|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Moja w sensie ta do ktorej podpisałam deklaracje, do porodu nie opłacam swojej ze względu na finanse. Byłam na IP, szyjka ciagle długa, mała zdrowa (wazy 1500 g około). Ze względu na te skurcze mam brać wiecej magnezu i 100 luteiny dowcipnie wieczorem. Mam tez mierzyć cisnienie bo jesli bedzie cześciej skakać do takich wartości to trzeba bedzie wziąć leki na nadciśnienie zeby zapobiec zatruciu ciazowemu. Dzis tez czekam na wyniki moczu bo sa tez wazne bardzo. Generalnie wypuścili mnie do domu i mam leżeć leżeć. Jak nie przejdzie albo cisnienie, albo skurcze to jechać do innego szpitala (proponowali UJASTEK w Krakowie) bo tam lepiej sobie poradzą z wczesniaczkiem ale nawet nie dopuszczam do siebie mysli ze Hania miałaby sie teraz urodzić. Babka powiedziała, ze te skurcze NA RAZIE nic złego nie zrobiły i nie ma co sie martwic, ale tez nie mozna bagatelizować bo po prostu mogą doprowadzić do akcji porodowej. No to leżę, a TZ zasuwa. Zreszta z chęcią leżę bo czuje sie fatalnie i nie mam siły na nic. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Przepraszam nie mam sił teraz Was nadrobić ![]() ![]()
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj i nie martw sie o nic. I nie stresuj sie niczym ![]()
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4774 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Fajna, fajna ![]() Dzień dobry ![]() Ja dzisiaj zaległam w łóżku do...11. TŻ jest to bawił się z Małą ![]() A tak to sprzątamy dziś cały dzień- chociaż ja robię raczej za królową i wskazuję palcem a TŻ robi. Ale co tam...nie będzie wszystko na tip top ale będzie spoko. Może przejdziemy się po choinkę i na Starówkę na jakieś światełka bo jest ciepło i nie pada ale zobaczę w jakim będę stanie. Trzymajcie się cieplutko i zróbcie sobie weekend królowych jak ja ![]()
![]() |
#4775 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
31 ![]()
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
MamaKarolci do wzorowej to mi jak stąd do nieba ale może kiedyś uda się osiągnąć wyzszy level 😉 chociaż to pewnie dopiero jak Patryś podrośnie bo po porodzie i jak P będzie niemowlakiem to zapanuje skrajny minimalizm...chyba ze częściej będzie ktoś do mnie przyjezdzal...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Wykalacka super komoda za taka cenę
![]() ![]() ![]() Esor rozumiem. Ja z moja tez juz spisałam deklaracje ![]() ![]() ![]() Ja juz zrobiłam z mama ogromny gar bigosu z mama i przyszykowałysmy mięsa do pieczenia. Jutro jeszcze zmiele mak i podbiore troszkę bo do kluskow na wigilie potrzebuje. Teraz sie obijam bo pola cały czas z dziadkami sie bawi, a późnej śmigam na basen ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Ja niedługo będę dzieci kąpać a potem ja się wykąpie 😊 kolacja i 18.30 dzieci położyć. Pewnie jak to zwykle bywa nie będzie nic ciekawego w tv...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Ja się napiłam soku to mam zgagę...taki pożytek z picia 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Na małym zdjęciu w moim tel wyglada jak biała ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Dlatego ja pije wodę praktycznie tylko i wyłącznie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Ja ona szara raczej :-D
#4783 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Moj za to w ogle zdjec nie pokazuje wiec dobre i to :-D
#4785 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale się dzisiaj nalatałam, a nic miałam nie robić ![]() ![]() Kupiliśmy fotelik wreszcie, wyszło taniej niż na początku- z 449 zł na 417, kupiłam 2 koszule do karmienia z txm ( prawie takie, jak chciałam, tylko rozmiary mają duże- M była najmniejsza a za duża na mnie ![]() Lola Oj tam oj tam, od razu coś mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładna serweta/obrus- te kwiatki na tiulu ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Lucy oo już wiem, dexaven
![]() |
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie te koszule są tylko do szpitala, potem i tak sru do kosza, więc mi nie zalezy, czy długo wytrzymają, a za tę cenę to szkoda nie będzie wyrzucać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem jak to możliwe nie lubić białych mebli ![]() ![]()
![]() |
#4789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jak żywa w donicy to nie powinna się sypać, to nie to, co ścięta, która czasem nie wiadomo, jak długo już jest w sprzedaży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gapie sie co napisałaś i za nic nie wiedziałam dopiero po chwili oj budyń mam ![]() Cytat:
![]() ogarnęłam pranie i prasowanie, ostatnie porządki i jeszcze pospałam z 1,5 godzinki no co się będę przemęczać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4793 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem większość lubi białe ale ja nie ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- My zawsze mieliśmy świerka i dość szybko sie sypał. W tym roku jodła bardzo gęsta bo nir koli a chcieliśmy zeby pola swobodnie dotykała i tydzien juz stoi ubrana i ani jedna igła nie poleciała ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- A najpiękniejsze choinki mieliśmy w USA. U nas sie takich nie da kupić. Ale to chyba kwestia klimatu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno klimat robi swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Ola ja właśnie lubię sie soczku napić 😊 wody to nie chce mi się ze sklepu nieść. U rodziców jest dobra woda z kranu bo to idzie z gór...a my mamy ze studni i jest uzdatniana filtrem bo ma dużo żelaza...i przez to czuć ją solą tak ze do picia jako kranówka się nie nadaje....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my jutro chyba po choinke się wybierzemy, zastanawiam się jakie są w Leroy, bo reklamują, że własnie jodła po 60zł jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie mam pomoc, ale akurat w te dwa dni, przed świętami nie. No a jak mam pojechać do szpitala to ona musi być w przedszkolu, więc siłą rzeczy-muszę ją zawieźć i przywieźć. Mojego męża to też jakby nie było, jedynie na noc i trochę rano się widzimy i na obiad. A tak to wczoraj pracował do 19stej,zjadł obiad i pojechał do nas, o 2 skończył. Dzisiaj też prawie cały dzień tam robi, bo chce skońćzyć przed Świętami,żeby budowlańcy mogli zacząć 28.12 ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Moje dziecko jest biedne. Mój tata ją dzisiaj zamęczał jakimś filmem z wakacji z Hiszpanii, jak miałam 10 lat. W końcu ma kogoś, komu się te filmy podobają. Pozwoliłam mu tylko na 10 minut, ale mimo wszystko... Tusia jak zobaczyła babcię na filmie to krzyknęła "O patrz, nowsza babcia" ![]() Potem jeszcze dałam jej umytą łyżeczkę, była jeszcze z wody, a ona taka oburzona " Kto mi tak ośpikał łyżeczkę??" ![]()
![]() |
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.