Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 13:20   #4771
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Zapodalam Nineczce czopki z paracetamolu. ..trochę nieufnie na mnie patrzyła ale nie oponowala

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Iwonia, Kurde, no nie wszystko im na strychu jeszcze styka ale to takie trochę creepy

I powiem wam, że przedwczoraj postanowiłam że odstawiam wszelkie kropelki do nosa i hipertoniki bo psikam i męczę tę sluzowke a poprawy żadnej. Postawiłam wiec tylko na inhalacje. Fridą ściągnęłam gluta wczoraj rano i dziś rano i inhaluje kilka razy dziennie po kilka minut i chyba jest juz lepiej mniej ma gila ale kichac zaczęła wrrr, zaczyna się tango z katarem u dziecka
Stary 2016-09-19, 13:26   #4772
no_doubt
Wtajemniczenie

Martunia wszystkiego najlepszego

Odnośniekolejnych dzieci to my staniemy chyba na Misi ja w sierpniu skończyłam 34 lata, po cc mam wskazanie, by minimum rok poczekać z ciążą...poza tym w tej ciąży miałam przeboje z badaniami prenatalnymi...drugi raz bym nie przeżyła tego horroru...już mi się chce płakac jak o tym myślę
A tak w.ogóle to ciągle wynajmujemy...nie mamy szczęścia do mieszkania (
My kombinezonik mamy 74 ze Smyka i wydaje się mega duży...teraz nosimy 62...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:58   #4773
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Zapodalam Nineczce czopki z paracetamolu. ..trochę nieufnie na mnie patrzyła ale nie oponowala

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Iwonia, Kurde, no nie wszystko im na strychu jeszcze styka ale to takie trochę creepy

I powiem wam, że przedwczoraj postanowiłam że odstawiam wszelkie kropelki do nosa i hipertoniki bo psikam i męczę tę sluzowke a poprawy żadnej. Postawiłam wiec tylko na inhalacje. Fridą ściągnęłam gluta wczoraj rano i dziś rano i inhaluje kilka razy dziennie po kilka minut i chyba jest juz lepiej mniej ma gila ale kichac zaczęła wrrr, zaczyna się tango z katarem u dziecka
Temperaturę ma?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:00   #4774
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Temperaturę ma?

Jakieś 37, 2, wiem ze może mieć trochę wyższą, ale coś mi nie gra, i te dreszcze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

I ja się zaczynam coraz gorzej czuć cholera jasna
Stary 2016-09-19, 14:11   #4775
Iwonia27
Zakorzenienie

Jakiez siedzenie z malutkim dzieckiem jest czasem meczace psychicznie.
Usypiam z nadzieja ze odloze i zjem a tu odkladam nie zdazylam wyjsc za prog pokoju zerkam z obawą i nie spi
Chetnie bym wyszla na dwor mimo ze chlodno ale to egzemplarz taki ze wozek nie pomoze na spanie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:37   #4776
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Manu- czyli juz jednak cos kupiliscie?

Dziewczyny po cc- kiedy ewentualnie zamierzacie zachodzic w kolejna ciaze? Slyszalam rozne teorie :ze mozn po 6 m albo nawet dopiero po 2 latach.
Minimum rok przerwy zdaniem mojego lekarza.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kciuki dla wszystkich

Dziękuję raz jeszcze za życzenia

Własnie odespalam nockę i chce mi się spać dalej... jakiś dzisiaj kiepski dzień mam :/ mąż nawet jeszcze życzeń nie złożył...

Sto lat

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Martunia wszystkiego najlepszego

Odnośniekolejnych dzieci to my staniemy chyba na Misi ja w sierpniu skończyłam 34 lata, po cc mam wskazanie, by minimum rok poczekać z ciążą...poza tym w tej ciąży miałam przeboje z badaniami prenatalnymi...drugi raz bym nie przeżyła tego horroru...już mi się chce płakac jak o tym myślę
A tak w.ogóle to ciągle wynajmujemy...nie mamy szczęścia do mieszkania (
My kombinezonik mamy 74 ze Smyka i wydaje się mega duży...teraz nosimy 62...
Ja dzisiaj poszłam wymienić do pepco miśka, ktorego kupiłam na jesień na 80

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Jakiez siedzenie z malutkim dzieckiem jest czasem meczace psychicznie.
Czasem Jak sobie pomyślę, że miałabym mieć drugą taką marudę, to już powiedziałam mężowi, że musi sobie nowej żony szukać

