić z formatowaniem tekstu. Mój szwagier ma jedynie obowiązek kontaktować się z promotorem A że praca jest już do wysłania na jutro, to biedna teściowa siedziała nad tym do prawie 2 w nocy, teraz się urwała z pracy, żebym jej coś pomogła... Żenujące to jest, najgorsze, że ona w tym nie widzi nic nienormalnego
Bo szwagier to pracuje, bo ma dzieci, bo to, tamto. Nikt mu nie kazał robić studiów, a teściowa to się tak tym przejmuje jakby był w 1 klasie podstawówki i robi wszystko za niego I żeby było jeszcze lepiej, to jemu to w ogóle nie przeszkadza, ja bym się ze wstydu spaliła chyba.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 15:38   #4799
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Hehe chyba taki los ciężarowe ze ciagle by mielily ;-) ja tez tak mam, a ostatnio na grillu chyba pochlonelam jeszcze wiecej niz Ty dzis jak sie wazylam to znow 300g wiecej niz wczoraj, ja tyje chyba w oczach
Ja się cieszę, że dopiero teraz tak mam. Jak przed 9 miesiącem zobaczę na wadze 60 kg, to przestaję jeść!
Cytat:
Nic takiego w sumie, sama wiesz jak to w ciąży. Ale zaczął mi gadać przez telefon i wciskać którędy mam jechać i że na pewno nie wiem i nie daję sobie powiedzieć. A jechałam tamtędy już 3 razy i za każdym razem wpadałam w takie korki że posuwaliśmy się o jeden samochód na zmianę świateł. Ale nie, on wie lepiej mimo że nigdy tam o takiej godzinie nie jeździ.
Oj wiem...
Facet to zawsze najmądrzejszy niech sobie pogada a Ty jedź jak chcesz, co się będziesz chłopa słuchać

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Zaglądałam tu rano, a teraz tyle napisane, że nawet nie mam siły się poodnosić Byłyśmy z Młodą w sali zabaw, bo od rana ciągle leje, a w domu już się nam nudziło.
Potem wpadła żona teścia, i to z konkretną sprawą... Normalnie ręce opadają - pisze za mojego szwagra pracę licencjacką i nie może sobie poradzić z formatowaniem tekstu. Mój szwagier ma jedynie obowiązek kontaktować się z promotorem A że praca jest już do wysłania na jutro, to biedna teściowa siedziała nad tym do prawie 2 w nocy, teraz się urwała z pracy, żebym jej coś pomogła... Żenujące to jest, najgorsze, że ona w tym nie widzi nic nienormalnego
Bo szwagier to pracuje, bo ma dzieci, bo to, tamto. Nikt mu nie kazał robić studiów, a teściowa to się tak tym przejmuje jakby był w 1 klasie podstawówki i robi wszystko za niego I żeby było jeszcze lepiej, to jemu to w ogóle nie przeszkadza, ja bym się ze wstydu spaliła chyba.
Mój tata i przy inż, i przy mgr miał dzieci w domu (no dobra, jedno góra dwa takie wymagające zajęcia się, bo ja to przecież duża już), bardzo wymagającą pracę (nienormowany czas pracy, praca i fizyczna i papierkowa...), podwórko do ogarnięcia plus przy inż jeszcze konie, a wszystkie prace pisał sam. Czasem siedział nocami, bo nie miał kiedy, ale napisał, przeżył i obronił się na 5. Także się da, a jak ktoś nie umie, to niech się za studiowanie nie zabiera

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-23, 15:41   #4800
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Ja się cieszę, że dopiero teraz tak mam. Jak przed 9 miesiącem zobaczę na wadze 60 kg, to przestaję jeść!

Oj wiem...
Facet to zawsze najmądrzejszy niech sobie pogada a Ty jedź jak chcesz, co się będziesz chłopa słuchać

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Mój tata i przy inż, i przy mgr miał dzieci w domu (no dobra, jedno góra dwa takie wymagające zajęcia się, bo ja to przecież duża już), bardzo wymagającą pracę (nienormowany czas pracy, praca i fizyczna i papierkowa...), podwórko do ogarnięcia plus przy inż jeszcze konie, a wszystkie prace pisał sam. Czasem siedział nocami, bo nie miał kiedy, ale napisał, przeżył i obronił się na 5. Także się da, a jak ktoś nie umie, to niech się za studiowanie nie zabiera

Ty nie przesadzaj z tą wagą ja to będę szczęśliwa jak dobiję do 60 przy moim wzroście, tylko kg mogłyby pójść też w nogi, tyłek i cycki, a nie tylko brzuch
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości