|
|
#4771 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Z ta pozytywna afirmacja sie usmialam, hahah ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze wszystkie urodzimy tak ekspresowo...A ile Kuba wazyl w chwili narodzin i ile mial cm? Nie wiem, czy pisalas, ale jesli tak to umknelo mi. Cytat:
Moze akurat usluchane bedzie ![]() My wlasnie skonczylismy ogladac "Zanim sie pojawiles". Tz mial mokre oczy, ja nie. Stwierdzil, ze jestem zimna Mowie mu, ze ja teraz sie wzruszam, gdy sierpniowki rodza i pokazuja zdjecia dzieci 😉Leze w wannie, bo mialam skurcze-bolesne dosc. W wodzie od razu lepiej. Same przyjemnosci na sam koniec...A spac to bym mogla na stojaco. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Natalia, gratuluję zdrowej dzidzi i szybkiego porodu!
ale wspolczuję wszystkich przygód okołoporodowych i położnej :/Ja sie tego boję najbardziej przy porodzie, ze moje życzenia nie beda respektowane :/ ze powiem ze sobie czegoś nie życzę, np okscytocyny bez potrzeby, a i tak mi dadzą, czy nacinania krocza albo dokarmiania butelką, a i tak beda to robic.... |
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję położnej :/
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, moglam sobie wysmarowac usta i zostawic mu takie slady, a ja glupia jednorozca mu wymalowalam na czole (czy tam swiderka, zwal jak zwal :p). Ciekawe, jakby sie z tego tlumaczyl ![]() Spakowalam mala do szpitala. Jesli urodzi sie taka, jak mi mowia (mala) to zabraknie mi na pewno ubranek na 56. Ja juz teraz bym dokupila, ale tz mowi, ze zamowimy, jesli rzeczywiscie okaza sie potrzebne. No dobra... Druga rzecz-tak usilnie unikalam rozowego, ze do szpitala rozowe ma tylko skarpetki i czapke Nie chcialam rozu, a przy pakowaniu stwierdzilam, ze bedzie ubrana jak chlopak (niebieskie, zolte, zielone). Nastepne body kupuje w rozu ![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak Mikołaj zareagował/reaguje na brata? Przykre ze stało sie tak w szpitalu i ze nie wiesz dlaczego przetrzymywali synka tak długo. Nie dasz rady cofnac czasu wiec juz nie rozpamiętuj bo tylko robi sie bardziej przykro. Miłego i spokojnego dnia. Cytat:
Z Twojej wypowiedzi wnioskuje ze jeszcze nie przyznałaś sie mężowi ze te dzieło sztuki to Twoja działalność ![]() Jeszcze zdążysz w róż ubrać córkę ![]() Dla dziewczynek podobają ni sie opaski z kwiatkiem ale nie wiem czy są one w jakiś sposób praktyczne ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
Zamierzasz zostać w szpitalu juz do rozwiązania czy bedziesz starała sie o wyjście ? Wysłane za pomocą magii |
|||
|
|
|
#4777 | |
|
Raczkowanie
|
Natalia, gratuluje
i szybkiej akcji porodowej, i syna cycoholika ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4778 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien dobry dzisiaj lepiej sie spalo a za oknem pogoda deszczowa takze nic tylko sie lenic Milej niedzieli Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u .nas za oknem słonecznie i aż żal, że w szpitalu trzeba leżeć. Poranne ktg masakra. Mała jak zawsze nawet za spokojna, szalała tak, że lezalyśmy godzinę podpięte. Tętno z tego wszystkiego skoczyło jej do 174 aż ktg zaczęło piszczeć. Także jak nie każe lekarz powtórzyć to chyba będzie cud.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Ojej to mieliście pecha z tymi owadziskami! Super, że karmienie idzie dobrze. ![]() I szkoda, że tak wyszło z brakiem kangurowania. :/ I że z tym szczepieniem cisnęli, niefajnie! Cytat:
Najwyżej rzeczywiście dokupicie 56. Ja się najpierw naczytałam na jakimś blogu, żeby najlepiej od razu 62 brać, bo rękawek się podwinie, a dziecię w moment urośnie. I miałam zamiar kupić mało 56, ale znalazłam super ofertę na allegro - jednak mam tego dużo. :P Ale może się przydać, bo mały podobno jest bardzo mały. ![]() I mój ma jeden bladoróżowy śpiworek, który w necie wyglądał na kremowy.
|
||
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4783 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, ja jeszcze zalegam w pościeli, ale od ponad godziny nie śpię...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na jeszcze wprawdzie nie mam, choc od początku ciąży nawet jednego całego opakowania balsamu anty nie zuzylam, ale jestem przygotowana, że w każdej chwili mogą się pojawić. Cytat:
Cytat:
Dowiedziałas się po co właściwie zabrali dzidzi po porodzie? I czy miałaś że sobą plan porodu, który był włączony do dokumentacji medycznej? Cytat:
Cytat:
Miało być 26 stopni, a jest 17 i leje...ale dziś już się pozbieramy i pójdziemy na basen choćby nie wiem co Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że syn cycoholik jak ja bym chciała kp szkoda slow na ten brak kangurowania i naciski na szczepienie u nich... ![]() Cytat:
u nas nic nowego, zaraz pewnie ktg... mąż mi gulasz robi na obiad i prasuje bo ja nie zdążyłam dokończyć... a i pranie znow trzeba zrobić...
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Zostaję do jutra. Mam czekac na swojego lekarza. Ktg swietne.
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Virginia i joasia wy tez w szpitalu? |
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() 37 tydzien jeszcze 3 tygodnie....
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo jak śpi ma ok 120. Wczoraj bylo 110 przez prawie cały zapis. Dziś szaleństwo i 160-180. Ale widać w tym pewną regularność.
|
|
|
|
#4791 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Creepy sen! Ja muszę zrobić plan porodu, bo na razie się douczam jeszcze. Ciekawe gdzie "schowałam w bezpiecznym miejscu" ten wzór, który dostałam na SR. :PU nas też pogoda kiepska, przez to znowu brak sesji zdjęciowej. Cytat:
To powo na ktg. Fajnie, że mąż zrobi Ci obiad i załatwi temat ubranek. ![]() Cytat:
Ech, jednak do jutra... Ale najważniejsze, że Bobo ma dobre wyniki. Cytat:
To super. ![]() Brawa za 37! |
||||
|
|
|
#4792 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Witam się niedzielnie w 34t0d Cytat:
A Esik jest taki słodki że nie mogło być inaczej! ![]() Cytat:
pewnie będe brać z szuflady jak leci po kolei Cytat:
faktycznie szkoda tego kangurowania, no ale teraz już nic z tym niestety nie zrobicie nadrabiać w domu przytulaniem też jestem ciekawa - miałaś plan porodu przy sobie?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzisz to jest nas dwie myśmy w końcu też wtedy nie pojechali bo się okazało że w restauracji na której terenie mieliśmy robić zdjęcia była jakaś duża rezerwacja. No a potem popsuła się pogoda i teraz czekamy na słońce Za to brzuch na zdjęciach będzie dużo większy
|
|
#4793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html |
|
|
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jakbyś nie znalazła swojego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam spadkowy biały w różowe kwiatki... Ale to awaryjny na wypadek gdyby ten bardziej męski był zalany albo w praniu ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
żona tak my też.
na dzisiejszym ktg skurcze już dużo słabsze. wychodzi na to ze wczoraj Kasia chciała wychodzić a dziś już chyba się rozmyslila .
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że z mamą jest już lepiej. Tobie taki stres też teraz nie jest potrzebny. ![]() Ja do mojej szyjki nie sięgam....ona ciągle jest wysoko
|
|
|
#4798 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za nowy tydzień! Za tydzień niby ma być ładnie, oby się wtedy udało z sesją, no i rzeczywiście może jeszcze nastąpi przyrost brzucha. ![]() Cytat:
Dzięki! ![]() Cytat:
No racja, będę brała ten z neta, bo coś mojego nie ma w specjalnej szufladzie. ![]() Cytat:
No pewnie, tak myślę, że jakoś się awaryjnie wykorzysta. Mam jeszcze niebieski i szary w kotki na szczęście. :PCytat:
To dobrze, niech jeszcze sobie pokorzysta z brzuszka. ![]() Niedługo przychodzi do nas rodzinka, mąż wszystko zrobił na obiad <3, ja tylko trochę pomogłam przy drobnych czynnościach.
|
|||||
|
|
|
#4799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam agrest i czerwoną porzeczkę - nie do zjedzenia Sam kwas Co mogę z tym zrobić? I kalarepę - ta akurat była pyszna. Seler jeszcze czasami jest w Tesco, ale korzeń pietruszki to nie istnieje - choć większość rodaków nie zdaje sobie sprawy, że nie ma - bo myślą, że pasternak = korzeń pietruszki ))
|
|
|
#4800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

w siebie wlać..

Następnie podpieli mnie pod KTG i niestety tak leżałam do końca. Między czasie badanie - 7 cm. Nie wiem czy prawidłowo oddychałam bo jakoś ta pozycja leżąca strasznie mnie spinała
. Minęła chwila i ku wielkiemu zaskoczeniu położnej bo ona nie gotowa, przyszły skurcze parte. Udało mi się wywalczyć pozycję na klęczkach. Główka rodziła się ładnie sama, potem na resztę ciałka trochę poparłam i Jakub był na świecie
. Po urodzeniu łożyska okazało się, że coś zostało i musieli mnie łyżeczkować
. 
ze sie nie zdziwił skąd mieli kosmetyki????
O, moglam sobie wysmarowac usta i zostawic mu takie slady, a ja glupia jednorozca mu wymalowalam na czole (czy tam swiderka, zwal jak zwal :p). Ciekawe, jakby sie z tego tlumaczyl 
. W ogóle wyglądało to tak jakby specjalnie przetrzymywali nam dziecko bo nie chcieliśmy szczepić w szpitalu a tam ordynatorka bardzo naciskała i dopóki nie przynieśliśmy kartki ze zgodą na szczepienie to młodego nie dostaliśmy ....

), założyć grzejnik, zrobić podłogę, wygipsować i pomalować ściany, przy okazji chcemy też za jednym bałaganem wymienić w pokojach grzejniki, bo są stare żeliwne jeszcze i szpecą całe pomieszczenia, więc tak ze 4500 to tak z palcem w tyłku pójdzie 

na jeszcze wprawdzie nie mam, choc od początku ciąży nawet jednego całego opakowania balsamu anty nie zuzylam, ale jestem przygotowana, że w każdej chwili mogą się pojawić.