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Jakieś 37, 2, wiem ze może mieć trochę wyższą, ale coś mi nie gra, i te dreszcze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

I ja się zaczynam coraz gorzej czuć cholera jasna
Ja tam się nie znam, ale ze słyszenia... podobno nieco wyższa temperatura u niemowląt jest normalna Ale jak dochodzą do tego dreszcze, to na pewno nic dobrego
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:41   #4777
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Czy waszym maluchom też zdarza się tak zadrzec jakby przechodził je dreszcz? Nina od kilku dni ma takie dziwne dreszcze
U nas nic takiego się nie dzieje, ale pamiętam jak bratanica była malutka, to otrzasala się tak jak robiła siusiu
Ale skoro i K. chory i Ciebie coś pobiera, to może faktycznie coś jest na rzeczy... oby jednak nie!

Wg mojego lekarza po cc 2 lata przerwy, my raczej się będziemy tego trzymać. Zobaczymy jak z praca będzie, ja mam gdzie wracać, ale za bardzo nie chce tam.

Edytowane przez majena_88
Czas edycji: 2016-09-19 o 14:43
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 15:38   #4778
majlla
Raczkowanie

hej dziewczyny . sorry za tak późno ale wiecznie nie mogłam zebrać się aby założyć konto za bardzo tego nie ogarniam . nazywam się Maja mam córecZkę Pole urodzona 26.04 tydz przed terminem . podczytuje Was od dłuższego czasu obecnie moja niunie męczy katar ; ( mając męża farmaceutę szybko to się pozbywamy czytałam ze którąś pisała o nasivin. nie stosuje tego tak od razu to uszkadza dziecku sluzowke i dziecko może mieć wiele problemów jest dużo innych sposobów na katar. opiszę jak my sobie radzimy . rano inhalacje NaCl nasadka do nosa poznoej maksa na całą twarz. następnie aspirator i czyścimy ewentualnie można jakiś hipertnikiem rozrzedzic wydzline . czyszczenie to podstawa aby karą nie poszedl Między innymi na uszy. używamy jeszcze aromactiv baby na klatkę piersiową . podczas snu kropie jej olejek eukaliptusowy na wacik i kładę obok Wedy lżej oddycha no i oczywiście spanie na brzuchu . dziecku jest lżej oddychać W tej pozycji. rozpisalam się dużo jak na pierwszy raz ale chce pomóc bo wiem jak to jest szkoda naszych maluchów i nas też a i przede wszystkim ogrzewajcie stopki maluchów przez stopy i głowę człowiek traci najwięcej ciepła.
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 15:48   #4779
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
No i juz wiem co się święci. K. dzwonił że jest chory

Teraz się zaczną choróbska moj maz tez rano pił jakies gripexy

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Mona, brzmi rozsądnie, powodzenia i trzymam kciuki za realizację planów!

Manu, a może jest jakieś muzeum/wystawa, które by chciał zobaczyć? jakiś weekend w Berlinie np? Albo jakiś kurs, jeżeli zajmuje się tym zawodowo? Albo jakiś mebel czy gadżet, o którym marzy? Tylko takie rzeczy pewnie są koszmarnie drogie...

U nas równo rok od zrobienia testu co śmieszne, właśnie śmigamy nad morze, dokładnie w to miejsce, w którym została poczęta Marysia

Prosimy o kciuki za drogę na razie Marysia śpi, ale dopiero co wyjechaliśmy

Martunia, spełnienia marzeń!

Ita, wow! Powodzenia! Ja jestem optymistką i zakładam, że jak w okolicach maja się zabierzemy, to będzie akurat ale jeżeli nie, to wezmę kilka tyg. Wychowawczego

Szerokiej drogi a jakie by były wspomnienia gdyby w tym samym miejscu drugie sie udało :P

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 15:51   #4780
majlla
Raczkowanie

kurczę pisałam kolejnego posta ale usunął mi się ; ( W ogóle nie umiem cytować waszych postów mam pytanie odnośnie powrotu do pracy macierzyńskiego będąc w kolejnej ciazy czy pracodawca może mnie zwolnić ? mam trudna sytuację w pracy i wiem ze szykują się zwolnienia . czy którąś z Was się orientuję ?
Stary 2016-09-19, 15:53   #4781
Anika1986
Zadomowienie

Martunia. najlepszego.

My planujemy dwójkę. Drugie chciałabym aby nie miało dużej różnicy wieku, więc fajnie by było tak za 3 lata, gdyby przyszło na świat. Może akurat uda się to zgrać z budową domu, która planujemy rozpocząć w przyszłym roku.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 15:53   #4782
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Szerokiej drogi a jakie by były wspomnienia gdyby w tym samym miejscu drugie sie udało :P
Hahaha, nie, dzięki jest duża szansa, że za rok też tam pojedziemy (to ośrodek należący do zakładu pracy mojej mamy), więc może za rok będziemy próbowali

Przed chwilą zatrzymaliśmy się w Mc na kawę, mój brat wraca do domu znad morza, więc umówiliśmy się na kawę po drodze, przewinęłam i nakarmiłam, dziecko znów śpi

Majla, cześć moim zdaniem nie może Cię zwolnić

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-09-19 o 15:55
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:11   #4783
monika2736
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie !!! Czy ja również mogłabym do Was dołączyć? Przyznam że wiele można się od Was nauczyć, tym bardziej że to moje pierwsze dziecko Więc lubię tu zaglądać jak mam tylko wolną chwilę.
Jestem Monika i mam synka Wojtusia urodzonego 20 maja z wagą 2690g i 55 cm
Pozdrawiamy

monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:23   #4784
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Haha mąż mówi to samo ale ja chyba jeszcze nie jestem gotowa
Poza tym nie mam jeszcze okresu, więc chyba nie bardzo...?

Dziękujemy za kciuki Mary cały czas śpi
Czasem pierwszy okres moze nie nadejsc bo przeciez owu jest pierwsza takze pilnuj sie

Mona nie za niska ta temp na podanie czopka?
U nas 37.2 -37.3 to taki standard.
Iga dzis maruda do kwadratu pociaga noskiem, co sie dziwic jak ja kaszle jak gruzlik. Rano musialam uciekac z pokoju zeby jej nie obudzic.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:43   #4785
asiaczek
Zakorzenienie

Witajcie nowe mamusie

Teraz przez tę pogodę będziemy monotematyczne- katar, gorączka i inne paskudztwa

Moje dziecko+ wczorajszy stres na chrzcinach+skok = matka wór

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 16:52   #4786
AnneMariie
Zadomowienie

Od trzech dni mdli mnie jak cholera... i chociaz mam przynajmniej 4 inne powody niz ciaza to swiruje jak glupia. Ktos wpada ze mna na majowki 2017?? Haha
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:49   #4787
Iwonia27
Zakorzenienie

Witam nowe mamuśki.
AnneMariie łooohooł
I jeszcze cos komus chcialam napisac ale nie pamietam co i komu.
Stary 2016-09-19, 18:07   #4788
Anika1986
Zadomowienie

Witam nowe mamy
Ktoś pytał o zwolnienie w ciąży - ogólnie można tylko w przyadku upadłości lub likwidacji pracodawcy. Natomiast jeśli chodzi o powrót po macierzyńskim, aby uniknąć zwolnienia trzeba wnieść o obniżenie wymiaru w celu sprawowania opieki nad dzieckiem. Wtedy przysługuje rok ochrony.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:09   #4789
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Od trzech dni mdli mnie jak cholera... i chociaz mam przynajmniej 4 inne powody niz ciaza to swiruje jak glupia. Ktos wpada ze mna na majowki 2017?? Haha
Robiłam test, niby negatywny, ale okresu nadal od dwóch tygodni nie ma

W tym roku skończyłam 35 lat. W sumie pocieszam się myślą, że kilka moich koleżanek w moim wieku i starszych nie ma jeszcze dzieci , więc to chyba nie jest jeszcze taki starczy wiek...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:11   #4790
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Oooo, oby sprawy ulozyly sie po Twojej mysli
Ja ze 2 tyg po przytulankach z mezem (jak na razie za czesto ochoty nie mam bo przyjemnie zbytnio nie jest - po pierwszym porodzie tez dlugo nie czerpalam przyjemnosci) mialam wrazenie, xe jestem bardzo wyczulona na zapachy i az sie przestraszylam, ze to ciaza. Przeszlo mi
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:18   #4791
majlla
Raczkowanie

dziewczyny co myślicie o pieluchach wielorazowych? Ja poważnie się zastanawiam . Jak pocZytałam skład pieluch jednorazowych to już wiadomo szkód te wszystkie choroby itp . wiedzialyscie ze pieluchy jednorazowe zawierają pochodne czy tam nawet ropę naftową ?
Stary 2016-09-19, 18:22   #4792
konsternacja
Zakorzenienie

Dzustam nie uwazam, ze 35 to stary wiek. Uwazam, ze ja po tym wieku nie powinnam rodzic. W przyszlym muesiacu bede miala 31 a obie ciaze mialam zagrozone, lezace, z cukrzyca, skracajaca sie szyjka, przedwczesnymi skurczami. Im bede starsza, tym ciaza bedzie jeszcze gorsza...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:27   #4793
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Robiłam test, niby negatywny, ale okresu nadal od dwóch tygodni nie ma

W tym roku skończyłam 35 lat. W sumie pocieszam się myślą, że kilka moich koleżanek w moim wieku i starszych nie ma jeszcze dzieci , więc to chyba nie jest jeszcze taki starczy wiek...

Tez robilam test. Dostalam okres. Okres sie skonczyl a tu mdlosci haha ale to wydaje mi sie, ze od kamieni zolciowych. Jutro ide do lekarza, zobaczymy co powie.

35 lat jest ok. Moja mama chyba w tym wieku zaszla w ciaze z moim bratem baa, wiem ze dla mezczyzn to troche inaczej, ale moj tz doczekal sie Antka w wieku 37 lat

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o pieluchach wielorazowych? Ja poważnie się zastanawiam . Jak pocZytałam skład pieluch jednorazowych to już wiadomo szkód te wszystkie choroby itp . wiedzialyscie ze pieluchy jednorazowe zawierają pochodne czy tam nawet ropę naftową ?

Wiem ze manu uzywa caly czas, fruzjape chyba tez. My testujemy jakies trzy tygodnie i jest super
Stary 2016-09-19, 18:31   #4794
Iwonia27
Zakorzenienie

AnneMariie Ty masz zółciowe ja nerkowego miałam/mam cholera wie chyba ze porod przegapiłam. No ale do brzegu. Ja miałam mdłosci ba wymioty nawet w drodze do szpitala ale to z bólu.
Stary 2016-09-19, 18:41   #4795
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
AnneMariie Ty masz zółciowe ja nerkowego miałam/mam cholera wie chyba ze porod przegapiłam. No ale do brzegu. Ja miałam mdłosci ba wymioty nawet w drodze do szpitala ale to z bólu.

Z tego co wyczytalam w interentach to mdlosci sa normalne. U mnie przez przypadek wykryli w ciazy, ale nie mogli nic zrobic bo ciaza. I mysle, ze teraz daje o sobie znac..
Stary 2016-09-19, 18:43   #4796
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, tak ja uzywam caly czas
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:55   #4797
monika2736
Rozeznanie

Cytat:
Ja również przy kamieniach w woreczku żółciowym i piasku w nerkach miałam mdłości :\

monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:59   #4798
majlla
Raczkowanie

A możecie podać mi link gdzie je zamowic ile ich trzeba i co wchodZi w skład takiej pieluchy? Jak one wam się sprawdzają ? Jak często zmieniacie?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Z tym powrotem do pracy to jest tak że macierzyński mam do końca kwietnia . W maju wracam do pracy i czy wracając muszę być w ciąży żeby zapewnić sobie dalsze zatrudnienie i pieniążki ? boję się ze wrócę w maju A pracodawca da mi wypowiedzenie ?
Stary 2016-09-19, 19:03   #4799
AnneMariie
Zadomowienie

Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
A możecie podać mi link gdzie je zamowic ile ich trzeba i co wchodZi w skład takiej pieluchy? Jak one wam się sprawdzają ? Jak często zmieniacie?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Z tym powrotem do pracy to jest tak że macierzyński mam do końca kwietnia . W maju wracam do pracy i czy wracając muszę być w ciąży żeby zapewnić sobie dalsze zatrudnienie i pieniążki ? boję się ze wrócę w maju A pracodawca da mi wypowiedzenie ?

Ja akurat na latwiejsza wersje poszlam. All in one. Kupilam uzywane. 19 za jednym razem. Piore co 2 dni mniej wiecej u mnie sprawdzaja sie serio super.
Stary 2016-09-19, 19:14   #4800
majlla
Raczkowanie

A powiedzcie jak wasze maluchy z przewrotami na brzuch? podnoszenie główki i trzymanie ? no i łapanie zabawek ? moja zaraz 5m kończy to wszystko potrafi ale jest leniwa nie chce się jej. leży plackiem i tylko czeka żeby ja zabawiac. jedyne Co rwie się do siadania.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości