|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
A tak wogole to dzis w nocy wlecial nam nietoperek do pokoju. Ja prawie zeszlam na zawal. Myslalam ze to jakie ptaszysko. Dobrze ze maz wczoraj do nas przyjechal bo jakbym spala sama to ja nie wiem. Nietoperz bardziej wystraszony niz my. Wlecial w koncu w szafe i spadl na podloge. Niezle musial walnac. Maz narzucil na niego recznik i wyniosl go na balkon. Dobre pol godziny sie tam kokosil ale chyba odlecial, bo rano go nie bylo. Emi oczywiscie spala w najlepsze. To bylo ok 2. Obudzila sie dopiero o 4 na jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Rose, chyba bym padła na zawał
![]() Iwonia, zimne rączki i stópki są normalne... Nie wiem jaką macie temperaturę, my na spacery w samym bodziaku chodzimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle, ze to nie tylko co od różnicy wieku zależy ale od charakteru i temperamentu dziecka. Co prawda nie pamietam jak moja siostra się urodziła, bo miałam aż 2 latka ![]() ![]() Martunia, a próbowałaś może mała jakoś zaangażować w pomoc przy Tymku? Proste rzeczy np. Poprosić żeby wybrała mu strój na dzisiaj, albo pokazac jej jak nakładasz mu krem na buźkę, albo pokazać jej jak zdejmujesz Tomkowi pieluszkę i niech może spróbuje.. proste rzeczy, mała się pewnie czuje odsunięta.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Dostałam zawał gdy przeczytałam NIETOPEREK!!! Ja bym uciekła spać z małym gdzie indziej ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Fab, gdzie zamawiałas pościel razem z ta ochronka na łóżeczko? Bo pamietam ze miałaś takie ładne.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, ze cieżko ale próbuj codziennie prosić ja o pomoc. Poczuje się potrzebna i ważna ![]() ![]() ![]() A na zdjęciach na FB Twoja księżniczka taka zakochana w bracie się wydawała ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz tez z nią ustalić, ze np każdego dnia godzinę poświecisz tylko jej, razem poczytacie, pobawicie się. A tata zajmie się Tymkiem i odwrotnie. Albo raz na jakiś czas babcia/dziadek zajmie się Tymkiem na chwile a wy we trójkę zrobicie coś fajnego. Powiedz jej tez, ze jest bardzo ważna osoba, bo jest starsza siostra. I ze jest wzorem i bohaterem dla Tymka. Zrozumie w końcu. 5 latki są bardzo pojętne, tylko trzeba z nimi raz a porządnie, bo one wiedza ze mogą sobie pozwalać na za dużo. Myśle, ze to da się wypracować, tylko trzeba konsekwentnie. Wiem, ze łatwiej mowić niż zrobić ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Wtajemniczenie
|
Też takie rybki peel-off?
Rose odnośnie nietoperza....padłabym...
#4779 |
Z deszczem w butach
|
Martunia i moja 2,5 latka dokazuje. Ona jednocześnie uwielbia Ola i jest o niego zazdrosna. Z jednej strony chce go glaskac i całować i przytulac, a z drugiej zabiera wszystkie zabawki, jakie mu daje (grzechotki, Sophie, kostki sensoryczne, ktore jej nie interesuja jako takie). Wczoraj urzadzila awanture, ze nie chce sie kapac. Potem oczywiscie z wanny nie chciala wychodzic. Caly czas jest na nie..
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Mona, Iwonia - ok, to w pazdzierniku mini zlot majowek w Zamosciu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Jacie ide dzisiaj na zdjecie szwów. Mam nadzieje ze bedzie lepiej niz jak mialam zdejmowane tam nizej.
![]() ![]() Tak mi sie przypomniało brrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za wszystkie rady. Będziemy wprowadzać w życie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Troche mniejsze niz combo d+k ale tez rybki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie mniejsze. Jeśli w tej nowej dawce, to większe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
Na pewno są w postaci kapsułek twist-off są: Neonatus K150 (większa dawka) i Bobolen K (stara dawka). Nie mogę wkleić linku, bo coś blokuje, ale to sobie najwyżej wygooglaj.
Neonatus K150 jest większy, Bobolen ze starą dawką jest takiego samego rozmiaru jak D. Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-07-22 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
Cholera jasna tyle sie Wam opisałam i Mała mi sie na klacie ruszyła i wszystko skasowane ehh.
Spróbuje opisać jeszcze raz :/ ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Wynadrabiałam Was, nie jest tego tyle ile było jak byłyśmy w ciąży ![]() Aggasek olej z migdałów jak narazie daje rade plus ścieraniw tetrą. Najgorsza dla mnie sucha skóra na uszkach. Rose,uwielbiam nietoperze i batmana swoją drogą też, ale tego pierwszego nie koniecznie w mieszkaniu ![]() W skrocie co u nas. Gabi nie była szczepiona, bo szczepionka robiona w szpitalu jeszcze sie nie wygoiła. A ogólnie bardzo pozytywnie, ale za dużo nie napisze ![]() Bylam u endo- odkładam eutyrox! ![]() Probem mamy tylko z chrztem. Przypomne, ze ja nie kościołowa. Wiec miało to być na głowie męźa. Ale.. Chrzestna wyjezdza koncem sierpnia na 3 miechy. Wiec mąż chciał w sierpniu. Ale dla mojego brata-chrzestnego z córką to ogromne koszty za bilet. Wiec wymyślilam, ze moze uda sie załatwić bez jego obecności. Ale rozmawiałam z bratową i powiedziała mi ze brat bardzo chce przylecieć. A ja nie chce go na takie koszty naciagać. No i pytanie co teraz. Maż mowi, ze mojemu bratu tak nie zalezy jak jego siostrze-chrzestnej, chodzi o kościolowe sprawy, ale przeciez zalezy mu aby być z rodziną. Ja chetnie przelozylabym na początek grudnia. Ale mąż niezbyt chce, bo powinno sie jak najwczesniej chrzcic bla bla, pewnie z mama rozmawiał ( wierzaca bardzo). I w małym procencie moze sie tez okazac ze chrzestna pojedzie na pol roku ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ps. Nie kopiujcie takiego eseju ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-22 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Zabcia, ja też z tym olejkiem migdałowym próbuję. U mnie na razie nie ma suchej skóry poza główką, mam nadzieję, że uda nam się uporać z problemem, zanim się to rozwinie
![]() Może zaczekajcie z tym chrztem do grudnia? Ta siostra męża to daleko wyjeżdża? Martunia, też myślę jak Anne- zostaw czasem Tymka z mężem i wyjdź gdzieś tylko z córką, wydaje mi się, że jej brakuje tego, że kiedyś spędzałyście czas tylko we dwie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedaleko,bo do Niemiec. Ale nie wiem czy ja puszczą z pracy. Ale cholera czemu mój brat ma tracić tyle kasy gdy ona rzut beretem będzie. Nie wiem jak z mezem gadać,bo niby miałam się w to nie mieszać. Nie ja miałam decyzje podejmować. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Fajnie malizne chrzcic,bo szansa ze przespi nie bedzie krzyku. No,ale coz. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Oki, wzielam sprawy w swoje rece ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zadomowienie
|
Zabcia, ja bym chyba spróbowała wpierw pogadać z mężem, że dla Twojego brata to też ważne wydarzenie i chciałbyś mieć wszystkich przy sobie, zarówno z jednej jak i z drugiej strony rodziny. Może też się okazać że siostrze męża uda się miedzyczasie między sierpniem a grudniem zjawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Ann zamawiałam pościel i ochraniacz tutaj http://www.dolly.com.pl/pl/ Tylko nie wiem czy coś znajdziesz bo oni bardziej dziewczęce wzory mają - falbanki, kokardki
![]() Moja córcia wczoraj sprawiła mi taki prezent, że spała od 21 do 3.30 ![]() ![]() Dziś w dzień też głównie spała, pobudki miała max godzinne a potem znów kima. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc Pytanko mam - czy ktoś ma karuzelkę lub misia z projektorem? Fajne to? Warto kupić? Czy zbędna opcja? |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
żabcia, no ja bym rozmawiała poważnie z mężem, to jest przecież Twój brat a nie jakiś pierwszy lepszy pociotek, który może przyjechać lub nie! Nieważne czy ktoś wierzący czy nie, jak już takie wydarzenie jest w rodzinie to najbliżsi powinni być i kropka. Lepiej żeby chrzczone było większe dziecko niż żeby bliskich zabrakło.
Poza tym ok półroczne dziecko to wcale nie takie wielkie, my będziemy chrzcić prawie rocznego byka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Położyłam dziś Ninę spać do jej łóżeczka
![]() ![]()
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy macie zwiększona ilość śluzu teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie odnotowałam zmian ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Hahahahaha, good point!
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę się nacieszyć jaki ten mój kociak się fajny robi
![]() ![]() ![]() No i dalej nie ma płaczu o szynę! Poprzednią noc przespał już w śpiworku na dostawce, teraz trochę się pozłościł, że ciężko mu się ułożyć na boczku, ale z naszą pomocą jakoś się wykokosił i śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
Tak a propos spania z dzieckiem:
http://joemonster.org/art/19143/Pozy...lozku_rodzicow Fab, my mamy akurat lampkę z projektorem. Dokładnie ta: http://www.chiccopolska.pl/produkty/...ki-do-snu.html Ogólnie bardzo fajna. Przydaje się w nocy gdy trzeba wstać do Małego i oraz zauważyłam ze podoba mu się jak gwiazdki zmieniaja kolory. Nie podoba mi się natomiast to że do spokojnych muzyczek zostały wplecione odgłosy natury w ramach których jest głośna żaba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją droga właśnie po takim spaniu, przytulony do mnie, próbował sam się w barze obsłużyć a mnie momentalnie zalało... Nie wiem co mu się poprzestawiało, o 3.30 obudził się głodny jak wilk - pochłonął moją porcję, rozdarł się o jeszcze a potem zachciało mu się bawić. Nie dał się zabrać mężowi do łóżka tylko śmiał się do mnie, zaczepiał i był okropnie zły, że go później w łóżku usypiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Narazie chrzest odwolany w sierpniu. Brat przylecialby to pewne, ale ja nie chce aby takim kosztem to się odbyło.Zobaczymy co teściówka na to haha
Tzn ona sie nie wtrąca do naszych spraw, ale juz widze jej zawiedzioną mine. Miewamy cudne poranki z uśmiechami od ucha do ucha, z zabawą, z przytulankiem. Ale dzis niestety skrety całą noc i od 5 klata. No nic..moze jakos pospie w tej pozycji. Moja biedna. Zaczynam twierdzic, ze delicol to chyba nic nie daje..a myslalam ze czyni cuda, bo zmiana byla wielka. Ale ciezko teraz powiedziec od czego. Chcialabym mieć szersze lozko ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- S.xy mi się śniły ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-23 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak Twoj K zasnal bez dotyku malej raczki? Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.