Meridia - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 09:25   #4771
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24
Dot.: Meridia

kiciu_sss

Witam Nowa Forumke

Miło przeczytać że ktoś o kim sie nie wiem gdzieś tam mi kibicuje - dziękuję

Co do Meridii i @ to nie widziałam w ulotce żadnych przeciwwskazań do stosowania podczas @ hehe
Ja w każdym bądź razie przyjmuje ją w tym czasie normalnie i wszystko jest w porządku
Na jaką dawkę się zdecydowałaś ?? 10 czy 15 ??
Ja od początku stosuję 10 i jak widać rezultaty są dobre więc nie zmieniałam na większą dawkę

86 kg to nie jest wielki skandal uwierz mi hehe ja zaczynałam jak pewnie widziałaś na moim strażniku wagi od 102, 8 kg także to jest dopiero masa
Dziś moja waga wskazuje 84.2 kg czyli już ponad 18 kg za mną aa przede mną jeszcze 9 kg zakładając że chcę ważyć 75 kg
Zobaczę jak będę wyglądała bo nie obraziłabym sie gdybym zrzuciła jeszcze te kilka kg i ważyła 69-70 kg ehhh ale marzenia !!!

Zostało mi jeszcze 50 tabletek Meridii 10 także mam nadzieję że w tym czasie uda mi sie jeszcze pozbyć tych 9 kg aa ta ewentualna resztę (5-6 kg) będę zrzucała już samą dietą bez tabletek

Jak już będziesz miała tabletki i zaczniesz kuracje to zapraszamy do wspólnego odchudzania Oczywiście pamiętaj o diecie bo to podstawa podczas stosowania aha no i pij duzo wody min. 1,5 - 2 l dziennie, to naprawdę dużo daje...
Ja miała na pocztaku strasznie probelmy z pieciem takich ilości wody w dodatku niegazowanej aa teraz nie wyobrazam sobie dnia bez wody i powiem Ci ze w porywach dochodze do 3 l. hehe

Pozdrawiam sredecznie i milego dnia zycze

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 09:40   #4772
kiciu_sss
Przyczajenie

wiesz moja koleżanka miała tylko meridie 15 wiec to mi przesle mam nadzieje ze nic mi złego nie bedzie...co do wody pijam codziennie niegazowana ale nie takie ilosci ale z tego co wiem to po meridi suszy wiec mysle ze bede pic duzo wiecej)
co do diety myslisz ze wystarczy nie jesc słodyczy i tłustych rzeczy?mam małe dziecko do tgo chore (wczesniak) i za bardzo nie mam jak przygotowywac sobie jakis sałateczek czesto ale mam zamiar cwiczyc po ok 15-30 min dziennie ...
a powiedz mi bo widzialam ze stosujesz to od stycznia czy jesli tak szybko chudniesz nie masz takiej obwisłej skóry?przepraszam ze tak pytam ale bardzo mnie to ciekawi
kiciu_sss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 09:56   #4773
ineczka7
Zadomowienie

o, wchodzę na wiki a tam takie info :/
Cytat:
21 stycznia 2010 Komitet ds. Produktów Leczniczych u Ludzi (Comittee for Medicinal Products for Human Use) działający w ramach Europejskiej Agencji Leków (EMA, European Medicines Agency) zalecił zawieszenie pozwolenia na dopuszczenie do obrotu na rynkach Unii Europejskiej wszystkich preparatów zawierających sibutraminę. Było to związane z wynikami badania SCOUT (Sibutramine Cardiovascular OUTcomes), które wykazało 16% wzrost ryzyka wystąpienia zawału mięśnia serca nie skutkującego zgonem, udaru mózgu nie skutkującego zgonem, zatrzymania czynności serca z pozytywnie zakończoną resuscytacją lub zgonu z przyczyn sercowo-naczyniowych, u pacjentów przyjmujących sibutraminę w porównaniu z placebo[3][4]. Wzrost ryzyka związany był głównie ze zwiększeniem częstości zawału serca lub udaru mózgu, które nie skutkowały zgonem[4]. Osoby stosujące lek powinny zaprzestać jego dalszego zażywania.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 10:49   #4774
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciu_sss Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
jestem tu nowa chociaz od kilku dni czytam to forum i jestem pod wrazeniem, szczegolnie kibicuje nadii
W tyym tygodniu mam zamiar zaczac brac meridie. Czekam bo kolezanka mi zalatwila i ma mi przyslac
Obecnie jestem poltora roku po ciazy i wzgladam masakrycznie
mam 171cm wzrostu i obecnie waze 86kg
pamietam jak wazlam 62 kg i wtedy wzdawalo mi sie ze jestem gruba..ehh
ale to bylo dawno...teraz moim celem jest 75kg....mam nadzieje ze mi sie uda..
powiedzcie mi...jak to jest z meridia w czasie okresu tez sie bierze?

kaska
Wiesz co, mam ochote Cie w tym momencie zaraportowac, zglosic na policje, zarezerwowac Ci specjalne miejsce w piekle, ba, nawet wylozyc kase i wyslac do dietetyka. Ja wiem ze Meridia znajduje sie w krzywym zwierciadle, ale nie dosc ze masz BMI nie kwalifikujace sie do brania sibutraminy i mi sie przez to noz w kieszeni otwiera, bo bedziesz miala mase skutkow ubocznych bo Meridia jest od ponad 30kg/mkw ciala, i w dodatku ja mowie o 10tce! Przy nizszym BMI jezeli wystepuje u Ciebie cukrzyca typu drugiego, oraz zaburzenia gospodarki lipdowej, badz inne wspolistniejace schorzenia wystepujace wraz z otyloscia, to mozna ja brac po dokladnych badaniach i konsultacji z lekarzem (ekg, cisnienie, profil lipidowy, proby watrobowe, rowniez przydadza sie badania hormonalne, aby stwierdzic czy otylosc nie jest na tym tle). To w dodatku bierzesz to bez konsultacji z lekarzem! Wiesz ze moze Ci watroba zaprotestowac? Sorry, ale noz mi sie w kieszeni otwiera.
Po raz pierwszy od kad biore sibutramine skoczylo mi cisnienie :/
Piszesz o chorym dziecku, jestes wiec mama, swoje dziecko tez leczysz bez konsultacji z lekarzem?
BTW, nie uwierze w lekarza ktory zalecil Ci meridie 15stke, bez badan, recepty tak ze kolezanka musi Ci wysylac. To podpada pod nielegalny obrot lekami.
BTW 2, slodycze i tluste rzeczy mozna odstawic bez Meridii, po to ja lykamy aby wytrwac na dietach, jesc regularnie...
Wrrrr.....

Ineczka7, zalecaja odstawienie, zalecaja nie wypisywac i nie realizowac recept, jezeli naprawde ma sie wskazania to lekarz wypisze jeszcze recepte, a apteke ktora jeszcze sprzedaje mozna znalezc.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-03-02 o 10:51
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 11:06   #4775
kiciu_sss
Przyczajenie

przykro mi ze cie zdenerwowałam i podniosłam ci cisnienie...
ale wydaje mi sie ze to jest moja sprawa
zadne diety mi nie pomagaja, cwiczenia tez, a wygladam coraz gorzej
z natury mam tendencje do tycia z kazdym rokiem jest coraz gorzej...musze sprobowac
kiciu_sss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-02, 11:10   #4776
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi ze cie zdenerwowałam i podniosłam ci cisnienie...
ale wydaje mi sie ze to jest moja sprawa
zadne diety mi nie pomagaja, cwiczenia tez, a wygladam coraz gorzej
z natury mam tendencje do tycia z kazdym rokiem jest coraz gorzej...musze sprobowac
TO IDZ DO LEKARZA! W tej chwili, skoro jestes matka, to ze mozesz miec udar/zawal/inne skutki uboczne z powodu niewlasciwego brania, nawet takie o ktorych na ulotce nie wspomniano, staje sie rowniez sprawa zycia za ktore jestes odpowiedzialna. 15stka to ZA DUZO. IDZ DO LEKARZA. Jezeli twoja "tendencja do tycia" wynika z choroby np. tarczycy, to zanim zastosujesz jakakolwiek diete musisz wyregulowac hormony, bo wtedy kazda dieta o tylek potluc. Powtarzam IDZ DO LEKARZA...
Przyjmujesz leki wydawane scisle z przepisu lekarza, bez konsultacji z lekarzem.

Tak patrze na niektore posty w tym oraz w watku o zelxi, i przestaje sie dziwic ze moderatorzy wrzucili te watki do krzywego zwierciadla :/

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2010-03-02 o 11:21
Stary 2010-03-02, 13:14   #4777
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

kiciu_sss

Oczywiście Szpieg ma rację... ja też nie popieram brania tego leku na własną ręke bez konsultacji i kontroli lekarskiej ale z drugiej strony nie moge Ci zabronić bo i tak zrobisz jak uwazasz...Jednak warto żebyś się jeszcze zastanowiła.

Merdia 15 ??? hmmm na ultoce jest info na temat tego aby zaczynac od 10 i jesli to nie pomaga to wtedy przerzucić się na 15...

Co do mojej utraty wagi i wiszacej skóry to ku memu zdziwieniu skóra nie wisi aa kilka rozstępów które mam na brzuchu po ciąży nawet sie zmniejszyly kolor zbladł i stały sie mniej widoczne

Ja musiałam zacząć brać Meridie, bo osiagnelam juz wage z ktora sobie nie radzilam co wiecej popadalam w depresje z tego powodu
Wczesniej kiedy np. moja waga wynosiła 84 kg odchudzalam sie tylko dietami i skutkowało...Takze moze zaczekaj jeszcze zanim zaczniesz lykac i sprobuj 1 miesiac nie jesc slodyczy tluszczy itd. tu nawet nie chodzi o spacjalnie przygotowywane posilki po prostu jedz mniej kalorycznie i tyle...poczytaj np. o diecie 1000 -1200 kcal. masz nie wiele do zrzucenia

Milego dzionka wszytskim zycze

Faza II - trwa...

Stary 2010-03-02, 14:04   #4778
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

wiesz moja koleżanka miała tylko meridie 15 wiec to mi przesle mam nadzieje ze nic mi złego nie bedzie...co do wody pijam codziennie niegazowana ale nie takie ilosci ale z tego co wiem to po meridi suszy wiec mysle ze bede pic duzo wiecej)
co do diety myslisz ze wystarczy nie jesc słodyczy i tłustych rzeczy?mam małe dziecko do tgo chore (wczesniak) i za bardzo nie mam jak przygotowywac sobie jakis sałateczek czesto ale mam zamiar cwiczyc po ok 15-30 min dziennie ...
a powiedz mi bo widzialam ze stosujesz to od stycznia czy jesli tak szybko chudniesz nie masz takiej obwisłej skóry?przepraszam ze tak pytam ale bardzo mnie to ciekawi
rujnujesz swoje zdrowie na własne życzenie i to TWOJA sprawa. jednak proszę Cię, byś na forum nie pisała o tym, że nic Ci nie będzie, bo jeszcze ktoś weźmie z Ciebie przykład i z jednej osoby z tuzinem skutków ubocznych zrobi się dziesięć.
następne tego typu wpisy będę usuwała z ostrzeżeniem dla ich autorów.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 08:49   #4779
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Hello

Kurczę widzę że tu jakoś gorąco sie zrobiło...ale z jednej strony to fajnie że ktoś nad tym wszystkim czuwa bo tak to każdy mógłby i pisałby co mu sie tylko podoba...

Ja niestety dzisiaj nie wyspana Wczoraj zaliczyłam wieczorek z kumpelkami...Wypiłam lampkę winka czerwonego i strasznie źle się czułam, nigdy wcześniej nie miałam takich objawów po 1 lampce wina (oczywiście mówię tu o okresie przed tym zanim zaczelam brac M10)
także już raczej się nie skuszę na nic z % podczas brania, chociaż wczoraj ekstra odpuściłam sobie tabletke z kuli tych kilku łyków wina ehhh...mądry Polak po szkodzie

Mimo wszystko humor jak najbardziej pozytywny...
Wskoczyłam na wagę aa tam ku memu zdziwieniu waga ruszyła w dół jak szalona -----> 83,5 kg czyli już 19,3 kg za mną i zostało tylko 8,5 kg do zrzucenia Podejrzewam że dla wielu z Was pewnie taki mój spadek wagi jest niemożliwy lub po prostu myślicie że oszukuję
A ja mówię prawdę i na pewno nie chciałabym żeby ktoś nie traktował tego poważnie...

Pozdrawiam i życzę udanego dnia

Faza II - trwa...

Stary 2010-03-03, 13:08   #4780
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Nadiia, tak apropo alkoholu:
ja dzieki sibutraminie nie tylko mniej jem, regularniej jem, zdrowiej jem (do tej pory niewiedzialam ze zwykly graham moze byc tak szkodliwy dla mnie, bo moze miec karmel w skladzie), ale tez bez problemowo idzie mi rzucanie palenia (juz ponad 2 tyg), wszystko mi sie chce, wychodzic na dluugie spacery, dodatkowo zaplanowalam sobie niebawem zaczac areobik
Poza tym bez problemu odstawilam zdradliwe do tej pory rzeczy, jak soki i napoje. Zaczelam pic wode gazowana, herbate ze slodzikiem i ... mi to nie przeszkadza! bo nie mam "ciagot", co wiecej, wczoraj stwierdzilam ze woda niegazowana jest lepsza Takze nie tylko zmieniam swoje cialo, ale swoje zycie
No co? Musialam sie bezczelnie pochwalic

U mnie we wtorek rano waga skoczyla, o paredziesiat deko, ale przekroczylam nastepny kg (w poniedzialek byla koncowka 5,7, we wtorek juz 6,2 ) Dzisiaj mila niespodziewajka bo okazalo sie ze problemem bylo zaparcie Nazarlam sie otrebow, siemienia, i dzisiaj jestem jeszcze lzejsza niz w poniedzialek (koncowka 5,5)

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2010-03-03 o 13:11
Stary 2010-03-03, 13:34   #4781
asds
Przyczajenie

Witam

Pisze tutaj po raz pierwszy. Wczoraj byłam u lekarza, pobrano mi krew do badań ( m.in. próby wątrobowe). Ważę w chwili obecnej 95kg, wzrost 170cm. Lekarz zaproponował mi Meridie 15. Czekam na wyniki badań oczywiście, ale wiadomo..czytam czytam i coraz większy strach. Głównie przeraża mnie to kołatanie serca i ciśnienie. Od poniedziałku stosuje już diete do 1000kcal ( głównie warzywa, mięso z kombiwaru, 2 jajka na twardo na dzień, 2 mandarynki dziś z rana - wszystko oczywiscie w odstepach czasowych.) Piję naprzemian wodę mineralną niegazowaną i herbaty owocowe.

Z zakupem Meridii ewentualnym bo czekam nadal na wyniki, na razie nie miałabym wiekszego problemu- znalazłam ją w aptece w Warszawie w cenie 69zł .

Mam w pracy dziewczyne po MEridii- schudła ok. 25 kg ale ostrzega mnie ze pierwsze 2 tyg to była dla niej istna huśtawka nastrojów, czy miałyście podobnie?

Jak wyglada kwestia prowadzenia samochodu?
asds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 14:02   #4782
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

asds podaj mi namiary na swojego lekarza, ja wlasnie dzwonilam do mojego, kolejnej recepty nie bedzie bo przyslali mu pismo ze ma zakaz wypisywania recept na wszystkie srodki z sibutramina
Dzwonie po innych przychodniach, ale niewiadomo czy sie uda
Ja ani na M ani na Zelixi efektow ubocznych poza lekkim zaparciem nie posiadam... Zadnej hustawki nastrojow, bezsennosci, kolatania, podwyzszonego cisnienia krwi, tetna... itd.

A prowadzenie samochodu, to jest napisane w ulotce, a faktycznie wydaje mi sie ze zalezy od twojego samopoczucia. Rozne osoby inaczej sie czuja.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2010-03-03 o 14:05
Stary 2010-03-03, 14:53   #4783
asds
Przyczajenie

Nie mam ci co nawet dawać, bo lekarz u którego jestem nie przyjmuje osób które ktos inny zaczął prowadzić, chyba ze po konsultacji z ich lekarzem poprzednim, który przepisywał im leki.
asds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 19:55   #4784
DearWhoever
Zadomowienie

Co do Merdii-wszystko dla ludzi , ale z głową nie przekraczajcie zalecanych dawek na prawdę. Wiecie , że meridie planują wycofać z aptek ? u niektórych ludzi powoduje w przyszłości psychozy itp. Znajoma widziała taką kobietę na praktykach w psychiatrycznym.

Osobiście nie mam nic do meridii , bo sama mam ją w domu i zażywam czasem , ale niezbyt często bo nie lubie sie pocic nadmiernie po niej ;/
DearWhoever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 00:10   #4785
JoannaOne EuUsCom
Raczkowanie

ta dieta powinna być ona również przeprowadzana pod kontrolą konsultanta a w niektórych przypadkach- lekarza.

Edytowane przez JoannaOne EuUsCom
Czas edycji: 2019-05-27 o 20:05
JoannaOne EuUsCom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 07:30   #4786
DearWhoever
Zadomowienie

nie można łykać octu jabłkowego przed jedzeniem , nie ma różnicy , że to nie jest spirytusowy ale to jest niezdrowe i wcale nie wpływa na odchudzanie [słowa lekarza , mojej mamy] , więc wiecie. a zresztą co to sie dzieje ze ty po 3 tabletki dziennie bierzesz ? O.o
Stary 2010-03-04, 09:39   #4787
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Witam...

hmmm czytaj uważnie Nie 3 kapsułki na dzień, tylko 3 dzień czyli oczywiste że przyjmuje lek tak jak należy

U mnie dzisiaj...waga stoi hehe Czyli jest tak jak wczoraj 83.5 kg

Beatrise jak Nas gdzieś tam czytasz to nabazgraj tu do nas ...co u Ciebie?? jakie postępy i tak dalej...??

Pozdrawiam, miłego dnia - papa

Faza II - trwa...

Stary 2010-03-04, 10:30   #4788
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DearWhoever Pokaż wiadomość
Co do Merdii-wszystko dla ludzi , ale z głową nie przekraczajcie zalecanych dawek na prawdę. Wiecie , że meridie planują wycofać z aptek ? u niektórych ludzi powoduje w przyszłości psychozy itp. Znajoma widziała taką kobietę na praktykach w psychiatrycznym.

Osobiście nie mam nic do meridii , bo sama mam ją w domu i zażywam czasem , ale niezbyt często bo nie lubie sie pocic nadmiernie po niej ;/
Szkodliwsze jest chyba zazywanie jej co jakis czas okazyjnie...

Tak wiemy ze chca wycofac wszystkie srodki z sibutramina, co wiecej juz powoli nie znajdzie sie lekarza ktory wypisze.

Chyba jezeli bierzemy jak lekarz zalecil, przez gora 3 mies. dawke np. 10mg, to psychoza nam nie grozi?

Nadiia24 A ja sie dzisiaj pochwale koncoweczka 4,5 Chyba dlatego az 1 kg, bo wczoraj zdecydowanie za malo zjadlam bo ok 700kcal glupia i nierozsadna ja... Z nerwow nie moglam wiecej przelknac.
Jeszcze 4kg i bede musiala zaczac wystawiac powoli ciuchy na allegro

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2010-03-04 o 10:43
Stary 2010-03-04, 12:38   #4789
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Moja przygoda z M się skonczyła. Kolejnej recepty nie będzie, nawet na inny lek o takim samym składzie "Z * cos tam".
Na odchodne usłyszałam komplement który przyprawił mnie o łzy. W przychodni przysiadła się do mnie kobieta i wskazując na kościstą pielęgniarke powiedziała: "Jak mozna tak wyglądać? My grube jesteśmy ładniejsze i i wyglądamy zdrowiej niż takie szkielety".
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 13:29   #4790
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Moja przygoda z M się skonczyła. Kolejnej recepty nie będzie, nawet na inny lek o takim samym składzie "Z * cos tam".
Na odchodne usłyszałam komplement który przyprawił mnie o łzy. W przychodni przysiadła się do mnie kobieta i wskazując na kościstą pielęgniarke powiedziała: "Jak mozna tak wyglądać? My grube jesteśmy ładniejsze i i wyglądamy zdrowiej niż takie szkielety".
:Przytul: Nie bucz mi tutaj
Skrobne Ci PW Dobrze?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-03-04, 15:28   #4791
misiulkaa
Raczkowanie

A czy komuś przestawił się okres po meridi lub zeliksie???

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

A czy komuś przestawił się okres po meridi lub zeliksie???
misiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 16:02   #4792
DearWhoever
Zadomowienie

no jesli ktos bierze tak jak trzeba to przeciez nic nie powinno byc.
Stary 2010-03-04, 17:54   #4793
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Moj lekarz powiedział że Meridia została wycofana bo podobno może uszkadzić mięsien sercowy
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 19:59   #4794
JoannaOne EuUsCom
Raczkowanie

"...W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi.

Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie ( po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody): na czczo, przed obiadem i przed snem. Trzeba przy tym ograniczyć spożycie soli. Kuracja trwa długo, gdyż spalanie tłuszczu odbywa się powoli, za to bez szkody dla zdrowia.

Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek..."

Jest to fragment pochodzący ze strony www.biomedical.pl

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

I jeszcze jedno;-)
Znalazłam wczoraj przydatny link dotyczący ułożenia indywidualnej diety dla siebie, zapotrzebowania kalorycznego itd.

http://www.sfd.pl/Dieta_-_u%C5%82%C3..._-t315296.html

Powodzenia;-)

Czas edycji: 2017-06-23 o 06:28
Stary 2010-03-04, 20:28   #4795
DearWhoever
Zadomowienie

no jakoś nie wiem . jeśli ktoś będzie pił ocet i jadł tak samo jak je to i tak nie schudnie. może daje to jakieś efekty razem z dietą , ale lepiej robić to bez meridii i innych środków wspomagających , bo tak jak wiadomo zawsze zdrowiej
Stary 2010-03-04, 21:33   #4796
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DearWhoever Pokaż wiadomość
no jakoś nie wiem . jeśli ktoś będzie pił ocet i jadł tak samo jak je to i tak nie schudnie. może daje to jakieś efekty razem z dietą , ale lepiej robić to bez meridii i innych środków wspomagających , bo tak jak wiadomo zawsze zdrowiej
Przy zaburzeniach hormonalnych bez wspomagaczy jest baardzo ciezko (oczywiscie mowa o sytuacji gdy te hormony sa uregulowane)

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-03-04, 22:46   #4797
JoannaOne EuUsCom
Raczkowanie

Najlepsza jest dobrze zbilansowana dieta.

Czas edycji: 2019-05-27 o 20:03
Stary 2010-03-04, 23:33   #4798
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Joanno ja bym nie ryzykowala z taka dieta jak cambrige nawet bez meridii. Moze Dunkan? Jest fajny, naprawde
Swoja droga radze Ci nawet pozyczyc ale jak najszybciej wykupic leki, bo mozesz juz ich nieznalezc. Jak czytalas, juz czesc z nas, mimo ze sa efekty, po prostu musimy wiecej zrzucac przez co dluzej, nie moze juz zdobyc recept

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-03-04, 23:51   #4799
JoannaOne EuUsCom
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Meridia

...

Czas edycji: 2019-05-27 o 20:38
Stary 2010-03-05, 00:27   #4800
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Teoretycznie to apetki moga nawet sprzedawac do momentu dopoki producent nie wstrzyma.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości