Mamy styczniowe 2017 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 19:18   #4771
dontbesoshine
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Zamiast wypic piwa (przed ciaza lubilam <3) wole upiec ciasto
Pierwszy raz je robie, wiec zobaczymy co z tego wyjdzie ^^

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Mniaaaam
Stary 2016-08-20, 19:20   #4772
surka
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o libido to u mnie nawet jest, ale i tak się boimy

NiebieJak zwykle polska służba zdrowia się niepopisała, mam nadzieję, że już nie będzie silnych bóli.

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok
za wisytę.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

Już po wizycie. Wszystko ok! Bardzo się cieszę!

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
za wizytę

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Gratuluję!
Ja dziś 17t0d

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
A wogole to sie wczoraj zbulwersowalam w pracy i musze sie tym podzielic.
Na przerwie kolezanka powiedziala, ze byla na baby shower u przyjaciolki i ta przyjaciolka stwierdzila, ze w koncu to jest jej swieto i szampana nie odmowi. No wiec pila tego szampana i sie dziwila, ze dziecko cicho siedzi, a potem nagle maluch zaczal tak mocno kopac, ze wszystkie to widzialy i haha jakie to bylo zabawne...
Normalnie zaniemowilam po prostu, no co za ludzie
Brawo dla tej Pani

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
[/COLOR]Od kilku dni sie czuje jakos fatalnie. Uderzenia goraca, jakies drzenie miesni takie niekontrolowane. Ostatnio wszystkim sie martwie i denerwuje. Mimo wypoczywania czuje sie zmwczona, przypuszczam, ze te napady nerwow maja zwiazek z tym, ze skonczyly mi sie leki antydepresyjne. Wizyta u psychiatry dopiero 26, a jak dzwonilam do przychodni czy da rade wypisac recepte wczesniej to nie bylo takiej mozliwosci... Mam nadzieje, ze tym razem pani doktor mi wypisze nawet jedno opakowanie wiecej, bo takie leki trzeba brac regularnie, a jesli sie je odstawia to bardzo powoli i stopniowo. Wiec to pewnie skutki odstawienia... Wczoraj az z nerwow wymiotowalam, a dzisiaj jesten senna placzliwa i wykonczona, negatywnie nastawiona na wszystko. Tak sobie mysle, ze chyba po ciąży odstawie leki (mimo, ze moge karmic piersia biorac te leki). W koncu mam dopiero 17 lat i nie moge cale zycie "jechac" na lekach, a w szczegolnosci jak bede mama
Dziwne, że nie miałaś odpowiedniej dawki leków, które starczyłyby ci do wizyty :/ Długo już się leczysz? korzystasz z psychoterapii?

Cytat:

Przy stoliku siedziała z nami ciężarna dziewczyna kuzyna, która pali w 7 miesiącu ciąży, a on twierdzi, że jej mówił, żeby przestała, ale do niej nie dociera.
Kolejna mądra

Ja dzisiaj ogarnęłam całą chatę, a efektów już nie widać, codzienność z trzylatką Sprzatasz jeden kąt, a w drugim juz się brudzi. Tż pomył okna, ale nie będę głośno go chwalić.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 19:25   #4773
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o libido to u mnie nawet jest, ale i tak się boimy

NiebieJak zwykle polska służba zdrowia się niepopisała, mam nadzieję, że już nie będzie silnych bóli.

za wisytę.

za wizytę

Brawo dla tej Pani

Dziwne, że nie miałaś odpowiedniej dawki leków, które starczyłyby ci do wizyty :/ Długo już się leczysz? korzystasz z psychoterapii?

Kolejna mądra

Ja dzisiaj ogarnęłam całą chatę, a efektów już nie widać, codzienność z trzylatką Sprzatasz jeden kąt, a w drugim juz się brudzi. Tż pomył okna, ale nie będę głośno go chwalić.
Bylam przekonana, ze mam jeszcze jedno opakowanie, a okazalo sie, ze brak. Nie rozumiem tylko czemu inny psychiatra nie mogl mi przepisac recepty, przeciez to nie sa tabletki ziolowe tylko takie, ktore trzeba brac regularnie, bo inaczej dzieje sie tak jak ze mna.. Tak uczeszczalam, ale zakonczylam ja, terapeuta uznal, ze juz nie ma potrzeby, ja tez tak sadze, bo juz nie odczuwam tego. Tak jak juz wspomnialam pewnie odstawie leki po ciazy, tyle, ze w bezpieczny sposob czyli stopnio, wtedy podobno skutki odstawienia sa mniejsze lub brak. Dzisiaj tez sie fatalnie czuje, nie trzese sie juz ale chce mi sie plakac i nie mialam apetytu, zjadlam tylko parowke i pol zapiekanki. A okolo 10 min temu udalo sie zjesc talerz spaghetti, wiec mam nadzieje, ze ten koszmar szybko minie

Edytowane przez dontbesoshine
Czas edycji: 2016-08-20 o 19:26
dontbesoshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 19:30   #4774
surka
Zakorzenienie

W poprzedniej ciąży takie miałyśmy informacje na pierwszych stronach:
1 post nasze dane : nick, imię, wiek, om tp płeć

Potem

Tygodnie i miesiące ciąży

1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Waga Maluszków w poszczególnych tygodniach:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Przydatne skróty z badań USG

AC - obwód brzuszka
AFI - indeks płyny owodniowego
CRL - długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki (szerokość główki od ciemienia do ciemienia)
EDD - przybliżona data porodu
EFW - przybliżona waga dziecka
FHR (lub ASP) - czynność serca płodu (bicie serca dziecka mierzone w uderzeniach na minutę)
FL - długość kości udowej
GS - średnica pęcherzyka ciążowego
HC - obwód główki

NORMY BADAŃ:

Erytrocyty (E,RBC) -
Norma dla kobiet: 4,2 - 5,4 mln/mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 3,5 - 4,5 mln/mikrolitr

Hemoglobina (Hb,HGB) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 15,5 g/dl
Norma dla kobiet w ciąży: 10,5 - 13,5 g/dl

Leukocyty (L,WBC) -
Norma dla kobiet: 4 - 10 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 10 - 15 tys./mikrolitr (!!!)

Trombocyty- płytki krwi (PLT) -
Norma dla kobiet: 150 - 440 tys./mikrolitr
Norma dla kobiet w ciąży: 100 - 300 tys./mikrolitr

Hematokryt (HCT) -
Norma dla kobiet: 37 - 47%
Norma dla kobiet w ciąży: spadek o 4-7%

Średnia obj, krwinki czerwonej (MCV) -
Norma dla dorosłych: 82 - 92 fl
Norma dla kobiet w ciąży: 81 - 99 fl

Średnia masa hemoglobiny w krwince (MCH) -
Norma dla kobiet: 27 - 31 pg
Norma dla kobiet w ciąży: brak normy

Średnie stężenie hemoglobiny w krwince (MCHC) -
Norma dla kobiet: 33 - 37 g/dl

Rozkład objętości krwinek czerwonych (RDW) -
Norma dla kobiet: 11,5 - 14,5%

Retykulocyty (RET) -
Norma dla kobiet: 5-15

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Bylam przekonana, ze mam jeszcze jedno opakowanie, a okazalo sie, ze brak. Nie rozumiem tylko czemu inny psychiatra nie mogl mi przepisac recepty, przeciez to nie sa tabletki ziolowe tylko takie, ktore trzeba brac regularnie, bo inaczej dzieje sie tak jak ze mna.. Tak uczeszczalam, ale zakonczylam ja, terapeuta uznal, ze juz nie ma potrzeby, ja tez tak sadze, bo juz nie odczuwam tego. Tak jak juz wspomnialam pewnie odstawie leki po ciazy, tyle, ze w bezpieczny sposob czyli stopnio, wtedy podobno skutki odstawienia sa mniejsze lub brak. Dzisiaj tez sie fatalnie czuje, nie trzese sie juz ale chce mi sie plakac i nie mialam apetytu, zjadlam tylko parowke i pol zapiekanki. A okolo 10 min temu udalo sie zjesc talerz spaghetti, wiec mam nadzieje, ze ten koszmar szybko minie
Ja cię rozumiem, ponieważ już kiedyś byłam na lekach. Miałam problem z nerwicą i stanami lękowymi. Leki właśnie odstawiałam stopniowo. Internista również może ci przepisać leki.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Nasze listy wprawkowe:

Nasze listy wyprawkowe:

Idzia111- https://wizaz.pl/forum/showpost.phpp=...&postcount=678
Neni1984- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=696
Czarownica1- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=709
Oliath- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=778

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

WYBIERAMY WÓZKI DLA NASZYCH MALUSZKÓW:

Temat zbiorczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038&page=119

Zanim zdecydujesz się na zakup wózka, czyli: wózki wielofunkcyjne- zalety i wady .

Statystycznie rzecz ujmując, większość modeli wózków dziecięcych występujących na rynku to wózki wielofunkcyjne. Stosowane są też równoważne nazwy : wózki głębokie z gondolą, wózki głęboko-spacerowe bądź wózki uniwersalne.
W skład takiego wózka dziecięcego wchodzą zazwyczaj:
Stelaż (podwozie, rama, konstrukcja) wózka
Gondola ( do wózka głębokiego) – ta cześć wózka, w której umieszcza się najmniejsze dziecko ( kilka miesięcy po urodzeniu, kiedy jeszcze niemowlę nie może siedzieć samodzielnie)
Spacerówka ( wózek spacerowy) – dla większych, już siedzących sztywno dzieci
Fotelik samochodowy 0-13 kg (nosidło, nosidełko) – dla zestawów wózków 3w1 tzw. travelsystem
Idąc na zakupy, bądź klikając oferty wózkóww sklepie internetowym warto odpowiedzieć sobie na kilka, podstawowych pytań:
Czy wózek dla dziecka ma być lekki, czy ma sie komfortowo prowadzić ?
Czy waga wózka dziecięcego to dla nas podstawowe kryterium, czy inne cechy są ważniejsze ?
Waga wózka i aspekty z nią związane.

Waga wózka to ważna sprawa, jednak biorąc pod uwagę wyłącznie to kryterium zawężamy dość znacznie pole wyboru.
Przede wszystkim naprawdę lekki wózek jest z reguły znacznie droższy od podobnych, lecz nieco cięższych wózków dla dzieci.
Aby ograniczyć wagę wózka dziecięcego producenci stosują lekkie piankowe koła które obniżają znacząco wagę wózka niestety obniżają komfort ze względu na słabą amortyzację i właściwości jezdne – szczególnie w trudnym terenie ?
Sposób użytkowania wózka dziecięcego.

Kolejnymi pytaniami które warto sobie postawić są:
Jak będziemy spędzać wolny czas ?
W jakim terenie będziemy użytkować wózek ?
Jeśli kochamy przestrzeń i świeże powietrze i czas wolny spędzamy w górach, lesie, nad wodą bądź na działce gdzie dominują szutrowe drogi odpowiednim wyborem będzie wózek na dużych pompowanych kołach, który zapewni komfort jazdy w najtrudniejszym terenie. Oczywiście zawsze istnieje minimalne ryzyko przebicia dętki ( warto mieć zapasowa dętkę i pompkę pod ręką ) jednak amortyzacja osiągnięta dzięki poduszce powietrznej, jaką tworzy opona wraz z napompowaną dętką, niweluje wszelkie nierówności terenu co poprawia nastrój dziecka i mamy i nie naraża malucha go na nieoczekiwane wstrząsy i dyskomfort .
Poza pytaniami podstawowymi warto postawić sobie kilka pytań pomocniczych:
Czy potrzebujemy przekładanej spacerówki ?
Czy wózek posiada przekładaną rączkę tzw. wózek z przekładaną rączką? Czy będzie ona dla nas jest istotna, czy można ją sobie darować, a trzeba pamiętać, że jest to zawsze dodatkowy koszt.
Jak duży ma być kosz na zakupy ?
Czy na stelaż wózka da się zamontować fotelik samochodowy 0-13 kg ? ( z reguły montaż odbywa się poprzez specjalne adaptery)
Czy elementy wózka trzyfunkcyjnego, inaczej wielofunkcyjnego można kupować osobno ?
Czy spacerówka (wózek spacerowy) posiada regulowany podnóżek ?
Po dokonaniu racjonalnego, rozsądnego wyboru nie pozostaje nic innego jak tylko zamówienie wymarzonego wózka dla pociechy.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

PLAN PORODU- Z MOŻLIWOŚCIĄ WYDRUKU
!

Lekarze w Polsce rzadko informują że jest w ogóle coś takiego,a powinni, myślę że warto z tego skorzystać.

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

-można to wypełnić,wydrukować i zabrać ze sobą do szpitala,w którym się będzie rodzić. Najlepiej zapytać zawczasu w danym szpitalu,czy jest możliwe korzystanie z tego. Wem,że np. w szpitalu św.Zofii w Wawie jest to obowiązkowe. I jeszcze info ze str fundacji rodzić po ludzku:

"Plan Porodu to rodzaj dokumentu, w którym kobieta zawiera wszystkie swoje oczekiwania wobec porodu. W myśl obowiązującego od 8 kwietnia 2011 r. standardu opieki okołoporodowej (rozporządzenie Ministra Zdrowia, określające procedury postępowania w opiece nad kobietą i dzieckiem podczas ciąży fizjologicznej, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem, Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz. 1259), taki plan powinnaś opracować wspólnie z lekarzem prowadzącym ciążę lub położną.

Z Twoim Planem Porodu powinien zapoznać się personel medyczny w momencie przyjęcia cię na oddział, gdy rozpocznie się poród. Jeżeli z powodów medycznych lub organizacyjnych opieka ta będzie odbiegać od zapisów w Twoim Planie Porodu, powinnaś zostać szczegółowo o tym poinformowana. Standard opieki okołoporodowej obowiązuje dopiero od kilku miesięcy i jeszcze nie wszystkie placówki dostosowały się do jego wymagań. Dlatego warto, abyś jeszcze przed porodem zgłosiła się do wybranego szpitala i zorientowała, czy Twoje oczekiwania zawarte w Planie Porodu będą respektowane. Jeśli w danym szpitalu wiele procedur odbiega od tego, co zaleca standard opieki okołoporodowej, możesz napisać skargę do dyrekcji szpitala, lub zgłosić do Departamentu Matki i Dziecka w MZ, lub Rzecznika Praw Pacjenta. Zastanów się także, czy inny szpital nie spełni lepiej Twoich oczekiwań."
Stary 2016-08-20, 19:34   #4775
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

U mnie kopniaczki już przez brzuch widać czasem, jednego nawet udało mi sie nagrać

Co do przytulanek to ostatnio po pozwoleniu gina próbowaliśmy i sie nie udało bo mnie bardzo bolało... Dzisiaj jeszcze jedno podejście i szczerze teź bolało. Mojemu chociaż dobrze było ale powiedział że jak ma mnie boleć to poczeka na mnie... I tyle z przytulanek...

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 19:49   #4776
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Ja cię rozumiem, ponieważ już kiedyś byłam na lekach. Miałam problem z nerwicą i stanami lękowymi. Leki właśnie odstawiałam stopniowo. Internista również może ci przepisać leki.
Jesli moge zapytac, jak sie czulas po odstawieniu? Jak zyje Ci sie bez lekow?
Stary 2016-08-20, 19:56   #4777
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli moge zapytac, jak sie czulas po odstawieniu? Jak zyje Ci sie bez lekow?
Ja w sumie jestem krótko bez leków, ponieważ odstawiłam je przed zajściem w ciążę. Zdarzają mi się jeszcze chwile paniki, ale jakoś jestem w stanie póki co radzić sobie z nimi. Czasami sobie myślę, że fajnie byłoby wziąć tabletkę, ale to w sumie takie błędne koło
Stary 2016-08-20, 19:59   #4778
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Ja w sumie jestem krótko bez leków, ponieważ odstawiłam je przed zajściem w ciążę. Zdarzają mi się jeszcze chwile paniki, ale jakoś jestem w stanie póki co radzić sobie z nimi. Czasami sobie myślę, że fajnie byłoby wziąć tabletkę, ale to w sumie takie błędne koło
No rozumiem, dziekuje za odpowiedz trzymam kciuki, zeby te ataki paniki sie nie pojawialy !
Stary 2016-08-20, 20:58   #4779
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Dontbesoshine myśle że odstawienie jest dobrym pomysłem, choć na początku jest ciężko... Ja miałam depresje, też jechałam na tabsach i faktycznie pomagały... Bałam się odstawiać dlatego przeciągałam ten moment ale jakoś sie udało. Łatwo nie było szczególnie na początku, później znów problematyczny czas bo złożyło się wiele rzeczy m. In. To że nie mogłam zajść w ciąże i było mi wtedy ciężko bez tabletek. Za każdym razem próbowałam sama sobie tłumaczyć, że nie potrzebuje ich do szczęścia... No i jakoś wyszłam z błędnego koła z czego się ciesze. Chociaż wiadomo, źe skłonności do stanów depresyjnych zostały.
Trzymam kciukasy za Ciebie

Stary 2016-08-20, 21:50   #4780
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Dontbesoshine myśle że odstawienie jest dobrym pomysłem, choć na początku jest ciężko... Ja miałam depresje, też jechałam na tabsach i faktycznie pomagały... Bałam się odstawiać dlatego przeciągałam ten moment ale jakoś sie udało. Łatwo nie było szczególnie na początku, później znów problematyczny czas bo złożyło się wiele rzeczy m. In. To że nie mogłam zajść w ciąże i było mi wtedy ciężko bez tabletek. Za każdym razem próbowałam sama sobie tłumaczyć, że nie potrzebuje ich do szczęścia... No i jakoś wyszłam z błędnego koła z czego się ciesze. Chociaż wiadomo, źe skłonności do stanów depresyjnych zostały.
Trzymam kciukasy za Ciebie
Dziekuje bardzo i ciesze sie, ze rozumiecie mnie dobranoc
Stary 2016-08-21, 07:41   #4781
NiEBiE
Zakorzenienie

Surka bardzo fajne pomysły! Dla mnie osobiście najlepsze są normy morfologii w ciąży.
Niestety linki nie działają do planu porodu i do wyprawek wizazanek.

Dziś brzuch znowu boli, więc wraz ze śniadaniem jem nospe i odpoczywam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 07:44   #4782
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Surka bardzo fajne pomysły! Dla mnie osobiście najlepsze są normy morfologii w ciąży.

Odpoczywaj biedactwo. Ja jestem w drodze do pracy.

Stary 2016-08-21, 07:46   #4783
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:

Odpoczywaj! Mnie tez brzuszek boli
Stary 2016-08-21, 07:46   #4784
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Odpoczywaj biedactwo. Ja jestem w drodze do pracy.

I kto tu jest biedactwo?

Stary 2016-08-21, 07:57   #4785
furjatka
Zadomowienie

A ja się obudziłam po weselu. Wytrzymałam prawie do końca. Dziś się czuje jak na kacu

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 08:04   #4786
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
A ja się obudziłam po weselu. Wytrzymałam prawie do końca. Dziś się czuje jak na kacu

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Jak było? Jak sukienka, zmieściłaś się?
Do końca, to do której?

Stary 2016-08-21, 08:39   #4787
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Hej hej, trochę mnie nie było i nie wiem czy Was nadrobię
Witam się w 20.tc, czuję się dobrze, ale ruchów jak nie było tak nie ma Mam łożysko na przedniej ścianie i moją "warstwę amortyzującą", ale i tak zaczynam się niepokoić
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 08:53   #4788
dontbesoshine
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64387866]Hej hej, trochę mnie nie było i nie wiem czy Was nadrobię
Witam się w 20.tc, czuję się dobrze, ale ruchów jak nie było tak nie ma Mam łożysko na przedniej ścianie i moją "warstwę amortyzującą", ale i tak zaczynam się niepokoić [/QUOTE]
Spokojnie. Masz jeszcze czas. Dopiero gdy po 22 tc ruchy sie nie pojawia, musisz to wtedy zglosic lekarzowi. Na pewno wszystko jest w porzadku! Poza tym warto czekac na tak niesamowite uczucie! Ja juz licze ruchy, bo wtedy jestem spokojniejsza, w sumie moj maluch juz systematycznie i o danych porach daje kopniaki
Stary 2016-08-21, 09:03   #4789
iwona335
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64387866]Hej hej, trochę mnie nie było i nie wiem czy Was nadrobię
Witam się w 20.tc, czuję się dobrze, ale ruchów jak nie było tak nie ma Mam łożysko na przedniej ścianie i moją "warstwę amortyzującą", ale i tak zaczynam się niepokoić [/QUOTE]
Spokojnie, masz jeszcze 2 tygodnie aby sie martwic

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 09:07   #4790
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak będę na komputerze to jeszcze raz za tym popatrzę.

U mnie leje od rana, mogłam się tego spodziewać po myciu okien :-\

Stary 2016-08-21, 09:15   #4791
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Łącze się w bólach... Mnie też boli brzuch ale pewnie rozciąga sie wszystko...

Stary 2016-08-21, 09:34   #4792
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Łącze się w bólach... Mnie też boli brzuch ale pewnie rozciąga sie wszystko...
Na pewnoo! A brzuchy rosna! Tż uznal, ze mi zamiast brzucha to tyłek rosnie 😂
Stary 2016-08-21, 10:50   #4793
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Wstałam "rano", od razu do garów. Obiad, ciasto... Nagle mnie mdli. Jak przeanalizowałam fakty wyszło że nie jadłam śniadania... Od kiedy jestem w ciąży nie pozwalam sobie na takie maratony o pustym żołądku... ImageUploadedByWizaz Forum1471772979.286950.jpg
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 11:05   #4794
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do przytulanek to ostatnio po pozwoleniu gina próbowaliśmy i sie nie udało bo mnie bardzo bolało... Dzisiaj jeszcze jedno podejście i szczerze teź bolało. Mojemu chociaż dobrze było ale powiedział że jak ma mnie boleć to poczeka na mnie... I tyle z przytulanek...
wild mnie też bolało, ale udało nam się w końcu znaleźć kilka pozycji w których jest fajnie Nie zrażajcie się!

surka Super są te informacje! Bardzo przydatne, dzięki że się nimi z nami podzieliłaś

Cytat:
Bidusia... odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem, że tyle wytrzymałaś! My idziemy za dwa tygodnie, koło 1 już jestem nieżywa, nie wiem jak to będzie

Witam się w 20.tc, czuję się dobrze, ale ruchów jak nie było tak nie ma Mam łożysko na przedniej ścianie i moją "warstwę amortyzującą", ale i tak zaczynam się niepokoić [/QUOTE] Skoro masz łożysko na przedniej, to nie ma się co dziwić że trochę to dłużej potrwa zanim coś poczujesz, ale nie załamuj się - i na Ciebie przyjdzie pora Fajnie, że do nas wróciłaś! Dziewczyny już tu czekają aż się na 100 % zadeklarujesz, że zakładasz wątek nr 2

dontbesoshine, wild_girl1, surka jesteście mega dzielne! Trzymam kciuki za Wasze zdrowie!

Wczoraj dostałam takiego kopniaka, że aż z szoku nie mogłam się pozbierać... A na ostatniej wizycie pani dr powiedziała, że trochę mi współczuje że już teraz mocno czuję, bo co będzie później...

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Wstałam "rano", od razu do garów. Obiad, ciasto... Nagle mnie mdli. Jak przeanalizowałam fakty wyszło że nie jadłam śniadania... Od kiedy jestem w ciąży nie pozwalam sobie na takie maratony o pustym żołądku... Załącznik 6602796
Wygląda mega smakowicie
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:06   #4795
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
wild mnie też bolało, ale udało nam się w końcu znaleźć kilka pozycji w których jest fajnie Nie zrażajcie się!

surka Super są te informacje! Bardzo przydatne, dzięki że się nimi z nami podzieliłaś

Bidusia... odpoczywaj

Jestem pod wrażeniem, że tyle wytrzymałaś! My idziemy za dwa tygodnie, koło 1 już jestem nieżywa, nie wiem jak to będzie

Skoro masz łożysko na przedniej, to nie ma się co dziwić że trochę to dłużej potrwa zanim coś poczujesz, ale nie załamuj się - i na Ciebie przyjdzie pora Fajnie, że do nas wróciłaś! Dziewczyny już tu czekają aż się na 100 % zadeklarujesz, że zakładasz wątek nr 2

dontbesoshine, wild_girl1, surka jesteście mega dzielne! Trzymam kciuki za Wasze zdrowie!

Wczoraj dostałam takiego kopniaka, że aż z szoku nie mogłam się pozbierać... A na ostatniej wizycie pani dr powiedziała, że trochę mi współczuje że już teraz mocno czuję, bo co będzie później...
Dziekuje bardzo. A co do kopniakow tez czasem poczuje bardzo soczyście. Az boli, oj teraz bedzie tylko gorzej. Czy tylko mi te ostatnie tygodnie tak wolno leca? We wtorek 22 tydzien, a ja czuje sie jakby do tego wtorku byla wiecznosc. I jeszcze pytanie, co jesli polowkowe nie jest zrobione miedzy 18, a 22 tc? Jesli juz o to pytalam to przepraszam, ale jestem mala sklerotyczka
Stary 2016-08-21, 11:13   #4796
NiEBiE
Zakorzenienie

Nie dobijajcie mnie od rana tymi ciastami, bo ja ostatnio ciągle jestem głodna i najchętniej jadłabym co godzinę.

Tż mi chyba "pozazdrościł", bo od rana boli go "brzuszek" (jak to określił) i śpi. Wkurza mnie, bo na obiad nic nie ma, a on taki umierający, że ja będę musiała po zakupy iść.

Stary 2016-08-21, 11:28   #4797
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tż mi chyba "pozazdrościł", bo od rana boli go "brzuszek" (jak to określił) i śpi. Wkurza mnie, bo na obiad nic nie ma, a on taki umierający, że ja będę musiała po zakupy iść.
Ojej... współodczuwanie mu się włączyło
Stary 2016-08-21, 11:36   #4798
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje bardzo. A co do kopniakow tez czasem poczuje bardzo soczyście. Az boli, oj teraz bedzie tylko gorzej. Czy tylko mi te ostatnie tygodnie tak wolno leca? We wtorek 22 tydzien, a ja czuje sie jakby do tego wtorku byla wiecznosc. I jeszcze pytanie, co jesli polowkowe nie jest zrobione miedzy 18, a 22 tc? Jesli juz o to pytalam to przepraszam, ale jestem mala sklerotyczka
Tzn czas zmienic lekarza! To jest fatalne zaniechanie

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:39   #4799
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Ojojoj, co do wątku nr 2, założę, może już jutro przysiądę i na zapas już założę i będziemy na bieżąco edytować
tylko będę liczyć na Waszą pomoc, bo widzę, że nic nie zostało zmienione teraz...
Ma ktoś zanotowane mamy aniołków?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:57   #4800
Konkardia
Wtajemniczenie

Orlica, to dobry pomysł surka dużo ostatnio fajnych informacji wkleiła, corn dużo pisała o przydatnych książkach, dziewczyny zbiorczo pisały na co zwrócić uwagę kupując wózek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości