![]() |
#4771 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Lena, historia z grochówką mnie rozłożyła! Ten mąż chyba taki średnio ogarnięty
![]() Odnośnie kp, przybierania, tabelek, centylów- nie sprawdzam, nie wnikam, nie analizuję. Widzę, że dziecko ma się dobrze, robi kupki, moczy pieluszki, sam decyduje ile chce zjeść i kiedy. Nawet jeżeli okazałoby się, że nie przybiera książkowo szczerze miałabym to w poważaniu. Na szczęście mam wspaniałą pediatrę, która wspiera kobiety przy kp mądrze i rozsądnie. Odnośnie tego dokarmiania mm: wg. mnie żeby mieć więcej mleka trzeba by stopniowo rezygnować z butli. Jak dziecko napije się z obu cyców i potem dostanie butlę to pewnie wytrzyma dosyć długo bez posiłku i cyce dostają sygnał, że to co naprodukowały było wystarczające. Najlepszym pobudzeniem do produkcji jest ssanie, więc im częściej tym lepiej- nawet jeśliby miało by to być co 30 minut. Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę no ale może się nie znam ![]() Ja zaufałam całkowicie Ignasiowi w sprawie karmienia, on nim kieruje i póki co (tfu, tfu) się zgrywamy idealnie. Nigdy nie musiałam nic odciągać, bo za dużo ani podawać mm, bo za mało. Zacytuję żabcię, bo bardzo mi się to spodobało: "cycki są mądre" ![]() Teściowej współczuję. Ja bym chyba oszalała. Moja babcia ma czasem takie dobre rady ale jest raczej u mnie rzadko, więc wysłuchuję, nie neguję i robię po swojemu. Na co dzień bym nie dała rady siedzieć po cichu. Dzanet ale miałaś owocne wychodne! Też byłam dzisiaj w mieście, bo odbierałam nowe okulary i mogłabym wstąpić do lidla ale nie wiedziałam co w ofercie... A mleka raczej bym nie podała. Wlej jutro Hani do wanienki, niech ma królewską kąpiel ![]() W ogóle przez te nowe okulary teraz tak dobrze widzę, że dzisiaj pół dnia sprzątałam, bo dostrzegłam w zakamarkach kurz i pajęczyny, plamy na ścianach i wykładzinach ![]() agusia, ja w ogóle nie planuję kupna śpiworka. Dzieciak pójdzie do kombinezonu i na gondolę założę tą przykrywkę, ew. jeszcze przykryję kocykiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Haniu taka chusta http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...088151361.html albo w paski http://allegro.pl/chusta-tkana-pl-ta...485439897.html
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Konto usunięte
|
Aniu, w Twoim przypadku chyba próbowałabym nie podawac butelki, a jeżeli Maja by płakała to bym podała ale raczej mało żeby jej nie zapchać tym mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Rozeznanie
|
Witam, ale naskrobalyscie
![]() ![]() Mam dwa pytania 1 chce w polsce kupic spacerowke parasolke rozkladana na plasko. Na co zwrocic uwage zeby byla dobra. Nie mam czasu czytac na necie wiec zdam sie na Wasze doswiadczenie ![]() 2 co Wasze dzieciaczki dostaly od rodzicow chrzestnych? Musze powiedziec szagierce co chce Gabrys i sama bede matka chrzestna, a rodzice mojego chrzesnuaka rez nie wieca co chca. Myslalam o zlotym lancuszku z medalionem, ale moze juz sie nie daje takich rzeczy.
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Asiek ja przy starszaku zaczęłam od jabłka ale nie pamiętam kiedy. Musiałabym zobaczyć na zdjęciach
Justyna u mnie tradycja że chrzestny kupuje łańcuszek, a chrzestna ubranko do chrztu. Więcej czyli prezentów nikt nie wymaga, ale dostał pieluchy i ubranka |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
Fiazo tez kiedys byla taka tradycja u mnie, teraz wszystko sie pokickalo i sie kombinuje. Od chrzesnego Gabrys bedzie mial sesje fotograficzna z albumem (pare fotek sam, pare z rodzicami, babka przyjedzie na chrzest i pare fotek zrobi i dodatkowo do ukonczenia roczku mozemy co jakis czas przyjechac na zdjecie). Ja lubie zdjecia wiec pomysl bardzo mi sie podoba. Moj chrzesniak tez bedzie moal taka sesje od chrzesnego. No i teraz ja jako chrzesna czy cos kombinowac czy zostac przy tradycji. Moj maz znowu dla Gabrysia nie chce lancuszka bo on nie mial i nie czuje potrzeby, bo to nieprzydatna rzecz itd. Woli dla niego kase. Ja znowu nie chce pieniazkow bo to wiadomo a to sie rozejdzie i zero pamiatki. Moj chce gabryniowi konto otworzyc i tam wplacac pueniazki i jak skonczy 18 mu je przekazac. Fajny pomysl tylko z pieniazkami jest tak ze "traca na wartosci" bo np 15 lat temu za 3 tys mozna bylo sobie kupic dzialke z drewniakiem, teraz taka dzialka kosztuje 30 tys. Wiec jesli teraz dostanie 1000 zl to za 18 lat co za to kupi, paczke fajek?
Lena nie przejmuj sie tesciowa i waga synka, karm i bedzie dobrze ![]() ![]() Dzanet samotne wyjscie ![]()
#4778 |
Zakorzenienie
|
Sliweczko super podejście z kamieniem. Ja co prawda mm, ale też podaję jeść jak dziecko daje sygnał że głodne. Nie co x godz bo tak trzeba czy dziecko mało przybiera. Mnie nikt jedzenia nie pcha siła to i dziecku nie zamierzam.
Obalam mit dzieci karmionych mm, że zbite, szybcuej przybierają. Hania wolno przybiera i żadna z pediatrow nie wydziwia. Widocznie tak ma być ![]() Ulewanie to bardzo czesto nie kwestia pierś czy butla a ruchliwość dziecka i układ pokarmowy. Często kojarzy się z,mm ale to nie jest żadną regułą. Kociak suuper, że się,odezwałaś ![]() U mnie słabo ![]() ![]() W wymazir z,oczka liipaa 3bakterie ![]() ![]() Miszkaa dziękuję za radę odnośnie masoowanian tak jak piszesz od 3tyn masuje, wcześniej podobnie i nic ![]() Australia przy teściowej doradcy laktacyjni się chowają choeakab ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4780 |
Rozeznanie
|
Madzia , biedna Ty oby angina szybko przeszla, a za Hanie trzymam kciuki, oby zabieg szybko i sprawnie przeszedl
![]()
#4781 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do prezentów my dostaliśmy ikone z graweren, kocyk z nadrukowanymi danymi odn urodzin, komplet srebrnych sztuccow w drewnianym pudelku ze zdjeciem i graweren, srebrna łyżeczkę z grawerem. Obie dziewczyny mają to samo ![]() Madzia kochana zdrowka biedactwo ![]() ![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi odn mleka. Dobry pomysl z kąpielą mleczną ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Ja mam dla obu moich gwiazd konta. Mają tam pieniezki z urodzin i co miesiąc im przelewamy parę zł. Moja mama za pieniądze z naszych urodzin kupila zloto i nam dała jak zakladalysmy rodziny. Można je bylo przetopic np na obrączki, lub sprzedać. Zloto raczej na wartości nie traci. Ja swoje mam do dzis, siostra zrobiła obrączki Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Konto usunięte
|
![]() Witam się po względnej nocy. Pomimo, że Ignaś raczej zawsze ładnie śpi ja rano zawsze jak zombi. Jakbym się położyła o normalnej porze to byłoby dużo lepiej ale zawsze celebruję wieczorną samotność i mi schodzi co najmniej do północy ![]() Madzia, niefajnie że wyszły te bakterie. Biedna Hania będzie musiała jakoś znieść ten zabieg. Mam nadzieję, że szybko pójdzie i już będzie dobrze. Oj, ja lubię jak tz w domu. Zawsze to mniej obowiązków. Teraz ma popołudniowe zmiany, więc obiad, kolacja, lekcje i kąpiele wszystko na mojej głowie. Dobrze, że starszaki już duże i większość wokół siebie sami ogarniają np. kąpiel czy zasypianie. justyna Ignaś dostał od chrzestnych pieniążki. Właściwie od wszystkich dostał tylko kasę, tylko od szwagra karuzelę nad łożeczko i pieluszki. Ja te pieniążki mam osobno i kupiłam za nie Ignasiowi matę edukacyjną i parę zabawek. Myślę też nad fotografem. Niestety nie mamy żadnej pamiątki i się zastanawiam czy nie kupić teraz mu czegoś po czasie- np. posrebrzany obrazek z aniołem stróżem (niezłe oszustwo tak po czasie ![]() Jednak jakaś pamiątka by się przydała. Zobacz sobie na allegro są różne rzeczy. Dla dziewczynki podobałaby mi się np. pozytywka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() Dużo siły dla Ciebie i oby zabieg poszedł szybko i bezboleśnie ![]() Cytat:
![]() My już na nogach ![]() ![]() ![]() Słonko dzisiaj u nas świeci więc zaraz na spacer polecimy ![]() ![]()
![]() |
#4784 |
Konto usunięte
|
My po badaniu krwi. U mnie morfologia i tsh z ft4 a u Hani tradycyjnie mocz i morfologia. DzisIaj będą wyniki plus wyniki posiewu. Eh za kazdyn razen mnie to stresuje. W czwartek wizyta w poradni nefrologicznej i zobaczymy co dalej...
U nas też dzisiaj ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Justynko ja swojej chrzesnicy kupiłam łańcuszek zloty z zawieszką Anioła i z dedykacja i cytatem i tez bym chciała żeby Maja taki prezent dostała. My juz po pobraniu krwi. Oby tym razem nic się nie stało. Jutro wyniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65491516]My po badaniu krwi. U mnie morfologia i tsh z ft4 a u Hani tradycyjnie mocz i morfologia. DzisIaj będą wyniki plus wyniki posiewu. Eh za kazdyn razen mnie to stresuje. W czwartek wizyta w poradni nefrologicznej i zobaczymy co dalej... U nas też dzisiaj ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja tez mam stresa z czekaniem na wyniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Madziu dużo zdrowia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Tz ma wolne i już mnie wkurza.... wrr. Po południu jedziemy do jego rodziców..i znowu będzie o karmieniu itp..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Madzia, śpieszę z informacją, bo pewnie na to czekasz. My już po zabiegu i powiem tak: nie masz się co bać i zastanawiać. Trwało to może 5 minut. Wiadomo, że Olek wył, no ale to nie dlatego że go bolało. Tylko po prostu był owinięty, przytrzymany, do tego ostre światło w oko i otwieranie powieki na siłę. Doktorka wtedy wpuszcza w kanaliki pod ciśnieniem sól fizjologiczną i tyle. A przed zabiegiem dostaje znieczulające krople do oka żeby nie bolało. Poprawa natychmiastowa. Od wczoraj zero ropy! Ja generalnie ogólnie jestem twarda i jakoś mnie to nie wzruszało, tym bardziej, że wiedziałam, że mu to pomoże. Pomyśl sobie że w końcu będzie spokój i nie będzie się Hania borykała wiecznie z tą ropą i badaniami. Także głowa do góry!
ania, tyle co zdążyłam zauważyć - nie polecam Ci tych chust w kwiaty, które wrzucałaś. One są tkane, ale splotem prostym - będą się ciężko dociągać i luzować, możesz się zniechęcić. Naprawdę lepiej dołożyć i kupić porządną chustę tkaną skośno-krzyżową. Może nie takie ładne, ale na pewno lepiej będą pracować.
#4787 |
Rozeznanie
|
Oliwka na chrzest dostała od chrzestnej srebrny obrazek Matka Boska z Dzieciątkiem i dedykacją, kasę, wino które ma być otwarte na 18 i pudełko rozmaitości, od chrzestnego złote kolczyki i zawiwszke serduszko. A od pozostałych w większości kasę. Osobiście nie chciałam łańcuszka bo z mężem mamy i nie chodzimy, tzn on chodzi ale w takim co na 18 dostał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
Witamy się i my. Wojtek wczoraj maruda i nic jak na niego słaba bo pierwszy raz wstał już po 4 godzinach
![]() ![]() Agusia i Ania - super że wszystkie wyniki w porządku. Dzanet trzymam kucyki za twoje wyniki. Madzia ![]() ![]() Mam pytanie czy prasujecie jeszcze rzeczy maluchów? Już mnie tak to prasowanie męczy, że myślę skończyć to robić i prasować od czasu do czasu, ale nie wiem czy powinnam zwłaszcza przy tym AZS ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Nie wiem gdzie wcięło mi post ![]() Witam się więc jeszcze raz z rana. Pytanie mam - czy prasujecie jeszcze ubranka dziecka? Bo nie wiem czy za każdym razem muszę, czy raz na czas wystarczy? Jeszcze przy tym AZS to już sama nie wiem co lepsze a prasować nienawidzę ![]() Aniu i Agusiu super że wyniki ok. Dzanet trzymam kciuki za twoje wyniki Madziu biedaku dużo zdrówka dla was Nina ale Ci się teściowa trafiła. Moja też się lubi wtrącać, ale my nie mieszkamy razem więc jednym uchem mi wylatuje drugim wylatuje. Asiek moja też mi wchodzi jak karmię i też tego nie lubię, ale ostatnio to się uśmiałam bo mi powiedziała że mam idealne piersi do karmienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4790 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Starszej dlugo prasowalsm ubranka, jak Wojtuś ma problemy skorne to przetrzymaj jeszcze trochę i prasuj. I pierz loveli, nam ją polecila dermatolog. U nas problemy skórne skończyły się jak miała pół roku. Jak ręką odjal. Życzę zeby wam też to szybko przeszlo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznam sie ze nie prasuje ubranek tylko pieluszki i ręczniki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy tutejsza parasolkę Chicco i rozkłada sie na płasko. Jest ok choć wiadomo, jak kazdy wózek tego typu telepie niemiłosiernie. Przetrwała starszak i mlodszy też nua pojeździe A co do prezentow... Ja łańcuszki daje chrześniakom dopiero na komunię. Moj Kubus dostał pieniądze i srebrny smoczek od chrzestnej na pamiątkę. Ja uwielbiam takie pamiątkowe rzeczy więc bardzo mi się ten prezent spodobal. Popytaj szwagierki, może potrzebuje czegoś większego i moglabys sue dołożyć np.fajny lezaczek, fotelik do karmienia. Są teraz fajne gadżety które ułatwiają np.rozszerzanie diety-moze cos w kierunku ułatwiania życia jak będzie ciut starszy. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Zapomnialam. Ja mojej najmłodszej chrzesnucy też otworzyłam konto, dałam nr wszystkim najbliższym i uważam, że to świetny pomysł. Na kolejne okazje typu urodziny, Mikołaj kupuje drobiazg a kasę przelewam na konto. Ale niestety, nikt z bliskich nie podzielil tego pomysłu bo ludzie chyba wola dawać cos co widać, coś namacalnego. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Madzia. Zdrówka! Współczuję tych bakterii. Pewnie nie pomagają. Bidulka, męczy się z tym oczkiem. Moj kilka razy po nocy oczka nie mógł otworzyć bo takie sklejone. Musiałam na szybko rumiankiem przemywać. Dzisiaj też wstał z zaropialym. A myślałam, że już jest dobrze ![]() Szkoda tych naszych dzieciaczkow. To nic tylko faktycznie trzeba iść przetykac. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Kociak. To faktycznie nie taki straszny ten zabieg. Moj płakał nawet jak lekarka masowala ale przestraszył się bo zrobiła to szybko i nagle a do tego swiatla. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko że mój mały nie będzie się domagał więcej jedzonka. Od samego początku był bardzo grzeczny, ładnie spał, bawil sie chętnie, tylko przyrosty były słabe. Stąd to dokarmianie. Jeśli któregoś dnia nie dostanie mm to zjada z piersi i jsstt ok. Ani nie budzi się szybciej ani nie jest głodny ani marudny. Tylko nie tyje. Także zejść z mm mogę w sekundzie ale szkodze tym dziecku. A robiłam naprawdę wszystko żeby rozbudzić laktacje ![]() Przystawienie jak mówisz co 30 min.... Mój nawet na 30 min nie był odejmowany od cyca. Tyle żebym zjadła i do łazienki poszła, a poza tym leżeliśmy i jadł i jadł i jadł. Przyrosty nadal marne. Dlatego były konsultacje laktacyjne i chyba wybierzemy się do CDL. Jeszcze nie wiem, musimy przedyskutować z tz. Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Ja prasuje, jeszcze ale już zaczynam prac z innymi ubraniami ale w dziecięcym proszku. Jak sue skończy to już będę prala wszystko razem w zwykłym. Starszemu długo prasowalam, chyba dopiero jakoś po 2 rz przestałam bo zaszlam w ciążę, źle się czułam i od tego czasu prasuje tylko wyjściowe bluzki ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dzanet, racja z tym wózkiem parasolka. Telepie niemiłosiernie. Ja teraz też wolałabym dołożyć i kupić składana spacerówkę. Ale już się nie opłaca zwłaszcza, że ta co mamy nie chce się rozleciec. A starałam się bardzo żeby nie przetrwała. Twarda z niej sztuka ![]() Zaraz Idę odebrac Starszaka z przedszkola. Bidulek poszedł z histerią, nawet buty ubieralismy na siłe. A wszystko przez ten obcy język. Ale uczymy Go w domu, śpiewa juz piosenki po angielsku. Przedszkolanka podlapala i ściągnęła te piosenki żeby Go przekupić i śpiewali wczoraj w przedszkolu. Mam nadzieję, że niedługo zmieni nastawienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
To ja się przyznam- nie prasowalam kompletnie nic dzieciowego. Taki leniuszek ze mnie
![]()
#4796 | ||||
Ania
|
O Dzień dobry
![]() Spacer w chuście zaliczony ![]() Cytat:
Wiem, ze u Ciebie kiepsko z kasa... Wiec gorzej Ci kupić lepsza. Ja za swoja dalam 200zl,nowa,jestem bardzo zadowolona - fajnie się dociaga ![]() Tobie starczy 4.6pewnie.a drugi gatunek kupisz za 150zl okolo. Drugi gatunek moze mieć lekka wade, ktora w żaden sposób nie wplywa na jakosc chusty ![]() Cytat:
ale Ci sie złożyło na glowe ![]() ![]() ![]() A co do Haneczki najważniejsze ze wiadomo, co i jak ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65491516]My po badaniu krwi. U mnie morfologia i tsh z ft4 a u Hani tradycyjnie mocz i morfologia. DzisIaj będą wyniki plus wyniki posiewu. Eh za kazdyn razen mnie to stresuje. W czwartek wizyta w poradni nefrologicznej i zobaczymy co dalej... U nas też dzisiaj ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] kciuki za wyniki ![]() Cytat:
Czyli strach ma wielkie oczy. Dobrzs, ze pomogło ![]() Cytat:
![]() Pieluszki ida jak woda, wiec nie ma sensu ich prasować. Zresztą jak sie ladnie rozwiesi to nie widać ze nie prasowane ![]() Ale u Was jest azs wiec nie wiem jak w takim przypadku ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-09-20 o 12:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Dzanet, Aniu kciuki za wyniki
![]() Ja jeszcze prasuję wszystko ![]() ![]()
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zauważyłam żeby po loveli były sztywne rzeczy. Przyszły moje ubrania ![]() Dziewczyny zamawialyscie moze ubrania damskie i dzieciece na alliexpres? Jak z jakością itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |||||
Konto usunięte
|
Wyszłam z Ignasiem na spacer z nadzieją że zaśnie ale nic z tego. Śmiał się do mnie przez 45 minut
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze to lipa że poczerniały. Moja mama niedawno kupowała też wnuczce na chrzest taki... Podobno pastą do zębów da się srebro oczyścić.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co to jest CDL? Cytat:
![]() A Wy planujecie wracać do Pl kiedyś na stałe? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
Śliweczka CDL to certyfikowany doradca laktacyjny. Zostaliśmy pokierowania do pani która jest jednocześnie lekarzem.
Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- No dziwne właśnie... Poza tym na początku dokarmiania nie był w stanie zjeść 90ml mleka, a miał dwa miesiace. Taki miał malutki zoladeczek. Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.