|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Zapodalam Nineczce czopki z paracetamolu. ..trochę nieufnie na mnie patrzyła ale nie oponowala
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Iwonia, Kurde, no nie wszystko im na strychu jeszcze styka ale to takie trochę creepy I powiem wam, że przedwczoraj postanowiłam że odstawiam wszelkie kropelki do nosa i hipertoniki bo psikam i męczę tę sluzowke a poprawy żadnej. Postawiłam wiec tylko na inhalacje. Fridą ściągnęłam gluta wczoraj rano i dziś rano i inhaluje kilka razy dziennie po kilka minut i chyba jest juz lepiej ![]() ![]()
#4772 |
Wtajemniczenie
|
Martunia wszystkiego najlepszego
![]() Odnośniekolejnych dzieci to my staniemy chyba na Misi ![]() ![]() A tak w.ogóle to ciągle wynajmujemy...nie mamy szczęścia do mieszkania ![]() My kombinezonik mamy 74 ze Smyka i wydaje się mega duży...teraz nosimy 62...
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- I ja się zaczynam coraz gorzej czuć cholera jasna
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Jakiez siedzenie z malutkim dzieckiem jest czasem meczace psychicznie.
Usypiam z nadzieja ze odloze i zjem a tu odkladam nie zdazylam wyjsc za prog pokoju zerkam z obawą i nie spi ![]() Chetnie bym wyszla na dwor mimo ze chlodno ale to egzemplarz taki ze wozek nie pomoze na spanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale skoro i K. chory i Ciebie coś pobiera, to może faktycznie coś jest na rzeczy... oby jednak nie! Wg mojego lekarza po cc 2 lata przerwy, my raczej się będziemy tego trzymać. Zobaczymy jak z praca będzie, ja mam gdzie wracać, ale za bardzo nie chce tam. Edytowane przez majena_88 Czas edycji: 2016-09-19 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny . sorry za tak późno ale wiecznie nie mogłam zebrać się aby założyć konto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zadomowienie
|
Teraz się zaczną choróbska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Szerokiej drogi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
kurczę pisałam kolejnego posta ale usunął mi się ; ( W ogóle nie umiem cytować waszych postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zadomowienie
|
Martunia. najlepszego.
My planujemy dwójkę. Drugie chciałabym aby nie miało dużej różnicy wieku, więc fajnie by było tak za 3 lata, gdyby przyszło na świat. Może akurat uda się to zgrać z budową domu, która planujemy rozpocząć w przyszłym roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() ![]() Przed chwilą zatrzymaliśmy się w Mc na kawę, mój brat wraca do domu znad morza, więc umówiliśmy się na kawę po drodze, przewinęłam i nakarmiłam, dziecko znów śpi ![]() Majla, cześć ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-09-19 o 15:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie !!!
![]() ![]() ![]() Jestem Monika i mam synka Wojtusia urodzonego 20 maja ![]() ![]() Pozdrawiamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mona nie za niska ta temp na podanie czopka? U nas 37.2 -37.3 to taki standard. Iga dzis maruda do kwadratu pociaga noskiem, co sie dziwic jak ja kaszle jak gruzlik. Rano musialam uciekac z pokoju zeby jej nie obudzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Witajcie nowe mamusie
![]() Teraz przez tę pogodę będziemy monotematyczne- katar, gorączka i inne paskudztwa ![]() Moje dziecko+ wczorajszy stres na chrzcinach+skok = matka wór ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Od trzech dni mdli mnie jak cholera... i chociaz mam przynajmniej 4 inne powody niz ciaza to swiruje jak glupia. Ktos wpada ze mna na majowki 2017?? Haha
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamuśki.
![]() AnneMariie łooohooł ![]() I jeszcze cos komus chcialam napisac ale nie pamietam co i komu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamy
![]() Ktoś pytał o zwolnienie w ciąży - ogólnie można tylko w przyadku upadłości lub likwidacji pracodawcy. Natomiast jeśli chodzi o powrót po macierzyńskim, aby uniknąć zwolnienia trzeba wnieść o obniżenie wymiaru w celu sprawowania opieki nad dzieckiem. Wtedy przysługuje rok ochrony. |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym roku skończyłam 35 lat. W sumie pocieszam się myślą, że kilka moich koleżanek w moim wieku i starszych nie ma jeszcze dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ze 2 tyg po przytulankach z mezem (jak na razie za czesto ochoty nie mam bo przyjemnie zbytnio nie jest - po pierwszym porodzie tez dlugo nie czerpalam przyjemnosci) mialam wrazenie, xe jestem bardzo wyczulona na zapachy i az sie przestraszylam, ze to ciaza. Przeszlo mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co myślicie o pieluchach wielorazowych? Ja poważnie się zastanawiam . Jak pocZytałam skład pieluch jednorazowych to już wiadomo szkód te wszystkie choroby itp . wiedzialyscie ze pieluchy jednorazowe zawierają pochodne czy tam nawet ropę naftową ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Dzustam nie uwazam, ze 35 to stary wiek. Uwazam, ze ja po tym wieku nie powinnam rodzic. W przyszlym muesiacu bede miala 31 a obie ciaze mialam zagrozone, lezace, z cukrzyca, skracajaca sie szyjka, przedwczesnymi skurczami. Im bede starsza, tym ciaza bedzie jeszcze gorsza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez robilam test. Dostalam okres. Okres sie skonczyl a tu mdlosci haha ale to wydaje mi sie, ze od kamieni zolciowych. Jutro ide do lekarza, zobaczymy co powie. 35 lat jest ok. Moja mama chyba w tym wieku zaszla w ciaze z moim bratem ![]() ![]() Cytat:
Wiem ze manu uzywa caly czas, fruzjape chyba tez. My testujemy jakies trzy tygodnie i jest super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
AnneMariie Ty masz zółciowe ja nerkowego miałam/mam cholera wie chyba ze porod przegapiłam. No ale do brzegu. Ja miałam mdłosci ba wymioty nawet w drodze do szpitala ale to z bólu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wyczytalam w interentach to mdlosci sa normalne. U mnie przez przypadek wykryli w ciazy, ale nie mogli nic zrobic bo ciaza. I mysle, ze teraz daje o sobie znac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Raczkowanie
|
A możecie podać mi link gdzie je zamowic ile ich trzeba i co wchodZi w skład takiej pieluchy? Jak one wam się sprawdzają ? Jak często zmieniacie?
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Z tym powrotem do pracy to jest tak że macierzyński mam do końca kwietnia . W maju wracam do pracy i czy wracając muszę być w ciąży żeby zapewnić sobie dalsze zatrudnienie i pieniążki ? boję się ze wrócę w maju A pracodawca da mi wypowiedzenie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Ja akurat na latwiejsza wersje poszlam. All in one. Kupilam uzywane. 19 za jednym razem. Piore co 2 dni mniej wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie jak wasze maluchy z przewrotami na brzuch? podnoszenie główki i trzymanie ? no i łapanie zabawek ? moja zaraz 5m kończy to wszystko potrafi ale jest leniwa nie chce się jej. leży plackiem i tylko czeka żeby ja zabawiac. jedyne Co rwie się do siadania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.